Találatok a következő kifejezésre: A magyar melyik az a (321 db)

N-core-on melyik az a photoshop verzió, amelyik magyar és be is vállt? Ti melyik típussal vagytok megelégedve, ami jól is működik?

Lehet?leg olyan legyen, ami fut, mert sokaknál láttam a hsz-ben, hogy gondja akadt vele és nem indult, vagy indult is, valami hiba mindig adódott..

Legjobb válasz: A hibás programokat eltávolítják, így mindegyik mûködik. A leggyakoribb hiba, hogy rutinból telepítenek az emberek, pedig a sokféle release sokféleképpen készülhet és a törési módszerük is eltérõ. Ha betartod a telepítési lépéseket és a rendszerigényt is eléred akkor nem lehet baja a programnak. Más verziók maradványaival esetleg összeakadhat, így ha elõtte egy rendszertisztítással a régi után maradt fájlokat vagy bejegyzéseket eltávolítod az még biztosabb lesz. Magyar verziót viszont nem ajánlott használni, mert a leírások nagy része az angol programhoz készült, és nem tudod csak úgy oda-vissza fordítani az egyes kifejezéseket. Így ha boldogulni akarsz akkor nem magyarul használod.

A hibás programokat eltávolítják, így mindegyik mûködik. A leggyakoribb hiba, hogy rutinból telepítenek az emberek, pedig a sokféle release sokféleképpen készülhet és a törési módszerük is eltérõ. Ha betartod a telepítési lépéseket és a rendszerigényt is eléred akkor nem lehet baja a programnak. Más verziók maradványaival esetleg összeakadhat, így ha elõtte egy rendszertisztítással a régi után maradt fájlokat vagy bejegyzéseket eltávolítod az még biztosabb lesz. Magyar verziót viszont nem ajánlott használni, mert a leírások nagy része az angol programhoz készült, és nem tudod csak úgy oda-vissza fordítani az egyes kifejezéseket. Így ha boldogulni akarsz akkor nem magyarul használod.

Melyik az a magyar nyelvű népcsoport, amely genetikailag a legközelebb áll hozzánk?

a székelyek talán?

Legjobb válasz: Nincs olyan magyar nyelvû népcsoport, akik nem magyarok lennének :) A székelyek és egyéb nemzetiségi népcsoportok teljes mértékben magyarok: csupán ott élnek, de attól õk még magyarnak számíthatóak :) (kb mint régen az Amerikába kivándorolt angolok. Attól õk még angolok voltak, akkor is, ha Amerikaiak lettek :) )

Nincs olyan magyar nyelvû népcsoport, akik nem magyarok lennének :) A székelyek és egyéb nemzetiségi népcsoportok teljes mértékben magyarok: csupán ott élnek, de attól õk még magyarnak számíthatóak :) (kb mint régen az Amerikába kivándorolt angolok. Attól õk még angolok voltak, akkor is, ha Amerikaiak lettek :) )
Valóban, figyelmetlen voltam. Sry.
Azt hiszem tudom mire gondolsz. Nézz körül ezek környékén: Osztják (hanti), manysi.
háát...mitnemondjak...ritka ha találsz manapság egy olyan embert, aki legalább 3 generációra visszavezeti a családfája minden részét és csak õshonos magyarok vannak benne...ebbõl van magyarországon 10 ember...
Lehet arra gondol a kérdezõ, hogy ami genetikailag legközelebb áll a honfoglaló magyarokhoz. És jah, talán a székelyek. Erdélyben volt a legkevesebb magyarírtás tán. A mai magyarországon elég sok német meg szláv meg nemtudommilyen ember (cigány :) ) bekeveredett "közénk". Nekem is van jópár szlovák õsöm.
20:07 az nem genetikai hanem nyelvi rokonság. ------ Genetikailag legközelebb a törökök, a szomszédos szláv népek, és a betelepítés miatt a németek(svábok, szászok, bajorok)állnak.
Öö, milyen magyar nyelvû népcsoport van ami nem 'mi' vagyunk?
jah, haver te félrebeszélsz
tegnap 22:21 Mintha más népeknél ez nem így lenne.
Magyar nyelvû népcsoport egy van mi magyarok... Vannak a székelyek õk genetikailag rokonok és magyarul is beszélnek, de õk igazából szintén magyarok... Más nép ma nem használja a magyar nyelvet (vannak idetelepült svábok, a cigányok mindenhol szét vannak szóródva õk mindig annak az országnak a nyelvét használják ahol élnek, de ezek a népek csak Magyarországon beszélnek magyarul. A csehországi svábok csehül beszélnek-vagy persze németül).

Melyik az a nyelv, amit a legkevesebb magyar ember beszél?

Legjobb válasz: JÓL a magyart beszéli a legkevesebb magyar ember(szégyenszemre)! Alig van olyan valaki ezen az oldalon (is), aki jól és helyesen beszél magyarul, sem a nyelvtant nem tudják alkalmazni, sem a szavak jelentésével nincsenek tisztában a legtöbben.

JÓL a magyart beszéli a legkevesebb magyar ember(szégyenszemre)! Alig van olyan valaki ezen az oldalon (is), aki jól és helyesen beszél magyarul, sem a nyelvtant nem tudják alkalmazni, sem a szavak jelentésével nincsenek tisztában a legtöbben.
A kérdező hozzászólása: ugye megérted, hogy a válaszod, nem volt hasznos.mit tennél e probléma ellen, ha már felhoztad?
Nézd... Vannak olyan nyelvek, amiket az egész világon alig 5-10 ember beszél, akik közül egy sem európai. Így nem tudom hogyan tudnánk leszûkíteni a válaszok körét.
A kérdező hozzászólása: amiben van pénz
Akkor a koreai.
a zgtrundwe'oonh nyelvet egyetlen magyar sem beszéli (jómagam sem). Elég kevés?
Ennek a kérdésnek nem sok értelme van.


Melyek azok a magyar sörök amik magyar tulajdonban is vannak?

Mert ugye a Soproni ,Borsodi külföldi kezekben van

Legjobb válasz: A Kõbányai magyar tulajdonban van, nem?

A Kõbányai magyar tulajdonban van, nem?
A Kõbányai nem a Dreher-é? Ami pedig nem magyar kézen van. Amúgy sztem akkor érdemesebb lenne ilyen "szögedi" tipusú söröket fogyasztanod, esetleg Kanizsai, vagy Szalon(bár nem vagyok biztos benne h az is magyar)
Palóc sör
Koma sör...

Melyek azok a magyar közismert személyek a 18-19. század idején, akik nem beszéltek vagy csak törték a magyart?

Legjobb válasz: A magyar nyelv 1836 óta Magyarország hivatalos nyelve a latin nyelv helyét átvéve. Nem vagyok történész, de úgy tudom hogy az arisztokraták nem nagyon beszélték a magyart, az a 'nép nyelve' volt... De majd visszanézek mire jutottatok, hátha akad itt egy szakmabeli.

A magyar nyelv 1836 óta Magyarország hivatalos nyelve a latin nyelv helyét átvéve. Nem vagyok történész, de úgy tudom hogy az arisztokraták nem nagyon beszélték a magyart, az a 'nép nyelve' volt... De majd visszanézek mire jutottatok, hátha akad itt egy szakmabeli.
Szinte mindegyik az arisztokraták közül. Még Széchenyi is törte a magyart.
az arisztokratáknak csak igen kis része élt életvitelszerûen Mo-n kívül, tehát ez nem igaz

Melyik az a magyar film ameikben a 7 magyar törzsfőnökről van szó?

kb annyira emlékszem hogy az geiyk mindig feltalált valamit(gyufa rubikkocka stb)és nem fogadták el v mi de mi volt a Címe?

Legjobb válasz: Magyar Vándor

Magyar Vándor
A kérdező hozzászólása: oh köszönöm hálám üldözni fog

Szerintetek Homérnak melyik a jobb szinkronja a magyar vagy az angol?

Szerintem a magyar sokkal jobb, de mások véleményére is kiváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Homér magyar hangja zseniális, nagyon jó Székhelyi József. Én minden nap nézem a sorozatot és mindig elcsodálkozok, mennyire át tudja adni Székhelyi az eredeti Homér-t, pedig én semmit nem nézek szinte szinkronosan, de a magyar hang jobb mint az eredeti itt :D

Homér magyar hangja zseniális, nagyon jó Székhelyi József. Én minden nap nézem a sorozatot és mindig elcsodálkozok, mennyire át tudja adni Székhelyi az eredeti Homér-t, pedig én semmit nem nézek szinte szinkronosan, de a magyar hang jobb mint az eredeti itt :D
A magyar szinkronhangok sokáig minõségiek voltak, de az elmúlt pár évben egyre rosszabbak (a válság miatt lehet). Két dolog viszont továbbra is jó: az animációs filmek és a gyerek-tiniszereplõk hangja. A Simpson-családnál pedig ott van az idõ is, azért 500*20 perc elég idõ arra hogy megszokd és szeresd a szinkronhangot, amit jól eltaláltak. Az angol sem rossz persze. Viszont Székhelyi már 65 éves, és tartok tõle hogy a következõ években esetleg olyan helyzetbe kerül, amikor már nem tudja tovább folytatni a munkát, viszont a sorozat tovább folytatódik, és keresni kellesz egy új hangot Homer számára. Amikor Szakácsi meghalt, akkor is sok negatív kritika érte House új szinkronhangját Kulka által, és sok idõbe tellett, mire megszokták. Ebbõl a szempontból talán jó az a nézõpont, hogy mindent szinkronosan nézzél (a netrõl ma már elérhetõek a sorozatok), mert az legalább biztos, és még eredeti is (amúgy is a szinkronizálás megöli a karaktert valamilyen szinten).
A magyar nekem jobban tetszik, pedig nem vagyok nagy szinkronpárti. (Amúgy meg aztán rajzfilmet nézhetsz eredeti szinkronnal, ott ha kiesik egy szinkron, ugyanúgy pótolják, ez csak élõszereplõs mûveknél jelent stabilitást, mert ugye a színészt nem tudják feltámasztani. :D )
Azért egy Family Guy szinkroncsere húzós lenne, ahol Seth a hangja Peter, Stewey, Brian és még pár másik karakternek is.
Egyet értek az elõttem szólókkal, nagyon jól eltalálták Homer szinkronhangját. :)
Homer magyar hangja mindent ver, mikor angolul énekelnek akkor hallatszik igazán mennyivel jobb a magyar szinkron.
Székhelyi mindent ver, amikor azt mondja, hogy DÓÓ, az nagyon tud ütni, tehát egyértelmûen a Magyar.
érdekes hogy homer hangja eredetiben eléggé magas, miközben magyarul Székhelyié pedig eléggé mély, gépiesebb, de szerintem azon ritka esetek egyike, amikor jobb mint az eredeti. néha lehet az eredetit hallani amikor pl. valamit szinkron nélkül énekelnek, stb...

Adobe Dreamweaver-ekböl melyek azok a típusok amik magyar nyelvűek?

Jelenleg Adobe Dreamweaver CS5 van de angol és ezért nem értem teljesen :S

Legjobb válasz: Most néztem már van CS5-be is magyar.

Most néztem már van CS5-be is magyar.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És CS4 -böl szinte biztos létezik magyarul?
Na közbe érdeklõdtem, mer nekem a CS4 angol, mondjuk nekem csomagba van a Creative Suit CS4-be. Na CS4 nincs magyarul, de CS5 már van. Legalábbis boltokba, hogy neten fenn van-e már nem tom.
A kérdező hozzászólása: Oké! Nagyon köszi!!

Melyek azok a ruhamárkák, amelyek magyarok, és normális ruhák vannak normális áron? Szerintem jeans club csak kíváncsi vagyok más véleményére is.

Ha bemegyek Jeans Club-ba rögtön vásárlási kedvem lesz mert a ruhák 80%a olyan amit szívesen felveszek.

Legjobb válasz: én nagyon nem szeretem (inkább utálom) a jeans club-ot. olyan tucat ruhák vannak ott úgy átlagosan. (az átlagnál is tucatabb) olcsóbban takko vagy cosmos drágábban meg pull&bear vagy bershka. amúgy meg guess. nem értem mire gondolsz azon belül, hogy magyar. :S

én nagyon nem szeretem (inkább utálom) a jeans club-ot. olyan tucat ruhák vannak ott úgy átlagosan. (az átlagnál is tucatabb) olcsóbban takko vagy cosmos drágábban meg pull&bear vagy bershka. amúgy meg guess. nem értem mire gondolsz azon belül, hogy magyar. :S
..illetve 6 ezeres..:-D
A kérdező hozzászólása: Csak tudni szerettem volna hogy tényleg magyar márka-e a jeans club és kedvelitek e?
Egyáltalán nem magyar, ahogy a Takko sem. A különbség, hogy a Jeans Club jobb kínai, mint a Takko, nekem a 600 ezres gatyám 3 használat után úgy szét ment, hogy meg se lehetett varrni. Ez a TAkko!! Utálom. Ott még azokat a ruhákat meg kiegészítõket is kirakják, amik már foszlanak, vagy hibásak.És van pofájuk kirakni. New Yorker detto.
Devergo, Sugarbird. A Jeans Clubtól a hideg ráz..... gagyi, ronda és ahhoz képest drága.
jeans clubban eddig 2 felsõt vettem, az egyik vagy 6x szembejött velem. máson meg ugyanazt a pulcsit, barnában még mondjuk nem láttam. :D egyébként van a férfirészlegen star wars-os póló *___* 17L
Jeans Club nem magyar. Ami magyar: Mayo, Keyo, Amnesia, Retro (100% magyar), Sugarbird. Hogy ezek közül kinek mi a jó, az egyénenként változik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!