Találatok a következő kifejezésre: A magasvérnyomás árt a (2 db)

A magasvérnyomás árt a babának? Van, akinek volt vagy vagy?

Legjobb válasz: A mama magas vérnyomása abból veszélyes, hogy toxémia is lehet belõle, szülési komplikációk is adódhatnak, így inkább közvetve van a baba emiatt veszélyben. De ha idõben felismerik, gyógyszerrel lehet kezelni, folyamatos orvosi felügyelettel. Minden jót.

A mama magas vérnyomása abból veszélyes, hogy toxémia is lehet belõle, szülési komplikációk is adódhatnak, így inkább közvetve van a baba emiatt veszélyben. De ha idõben felismerik, gyógyszerrel lehet kezelni, folyamatos orvosi felügyelettel. Minden jót.
Szia! Mindkét gyerekemmel magas volt a vérnyomásom a terhesség alatt és elsõ héttõl dopegytet kellett rá szednem. Sajnos az elsõvel így is súlyos toxémiával szültem és 34. hétre. A másodikkal sikerült végig kihúzni, de azt mondták egy hét választott volna el a toxémiától. Szóval koraszülés lehet belõle, ha nem mész idõben orvoshoz vagy nem figyelnek végig rád a terhesség alatt. A baba életébe is kerülhet legsúlyosabb esetben, de idáig sok a figyelmeztetõ jel!
szia nekem a 34.héten kezdõdött akkor még csak 160 volt...persze kórház lett belõle, mert nagyon nagyon toxémiás lettem.37 héten császárral fejezték be a terhességemet, de úgy hogy 190 volt az átlag vérnyomásom.császár után 210/140 volt ekkor már küzdöttek értem az orvosok....a babánk pedig lélegeztetõgépre került....és sok-sok baj következett ezután....senkinek nem kívánom....mindez a toxémiától...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nekem 140 volt, erre kaptam gyógyszert, remélem nem lesz baj.

A magasvérnyomás mennyiben árt a magzatnak?

9 hetes kismama vagyok és a vérnyomásom folyamatosan 160/100 vagy 150/90! Gyógyszerrel beállítható? Nagyon aggódom!

Legjobb válasz: Orvosnál voltál már?Ha nem mindenképpen menj el,mert igen veszélyes a magas vérnyomás rád nézve is és igy a babára is természetesen!Az orvos be fogja neked állitani ill.lehet szabályozni gyógyszerrel.Ne aggódj,csak menj el minél hamarabb!Grat.a babához!

Orvosnál voltál már?Ha nem mindenképpen menj el, mert igen veszélyes a magas vérnyomás rád nézve is és igy a babára is természetesen!Az orvos be fogja neked állitani ill.lehet szabályozni gyógyszerrel.Ne aggódj, csak menj el minél hamarabb!Grat.a babához!
Sajnos koraszülést eredményezhet a magas vérnyomás. Éppen ma volt a TV-ben az a kisbaba aki egy fél évvel ezelõtt született 15 héttel korábban 30 dekásan. Életben maradt, most fél évesen egy kicsit több mint 2 kiló. Ki is hangsúlyozták hogy az anyukának magas vérnyomása volt. De ne aggódj, az orvosod biztos tud rá megoldást!
Nagyon magas a vérnyomásod! Én a terhesség elõtt gyógyszert szedtem, de a terhesség alatt egy jó darabig nem kellett. Aztán adódtak problémáim és újra az égbe szökött. Gyógyszert kaptam, amit terhesen is szedhettem. Nagyon vigyázz mert mind a kettõtöknek komoly baja lehet! Sürgõsen menj orvoshoz!
Szia engem terhesség elõtt is kezeltek vérnyomás csökkentõvel és nekem is mint az elõzõ hozzászolónak a terhesség elején nem kellett szedni, de egy hete újra szedem ingadozott és egyre magasabb volt, és nem akarok ártani a babának, van direkt terhesség alatt szedhetõ, de mindenképp fordulj orvoshoz.Sok sikert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!