Találatok a következő kifejezésre: A magyar melyik (1349 db)

Olyan országba szeretnék költözni ahol olyan nyelvet beszélnek ami hasonlít a magyarra. Melyik országok ezek?

Legjobb válasz: szlovákia, románia, ausztria, szlovénia, horvátország, szerbia és montenegró :D magyarország határainál biztosan beszélnek magyarul :D

szlovákia, románia, ausztria, szlovénia, horvátország, szerbia és montenegró :D magyarország határainál biztosan beszélnek magyarul :D
Ne halgass rájuk. Csak basztatnak. A magyarhoz nagyon hasonló és szinte megérthetö az osztják meg egy pár kis népcsoport az Ural hegylánc környékén.
Ilyen alapon ne indulj neki a világnak, mert akármennyire is "hasonló" nyelvet találsz a magyarhoz, meg fogsz lepõdni, mennyire semmi köze nem lesz a többi nyelvnek a mienkhez... az angolt és a spanyolt a legkönnyebb viszont megtanulni, szóval azokkal próbálkozz.
Észak-Korea! A koreai nyelv távoli rokona a magyarnak. Dél-Koreába ne menj, mert ott az imperialisták miatt annyi amerikai szót vettek át, hogy a nyelv a felismerhetelenségig torzult!
Kambodzsa.
A finnekrõl nem sokat tudok, de Törökországban élek már 8 éve, nekem kb. másfél évembe telt, mire megtanultam úgy törökül, hogy megértek nagyjából mindent és meg tudom értetni magam mindenhol. Sok közös szó van és a ragozás is hasonló mint a magyarban.
A kérdező hozzászólása: És ha finn és török közül kéne választani? Melyiket lenne könnyebb megtanulnom? Mert nekem az angol tnaulással is nehézségeim vannak valamiért...(nem diszlegszia)
nyelvtanilag a baszk nyelv hasonlit nagyon a magyarra. akkor pedig irany eszak-spanyolorszag :D
Háát, a magyar nyelv eléggé egyedi, de nagy vonalakban van hozzá "hasonló" nyelv, pl. japán, arab, török (hogy csak a nagyobb ragozó nyelveket említsem + a kis finn-ugor nyelvecskék). Ha olyat keresel ami nem pusztán ragozó nyelv, hanem egyéb dolgokban is jobban hasonlít a magyarhoz, akkor egyet tudok neked ajánlani: Csángóföld. Jelenlegi magyar tudásoddal valamelyest elboldogulsz, mégis másabb, egyedi élmény lesz majd. (Ha pedig megunod, meggondolod magad, még mindig könnyebb hazajönni.) Japán és arab nyelvnél ott van még az írás is (írásjelek és írás-irány), araboknál pluszban a vallás, nemcsak a nyelv miatt lehetnek nehézségeid. Japánban egy fokkal könnyebb dolgod lehet, csak ott meg drágább az élet.
nincs megegy magyar:)

A magyarokkal mely népek szimpatizálnak?

Legjobb válasz: Lengyelek mindenképp. Ugyanakkor a magyar politika szeret mindenkinek nekimenni és mindenkinek beszólni, lealázni... A lengyelek sem feltétlenül a politikánkkal szimpatizálnak hanem az emberekkel! Emberileg meg még a finnekkel is egész jóban vagyunk. De persze mint minden általánosítás így ez is sántít...

Lengyelek mindenképp. Ugyanakkor a magyar politika szeret mindenkinek nekimenni és mindenkinek beszólni, lealázni... A lengyelek sem feltétlenül a politikánkkal szimpatizálnak hanem az emberekkel! Emberileg meg még a finnekkel is egész jóban vagyunk. De persze mint minden általánosítás így ez is sántít...
Lengyelek, törökök, keleti népek (ujgur, tadzsik, kazah, stb.), valamennyire a horvátok is...
Azt, hogy a népek hogy szimpatizálnak egymással, nem lehet abból leszûrni, hogy országok, illetve a vezetõk közt milyen a politikai viszony. Szerintem bárhol Európában kérdezõsködnél az utcákon a magyarokról, nagyon kevesen mondanák azt, hogy nem szeretik a magyarokat. De kifejezetten szimpátia a lengyelek, törökök felõl jön.
lengyelek bolgárok horvátok japánok dél-koreaiak kínaiak törökök olaszok Nekem a németekkel is eddig csak jó tapasztalatom volt.Azt mondják bírják a magyarokat , viszont a törököket nem éppen.
Izrael, Szlovákia és Románi a 3 legnagyobb támogatónk (oda vissza).
kirándulni voltunk budapesten és a svédek a lányoknak táncoltak
Német, Horvát, Lengyel, Japán, talán még az olaszok is de nem biztos és amúgy Románia és Szlovákia a legnagyobb ellenségünk

A magyarok melyik néppel keveredtek leginkább történelmünk során?

Legjobb válasz: Továbbá kazárokkal, törökökkel (türkökkel) kunokkal, besenyõkkel, románokkal, tatárokkal, és még sok, mára nem is létezõ néppel.

Továbbá kazárokkal, törökökkel (türkökkel) kunokkal, besenyõkkel, románokkal, tatárokkal, és még sok, mára nem is létezõ néppel.
Szerintem a németekkel, fõleg a török hódoltság idején, amikor a magyarok visszahúzódtak az északi sváb területekre (de ez csak felvetés).
törökök, németek, szerbek, oroszok mongolok stb....
szlávokkal


A magyarokra melyik hajszín jellemzõ leginkább?

A barna?

Legjobb válasz: Szerintem igen, a barna.

Szerintem igen, a barna.
Világosabb barna, mert már keveredtünk az északi népekkel.
Tesóim tejfelszõkék voltak, majd sötétbarnák lettek. Én szõkés-világosbarna voltam kiskoromban és most seszínû hajam van :)
barna nekem mindig is gesztenyebarna hajam volt, az öcsém és a húgom szõke volt, mára bebarnult a hajuk.
Sokan születnek világosbarnán, tejfölszõkén aztán bebarnulnak, szóval szerintem is a barna.
Én világosbarna voltam kissrácként.:) De aztán bebarnult sötétbarnára. Most is az, illetve ha hajszárítózom, akkor a beszárítás után picit világosabb lesz, meg nagyon selymes a forró levegõtõl.
Világosbarna
világosbarna, sokan inkább szõkésebben születtek majd bebarnultak, köztük én is.
Szerintem is barna
Világosbarna inkább.
A sötétbarna, bár azt nem lehet megmondani hogy ez eredetileg is így volt, a keveredések miatt.
sötétbarna/fekete. Mivel ázsiából származunk... :) A kis szõkék a németekkel stb. való keveredés eredménye :D

A magyarokat mely országokban preferálják?

Olyanra gondolok, hogy például itt egy japánra vagy egy franciára szivesebben nyomulnak a pasik/csajok. A magyarok is számítanak valahol nívónak? :D

Legjobb válasz: Az a helyzet hogy meg europan belul is rengeteg olyan orszag van ahol annyit tudnak MO-rol hogy kelet europa. Egyebkent ha tudjak is akkor sem szeretnek bennunket kulonosebben jobban mint mas kelet europaiakat.

Az a helyzet hogy meg europan belul is rengeteg olyan orszag van ahol annyit tudnak MO-rol hogy kelet europa. Egyebkent ha tudjak is akkor sem szeretnek bennunket kulonosebben jobban mint mas kelet europaiakat.
Lengyelország szereti a magyarokat
Viktor népe megalapozta a hírnevünket a világban.
Törökök, görögök, lengyelek, finnek kedvelik a magyarokat.
A kérdező hozzászólása: utolsó rühes kutyák vagyunk :(
Piréziában.

A magyarok melyik más népekkel vannak jóban?

Gondolok pl. a lenygelekre , velük valóban jóban vagyunk és számíthatunk rájuk ?

Legjobb válasz: Tele van ilyen kerdesekkel a gyakori...nemzetkozi diplomacianal jol johet.De tul sokat nem nyom a latba.Max annyit ha oda mesz nyaralni baratsagosabban fogadnak/Amugy a torokokkel is joban vagyunk elvileg.Testvernepnek tartanak.

Tele van ilyen kerdesekkel a gyakori...nemzetkozi diplomacianal jol johet.De tul sokat nem nyom a latba.Max annyit ha oda mesz nyaralni baratsagosabban fogadnak/Amugy a torokokkel is joban vagyunk elvileg.Testvernepnek tartanak.
nagy tévedés hogy utáltak minket. Autonómiájuk volt, saját vezetõjük volt (Bán) és semmi bajuk nincs velünk. Hallottál már olyat hogy a horvátok magyart vertek, vagy fordítva? A horvátoknak egyáltalán nincs velünk bajuk. Sosem voltak leuralva, mint például a szlovákok.
A horvátok egyáltalán nem szeretik a magyarokat.Nem is tudom honnan szeditek ezt a baromságot.Csak azért mert ha átmentek nyaralni kedvesen mosolyognak?Évszázadokig az uralmunk alatt tartottuk a hazájukat és útjában áltunk a függetlenségüknek.Mitõl szeretnének minket?Az összes szomszédos országgal volt a történelem folyamán nézeteltérésünk és területi vitánk.Nekik nem úgy tanítják a történelmet mint nekünk, hogy a nagy dicsõséges Magyar Királyság részei voltak és ez milyen csodálatos.Számukra ez a nemzetiségük, kultúrájuk és függetlenségük akadályozását lehetetlenné tételét jelentette.
a magyarok jóban vannak a finnekkel, horvátokkal, törökökkel, lengyelekkel, van egy polinéziai királyság aminek nem jut eszembe a neve (nem rég a tv-ben is volt) szlovénekkel is jóban vagyunk, aránylag még az osztrákokkal, de náluk nagyon változó a vélemény rólunk, testvér népnek tartanak még minket az albánok és bolgárok is szóval velük is jóban vagyunk. Én így hirtelen ennyit tudtam. :)
Azokkal a népekkel vagyunk jóban, akik jó messze vannak tõlünk. Például a peruiakkal nem sok nézeteltérésünk volt eddig. Na jó, amúgy a horvátok általában csipázzák a magyarokat. Szoktam horvát cikkeket olvasni, és kicsit csúnyán néznek, ha a magyar turisták Nagy-Magyarország jelvénnyel mennek át hozzájuk, de a szerbeket annyira rühellik, hogy... az ellenségem ellensége a barátom, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. A horvátok ? Elvégre több száz évig együtt éltünk , egymásnak nem ártottunk.
Törökök elvileg imádnak minket.
"Fura lenne úgy kezdeni: magyar vagy? akkor rendben." Speciel Lengyelországban ha kiszúrják, hogy magyar vagy tényleg örülnek neked csak emiatt. Ami szerintem iszonyú fura, mert máshol meg nem igazán szeretnek minket a mentalitásunk miatt is, és érdekes módon például Tunéziában ha valaki nem beszélt se angolul, se németül, a következõ kérdés az volt, hogy "magyar vagy?"... Hát a semmibõl nem lehet várat építeni.
A lengyelekkel.És a lengyelekkel. Talán még a lengyelekkel.
Majdnem mindegyik országgal jóban vagyunk, de az igazi barátság csak háborúban derül ki.
"Jóban lenni velük" és "számítani rájuk" két nagyon eltérõ dolog, ne keverjük. Az utóbbi tisztán politika, az elõbbi inkább hagyomány, kultúra. Érdekes, hogy a "jóban lenni" nem feltétlen kölcsönös kapcsolat. Például én jártam Kazahsztánban, ahol kellemes meglepetésemre a magyarokat rokonoknak tekintik a kun-kipcsák rokonság alapján... A sok kulturális hasonlóság, az eredettörténetek meg egy-két történelmi esemény (pl Rákóczi Rodostóban) miatt fõleg Nyugat- és Közép-Ázsiában vagyunk népszerûek, illetve a hasonló történelmi viszontagságok miatt a lengyelek jönnek még szóba.
A környezõ országok a történelmi múlt miatt nem igazán szívlelnek minket de a Lengyel-Magyar barátság messze földön híres.A Magyarország elleni EU-s szankciók kilátásba helyezésénél pedig a Litvánok álltak ki mellettünk nem is oly rég.Ez azt jelenti õk sem rühelnek minket alapból.Az elmúlt években pedig szoros diplomáciai kapcsolat alakult ki Azerbajdzsánnal amint azt a Safarov ügy is bizonyítja.Magyarország hagyományosan jó viszonyt ápol az Arab országokkal is már évtizedek óta.Sok Kínai-Magyar egyezmény is életben van és kifejezetten baráti a két ország kapcsolata.A nyugati országokban sajnos nagyon rossz a megítélésünk a mentalitásunk, életvitelünk és messze földön híres idegengyûlöletünk miatt.
A görögök csípnek minket.
Mi az, hogy egy nép jóban van a másikkal? Hogy méred? Az olaszok jóban vannak velünk, mert nagyon jól éreztem ott magam? És a franciák? Ez inkább üzleti kérdés. Normális helyeken minden tisztességes ember segít másokon, a bajt nézi, nem a nemzetiséget. Fura lenne úgy kezdeni: magyar vagy? akkor rendben.
Egyetértek az utolsóval. Mint mondtam, szoktam horvát újságot olvasni, és semmi bajuk velünk az esetek többségében. Még ha nem is vagyunk puszipajtások, utálatról azért nincs szó.

Melyik népcsoportok szimpatizálnak a magyarokkal és melyik népcsoportok utálják őket? UKRAJNÁBAN! És miért?

Ukrajna,népcsoportok,magyar,magyarok,szimpatizálás,utálat

Legjobb válasz: Én hat éve élek Magyar országon elõtte Szlovákiában éltem és rendszeresen jártam ukrajnába és csak jó tapasztalataim vannak ,nemtalálkoztam magyar ellenes emberrel sõt inkáb olyanokkal akik jól beszélték a magyart

Én hat éve élek Magyar országon elõtte Szlovákiában éltem és rendszeresen jártam ukrajnába és csak jó tapasztalataim vannak , nemtalálkoztam magyar ellenes emberrel sõt inkáb olyanokkal akik jól beszélték a magyart

Van még olyan település Ausztriában, ahol a magyar lakosság van túlsúlyban? Ès ha igen, mely (ek) ez (ek)? Illetve, melyik települése (k) en a legnagyobb a magyarok aránya?

Legjobb válasz: Burgenland falvainak a többsége már Trianon elõtt is német többségû volt. Van még pár falu, például Alsóõr, ahol még ma is magyar többség van. A Wiki szerint: "2001-ben 964 lakosának 54%-a magyar, 37,7%-a német. Alsóõr ma a kevés magyar többségû helység egyike Burgenlandban." Gondolom van még pár kisebb falu, ami magyar többségû, de nem ez a jellemzõ.

Burgenland falvainak a többsége már Trianon elõtt is német többségû volt. Van még pár falu, például Alsóõr, ahol még ma is magyar többség van. A Wiki szerint: "2001-ben 964 lakosának 54%-a magyar, 37, 7%-a német. Alsóõr ma a kevés magyar többségû helység egyike Burgenlandban." Gondolom van még pár kisebb falu, ami magyar többségû, de nem ez a jellemzõ.
Felsõõrnek van egy magyar többségû része Felszeg, de ez nagyon kicsi település .
Vedd figyelembe, hogy Trianon mindössze 22000 magyarnak jelentett másik hazát. A többi német ajkú volt. És ezek több faluban éltek szétszórva, erõsen németajkú közegben.
Viszont az ottani németajkúak többsége etnikailag nem volt azonos a környezõ ("osztrák") németajkúakkal. Ezért is kerültek vissza Magyarországhoz azok a helyek, ahol népszavazás volt.

Magyar-földrajz vagy földrajz-magyar? Melyik tárgy legyen az alapszak és melyik a minor?

Történelem tanári diplomám mellé szeretnék még tanár szakot/szakokat, de nem tudom hogyan lenne jobb választani? Melyik szak legyen az alapszak és melyik a minor? Ha valaki ezen szakok valamelyikére jár írna pár sort, hogy milyen? Egyéb vélemények is érdekelnének!

Legjobb válasz: földrajzra beférni is könnyebb, mert kevesebb a jelentkezõ és ahogy az elõzõ is írta, jobb ott lenni több órán, mint magyaron. szóval szerintem földrajzot célszerûbb ebben az esetben választani.

földrajzra beférni is könnyebb, mert kevesebb a jelentkezõ és ahogy az elõzõ is írta, jobb ott lenni több órán, mint magyaron. szóval szerintem földrajzot célszerûbb ebben az esetben választani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy a magyar mennyire nehéz? Hol tanulsz?
Az ELTE-n tanulok. Elég nehéz, fõleg az elsõ év, száraz nagyon a tananyag, rengeteget kell olvasni, írni, könyvtárazni...de ettõl függetlenül szerethetõ, vannak érdekes tárgyak, és nagy nevek tanítanak a szakmából.

A magyar államnak melyik ország felé van legnagyobb adóssága, és a magyar állam felé melyik országnak a legnagyobb?

Legjobb válasz: A magyar állam nem országok felé van eladósodva, hanem bankok felé. Az ábrán látható pénzt nem az államok adják kölcsön, hanem bankok: [link] Az egész világ fuldoklik az adósságban: amely jelenleg 53.198.243.346.399 $. A magyar adósság pedig: 116.284.972.678 $. De minden állam el van adósodva, és irgalmatlan mennyiségû kamatot fizetnek a fenti hitel után. Számold ki, ha csak 1 % lenne a hitelkamat, az évi 531.982.433.463 $ gazdagodást jelent a bankvilágnak. De 1 %-nál jóval több kamatot fizetnek az országok az államadósság után.

A magyar állam nem országok felé van eladósodva, hanem bankok felé. Az ábrán látható pénzt nem az államok adják kölcsön, hanem bankok: [link] Az egész világ fuldoklik az adósságban: amely jelenleg 53.198.243.346.399 $. A magyar adósság pedig: 116.284.972.678 $. De minden állam el van adósodva, és irgalmatlan mennyiségû kamatot fizetnek a fenti hitel után. Számold ki, ha csak 1 % lenne a hitelkamat, az évi 531.982.433.463 $ gazdagodást jelent a bankvilágnak. De 1 %-nál jóval több kamatot fizetnek az országok az államadósság után.
Ismert az a fogalom, hogy állam közi kölcsön, erre én is kíváncsi vagyok. Magyar államnak melyik tartozik? nehéz megmondani, mert az európai unió részeként, ha valakinek kölcsönt adunk, akkor mi pénzünk is benne van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!