Találatok a következő kifejezésre: A magnézium tényleg (9 db)

Légyszi mostanába többször is érzek enyhén mintha görcs húná a hasamat 24 hetes kismama vagyok, hallottam a méh összehúzódásokról lehetséges, hogy az okozza? ! Valakinek hasonló érzés? ! Magnézium tényleg jó rá? !

Legjobb válasz: Igen, ez lehet az is, hogy nõ a pocid, nekem is volt ilyen érzésem. Igen, az orvosom nekem is azt ajánlotta rá így naponta 3*1 Magneb6-ot vettem be és már nem volt rossz. 29hkm

Igen, ez lehet az is, hogy nõ a pocid, nekem is volt ilyen érzésem. Igen, az orvosom nekem is azt ajánlotta rá így naponta 3*1 Magneb6-ot vettem be és már nem volt rossz. 29hkm
Én is magne b 6-tal kezdtem, aztán egy éjszaka úgy begörcsölt, hogy magnesium citricit írt fel a nõgyógyász. Azért ha legközelebb mész orvoshoz, említsd meg neki. Ráadásul amit felír az orvos, töredék áron kapod meg, a magne b 6 jó drága.
A kérdező hozzászólása: koszike ebbe igazad van, ma elmegyek úgy tervezem jobb ha õ is tudja nem?!
De!nekem 16. héttõl volt húzódás, feszülés, keményedés. Napi 3*2 Manesium Citriciit kellett szednem. Valamelyest használt. 36. hétig szedtem.
Lehet, de más miatt is lehet.
A kérdező hozzászólása: például?

A magnézium szedése tényleg késlelteti szülésnél a tágulás ideit?

Legjobb válasz: igen, állítólag a 36. hét után nem szabad szedni.

igen, állítólag a 36. hét után nem szabad szedni.
A magnézium gátolja az izmok összehúzódását(izomgörcsre adják), ha nem hagyod abba a szülés várható ideje elõtt 2-3 héttel, nehezen fognak a méhösszehúzódások eredményhez vezetni. Szóval fájásaid lesznek, de nem(vagy keservesen) tudja a méhed a babát "távozásra" kényszeríteni. :)
Nekem kõkemény volt a hasam, ezért brutál adag magnéziumot szedtem orvosi kérésre a 39, 5. hét beálltáig. Amióta nem szedem újra kemény vagyok. A doki nekem nem mondta, hogy hosszabbítaná a szülést, fõleg, h egybõl reagáltam rá ahogy abbahagytam. Ha nincs vmért átlagon felüli keményedés, akkor a 36 héttõl már nem ajánlják.


5 hónapos kismami vagyok, mennyi kalciumot, magnéziumot és folsavat vigyek be a szervezetembe? Tényleg ezek a legfontosabbak?

Legjobb válasz: A legfontosabb a folsav és a jód. Ha változatosan eszel, akkor egyéb vitaminokat nem kell szedned, hacsak az orvos nem mondja.

A legfontosabb a folsav és a jód. Ha változatosan eszel, akkor egyéb vitaminokat nem kell szedned, hacsak az orvos nem mondja.
Nekem 20 hetesen Vigantol olajat kellett szednem (b vitamin+kalcium)Aztán váltott a doki, 22 hetes korunktól vas+folsav. Én mást nem is szedek a mai napig se.Õ is azt mondja, jobb természetes úton bevinni a vitaminokat, ásványi anyagokat, a multivitaminokat csak ikreseknek ajánlja. 39 h

Magnézium és tej tényleg nem sjánlott a terhesség végén?

37.hétben vagyok! A legtöbb helyr?l azt olvasom, hogy ilyenkor már nem ajánlatos magnéziumot sedni (Én pezsg?tablettát iszom napi 1db, + gravida 1db/nap, illetve, olyat is hallottam, hogy tejet sem ajánlatos már ilyenkor inni) Tényleg így van ez?

Legjobb válasz: én is úgy tudom, hogy a magnéziumot a 36. héttõl ajánlatos elhagyni, hogy tudjon a méhed gyakorolni a szüléshez, és a baba is szokja. viszont a tejrõl nem hallottam semmit. max azt, hogy egész terhesség alatt nem szabad inni, de ez butaság :) 37 hetes kismama :)

én is úgy tudom, hogy a magnéziumot a 36. héttõl ajánlatos elhagyni, hogy tudjon a méhed gyakorolni a szüléshez, és a baba is szokja. viszont a tejrõl nem hallottam semmit. max azt, hogy egész terhesség alatt nem szabad inni, de ez butaság :) 37 hetes kismama :)
magnéziumot a 36. héttõl nem szabad szedni, tejrõl nem hallottam!!
Magnéziumot a 36. hét után már nem kell, a tejrõl nem hallottam, hogy tilos lenne. Én ittam akkor is, persze nem liter számra, napi 1-2 pohárral. Nem lett allergiás a gyerekem, semmi baja, 3 éves.
ha terhes vagy tejet ihatsz nem attól lesz allergiás a baba amikor megszületik nem szabad neki adni egy ideig ennek a menetét pontosan nem tudom h van de hatalmas tévedésekben élnek az emberek ezzel kapcsolatban ...:/ am a magnéziumot igen azért nem kell már szedni h tudjon a méhed tágulni ugye mert ez ellen szedted eddig...már most hagyni kell h nyílhasson...
Magnéziumot abba kell hagyni a 36.héten illetve akkor kell szedni ha az orvos javasolja de azt is csak a 38.hétig!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat csajok! A terhesvitamint meddig szedtétek?Mert Én gravidát szedek, de abban is van magnézium... Szerdán megyek CTG-re utána meg az orvosomhoz, és megkérdezem, csak addig is érdekelnének a a Ti tapasztalaitok.. Hmm???
A terhesvitamint nyugodtan szedheted a szoptatás végéig- már ha szoptatsz majd, ha nem, akkor is szülés utáni 3. hónapig.û A magnéziumról meg annyit, hogy bár nem ajánlott már az utolsó hónapban szedni, nekem ezt a kutya nem mondta, így az elsõnél végig szedtem. Jelentem, 3 nap késéssel de megszületett gond nélkül a gyerkõc, ugyan nem voltak veszedelmes fájásaim, és nem is húzódott órákat (bár a többinél abba hagytam "idõben" a mg szedését, de még így is simán és gyorsan szültem. Szóval szerintem nem árt, ha valaki tovább szedi a mg-t). A tejrõl nem hallottam még. Általában szoptatáskor nem javasolják- fõleg, ha az újdonsült anyuka nem ivott a terhesség alatt, mert akkor a baba lehet hasfájós. A tejben amúgy fehérje van, ami kifejezetten hasznos a pocaklakónak!
Magnézium tablettát már ne szedjél, de tejet nyugodtan ihatsz!!

Magnézium tabletta - tapasztalat? Tényleg növeli a koncentráló-képességet?

érettségire készülök és nem tudok huzamosabb ideig egy dologra figyelni, mindig elterel?dik a figyelmem...

Legjobb válasz: Ha a magnéziumhiány miatt vagy szétszórt, akkor igen.

Ha a magnéziumhiány miatt vagy szétszórt, akkor igen.
Próbáld ki a ginsenget, ginkgo bilobát.
És lecitint.

Mennyi magnéziumot szedtek kb. félidős terhesen? Tényleg van jobb a MagneB6-nál?

Legjobb válasz: Szia! Én nem szedtem egy szemet sem a terhességem alatt, az orvosom is azt mondta, hogy teljesen felesleges és még a baba is nagyobb lesz csak tõle. Minden rendben volt a terhességem alatt és egészséges kisfiam született. Normál úton szültem.

Szia! Én nem szedtem egy szemet sem a terhességem alatt, az orvosom is azt mondta, hogy teljesen felesleges és még a baba is nagyobb lesz csak tõle. Minden rendben volt a terhességem alatt és egészséges kisfiam született. Normál úton szültem.
Sokan esküsznek a Magnerotra, vagy a Magnesii Citrici-re (magnézium citrát)... Kinek a pap, kinek a papné! Nekem a doki 3x1 tabit javasolt, a mg B6-ból, fél idõ körül váltottam a mg citrátra. Mert míg 1 mg B6-ban van 250 mg. Magnézium, úgy a cirtátban 500 mg van! És vénnyel olcsóbb is- jóval!! A mg.cirtátból napi 1-2 szemet szedek, attól függ, mennyire nyüzsis a nap! Sok olyat olvastam már, hogy csak a Magne B6 volt a jó, sokan írták, hogy egy egészen más volt jó... Ezt is ki lehet kísérletezni! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! Üdv:2 kiscsaj, 33h.anyukája
Én Magnerotot szedek 2x2-t, állítólag ennek a legjobb a felszívódási százaléka. A B6-tól lehet hízni nem a magnéziumtól. Nem bírnám e nélkül az izomgörcsöket!
Végig 3X2 magneB6-ot szedtem mindkettõnél. Keményedések miatt kellett. Egyik 2400gr, a tesó 2900 gr, 38 héten született mindkettõ. egyikkel 12 kilót a másikkal 9 kilót híztam a terhesség alatt.
én magnerotot szedek, napi 3x1 vagy 4x1-et, sokat keményedek már a 22 héttõl (az elsõ terhességemnél nem keményedett a hasam, nem is szedtem semmit). nekem a magne b6 nem hasznlt, ami még van, a béres magnézium, attól meg megy a hasam. de sztem mindenkinl más válik be. 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Én napi 3×2 tablettát szedtem a Magnerotból, és bizony ennek köszönhetem, hogy nem indult el idõ elõtt a szülés. 37. héten leálltunk vele, rögtön 2 ujjnyira kinyíltam, a napokban várjuk a picúrt. Azt nem hinném, hogy magnéziumtól nagy lenne a baba, ezt eddig csak a terhesvitaminokról hallottam. A kisfiammal is végig kellett szednem, és 3010 grammal született, és most sem jósolnak nagyobb babát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! Könnyû szülést nektek!
A magnéziumot a 36. héten kell abbahagyni, és ekkor kell a málnalevelet elkezdeni.Csak ennyit tudok én is.35 hetes km
Én Femibion terhesvitamint szedek abban van jód is. Már egész az elejétõl az 5. héttõl szedem és meg vagyok vele elégedve és is és a baba is. A fejlõdése ezt mutatja. Homeós bogyót nem szedek. MagneB6-ot szedek a 17. héttõl, mert az amniocentézis után el kezdett keményedni a hasam. 2x2 szedek és ezzel is minden rendben van. Ezt valóban csak a 36. hétig lehet szedni, utána folyamatosan el kell hagyni csökkentve a napi adagot. Utána fogom én is inni a málnalevél teát. Egyik barátnõm itta a 36. héttõl és annak ellenére, hogy elsõ szülése volt, lényegesen lerövidült a vajúdási idõ és sokkal könnyebben szült. Én is ki fogom próbálni, bár nekem már a 3. baba jön. Boldog babavárást! 23 km

A gyógyszertárban Jovital magnéziumot ajánlottak. Tényleg van olyan jó, mint a Béres?

Legjobb válasz: Vehetsz Magne B6-ot is, nekem az orvos és a gyógyszerész is ezt ajánlotta. A Jovital nem tudom mennyibe kerül, C-vitamint vettem belõle, hát dobtam egy hátast majdnem, amikor fizetni kellett..A Magne B6 50db-os 1500 ft körül van.

Vehetsz Magne B6-ot is, nekem az orvos és a gyógyszerész is ezt ajánlotta. A Jovital nem tudom mennyibe kerül, C-vitamint vettem belõle, hát dobtam egy hátast majdnem, amikor fizetni kellett..A Magne B6 50db-os 1500 ft körül van.
A kérdező hozzászólása: 1200 Ft körül volt, pontosan nem tudom. 50 szemes ez is, és napi 1 az ajánlott mennyiség. Ugyanannyi magnéziumot tartalmaz mint a Béres, csak ez nyújtott felszívódású.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!