Találatok a következő kifejezésre: A magyar miért gyűlölik a külhoni magyarokat (2 db)

A külhoni magyarok miért utálják, néhol miért gyűlölik az anyaországiakat?

Legjobb válasz: Nem tudom ezt hol tapasztaltad,én akármerre jártam,a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt,de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is,akárcsak közöttünk.

Nem tudom ezt hol tapasztaltad, én akármerre jártam, a legnagyobb szeretettel közeledtek mikor megtudták hogy az anyaországból jöttem.Sajnálom ha ilyen tapasztalatod volt, de akkor sem vennék egy kalap alá több millió határon kívül élõ magyart.Van ilyen is meg olyan is, akárcsak közöttünk.
ja es Gyurcsany telleg nem felelos ezert hanem az osok akik haboruztak pl Erdelyert es onnan maradt fent ez a haboruskodas!szerintem!(az ezelotti valaszado)
na!a romanok azert utaljak a magyarokat mert vannak akik ocskak es forditva, mert vannak ojan emberek akik azt hiszik, hogy minden kulfoldi bunko!en erdelyben elek es semmi bajom a magyarokkal, sot, szeretek magyarba kimenni.de mar jartam ugy, hogy a honfoglaloba megmondtam, hogy hol elek es le paraszt ciganyozott!az ilyeneket utalom!de a romanok kozul se mindenki ocska, csak annyian mint a magyarok vagy akarminyen mas orszagban elok!!!:)
A politikusoknak ehhez szinte semmi köze. (Pláne nem Gyurcsánynak - na nem mintha kedvelném az ürgét, de ez tényleg nem az õ baromsága.) De szerintem kissé túl van pörögve a dolog. Én Magyarországon élek, de megfordultam Erdélyben és Ausztriában is. Egyáltalán nem utálom a külhoni magyarokat, sõt, elég pozitív véleménnyel vagyok velük szemben. És azt sem vettem észre, hogy õk utálnának engem. Számomra õk ugyanolyan magyarok, mint én, vagy a másik.
A politikusok, fõled a gyurcsányi a ludas.
Külföldön élek. Már jó pár országban éltem 1-2 évet, de azt vettem észre, és eddig mindig bejött, hogy a magyarok még az annyukat is eladnák külföldön. Olyan gusztustalan dolgokat , átveréseket csinálnak a saját országbeliekkel, hogy most már úgy vagyok vele, hogy magyarral nem barátkozom, ha össze hoz a sors elöbb megismerem aztán ha tényleg normális akkor lehet barátságról szó, de nem keresem ´öket. De pl volt, hogy egy magyar kisbusz állt az útszélén és két öreg ült benne térképpel, gondolkodás nélkül megálltam segíteni. Segítek bárkinek de barátkozni nem szivesen.
Nem a határon túli magyarok utálják a magyarokat, hanem az ott élõ románok, szlovákok, szerbek stb, mert tudják ahol élnek az nem az övék.
Ugy latom en vagyok az egyetlen valaszolo aki kulfoldon el, de anyaorszagi magyar. En semmikeppen nem allitanam, hogy a hatarontuli magyarok utaljak az anyaorszagiakat. Ez inkabb sajnos az anyaorszagiakra jellemzo sajnos. Nagykepu, leszolos hozzaallas. Sajnos az anyaorszagiak nemcsak otthon, de kulhonban is sokszor nem hazudtoljak meg onmagukat. Valamiert Europaban amugyis jellemzo az en nemzetem jobb mint a masike - a minap errol beszelgettunk a lengyel szarmazasu fogorvosommal... Nekem van egy olaszorszagban elo, szlovak szarmazasu de Mo-n felnott baratnom...o is tudna meselni... Hogyan is lehetne megertetni az emberekkel, hogy mindenki ugyanolyan max. mas nyelvet beszelunk? Miert kell lenezni a masikat? Erre egy szo van ami ezeket az embereket jellemzi: az ostobasag! Egy New York City-ben elo magyar.
Én Vajdasági vagyok! Nem utáljuk az anyaországi emberkéket, inkább forditva van. Elég rossz érzés, ha valaki megtudja, hogy nem magyar állampolgát vagyok, már rögtön más szemmel néz rám. Szóval szerintem csak ez lehet a gond. Nem utálják, csak inkább félenk attól, hogy lenézik õket, kigúnyolják, stb. Legjobb védekezés a támadás :)
én felvidéki vagyok, mi nem utáljuk a magyarokat, inkább örülünk az anyaországi látogatóknak.de velünk sokszor megestett Magyarországon, h azt mondták:megjöttek a buta tótok.ez nekünk sokszor rosszul esik, mivel mi magyarnak tartjuk magunkat és nem szlováknak.de valahol azért örülnek is nekünk(csak Szlovákiában nem, már több ismerõsömnek is beszóltak a szlovákok, vagy megverték, mert magyar.de ezekrõl az eseményekrõl valahogy nem említ semmit a sajtó.)
Mi idén nyáron jártunk Erdélyben. Nem véletlenül méltán híres az erdélyi vendégszeretet, nagyon kedves volt mindenki. :) Viszont ahogy elhagytud "Erdély határát", és látták, hogy magyarok vagyunk, például az étteremben nem voltak hajlandóak kiszolgálni. Beszélhettünk bármilyen nyelven. Ahogy beszélgettem a vendéglátóinkkal, állításuk szerint a "politikusok a kutyaütõk". Részben igazat adok. Sajnos. :(
Mert rühes férgek

A magyar állampolgárok miért gyűlölik a külhoni magyarokat?

Legjobb válasz: Engem egy dolog zavar. Ezt sokszor tapasztaltam, íme egy példa: Tavaly nyáron egy zenei fesztiválon voltam Szlovákiában, ahol ottani magyar fiatalokkal beszélgettem, akik sokszor hangsúlyozták, hogy õk magyarok, meg azt is mondták, hogy nekik is járna beleszólási jog az ország politikai életébe. Közben kérdeztek arról, hogy honnan is jöttem. Mondtam nekik, hogy Pécsrõl. Erre mind megkérdezték, hogy az merre van. Mondtam nekik, hogy az ország déli részénél. Erre is csak bámultak. Na most, ha õk ennyire magyarok, akkor legalább egy megyeszékhelyet illene ismerni, nem csak annyit, hogy hol van Budapest és Komárom.

Engem egy dolog zavar. Ezt sokszor tapasztaltam, íme egy példa: Tavaly nyáron egy zenei fesztiválon voltam Szlovákiában, ahol ottani magyar fiatalokkal beszélgettem, akik sokszor hangsúlyozták, hogy õk magyarok, meg azt is mondták, hogy nekik is járna beleszólási jog az ország politikai életébe. Közben kérdeztek arról, hogy honnan is jöttem. Mondtam nekik, hogy Pécsrõl. Erre mind megkérdezték, hogy az merre van. Mondtam nekik, hogy az ország déli részénél. Erre is csak bámultak. Na most, ha õk ennyire magyarok, akkor legalább egy megyeszékhelyet illene ismerni, nem csak annyit, hogy hol van Budapest és Komárom.
Csak az gyûlöli õket, aki nem normális. Az, hogy nem szavaztuk meg az állampolgárságot, meg nem szeretnénk, hogy beleszóljanak az itteni politikába, ha nem itt élnek, az nem gyûlölködés, hanem józan ész. Attól még lehet szeretni õket, ahogy pedig kiállnak a magyarságuk mellett, gyakran nagyon ellenséges körülmények között, az mindenképp tszteletre méltó.
Ha beleszólási jogot akar, akkor jöjjön ide, éljen itt, szerezze meg a magyar állampolgárságot és akkor majd lehet mirõl beszélni! De addig õk csak szlovák, román állampolgárok, akik magyarul is beszélnek! Nem utálja õket senki, de mit várnak tõlünk? Ha akar magának magyarságot, jöjjön ide, és ne a távolból "szeressen minket"! Tegyenek érte!
Egyet értek az elõttem szólóval!Annyit tennék hozzá, ha majd ide fizet adót akkor majd szavazhat is .Ki hallott ekkora szemétséget, hogy a határon túli magyarnak is legyen szavazati joga, meg mért utazhat kedvezménnyel a MÁV-nál a határon túli magyar én aki ide adózok én mért nem?
Köszönjétek O.V-nak
Ugy látom, sokan vannak a megtévesztettek közül az itt beírók.Utólag, csak hogy tudjátok:Az állampolgárság önmagában nem jogosít fel semmire!Ahhoz hogy valaki szavazzon, 1001 feltétel szükséges!Ebbõl csak egy:állandó bejelentett lakás!A többi 1000 már nem érdekes, mert aki ezt teljesíti, az már annyit itt tartózkodik, hogy joga van beleszólni is az ország dolgaiba.Mert olyat nem ismerek, aki csak úgy bejelentene a saját lakásába állandóra akárcsak egy embert is. A megtévesztés és a megtévesztõ a bûnös, de még sokan vagyunk akik szeretettel gondolunk a határokon túliakra, és megtesszük amit lehet.
Én nem gyûlölöm õket, sõt: Gyakran nagyobb magyarnak nézem õket, hazaszeretõbbnek mint az anyaországi magyarokat! Szeretem, tisztelem õket!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!