Találatok a következő kifejezésre: A magnézium por (7 db)

A magnézium por mire jó?

Legjobb válasz: Ugyanarra mint a magnézium tabletta, csak por formájában gyorsabban felszívódik. Egyéblént a magnézium görcsök és összehúzódások ellen jó. Én kezdetektõl napi egyet szedek. 26 hetes kismama

Ugyanarra mint a magnézium tabletta, csak por formájában gyorsabban felszívódik. Egyéblént a magnézium görcsök és összehúzódások ellen jó. Én kezdetektõl napi egyet szedek. 26 hetes kismama
Pl. húzódzkodásnál szokták használni, hogy ne csússzon a kezük a fémen.

A magnézium csak por formában van?

Én azt hittem, hogy bogyót kell szedni, és most derült ki, hogy a magnézium amit felírtak por. Én sosem ittam meg az ilyeneket, sem a plusz tablettát, sem a neocitránt és hasonlókat. Ezt most hogy fogom? Milyen ize van? meg lehet inni? Miért nem lehet bogyóban bevenni?

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel a dokidat és kérd meg írjon fel tablettát. Vagy egyszerûen menj be a patikába és vegyél. Én napi 5 féle tablettát szedek: vas, magnézium, kálcium és a terhes vitamin ami egy kapszulából és egy tablettából álló napi adag. Én is utálom a por és pezsgõtabletta jellegû dolgokat. 21 hetes ikres kismama

Szerintem hívd fel a dokidat és kérd meg írjon fel tablettát. Vagy egyszerûen menj be a patikába és vegyél. Én napi 5 féle tablettát szedek: vas, magnézium, kálcium és a terhes vitamin ami egy kapszulából és egy tablettából álló napi adag. Én is utálom a por és pezsgõtabletta jellegû dolgokat. 21 hetes ikres kismama
Én magneB6-ot szedek, szerintem beszélj a dokiddal és vegyél a patikában.
Magnézium nemcsak por formájában van, hanem tablettában is. Pl.:Béres MagneB6 mondjuk elég nagy a tabletta, de le lehet nyelni és abból elég napi egy a másik fajtából pedig többet kell szedni egy nap. 30- és 60db-os kiszerelésben van, nyílván a több olcsóbb, úgyis hosszútávon kell szedni. Nem írtad hány hetes vagy? Üdv:20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 26 hetes vagyok, és köszönöm mindenkinek a hozzászólást, rá fogok kérdezni a patikában és a dokinál:-) A tabinak sokkal jobban örülnék.-)
Mivel a 4. babumat várom, van némi tapasztalatom, amivel talán segíthetek. Sokféle magnéziumot kipróbáltam már, mivel gyakran vannak izomgörcseim, arról nem is beszélve, hogy a magnézium nagyon jótékony hatással van a vérnyomásra, szívmûködésre, méhgörcsökre... Szóval: szerintem a legjobb magnézium a DMben kapható, ez saját márkájú vitaminkészítmény, és 350 Mg-os, tehát kimondottan nagy adag. Nekem nagyon jó, kicsit mondjuk hajt, de ez talán nem is baj... Szerintem próbáld ki! (Ráadásul az ára is jó.) Örömteli babavárást!

A magnézium citrát port kiválthatom MagneB6-tal? El fog fogyni, és csak péntekre készül el az új adag.

Sajnos a hosszú hétvége miatt csak ma tudtam elmenni a gyógyszertárba a receptemmel, ahol azt mondták, péntek délre tudják megcsinálni a 100 csomagot (napi 3-at iszom). Szerda délig tart ki ami még itthon van, a patikus viszont csak hebegett-habogott, hogy a MagneB6-ban nincs C-vitamin (amit amúgy is szedek...), úgyhogy az nem olyan jó, mint a por, de arra konkrétan nem válaszolt, hogy kiválthatom-e. Ha két tasak kimarad, abból még nem lesz baj, ugye? 34 hetes vagyok, bár az összes ultrahang alapján 3 héttel nagyobb a baba.

Legjobb válasz: Elõszöris, a magnézium szedését a 36. hétig ajánlják. Minek akkor 100 adag? Másodszor, mennyi a magnézium tartalma? Én úgy tudom, hogy a magneb6-nak nagyon kevés. Össze kell hasonlítani és kész.

Elõszöris, a magnézium szedését a 36. hétig ajánlják. Minek akkor 100 adag? Másodszor, mennyi a magnézium tartalma? Én úgy tudom, hogy a magneb6-nak nagyon kevés. Össze kell hasonlítani és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hát igen, összehasonlítanám én, de mivel ezt alapból a gyógyszertárban "keverik ki" én csak kicsi fehér papírcsomagokat kapok egy nagy fehér dobozban, amin nincs semmi felirat, semmi betegtájékoztató, semmi, de már másodszor írta fel ezt az orvos. Nem tudom, hogy miért írt fel megint 100-at, gondolom õ örülne, ha a 40. hétig bent maradna a baba.
Na, azt találtam neked, hogy 1g-ban van 139mg magnézium. A magneb6-ban meg 48mg egy tablettában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy utánanéztél! Én ezt nem találtam a neten sehol. Szerencsére elég volt a napi 2 is, nem görcsöltem tegnap és tegnapelõtt, ma pedig már kész lesz az új adag. :) Köszi mégegyszer!


Magnézium port kaptam, amit a gyógyszertár kevert, és dobozolt. Pici fehér zacskókban kevés fehér por. Hogy kell meginni?

3X1-et írt fel a doki, azt hittem, majd lesz valami tájékoztató benne, de semmi, csak a zacsik. Mivel lehet meginni? Vízzel, teával vagy rostossal is? És mennyi foyladékban kell feloldani?

Legjobb válasz: Szia! Hát elég érdekes hogy por formájában adták. Vagy kis golyócskákat szoktak adni vagy amit én is kaptam kapszulában. Szerintem azzal jársz a legjobban ha felhívod a gyógyszertárat, hogy ott ilyet vettél de nem tudod hogy kell szedni és segítsenek neked ebben. Én a kapszulából most 3x3-at szedek. Üdv: 22 hetes kismami

Szia! Hát elég érdekes hogy por formájában adták. Vagy kis golyócskákat szoktak adni vagy amit én is kaptam kapszulában. Szerintem azzal jársz a legjobban ha felhívod a gyógyszertárat, hogy ott ilyet vettél de nem tudod hogy kell szedni és segítsenek neked ebben. Én a kapszulából most 3x3-at szedek. Üdv: 22 hetes kismami
Én is a port kaptam.Pohár vízben feloldva kell meginnom, naponta 4x.Én szeretem a savanyú ízeket, és így legalább több folyadékotJó babavárást!
iszom... ez kimaradt!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok. Én kértem, hogy adjanak bogyóba, de azt mondták, ez nincs bogyóban sehol.. :-) Jó, mi? pedig itt direkt kérdeztem, hogy van-e, vagy csak porban, mert a port nem szeretem. Este kipróbáltam, vízben sincs rossz íze, tehát meg lehet inni. De hogy semmi papír nincs hozzá...! Ez fura. Se hogy miben, mennyi folyadékban, mikor , étkezés elõtt-után, hat-e másra, pl vastabira... Hát ez van. De azért iszogatom akkor, köszönöm a válaszokat:-)

Kalcium és magnézium keverékéből 20g-ot oxigénben tökéletesen elégetünk. A keletkezett fehér por tömege 31.2g. Hány g magnéziumot illetve kalciumot tartalmazott a fémkeverék?

Legjobb válasz: Talán: -Kérlek -Légy szíves -Elõre köszönöm -Örülnék ha -Boldoggá tennétek -Nagy segítség lenne, ha -Szeretném, ha -Hálás lennék

Talán: -Kérlek -Légy szíves -Elõre köszönöm -Örülnék ha -Boldoggá tennétek -Nagy segítség lenne, ha -Szeretném, ha -Hálás lennék
12g Magnézium és 8g Kalcium. Ha a lényeget adó levezetés is kell, azt nem ártana tisztességesen kérni, akkor szívesen el magyarázom a megoldás menetét is!

Mit ajánlotok? A bal vádlim állandóan begörcsöl. A doki írt fel magnézium-citrát port de semmit nem használ. Mit szedjek helyette? Már a 34. hétben vagyok.

Legjobb válasz: Én a kálcium pezsgõtablettát tudom, hogy jó izomgörcs ellen, kérdezd meg a dokit, hogy azt szedhetnéd-e, vagy hátha itt valaki tudja.

Én a kálcium pezsgõtablettát tudom, hogy jó izomgörcs ellen, kérdezd meg a dokit, hogy azt szedhetnéd-e, vagy hátha itt valaki tudja.
Szia, magne B6-ot szedjél, 4X1. Ezt nem tudod túladagolni, mert a felesleget kipisiled.Nekem használ.22hetes km.
Szia! Én ugy tudom hogy a Magnerotban több a magnézium mint a MagneB6-ban, nekem az javasolta a dokim.
Szia, Nekem Calcium pezsgõtablettát mondott az orvosom.Napi 1x igyak meg.Nálam bevált. 31 hetes KM.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!