Találatok a következő kifejezésre: A magneziumot idovel a (15 db)

Közeledik az idő, és lassan el kell hagynom a magnéziumot, mert akkor nem lesznek fájásaim, ugye. Félek, ha már nem szedem bármikor, bármely testrészem begörcsölhet, pl. vádli, stb. Mi lesz akkor? Ez ellen nem lehet védekezni vhogy?

Legjobb válasz: Ha a vádlid görcsöl, akkor az nem feltétlen magnézium hiány hanem kalciumhiány is okzhatja, sõt én úgy tudom az is okazza. Az ellen napi egy két pohár tej!!! Nekem bevállt! miért kell abbahagynod a magnéziumot??? 22 hetes kismami

Ha a vádlid görcsöl, akkor az nem feltétlen magnézium hiány hanem kalciumhiány is okzhatja, sõt én úgy tudom az is okazza. Az ellen napi egy két pohár tej!!! Nekem bevállt! miért kell abbahagynod a magnéziumot??? 22 hetes kismami
Nem hiszem, hogy azokat a fájásokat ne éreznéd...
Szia. Én is abbahagytam már a magnéziumot. Elõtte is fájtam, görcsöltem, de azóta is... Csak mintha nem lenne olyan fájdalmas! Érdekes... A vádlim, meg a lábam különféle helyei elõtte is begörcsöltek, a leghülébb helyeken, és idõpontokban. Azóta ritkábban görcsöl, fõleg csak éjjel. Én masszírozni szoktam, és ellenirányba megfeszítem a kezemmel. Kitartás:) Egy 37 hetes sorstárs:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 35 hetes kismami

Magnéziumot kell adni az idegbeteg, állandóan aggódó, arab és angol telivér temperamentumú lónak? Már veszélyes a környezetére az állandó elmebetegséggel, pedig jól és nyugodtan bánnak vele, de ebben a tavaszi idõszakban teljesen meg van hibbanva.

Ha igen, mit ajánlotok, hogyan adagoljam, és mennyi idõ múlva kezd hatni?

Legjobb válasz: Magnéziumot a versenyek elõtt ideges lónak szoktak adni, tehát lehet neki is. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyit és hányszor lehet neki adni, de google a barátod, könnyen meg tudod találni, vagy felhívhatsz egy állatorvost. (utóbbit ajánlanám inkább)

Magnéziumot a versenyek elõtt ideges lónak szoktak adni, tehát lehet neki is. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyit és hányszor lehet neki adni, de google a barátod, könnyen meg tudod találni, vagy felhívhatsz egy állatorvost. (utóbbit ajánlanám inkább)
Frászt, foglalkozni kell vele és megnevelni. A magnéizum nyugtatni fogja, de nem szedálja le félálomig, úgyaúgy hülye marad, szóval ilyenrõl ne is álmondj, hogy majd ettõl megjavul, mert nem fog.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Nekem volt egy idegbeteg, állandóan aggódó angol telivérem, aki már veszélyesnek is volt titulálva olykor (elég gyakran). Én ezt a fajta magnéziumot adtam neki: [link] Van benne egy adagoló kanál, napi egy kanállal kapott. Mivel õ nem ette meg az abrakba keverve, sem semmilyen trükkel nem lehetett beleimádkozni, így én mûanyag fecskendõvel adagoltam a szájába vízzel elkeverve a napi adagot. Kb. egy hét múlva volt érezhetõ a hatása, ami csak annyiból állt, hogy nem lett idegbeteg, normális volt, megszûntek a hisztériák, nem volt tõle tompa meg lassú, csak a viselkedése higgadt lett. Elég sokáig volt elég ez az 500 gramm, azt hiszem két hónapig, úgy hogy minden nap kapta. Sajnos, miután már nem adtam neki, a probléma visszatért. Úgyhogy ez csak tüneti kezelésnek jó, de ha a te lovad csak tavasszal zizisebb, akkor ezzel átvészelheted ezt az idõszakot.
Inkább andaxint... De valószínûleg már az is sokat segít majd, ha lefelezed a zabadagját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is a lovasplázásat néztem :) a lovam csak most zizi, egyébként végtelen türelmes és jó lelkû ló, nagyon nagyon szeretem és sok mind t átéltünk együtt. De mozgathatom akármennyit, vágtáztam vele lb 10 km-t, amint kipihente magát újra kezdte a hisztit. Ez a tavasz és a sárlás, illetve a földeken beindult élet miatt van, csak akartm egy kicsir könnyíteni a helyzeten míg visszatér önmagába.. Beszéltem Marton Zsófiával és kaptam gyógynövény receptet :) illetve foglalkozunk földrõl a lovaglás elõtt, ami szintén segít.

34 hetes vagyok, a dokim azt mondta hogy pihenjek, mert már elindult a méhszáj kinyílása, és hogy szedjem a magnéziumot és pihenjek, hogy még legalább két hetet bent legyen. Mennyi idővel indul meg általában a méhszáj kinyílása szülés előtt?

Legjobb válasz: Nekem is nyitva volt, a 16-ik héttõl, szedtem a magnéziumot, de ugyanúgy csináltam mindent mint elõtte, és még így is ráhúztam egy hetet, de akkor is úgy kellett megindítani.Persze ez függ attól is, hogy mennyire vagy nyitva, én egy újjnyira voltam.

Nekem is nyitva volt, a 16-ik héttõl, szedtem a magnéziumot, de ugyanúgy csináltam mindent mint elõtte, és még így is ráhúztam egy hetet, de akkor is úgy kellett megindítani.Persze ez függ attól is, hogy mennyire vagy nyitva, én egy újjnyira voltam.
Szia! Nekem 30-31 hetesen kezdett nyilni a méhszájam, onnantól kezdve szigorú fekvés volt, kihúztuk a 39. hét végéig. Pihenj és feküdj nagyon sokat és nem lesz semmi baj! 6 hós kisfiú anyuja
Szia.Nekem az elsõ gyermekemnél szülés elõtt pár órával nyilt ki.Most ismét babát várok és a 39. hetet töltöttem be de már a méhszáj nyitva van. Tényleg pihenj mert a baba még fejlõdik ilyenkor, és a betöltött 37. hét után már nem lehet gond.Legalábbis az én védõnõm ezt mondta. További jó babavárást!
Szia! Tényleg PIHENJ!!! Nekem az elsõ babámmal március 15-én már nyílt a méhszáj, pedig csak május 25-re voltam kiírva! Szigorú pihenést "írtak" fel nekem is! Csak az utsó pár napban voltam aktív! De így is kitudtam húzni május 28-ig! Pihenj! Minden jót! üdv.: 19 hetes kismami

Ha nem szedem a magnéziumot, kinyílik idő előtt a méhszáj?

Ha nem szedem, vagy csak napi 1-2 szemet, akkor kinyílhat a méhszáj idő előtt, pl. 30. hét körül?

Legjobb válasz: van rá valamilyen különösebb okod(tehát orvosi utasítás),h szedd? Teljesen egészséges terhességnél szerintem nincs rá szükség..legalábbis én sosem szedtem,orvos sem mondta,40.héten szültem.

van rá valamilyen különösebb okod(tehát orvosi utasítás), h szedd? Teljesen egészséges terhességnél szerintem nincs rá szükség..legalábbis én sosem szedtem, orvos sem mondta, 40.héten szültem.
ha nem görcsölsz, nincs eleve nyitva a méhszáj, akkor semennyit sem kell szedned.
Talalkoztam mar olyan dokival (nagyon tapasztalt es nagyon elismert), aki szerint a magnezium hatasa egyenlo a placeboval. Erdekes, h szerinte az utrogestan is (szajon at mindenkepp). Hm.
3. saját tapasztalataim alapján abszolút osztom a dokid véleményét
Nem, tudtommal nyílik ki. A magnézium lényege, hogy ellazítja az izmokat, így a pocak keményedésével járó kellemetlenségeket tudod mérsékelni. (Illetve nekem azért kell szednem, mert mélyen fekszik a lepény. Ha görcsölnék, az által lejjebb kerülhetne, és akár ránõhetne a méhszájra is, ami lepényleválást okozhat kisebb/nagyobb mértékben. Feltételezem, ha nem lenne hatása, és fölösleges lenne, nem szórakoznának ezzel az orvosok...) 28 hkm
5-os, az biztos, h melyen fekvo lepennyel nem jo a gorcs, mert okozhat levalast, de abban biztos lehet, h a lepeny lefele mar nem megy. max nem mozdul, v felfele megy, ahogy no a meh.

Van olyan aki nem szedte a magnéziumot 3 dik trimeszterében és könnyebben szült? és időben és nem hordta tul a babát?

Legjobb válasz: én nem szedtem végig, és a 38.héten szültem; 36.héten hagytam abba

én nem szedtem végig, és a 38.héten szültem; 36.héten hagytam abba
A kérdező hozzászólása: 33 hetes vagyok mátol nem szedném mert nem szeretném ujra tlhordani és szeretném elkerülni azt hogy indítózzanak oxitocinnal feleslegesen
36. hétig szedtem, 37 hetesen már egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam az orvosi vizsgálaton, rá 3 napra gyermekem szétrúgta a magzatburkot és megindult a szülés, ekkor 2 ujjnyira voltam nyitva DE fájásaim nem voltak annak ellenére hogy elfolyt a magzatvíz. Ezért sajnos ugyanúgy oxitocin infúziót kaptam mint akinek indítják, bár abból a szempontból szerencsésebb volt a helyzetem hogy nem nulláról indultam hanem két ujjról, így kevesebb fájásból meglett a 4 vagy mennyi kell a kitoláshoz :-) Szerintem ezt annak köszönhetem hogy nem szedtem a magnéziumot.
A kérdező hozzászólása: 28 hetesen 2000 res értékem vol jövö héten megyek vizsgálatra kiderül mi lesz
nem szedtem az utolsó trimeszterben, de így is túlhordtam és indítani kellett, de nem volt kellemetlen az indítás, mert már ennyira vártam a kislányunkat, hogy belefért :)

A magnéziumot szedhetem folyamatosan, vagy kéne szünetet tartani? Most vettem a második dobozzal, és nem tudom, hogy árt e vagy, szedhető huzamosabb ideig is.

Legjobb válasz: Szedheted folyamatosan, de a 36. hét után már nem szabad, mert az összehúzódásokat gátolhatja.

Szedheted folyamatosan, de a 36. hét után már nem szabad, mert az összehúzódásokat gátolhatja.
nekem az orvos az 5. hónaptól kezdve mondta hogy minden nap 2x1 magneb6
Én a legelejétõl 2*1-et szedtem (magneB6, a Béresben nagyobb az adag), folyamatosan szokták szedetni megelõzésképpen, nem árthat. Sõt 3*2-t szedek a 6. havi keményedések óta. 36. hét körül illik abbahagyni, hogy a szülést már ne gátolja.
Szia. Én 15 hetesen mondtam a dokimnak hogy néha feszül a hasam, azt mondta hogy magnézium. Megkérdeztem hogy minden nap szedjem-e és azt mondta igen. Nem szedek belõle sokat, 2*1-et, de az adagot nem mondta. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én magnerotot szedek napi 2*2-õt, bár 3*2õt is lehetne. De parás vagyok:) . Amúgy nem igazán érzek tõle változást, picit talán, de nem az igazi...

A magnézium szedése tényleg késlelteti szülésnél a tágulás ideit?

Legjobb válasz: igen, állítólag a 36. hét után nem szabad szedni.

igen, állítólag a 36. hét után nem szabad szedni.
A magnézium gátolja az izmok összehúzódását(izomgörcsre adják), ha nem hagyod abba a szülés várható ideje elõtt 2-3 héttel, nehezen fognak a méhösszehúzódások eredményhez vezetni. Szóval fájásaid lesznek, de nem(vagy keservesen) tudja a méhed a babát "távozásra" kényszeríteni. :)
Nekem kõkemény volt a hasam, ezért brutál adag magnéziumot szedtem orvosi kérésre a 39, 5. hét beálltáig. Amióta nem szedem újra kemény vagyok. A doki nekem nem mondta, hogy hosszabbítaná a szülést, fõleg, h egybõl reagáltam rá ahogy abbahagytam. Ha nincs vmért átlagon felüli keményedés, akkor a 36 héttõl már nem ajánlják.

Beszedhetem? 16 hetes terhes vagyok idáid a piros dobozos Magne B6-ot szedtem, most nem én voltam a patikába és a Béres Magnézium + B6-ot hozták. Nem lesz baja a pindurinak?

Legjobb válasz: Szia!Nyugodtan szedjed csak be,nem lesz tõle semmi bajod.Csak arra vigyázz,hogy nagyobb dózisú,mint a sima magneB6.A dobozra rá is van írva,hogy mennyit szedhetsz belõle.Én napi egyet szedtem csak végig a terhességem alatt.Makkegészséges a kislányom! További boldog pocakosodást!

Szia!Nyugodtan szedjed csak be, nem lesz tõle semmi bajod.Csak arra vigyázz, hogy nagyobb dózisú, mint a sima magneB6.A dobozra rá is van írva, hogy mennyit szedhetsz belõle.Én napi egyet szedtem csak végig a terhességem alatt.Makkegészséges a kislányom! További boldog pocakosodást!
Persze hogy szedheted, én is sokszor voltam igy mint te, mikor melyik volt a gyógyszertárban. Jó egészséget nektek:)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Még annyi, hogy nem mindegy, hogy egy doboz 30 napig elég napi egy szemmel, vagy csak 10 napig, napi 3*1-gyel.
Én a Bérest szedem, és azt mondta a védõnõ, hogy nyugodtan szedjek akár 3szor 1-et is, ha szükséges. Meg hozzátette, hogy van, aki 6-ot is bevesz belõle. Én azért azt túlzásnak gondolom.
Nyugodtan szedjed, még jobb is, mert kevesebb adag kell belõle. Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor beszedem!

A magneziumot mennyi idovel a szules elott kell abbahagyni?

Jol tudom, hogy az utolso hetekben nem ajanlott szedni vagy tevedek?

Legjobb válasz: A 36. héttõl nem ajánlott a szedése, mert ellazítja a méhizmokat és nehezen jöhetnek a fájások amikor már itt az ideje.

A 36. héttõl nem ajánlott a szedése, mert ellazítja a méhizmokat és nehezen jöhetnek a fájások amikor már itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: koszi..valamit sejtettem en:-)
Igen, 36, de van akinek 38-at mondanak. Én is abbahagytam 36 hetesen, és hál isten, nincsenek fájásaim, még keményedéseim sem.
36 hetesen kell abbahagyni!!!

Magnézium abbahagyása után, mennyi idővel született meg a pici?

35+2 napos vagyok, és abba kellett hagynom a magnézium szedését. Vérzések és nyitott küls? méhszáj miatt kellett szednem. Ahogy abba hagytam szerda óta, azóta megint elkezd?dött a barna folyás. Amikor szedtem akkor nem volt egyáltalán ilyen, de ha elfelejtettem bevenni akkor megint el?jöttek ezek a tünetek. ÉS most ahogy abbahagytam ismét.

Legjobb válasz: Miért kellett abba hagynod a magnézium szedését? Dokidnak mondtad ezeket a "tüneteket" mióta ismét nem szeded??-én újra el kezdeném szedni,ártani nem árt!!ez tapasztalat!! Én az elsõvel végig szedtem,40+3 hetesen született meg a babó,a másodiknál az utolsó 1 hétben hagytam abba-addigra fogyott el az utcsó szem,41+0 hetesen született a baba,a harmadiknál a 37-38. hét körül hagytam abba-bár ha szükségét éreztem,akkor bekaptam 1-1 Mg-t.40+0 hetesen született a kicsi. Szerintem kezd el szedni újra a magnéziumot,még korai lenne,ha kibújna a babád!Nem tudni mitõl vérzel,ha ezt a dokid nem látja át,akkor ... Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:3lányos,9hkm

Miért kellett abba hagynod a magnézium szedését? Dokidnak mondtad ezeket a "tüneteket" mióta ismét nem szeded??-én újra el kezdeném szedni, ártani nem árt!!ez tapasztalat!! Én az elsõvel végig szedtem, 40+3 hetesen született meg a babó, a másodiknál az utolsó 1 hétben hagytam abba-addigra fogyott el az utcsó szem, 41+0 hetesen született a baba, a harmadiknál a 37-38. hét körül hagytam abba-bár ha szükségét éreztem, akkor bekaptam 1-1 Mg-t.40+0 hetesen született a kicsi. Szerintem kezd el szedni újra a magnéziumot, még korai lenne, ha kibújna a babád!Nem tudni mitõl vérzel, ha ezt a dokid nem látja át, akkor ... Könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:3lányos, 9hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!