Találatok a következő kifejezésre: A magas ugye (151 db)

Egy uszoda medencéjében 2 m magas a vízszint. Ugyan csak 2 m magasan áll a víz egy 2 cm2 keresztmetszetű csőben?

a, Az uszoda fenekén vagy a cső alján nagyobb a hidrosztatikai nyomás? b, Mekkora erő nehezedik a medence 25 m x 21 m-es aljára,és mekkora a cső alját lezáró lapra?

Legjobb válasz: olvasd el a fizika könyvet, utána gyere ide

olvasd el a fizika könyvet, utána gyere ide
A kérdező hozzászólása: elolvastam. !
akkor bizonyára megvan a megoldás is
a, Egyforma b, 10300500 N, ill. 3, 924 N.
A kérdező hozzászólása: köszi silber :)

Több éve tartó fogamzásgátló (Lindynette 20) szedése esetén előfordulhat, hogy egyszer csak magas lesz a vérnyomásom? Úgy értem pár napja fokozatosan magas. Eddig semmi bajom nem volt.

Lassan (pár hónap múlva)35 éves leszek. Lehet, hogy váltanom kellene? A ciklus felénél tartok, még kb 10 szem van a levélben. Hagyjam abba most? Vagy mástól lehet a magas vérnyomás?

Legjobb válasz: a vérnyomásod nem a fogamzásgátlótól lett ilyen. vizsgáltasd ki.

a vérnyomásod nem a fogamzásgátlótól lett ilyen. vizsgáltasd ki.
Ha több éve szeded, és most lett magas a vérnyomásod, szerintem nem a fogamzásgátlótól van. Abbahagyást nem javaslom, legalábbis anélkül ne, hogy a nõgyógyászoddal nem beszéled meg. Mindenképpen menj orvoshoz, nehogy nagyobb baj legyen!
De, lehet a tablettától. 35 felett egyébként sem javasolt a hormontartalmú fogamzásgátló. Keress más megoldást.
37 vagyok szedem és sem túlsúly, sem magsavérnyomás biztos, hogy nem attól
nem 78/F
Nekem abszolúte bejönnek az ilyen pasik :D aki tetkós azt meg pláne imádom :D Synyster pedig legenda. *-*
én csak 14 vok, de tisztelem, és szeretem Synt és persze az Avenged Sevenfoldot is :)
Avenged Sevenfold \m/
És amúgy nem elõny, ha úgy tudsz gitározni de baromira vonzó és tiszteletreméltó :D Mivel én is gitározok.. :D (elõzõ vagyok)
17 éves 177 cm félhosszú festett vörös hajú lány vagyok. Elképzeltél? Na nekem tuti bejönnél :DD Nem kedvencem az A7X de azért szeretem :) Syn-t is baromira tisztelem :) Írhatsz privit ha gondolod.
szerintem csak fellépesekre sminkelik ki.:D
A kérdező hozzászólása: Ink nézz képet nm "úgy" sminkeli magát hanem szemceruzát használ meg ilyenek nm úgy sminkeli magát mint 1 bohóc xD
nem néztem a képet, de az, hogy sminkeli magát, helybõl kizáró ok. szóval nem.
Óóó hajaj !!! :D Imádom azt az embert!! Ha meg gitározik egy srác, akkor nálam nyert ügye van :)

14+4hkm vagyok a korhazba tamiflu gyogyszert irtak ki nekem (magas laz, valami virus gyanuja miatt) ott be is adtak nekem 2darabot. Remélem nem artottam vele a babának. Ugy-e? Többi lent.

A háziorvosom azt mondta többet ne vegyek be belöle ,mert árthatok vele a babának.Csak holnap mgyek nögyogyászhoz mert beteg volt és a rendelése el maradt,én meg hétfön jöttem ki a korházbol.Nagyon izgulok,a vedön? mondta hogy már elégge nagy a baba és nem lesz semmi baj,De én nagyon félek.

Legjobb válasz: Ne félj, Czeizel doktor végzett ez irányban kutatásokat, és arra jutott, hogy túlzott az aggodalom ebben a témában. Akkor elmondom, hogy én mit szedtem terhesen, persze orvosi utasításra : - magas vérnyomás ellen dopegit - hematómám volt, vérzés ellen vérzéscsillapítót - Duphastont, hogy "megmaradjon" a babó - Magnerotot (nagy dózisú magnézium), mert görcseim voltak - utolsó hónapban a kinyilt méhszáj miatt is szedtem egy gyógyszert, de már a nevét elfelejtettem. Van egy két éves tündéri kisfiam, aki SOHA nem beteg:):): pedig bölcsis..... nE FÉJ, CZEIZEL DOKTOR NAGYOBB SZAKTEKINTÉLY, mint a háziorvosod:)

Ne félj, Czeizel doktor végzett ez irányban kutatásokat, és arra jutott, hogy túlzott az aggodalom ebben a témában. Akkor elmondom, hogy én mit szedtem terhesen, persze orvosi utasításra : - magas vérnyomás ellen dopegit - hematómám volt, vérzés ellen vérzéscsillapítót - Duphastont, hogy "megmaradjon" a babó - Magnerotot (nagy dózisú magnézium), mert görcseim voltak - utolsó hónapban a kinyilt méhszáj miatt is szedtem egy gyógyszert, de már a nevét elfelejtettem. Van egy két éves tündéri kisfiam, aki SOHA nem beteg:) :) : pedig bölcsis..... nE FÉJ, CZEIZEL DOKTOR NAGYOBB SZAKTEKINTÉLY, mint a háziorvosod:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen aranyos vagy:-)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a kisfiadhoz, és örülök neki hogy egéséges , vigyáz rá nagyon, mert a kisgyerek egy kincs :-)
A magas láz sokkal ártalmasabb lett volna a bébinek, mint az a két szem gyógyszer.Nem lesz semmi baj, nyugodj meg!
Igen, sajnos! Kate Moss az egyetlen ellenpelda.
és eva longoria...?
Szia! Azt jól tudod, hogya fotómodellkedéshez nem kell 175 cm-nek lenned, de azért ott is van egy minimum magasság határ, ami nagyjából 162 cm.
Tc. ez Úgy mûködik ki írnak egy válogatást és enyi oszt- eldöl Széna- Vagy szalma.

Ha előttünk van egy kómás beteg, aki valószínű cukros, és nem tudunk cukrot mérni, honnan tudjuk, hogy magas, vagy alacsony a vércukorszintje? Úgy oktattak, hogy mindenképpen cukrot kell adni ilyenkor, és orvost hívni. Igaz ez? Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: A hyperglikémia elég ritka, elsõsorban keresel rajta valamit, ami igazolja, hogy cukorbeteg, vagy hogy van-e nála inzulin injekció. Alacsony vércukornál a tünetek hirtelen, remegnek, izzadnak, idegesek, míg hyperglikémiánál forróságérzésük van a betegeknek, állandóan szomjasak, a vizeletük és a lehelletük szaga acetonos. De amúgy a mentõs operátornak megmondod, hogy bizonytalan vagy, hogy ez milyen cukros kóma segítenek, eszméletlen betegnek meg ugyan nem adhatsz semmit, mert félrenyel és meghal! Ha meg magánál van csak tájékoztat már a tüneteirõl.

A hyperglikémia elég ritka, elsõsorban keresel rajta valamit, ami igazolja, hogy cukorbeteg, vagy hogy van-e nála inzulin injekció. Alacsony vércukornál a tünetek hirtelen, remegnek, izzadnak, idegesek, míg hyperglikémiánál forróságérzésük van a betegeknek, állandóan szomjasak, a vizeletük és a lehelletük szaga acetonos. De amúgy a mentõs operátornak megmondod, hogy bizonytalan vagy, hogy ez milyen cukros kóma segítenek, eszméletlen betegnek meg ugyan nem adhatsz semmit, mert félrenyel és meghal! Ha meg magánál van csak tájékoztat már a tüneteirõl.
Egy comában lévõ betegnek kizárólag parenterálisan (a tápcsatorna megkerülésével) lehet bármit is beadni - tehát mentõ!!!!
a lehelletét kell megszagolni. ha acetonos akkor cukorbeteg. a hiper és hipoglikémiás embernek más-más tünetei vannak. itt egy link: http://www.agraroldal.hu/diabetes_cikk.html
Avagy: puák kezeket fel...
Hat ez milyen ertelmetlen kerdes...
mindkét esettel találkoztam már.
Kérdezõ, biztos csúnya pasi vagy :D
Felemeltem :)
A kérdező hozzászólása: 12: bírj magaddal, mert leégetlek úgy, hogy telesírok édesanyádtól kapott új ágynemû szettedet. Provokatív gyökér! :)
A kérdező hozzászólása: 13: 10/7-esre értékelnek a nõk...
Hogyha elég hülye vagy hozzá, akkor persze hogy kötélen fognak rángatni. Aki hagyja, azzal megteszik, aki pedig fel tudja ismerni mikor kezdenek el vele szórakozni, akkor otthagyja az adott hölgyet a vérvörös fszba...
"12: bírj magaddal, mert leégetlek úgy, hogy telesírok édesanyádtól kapott új ágynemû szettedet. Provokatív gyökér! :) " 1. Ha keménykedni akarsz, akkor ne ejts már hibát az "übermasszív" oltási próbálkozásodban, fõleg ne olyat, amit akár freud-i elszólásnak is lehet venni. :D Elõbb picsogsz te, kisfiam, mint én... 2. Próbálkozni lehet!
Neked tényleg nem, mert te sem jó fej, sem önzetlen nem vagy, és örökzöld közhely, de egyben jó tanács is, hogy "Add önmagad!". :) Nem kell játszanod a jófejt, miközben egy kis gyökér vagy.
Ez tény.
Put your hands up in the air :D
A kérdező hozzászólása: 8: besírok :D
Ha meg vagyok bilincselve, és kényszerûségbõl mindkét kezemet felemelem, akkor az dupla szavazatnak számít?
Te látod ha felemelem a kezem?
de megéri. mert nekem nem egy gyökér kell, hanem egy normális nõ. a gyökerek tényleg nem harapnak a jófejségre, de ez távolról sem baj
én egyetértek.
Dehogynem jó.Ha nem tudnád ezzel a módszerrel lehet megfektetni a nõket és utána kidobni mint macskát szarni
Hát ne hagyjad magadat.

A repülőorvosi alkalmassági vizsgán kizáró ok a magas vérnyomás (hypertonia)? (gyógyszerrel be van állítva és úgy normális)

Valaki írjon aki biztosan tudja.Köszönöm.

Legjobb válasz: Volt egy hõs szovjet pilóta, õ fél lábbal is repülhetett. Igaz, akkor pilótahiány volt.

Volt egy hõs szovjet pilóta, õ fél lábbal is repülhetett. Igaz, akkor pilótahiány volt.
Igen kizáró ok! Még egy lyukas fog is nem hogy ez!
A kérdező hozzászólása: a lyukas fog még a vadászpilótáknál sem kizáró ok...a tévhitekkel ellentétben : ) csak buborékmentesen kell tömve lennie

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátl

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátlót szedni. Válaszát előre is megköszönve: Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátl

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom Lokrent írt fel a magas vérnyomásom miatt. Lehet-e ezt együtt szedni fogamzásgátlóval? Egy ideig Mercilont szedtem, aztán abbahagytam, mert nem volt tartós kapcsolatom, de most úgy néz ki lesz, és újra szeretnék fogamzásgátlót szedni. Válaszát előre is megköszönve: Erika

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Tökéletesen beállított vérnyomás mellett a fogamzásgátló tabletta elviekben szedhető. Erről egyébként elsősorban a belgyógyásszal kell konzultálnia! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!