Találatok a következő kifejezésre: A magyar miért szeretik jobban (5 db)

Magyarországon élő külföldi számíthat-e magyarnak? ! Miért "félünk" a külföldiektől? Õk miért szeretik jobban Mo-t?

Legjobb válasz: Ha megszerzi az állampolgárságot,akkor õ is magyar lesz. Nem fél tõlük senki, és nem is biztos,hogy jobban szeretik Magyarországot.

Ha megszerzi az állampolgárságot, akkor õ is magyar lesz. Nem fél tõlük senki, és nem is biztos, hogy jobban szeretik Magyarországot.
Attól függ. Magyar állampolgár minden további nélkül lehet, hogyha teljesíti az állampolgárság felvételéhez szükséges feltételeket. Magyar ember viszont csak akkor lehet, ha magyarnak vallja magát (és jó esetben tud is magyarul, ismeri a történelmünket és a magyar kultúra szerint él), de akkor meg már nem külföldi, max. idegen származású. Miért félsz a külföldiektõl? Ha dolgozik, fizeti az adót, tesz a közért, akkor nem mindegy, hogy honnan jött? Ha meg nem dolgozik, nem fizeti az adót és segélybõl él, akkor meg akkor is elítéljük, ha magyar. Kik szeretik "jobban" Magyarországot? Hány amerikai, angol, német, svéd bevándorlót láttál már Magyarországon? Azok jönnek ide, akiknek menekülniük kellett a hazájukból (polgárháború, vagy más politikai nézet miatt), illetve akik nem tudnak otthon megélni. Nekik még Magyarország is jobb. Ugyanazért "szeretik jobban" Magyarországot, amiért a magyarok "jobban szeretik" az USÁ-t, Angliát, Németországot, Olaszországot és a többit.
"Az, hogy magáénak érzi, még nem jelenti azt, hogy úgy érti, mint aki ebben nõtt fel, gyermekkorától azt látja, tanulja, átéli, hanem pedig csak leül a könyv felé és bemagolja. És itt nem a történelemrõl beszélek. " Akkor te súlyosan alábecsülöd az embereket. "Bár attól, hogy magáénak érzi, még az õ nagyapja nem harcolt az enyémmel a Donnál, nem hallgatja a nagyanyjátõl, hogy mit éltek át a Rákosi korszak alatt és még sorolhatnám." És akinek a nagyapja mondjuk kiskorú volt még a II. világháború alatt és ezért nem harcolt a Don-kanyarban, és amúgy is a nagyszülei már meghaltak a születése elõtt, azzal mi van? Az sem magyar, mert ezeket nem hallotta tõlük? Ez, amit mondasz, nem befolyásol semmit.
"És akinek a nagyapja mondjuk kiskorú volt még a II. világháború alatt és ezért nem harcolt a Don-kanyarban, és amúgy is a nagyszülei már meghaltak a születése elõtt, azzal mi van? Az sem magyar, mert ezeket nem hallotta tõlük? Ez, amit mondasz, nem befolyásol semmit." Borzalmas ez a kukacoskodás a részedrõl. Arra akartam kilyukadni, hogy attól, hogy idejön és "egybõl" magáénak érzi a történelmet, még nem lesz köze hozzá. "Akkor te súlyosan alábecsülöd az embereket." Szerintem meg te súlyosan túlbecsülöd.
"Ezt kérlek fejtsd ki bõvebben!" Nem errõl vitatkoztunk fél délután?
"Szerintem, amennyiben megfelel a kritériumoknak, tekinthetõ magyarnak." Ezt kérlek fejtsd ki bõvebben! "Ráadásul nem számolod bele a határon túli magyarokat, akik megõrizték magyarságukat. " Akkor 13 helyett 8. Így se sokkal jobb a helyzet. "Társadalom ismeret órára kell." Ezzel sokat nem mondtál. Attól még hülye a tanár, ha ilyen kérdéseket tesz fel.
A kérdező hozzászólása: Társadalom ismeret órára kell.
"Érthetõen leírtad, csakhogy ezek alapján nem hogy 10 millió magyar nincs, de 5 millió is alig." Szerintem pesszimistán látod a helyzetet. Ráadásul nem számolod bele a határon túli magyarokat, akik megõrizték magyarságukat. "Viszont feltennék még egy kérdést. [...] Akkor õ most micsoda?" Ez jó kérdés. Szerintem, amennyiben megfelel a kritériumoknak, tekinthetõ magyarnak. Az más kérdés, hogy a magyar közösség, amibe bele születik, elfogadja-e annak. Ha nem, akkor õ is kicsit kívülállónak fogja érezni magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ, de házidogához kell és ezek a kérdések alapján kell megírnom, ezért érdekelt a véleményetek.( Vélemények alapján kell megírnom).
"Borzalmas ez a kukacoskodás a részedrõl." Nem kukacoskodok. Csak próbálok rávilágítani, hogy az állításaiddal az egyébként "magyarnak született és nevelkedett" emberek jelentõs részét is kizárod a magyarságból. "Arra akartam kilyukadni, hogy attól, hogy idejön és "egybõl" magáénak érzi a történelmet, még nem lesz köze hozzá." És annak, aki a betelepítések korában érkezett ide (illetve az õsei akkor érkeztek) és a családban az óta sincs egy magyar sem, annak mi köze van Szent Istvánhoz, vagy Mohácshoz?
Az állampolgárságot megszerezheti, lehet teljes jogú magyar állampolgár aki negyven évesen költözik ide, egyszer volt egy kanadai-japán tanárom, aki évek óta itt élt a magyar feleségével, amiatt nem néztem kevesebbe, de magyar etnikumúnak lenni teljesen más, mint állampolgárnak. Az, hogy magáénak érzi, még nem jelenti azt, hogy úgy érti, mint aki ebben nõtt fel, gyermekkorától azt látja, tanulja, átéli, hanem pedig csak leül a könyv felé és bemagolja. És itt nem a történelemrõl beszélek. (Bár attól, hogy magáénak érzi, még az õ nagyapja nem harcolt az enyémmel a Donnál, nem hallgatja a nagyanyjátõl, hogy mit éltek át a Rákosi korszak alatt és még sorolhatnám.) "Súlyos tévedés." Szerintem pedig ez a súlyos tévedés.
"Gáspár Hoszéármándó is magyar, mert Magyarországon született magyar állampolgárságnak? Nem?" Nem. Ez kevés. "Akkor meg az mi alapján magyar, akinek a családja már kétszáz éve Magyarországon él, magyar az anyanyelve, magyarnak vallja magát, "magyarként nevelkedett", ismeri a magyar történelmet és magáénak érzi azt, de egy csepp magyar vér sem folyik benne?" Ha mindezeknek megfelel, akkor magyar, a felsorolásból a "magyarnak vallja magát" is fontos, ez jelenti, hogy közösséget vállal a nép sorsával, de önmagában kevés, ha ez csak szavakban nyilvánul meg. Azt bárki mondhatja. Akinek a családja már 200 éve magyarországon él és magyarként nevelkedett (bár az alapján, hogy idézõjelbe tetted, nem vagyok biztos benne, hogy tudod mit is jelent ez), ennélfogva a nyelvet is anyanyelveként beszéli, ismeri a történelmet és magáénak érzi, az nyilván magyar. "A nemzetiség nem etnikumtól, vagy származástól függ. Az vagy, aminek vallod magad." Lehet, hogy politikailag így korrekt, de ezzel nem értek egyet. "anyanyelvi szinten beszélni az adott nemzet nyelvét, ismerni a történelmét és a kultúrája szerint élni [...] 40 évesen átköltözik Magyarországra, megtanul magyarul, megtanulja a magyar történelmet, irodalmat és szíve mélyébõl magyarnak vallja magát, akkor õ magyar, annak ellenére" Ebben felnevelkedni kell, hogy igazán átérezze, hogy mi is ez tulajdonképpen. Hogy igazán magáénak érezze.
Tisztázd, hogy magyar alatt Magyarország állampálgárára, vagy a magyar etnikumú emberekre gondolsz. Állampolgár lehet, de magyarnak születni és aként nevelkedni kell. Aki pedig tényleg magyar, annál nem szereti jobban Magyarországot egy jöttment. Félni pedig nem értem, hogy miért kell tõle.
De. Csak nem értem épp most mire gondolsz. Magyarnak vallhatja magát úgy is, ha csak 40 évesen költözött Magyarországra és elõtte köze sem volt hozzá. A gyereke itt születik, tehát még a te elméleted szerint is átérezheti a magyarságát. Magyar iskolában tanult magyar történelmet, tehát azt is ismeri. Annak sincs különösebb akadálya, hogy tegyen a magyarságért. Kihagytam volna valamit?

A magyar állampolgárok miért szeretik jobban a kinai "rokonokat" mint a külhoni magyarokat?

Egy kinai 1,5-2 év alatt már állampolgát, én meg lassan 4 éve élek itt és még csak most csinálom a letelepedésit.

Legjobb válasz: Figyelj, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de azt gondolom tudod, hogy ezek nem azon múlnak, hogy valaki kínai-e vagy magyar. Ha annyira itt szeretnél élni, miért nem kezdted el elõbb intézni ezt a dolgot? És miért feltételezed mindenkirõl, hogy utálja a külhoni magyarokat? (az elõzõ kérdéseidbõl kiindulva). Ha pedig így gondolod, akkor miért akarsz olyan helyen élni, ahol - szerinted - csupa ellenséggel vagy körülvéve? Azon lehetne vitatkozni, hogy miért kell a határon túli magyaroknak ugyanúgy kuncsorogni az állampolgárságért, mint mondjuk a kínaiaknak, de ez bürökrácia, nem utálat.

Figyelj, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de azt gondolom tudod, hogy ezek nem azon múlnak, hogy valaki kínai-e vagy magyar. Ha annyira itt szeretnél élni, miért nem kezdted el elõbb intézni ezt a dolgot? És miért feltételezed mindenkirõl, hogy utálja a külhoni magyarokat? (az elõzõ kérdéseidbõl kiindulva). Ha pedig így gondolod, akkor miért akarsz olyan helyen élni, ahol - szerinted - csupa ellenséggel vagy körülvéve? Azon lehetne vitatkozni, hogy miért kell a határon túli magyaroknak ugyanúgy kuncsorogni az állampolgárságért, mint mondjuk a kínaiaknak, de ez bürökrácia, nem utálat.
A kérdező hozzászólása: 1) Elkezdtem idõben mindent, de már visszautasitották a letelepedésimet és most ujra azzal próbálkozom! 2) Hogy miért feltételezem, hogy nem szeretik a külhoni magyarokat itt az anyaországban? Mert ez a tapasztalatom! 10 emberbõl 8 lenézett, kigúnyolt, haza küldött miután megtudták, hogy nem magyar állampolgár vagyok. 3) Azért szeretnék és szeretek itt élni, mert magyar vagyok. Ahová születtem, nem beszélhetek az anyanyalvemen, mert semmibe vesznek, és ott munkát sem adnak szivesen a "származásom" miatt. És szeretem Magyarországot. 4) Csak azért tettem fel a kérdést, mert tudni szeretném, hogy pontosan és õszintén mi a véleményetek!!!
Nem szeretjük õket egyátalán, mármint a kínaiakat! Nekem is van egy munkatársam, aki áttelepült, és már elég régóta folyik az ügyintézés! Sajnálom! Meg ahogy elmondta, olyan kérdéseket is feltesznek, hogy csak les az ember pl. hol és mikor házasodott össze az anyai nagymamája stb... Eszméletlen! De tényleg! Kitartás! Büszke vagyok az ilyen emberekre!
Hu nekem van egy Roamiabol attelepult ismerosom aki 1 (azaz EGY) het alatt mindent megkapott...meg a magyar utlevele is a kezeben volt...aztan tovabb allt - mert neki meg Romaniabol nem sikerult. Nagyon sajnalom! A kinai velemenyeddel nagyon egyetertek! Mellesleg erzeketlen, gusztustalan retkes egy nep. Biztos van koztuk is kivetel, de nem tul gyakori.
Én is külhoni magyar vagyok. Te is ismered a fajtánk. Még otthonról. A másik ürüléke édesebb, azt szívesebben esszük. Nincs ez másképp Magyarországon sem. Mellesleg, nem kell mellre szívni a magyar hülyeséget, csak tudni kell magunkat túltenni rajta, és nem utolsó sorban orvosolni.
Nem tudom miért letelepedésit kérsz, miért nem az állampolgárságot céloztad meg?Igaz hogy még '90-ben volt, de akkor néhány családot mi pátyolgattunk, jártunk utána a dolgaiknak, és rögtön állampolgárságra adtuk be a papírokat, és mindegyik 1-1, 5 év után meg is kapta.Ebbe minden beletartozik, már nincs szükség letelepedésire.Vagy már próbáltad és ez megváltozott?Ha nem, feltétlenül nézz utána, ez sokkal elõnyösebb.Arra ne figyelj, hogy rosszindulatú emberek is hozzászólnak, sajnos ilyenek is vagyunk.Sok sikert a magyarok között.
Itt a válasz, remélem megmagyaráz sokmindent.Én pl.Ausztráliába készülök, minél messzebb Európától. http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=2&HirID=28282
Szerintem, olyan helyet kell találnod az országban, ahol nincs ilyen elõítélet.Nálunk több külhoni magyar telepedett le és be is fogadták Õket.A legjobb barátaim 9 éve élnek itt, nagyon nehéz volt az út.Mindenkinek meg kell érte harcolni, ne add fel!
Kérdezd meg ezt a kormányt! Én automatikusan megadnám minden határon túli magyarnak a kettõs állampolgárságot! Ez a minimum! Nem kellett volna 2004.decemberében ezen cirkuszolni, és a nemre buzdítania a miniszterelnöknek.

Mi, magyarok miért nem szeretjük jobban a hazánkat? Miért nem becsüljük meg kicsit jobban?

Tudjátok, külföldön tanulok, és itt jöttem rá, mennyire piszkosul hiányzik nekem Magyarország. Hogy mennyire azt érzem a hazámnak, és f?leg, hogy mennyire szép és különleges hely.

Legjobb válasz: konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig. hianyzik is, most is mennek azonnal ha tudnek. meg a szemlelet teged is megfertozott ami ottvan. ahol en vagyok ott is divat halasnak lenni mindenert, es nem azt nezni mi nincs hanem hogy mi van. szerintem ennyi a titka. a furdok amugy tenyleg nagyon jok otthon, azt nagyon hianyolom itt, tenyleg nincs 1 normalis se :S

konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig. hianyzik is, most is mennek azonnal ha tudnek. meg a szemlelet teged is megfertozott ami ottvan. ahol en vagyok ott is divat halasnak lenni mindenert, es nem azt nezni mi nincs hanem hogy mi van. szerintem ennyi a titka. a furdok amugy tenyleg nagyon jok otthon, azt nagyon hianyolom itt, tenyleg nincs 1 normalis se :S
"konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig." Én itthon élek, és így szeretem. Mi tart itt? A természeti és kulturális örökség. Az anyanyelvem! A barátaim. És még annyi minden, amiért soha nem tudnék máshol élni, bármennyire is rosszul keresek.
Mert nehéz a fennkölt, extra helyeket és drága szórakozóhelyeket élvezni, amikor a fizetésébõl alig él meg valaki, és egész nap csak a munkahelyét meg a lepukkant albérletét látja.
ma 06:04 lol ez tokeletes megfogalmazas volt.
És aki nem érez így az muit csináljon? Kösse fel magát? Nem lehet irányítani, hogy ki mit szeret. Nekem komolyan mondom semmi bajom az országgal, szeretem is, szép, mégis elvágyom innen mert beleszerettem valami másba (nem is konkrétan országba) és mert azt vallom, hogy akkora hatalmas a világ hogy hülyeség lenne egy helyen élni egész életünkben. Meg amúgy sem vagyok híve annak fanatikus nagy hazafi legyek. Most akkor roszs lennék?
Õszintén szólva én bele*rok a földrajzba, de ha szeretném az ilyesmit akkor lehet én is elcsöppennék, nem tudom.
Azért mert az emberek a Kádár rendszerben szocializálódtak, és a gyerekeiket is abban a szellemben nevelték föl. Csak az a fontos mennyi zsírt tudnak kenni a kenyérre, az élet összes többi dolga, az nekik fárasztó, nevetséges hülyeség. Mondjuk cserébe az egész életük nem ér egy fabatkát sem. A világ igazságos.
A Kádár- rendszerben nem az volt a legfontosabb, kinek mennyi pénze van! Mindenki tisztességesen meg tudott élni. Most fontos a pénz kergetése, már akinek ez sikerül. Budapest pedig minden, csak nem szép! Koszos, büdös, az emberek többsége bunkó! Budapest egy vízfej az országon. Mellesleg más országokban is vannak hévizek, és nagyon szép tavak. De ha neked ennyire tetszik az ország, akkor miért nem itthon tanulsz? Miért kellett külföldre menned? Te sem becsülöd meg az országot.
A magyar kultúrát én is szeretem és magát az országot is de ami benne folyik meg akik benne laknak azokat nem. Tartom a magyar szokásokat , hagyományokat itt külföldön is de soha nem laknék újra Magyarországon.
Nem irigyellek téged, 9-es, hogy mindenbõl csak a rosszat veszed észre.
Nem igaz, hogy mi magyarok nem szeretjük. Néhányan nem szeretik. Ezer oka van a neveltetéstõl, a tehetetlenségtõl a másokon élõsködi szeretéstõl az objektív problémákig. És nem azon lehet mérni, itthonról, vagy távolról szereti-e valaki. Továbbá nagyon sokféleképpen lehet szeretni. Sokan szeretik hagyományaiért, sokan a tájért, sokan épített értékeiért, sokan történelméért, és sokan nem is tudják igazán megfogalmazni, mert ez a természetes számukra. Lehet morogva is szeretni, ahogy József Attila: érted haragszom én, nem ellened... És lehet nem szeretni a mocsok szó nélkül hagyásával, a hazugság elfogadásával, "elegánsan" külföldre távozással, külföldön a honfitársak kikerülésével, önmagunk megtagadásával. Amit te, kérdezõ, nem becsülésnek nevezel, talán pontosabban körülírja, ha gyávaságnak, kívülállóságnak nevezzük. Mert õk másban is ilyenek, nemcsak a hazaszeretetben.
Á de büszke vagyok magamra! Olyan jó képeket válogattam öüssze! Annyira tetszik. :) Tipikus Magarország. Egy országgal se lehetne összekeverni.
Csak a keletiekkel. Román, Ukrán. Ott is ez a helyzet :-/
Mert ha egy angol csinálja ezt akkor az hazaszeretet, de ha egy magyar csinálja akkor nacionalizmus!


Miért szeretik az olasz férfiak jobban a magyar nõket?

Egyre több olasz férfi vesz feleségül magyar nõt.Az ismerõseim között is 3 barátnõmnek olasz férje van. Vajon miért van ez? Mivel jobbak a magyar nõk mint az olasz nõk? Az olasz nõk is elég szépek... mi lehet az oka? (csak érdekességbõl kérdezem,érdekel)

Legjobb válasz: A szomszedunk is olasz es magyar felesege van. Tulajdonkeppen fogalmam sincs. De hat ok tudjak:)

A szomszedunk is olasz es magyar felesege van. Tulajdonkeppen fogalmam sincs. De hat ok tudjak:)
A magyarok között nagyobb valószínûséggel találni világosabb bõrû/hajú leányzókat, ami - fõleg a déliek számára - egzotikus, vonzó. Az olasz nõk állítólag nagyon akaratosak, sértõdékenyek, a magyarok inkább megtestesítik a "klasszikus nõt", aki odaadóan gondoskodik a férjérõl és a családról. Na meg a magyar lányoknak nincsenek olyan hatalmas igényeik, mint az olaszoknak, bárki bármit mond.
Én is arra tippelnék, hogy az olasz nõk nagyon akaratosak. Túl határozottak, hangosak, önfejûek, eléggé emancipáltak, és mindezt úgy, hogy azt várják, tenyér hordozzak õket a férfi, cserébe nem túl gondoskodóak. De persze nem biztos. Csak kétszer voltam Olaszországban.
Az olasz nõt hozni-vinni kell, elvárásai vannak. Egy magyar nõnek kevesebbek az igényei, szebbek is, meg az olaszoknál van egy "városi legenda" (?), hogy a magyar lányok vadabbak az ágyban.

Ti melyiket szeretitek jobban, és miért? Az olasz vagy a magyar ételeket

Én nem tudok dönteni,mivel a spagetti és a gulyásleves a kedvenc ételeim

Legjobb válasz: Ha ezek közül kell választani, akkor inkább az olasz. Mondjuk a spagetti pont nem annyira kedvenc az olasz kaják közül, de mondjuk egy jó canelloni, minestrone, vagy rizottó, na ezek tetszetõsek :)

Ha ezek közül kell választani, akkor inkább az olasz. Mondjuk a spagetti pont nem annyira kedvenc az olasz kaják közül, de mondjuk egy jó canelloni, minestrone, vagy rizottó, na ezek tetszetõsek :)
Az olasz eteleket azert szeretem jobban, mert a zoldsegeket nem fozik szet (a magyar kajaban, ha benne latod a hagymat vagy a paradicsomot az etelben, akkor fujjj, milyen, es tisztara szetfozik, mint a bebi-etel-pureket. Az olasz kajak ezert finomabbak). A gyumolcseiket meg nem cukrozzak szanaszejjel undorito nyalkasra, sokkal finomabbak a sajat izukkel.
Én is úgy vagyok vele mint a kérdezõ hogy nem tudom eldönteni. De én végül is nem is akarom eldönteni. Szerintem finom mind két nemzet ételei.
Ez csak egészen addig lehet kérdés, amíg meg nem eszel egy zúzapörköltet, vagy egy székelykáposztát :) Persze van pár nagyon finom olasz étel is, de szerintem közel sem annyi.
Hm... Nagyon elfelejtettük az igazi magyar konyhát. Eredetileg a piros paprikát csak az 1900 évek környékén kezdték el tehát a legendásan nehéz gyomorégetõ hagyományos ételek csak ezután keletkezhettek. Valójában a magyar konyha nem annyira nehéz tele van zöld fûszerekkel és sokkal változatosabb. Persze nem akarok álszenteskedni, szeretem a körömpörköltet évente egyszer. De az ilyen össze hasonlítgatásoknál meg a "magyar konyha" szidásánál nekem mindig eszembe jut hogy valójában nem is tudjuk mi az. A fõzõsókban használt fûszerek jelentõs részét a magyarok hozták be Európába.
olasz
Magyar. Egyértelmû:)
Az olaszt jobban, a tészták meg a pizzák miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!