Találatok a következő kifejezésre: A magnézium mire (95 db)

A magnézium mire jo? Melyik a jobb magne b6 vagy a magnézium pezsgötabletta, mennyit kell enni belölük?

Legjobb válasz: A magnézium pl. nagyon jó izomgörcsök esetén. A magne b6 állítólag hányingerre jó, de nekem még nagyobb hányingerem lett tõle.

A magnézium pl. nagyon jó izomgörcsök esetén. A magne b6 állítólag hányingerre jó, de nekem még nagyobb hányingerem lett tõle.
Segít az izmokat ellazítani, ha görcsöl a lábad vagy sokat keményedik a hasad. Én amikor már zavartak a keményedések, elkezdtem pezsgõtablettát inni, de vagy 4 napig nem tudtam tõle nagyWCre menni, így abbahagytam.
én béres féle magne b6 -ot szedek. egy szem kell belöle naponta, de amiota begörcsölt hajnalban a vádlim, kettévettem és reggel felet és este felet veszek be és azota rendben minden. hányingerre sima b6 vitamin vagy gyömbér tea jo.
én külföldön vagyok...nekem szörnyen kellemetlen szorulàsom volt, annyira, hogy a làbamra is alig birtam àllni, a dokim magnézium pezsgötabit irt.1 ora mulva megkönnyebültem, ugy hogy olyan fitt vagyok, mint terhesség elött. igazàbol a szorulàsra jo(és nem ez okoz szorulàst) illetve a doki azt mondta, hogy ha ezt isom, kissebb az esélye a koraszülésnek si. magne b6 hànyingerre jo.

Állandó éjszakai lábikragörcsöm van, pedig szedem a magnéziumot. Mit csináljak?

Éjszakánként 3-4szer is előjön, csak mindig hirtelen kipattanok az ágyból, ráállok a lábamra, és akkor hirtelen visszahúzódik, még mielőtt teljesen begörcsölne. Napi 2-3 megnesii citricit szedek. Mit tehetnék még?? ötletek?? 25hkm

Legjobb válasz: En abba hagytam a magneziumot es megszunt minden panaszom. Veletlenul jottem ra, ugyanis elfogyott a magnexiumom, nem potoktam azonnal es lass csodat, se labgorcs, se hasfajas. Azota teljesen jol vagyok. Mellesleg, mar mastol is hallottam, hogy a magneziumtol rosszabbul volt. Esetleg probald elhagyni egy hetre.

En abba hagytam a magneziumot es megszunt minden panaszom. Veletlenul jottem ra, ugyanis elfogyott a magnexiumom, nem potoktam azonnal es lass csodat, se labgorcs, se hasfajas. Azota teljesen jol vagyok. Mellesleg, mar mastol is hallottam, hogy a magneziumtol rosszabbul volt. Esetleg probald elhagyni egy hetre.
Kálcium-hiány tünete is lehet a lábgörcs, nem csak a magnéziumé.
A kérdező hozzászólása: A kálciumot úgy látom ketten is írtátok, és valószínû, hogy amiatt van akkor, mert régebben is kellett innom, mert kevés volt a szervezetemben. Mióta terhes vagyok elhagytam az íze miatt a pezsgõtabit, azt hittem az Eleveitben van elég, de veszek szerintem tablettába és elkezdem megint szedni. Hátha.. Köszönöm a válaszokat :)

A magnéziumot mikor kell elhagyni?

34.hétben járok, legközelebb mikor dokihoz megyek már 36+4 leszek és a doki nem elmlítette, hogy addig már ne szedjem. volt ahol azt olvastam, hogy a 35.hétt?l fokozatosan el kell hagyni, viszont rettent?en görcsöl a lábam. ha elhagyom nem fog jobban?, mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: 36.héttöl kell abbahagyni.Nekem is majd..... Az elözönek. A magnézium a haskeménxede´sekre jó,izomlazító,görcsoldó.Esetleg valakinek sokat görcsöl a vádlija,keze,stb....

36.héttöl kell abbahagyni.Nekem is majd..... Az elözönek. A magnézium a haskeménxede´sekre jó, izomlazító, görcsoldó.Esetleg valakinek sokat görcsöl a vádlija, keze, stb....
Én haskeményedés ellen kaptam, a túl korai szülés-megindulás ellen, mert izomlazító. 37 hetesen kellett abbahagynom.
De fog. A lábikragörcsre is jó. Semmi baj a mg-mal. Muszáj lenne elhagyni?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszkat, én is úgy tudtam hogy 36.hét után abbak kell majd hagyni, talán majd a doki is mondja... de akkor ha pár nappal tovább szedem abból nem lesz probléma. a lábam viszont félek hogy iszonyúan fog görcsölni, azzal mit lehetne tenni, ha már nem szedem?
A betöltött 36. héttõl kell elhagyni azért, mert nem szabad meggátolni a méhösszehúzódásokat, azok is az elkövetkezendõ szüléshez segítenek hozzá. Nekem sok jósló fájásom, derékgörcsöm, hasgörcsöm... van. Ki lehet bírni! Eszemben sem jutna ezeket gyógyszerrel elnyomni.
Nekem 37 hetes koromig engedték szedni.
Én sem szedtem tabletta formájában, mert picit soknak találtam az árát.Helyettem vettem pezsgõ tabit.Az is elég jó görcsökre.Valahol azt olvastam jobb mint a gyógyszer forma...Azt viszont nem hallottam én sem hogy el kell hagyni x hét után...
Én nem is szedtem egyik terhességnél sem magnéziumot(meg semmit). Elmondanátok mire való?
A kérdező hozzászólása: én több helyen azt hallottam, hogy a 36.héttõl már nem jó szedni?! nem tudom miért?! talán, hogy a méhösszehúzódásokat ne gátolja?!
Nekem éjszakánként görcsölt a lábam, de nagyon. Az utolsó idõkig mondta a doki, hogy vegyek be mg-ot. Egyébként az nem gyógyszer.


Hány hetes korig szedtétek a magnéziumot? Mikor lehet elhagyni?

36 hetes terhes vagyok, nagyon ritkán volt csak keményedésem, a doki napi 2x1 magnerotot írt fel. vajon már elhagyhatom?

Legjobb válasz: Igen, elhagyhatod, eddig szokták szedni. Zsófi, azért, mert a szülésig jó, ha kiürül a magnézium a szervezetbõl, hogy ne hátráltassa a szülést.

Igen, elhagyhatod, eddig szokták szedni. Zsófi, azért, mert a szülésig jó, ha kiürül a magnézium a szervezetbõl, hogy ne hátráltassa a szülést.
Igen. Már nem szabad szedni ilyenkor.
Nekem úgy mondták, hogy a 35. héttõl fokozatosan kell elhagyni a 36. hétig, úgy, hogy csökkented az adagot, én így is csináltam! Szóval már kellene szedned!
Szóval már nem kellene szedned...bocsi, elírtam :)
36 hetesen hagytam abba, 38 hetesen szültem
Szia! A 36. héttõl el is kell hagyni a magnéziumot. Nekem már nem is írt fel a 35. héten sem többet a dokim. 40 hét+3 napra szültem. Minden jót!
off: Miért nem szabad szedni már a 36. héttõl???

Miért nem szabad végig szedni a magnéziumot? Mit okozna, ha végig szednénk, persze csak elméletben?

Holnapután megyek a dokimhoz,majd megkérdezem "szakmailag" tõle is.

Legjobb válasz: az én dokim végig szedette velem. azért szokták abbahagyatni a 36. héten,h. szépen lassan ürüljön ki,mert lazítja az izmokat és félõ,h. késõn szül az anyuka,ha szedi. h. ezért e vagy másért,41. héten szültem.

az én dokim végig szedette velem. azért szokták abbahagyatni a 36. héten, h. szépen lassan ürüljön ki, mert lazítja az izmokat és félõ, h. késõn szül az anyuka, ha szedi. h. ezért e vagy másért, 41. héten szültem.
azért mert elnyomhatja a szülési fájdalmakat és ez komplikációkhoz vezethet. Gondolj bele a baba elindul de te észre sem veszed.... vagy késön veszed észre...
Nekem azt mondta a dokim, hogy azért ne szedjem a 36. hét után, mert már nincs értelme. Szóval ha beidulna a szülés, a magnézium (ebben a mennyiségben) már nem állítja meg a fájásokat. Meg ugye ilyenkor már nem is gond, ha megszületik a baba.
A 36. hétig szedtem, es azert, amit a 2. válaszoló leírt
Végig szedtem a magnéziumot és a nospát is. Pontosan leírták, miért hagyatják abba a 36. héten. Én akkor kórházban voltam a nagytesóval, azt mondta az orvosom, szedjem végig a magnéziumot, hogy megadjuk az esélyt annak, hogy minél tovább lehessek a nagybetegem mellett. 38 hét végén indult be a szülés. Tökéletesen éreztem minden fáját, nagyon szép és gyors szülésem volt. Én a másik oldalról tapasztalatból tudom, milyen magnézium és nospa mellett szülni. Az elsõnél 36. héten abbahagytuk. Egyébkét a két szülés szinte percre pontosan hasonló forgatókönyv szerint ment. Idõben is , fájdalomban is:)
Velem végig szedette. Megkérdeztem én is, abba kell-e hagyni, azt mondta, nem.
En vegig szedtem sajat dontes alapjan, az orvosom tudtaval, aki nem ellenezte. 38+4-re szultem es nem akadalyozott semmiben.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm, érdekeltek a dolgok.Dokimmal már egyeztettem és, ahogy írtam, megyek hozzá holnapután, csak ez most eszembe jutott így délután. Felpontoztam.

A magnézium por mire jó?

Legjobb válasz: Ugyanarra mint a magnézium tabletta, csak por formájában gyorsabban felszívódik. Egyéblént a magnézium görcsök és összehúzódások ellen jó. Én kezdetektõl napi egyet szedek. 26 hetes kismama

Ugyanarra mint a magnézium tabletta, csak por formájában gyorsabban felszívódik. Egyéblént a magnézium görcsök és összehúzódások ellen jó. Én kezdetektõl napi egyet szedek. 26 hetes kismama
Pl. húzódzkodásnál szokták használni, hogy ne csússzon a kezük a fémen.

Közeledik az idő, és lassan el kell hagynom a magnéziumot, mert akkor nem lesznek fájásaim, ugye. Félek, ha már nem szedem bármikor, bármely testrészem begörcsölhet, pl. vádli, stb. Mi lesz akkor? Ez ellen nem lehet védekezni vhogy?

Legjobb válasz: Ha a vádlid görcsöl, akkor az nem feltétlen magnézium hiány hanem kalciumhiány is okzhatja, sõt én úgy tudom az is okazza. Az ellen napi egy két pohár tej!!! Nekem bevállt! miért kell abbahagynod a magnéziumot??? 22 hetes kismami

Ha a vádlid görcsöl, akkor az nem feltétlen magnézium hiány hanem kalciumhiány is okzhatja, sõt én úgy tudom az is okazza. Az ellen napi egy két pohár tej!!! Nekem bevállt! miért kell abbahagynod a magnéziumot??? 22 hetes kismami
Nem hiszem, hogy azokat a fájásokat ne éreznéd...
Szia. Én is abbahagytam már a magnéziumot. Elõtte is fájtam, görcsöltem, de azóta is... Csak mintha nem lenne olyan fájdalmas! Érdekes... A vádlim, meg a lábam különféle helyei elõtte is begörcsöltek, a leghülébb helyeken, és idõpontokban. Azóta ritkábban görcsöl, fõleg csak éjjel. Én masszírozni szoktam, és ellenirányba megfeszítem a kezemmel. Kitartás:) Egy 37 hetes sorstárs:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 35 hetes kismami

Mi a gond a magnézium pezsgőtabival?

Itt annyit olvasom, hogy inkább tabit kell szedni. De nem értem miért?

Legjobb válasz: Nincs vele semmi gond,csak a pezsgõ tabi nem tartalmaz annyi magnéziumot,mint a tabi.A tabiban nagyobb mg-ban van magnézium. 22 hkm

Nincs vele semmi gond, csak a pezsgõ tabi nem tartalmaz annyi magnéziumot, mint a tabi.A tabiban nagyobb mg-ban van magnézium. 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Amit én szedek, ez 250mg-os.
A magne b6-ban 450 mg magnézium van, amibõl napi 4-6 tablettát kell bevenni! Akkor neked egy nap 8 pezsgõtablettát kéne meginnod minimum!
Illetve ahogy én a múltkor nézegettem a pezsgõtablettákat, beletesznek "feleslegesen" mindenféle adalékanyagot, színezéket, édesítõt, ami (remélem) a sima vitaminban nincsen benne.
3-as hozzászóló: A magne-b6 tablettánként 48mg magnéziumot tartalmaz. Ezért lehet belõle napi 6 tabit bevenni. Kérdezõ: tabletta formájában jobban hasznosul minden vitamin, mint pezsgõtablttában.
Off. Magneb6-ból kb 10- félét árulnak a patikákban/juvita, béres..../ a jobb fajták azért min. 250 mg-ot tartalmaznak. Terhesen megnõ a Mg szükséglet így akár 1500 mg-ot is be lehet szedni magnéziumból, ha szükséges, de akkor úgyis orvos írja elõ az adagot pl. sok keményedésnél. Ha semmi gondod nincs akkor felesleges többet szedni. Ha ragaszkodsz a pezsgõtabihoz, akár maradhatsz annál is ha neked elég.

Varandos anyukak akik mar a 36 het fele jartok fogjatok inni a malnalevel teat mikor eljon az ideje? Es mennyit kell belole inni egy nap es meddig? A magnezium tabletta szedeset abba kell hagyni akkor ha mar iszom a teat?

Nem tudom hogy igyam e vagy nem felek hogy nehogy artson majd a babamnak.kb ket het mulva leszek 36 hetes.

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.

37 hetes vagyok, 1 hete nem szedek magnéziumot, és napi 2 bögre málnalevél teát iszom. Ezt így csináltam az elsõ terhességnél is. A málnalevél nem árt a babádnak, nyugodtan igyad. Ártani nem árt, legfeljebb majd használ neked a tágulásnál. Magnéziumot ne szedd már, mert túlságosan ellazíthat, elnyomhatja a fájásokat esetleg.
Én a 37. héttõl ittam +homeos bogyót szedtem. 4, 5 óra alatt meglett a fiam, nagyon gyorsan és szépen tágultam. MOst ezek miatt, vagy amúgy is ez lett volna, ki tudja? Én 2dl vízhez egy teáskanálnyit tettem és 10 percig áztattam, leszûrtem és megitta, Mindig este ittam. 39 héten szültem, ami szerintem a 40. volt, mert végig azt mondtam hogy én 1 héttel idõsebb terhes vagyok.
én elhagytam a magnéziumot, és ittam, a 37. hét kezdetétõl...nem ártott, de nem is használt...40+2 re szültem, hosszasan vajúdtam, végül oxitocint kaptam, mert magyon nehezen tágultam, sajnos nekem nem segített semmit.
Ártani biztosan nem fogsz vele a babádnak a teával. Az utolsó hónapban általában mondják a dokik, hogy nem kell szedni a magnéziumot, fent leírták, hogy miért. Én annak idején ittam a 37. héttõl, napi 2-3 bögrével. Hát nekem nem jött be, nagyon hosszú és fájdalmas vajúdásom volt, nagyon lassan tágultam. Ezen kívül 9 nappal túlhordtam a babát. Késõbb olvastam, hogy a málnalevél tea fogyasztásánál gyakori a túlhordás. Hogy így lett volna-e vagy sem, ha nem iszom a málnalevél teát, ez már sose fog kiderülni. Mindenesetre a következõ terhességnél biztosan nem fogom inni.
A kérdező hozzászólása: Koszike szepen mindenkinek hogy irtatok.A masodik kedves valaszolotol kerdeznem hogy milyen homeos bogyot szedtel?Meg azert varok valaszokat tapasztalatokat!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindenkinek hogy, irtatok es jo egeszseget kivanok mindenkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Ja es NAGYON GYORS ES KONNYU SZULEST !!!!!

Miért nem szedhetem a magnéziumot a 36. hét után? Nekem az orvosom nem szólt emiatt, sőt, mivel elég kellemetlen amikor keményedik a pocim, azt mondta szedjek nyugodtan 1 db-al többet naponta.37 heteske

Legjobb válasz: Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama

Szia. Pontosan tegnap kérdeztem rá a dokimnál! Azt mondta, hogy ez a védõnõk által, elõszeretettel terjesztett hülyeség, hogy a 36. héttõl nem szabad szedni! De szabad, sõt a magnézium a legjobb gyógyszer a toxémia ellen! És ha tényleg megindul a szülés, nincs annyi magnézium, hogy visszatartsa! Üdv 37 hetes kismama
A magnéziumnak görcsoldó hatása van, ami elnyomhatja a jóslófájásokat, amire szükség van, hogy felkészítse a méhet a szülésre.Ha nagyobb adagban szeded, szüléskor fájásgyengeséget okozhat, ami szintén nem jó.
azért nem ajánlatos szedni, mert elnyomhatja a simaizomlazító hatása a valódi fájásokat majd......
Valószínûleg a dokid azért mondta, hogy még emelheted, mert úgy gondolja maradjon csak bent az a baba amíg lehet..gondolom minden rendben vele.. Viszont a magnézium megakadályozhatja a méhösszehúzódást, keményedést, aminek a hatásáramegnyílna a méhszáj és beindulna a szülés...ha ezt sokáig gátolod, akkor még a 40. héten sem fogsz szülni, mert nem tud a méhed dolgozni, ugyanis ellazítod...szedheted, de azért a 38.héten érdemes elhagyni...legkésõbb, a végén még a fájásokat sem fogod érezni, mert úgy belazít.
MIÉRT vannak lepontozva a jó válaszok??? nem értem, ki az a m..ha aki ezzel szórakozik?! és csodálkoznak hogy nem jön annyi válasz a kérdésekre. hát miért is írjunk, ha amúgy is lepontozzák? minek?
Az én válaszom meg el is tûnt, úgy lepontozták. Nem értem, miért kell azért lepontozni, mert leírom amit a doki mondott? Most honnan tudjátok, hogy nem igaz? Azért ez kurvára szarul esik, hogy az ember veszi a fáradtságot, és próbál segítni, ti meg a béka segge alá pontoztok. Hát ezek után, mint ahogy mások is írták már, a franc se fog segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le, esküszöm ;o).... Márcsak azért sem, mert én is sokszor tapasztalom, hogy adok egy konkrét választ, ami hasznosabb nem is lehetne, és lepontoznak a se**fejek... Szóval megértek mindenkit...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!