Találatok a következő kifejezésre: A magnéziumot lehet (93 db)

A kalciumot és a magnéziumot lehet együtt szedni?

Én úgy tudom, hogy minimum 3órának kell eltelnie a kett? szedése között, de már olvastam olyat is, hogy együtt kell ?ket bevennimivel segítik egymás felszívódását. Most akkor hogy van ez???

Legjobb válasz: Együtt,sõt a calcium nem tud a csontokbabeépülnia magnézium nélkül.HA nem kap magnéziumot akkor csak átmegy a szervezeteden.Együtt szedd az a legjobb ha olyan készítményt szedsz ami komplex,tehát mindkettõt atrtalmazza együtt.

Együtt, sõt a calcium nem tud a csontokbabeépülnia magnézium nélkül.HA nem kap magnéziumot akkor csak átmegy a szervezeteden.Együtt szedd az a legjobb ha olyan készítményt szedsz ami komplex, tehát mindkettõt atrtalmazza együtt.
Én is úgy tudom, hogy egyszerre nem lehet, amikor az izületeim miatt kellett akkor nem engedték egyszerre..várd ki ezt a 3 órát.nekem is kb annyit kellett.
A vas és a magnézium üti egymást, ott kell eltelnie 3 órának...
Van olyan tabletta, amiben mindkettõ van. Ha nem lehetne együtt szedni, akkor mi értelme lenne?
nah marhajó, akkor most kinek van igaza...

33 hetes terhes vagyok. 4 napja hasmenésem van. Lehetséges attól, hogy egybe szedem a vas tablettát a magnéziummal? Lehet széntablettát ilyenkor bevenni?

Azóta van hasmenésem(nem komoly),mióta egybe szedem a vitamint.

Legjobb válasz: Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát,és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!

Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát, és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!
A vas inkább szorulást szokott okozni és mással együtt szedve változhat a felszívódása. Azt nem tudom, hogy a magnézium ilyen-e, olvasd el a tájékoztatót. Szerintem ne szedj semmit a hasmenésre, egyrészt, mert csak a tünetet enyhíted, másrészt áteshetsz a ló másik oldalára. Inkább elõször próbáld külön zsedni a két gyógyszert, diétázz és kérdezd az orvost, hátha vírus okozza. Jobbulást!

Ti melyen és mennyi magnéziumot szedtetek a terhesség elején? Lehet néha néha multivitamin pezsgőtablettát inni a magnézium és a terhesvitamin mellet? Nem lesz sok?

Legjobb válasz: Èn mindakét terhességemnél csak ha görcsöltem keményedtem vettem be magnéziumot. Az elsönél rengeteget szedtem, mert mindig görcsöltem. De ha volt 1-2 nap olyan hogy nem görcsöltem akkor nem vettem be. Másodiknál meg talán ha 10 db-t összesen beszedtem, annyira nem görcsöltem és keményedtem. Èn amondó vagyok amire nincs szükség nem kell beszedni.

Èn mindakét terhességemnél csak ha görcsöltem keményedtem vettem be magnéziumot. Az elsönél rengeteget szedtem, mert mindig görcsöltem. De ha volt 1-2 nap olyan hogy nem görcsöltem akkor nem vettem be. Másodiknál meg talán ha 10 db-t összesen beszedtem, annyira nem görcsöltem és keményedtem. Èn amondó vagyok amire nincs szükség nem kell beszedni.
Ha sok magnéziumot szedsz hasmenésed lesz, túl lehet adagolni, de ahhoz elég komoly mennyiség kell. Magnézium rendszeres szedését orvos szokta javasolni, és érdemes is vele megbeszélni ha rendszeres szedést szeretnél. Csak a terhesvitaminban vagy csak multivitaminban lévõ (napi 1-2 adag) magnézium nem az a mennyiség amivel túl lehetne adagolni a magnéziumot. Terhesvitamin+multivitamin+ magnézium minden napos szedését viszont már érdemes orvossal egyeztetni.
A terhesség utolsó hónapjában szedtem MagneB6-ot. Azt is csak azért, mert nagyon emlegették a dokik, hogy hát kellene szedni. Nem görcsöltem, nem feszültem, nem lábdagadtam, de már annyit maceráltak, hogy szedtem. Napi 1-et.
Bocs, nem feszültem, hanem keményedtem. vagy mi. Nekem nem volt ilyen, nem is igazán tudom mit jelent.
Az elején nem szedtem egyáltalán, a második labornál viszont kiderült, hogy van egy kis hiányom belõle, azóta szedegetek néha, Magnerotot, vagy MagneB6-ot, mikor melyiket, de utóbbit könnyebb lenyelni.
2 vagyok: Én eleinte 3x1 Magnerot szedtem , aztán közepén csak akkor szedtem ha görcsöltem, a végén pedig a 36. hétig 2x1 Magnerot szedtem. 36 hét után nem javasolják a szedését. (legalább is az én dokim)
Én 14 hetes km vagyok napi 3000 mg magnéziumot kell szednem de én ezt sokallom. Magnerotot szedek 6 szemet egy nap. (ill nem ennyit mert csalok)
Én is csaltam nekem 6x3 Magnerot volt kiírva, de 3x1 is elég volt. Próbáltam Magneb6-ot és magne citricit (vagy ilyesmi) meg valami magnézium pezsgõtabletátt is de nekem egyik sem volt jó, mert legalább 6db ot kellett szednem, hogy használjon. De a Magnerot 3x1 bevált (de az orvos úgy tudja 6x1 szedek)


A magnéziumot túl lehet adagolni?

Legjobb válasz: "A magnézium túladagolásának tünetei: A túladagolás tünetei a gyengeség, hányinger, hányás, légzési nehézségek, alacsony vérnyomás, és szívritmuszavarok, mely akár szívmegálláshoz is vezethet. Ebben az esetben csökkenteni kell az adagot." http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3850/a-magnezium "Túladagolása a klinikai gyakorlatban szájon keresztüli bevétele esetén, normális vesemûködés mellett igen ritka." http://www.beaco.hu/cikkek/index.php?akt_cikk=8 Szóval természetesen túl lehet adagolni (ami a válasz a kérdésre), de ahhoz marékszám kell szedni. (13:52 voltam.)

"A magnézium túladagolásának tünetei: A túladagolás tünetei a gyengeség, hányinger, hányás, légzési nehézségek, alacsony vérnyomás, és szívritmuszavarok, mely akár szívmegálláshoz is vezethet. Ebben az esetben csökkenteni kell az adagot." http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3850/a-magnezium "Túladagolása a klinikai gyakorlatban szájon keresztüli bevétele esetén, normális vesemûködés mellett igen ritka." http://www.beaco.hu/cikkek/index.php?akt_cikk=8 Szóval természetesen túl lehet adagolni (ami a válasz a kérdésre), de ahhoz marékszám kell szedni. (13:52 voltam.)
Mindent túl lehet adagolni. (Még a vizet is.)
Szerintem nem.Az nem olyan gyógyszer, mint pl egy fájdalomcsillapító, amit túl lehet.Ez egy izomlazító gyógyszer, amit szerintem nemigen lehet túladagolni.Én van úgy, hogy egy nap 6 szem magnerotot is beveszek ha szükséges. 24+1 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Persze, következménye egy napokig tartó hasmenés. Terhesen kb 1500 mg-ot lehet belõle normál esetben bevenni. Magnosolv-ból 3 tasak is sok /nekem biztos :s/, de mognerotból 6 szemet szoktam szedni elõírásra és nincs vele gondom.

Kézzsibbadásra és fájdalomra jó a magnézium? Meddig lehet szedni a magnézium pezsgötablettát?

Legjobb válasz: A magnézium fõként görcsök ellen jó. Sok található a banánban és a dióban belõle. Ezekbõl természetes úton kerül a szervezetbe a megfelelõ mennyiség, nem lehet túladagolni :)

A magnézium fõként görcsök ellen jó. Sok található a banánban és a dióban belõle. Ezekbõl természetes úton kerül a szervezetbe a megfelelõ mennyiség, nem lehet túladagolni :)

Közeledik az idő, és lassan el kell hagynom a magnéziumot, mert akkor nem lesznek fájásaim, ugye. Félek, ha már nem szedem bármikor, bármely testrészem begörcsölhet, pl. vádli, stb. Mi lesz akkor? Ez ellen nem lehet védekezni vhogy?

Legjobb válasz: Ha a vádlid görcsöl, akkor az nem feltétlen magnézium hiány hanem kalciumhiány is okzhatja, sõt én úgy tudom az is okazza. Az ellen napi egy két pohár tej!!! Nekem bevállt! miért kell abbahagynod a magnéziumot??? 22 hetes kismami

Ha a vádlid görcsöl, akkor az nem feltétlen magnézium hiány hanem kalciumhiány is okzhatja, sõt én úgy tudom az is okazza. Az ellen napi egy két pohár tej!!! Nekem bevállt! miért kell abbahagynod a magnéziumot??? 22 hetes kismami
Nem hiszem, hogy azokat a fájásokat ne éreznéd...
Szia. Én is abbahagytam már a magnéziumot. Elõtte is fájtam, görcsöltem, de azóta is... Csak mintha nem lenne olyan fájdalmas! Érdekes... A vádlim, meg a lábam különféle helyei elõtte is begörcsöltek, a leghülébb helyeken, és idõpontokban. Azóta ritkábban görcsöl, fõleg csak éjjel. Én masszírozni szoktam, és ellenirányba megfeszítem a kezemmel. Kitartás:) Egy 37 hetes sorstárs:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 35 hetes kismami
Szia én is azt szedek nekem eddig bevált.
A kérdező hozzászólása: Akkor bármilyen féle magnéziumot szedhetek, nem ártok vele a babának?
Szerintem igen.De mindegyikben más mennyiségben található meg a magnézium így van amibõl pl. 3 kell naponta bevenni valamibõl meg csak 1-et.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) ! Akkor elkezdem szedni.
Mire szeded? csak sima magnéziumpótlás? mert akkor mindegy nagyjából. ha nincs gond ami miatt szedni kell, és még a terhesség elején vagy szinte jó bármelyik. én a 25. hét óta magnerotot szedek a magne B6 helyett, mert görcsölök és ebben sokkal több magnézium van.
A kérdező hozzászólása: Most 34 hetes vagyok, elkezdtem görcsölni, de nem vészesen, eddig magne B6-ot szedtem, csak most ilyet adtak, nem tudom mennyire megbizható ez a fajta magnézium. Lehet terhesen is szedni biztos, végülis vitamin :) .
szerintem jó lesz ez is :) de ha esetleg huzamos ideig görcsölsz a megnézium mellett, próbáld meg a magnerotot. persze beszéld meg a dokiddal. Kb egyidõsek vagyunk :) Jó babvárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Neked is jó babavárást! :)

Akik a Magne B6-ról átváltottak a Magnézium Citritre azok mennyit szednek? Miért jobb mint a Magne B6? Mekkora kiszerelésben lehet kapni? Mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Nekem Magne B6-ból 3x2volt felírva, a citricibõl pedig 2x2 kellett szednem, amikor átálltam rá. A citrici olcsóbb és nem falod fel a hûtõt tõle, mint egy sáska...viszont nekem a citrici sem jött be, mert attól meg annyi savam lett, hogy majd megvesztem tõle. Most Pharmavit magnézium pezsgõtablettát szedek, ez a legolcsóbb és finom epres íze van. Sajni nem tudom, hogy ebbõl mennyit szabad, én 3x1-et iszok belõle (de a gyógyszerész ki tudja számolni, hogy a benne lévõ magnézium adag mennyinek felel meg az elõzõ adaghoz képest)

Nekem Magne B6-ból 3x2volt felírva, a citricibõl pedig 2x2 kellett szednem, amikor átálltam rá. A citrici olcsóbb és nem falod fel a hûtõt tõle, mint egy sáska...viszont nekem a citrici sem jött be, mert attól meg annyi savam lett, hogy majd megvesztem tõle. Most Pharmavit magnézium pezsgõtablettát szedek, ez a legolcsóbb és finom epres íze van. Sajni nem tudom, hogy ebbõl mennyit szabad, én 3x1-et iszok belõle (de a gyógyszerész ki tudja számolni, hogy a benne lévõ magnézium adag mennyinek felel meg az elõzõ adaghoz képest)
tobb benne a magnezium mint a b6-ban 6 szem naponta
A Mg Citrici 500 mg-os, én a maximumot szedem 3x2 tablettát. 10 szemes a doboz és én 3-at veszek egyszerre, akkor majdnem 1000 Ft a 3 doboz.
Igen, lehet. Nekem is ment tõle a hasam mikor elkezdtem szedni. :)
Nekem a Crinone-tól volt 4-5 napig.
Nekem is megy a hasam tõle! 15+2hkm
A kérdező hozzászólása: és el fog múlni?vagy addig menni fog a hasam még szedem?abba nem hagyhatom mert nyílok és ezért muszáj szednem.

Szedem a magnéziumot mégsem tudok rendesen mozogni! Miért lehet?

18 hetes vagyok és egyszerüen nem birok elsöre elindulni ott marad a lábam ahol van és minden izmomra ez jellemzö!voltam kövérebb is mint most és nem értem

Legjobb válasz: Szia! Nem értem pontosan, hogyhogy nem indul be a lábad? Én is szedtem magnéziumot, mert keményedett a hasam az elején, meg izomgörcsre is. Dokival beszéltál már errõl? Nem lehet, hogy más áll ennek a hátterében?

Szia! Nem értem pontosan, hogyhogy nem indul be a lábad? Én is szedtem magnéziumot, mert keményedett a hasam az elején, meg izomgörcsre is. Dokival beszéltál már errõl? Nem lehet, hogy más áll ennek a hátterében?
A kérdező hozzászólása: ha hirtelen mozdulok akkor görcsöl minden izmom, még nem volt ilyen.nem beszéltem még orvossal erröl olyan érzés mintha ennyire gyenge lennék de a pihenés sem segit


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!