Találatok a következő kifejezésre: A magyar miért szeretik (37 db)

A magyarok miért nem szeretik az Ukrán pasikat, miért nem mernek velük összejönni, és miért nem tűrik meg magyarban őket bele kötés nélkül?

Mivel mások az Ukránok mint mink? Szegényebb ország mint a miénk a feltörés hiányában nem kezdenek a csajok az Ukrán pasikkal?

Legjobb válasz: igen

igen
modok törölték.
A kérdező hozzászólása: Hóvá lett a többi válaszoló 21 en válaszoltak hova lettek most csak 6? És hol van 3 oldalnyi ?
A kérdező hozzászólása: Én azért kérdeztem mert aki jönne le Ukrán pasi magyarba az kicsit tart az emberek véleményétõl és engem érdekelne hogy a többségnek milyen véleménye van róluk nekem semmi bajom az ukránokkal, pozitívum van csak. Esetleg a rossz indulatú emberek tönkre tennék e az autóját mert faj elleniek?
na ezért nem kezdünk ukránokkal..
Vagy mert nem tudnak ukránul...
Tartanak az ukrán maffiától....:D
mink.. MI.. hallottam ukrán, magyar lányról akivel állandóan köcsögösködnek, mert magyar származású, de ott él köztük..
Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: De hát azt ki lehet törölni is? Nem is tudtam.

Magyarok, miért szeretitek / nem szeretitek a macskákat?

Azért tettem fel a kérdést, mert úgy vettem észre, hogy kicsiny hazánkban az emberek fele szereti, másik felük nem szereti a macskákat. Miért? Egyes országokban tisztelik a macskákat, mint pl. Japánban, Görögországban, Cipruson, Olaszországban, Svédországban (?), Törökországban (?). A nem macskakedvelőktől értelmes és normális választ szeretnék olvasni.

Legjobb válasz: A világ összes ember így van ezzel a dologgal, vagy szeretik, vagy nem.:D Én kedvelem, kedves okos állatnak tartom. Tiszteletet csak egyedi esetekben érzek egy-egy állat iránt. A saját macskámat nem tisztelem, de még ki tudja mit hoz az élet.:D

A világ összes ember így van ezzel a dologgal, vagy szeretik, vagy nem.:D Én kedvelem, kedves okos állatnak tartom. Tiszteletet csak egyedi esetekben érzek egy-egy állat iránt. A saját macskámat nem tisztelem, de még ki tudja mit hoz az élet.:D
Utolsóval egyet értek:)
Kedvelem a macskákat, de eszembe sem jutna hazahozni egyet. Több kárt okoz (szétszedi a bútorkárpitot, függönyt, lelökdös mindent, széttúrja virágokat a cserépbõl, nem jönnének majd a kismadarak az etetõkbe stb.), mint hasznot. Mi is haszna? Egeret fog? Azt még a tyúkok is megfogják, a kutyáról ne is beszéljünk. Megvédeni nem tudom, mert csavarog - ugye neki nem akadály semmiféle kerítés. Mindig retteghetnék, hogy na ma vajon elüti e egy autó, szétkapja e egykutya stb. Tök jó kis szõre van, de simogatásra is ott van a kutya, amit akkor és annyit simizek, amennyit én akarom, nem pedig fordítva. Szóval bármelyik macskát körbe tudom örülni, de nekem nem kéne.
Olasz Svèd ès Törökorszàgra nem fogadnèk hogy kijelenthetõ lenne hogy szeretik õket ext nem tudhatod...bizonyos vallàsolbam bàlvàny a macska pl Indiàban a tenhèn szent mi max megeszük de nem tiszteljük màs kultúra
Kedves 11-es, te érveket vársz mástól, miközben kijelented, hogy az ember hibája de a hideg ráz tõlük. Miért ne mondhatná ugyanezt egy olyan ember, aki történetesen nem szereti a macskát? Tök mindegy, miért nem szeretik, miért kell az indoklást számon kérned, fõleg ha te magad sem teszed? Természetesen a legtöbb dolog ellen lehet tenni, amit az emberek okként jelölnek meg bizonyos állatok iránt érzett ellenszenvükként, de mi van, ha nem érdekli õket egyáltalán és nem kívánnak tenni semmit? Mások is tudják, hogy nem az állatok hanem az emberek tartoznak felelõsséggel, de attól még mondhatják azt amit te is, mármint, "hogy nem érdekel a hideg ráz tõlük".
*nagyok
Nekem sincs semmi bajom azzal, aki nem kedveli a cicákat, tisztában vagyok vele, hogy nem írhatom elõ senkinek, mit kedveljen, mit nem, mellesleg én sem tûrném ezt más részérõl egy pillanatig sem. A kutya nekem is legalább 70-80 cm marmagasságnál kezdõdik, nem bírom én sem a zsebcsovikat. Elvagyok velük, helyesek, de nekem nem kell. És valóban a gazdi rontja el, mert õk ugyanolyan kutyák, mint a nagyon, csak intenzívebbek, de a méretük miatt sokan gyerekként nevelik õket, ami a kutyának sem jó, és viselkedészavaros lesz, ezért agresszívak. A macska pedig, ha nem csak tartod, hanem ténylegesen veled együtt él, egészen különleges, bámulatosan okos, értelmes, tanulékony és kommunikatív állat tud lenni, nekem ez a tapasztalatom. Nekem 7 kilós kandúrom van, szobacica, vigyáz rám, vigyáz a lányunkra, nála nincs jobb légzésfigyelõ, de front- és viharelõrejelzõnek, órának, barátnak, bohócnak, füstjelzõnek és még sorolhatnám, mennyi mindennek jó. Még akkor is szól, ha sokáig fent vagyok, ideül mellém és néz, hogy miért nem alszok még. Szõre van, igen, sokat vedlik, és nála el is húzódik, mert csak lakásban van, de van macskakefe, amivel át lehet fésülni. Csak macskakaját kapott világéletében, soha nem lopott a miénkbõl, nem is piszkált bele, asztalra meg akkor mászik, ha elfelejtek idõben enni adni neki, tehát jogos, hogy felhívja magára a figyelmet. Az egész különben csak azon múlna még a legelvetemültebbeknél is, hogy veszi-e a fáradságot, hogy megismerje az adott állatot és tisztelje benne a másik élõlényt. Ha büdös a macskapisi, akkor képzeld, mit szól a macska a mi szagunkra, meg egyéb dolgainkra. A másik pedig, hogy ki mennyire ismeri el a függõségi viszonyt, amit az ember létrehozott, és folyamatos jelleggel visszaél vele, csodálom, hogy az evolúció nem tette oda magát ezeknek az állatoknak az esetében, és formálta õket olyanná cserébe, hogy nyúvasszanak, ha embert látnak, mert annyi mindent követtünk már el ellenük. És még mennyi mindent fogunk, míg végre megváltozik valami.
Tudod kedves utolso mikor gyerek voltam, nem volt olyan hogy ivartalanitas (vagyis ami volt az...hogyis irjam kimeriti az allatkinzas fogalmat)s.(Plane nem falu helyen) Az a 2macska is ugy kerult hozzank, hogy valami majom bedobta. Minden allatunk volt, csirke, kacsa, diszno, nyulak es 1kutya.Ugy gondoltuk mivel 2kandur volt , hogy megtartjuk elfernek. Kaptak enni inni es volt egy nekik berendezett alvohely. A nyulakat megfogtak az egeret nem. Aztan mint elozoleg irtam eltuntek...ja annak ellenere hogy sokszor anyagi kart is okoztak szerettuk oket. Azota nincs es nem is lesz macskam.(az allergiam miatt is) Ha nem problema akkor a kobor innen onnan beszoko cirmosokat nem kezdem el ejszaka (mikor ellepik az udvart) fesulgetni es vitaminokat adni nekik...es ivartalanittatni sem fogom. Attol fuggetlenul hogy a teraszon nem lehet egy jot enni a macskaszortol sohasem bantottam oket, meg a kutyat is bezarom estere hogy nehogy megolje valamelyiket.(Tudom az en hibam hogy a macskat/egeret utalja a kutyam..hisz nem neveltem meg):-D Nem kifogasok ezek, egyszeruen elkell fogadni vannak akik inkabb a kutyakat szererik es vannak akik a macskakat es vannak akik mind a kettot...(es itt megjegyzem direkt nem soroltam mas allatokat mert a kerdes is inkabb erre a ketto fajtara vonatkozik) Engem nem bant ha vki imadja oket de mast miert bantja pl ha en nem kedvelem a cicakat? .
Nem kedvelem oket mert : -gyerekkoromban volt 2 is...elcsavarogtak, egeret nem fogtak meg pedig a csaladi haz baromfiudvara korul lett volna mit...aztan eltuntek, hogy mi lett veluk azota se tudom, de megsirattak arra emlekszem.(Egyik engedte a simogatast a masik karmolt) -az ablakom ala jarnak szexelni, verekedni (nem jo hajnalban arra a hangra ebredni amit kiadnak magukbol...ha termeszetes ha nem bar szerintem van mar boven kobor macska. -allandoan a labtorlore vizelnek ami megint csak undorito, mert plane mostanaba a kanikulaban igen igen orrfacsaro a szag. -rendszerint a teraszon levo hintaba es garnituraba fekszenek ejjel ami emiatt mero macskaszor ami nekem szinten undorito (hiaba takarom le..felturjak) -nem mellesleg allergias vagyok rajuk. Nem utalom oket es semmi penzert nem bantanam oket de valahogy tolem tavol allnak...megha oly kozel is vannak sajnos. Hazban nem tartanek macskat...sokszor latok embereken olyan ruhat ami csupa macska vagy egyeb szor es nekem ez apolatlansagra vall.Dehat mindenki mas szerencsere.
En nagyon szeretem õket, szerintem nagyon szeretetre méltó kedves állatok:) meg az én cicám a világ legcukibb pofijával rendelkezik és 8 éves létére még mindig kiscicának hisszük:) szeretm, hogy a macskák tiszta állatokés nyugodt szívvel alszok vele egy ágyban.
Én megindokoltam kedves utolsó, tanulj meg olvasni a sorok között. Szerinted a bokán harapás nem elég indok? Költõi kérdés volt, nem érdekel a válaszod. A mondandómból egy csekélyebb értelmi képességû is levonja, hogy a "kiráz tõlük a hideg" csupán a bokán harapás végeredménye...

A Nemzetiszocialisták miért szeretik Hitlert, amikor ő kihasználta a magyarokat?

Legjobb válasz: És a kommunisták miért ünneplik Lenint és Sztálint?

És a kommunisták miért ünneplik Lenint és Sztálint?
Hitler mindig a tudatlan, tanulatlan néptömegeket tudta megfogni. Ez szerintem mit sem változott.
azért éltetik Hitlert mert nem tanultak történelemet "oszt írtotta a zsidajokat"
A részleges területi revízió többek között Hitler és Mussolini jóindulatának köszönhetõ (elsõ és második bécsi döntés). A visszaszerzett területekért Horthyéknak a kis ujjukat se kellett megmozdítaniuk. A háborúba magunktól léptünk be(Kassa bombázása után), Hitler nem is akarta a segítségünket kérni a Szovjetunió ellen, mert megbízhatatlannak tartotta Horthyékat (joggal. lásd.: kiugrási kísérlet késõbb). A '44-ben bekövetkezett megszállás pedig megint más tészta. Hitler elsõ sorban a német nemzet érdekeit tartotta szem elõtt (logikus), de azét tett a mi irányukba kedvezõ lépéseket ill. javaslatokat, az már más kérdés, hogy a kétkulacsos politikát folytató (antantbarát) Horthy rezsim kapni akart, adni nem. Dögevõ politikát folytattunk, ahogy Teleki Pál búcsúlevelében meg is írta. Szóval nem nagyon áll az, hogy Hitler kihasznált volna minket. Ha tett is negatív lépéseket irányukba, az kanyarba se volt olyan brutális kihasználás, mint amit '45 után a szovjet tett, majd napjainkban az Eu tesz velünk.
a kommunisták Sztálint nem éltetik, hiszen nem sztálinisták hanem kommunisták és a Marx féle eszméket követik
Teleki Pál azért lett öngyilkos, mert a németek arra akartak kötelezni minket, mint szövetségest, hogy támadjuk meg Jugoszláviát, annak ellenére, hogy megnemtámadási szerzõdést kötöttünk. Lelkiismerete nem engedte, hogy megszegjük a szavunkat és a halálba menekült. Józanul gondolkodó politikus volt, és nem dõlt be a náci propagandának, mint sokan. http://hu.wikisource.org/wiki/Teleki_P%C3%A1l_b%C3%BAcs%C3%B.. Nehogy azt hidd, hogy Hitler jóságból segített területeket visszaszerezni, ezzel egyszerûen lekötelezetté tett bennünket egy bekövetkezõ háborúban.

A Magyarokat miért nem szeretik?

Gondolok most a trianoni szerz?désre a szomszédos országok terület követelésére. Mire volt ez jó? Az ?seink 1920 el?tti id?kben mit követtek el?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyarorsz%C3%A1gi_nemzetis%C..

Ilyen cseh-magyar keverék népség, a lengyelekhez közük nincs. Bár amikor önigazolásról van szó, akkor mindenki minden, õsszlovák, vagy dák-római, vagy minden, amit ki tudnak találni.
Igen és mi a helyzet a szlovákok õseivel, akik már a honfoglaláskor itt éltek? Vagy a horvátokkal, akiknek önálló királyságuk volt, amíg le nem rohantuk õket I. László alatt?
A kérdező hozzászólása: A birkapásztorok lejöttek a hegyrõl aztán kész városok falvakba költöztek be. Kapták a magyaroktól õket. Egy egész országot kaptak. Köszi mindenkinek a felvilágosítást. ha gondoljátok írjatok még. Jó volt beszélgetni veletek.
"Ahogy már elõttem írták páran de le lettek pontozva ezek a népek éppolyan bevándorlók voltak mint a cigányok ugyanannyi kultúrával." Azért pontozták le, mert semmi köze a valósághoz. Ugyanis a nemzetiségeket mi hívtuk be a területek újbóli benépesítésére. "Semmi joguk a magyar földekhez az a mi jussunk." Nincs olyan, hogy juss! Azé a föld, aki elfoglalja, kész, pont. "Csak egy kicsit kéne utána keresni a dolgoknak." Látom neked nem sikerült.
Kezdjük ott, hogy már a török hódoltság idején a törökök sok magyart elpusztítottak. Területek néptelenedtek el. Ezeket a területeket külföldi nemzetiségekkel telepítették be. A tragédia innen kezdõdik, a [email protected] csak a 19. század elejére éri el a plafont. Semmi köze ennek se magyar-gyûlölethez külföldiek részérõl, sem szabadkõmûves összeesküvéshez. Trianon ide, Trianon oda, a demográfia miatt elõbb-utóbb szakadás lett volna a vége.
"Soha sem hittem el amit tanórán tanítottak." Ha a történelemkönyveknek nem hiszel, gondolod, hogy majd a neten unatkozó tizenévesek mondják meg neked a tutit? Dugd a fejed nyugodtan a homokba, attól a világ még ugyanaz marad.
Röviden tömören a nemzetiségek szerettek volna függetlenedni, mi ezt nem engedtük. Ebbõl konfliktusok születtek...
ma 17:49 Érdekes figura vagy... Akkor tombolt a nacionalizmus, egy új eszme, amely forradalomban született és nemzeti önrendelkezést ígért. Tudod elõtte olyan nem volt, hogy nemzetállam, csak a turbómagyarok rózsaszín álomvilágában. Nem volt olyan nemzet mely nem kelt fel akkor elnyomója ellen, saját önrendelkezést követelve.
A szabadkõmûveseknek érdeke volt a rendpárti nemzeteket szétbaszni (pl. Magyarország, Németország), hazánkra is ezért erõszakolták rá ezt a "békeszerzõdést", amihez persze az akkori vezetés kénytelen volt asszisztálni. Ha a valóságot akarod tudni, akkor ne a fõsodratú médiából és a hivatalos történelem könyvekbõl értesülj mert azt a zsiványok írják.
"Igen és mi a helyzet a szlovákok õseivel, akik már a honfoglaláskor itt éltek?" Államalapításkor felvidék pont lengyel terület volt, és még véletlenül sem volt köze hozzá annak a nemzetnek, amelynek az etnogenézise jóval késõbbre tehetõ, leginkább cseh közbenjárással. Szóval ne keverd.
Azért nem szeretik, mert "ha magyar a barátod, ellenségre már nincs is szükséged".
Ahogy már elõttem írták páran de le lettek pontozva ezek a népek éppolyan bevándorlók voltak mint a cigányok ugyanannyi kultúrával. Semmi joguk a magyar földekhez az a mi jussunk. Csak egy kicsit kéne utána keresni a dolgoknak. Elég szomorú hogy sokan saját nemzetük ellen beszélnek ráadásul jogtalanul és olyan kultúra és történelem nélküli népeket védenek akik nem egyszer ártatlan magyarokat mészároltak ezek mindig is gyûlölték a magyart. Irigykedtek bõvizû folyóinkra, vaddal teli erdeinkre és jól termõ földjeinkre el is vették ezeréves jussunk nagy részét pontosan az olyanok hibája volt mint akik itt a kisantantot védik.
Ezért írtam ÕSEI-t. Ha jól tudom õk ilyen lengyel-cseh keverék népség
'A magyar többségû területek elvétele nem volt korrekt de teljesen jogszerû volt. " Már meg se haragudj, de mi a jogszerû azon, hogy a román hadsereg betör Magyarországra, rendeznek egy népirtást aztán nsztek, tiétek a fél ország? Ezen mi a jogszerû? "Azonkívül arról szeretünk megfeledkezni, hogy elõtte mi nyomtuk el õket kulturális téren" Arról szeretsz megfeledkezni, hogy a román birkapásztorokat senki nem kényszerítette arra, hogy Magyarországra települjenek tömegestõl. Menj el egy idegen országba és kezdj el XY jogokért rinyálni, úgy leszel elküldve a bús pitsába, mint annak a rendje. "a magyaroknak kellett volna már jóval elõbb cselekedni és autonómiát adni nekik." Vagy hazaküldeni õket ahova valók.
Jött a nacionalizmus, minden nép saját országot akart. Kialakult a nemzetiségi kérdés, ezt a szabadságharc idején nem sikerült rendezni az Osztrák-Magyar Monarchia területén élõ egyéb népekkel. A szabadságharc alatt mind mi mind különbözõ nemzetiségek seregei kisebb nagyobb vérengzéseket hajtottunk végre köreikben, megállapodásokat, tûzszüneteket szegtünk meg. Szóval van ennek múltja, nem kell sírni!
Nemcsak maguktól jöttek, a kihalt jobbágy helyett kellet másik, így a földesurak, nemesek is támogatták a betelepítést, valamint a bécsi udvar is. Nem volt nacionalizmus akkor, nem számított, hogy magyar vagy szlovák jobbágy dolgozik. Nem volt nemzeti öntudat sem. Erre késõbb került sor. A nemzetiségek is akartak saját államot, biztos vagyok benne, hogy román, szlovák vagy szerb lennél a magyarokra, mint elnyomókra gondolnál. A területelcsatolás igazságtalan volt, de késõbb elkerülhetetlen lett volna. Épp ez a baj, hogy a magyaroknak kellett volna már jóval elõbb cselekedni és autonómiát adni nekik. Így elkerülhetõ lett volna, hogy magyar többségû területeket elcsatoljanak.
Magyarország Trianon elõtt nem volt nemzetállam. Alig a fele volt a népességnek magyar. Igazságtalanul lettek meghúzva, de ha igazságot keresünk, akkor a mai Mo. + felvidéken egy 30 km-es sáv Csallóközzel, Románia felé szintén, Székelyföld Vajdaság. Így voltak az etnikai határok nagyjából. De semmiképp nem úgy, amilyen térképpel rohangálnak az idióták. Azonkívül arról szeretünk megfeledkezni, hogy elõtte mi nyomtuk el õket kulturális téren, és ezért most neheztelnek, hozzáteszem, hogy jó lenne, ha õk is befejeznék.
A nemzetiségi kérések miatt elõbb utóbb szétváltunk volna. A magyar többségû területek elvétele nem volt korrekt de teljesen jogszerû volt. Fõleg a nyersanyaglelõhelyek vasutak helyzetét és nem az etnikumok arányát. Ennek ellenére semmi bajuk nem volt velünk csak rossz oldalra álltunk a világháborúban és a vesztest sehol nem szokták kímélni.
A kérdező hozzászólása: Lehetünk volna valami egyesült ország. Kinyílt a csipájuk az akkori kisebbségnek. Nem csak országrész hanem emberek is keletek nekik, miszerint olvastam, hogy voltak területek ahol több magyar lakot %-ban mint szlovák pl.. Hamisították az adatokat. Végül is a Magyarsággal lassan keverték a többi népet?
A kérdező hozzászólása: A történelmet átírják, a jelenben élsz, a jövõt meg nem tudod. Az igazi történelmet hol találom? Soha sem hittem el amit tanórán tanítottak.
A kérdező hozzászólása: gyorsan tömören vagy linket.
Jaj, ne már. Most komolyan azt várod, hogy két mondatban válaszoljak?

Magyarországon élő külföldi számíthat-e magyarnak? ! Miért "félünk" a külföldiektől? Õk miért szeretik jobban Mo-t?

Legjobb válasz: Ha megszerzi az állampolgárságot,akkor õ is magyar lesz. Nem fél tõlük senki, és nem is biztos,hogy jobban szeretik Magyarországot.

Ha megszerzi az állampolgárságot, akkor õ is magyar lesz. Nem fél tõlük senki, és nem is biztos, hogy jobban szeretik Magyarországot.
Attól függ. Magyar állampolgár minden további nélkül lehet, hogyha teljesíti az állampolgárság felvételéhez szükséges feltételeket. Magyar ember viszont csak akkor lehet, ha magyarnak vallja magát (és jó esetben tud is magyarul, ismeri a történelmünket és a magyar kultúra szerint él), de akkor meg már nem külföldi, max. idegen származású. Miért félsz a külföldiektõl? Ha dolgozik, fizeti az adót, tesz a közért, akkor nem mindegy, hogy honnan jött? Ha meg nem dolgozik, nem fizeti az adót és segélybõl él, akkor meg akkor is elítéljük, ha magyar. Kik szeretik "jobban" Magyarországot? Hány amerikai, angol, német, svéd bevándorlót láttál már Magyarországon? Azok jönnek ide, akiknek menekülniük kellett a hazájukból (polgárháború, vagy más politikai nézet miatt), illetve akik nem tudnak otthon megélni. Nekik még Magyarország is jobb. Ugyanazért "szeretik jobban" Magyarországot, amiért a magyarok "jobban szeretik" az USÁ-t, Angliát, Németországot, Olaszországot és a többit.
"Az, hogy magáénak érzi, még nem jelenti azt, hogy úgy érti, mint aki ebben nõtt fel, gyermekkorától azt látja, tanulja, átéli, hanem pedig csak leül a könyv felé és bemagolja. És itt nem a történelemrõl beszélek. " Akkor te súlyosan alábecsülöd az embereket. "Bár attól, hogy magáénak érzi, még az õ nagyapja nem harcolt az enyémmel a Donnál, nem hallgatja a nagyanyjátõl, hogy mit éltek át a Rákosi korszak alatt és még sorolhatnám." És akinek a nagyapja mondjuk kiskorú volt még a II. világháború alatt és ezért nem harcolt a Don-kanyarban, és amúgy is a nagyszülei már meghaltak a születése elõtt, azzal mi van? Az sem magyar, mert ezeket nem hallotta tõlük? Ez, amit mondasz, nem befolyásol semmit.
"És akinek a nagyapja mondjuk kiskorú volt még a II. világháború alatt és ezért nem harcolt a Don-kanyarban, és amúgy is a nagyszülei már meghaltak a születése elõtt, azzal mi van? Az sem magyar, mert ezeket nem hallotta tõlük? Ez, amit mondasz, nem befolyásol semmit." Borzalmas ez a kukacoskodás a részedrõl. Arra akartam kilyukadni, hogy attól, hogy idejön és "egybõl" magáénak érzi a történelmet, még nem lesz köze hozzá. "Akkor te súlyosan alábecsülöd az embereket." Szerintem meg te súlyosan túlbecsülöd.
"Ezt kérlek fejtsd ki bõvebben!" Nem errõl vitatkoztunk fél délután?
"Szerintem, amennyiben megfelel a kritériumoknak, tekinthetõ magyarnak." Ezt kérlek fejtsd ki bõvebben! "Ráadásul nem számolod bele a határon túli magyarokat, akik megõrizték magyarságukat. " Akkor 13 helyett 8. Így se sokkal jobb a helyzet. "Társadalom ismeret órára kell." Ezzel sokat nem mondtál. Attól még hülye a tanár, ha ilyen kérdéseket tesz fel.
A kérdező hozzászólása: Társadalom ismeret órára kell.
"Érthetõen leírtad, csakhogy ezek alapján nem hogy 10 millió magyar nincs, de 5 millió is alig." Szerintem pesszimistán látod a helyzetet. Ráadásul nem számolod bele a határon túli magyarokat, akik megõrizték magyarságukat. "Viszont feltennék még egy kérdést. [...] Akkor õ most micsoda?" Ez jó kérdés. Szerintem, amennyiben megfelel a kritériumoknak, tekinthetõ magyarnak. Az más kérdés, hogy a magyar közösség, amibe bele születik, elfogadja-e annak. Ha nem, akkor õ is kicsit kívülállónak fogja érezni magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ, de házidogához kell és ezek a kérdések alapján kell megírnom, ezért érdekelt a véleményetek.( Vélemények alapján kell megírnom).
"Borzalmas ez a kukacoskodás a részedrõl." Nem kukacoskodok. Csak próbálok rávilágítani, hogy az állításaiddal az egyébként "magyarnak született és nevelkedett" emberek jelentõs részét is kizárod a magyarságból. "Arra akartam kilyukadni, hogy attól, hogy idejön és "egybõl" magáénak érzi a történelmet, még nem lesz köze hozzá." És annak, aki a betelepítések korában érkezett ide (illetve az õsei akkor érkeztek) és a családban az óta sincs egy magyar sem, annak mi köze van Szent Istvánhoz, vagy Mohácshoz?
Az állampolgárságot megszerezheti, lehet teljes jogú magyar állampolgár aki negyven évesen költözik ide, egyszer volt egy kanadai-japán tanárom, aki évek óta itt élt a magyar feleségével, amiatt nem néztem kevesebbe, de magyar etnikumúnak lenni teljesen más, mint állampolgárnak. Az, hogy magáénak érzi, még nem jelenti azt, hogy úgy érti, mint aki ebben nõtt fel, gyermekkorától azt látja, tanulja, átéli, hanem pedig csak leül a könyv felé és bemagolja. És itt nem a történelemrõl beszélek. (Bár attól, hogy magáénak érzi, még az õ nagyapja nem harcolt az enyémmel a Donnál, nem hallgatja a nagyanyjátõl, hogy mit éltek át a Rákosi korszak alatt és még sorolhatnám.) "Súlyos tévedés." Szerintem pedig ez a súlyos tévedés.
"Gáspár Hoszéármándó is magyar, mert Magyarországon született magyar állampolgárságnak? Nem?" Nem. Ez kevés. "Akkor meg az mi alapján magyar, akinek a családja már kétszáz éve Magyarországon él, magyar az anyanyelve, magyarnak vallja magát, "magyarként nevelkedett", ismeri a magyar történelmet és magáénak érzi azt, de egy csepp magyar vér sem folyik benne?" Ha mindezeknek megfelel, akkor magyar, a felsorolásból a "magyarnak vallja magát" is fontos, ez jelenti, hogy közösséget vállal a nép sorsával, de önmagában kevés, ha ez csak szavakban nyilvánul meg. Azt bárki mondhatja. Akinek a családja már 200 éve magyarországon él és magyarként nevelkedett (bár az alapján, hogy idézõjelbe tetted, nem vagyok biztos benne, hogy tudod mit is jelent ez), ennélfogva a nyelvet is anyanyelveként beszéli, ismeri a történelmet és magáénak érzi, az nyilván magyar. "A nemzetiség nem etnikumtól, vagy származástól függ. Az vagy, aminek vallod magad." Lehet, hogy politikailag így korrekt, de ezzel nem értek egyet. "anyanyelvi szinten beszélni az adott nemzet nyelvét, ismerni a történelmét és a kultúrája szerint élni [...] 40 évesen átköltözik Magyarországra, megtanul magyarul, megtanulja a magyar történelmet, irodalmat és szíve mélyébõl magyarnak vallja magát, akkor õ magyar, annak ellenére" Ebben felnevelkedni kell, hogy igazán átérezze, hogy mi is ez tulajdonképpen. Hogy igazán magáénak érezze.
Tisztázd, hogy magyar alatt Magyarország állampálgárára, vagy a magyar etnikumú emberekre gondolsz. Állampolgár lehet, de magyarnak születni és aként nevelkedni kell. Aki pedig tényleg magyar, annál nem szereti jobban Magyarországot egy jöttment. Félni pedig nem értem, hogy miért kell tõle.
De. Csak nem értem épp most mire gondolsz. Magyarnak vallhatja magát úgy is, ha csak 40 évesen költözött Magyarországra és elõtte köze sem volt hozzá. A gyereke itt születik, tehát még a te elméleted szerint is átérezheti a magyarságát. Magyar iskolában tanult magyar történelmet, tehát azt is ismeri. Annak sincs különösebb akadálya, hogy tegyen a magyarságért. Kihagytam volna valamit?

A magyar állampolgárok miért szeretik jobban a kinai "rokonokat" mint a külhoni magyarokat?

Egy kinai 1,5-2 év alatt már állampolgát, én meg lassan 4 éve élek itt és még csak most csinálom a letelepedésit.

Legjobb válasz: Figyelj, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de azt gondolom tudod, hogy ezek nem azon múlnak, hogy valaki kínai-e vagy magyar. Ha annyira itt szeretnél élni, miért nem kezdted el elõbb intézni ezt a dolgot? És miért feltételezed mindenkirõl, hogy utálja a külhoni magyarokat? (az elõzõ kérdéseidbõl kiindulva). Ha pedig így gondolod, akkor miért akarsz olyan helyen élni, ahol - szerinted - csupa ellenséggel vagy körülvéve? Azon lehetne vitatkozni, hogy miért kell a határon túli magyaroknak ugyanúgy kuncsorogni az állampolgárságért, mint mondjuk a kínaiaknak, de ez bürökrácia, nem utálat.

Figyelj, sajnálom a rossz tapasztalataidat, de azt gondolom tudod, hogy ezek nem azon múlnak, hogy valaki kínai-e vagy magyar. Ha annyira itt szeretnél élni, miért nem kezdted el elõbb intézni ezt a dolgot? És miért feltételezed mindenkirõl, hogy utálja a külhoni magyarokat? (az elõzõ kérdéseidbõl kiindulva). Ha pedig így gondolod, akkor miért akarsz olyan helyen élni, ahol - szerinted - csupa ellenséggel vagy körülvéve? Azon lehetne vitatkozni, hogy miért kell a határon túli magyaroknak ugyanúgy kuncsorogni az állampolgárságért, mint mondjuk a kínaiaknak, de ez bürökrácia, nem utálat.
A kérdező hozzászólása: 1) Elkezdtem idõben mindent, de már visszautasitották a letelepedésimet és most ujra azzal próbálkozom! 2) Hogy miért feltételezem, hogy nem szeretik a külhoni magyarokat itt az anyaországban? Mert ez a tapasztalatom! 10 emberbõl 8 lenézett, kigúnyolt, haza küldött miután megtudták, hogy nem magyar állampolgár vagyok. 3) Azért szeretnék és szeretek itt élni, mert magyar vagyok. Ahová születtem, nem beszélhetek az anyanyalvemen, mert semmibe vesznek, és ott munkát sem adnak szivesen a "származásom" miatt. És szeretem Magyarországot. 4) Csak azért tettem fel a kérdést, mert tudni szeretném, hogy pontosan és õszintén mi a véleményetek!!!
Nem szeretjük õket egyátalán, mármint a kínaiakat! Nekem is van egy munkatársam, aki áttelepült, és már elég régóta folyik az ügyintézés! Sajnálom! Meg ahogy elmondta, olyan kérdéseket is feltesznek, hogy csak les az ember pl. hol és mikor házasodott össze az anyai nagymamája stb... Eszméletlen! De tényleg! Kitartás! Büszke vagyok az ilyen emberekre!
Hu nekem van egy Roamiabol attelepult ismerosom aki 1 (azaz EGY) het alatt mindent megkapott...meg a magyar utlevele is a kezeben volt...aztan tovabb allt - mert neki meg Romaniabol nem sikerult. Nagyon sajnalom! A kinai velemenyeddel nagyon egyetertek! Mellesleg erzeketlen, gusztustalan retkes egy nep. Biztos van koztuk is kivetel, de nem tul gyakori.
Én is külhoni magyar vagyok. Te is ismered a fajtánk. Még otthonról. A másik ürüléke édesebb, azt szívesebben esszük. Nincs ez másképp Magyarországon sem. Mellesleg, nem kell mellre szívni a magyar hülyeséget, csak tudni kell magunkat túltenni rajta, és nem utolsó sorban orvosolni.
Nem tudom miért letelepedésit kérsz, miért nem az állampolgárságot céloztad meg?Igaz hogy még '90-ben volt, de akkor néhány családot mi pátyolgattunk, jártunk utána a dolgaiknak, és rögtön állampolgárságra adtuk be a papírokat, és mindegyik 1-1, 5 év után meg is kapta.Ebbe minden beletartozik, már nincs szükség letelepedésire.Vagy már próbáltad és ez megváltozott?Ha nem, feltétlenül nézz utána, ez sokkal elõnyösebb.Arra ne figyelj, hogy rosszindulatú emberek is hozzászólnak, sajnos ilyenek is vagyunk.Sok sikert a magyarok között.
Itt a válasz, remélem megmagyaráz sokmindent.Én pl.Ausztráliába készülök, minél messzebb Európától. http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=2&HirID=28282
Szerintem, olyan helyet kell találnod az országban, ahol nincs ilyen elõítélet.Nálunk több külhoni magyar telepedett le és be is fogadták Õket.A legjobb barátaim 9 éve élnek itt, nagyon nehéz volt az út.Mindenkinek meg kell érte harcolni, ne add fel!
Kérdezd meg ezt a kormányt! Én automatikusan megadnám minden határon túli magyarnak a kettõs állampolgárságot! Ez a minimum! Nem kellett volna 2004.decemberében ezen cirkuszolni, és a nemre buzdítania a miniszterelnöknek.

Miért nem szeretik sok országban a magyarokat? (Jobb, ha nem szólalsz meg ott magyarul. )

Legjobb válasz: Nálunk Szlovákiában sem szeretik ha magyarul beszélünk. Volt már példa arra, hogy meg is ruháztak ezért valakit:( Én sem értem, a történelem tanárom szerint azért mert a múltban a világháborúk idején elég sokat háborúztak a területekért és akkor amikor nagy Magyarország volt akkor állítólag bezárták a szlovák iskolákat. És így akarják ezt a szlovákok viszonozni? Én sem értem. Sztem a politikusok összeugrasztják a nemzeteket egymással, holott a magyaroknak semmi baja nincs a szlovákokkal és fordítva. Lehet, hogy ez nem tûnik válasznak, hanem inkább egy példának ezért bocsánatot kérek. Remélem azért ez a magyar-szlovák viszony is megváltozik majd.

Nálunk Szlovákiában sem szeretik ha magyarul beszélünk. Volt már példa arra, hogy meg is ruháztak ezért valakit:( Én sem értem, a történelem tanárom szerint azért mert a múltban a világháborúk idején elég sokat háborúztak a területekért és akkor amikor nagy Magyarország volt akkor állítólag bezárták a szlovák iskolákat. És így akarják ezt a szlovákok viszonozni? Én sem értem. Sztem a politikusok összeugrasztják a nemzeteket egymással, holott a magyaroknak semmi baja nincs a szlovákokkal és fordítva. Lehet, hogy ez nem tûnik válasznak, hanem inkább egy példának ezért bocsánatot kérek. Remélem azért ez a magyar-szlovák viszony is megváltozik majd.
Mert nem ismerik el a felsõbbrendûségünket, és nem bírják elfogadni hogy nekük csak 100 éves múltjuk van és azt is csak kitalálták
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóakhoz.
"Mert nem ismerik el a felsõbbrendûségünket" Na ezért :)
Miert hiszik a magyarok, hogy oket az egesz vilag utalja? Mutatkozz be valakinek amerikaikent Angliaban, nemetkent Lengyelorszagban vagy oroszkent a Balti allamokban es meglatod, hogy akkor sokkal negativabbakat fogsz tapasztalni, jonnek majd a lenezo pillantasok. "Sok orszagban?" Max. egy par kornyezo orszagban, de ez is el van tulozva, mert nem mindenki ilyen. A tobbi orszagban kifejezetten pozitivan allnak a magyarokhoz vagy teljesen semlegesen, ha meg sosem ismertek egyet sem. Nekem vannak roman, szerb, horvat ismeroseim (nem magyarok), hat nagyon szegyeltem magam, mert ok siman tudjak, hogy hogy van magyarul a szia, koszonom stb., soha egyikkel sem volt negativ tapasztalatom, en meg egyik nyelven sem tudok meg koszonni sem. Csodalkoztam, hogy miert nyomatjak, hogy igy szemetek, ugy szemetek, mikor a legtobb ottani ember sokkal normalisabb a magyarokhoz, mint a magyar a magyarhoz. Szemelyes tapasztalat...mindenhol vannak rossz emberek is, ez nem magyarokra kihegyezett sajatossag.
A kérdező hozzászólása: Lehet szépíteni és mellé beszélni... De amikor elfordul az eladó, ha meghallja a magyar szót, hát az magáért beszél!!!

Miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?

A Frei Tamás regényciklust (vagyis a „Megmentő”–t, a „Bankár”-t és a „2015”-öt) végigolvasva, önkéntelenül merült fel bennem a kérdés: miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat? És nem azért kérdem ezt, mert agyonreklámozott thriller-regényeivel bünteti az olvasóit, de legalábbis megpróbálja a frászt beleverni olvasóiba. Hanem mert a regény főhőseinek és mellékszereplőinek olyan gondolatköre alakul ki, amelyben nagyjából minden ami magyarországi az selejt, középszerű, maradi, vagy legalábbi lúzer bunkó, akiken a dörzsölt, mutyizó kicsiny elit uralkodik, viszont aki elhúz Nyugatra az sztár, feltaláló, kedves és érzékeny, művelt és minden szempontból emelkedettebb, mint hátrahagyott „mocsár”... És hogy pontos legyek, Nyugatra húznak el, ezek a kedves jó emberek – Frei Tamás regény-szereplői-, mert Nyugat mellett a Kelet, az bunkó, erőszakos és vad. Azt viszont az író ott püföli ahol éri, az oroszokon, de a 2015-ben már az azeriek, örmények, kazahok sem ússzák meg szárazon. Frei Tamás „feltáró” vagy „leleplező” gondolatköre is nagyjából erre épül: a buta, itthon maradt magyarokat úgy verik át a dúsgazdagok, ahogy csak lehet. A sok elmutyizott pénzzel meg Monacoba, de legalábbis Svájcban élnek dzsentri-életet. És mindenért ők a hibásak Frei szerint, de közben félszóval sem említi, a 20 éve elcseszett „szociális rendszert” amely direkt hatása, hogy segélyből egyesek jobban éltek (6-8 gyerekkel) mint mások munkával (amelyből adózni kellett). Nem, a „tényfeltárás”-ba ez nem illett bele, az elcsúszott szociális juttatások rendszere. Ahogy a kedves „nyugatiak” érdekesebb esetei, mint pl. a kistermelőket megnyomorító franciák által pénzelt állatvédők. És nézzük meg a Frei feltalálóit. Miket találtak fel? A nyugati, elhájasodott gazdag elit életmódját könnyítő megoldásokat. Ezzel tényleg igazi értéket teremtettek! De regényen, meg Nyugat-majmoláson túl nem értem a központi kérdést: miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?

Legjobb válasz: Azért nem szereti Frei Tamás a magyarokat, mert náci fasiszta, rasszista országgá vedlettünk. Magyarországot viszont imádja!!!!

Azért nem szereti Frei Tamás a magyarokat, mert náci fasiszta, rasszista országgá vedlettünk. Magyarországot viszont imádja!!!!
Én nem olvastam a könyvet, bár tervben volt. Én azt hittem hogy hasonló történeteket fog írni mint amilyenek a Frei dosszié dokumentum filmjei is szóltak. Hogy miért nem szereti a magyarokat?? Fogalmam sincs. Talán mert zsidó vagy mert sokat csalódott bennük, vagy mert a nizzaiak sokkal jobbak..
Szerintem tökéletesen igaza van Freinek, nagyon tisztán lát.

Miért szeretik a török férfiak annyira a magyar nőket?

Rengeteg helyen látom/hallom, hogy a törökök kedvelik a magyar nőket, sőt, van amelyik kifejezetten keresi is őket. Rendben van, hogy a nem vallásosak nem csak muszlim nőt vehetnek feleségül, de akkor is furcsa. Hiszen annyira más kultúra... Esetleg van itt olyan, akinek török származású férje van?

Legjobb válasz: Egyébként a kérdésem apropója, hogy jelenleg nálam is próbálkozik egy török-iráni származású fiatalember... És akinek elmeséltem, az elsõ reakciója ez volt: A törökök szeretik a magyarokat. De ez a srác mintha tartana tõlem, amiért magyar vagyok. "Ismeretlen terepre tévedt", vagy ilyesmi.

A kérdező hozzászólása: Egyébként a kérdésem apropója, hogy jelenleg nálam is próbálkozik egy török-iráni származású fiatalember... És akinek elmeséltem, az elsõ reakciója ez volt: A törökök szeretik a magyarokat. De ez a srác mintha tartana tõlem, amiért magyar vagyok. "Ismeretlen terepre tévedt", vagy ilyesmi.
Kedves Kérdezõ! Amit leírtam az a nagy átlagban jellemzi a törököket. De vannak, és tudok is kivételekrõl. Kivánom, hogy a te pasád is ilyen kivétel legyen. Ahogy írtad is, meg kell beszélni egyenesen, õszintén, tiszteletben tartva egymás kultúráját. Sok boldogságot kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Akkor ahogy kivettem az irományodból, Te Törökországban élsz. Amit leírtál, az sajnos kb.minden országra igaz, mármint hogy vannak ribik, meg normálisak. Én személy szerint az utolsóba tartozom, így hamar ki fog derülni a dolog, mivel ha hátsó szándéka van, és nem kapja meg, amit akar, le fog lépni. :D Mivel én csak hallomásból értesültem arról, milyenek a törökök, nem akartam elsõre ítélkezni. De az elsõ pillanattól tele voltam (és még vagyok is) fenntartásokkal. Arra gondoltam, elmondom neki a fenntartásaim. Kulturáltan persze. Vagy legalábbis kipuhatolom, miért Európaival ismerkedik. Még ha nem is az igazat mondja, a reakcióból le fogom tudni szûrni a dolgokat. Hülye sem vagyok, pszichológiát is tanultam, non-verbális kommunikációban meg nagyon otthon vagyok. :D Szóval hamar ki fog derülni, honnan fúj a szél.
A kérdező hozzászólása: Kedves 12-es, örülök, hogy ilyen jól ismersz. :) Ezek szerint a tények ismertetése önteltség. :D Már ezt is tudom.
A kérdező hozzászólása: Kedves török-magyar Lány, nem vonom kétségbe, amit írsz, de valamiért a Te szüleid is összeházasodtak, vagy együtt élnek, és lett legalább egy gyerekük. Ezzel nem azt akarom írni, hogy nincs igazad, hanem, hogy van kivétel. Nem állítom, hogy akit én megismertem az. Bár nem tudom, Neked Édesapád, vagy Édesanyád-e a török.
Mi a szösz, hát orra, meg szája is van a török bigéknek? Sose hittem volna! Ha még dudái is vannak, akkor mást már alig kívánhat az ember...
Tzolko, téged nagyon becsaptak: https://www.facebook.com/Turkish.Girls.Gorgeous
Na, a török lányokat csak hagyjuk. Fekete hajú csajom nem is volt, de görnyedt, kampósorrú, szõröslábú trampli deszka sem. Úgy néznek ki a török csajok, mint akiknek megalszik a tej a szájukban. Bezzeg a tüzes magyar lányok. Hûha! Az már valami...
Én is ezt mondtam, de ez a lány annyira önhitt, hogy azt képzeli, ez a fiú majd szembeszáll az egész családjával, meg a saját neveltetésével, csak mert az illetõ mondott neki néhány tucatbókot, õ meg elhitte.
Hát, ha megtetszett, akkor nincs mit tenni. Szép lány máshol is akad, mert újabban a magyar lányok külföldre mennek. :) Hazánkban éppen ezért fogyatkozik a számuk és lassan közeledünk a világ átlagához. A legjobb nyelvlecke a csók és a szerelmes tanártól tanulhatsz meg a leghamarabb idegen nyelven, garantáltan ki van próbálva. Azt tudtad, hogy a mohamedán nõknek nincs helyük a paradicsomban, mert ott vannak a derék moszlimoknak a hurik, akik elszórakoztatják õket?
A kérdező hozzászólása: Tzolko, most nem magunk ellen szeretnék beszélni, de ez a "maagyar lányok a legszebbek" csak valami tõlünk származó, elcsépelt közhely. Nálunk is vannak gyönyörûek, szépek, átlagosak, és kevésbé szépek is. Ahogy mindenhol máshol. Itt például rengeteg gyönyörû (nem magyar) lányt látni. Angollal azért nem próbálkozom, mert egy, nem értem mit mondanak, pedig elég jól beszélek angolul :D, kettõ, nem is sok angol van errefelé. Meg vele sem én próbálkoztam, õ szólított meg az uszodában, úgy kezdtünk el ismerkedni. Aztán mint mondtam, nem hajtom el csak azért, mert félig török, ha egyszer szimpi. Majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Igen, az irániak is muszlimok. De õ nem lehet nagyon vallásos, hiszen azok szóba sem állak nem muszlimmal, egyszerûen csak elveszik azt a muszlim nõt, akinek kiválasztották õket. Persze, ez még nem jelenti azt, hogy nincs meg benne az, ami a legtöbb törökben alapvetõen ott van, fõleg ha a szülei vallásos nevelést kaptak. Ebbe még nem mentünk bele, annyit tudok, hogy rajta kívül mindenki Iránban él, õ itt tanul. Nem hiányzik neki Irán, szeret itt lenni. 3 fiú és 3 lánytestvére van, közülük csak õ egyedül szingli.
Nincs nemzetiségem, nem tudok róla, egyszerûen magyar vagyok. Magas, barna, teljesen átlagos, jó kiállású, amit a sportnak köszönhetek, de sem ronda, sem jóképû, elég átlagos a fizimiskám, ellentétben a gyönyörû magyar lányokkal. Ha már Londonban élsz, miért nem egy angollal próbálkozol?
A másik fele viszont iráni, és amennyire tudom, az is iszlám kultúra. Bár nem vagyok benne teljesen biztos. Azért elõnyösebb lenne, ha félig valamilyen európai lenne.
A kérdező hozzászólása: Azért biztosan van más magyarázat, mint hogy könnyebben kaphatóak a szexre... Még ha ez is benne van néhányuknál. Tzolko, Te milyen nemzetiségû vagy, ha szabad kérdezni? :) Egyébként én "magyar szemmel" nem vagyok szép, de a külföldiek nagyon láthatnak bennem valamit, mert folyamatosan próbálkozna valaki. :D (Londonban élek amúgy, ezt még megjegyezném.) Óvatos vagyok, vannak fenntartásaim, de õ eddig az elsõ, aki szimpatikus, és csak azért nem akartam elhajtani, mert félig török...
Mert könnyen kaphatóak a házasság elõtti (sõt, az elsõ randin megejtett) szexre, ellentétben a vallásos, vagy a családjuk megvetésétõl tartó török hölgyekkel.
Azt láttam pár helyen a neten, hogy törökök testvéreinknek tartják magukat. Ez egy kicsit ellentmondásos, mert ugye rengeteg szenvedést okoztak nekünk a történelemben. Vagy éppen emiatt kedvelnek minket? Vagy azért, mert sok "közös ügyünk" volt velük?
A kérdező hozzászólása: Az lesz, beszélek vele, amint személyesen is beszélni tudunk. De még át kell gondolnom, mit mondjak. Akármilyen is, nem akarom megbántani. Még ha igazam van (én is abból indulok ki, amit itt sokan leírtak). A sok boldogság még messze van, mert nagyon az elején vagyunk az ismerkedésnek, de azért köszönöm! :) Nem tudom, lesz-e valami, vagy sem, minden esetre ezt az elején kell tisztázni. Én korrekt ember vagyok, elvárok ennyit magamtól.

A japánok és a törökök tényleg szeretik a magyarokat? Ha igen akkor miért?

Legjobb válasz: Az a helyzet,hogy mi,magyarok,nagyon öntudatosak és nagyon elõítéletesek vagyunk.Nem vagyunk hajlandók más szemszögbõl nézni a dolgokat,mint ami a vélt vagy valós igazunk.A törökök szeretik a magyarokat,mert számukra a török birodalom M.o. felé való tartós kiterjesztése liberális módon (a kor szellemében,természetesen)történt,tehát meghagyták az önrendelkezést,csak az adókat õk szedték be,meghagyták a szabad vallásgyakorlatot,ez két óriási engedmény volt abban a korban,akkor az volt a divat,hogy teljes leigázás,a lakosság kiirtása stb.Harcok persze voltak,nem adtuk önként az országot.De õk a mai napig úgy tartják,hogy a két kultúra elválaszthatatlan módon összetartozik,úgy tartják,hogy sok mindent tanultunk egymástól,és rengeteg mindent ajándékoztak M.o-nak

#14: Én biztos kikértem volna magamnak.
Az a helyzet, hogy mi, magyarok, nagyon öntudatosak és nagyon elõítéletesek vagyunk.Nem vagyunk hajlandók más szemszögbõl nézni a dolgokat, mint ami a vélt vagy valós igazunk.A törökök szeretik a magyarokat, mert számukra a török birodalom M.o. felé való tartós kiterjesztése liberális módon (a kor szellemében, természetesen)történt, tehát meghagyták az önrendelkezést, csak az adókat õk szedték be, meghagyták a szabad vallásgyakorlatot, ez két óriási engedmény volt abban a korban, akkor az volt a divat, hogy teljes leigázás, a lakosság kiirtása stb.Harcok persze voltak, nem adtuk önként az országot.De õk a mai napig úgy tartják, hogy a két kultúra elválaszthatatlan módon összetartozik, úgy tartják, hogy sok mindent tanultunk egymástól, és rengeteg mindent ajándékoztak M.o-nak
A japán kisiskolások zene-oktatásának gerincét a Kodály-módszer képezi. Ezért aki kicsit hajlamosabb sablonosabban ítélni, ott inkább jót gondol rólunk..
Törökökrõl annyit tudok h az Egri harcok csak szorosabb kapcsolatot teremtettek közöttünk. Ami akk volt azon túl kell lépni és nem szabad leragadni a múltnál. 18/F
"elõször is. egri, kis e-vel, mert i van a végén. tökfej másodszor. ez megint valami buta sztereotípia. a japán látszólag kit nem szeret? na jó, a kínait nem. a török meg...na azt hagyjuk, az jobban szereti a németeket, mert oda mehet vendég munkásnak 22/L" Akkor másodszor: a mondatokat nagy kezdõbetûvel kezdjük. Komolyan még egy ilyen tökfejt... :D
"elõször is. egri, kis e-vel, mert i van a végén. tökfej másodszor. ez megint valami buta sztereotípia. a japán látszólag kit nem szeret? na jó, a kínait nem. a török meg...na azt hagyjuk, az jobban szereti a németeket, mert oda mehet vendég munkásnak 22/L" Elárulnád hogy most ehhez mi köze van hogy 22 éves lány vagy?
Szerintem igen, van valóságalapja a dolognak. Hogy miért, azt nem tudnám biztosra megmondani.
22.08 Jaj már 2x-ra kötöttél belém :)
Mert írtam 1lány kérdése alá h vegyen be több algoflexet. Te pedig mondtad h készüljön ki a gyomra mi? :)
elõször is. egri, kis e-vel, mert i van a végén. tökfej másodszor. ez megint valami buta sztereotípia. a japán látszólag kit nem szeret? na jó, a kínait nem. a török meg...na azt hagyjuk, az jobban szereti a németeket, mert oda mehet vendég munkásnak 22/L
„Elárulnád hogy most ehhez mi köze van hogy 22 éves lány vagy?” + infó, nem tök mindegy??? „Akkor másodszor: a mondatokat nagy kezdõbetûvel kezdjük. Komolyan még egy ilyen tökfejt” haha. mert te soha nem írtál még hulla fáradtan kis betûvel mondatot ide, mi??? 22:18 honnan veszed, hogy én voltam???
Bocsánat hogy nem a témával kapcsolatban írok, de az Egri csillagokat mint mûvet nagy betûvel írjuk.
a keresztények adóztatható páriák voltak a török birodalomban, másodprendûek az igazságszolgáltatásban is a muszlimok számára. Ezért nem erõltették az iszlám térítést.
Egyébként egy török ismerõsöm lakonikusan közölte, hogy minden magyar török. Volt ugyanis pár száz olyan év, amikor is a török janicsárok nem hozták magukkal ide asszonyaikat, viszont...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!