Találatok a következő kifejezésre: A magzat is (63 db)

Klasszikusat (pl. vivaldi).
Én hallgatok popot, rockot, meg ami megy a rádióba és amit ismerek azt éneklem is, sõt még táncolok is, élvezem, jó kedvem lesz tõle, a kétévesemmel szoktunk így bulizni... :D Pocilakó nem bánja... :) Ilyen voltam akkor is, amiikor a naggyal voltam várandós. Mondjuk akkoriban sokszor megnéztem a Mammamiat és az Abba dalokat a mai napig szereti a nagy... :P Szerintem mindegy mit hallgatsz, csak neked jól essen és boldog legyél tõle, akkor a baba is boldog lesz! :) További jó babavárást!
Vannak, akik azt állítják, hogy a klasszikus zene jót tesz. De nem tudom, hogy ez be van-e bizonyítva. Belegondolva józan parasztésszel: Egyáltalán hallhat valamit, és ez fogja befolyásolni, nem az, hogy miután megszületett, hogy bánsz vele. te mire emlékszel "ebbõl a korodból" Én inkább azt tudnám elképzelni, hogy a te érzéseidet érzi. Érzi, ha jó kedved van, vagy ha szomorú vagy. De ez csak az én véleményem.
Én azt hallgatok, amit ÉN szeretek, nem a "tudományosan bebizonyítottat" (egyébként szeretem a klasszikust is, úgyhogy az is megy közben). Van ami neki is tetszik, és ezt ki is nyilvánítja. (most Vaya con Dios megy) Hogy hallja, az tuti, a múltkor mondom magamnak, lássuk, lereagálja-e. Épp nagyon táncos kedvében volt, betettem neki egy kis death-metalt (tévedés ne essék, sosem hallgattam ilyesmit, youtube-on kerestemm, mert itthon nekünk ilyen nincs), szóval az elsõ 2 ütemre teljesen leállt. :) )) aztán visszatettem Lila Downs-t, és akkor újrakezdõdött a mocorgás. :)
Olyan zenét hallgatzs, amilyet csak szeretsz. A babá nem fogja egyik se megzavarni, nyugi! ha te épp keményebb zenéket hallgatsz, a kicsi azt fogja megszokni, késõbb is emlékszik makjd a sokat hallotra, õt az fogja megnyugtatni. Persze, ha szereted a kasszikusokat, hát hallgasd azokat! De nem kell magadat kínozni csupán azért, mert valaki szerint a babának csak a gyerekdalok vagy a klasszikusok a megfelelõek.:D A lényeg az, hogy téged ne zavarjon, megnyugodj, el tudj lazulni az adott melódiától.
Ami neked tetszik. A magzatot nem zavarja semmilyen zene.
Én néha Jazzt hallgattam, nem mertem sûrûn, féltem hogy zavarja. Na hadd ne mondjam hogy szereti, mármint megnyugszik tõle, pedig még csak 6 hós. Szerintem olyan zenét hallgass, amit szeretsz te is. Amitõl te is kikapcsolódsz. (Nem valami nagyon zajosat, mert az én babóm akkoriban is utálta a turmixgépet és most is :) )))
http://www.babaszoba.hu/articles/Muzikalis_magzat?aid=200811.. én alapból szeretem a klasszikusokat :)
Én a kocsiban Paul Kalkbrennert hallgattam. Ha bömböl a gyerek, beteszem a Sky & Sand-et és pár mp alatt lenyugszik és többnyire el is alszik.

Én és a testvéreim enyhe szívzörejjel és ferde nyakkal születtünk, természetesen semmi bajunk, de a magzat is örökölheti ezt, vagy ha szerencsések vagyunk nem?

Legjobb válasz: Mindkét probléma örökölhetõ, legalábbis a hajlam, mivel említetted, hogy a családotokban többször is elõfordultak már ezek a születési rendellenességek. Azt ajánlom, hogy keressetek fel egy genetikust, õ a százalékos arányokat és a nemi eloszlást is meg tudja nektek mondani.

Mindkét probléma örökölhetõ, legalábbis a hajlam, mivel említetted, hogy a családotokban többször is elõfordultak már ezek a születési rendellenességek. Azt ajánlom, hogy keressetek fel egy genetikust, õ a százalékos arányokat és a nemi eloszlást is meg tudja nektek mondani.

Terhességi kor megállípításánál, melyik a megbízhatóbb uh, az első, mikor még petezsák látható vagy később már mikor már a magzat is mérhető. Melyik hihetőbb eredmény?

Legjobb válasz: teljesen pontosan nem biztos hogy eltalálják. Egy barátnõm volt úgy hogy 2 hónapos mestrució kimaradás után esett teherbe. Szeptemberben mondták neki hogy kb 5 hetes terhes, de az utolsó menstruációja juniusban volt. Végülis 2 hetet tévedtek a méret alapján a tippeléssel. 2 héttel korábban jött de 4 kg fölött igy biztos hogy már idõben volt.

teljesen pontosan nem biztos hogy eltalálják. Egy barátnõm volt úgy hogy 2 hónapos mestrució kimaradás után esett teherbe. Szeptemberben mondták neki hogy kb 5 hetes terhes, de az utolsó menstruációja juniusban volt. Végülis 2 hetet tévedtek a méret alapján a tippeléssel. 2 héttel korábban jött de 4 kg fölött igy biztos hogy már idõben volt.
Az én mensim is rendszertelen volt, a doki szerint a 12. heti uh a legjobb a kora kiszámítására, mert késõbb eltérõ a babák fejlõdési üteme. 33h km
Nem tudom, mire jó ez a lepontozósdi úgy általában, de az elsõ válaszolónak ( is ) tökéletesen igaza van. Én 9 évig cigiztem a baba elõtt. Mivel nem terveztük, így a pozitív tesztig cigiztem. Abban a pillanatban, ahogy megjelent a 2. csík, elnyomtam, és addig a percig, amíg szoptattam a lányom, nem gyújtottam rá. Kibírtam? Simán! Sõt! Még csak nem is hiányzott, rendesen megundorodtam tõle. Ha valaki az utcán mellettem rágyújtott, akkor is elkapott a hányinger.Ha ez, hogy valaki babát vár, aki védtelen, és naponta óriásit fejlõdik odabent, ha ez nem tart vissza egy leendõ anyát, attól, hogy letegye, akkor mi? A kérdésre a válasz: nem biztos, hogy függõ lesz. De attól még, hogy látszatra egészséges, késõbb bármilyen probléma jelentkezhet, de akkor már kedves anyuka nem fog a fejéhez kapni. Volt, olyan ismerõsöm, aki 10 évet várt babára.Végre terhes lett, de nem tudta abbahagyni a cigit. A figyelmeztetés ellenére folytatta tovább. El is vetélt.Megérte neki? És akkor ez nem önzõség az anya részérõl? Sógornõm végig bagózta a terhességet, és a szoptatást is.( az anyatejbe minden kiválasztódik) A fia lassan 3 éves lesz és még mindig szoptatja! A gyerek agresszív, durva, nem egyszer pofán vágta a kislányom, csak úgy, pedig nem jár közösségbe. Szerinted mi az oka annak, hogy egy 2 és fél éves gyerek, aki bármit ehet, ihat, még mindig az anyján csüng? Holott az anyatejnek már semmi tápértéke, ennyi erõvel akár cukros vizet is ihatna. Na, õ függõ. Állandóan beteg, többet beteges, mint az én lányom, aki bölcsõdébe jár.
Igen, függõ lesz.
A 7-es jol irta.Nekem van olyan ismerosom aki 2 gyerekkel is vegig cigizett, az egyik 8 evesen mar dohanyzott, majd 10 eves koratol drogozott, a masik is 12 eves koratol es o most a masodik gyereket varja es szinten vegig dohanyzik..
Úgy nem lesz függõ, mint pl a kábítószerezõ anyák gyerekei, akiknek tényleges elvonásai tüneteik vannak a világrajöttük után, és rettenetesen szenvednek is tõle. De épp elég az oxigénhiány, ami gyakorlatilag minden szervét és az idegrendszerét érinti a gyereknek. Lehet, hogy születése után nem látszik rajta semmi, mert keze-lába megvan. De lehet kisebb a súlya, lassúbb a mozgásfejlõdése, gyengébb az immunrendszere, nehezebben tanul majd, stb. Szoptatásnál pedig megjelenik a nikotin és az összes káros anyag a tejben.
Egy kismama miért dohányzik úgy általában? Felelõsség érzet 0, és hagyjuk a dumát, hogy nem tud leszokni. Én 1-1, 5 dobozzal szívtam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, kifelé jövet a rendelõbõl kidobtam a kukába a cigit, mert felelõs voltam a picimért. Nem kap elég oxigént, és az esetek többségében rendellemesség jelentkezik, akár késõbb is, szerencse, akinél nem.
Nem feltétlen lessz függõ!!! De nem szabad dohányozni terhesség alatt!! Lehet hogy azt mondja sok kismama:ooo hát én végigdohányoztam a terhességet mégis egészséges gyereket hoztam a világra!!! Ez nem teljesen van igy, mert az idõ hogy telik ugy jöhetnek elõ a gyereken a tünetek ami akkor lehet fel sem merül az anyukába hogy ez a cigi miatt van!! Ez lehet pl tanulási nehézség, fulladás enyhe betegségek amiket sokkal hamarabb elkap mint más gyerek!!! Tehát nem feltétlenül lessz függõ a baba is felnõtt korára, sokkal inkább beteg lehet így vagy úgy!!!
Ha a kismama rendszeresen dohányzik a terhesség alatt akkor a baba függõ lesz. Más baja nem feltétlen lesz. A függõsége nem okoz akkora tüneteket mint a kábítószer. Némi nyugtalanságban kimerülhetnek a tünetek. Bár a nikotin függõ kisbabák nagy részénél még ilyen tünetek sincsenek, mert anya a szülés után is cigizik tovább és a baba az anyatejjel kapja tovább az anyagot. A terhesség alatt dohányzó nõk gyermekei felnõttként nagyobb eséllyel fognak maguk is dohányozni.
ha a dohányzás miatt koraszülött lesz a babád akkor majd azon se kell agyalnod, hogy az anytejjel pótolod e majd a nikotint... A kérdésedre a válasz, igen nikotinfüggõ lesz. Ha terhesen dohányzol, lehet tejed se lesz ami ízleni fog a kicsinek...
Nem érdekel, hogy lepontozol! :) csak nyugodtan! Minden a fejben dõl el, ha akarom csinálom, ha akarom, nem. És nem tulajdonítottam túl sok jelentõséget a függõségnek, mivel a rendellenesség, és az oxigén hiánya kicsit nagyobb probléma, mint ami egyáltalán megfordult a fejedben. A google.hu a barátod, olvass utána, ja és ne felejts el nyomni egy piros pacsit! :) köszi. :) 1.voltam.
A kérdező hozzászólása: Érdekes a kérdésre mégsem válaszoltál...
Utolsó vagyok. Nem biztos, hogy függõ lesz az újszülött, de az anyatejbõl megkapja a nikotint, és minden más káros anyagot, az biztos! Egy anya teste mindent feldolgoz anyatejnek.
nagyobb eséllyel lesz a gyerek is függõ késõbb, de nem ez az egyetlen veszélye. A nikotin alacsony születési súlyt, fejlõdési rendellenességet eredményez, nagyobb eséllel lehetnek pl kiskorától fulladásos asztmatikus rohamai. Nem tudom, a kérdezõ érintett-e, szándékosan nem derül ki a kérdésbõl. ettõl függetlenül terhesség alatt dohányozni szerintem elfogadhatatlan. Én dohányos voltam elõtte, több mint 10 éven át cigiztam, amikor megfogant a baba. meglepetés volt, de a pozitív teszt után soha nem gyújtottam rá. Sokan írják, itt is, h nem is volt nehéz, meg utána már nem is kívánták, undorodtak tõle, stb. Mázli. Nekem kutya nehéz, én kívánom, hiányzik, kinézem a cigit az emberek szájából az utcán és hetente többször a cigivel álmodom. nem viselem jól. Mégsem gyújtanék rá soha. úgyhogy nekem ne jöjjön azzal senki, h neki nagyon nehéz volt, ezért nem tudta letenni.

Szívdobogást, vagy olyan felvételt, amin azokat a hangokat lehet hallani, amit a magzat is hall tudna átküldeni valaki?

Úgy tudom nagyon könny? vele megnyugtatni a babát, de sehonnan nem tudom letölteni. Segítene valaki?

Legjobb válasz: De minek? Õ hallja a tiédet!

De minek? Õ hallja a tiédet!
A kérdező hozzászólása: Születése után gondolom alkalmazni. Hallottam olyat aki így altatja el ha nagyon nyugtalan.
Ráfekteted majd a mellkasodra, vagy apáéra, tökéletes lesz. :o)
http://www.youtube.com/watch?v=DaiLpUZ2DNY Szerintem ilyenre gondolhattál. Womb sounds-nak, vagy white noise-nak keresd.

Terhességem ikerterhességnek indult:az egyik magzat elhalt? Mennyi az esélye hogy a másik magzat is károsodott? ö lehet attol egésszéges

Legjobb válasz: Igen persze! Nagyon sokszor megtörténik, sokan nem is tudják h kettõ volt!

Igen persze! Nagyon sokszor megtörténik, sokan nem is tudják h kettõ volt!
Persze, hogy lehet.Bízom benne nagyon, hogy nem jársz úgy, mint én.
Szia! Kolléganõmnek a 16 vagy 20. héten halt meg az egyik babája. :( A másik teljesen egészségesen született meg. Már 1 éves elmúlt. :)
nekem ikernek indult, az egyik elhalt/felszívódott...teljesen egészséges gyereket szültem...igaz, nekünk ez az elején volt

3 gyermekemnek ajándékozná a nagymamám az ingatlanrészét, de a harmadik még csak félidős magzat. Megteheti már, hogy három fele ajándékozza? Vannak jogai a magzatnak is?

Legjobb válasz: Igen, a magzat részére is lehet ajándékozni, illetve örökölhet is, ez azonban csak az élve születéssel lesz hatályos.

Igen, a magzat részére is lehet ajándékozni, illetve örökölhet is, ez azonban csak az élve születéssel lesz hatályos.
Természetesen meg. A magzat a fogantatás pillanatától ugyanolyan ember mint bárki más és ugyanolyan jogok illetik meg. Ezért minõsül az abortusz is emberölésnek. Bár ezt nem mindenki látja be de azok a gyilkosok.
A magzatnak feltételes jogképessége van, ajándékozás, öröklés azzal a feltétellel hatályos, hogy élve születik. Ha az élve születés megvalósul - akármilyen rövid ideig is él - akkor megszerzi az ajándékot/örökséget, és utána is lehet örökölni. (A törvénynek megfelelõ abortusz pedig NEM emberölés, jogi szempontból semmiképp, olvasd el az ide vonatkozó AB határozatokat - 64/1991, 48/1998... De ezzel nem kívánok semmiféle erkölcsi vitát nyitni, mert én kizárólag jogi szempontról beszélek, ettõl még természetesen mindenkinek lehet egyéni véleménye errõl a témáról.)
Viszont amíg nem nõnek fel a gyerekek addig az ingatlan felett a jogokat a szülõk gyakorolják, de csak igen korlátozottan, eladni például egy tortúra. Nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen 18 évig úgysem lesz az övék.
Igen, valójában eléggé kiszúrás kiskorú személyre íratni ingatlant. Késõbb csak gondot okoz. Nagyon nehéz eladni, vagy megterhelni, pedig adott esetben szükség lehet ilyesmire. Érdemesebb, ha a szülõk nevén van, és csak õk döntik el, hogy ez majd a gyerekeké lesz, ha nagyok lesznek, nem szükséges mindjárt a nevükre is íratni. De persze ez csak az én véleményem. :)

Nem értem? Itt olvasgatom, hogy a lányok miket irnak ez nekem is fura miért van az, hogy elhal a magzat? és a magzat bármikor elhalhat? Ha elhal a hasban akkor az anya érezz valamit?

Én már betöltöttem a 3-hónapot 15-hetes vagyok de azért félek.Pedig nagyon nagyon jól érzem magam,testileg és lelkileg.A doki is azt mondta,hogy minden nagyon jó.De én akkor is félek

Legjobb válasz: A terhesség kezdetén nagyobb az esély.Tulajdonképpen nevezhetjük vetélésnek is.Mivel átéltem,tudom mondani,hogy nem éreztem semmit.Csak az uh-án derült ki.Ha elhal annak oka van.Fejlõdési rendellenesség vagy hormonprobléma.Igazság szerint a terhesség bármelyik szakában történhet probléma.De nem szabad ezekre gondolni.Ne is gondolj ilyenekre.

A terhesség kezdetén nagyobb az esély.Tulajdonképpen nevezhetjük vetélésnek is.Mivel átéltem, tudom mondani, hogy nem éreztem semmit.Csak az uh-án derült ki.Ha elhal annak oka van.Fejlõdési rendellenesség vagy hormonprobléma.Igazság szerint a terhesség bármelyik szakában történhet probléma.De nem szabad ezekre gondolni.Ne is gondolj ilyenekre.
Szia. Nekem 10 hetesen halt el. És nem éreztem semmit. Nekem az volt a legnehezebb, hogy nem vetéltem el magamtól, hanem amikor látták az uh-on, hogy baj van, befektettek és elvették. Tudom, hogy az rosszabb lett volna testileg, ha beindul a vetélés, de lelkileg ezt dolgoztam fel nehezebben. Ezért szokták a kismamák megvárni a 12 hetet a jó hír "világgá" kürtölésével, mert utána már jóval kisebb a kockázata a vetélésnek. Szerintem próbáld meg a rossz gondolatokat kizárni a fejedbõl, és csak arra gondolj, hogy gyönyörû és egészséges baba növekszik a pocidban. Nem lesz semmi baj. Boldog baba várást. Üdv, 5 hónapos kislány anyukája
szió én 30 hetes vagyok, és ugyanugy félek, pedig már 4d ultrahangon is ugy nez ki, mint egy ujszulott. az aggódás szerintem természetes, amíg nem viszed tulzásba, a legjobb, ha nem is gondolunk rá, vagy ha igen, megsimized a pocid. nemsoka ám neked is megmozdul a baba, akkor szepen lassan csökken az érzés, csak az aggodalom nem fog elmulni teljesen. boldog babavárást
Nekem 7 hetesen történt én megéreztem meg elkezdtem vérezni, rohantunk a kórházba, azt mondták nincs szívhang másnap missed ab:( Átsírtuk a napot meg az éjszakát, másnap mentem a kórházba hogy megmûtenek, erre az ultrahangon azt mondták" szívhang sejthetõ" . Kaptam gyógyszereket, el is múlt a vérzés mi pedig fellélegeztünk és azt hiszem még boldogabbak voltunk mint elõtte. Aztán másnap délelõtt ismét vérzés akkor már görcsök is jöttek, megint korház, uh, egy újjnyira nyitva voltam szívhang nem volt, mire felkerültem a mûtõbe már 1 percenként jöttek a görcsök és iszonyúan fájt. Hát ilyen is van, de szerintem a 12. hét után már sokkal kissebb az esély ilyesmire, és nem is szabad ilyenekre gondolni!!!!

Volt olyan, hogy valaki vetélés után nagyon rövid időn belül ismét terhes lett, de emiatt beteg lett a magzat?

Hallottam olyanról,hogy spontán vetélés után valaki nem várt,ismét terhes lett,de mivel nem tisztult ki a méhe rendesen,emiatt beteg lett a magzata.

Legjobb válasz: Én a következõ ciklusban terhes lettem, de újra elvetéltem. Hogy beteg volt-e a magzat, azt nem tudom.

Én a következõ ciklusban terhes lettem, de újra elvetéltem. Hogy beteg volt-e a magzat, azt nem tudom.
Nem tudom, a barátnõmmel is ez történt, õket a doki bíztatta hogy próbálkozzanak és tök egészséges 15 hós a kislány.
Nálam is ez volt mindkét terhességemnél.... 2 gyermekes anyuka vagyok:) Dia
Ne izgulj semmi baj!Velem is így volt egy 2 hete én most 9 hetes vagyok!Semmi tünetem nem volt se cici fájdalom se pisi inger se az a fura alhasi feszítõ érzés!Na másnap bepótolta!!!!Azóta is ha hozzáérek a mellemhez megõrülök annyira fáj meg bebe nyillalgat a hasamba!Tényleg ne aggódj!Gratulálok!
Nálam is volt ilyen. Volt, hogy egy hétig semmi tünetem nem volt... És volt már egy vetélésem is korábban, gondolhatod, hogy tele volt a gatyám...Aztán szép lassan eljött az UH ideje, és ficergett a képernyõn a babánk. :) 15 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm lányok! Azt hiszem kicsit megnyugodtam! Bár kicsit messze van még a következõ ultrahang :) De megpróbálok nem aggodalmaskodni! Köszönöm a gratulációt a második válaszadónak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!