Találatok a következő kifejezésre: A magasvérnyomás árt a magzatnak (1 db)

A magasvérnyomás mennyiben árt a magzatnak?

9 hetes kismama vagyok és a vérnyomásom folyamatosan 160/100 vagy 150/90! Gyógyszerrel beállítható? Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Orvosnál voltál már?Ha nem mindenképpen menj el,mert igen veszélyes a magas vérnyomás rád nézve is és igy a babára is természetesen!Az orvos be fogja neked állitani ill.lehet szabályozni gyógyszerrel.Ne aggódj,csak menj el minél hamarabb!Grat.a babához!

Orvosnál voltál már?Ha nem mindenképpen menj el, mert igen veszélyes a magas vérnyomás rád nézve is és igy a babára is természetesen!Az orvos be fogja neked állitani ill.lehet szabályozni gyógyszerrel.Ne aggódj, csak menj el minél hamarabb!Grat.a babához!
Sajnos koraszülést eredményezhet a magas vérnyomás. Éppen ma volt a TV-ben az a kisbaba aki egy fél évvel ezelõtt született 15 héttel korábban 30 dekásan. Életben maradt, most fél évesen egy kicsit több mint 2 kiló. Ki is hangsúlyozták hogy az anyukának magas vérnyomása volt. De ne aggódj, az orvosod biztos tud rá megoldást!
Nagyon magas a vérnyomásod! Én a terhesség elõtt gyógyszert szedtem, de a terhesség alatt egy jó darabig nem kellett. Aztán adódtak problémáim és újra az égbe szökött. Gyógyszert kaptam, amit terhesen is szedhettem. Nagyon vigyázz mert mind a kettõtöknek komoly baja lehet! Sürgõsen menj orvoshoz!
Szia engem terhesség elõtt is kezeltek vérnyomás csökkentõvel és nekem is mint az elõzõ hozzászolónak a terhesség elején nem kellett szedni, de egy hete újra szedem ingadozott és egyre magasabb volt, és nem akarok ártani a babának, van direkt terhesség alatt szedhetõ, de mindenképp fordulj orvoshoz.Sok sikert


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha elmegyek nőgyógyászhoz 4 hetesen, és nem vizsgál meg (mert az uh még korai, a kézi meg azt olvastam veszélyes a babára), attól ad papírt, hogy ott voltam, terhesség gyanú, vagy ilyesmi?

4

Mi történik a nődokinál (sztk) ha 4 hetes terhesen egy pozi teszttel bemegyek?

Tudom hogy 4 hetesen még nincs nagy esély hogy lát hall bármit is, csak ez hogy zajlik? Bemegyek, elmondom mi a szitu, megvizsgál és mondja hogy menjek vissza 2 hét múlva?

12

Ismertek olyant, akik idősen vagy fiatalon vállalták be a gyerek vállalást?

19

Beágyazodásnál lehet hőemelkedés?

1

A magánorvosod mennyire figyel/figyelt a súlyodra?

Én meglepődtem, miután az orvosom kijelentette, hogy összesen 9 kg-ot hízhatok az egész terhességem alatt. Havonta egyet. Punktum!
Másnál is ilyen fontos a súly?

15

Szülhetek-e a Sote II. sz. Női Klinikán, ha területileg nem oda tartozom, de a fogadott orvosom ott dolgozik? Tapasztalat?

Kicsit megijesztett ma a védőnő, mikor azt mondta, hogy nem biztos, hogy ott szülhetek, ergo ha beindul a szülés és bemegyünk átküldhetnek a területileg illetékes kórházba. Persze erről kérdeztem már a dokimat(magánrendelőjébe járok), de csak futólag azt mondta, hogy ha aktuális lesz akkor menjünk nyugodtan, és mondjam meg, hogy ő az orvosom és ennyi, akkor nem küldenek el. Tényleg ennyire egyszerű? Természetesen meg fogom kérdezni az orvosomat is, de csak nov. 18.-án megyek hozzá, és addig nem szeretnék ezen agyalni. Erről valami tapasztalat esetleg?

12

32. héten hasleszállás? Seg. ítsetek?

A párom mondja, hogy lejjebb ment, a nadrág kényelmetlen, nagyon szorít alul.Rettenetesen feszül a szeméremcsontom, szinte alig tudok menni. Fejfájás, hányinger.
Van sok folyásom, holnap kezdeném a Candibene kúrát.
Sokat szédülök, vérnyomás rendben.Neoferrofolgamma napi 2x, Magnerot napi 3x, Ladeevit 1x.
December 25.-ére vagyunk kiírva. A baba fönt rugdos, a bordáimat fájdalmasan. Ha van fájásom, sokkal fájdalmasabb, mint amiket eddig éreztem. Maszírozni kell a derekamat.
Készülhet kifelé a baba?!!!

4

Fiú-lány próba? Bejött?

Kicsit babona, bocsánat, ha vkinek nem tetszik, játéknak szánom.
Biztosan ismeritek: gyűrűt fel kell lógatni egy cérnára, poci felé rakni, s ha köröz, lányod lesz, ha fel-le mozog, kisfiú :)
Aki próbálta: bevált? :)

7

Márciusra kiírt kismamik hogy vagytok?

Mikorra vagytok kiírva?

18

S. O. S 12 hetes kismama vagyok kétségbe vagyok esve miért nem érzem hogy mozog?

eddig éreztem aktívan a baba mozgását de ma reggel óta meg sem moccant , legalább is nem érzem:( ez miért van ?
Baj lehet ? :(

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!