Találatok a következő kifejezésre: A magyarok a (20299 db)

Miért nézi le a magyar a kelet-európai, balkáni országokat?

Mindenki Nyugat-Európába meg USA-ba megy nyaralni, meg ez az álma. De kérdem én: ezek az emberek voltak már mondjuk Belgrádban, Szarajevóban vagy Krakkóban? Pedig ezek a városok (országok) szerintem éppoly szépek, ha nem szebbek, mint bármelyik nyugat-európai, észak-amerikai város. Miért ilyen hülye sznob a magyar, hogy csak az a jó ami nyugat, mer azzal lehet menőzni a haverok előtt, közben meg a sokkal közelebbi kelet-európai országokat/városokat meg lenézni, oda nem akar menni nyaralni? Szerintetek?

Legjobb válasz: Mert sok a sznob magyar ember és azért. Jártam Horvátországban és Szerbiában. Mind a kettõ hely nagyon tetszett, és most a vágyálmom, hogy eljussak októberben Szarajevóba és Mostarba. Sok sznob magyar azért nem utazik el pl. Szerbiába vagy akár Horvátországba, mert háború volt. Ezért szó szerint egy régi munkahelyemen kikaptam, hogy míg a kedves kollega Balin nyaral addig én háború sújtotta környéken. ÉS??? Innentõl kezdve nem csoda, ha pl. szerbek utálják a magyarokat (megjegyezném, hogy sosem tapasztaltam Szerbiában, hogy ért volna attrocitás, sõt mindig hatalmas vendégszeretet fogadott, amit pl. Olaszországban nem kaptam meg).

Mert sok a sznob magyar ember és azért. Jártam Horvátországban és Szerbiában. Mind a kettõ hely nagyon tetszett, és most a vágyálmom, hogy eljussak októberben Szarajevóba és Mostarba. Sok sznob magyar azért nem utazik el pl. Szerbiába vagy akár Horvátországba, mert háború volt. Ezért szó szerint egy régi munkahelyemen kikaptam, hogy míg a kedves kollega Balin nyaral addig én háború sújtotta környéken. ÉS??? Innentõl kezdve nem csoda, ha pl. szerbek utálják a magyarokat (megjegyezném, hogy sosem tapasztaltam Szerbiában, hogy ért volna attrocitás, sõt mindig hatalmas vendégszeretet fogadott, amit pl. Olaszországban nem kaptam meg).
Ez csöpög a TV-be... Ennyi. Ha megnézel egy filmet, Las Vegas, London, Párizs, New York... Vagy akár egy reklámot... Meg ugye ott "jobban élnek" az emberek. Ezt azért raktam zárójelbe, mert nem tudom, hogy hol milyen anyagiak között élnek, de ugye a média ezt vetíti, hogy ott minden mekkora jó...
Mert mi Közép-Európához tartozunk. (se)
Elsõ válaszoló vagyok, és javítom magam, mert nem zárójelbe raktam, hanem idézõjelbe :D
Egyébként Japánt kihagytad , az is bent van a Top 5-ben.Egyébként azért mert ez tetszik nekik , beszélik a nyelvet és láttak filmet ami Berlinben vagy Londonban vagy Okinavában játszódott ezért kíváncsiak rá élõben is.Meg hát Szerbiában , Szlovákiában , Romániában nem csípik a magyarokat. Egyébként mi magyarok mindig is sznob és nagyképû nép voltunk.
Mert senkinek semmi kedve balkáni országokban kirándulni, várost nézni. Voltam már Szerbiában, Romániában, borzasztó állapotban vannak a településeik.

A Kárpátmedencében, vagyis a történelmi Magyarország határain belül, a mai napig is, százalékosan kifejezve többségben van a magyar, a nemzetiségek medencén belüli százalékos arányának tekintetében?

Valahol hozzá lehet férni ilyen a kárpátmedencei, Kárpátmedencén belül jelenleg 2014-ben élõ, nemzetiségek százalékos arányának megoszlását bemutató, "friss" adatokhoz? A régi történelmi Magyarország területére kivetítve a jelenlegi kárpátmedencei százalékos nemzetiségi megoszlási állapotokat.

Legjobb válasz: Nagyjából lehet tudni: felvidék 5 millió szlovák vs 500 ezer magyar. Erdély: 7,2 millió román 1,7 mila magyar...

Nagyjából lehet tudni: felvidék 5 millió szlovák vs 500 ezer magyar. Erdély: 7, 2 millió román 1, 7 mila magyar...
A kérdező hozzászólása: Ja, és nem mellékesen ne feledkezzünk meg az egyéb nemzetiségek demográfiájának alakulásáról sem mely szintén erõsen hozzájárul a százalékos arányok alakulásához a medencén belül. Például a románság jelentõs migrációja a nyugat európai országokba. Például az egyik legkedveltebb célország Olaszország ahol becslések szerint már több mint 1 millió román nemzetiségû él életvitel szerûen és a számuk folyamatosan növekvõ tendenciát mutat. Link: [link] Ha ez a folyamat tartósan fennmarad a jövõben, sõt lehet , hogy növekedni, erõsödni fog, azt mutatja, hogy egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Kárpát-medencén belül(a régi történelmi Magyarország területein) jelenleg fennálló enyhe egyéb nemzetiségi többség elkezd csökkenni és átbillen a mérleg nyelve a százalékos többséget tekintve a magyarság javára a medencén belül, az egyéb nemzetiségek és a magyarság jövõbeli százalékos arányát tekintve.
Kérdezõ! És azt megnézted, hogy mikor volt utoljára magyar többség a Kárpát-medencében? Mert az biztos, hogy már 150 éve sem mi voltunk a legnépesebb nemzet, és rengeteg más nemzetiségû élt a mai Magyarország határain belül (német, szlovák, román, stb...) Érdemes ezeket végigolvasnod: [link] [link]
Errõl nincsenek statisztikák, ugyanis egyre több külföldi magyar letagadja a magyarságát...sajnos ez van. Szlovákiában pedig azért növekedett meg a szlovákok száma, mert a világháború után az ott élõ magyarokat Magyarországra szállították, vagy pedig Csehországba munkatáborokba (reszlovakizáció, ha akarsz olvass utána). Manapság pedig nagy divat lett a magyar gyerekeket szlovák iskolákba íratni, bár valamennyire meg tudom érteni a szülõket, mert a magyar iskolákban a szlovák nyelv oktatása egyenlõ a nullával...sajnos
Arról sem kéne megfelejtkezni, hogy Romániában néha a halott nagymamák és nagytaták is elmennek szavazni, ezért lehetséges az is, hogy a népszámláláson is beszámolódnak ezek a hazafias halottak - és természetesen románnak számolódnak.
Ahhoz 3 megoldás lenne alkalmas. 1. A kinti magyarok belehúznak és gyártanak 2 generáció alatt 10-12 gyereket családonként 2. Az itteni magyarok fele áttelepül és szaporodik mint a nyúl. 3. Ennek kombinációja, lefelezve a teljesítményt.
Szlovákiáról tudni kell, hogy 1910ben még több mint 1, 08 millió magyar és 300 ezer német lakta és csak 1, 8 millió szlovák. Pozsony, hogy tudták elszlovákosítani?
"egy a magyarság demográfiájára kedvezõ idõszakban, bármikor elkezdhet növekedni(sõt, valószínû, hogy már növekszik) és átléphet többségbe az egyéb nemzetiségek százalékos arányával szemben a Kárpátmedencén belül. " Szerintem hamarabb békülnek ki majd az arabok a zsidókkal. A magyarság létszáma még a saját országán belül is 34 éve csökkenõ tendenciát mutat. Az elcsatolt területeken meg ez az arány szerintem még nagyobb. Ha nálunk nincs növekedés, akkor majd nálunk, ahol kb mindenhol csúnyán néznek rájuk, majd ott lesz mi? :D Ez egyértelmûen, hogy azt mutatja, hogy lesz magyar többség ? Szerintem elmehetnél Matolcsy jobb kezének :D
A kérdező hozzászólása: Ebbõl következik, hogy jelenleg a Kárpát-medencében vagyis a történelmi Magyarország területén (kivéve Horvátországot) van: kb 11.785.798 magyar és kb 14.099.701 egyéb nemzetiség. Ami százalékban kifejezve: magyar kb 45, 53% és egyéb nemzetiség 54, 46%. Amint a számokból látható nem reménytelen a helyzet, sõt, kifejezetten pozitív a magyarságra nézve. Jó okunk van a reményre, ez a százalékos arány szám, egy a magyarság demográfiájára kedvezõ idõszakban, bármikor elkezdhet növekedni(sõt, valószínû, hogy már növekszik) és átléphet többségbe az egyéb nemzetiségek százalékos arányával szemben a Kárpátmedencén belül. Ezen számok alapján nagyon valószínû, hogy lesz még magyar többség a Kárpát-medencében.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Akkor számoljunk ... a Kárpát-medencében vagyis a történelmi Magyarország területén (kivéve Horvátországot) Kárpátalja: kb 152.000 magyar, kb 1.001.149 ukrán(ruszinok) Erdély(a Részekkel és a Bánáttal együtt): kb 1.550.000 magyar, kb 5.393.552 román, kb. 410.000 egyéb (német, ukrán, szerb, szlovák, bolgár, horvát, cseh, cigány, zsidó stb) Felvidék(Szlovákia): kb 460.000 magyar, kb 4.490.000 szlovák, kb 450.000 egyéb(cigány, cseh, lengyel, ukrán, morva, német, ruszin stb) Délvidék(Szerbia, Vajdaság): kb 260.000 magyar, kb 1.280.000 szerb, kb 250.000 egyéb(szlovákok, horvátok, románok, montenegróiak, cigányok, ruszinok, macedónok stb) Õrvidék(Burgenland): kb 15.000 magyar, kb 17.000 horvát, kb 248.000 osztrák. Jelenlegi Magyarország területén: kb 9.348.798 magyar, kb 560.000 egyéb(cigányok, németek, szlovákok, románok, horvátok, szerbek, ukránok, szlovének, lengyelek, görögök, bolgárok, ruszinok, örmények, zsidók, kínaiak)
Kárpát-medence. Ha már itt ész, írd le helyesen. [link] [link] [link] [link] számolgass...
Vagyis a válasz nem. Legfeljebb 13 milliót lehetne összekaparni a cigányokkal együtt a 16-al szemben. Mert ugye ott van a Vajdaság is 1, 4 szerbbel a 300 ezer magyarral szemben. hasonlóan Kárpátaljához.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Értelemszerûen a magyarságon kívül a többi nemzetiségnek is vannak demográfiai folyamatai a medencén belül ami, hol így, hol úgy alakul. Ez csak egy kiragadott példa volt a románság demográfiájával kapcsolatban, mivel, hogy egy elég jelentõs demográfiai folyamatot mutat, és hatással van a Kárpát-medence nemzetiségi arányszázalékának alakulására is, de vehetnénk példának a többi nemzetiséget is ahol szintén megfigyelhetõek csökkenések, stagnálások demográfiai folyamatokból adódóan, növekedés csak elvétve van náluk is. Inkább lélekszám csökkenés tapasztalható náluk is a társadalmi és szociális folyamtokból adódóan. Ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy nem csökkenünk olyan drámai és katasztrofális módon mint ahogyan gondolják. Egy életvitelbõl és társadalmi szociális folyamatokból adódó enyhe csökkenés tapasztalható ami bármikor beállhat egy stagnáló állandó tendenciára, sõt még növekedés is lehet bármikor a magyarság lélekszámában. Szét kell nézni egy kicsit a szomszédban és azután kell következtetéseket levonni, jövõbeli lehetõségeket mérlegelni.

Miért haragszanak a magyarok a külhoni magyarokra ( erdélyiekre, kárpátaljaiakra)?

Egyes hozzászólások ugyanis ezt tükrözik.

Legjobb válasz: Ezzel a szavazati joggal és állampolgársággal csak eszmeileg, végtelenül egyszerûen kedvére tesz egy jelenõs választócsoportnak, akiket ezzel könnyedén meg is nyer magának, nekik már más nem is számít. A magyarországi élet részleteivel nincsenek is valószínûleg tisztában, legalábbis a saját bõrükon biztos nem tapasztalják. Mo.-ról régóta egy eléggé túlidealizált kép él amúgyis a fejükben. Ez egy újabb réteg kisajátítása a hívõ keresztények után, egy "rendes" magyar, egy "rendes" keresztény márpedig rájuk szavaz.

Unkahúgomék, jártak egyszer rosszul, mer magyarul szólaltak meg s jól megverték õket. A múltkor igaz Kassa felé a magyar kaler nem állt szóba velük. Nekünk sem mondott semmit, egy másik, mer, h õ nem tud magyarul. Aztán volt olyan ismerõsöm, aki inkább magyarnak mondta magát pedig szlovák volt. Meg volt olyan is, szintén szlovák, a vevõ is az eladó is, de az istennek nem szólalt volna meg magyarul, mondták is neki, h tudjuk, h tudsz magyarul te #@... Bár ez nem teljesen a kérdéshez kapcsolódik, de ebbõl is látszik/érzõdik, h ez szerintem sokkal mélyebb, s régebbi dolog miatt van.
Ezzel a szavazati joggal és állampolgársággal csak eszmeileg, végtelenül egyszerûen kedvére tesz egy jelenõs választócsoportnak, akiket ezzel könnyedén meg is nyer magának, nekik már más nem is számít. A magyarországi élet részleteivel nincsenek is valószínûleg tisztában, legalábbis a saját bõrükon biztos nem tapasztalják. Mo.-ról régóta egy eléggé túlidealizált kép él amúgyis a fejükben. Ez egy újabb réteg kisajátítása a hívõ keresztények után, egy "rendes" magyar, egy "rendes" keresztény márpedig rájuk szavaz.
Nem haragszom, de nem adnék nekik szavazati jogot. Mert nem itt kell adózniuk, élniük, és semmilyen közvetlen hatása nincs annak az életükre, h kire szavaznak...
Ez nem harag, de van bizonyos ellenszenv ami Orbán miatt keletkezett azzal hogy a határon túli Magyaroknak megadta a szavazati jogot. Gondolj bele hogy mirólunk a mi életünkrõl hogy dönthet egy olyan ember aki nem itt él velünk, én például ha a ti helyetekben lennék ezt eleve elutasítanám. Bennem fel sem merül ilyen hogy én annak a sorsáról döntsek akirõl csak minimális információim vannak és hogyjövök én ehhez. Szóval Orbán nemhogy összekovácsolná a Nemzetet ezzel de inkább ellenségeskedést csináltsajnos. Azt gondolom hogy ti Határon túli Magyarok is így gondoljátok ezt.vagy nem?
Nem csak rájuk haragszanak hanem szinte mindenkire.
Nem haragszunk, csak én pl nagyon nem örülök neki, hogy szavazhattok.
"ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el". Magyarigazolványom is van (Záhony-Bp menettérti 1100 Ft), kettõsállampolgárságom is van és szavazni is fogok ha lesz rá lehetõségem. Ezeket az "elõnyöket" ÉN (MI) NEM KÉRTEM, felkínálták (a kormányotok akit ti 2/3-os többséggel megszavaztatok) és élek a lehetõséggel, miért ne? lehet lepontozni.
Az én szememben "erdélyi magyar" nincs, csak román van. Nem haragszom rájuk, de Romániának fizetik az adójukat, Románia tartja el õket, román állampolgárok, akkor milyen alapon lenne is magyar? Foglalkozzon a saját dolgaival, ne várjon Magyarországtól semmit, fõleg, hogy Románia lassan utcahosszal beelõzi Magyarországot fejlettségben, mindenben.
A kérdező hozzászólása: Kedves 14-es! Köszönöm a válaszodat, nagyon tetszett. Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy anélkül hogy ott munkába állnánk és adóznánk, jár nekünk bármiféle orvosi ellátás. Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy most hogy kettõs állampolgárságunk van, máris költözködünk. De ha megy is innen valaki, az mindig a munkalehetõséget keresi, nem pedig az ingyenes ellátásokat. Van aki itt él magyarországi párjával! És a szavazójogért sem küzdöttünk egyetlen percet sem. Tudom, nálatok sem könnyû, mondják is ismerõsök, hogy ne költözzünk ki. Valahogy lesz. Amúgy kárpátaljai vagyok, de a kérdés szempontjából ez lényegtelen.
Én nem haragszok senkire, aki meg igen az csak "politikus" ésszel fog fel egyes dolgot Mondjuk az tény és való, hogy egyszer Erdélyben nem akartak kiszolgálni mert magyarul kértem egy energia italt, és nagyf*sz volt a csaj, az arcomba vágta ezt "Ne haragudj nem beszélek jól magyarul" Mondom én meg "Egy energiaitalt szeretnék semmi mást" Szóval tudott Õ csak szemét volt velem 20/F
A kérdező hozzászólása: Eszembe sem jutott, hogy szavazzak, amíg nem élek ott. De én inkább arra lettem volna kiváncsi, hogy ha innen kimegy valaki oda, Mo.-ra élni, pl.odamegy férjhez, éedekel -e valakit, hogy milyen ember valójában, vagy eleve meg van bélyegezve, mert nem Magyarországon született.
Kommentekbõl ítélve, MI nagyobb magyarok vagyunk, mint TI Anyaországiak, ha letagadtok minket.
*netes szájhõsködét
O_O
Elõzõ, akkor húzzál a Regátba és neked is olyan jó dolgod lesz, hát még ha a deltába mennél, az a neked való hely ☻. Románia tarja el õket???? nem inkább õk tartják el Romániát? eddig úgy tudtam az adófizetõ tarja el az országot, nem fordítva. Örülj, mert tiéd a mennyek országa ☺ ! (ha nem érted miért, akkor biztos hogy a tiéd ☺ ☺)
Mert a magyar útlevélért cserébe mind Orbán és fidesz mániás. Nem gyõznek hajbókolni ha arra jár valaki Orbán csapatából.
Én nem haragszok senkire, semmiért alaból. Ellenben aki nem Magyarországon él az ne szóljon bele abba, ami itt történik. Gyertek át, vállaljatok munkát, építsetek házat, gyarapodjatok itt, várunk szeretettel. A magyarság nem papír kérdése, hanem szívbõl jön. Ehhez nem kell állampolgárság, magyarigazolvány. Építsd a magyar közösséget ott, ahol élsz. Én kétlem, hogy tömegesen szavaznának a határon túli magyarok, de amúgy ne is tegyék, hadd döntsek én a sorsomról, elvégre én élem át nap mint nap azt ami itt megy. Az elszakított országrészeket sose csatolják vissza, úgyhogy kár ezen keseregni. A határok azonban nyitva vannak, lehet rokonokat látogatni, sõt egymásnál nyaralni, karácsonyozni is.
valamikor szerettem volna magyar állampolgárságot. Itthon, nem magyarországon. Eszem ágában sem lett volna átköltõzni, és most sincs. Csak most már nem akarom az állampolgárságot. Inkább maradok hazátlan, elég nekem a szülõfoldem, ha a hazának nem kellettem. Erkölcsi elégtélel lett volna. De sokan még ma sem akarnak minket. A nemzetbõl ki nem tagadhattok. Pedig szavazni sem akarok. És sokan nem is fognak. Abban igazatok van, hogy nem a liberális, szocialista pártokra szavaznánk, mert miért is? Mit is köszönhetünk nekik? Esetleg ezt az ellenséges hangulatot irántunk. De legyetek nyugodtak, nem kell semmi. A magyar igazolványt sem váltottam ki, nehogy azt fogjátok rám, hogy éllõsködök. pedig eszem ágában sem lenne vonaton utazni. Nekem nem kell hozzá papír, hogy tudjam magyar vagyok. De sajnos sok Magyarországi papíral sem tudja, hogy mi is.
A kérdező hozzászólása: Ezt az ott élõ magyaroknak nap mint nap el kell viselniük. Legalábbis a kárpátaljaiaknak.
Azért mert sokan csak a kedvezményeket akarják kihasználni. (Pl.: 90% -os utazás, eü ellátás, könnyített munkavállalás stb.) A kettõs állampolgársági szavazásnál is ez volt a legfõbb ellenérv és nem az, hogy utálják az ottaniakat. A "külhoniak" nem veszik észre, hogy a politika csak bábnak használja õket. "Mo.-n" sokaknak fogalmuk sincs, hogy mi van Erdélyben, és tulajdonképpen egy skanzennak tekintik az egészet. Azt hiszik, hogy ott mindenki népviseletbe járkál meg fákat farigcsál.
Pl. ezért: Határon túli magyar vagyok. Én úgy gondolom, hogy a Fidesz nem rossz. Nem minden intézkedésnek terem rögtön másnap a gyümölcse és remélem, hogy Magyarország valahogy kihúzza magát. Szidni mindenkit tudnak a magyarok, ezt már láttuk. Akárki lesz a hatalmon Magyarországon, úgyis szidni fogják. Erre a nyakamat adom! Nekem Orbán már csak azért is jó, mert õ volt az elsõ politikus, aki adott nekünk határon túliaknak állampolgárságra lehetõséget és így nem kell mindenhol fél óráig magyarázkodni, hogy hogy vagyunk mi magyarok, mikor más dokumentumokkal rendelkezünk, stb. Tudom, hogy lefogtok pontozni, de ez a véleményem. A válasz 53%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad. # 19/27 ma 13:45
A kérdező hozzászólása: Nem esett le azonnal, hogy ez egy másik kérdésbõl bemásolt komment. Mi volt a kérdés? És miért bánt téged egy ilyen vélemény?
A kérdező hozzászólása: És köszönöm mindenkinek, hogy leírta a véleményét, számomra mindegyik válasz hasznos volt.
1-es, Neked eszedbe sem jut, hogy a kiszolgáló, aki nem tudott jól magyarul, az nem is volt erdélyi magyar. Az bizony erdélyi román volt. De a kérdés másról szólt...
6-os, ma 15:35 Elolvastam mindkét cikket, de nem derül ki belõle, hogy erdélyi magyarok lettek volna, az meg pláné nem, hogy székelyek. Ezeket mind Te fûzted hozzá ? Csak az derült ki a cikkekbõl, hogy az illetõk román állampolgárok voltak, tehát lehettek román ajkú erdélyiek, de moldvaiak is.
Egyrészt a magyarországi magyarok is ugyan annyit verekednek mind az Erdélyiek , és szerintem csak a buta emberek haragszanak az Erdélyiekre , és az okosabbak Székelydöldre is ugy tekintenek mint magyarországra , és nem azt látják hogy Erdélyi magyarok hanem azt Hogy MAGYAROK . És ha valaki szidja az Erdélyi magyarokat akkor csak azért teszi mert nincs kit szídjon , és ha valaki azt mondja hogy a székelyek parasztok , szerintem anyinak kellene látni mindha azt mondaná hogy a magyarok parasztok ..... És a konfrugtusok onnan kezdõdtek hogy az Erdélyieknek csak most nemrég kezdték megadni az álampolgárságot , mert az elején leszavazták ..
09-07 23:41 Nem MI és TI-rõl van szó. És akkor az "anyaországiak" mit mondjanak? Mert több százezer magyar pl elrománosodott és elszlovákosodott, magyarságára sem emlékszik. Õk is mondhatnák hogy ezért a határon túliakra nem lehet számítani. De aki ismeri a magyar lélektant az ilyet nem mond. Egy ukrán is lehet magyar lelkületû, még akkor is ha ukránnak született. De egy magyar is lehet akármilyen negatív is. Ne területekhez kösd azt hogy ki milyen és ne a sajtóból indulj ki. Aki a széthúzást támogatja és Mi/Ti-ként fogalmazza meg a magyarságot az csak tovább erõsíti a széthúzást. Pont ez vezetett trianonhoz. Tovább akarod forgácsolni? A legnagyobb magyarok max csak összetartozásról beszéltek, soha nem széthúzásról.

Honnan jött a magyarban a "peca" szó?

A horászatra mondják, pecázás-horászat pecázni-horászni.

Legjobb válasz: Honnan jött a magyarba a "peca" szó? A horgászatra mondják: pecázás-horgászat, pecázni-horgászni. Sokat gondolkodtam, a magyarban ilyen szót nem ismerek, ami hasonlítana. Mibõl jött? Kijavítottam a helyesírási hibáidat. Így már érthetõ a kérdésed. :)

Honnan jött a magyarba a "peca" szó? A horgászatra mondják: pecázás-horgászat, pecázni-horgászni. Sokat gondolkodtam, a magyarban ilyen szót nem ismerek, ami hasonlítana. Mibõl jött? Kijavítottam a helyesírási hibáidat. Így már érthetõ a kérdésed. :)
Eddig is teljesen érthetõ volt, nem értem minek kell kötekedni.....!
Volt egy Horace(horász/ a Lostban.Nem tudom pecázott-e.....:D http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://lo..
A horgászás békés tevékenység.Béke>peace>peca......:)

Miért utálják a Magyarokat a Csehek?

Legjobb válasz: Egyébként az hogy "magyar" és "cseh" kisbetûvel írva helyes.

Háromszor voltam Csehországban, de soha nem volt rossz tapasztalatom, és nem is hallottam ilyet. A nagymamáddal mi történt?
Egyébként az hogy "magyar" és "cseh" kisbetûvel írva helyes.
hidd el, hogy a csehek sokkal jobban utaljak a szlovakokat, mint a magyarokat.legalabbis nekem mindegyik azt mondta.en szlovakiai magyar vagyok, es sok cseh ismerösöm van, ott dolgoztam.
Dél-Csehországban esetleg van rá esély mert ott akadnak szlovákok, az én városomban is sok sváb van, magyarul beszélnek, magyar nevük van, de németnek tartják magukat, ha õk valamilyen oknál fogva bunkók mondjuk egy lengyellel akkor remélem egy lengyel nem azt vonja le , hogy hát õket utálják a magyarok.
Saját tapasztalatom alapján utálnak azok mindenkit. Bárhova mentünk, mindenhol kinéztek minket. Érdekes módon se Firenzében, se Krakkóban (de még Albániában sem) tapasztaltam olyan mértékû elutasítást mint Prágában. Persze lehet, h csak azért mert jópofiztunk velül csehül...
kimaradt: NEM jópofiztunk velük
Én meg azt utálom amikor az ilyen agytrösztök mint a 16-os így írják azt a szót, hogy: "ÚTÁLJA". A másik ilyen szó a "KÚRVA". Az a legjobb mikor valami nagyon okosat akar mondani aztán leírni sem tudja rendesen.
Ne haragudj, de miért mondod ezt? Én még nem tapasztaltam...
Az én csekélyke tapasztalásom az, hogy a környezõ országokban sem a többség nem utálja a kisebbséget, sem a kisebbség a többséget, sem a szomszédos országok népeit, ill. mindez összes lehetséges kombinációjában. Feszkó akkor van, ha drága szeretett mindenkori politikusok hergelik az embereket.
21-es Akkor te nyilván nem tudsz arról, hogy például Románia a szomszédunk. Velük szinte sosem voltunk jó viszonyban, nem a politikusokon múlott, egy felmérés szerint már CSAK a románok 60%-a utál minket, és hallottam olyan felmérésrõl is miszerint jobban utálják a magyarokat mint a cigányokat (bár azt is olvastam, hogy a cigányokat utálják jobban, szóval ez nem tény, csak pletyka) ami viszont tény, hogy kölcsönösen utáljuk egymást. A szlovákokról meg a szerbekrõl már nem is beszélek (bár a szerbek jobban utálnak minket mint mi õket)
Nem a csehek utálják a szlovákokat. Fordítva. Mert az elsõ ÈSR-ben nem adták meg az ígért autonómiát, mert minden hivatalban csehek voltak, postán, vasúton, iskolákban a tanárok... Persze ez csak így lehetett mert nekik volt értelmiségük. De válni is a szlovákok akartak. Közmondásuk volt: èecha do mecha, mecha do vody (csehet a zsákba, zsákot a vizbe). Meg olyan találós kérdés: mi a közös a cseheknél és magyaroknál? - szlovákok. Mivel a csehek nem közvetlen szomszédok, gyûlölködés sincs. Õk a lengyeleket nem szeretik meg a németeket. Területi igények miatt mindkettõt. A lengyelek szeretnék szilézia cseh részét, a csehek szilézia lengyel részét. A németektõl meg félnek, mert hátha egyszer számonkérik rajtuk az elrabolt német vagyont és földet.
" Magyarokat MINDENKI útálja, aki ismer minket. Igazság az, hogy szerencsétlen egy nép vagyunk -.- Ostoba politikusok, hazudozást tûrõ nép stb" Tanulj meg írni te szerencsétlen! Téged elhiszem, hogy utálnak. Vagy nem is vagy "magyar"?
Tudtommal a prágai tavasz után egy kicsit haragudtak ránk, de azon már túltették magukat!
Szerintem sem a magyarokat, sem a szlovákokat nem utálják.
Csehszlovákia miatt. Abban az államban kb. úgy volt, hogy a csehek jelentették a felsõ réteget, a szlovákok pedig az alsót. Egész egyszerûen primitívnek és bunkóknak tartják a szlovákokat.
A kérdező hozzászólása: A nagymamám ki ment Csehországba 1995 be és nem nézték jó szemmel.
Ezt te találtad ki?
A kérdező hozzászólása: Nem ! Nem találtam ki.
De mi történt? ui: egyes esetek megtörténhetnek, de a cseheknél nem hiszem, hogy jellemzõ lenne...
A kérdező hozzászólása: Nem bántották, csak valamiért nem szeretik a magyar népet.
Abból leszûrni egy egész nemzetre vonatkozó állítást, hogy a nagymamáddal bunkó volt valaki vagy valakik elég nagy túlzás. Minden országban vannak bunkók.
Voltam már Csehországban és semmi bajuk nem volt velem az embereknek.
9-es a csehek miért utálják a szlovákokat?
Kedves 17-es, elõször mondjuk meg kellene tanulni viselkedni és onnantól kezdve senki nem nézne ki benneteket sehonnan. De amíg az átlag magyar turisták úgy járják a nagyvilágot, hogy szégyent hoznak magukra és ezzel együtt sajnos az egész nemzetre, addig nem csodálkozom. Nem egyszer tapasztaltam már hogy mindenek felett állónak képzelik magukat, lenézik az ottaniakat, nem tartják be a legalapvetõbb íratlan szabályokat sem.

Magyarországon miért a magyar a magyarnak a farkasa?

Arra gondolok pl., hogy egy éve vettem egy 8éves használt Opelt (elötte pedig egy két ütemü Trabim volt), és amikor megláttot az egyik szomszédom, olyan eltorzult fejjel nézett, aztán elcsapta fejét és észre sem vett. (azotta persze urja köszön). Pedig nem Mercit vettem...

Legjobb válasz: A magyarral az a baj, hogy törekszik, a románnal meg, hogy jó neki, ami van. Akkor most mi legyen? A német fölvág, az amerikai eccerû, az ukrán kegyetlen bûnözõ - ezek olyan butaságok, nem? de ha másra mondjuk, jó, a káröröm. Ám magunkat minek szidni? Úgyis utál már körbe minket mindenki, hát legalább a saját fajtánkat ne szidjuk!

A magyarral az a baj, hogy törekszik, a románnal meg, hogy jó neki, ami van. Akkor most mi legyen? A német fölvág, az amerikai eccerû, az ukrán kegyetlen bûnözõ - ezek olyan butaságok, nem? de ha másra mondjuk, jó, a káröröm. Ám magunkat minek szidni? Úgyis utál már körbe minket mindenki, hát legalább a saját fajtánkat ne szidjuk!
Sajnos ez nem csak Magyarországon van így. Én is nagyon sokat gondolkodtam ezen és már arra is gondoltam, hogy lehet egy un. magyar-gén ami ezt a mentalitást kódolja. Ez persze vicc, de sajnos ilyen a magyar ember.
Nem igaz, a magyarok épp hogy túl sokat néznek magukba. De én ezt úgy ismerem, hogy ember embernek farkasa.Igaz? Irígy mindenütt van. Nincs az nációhoz kötve. És honnan tudod, mi baja volt? Lehet, hogy epegörcsöt kapott. Lehet, ilyet loptak el tõle. Vagy egy másik hapsi Opeljével húzott el elõtte hajdan élete szerelme a csába. Ha már akkor nem kérdeztél rá(HUMOR IS VAN) akkor most már mindegy. Legközelebb tégy valami vicces, de érthetõ megjegyzést, hogy mondhassa, mi van. Nem lehet, hogy nem gondolta, hogy ismerõs ül az ismeretlen autóban, s azért nézett el? Nem lát ám mindenki olyan jól. Ne legyél érzékeny, de ha úgy látod, irígyek, tedd szóvá. Talán érthetõ. Pl. gondjai vannak, s eszébe jut errõl, ilyesmi.
Sajnos a magyar nép sajátja, hogy mindig mást okol a saját hátrányai, gondjai miatt. Magába ritkán néz. És még a lényeg: nekem több legyen, mint neked, ha belerokkanok is (ez általában az alapgondolat). Ha nem sikerül, akkor mindent elkövetünk, hogy a másik is elveszítse. Sajnos ez ma Magyarország. (Ezek nem az én gondolataim, csak így írtam le õket!)
Miért, ha az ember ki akar cseszni valakivel, kivel tegye? Pirézekkel vagy eszkimókkal? Magyarországon leginkább magyarok élnek. Ennyi.
Én nem tapasztalom ezt, Szerintem ezt a magyarleszólást csak a (legtöbb)média nyomatja, s az ember már azt hiszi, ráismer. Pedig az emberi gyarlóság általános.Esetleg valami pesti sajátosság lehet, de inkább csak pesti nyavalygás, nem hiszem, hogy a lángja is akkora, mint a füstje. Én sokkal több jóindulatot, õszinte örömöt, segítõkészséget tapasztalok. Pedig nagyvárosban élek. Magyar. Sajnos, már olyan mondatvég zárás egynémely helyeken, hogy persze :( magyar.Nem kéne át venni, inkább irtani. Vagy cserélni inkább: Persze, hiszen magyar:) )-ra!! Épp elég tulajdonságunkra lehetünk büszkék.
Az emberre jellemzõ, hogyha normális hangon beszélgetnek vele a válasza és a viselkedése is olyanná válik. A többi a tulajdonságán múlik és senki nem tud kibújni a bõrébõl. Az emberek zömében benne van irigység, ami lehet motiváló is de az emberi kapcsolatokat így is tönkreteszi. Persze ott van a másik oldal az olyan szomszéd, aki kérkedik avval amije van. Ez irritáló lehet. Ebben az esetbe ez nem történt meg, de az a lényeg , hogy túl tetted magad. Így van rendjén.
Sokat hatott ránk a kommunizmus szerintem. Úgy vettem észre, hogy a legszemetebbek azok nem kicsit kommunista fanatisták. Szerintük a gazdagok nagyobb naplopóak, mint a megélhetési gyermektartók. Pl. apám a saját hugát is utálja, mert az gazdag. A másik meg az, hogy eléggé felületesek a magyarok és szeretnek ragaszkodni a saját hülyeségükhöz. Pl. a mostohaanyámat alig tudtam meggyõzni bizonyos dolgokról, amit félig elolvasott a kiskegyedbõl. Apám meg a mai napig azt tartja az animékrõl, hogy pedofiloknak valóak, holott egyet se látott.
Láttam amiket írtatok egyet kell értenem azzal hogy a Magyar szemét a másik Magyarral ez tapasztaltam mivel kb 20 embernek tudtam munkát intézni külföldön mikor a közöségbe kerültek csendben meghuzodtak majd ugyan azt csinálták mint a többi és nem egy hanem kb 6 órszágban dolgoztam velük ezért már csak némettel vagy dánnal dolgozom vonjátok le a következtetéseket de ez valós
A kérdező hozzászólása: a 12 54-es sok igazságot irt le, de leginkább azzal értettem egyett aki a hazaszeretettet irta.(nem értem mondjuk ö miért le pontozva, de tölem zöld tenyeret kaptatok) Jó lenne ha tényleg, LENNE ÖSSZETARTÁS. iRTAM, HOGY ELÖTTE A TRABIM VOLT, és az autokrol beszéltünk, és mondta, hogy az övébe van "számitogép vezérlés", én poénbol és viccesen mondtam, hogy az én Trabantomban olyan nincs... Erre megfagyott a levegö és csak ennyitt mondot az irigy szomszéd, "nem érdekel, hogy irigy vagy...Hangsulyozom nem olyan hangsulyal mondtam neki.
Pont ezt mondjuk, kösz, hogy bizonyítod. Bármi van, mindig másra fogjuk. Most éppen a komcsikra. Magyarázd már el nekem, hogy a kommunista rendszer hogyan nevelte az emberekbe az ilyen szintû irigységet amit most tapasztalunk. Õk maximum azt nevelték belénk, hogy simán lehet dolgoztatni 5000 embert egy olyan gyárban ahol valóban 200 munkahely van.
Még egy utolsó megjegyzésként részemrõl annyit írnék hogy a se nyugati országokban se a skandináv részeken nemvolt akkora elnyomás mint itt volt a kommunisták által itt ezt nevelték bele az emberbe 50 éven át mégis mit várunk? hogy csettintésre megváltozzon 10M ember? nem amíg ilyen vezetõink vannak, akik 7 évig nem csinálnak semmit csak lopna csalnak hazudnak és elkúrják. nem kicsit nagyon.
Csak az a kérdésem lenne, hogy magyar emberek akár itt e jelenlegi kérdés alatt is miért alkotnak negatív véleményeket a saját vérükrõl? Ne érdekeljenek más nézetei légy büszke a szomszédodra úgy ahogy magadra mert mind a ketten magyarok vagytok!!! Ember ember farkasa nem magyar magyarnak farkasa. A kommunizmus igenis mély befolyást gyakorolt minden magyar lelkében nem csoda hogy negatívan gondolkodnak néhányan a folyamatos 50-60 éve vagy nemtudom mennyi ideje tartó elnyomás miatt! DEEE a MAGYAR vér azt kívánja hogy: SZEBB JÖVÕT, KITARTÁST REMÉNYT ÉS HAZASZERETETET!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat!
Azért, mert Magyarország tele van önzõ emberekkel, nagy tisztelet a kivételnek. Sajnos én se akartam hinni, mindaddig, míg nem jártam külföldön az utóbbi néhány évben. Mások kint az emberek úgy egyáltalán. És ez független az anyagi helyzettõl, mert kint is vannak hasonló körülmények között élõk, mégis tudnak egymásra õszintén mosolyogni.
00:34 egyedi eset. Van egy hülye a környezetedben. Ne általánosíts! De nem akarok vitát kezdeni, csak ez a kérdésre is lehet válasz, ha tényszerûen láttad, nem csak félreértés volt. De szerintem nem ismert meg, tényleg.
A kérdező hozzászólása: Arra céloztam, hogy nem egymásba kénne belerugni... drága válszado eszkimok itt nincsenek!
A kérdező hozzászólása: egyettértek veled második válaszado, de az elsönek is köszönöm! Meg aki még válaszol...
15.56 Gyõzz meg a második mondatod ellenkezõjérõl. A világon nincs olyan ország, ahol az átlag munkás tizedét sem keresi meg annak, amit egy lótusz faktusz. A második, 20-25 évvel le vagyunk maradva az eladósodás miatt és a megélhetési politikusok vagyona a fellegekbe jár. Vagy nincs igazom ? Nem az írígység beszél belõlem, hanem a realitás, a megalázás és a düh.

A középkor folyamán milyen arányban beszélték a magyarok a kisebbségek nyelveit?

gondolok itt a vegyes lakosságú területekre és a nyelvterületek határára azt tudom hogy a kisebbségek jórészt beszélték a magyar nyelvet, de mégis milyen mértékben volt ez igaz fordítva? ha lehet forrást, pontos számadatot/ vagy geográfiailag körülírt leírást is kérnék minden értelmes választ nagyon köszönök!

Legjobb válasz: Hát... eloszor is a kissebbségek még a 19. században sem igazán tudtak magyarul. Pont emiatt is volt szukség Apponyi Albert torvényeire. A nyelvhatárok is olyanok voltak, hogy ritka volt a tobbnyelvu terulet. Németek, zsidok városokban éltek, jászok, kúnok Jászságban Kúnságban, románok, szlovákok hegyekben, a szerbeket a torokok még nem uzték észak felé (ami pedig volt, azok a bánságban éltek), cigányok ossze-vissza vándoroltak stb. Tehát nem igazán volt szukség arra, hogy a lakosság jelentos része tobbnyelvu legyen. Érvényes ez a magyarokra és a kissebbségekre is. Az alfoldi szlovák, szerb lakosság pedig a torokok kiuzése után kerult oda, ami ugyebár már nem a kozépkor

Hát... eloszor is a kissebbségek még a 19. században sem igazán tudtak magyarul. Pont emiatt is volt szukség Apponyi Albert torvényeire. A nyelvhatárok is olyanok voltak, hogy ritka volt a tobbnyelvu terulet. Németek, zsidok városokban éltek, jászok, kúnok Jászságban Kúnságban, románok, szlovákok hegyekben, a szerbeket a torokok még nem uzték észak felé (ami pedig volt, azok a bánságban éltek), cigányok ossze-vissza vándoroltak stb. Tehát nem igazán volt szukség arra, hogy a lakosság jelentos része tobbnyelvu legyen. Érvényes ez a magyarokra és a kissebbségekre is. Az alfoldi szlovák, szerb lakosság pedig a torokok kiuzése után kerult oda, ami ugyebár már nem a kozépkor
Ahol együtt éltek, ott minden magyar beszélte az adott kisebbség nyelvét. Mai fogalmak szerint a felnõttek legalább középfokon, persze leginkább csak szóban. Kivéve, ha az adott területen szórványban volt a kisebbség.
A kérdező hozzászólása: tudnál számokat mondani, mondjuk a 20 millió lakosból 10-12 mil. magyar, és ebbõl hány beszélt kisebbségi nyelvet?
A kérdező hozzászólása: akkor most kinek higgyek? link?

Mi az igazság abból, hogy a magyarok a sumérok leszármazottjai?

Legjobb válasz: A magyarok õsei a közmegegyezés szerint az Ázsiából betelepült õsmagyarok voltak, így a nyelvünk is onnan kell hogy jöjjön. A helyzet ezzel az, hogy ez egy tudatos "identitásválasztás" eredménye a tizenkilencedik századból. A honfoglaláskori sírok genetikai vizsgálatából kiderül, hogy az itt élõk között már a X. században is törpe kisebbségben voltak a keleti típusú emberek, akik aztán végleg beolvadtak az itt élõk közé. Nagyon nehéz lenne feltételezni, hogy a kisebbség nyelvét vette át a többség, így valószínûbb, hogy a magyar nyelv az itt élõk nyelve volt, nem a honfoglalóké. http://www.nol.hu/tud-tech/lap-20081122-20081122hv-6

A magyarok õsei a közmegegyezés szerint az Ázsiából betelepült õsmagyarok voltak, így a nyelvünk is onnan kell hogy jöjjön. A helyzet ezzel az, hogy ez egy tudatos "identitásválasztás" eredménye a tizenkilencedik századból. A honfoglaláskori sírok genetikai vizsgálatából kiderül, hogy az itt élõk között már a X. században is törpe kisebbségben voltak a keleti típusú emberek, akik aztán végleg beolvadtak az itt élõk közé. Nagyon nehéz lenne feltételezni, hogy a kisebbség nyelvét vette át a többség, így valószínûbb, hogy a magyar nyelv az itt élõk nyelve volt, nem a honfoglalóké. http://www.nol.hu/tud-tech/lap-20081122-20081122hv-6
Semmi. ez egy tudománytalan nyelvrokonítási elmélet a sok közül a 19-20. századból.
Semmi. Ostobaság.
Mindenesetre az õsi Sumér nyelvvel sokkal több hasonlóságot mutat a Magyar nyelv, mint a Finnugor nyelvekkel. Jelenleg a történészeknek és a nyelvészeknek nincs egybehangzó véleménye, de egyre több bizonyítékot mutatnak fel, ami a teóriát alátámasztja. Ajánlom többek között Badiny Jós Ferenc mûveit. Sok mindent lehet róluk állítani, de hogy tudománytalanok, vagy ostobaságok, azt semmiképpen.
Utolsónak: http://hu.wikipedia.org/wiki/Badiny_J%C3%B3s_Ferenc Hát te tudod, én még nem olvastam a mûveit.
A sumer-magyar nyelvhasonlítás kritikája: http://sites.google.com/site/sumeresmagyar/

Szerinted mennyire vannak tisztába a magyarok a magyar nyugdíjrendszerrel?

-fenntarthatóság

Legjobb válasz: Alig. Keveseket kivéve, nem is érdekel senkit (leszámítva, akik folyamatosan jobbnál jobb javaslatokkal árasztják el e fórumot is. Többnyire õk értenek hozzá a legkevésbé).

Alig. Keveseket kivéve, nem is érdekel senkit (leszámítva, akik folyamatosan jobbnál jobb javaslatokkal árasztják el e fórumot is. Többnyire õk értenek hozzá a legkevésbé).
A politikához meg a focihoz mindenki ért maga szerint.
Szerintem aztán biztos nem
Nem, márcsak azért sem, mert az utóbbi években annyi minden változott, hogy nem tudja kivülálló követni.
Nézz szét milyen emberek élnek körülötted. Na szerinted mennyire vannak tisztában a valósággal?
mint általában a gazdaság mûködésével. semennyire.

Az angol nyelvű facebookon nincs olyasmi, mint a magyaron a "Legfrissebb" funkció?

Legfölül a "Hírek" sorban, a "Top News" mellett a "Legfrissebb" gomb a magyar nyelv? facebookon. Ezt választva mindenféle frissítést mutat. Angol nyelv választásakor ez nem jön el?. Pedig kb. négyféle angol nyelvet is lehet választani. A "fejjel lefelé" író angol változatnál el?jön a "Top news" mellett a "Most recent", de nem fejjel lefele bet?kkel óhajtanám olvasni, ha lehet. A német változatnál is ott van a "Neueste Meldungen" lehet?ség, csak angolnál nincs. Nyelvgyakorlás miatt szeretném angolul használni a facebookot és ez a funkció nekem nagyon kéne.

Legjobb válasz: Új frissítés, hamarosan a magyar nyelvû is ilyen lesz (sajnos) :(

Új frissítés, hamarosan a magyar nyelvû is ilyen lesz (sajnos) :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ráfáznak a magyar frissítõk, mert magyar facebookot nem fogok használni, csak valamilyen idegennyelvût. Nyelvgyakorlás. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!