Találatok a következő kifejezésre: A magnézium hasmenést (5 db)

33 hetes terhes vagyok. 4 napja hasmenésem van. Lehetséges attól, hogy egybe szedem a vas tablettát a magnéziummal? Lehet széntablettát ilyenkor bevenni?

Azóta van hasmenésem(nem komoly),mióta egybe szedem a vitamint.

Legjobb válasz: Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát,és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!

Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát, és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!
A vas inkább szorulást szokott okozni és mással együtt szedve változhat a felszívódása. Azt nem tudom, hogy a magnézium ilyen-e, olvasd el a tájékoztatót. Szerintem ne szedj semmit a hasmenésre, egyrészt, mert csak a tünetet enyhíted, másrészt áteshetsz a ló másik oldalára. Inkább elõször próbáld külön zsedni a két gyógyszert, diétázz és kérdezd az orvost, hátha vírus okozza. Jobbulást!
Igen, a magnézium nagyobb adagban okozhat hígabb székletet és hasmenést.
Szia! Lehet attól. Milyen magnéziumot szedsz? Nekem egy granulátumostól folyton ment a hasam utána áttértem a magnerotra de nem tudtam szétrágni ezért törve vettem be.
A kérdező hozzászólása: Magne B6-ot és a Béres Magnéziumot is próbáltam, de mindkettõnél ugyanaz a helyzet.
szerintem konzultálj a dokiddal hogy milyen készítményt próbálj és milyen adagolással. Nekem a magnerottól nem volt bajom pedig 3*2 kellett szednem.
Igen, lehet. Nekem is ment tõle a hasam mikor elkezdtem szedni. :)
Nekem a Crinone-tól volt 4-5 napig.
Nekem is megy a hasam tõle! 15+2hkm
A kérdező hozzászólása: és el fog múlni?vagy addig menni fog a hasam még szedem?abba nem hagyhatom mert nyílok és ezért muszáj szednem.


A magnézium okozhat hasmenést? 26hetes terhes vagyok, 3napja kell szednem magne b6-ból 3x2-őt, és még valami c-betűs-ből /gyógyszertárban készítik/ 3x1-et.

eddig inkább szorulásom volt, most 2napja viszont napi kétszer is mennem kell wc-re.nem hasmenés igazából, de lazább:S

Legjobb válasz: Én is féltem, mikor elkezdtem a vasat szedni, de mióta szedem a magnéziumot, én is azt tapasztalom, hogy lazább a székletem. Szerintem egyltalán nem baj, sõt örüljünk, hogy nem kínoz a székrekedés:-) Nyugi, semmi baj:-)

Én is féltem, mikor elkezdtem a vasat szedni, de mióta szedem a magnéziumot, én is azt tapasztalom, hogy lazább a székletem. Szerintem egyltalán nem baj, sõt örüljünk, hogy nem kínoz a székrekedés:-) Nyugi, semmi baj:-)
A kérdező hozzászólása: köszi :) csak azéért az egyért nem örülök, mert végre kezdtem hízni / nagyon vékony vagyok / most meg akkor megint lefogok állni, ha napi kétszer lesz székletem :( boldog babavárást

Mit tegyek, vagy mit vegyek be, hogy a magnézium ne okozzon hasmenést?

Mivel elkezdett nyílni a méhszájam és gyakoriak a görcsölgetések, az orvosom azt javasolta, hogy emeljem a magnézium adagot naponta még egy szemmel. (béres magnézium 250 mg).

Legjobb válasz: A vasat még szedd,mert az is fogja a székletet és hasznos is. Széntablettát is beszedhetsz, mert természetes anyagból van..étcsoki,banán..A sajt nem jó,mert zsíros tejtermék!!!

A vasat még szedd, mert az is fogja a székletet és hasznos is. Széntablettát is beszedhetsz, mert természetes anyagból van..étcsoki, banán..A sajt nem jó, mert zsíros tejtermék!!!
Kedves Elsõ válaszoló! A banán székletfogó, nem hashajtó! - Nekem is volt egy ideig hasmenésem a magnéziumtól, két hét után elmúlt. Amit a második válaszoló írt, étcsoki, banán azok valóban nagyon jók, de csak egy ideig. A kérdés az, hogy mennyire van hasmenésed?! Nem jó kockáztatni, mert kiszáradhatsz, így amíg fel nem hívod a dokidat, sok folyadékot igyál!!!! Jobbulást! 30 hetes kismami
A banán és az étcsoki HASFOGÓ! Te nézz utána!!!!!!
Oké, ne haragudj hogy ilyenekkel szemetelem tele a kérdést, de nem tudom elengedni szegény banánról kavargó tévhiteket. A banán és a csoki egyaránt hashajtó hatású. Nézz utána, de ne a kiskegyedben meg a nõk lapján. http://en.wikipedia.org/wiki/Laxative Hupsz, Wikipedia felsorolja mindkettõt, mint hashajtó hatású ételt. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/6932216.stm Hopsz, egy cikk a BBC UK-tõl: egy indiai gyanúsítottal 50 banánt etettek meg hashajtó gyanánt, mert a gyomrában rejtett el egy ellopott nyakláncot. És még sorolhatnám tovább, de nem fogom.
Tudtommal a magnéziumnak nincsen hashajtó hatása. Mintha olvastam volna egyszer hogy valamilyen sókkal magas dózisban elõfordulhat, de szerintem nem a magnéziumtól van folyton hasmenésed. A banán viszont hashajtó hatású, persze pár naponta egy banántól még nem lesz hasmenésed, de ha több hashajtó hatású dolgot eszel akkor könnyen összejöhet.
Ki kell ábrándítsalak titeket, de a banán is és a csoki is hashajtó hatású. Nézzetek utána valahol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem eszem mindennap sajtot, és banánt sem, csak épp ez jutott eszembe. Nem olyan étel, mint mondjuk egy nagyon zsíros pörkölt, ami a zsírtartalma miatt természetes, hogy hasmenést idéz elõ. A lényeg, hogy eszem (bármit) és evés után nem sokkal, kb 20 perc beindul a gyomormûködésem. Amíg ki nem ürülök, addig tart, utána meg semmi. Csak elég kínos elmenni bárhova is a csikaró érzéssel és a nem tudom hol jön rám a szaladhatnékkal. Ennem pedig muszáj a baba miatt is. Szén tablettával már próbálkoztam, egy ideig hat, ami 2-3-órát jelent, utána kezdõdik minden elölrõl, csak a fekete lesz, ami kiürül. Az orvos azt mondja, elõfordulhat. Olykor megijedek, hogy esetleg szülni akarnék, mert az elsõ babámnál is így kezdõdött a dolog. Hasmenéssel. Most ki próbálom, hogy vasat is szedek naponta. Köszönöm mindenkinek!
Továbbra is állítom, hogy a banán és az étcsoki hasfogó hatású, (kivéve a túlérett banán, mivel az valóban hashajtó). A tapasztalatok (nem egyedi) beszélnek belõlem, nem a Kiskegyed....stb. Egyél meg egy tábla étcsokit! kiváncsi vagyok másnap tudsz-e produkálni a wc-n :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!