Találatok a következő kifejezésre: A magyarok a perzsák (3 db)

A magyarok és a perzsák között van rokonság?

Legjobb válasz: Nyelvtanon sokmindent kellett tanulni a magyar és más népek rokonságáról érettségire, de a perszák nem voltak benne. Bár biztos kerestek már összefüggést a két nép között, de rokonság nincs köztük.

Nyelvtanon sokmindent kellett tanulni a magyar és más népek rokonságáról érettségire, de a perszák nem voltak benne. Bár biztos kerestek már összefüggést a két nép között, de rokonság nincs köztük.
A Magyar nyelv más rokonsági körbe helyezése mellett egyebek között azt is jelentené, hogy nem a honfoglalók hozták be, hanem az eredetileg itt élt népesség nyelvébõl alakult ki. Ez pedig ugyanis beláthatatlan következményekkel járhat. Bármelyik régész megmondhatja neked, hogy a Kárpát-medencében az utolsó jégkor óta folyamatos a leletanyag, így nagyobb népességcsere sem történt. Következésképpen nem lehetetlen hogy a magyar nyelv éppen hogy a jó tízezer éves kõkorszaki õsnyelv leszármazotta.
Csak azért mert valamit még nem bizonyítottak az nem jelenti azt, hogy nem úgy van. Ha a tudomány így mûködik, akkor pedig érdemes elgondolkodni, hogy mire jó a "tudomány".
azért erre a nincs rokonságra ne vegyél mérget. A finnugor eredet elmélet az Mária-Terézia korából származik, aki többek között arról volt híres, hogy egybe akarta olvasztani a kölönbözõ népcsoportokat és ennek egyik legjobb kezdõ lépése, ha elvágod a gyökereiket... A perzsákkal való rokonság igazából a sumér eredet elméletébõl következik. Van nehány olyan adat, ami arra utal, hogy lehet valami a dologban, csak az átkosban azért nem lehetett kutatni a dolgot, mert egy uráli származás kedvesebb volt a vezetésnek, mint egy közelkeleti... Mostanában meg egyrészrõl az ottani helyzet nem kedvez a kutatásnak, másrészrõl meg olyan régen van az uráli elmélet, hogy eretnekség ellene mondani bármit is. itt egy kis adalék, ha érdekel, ezen el tudsz indulni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sumer-magyar_nyelvrokons%C3%A1g
Tudománytalan nyelvrokonítási elméletekben szerepel perzsa-magyar rokonság is, de ez a kérdéskör hipotézisekkel foglalkozik, amelyeket soha be nem bizonyítottak, épp ezért esik kívül a tudomány határain. nincs tehát rokonság, sem genetikai, sem pedig nyelvi.
Maximum a jászokkal állnak rokonságban a perzsák, vagy legalábbis, akiben van jász származás.

Milyen emberek a perzsák, és hogy viszonyulnak hozzánk magyarokhoz?

Állítólag nem olyanok, mint sokan hiszik, hanem egészen barátságos emberek, és a n?k sincsenek elnyomva náluk a hiedelmekkel ellentétben, s?t...

Legjobb válasz: Nézz meg iráni filmeket, elég sok van és meglepõen jók. Azután keresd meg az ötleteddel az iráni nagykövetséget, vagy menj el Iránba. Ma már minden lehetséges.

Nézz meg iráni filmeket, elég sok van és meglepõen jók. Azután keresd meg az ötleteddel az iráni nagykövetséget, vagy menj el Iránba. Ma már minden lehetséges.
Bocsánat, véletlenül elküldtem, folytatom, írok még filmet: Ta'm e guilass (A cseresznye íze) Osama 11'09''01 - September 11 (11'09''01 - Szeptember 11) Nema-ye Nazdik (Close Up) Khane-ye Doust Kodjast? (Hol a barátom háza?) Stb...
A kedvenceim: Sag-haye velgard (Kivert kutyák) Buda as sharm foru rikht (Buddha elsüllyedt szégyenében) Buddha szégyenébe fordul
Egy családi ismerõs járt Iránban pár éve, méghozzá stoppal, és nagyon pozitív emlékekkel jött haza. Hozzá kell tennem, hogy egy nõrõl és a barátjáról van szó. Semmilyen atrocitás nem érte õket.
Mindig azt hozod fel hogy nemi erõszakért kivégzik az embereket. Ami szerinted rendben is van, de ALKOHOLFOGYASZTÁSért is kivégzik az embereket!!!
Utánaolvastam egy kicsit: nincs gyülekezési jog, szólásszabadság, végletekig cenzúrázott internet, és rekorderek a fogvatartott újságírók számában. De mielõtt félreértenél nincs bajom az irániakkal, az iráni politikával van bajom. Értelmes, jóérzésû emberek nyilván Iránban is vannak, és menekülnek százezer számra onnan.
KEdves kerdezo! NEzd meg, hogy melyik vallasnak a kovetoik? Iszlam orszag, van szinni es sieta, s az utobbi az, aminek az iraniak kovetnek, gyakorolnak! TEhat ezert tudnodd kell azt, h ogy a jog, az orszag politikaja is ehhez alkalmazkodik, ami azt jelenti, hogy ha lop egy ember, annak levagjak a kezet, a hazassagtoresert a not megkovezik, de ez a gyakorlatban, most 2012-ben ervenyes torveny! Nagyon sok mindent irnak valoban, de talan utazz el, es nezd, tapasztald meg, hogy hogyan elnek ott az emberek, s akkor fogod megerteni aztis, hogy miert menekulnek el onnan, mivel nagyon sokat hatat forditanak ennek a rendszernek, mert ellene tenni nem tudnak!
Egy dolog biztos: Egyetlen nyelv van a magyaron kívül, ahol a magyar szót ugyanúgy mondják mint mi, ez pedig az iráni.
Jah értem! Tehát te egy jobbikos vagy aki így akarja bizonygatni hogy mekkora rokoni nép az iráni és mekkora barátunknak kéne tartani!! Nah így más világos hogy miért maszatolsz ennyit...
Nem vagyok Jobbikos, de te viszont tudatlan vagy!
Ki vagyok?! "Nem vagyok Jobbikos, de te viszont tudatlan vagy!" A kérdezõnek írtam de oda se neki... Jó lehet úgy olvasgatni minden kérdést hogy az egész világ körülötted forog és csak neked válaszolhat mindenki... További szép estét az énközpontú világodban...
Eléggé sokat írogattál nekem mostanában, ezért gondoltam, hogy nekem írod. Elnézést, ha megsértettem lelkivilágodat :)
Ma olvastam, hogy Iránban leépítik az internetet. Az ország csak egy saját, belsõ intranetet fog használni. Hát, remek fiúk a perzsák. (((
A kérdező hozzászólása: Ennek megvan az oka. http://hvg.hu/Tudomany/20120620_kemvirus_segitseg
A legjobb iráni filmek: Bacheha-Ye aseman (A mennyország gyermekei) Jodaeiye Nader az Simin (Nader és Simin - Egy elválás története) A Separation
A kérdező hozzászólása: Sokan szerintem elég egyoldalúan nézik az iráni nõk helyzetét. Szerintem nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy náluk kivégzés jár nemi erõszakért, náluk Péntek László már rég nem élne. Nincsenek rákényszerítve, hogy részt vegyenek egy olyan versenyben, ahol nõként szerepelni felvállalhatatlan hátrány, ellentétben a nyugati nõkkel, akik munkabírásban és teljesítõképességben lassan túl kell szárnyalják a férfiakat. Iránban a legtöbb a nõi bloggerek száma, az egyetemi hallgatók nagy része nõ. Ellentétben a híresztelésekkel, igenis vezethetnek autót, és a csador sem kötelezõ, csak a kendõ és a köpeny. Szerintem egyébként határozottan vonzóak, hogy nem mutatnak meg mindent magukból, igazán sejtelmesek és nõiesek: http://www.youtube.com/watch?v=BQhypXJaQgs Iránban nem jellemzõ a csonka család, a szingli életmód és a szexuális aberráció. Az is elég jellemzõ, hogy náluk, ha egy nõ dolgozik, akkor szégyennek minõsül, mert nekik azt mutatja, hogy a férje képtelen gondoskodni róla, nem törõdik vele. Legális a többnejûség, de senki sem él vele, mert ugyanazt biztosítaniuk kell minden feleségnek, hogy tovább ne menjek, külön ház illeti meg õket. Vagy ha az egyiknek vesz egy ékszert, akkor kutya kötelessége a másiknak is.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy az iráni nagykövetségnek az lenne a legnagyobb baja, legfontosabb dolga, hogy én meg akarom ismerni a kultúrájukat. :) Inkább ilyen kultúrestekre gondoltam, mint amit a Jobbik csinált velük tavaly. Tudsz mondani ilyen filmeket?
tévhit, hogy csadorban járnának a nõk, meg afganisztáni világ lenne. Átlagos keleti világ, mint azerbajdzsánban pl...
Az írás nagyon jó! Ugyanakkor baromira ellentétes azzal az írásoddal hogy a nõk nincsenek elnyomva... Vagy csak rossz oldalt linkeltél be... :) )
A kérdező hozzászólása: Valóban nincsenek elnyomva, tudomásom szerint boldogok, és szabadnak érzik magukat. Tévhit, hogy Iránban nem becsülik meg a nõket, náluk nyilvános akasztás jár nemi erõszakért, és a viselet is azért van, hogy ne tekintsék õket szexuális eszköznek, árunak. Azt tudom, hogy nem kötelezõ a csador meg ilyenek, csak kíváncsi vagyok mások véleményére, esetleg tapasztalatára velük, illetve abban bízok, hogy valaki tud pontosabb információt, hogy hol találkozhatnék irániakkal.
Az irani eletmod hasonlo a szaud-arabiai szokasokhoz, mivel ott is csadorban jarnak a nok, de jogositvanya sem lehet egy nonek, s nem beszelve arrol, hogy a muszlim vallast kovetik, ami az orszagukban szigoru, szigorubb, mint a szomszed orszagokban. A lanyom nelkul soha c. filmet nezd meg, talan a netten is megtalalod, tobbet fogsz megtudni irani szokasrol, ami azota sem valtozott!
A kérdező hozzászólása: Iránban nem kötelezõ a csador, és rengeteg a nõi sofõr. Nézd csak meg a kérdés magyarázatában szereplõ linket. Nem hiszem, hogy hiteles lenne egy olyan film Iránról, amit legnagyobb ellensége, az Amerikai Egyesült Államok készített.
A kérdező hozzászólása: Igen, máshol is olvastam már, hogy Irán kétarcú. Az, hogy mi számít a nõk elnyomásának szerintem elég szubjektív. De abban az értelemben, ahogy beállítják, semmiképpen sem állja meg a helyét.
A kérdező hozzászólása: Törökország is muszlim, és ott is hasonlóan viszonyulnak a nõkhöz.
Egy kicsit olyan mintha egy Észak-Kóreai író írna Észak-Kóreáról a többi országnak. Mindenki mosolyog, mindenki segítõkész és jószívû. Nem pedig vallási fanatizmusban élnek, már csak azért nem égetnek nyugati zászlókat, mert mind elégették. A nõk alsóbbrendûek, életükkel a férjük rendelkezik. Nyilvános kivégzések/csonkítások vannak, 99%ban csak nõkön. Az életszínvonalról pedig árulkodjon ez: "Az országban feltûnõen sok a gyerek, a nép­sza­po­rulat évente 3%. A populáció mintegy 46%-a 14 év alatti, 57 százaléka ke­ve­sebb mint 20 éves, s a lakosságnak mindössze 5%-a idõsebb 60 évesnél. " (megsúgom, ez nem azt jelenti, hogy az utóbbi 20 évben jöttek rá, hogyan kell dugni, hanem azt hogy nincs esélyed öregként. Egy afrikai törzsnek vannak ilyen mutatói.)
"Törökország is muszlim, és ott is hasonlóan viszonyulnak a nõkhöz." Csak éppen Töröko.-ban nem nyomja el a kormány lépten nyomon õket. Ja és Töröko.-ban nem is olyan tanultak és világiak a nõk. Állítólag az ottani muszlim nõk tömegesen térnek át a keresztény hitre - hogy ebbõl mennyi igaz, nem tudom.
Jófejek a perzsák, de amelyikük normális életet akar, az már Nyugatra emigrált.
A kérdező hozzászólása: Ez szerintem úgy hülyeség, ahogy van. Magyar írta a cikket, nem iráni. Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a kivégzettek nagy része nõ, a legtöbbször nemi erõszakért, kábítószerrel való visszaélésért, illetve rablásért vagy gyilkosságért akasztanak. Ezek olyan bûncselekmények, amiket egy nõ nehezen tudna elkövetni Iránban.
ma 10:58 Rosszul tudod. A 2012-es adatok szerint az iráni népesség éppen hogy szinten tudja tartani magát, a TFR-je kevesebb, mint 2, vagyis a népesség egy csökkenés elõtt áll. Tkp. Irán - vallási fanatikus - létére népességszabályozást vezetett be. Ami nagy szó egy iszlám országtól.
Iranba a noknek kotelezo a kendo, bortonbe zarnak meg ha turista is vagy ha kendo nelkul mesz ki az utcara. Vallasrendorse Alkohol fogyasztasert nem jar halal buntetes, "csupan" borton es 50 korbacsutes. Milyenek a perzsak? Buszkek, kedvesek, tanultabak a tobbi muzulman tobbsegu vallasu lakta orszagokkal szembe. Nem szeretik az orszaguk vezetoit es a torvenyeiket. Tisztelik a noket meg videken is ellentetben az arabokkal akiket nem igazan szivlelnek. Ezek az en tapsztalataim. De sok millio ember el itt jok es rosszak mint mindenhol a vilagon
GOOGLE.
A kérdező hozzászólása: mit írjak bele? már próbáltam
A kérdező hozzászólása: nem kérek több választ már sikerûlt máshogy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!