Találatok a következő kifejezésre: A magas mit lehet tenni, (10 db)

Lassú a gépem mikor a hőmérséklete alacsony 18-20fok körüli és mikor magas 35-40fok körüli. Lehetne tenni valamit érte? 16 éves (L) vagyok. Mi lehet a baj mit kéne tennem?

Le rövidítve lassú a gépem ha alacsony h?mérséklet? és ha magas.

Legjobb válasz: A 18-20 fok az tényleg alacsony, plána ha azt vesszük, hogy valszeg nem hûtõházban használod. Nem lehet, hogy az alacsony hõfok inkább azzal áll kapcsolatban, hogy amikor beindítod a gépet sok minden töltõdik és értelem szerûen az elején még hûvös a proci? 35-40 fok az normálisnak mondható, egyáltalán nem magas. Szerintem a hõfoknak nincs köze a géped sebességéhez. Szimplán lassú, ki kell takarítani az oprendszert, vagy újra telepíteni.

A 18-20 fok az tényleg alacsony, plána ha azt vesszük, hogy valszeg nem hûtõházban használod. Nem lehet, hogy az alacsony hõfok inkább azzal áll kapcsolatban, hogy amikor beindítod a gépet sok minden töltõdik és értelem szerûen az elején még hûvös a proci? 35-40 fok az normálisnak mondható, egyáltalán nem magas. Szerintem a hõfoknak nincs köze a géped sebességéhez. Szimplán lassú, ki kell takarítani az oprendszert, vagy újra telepíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Megpróbálom újratelepíteni hátha nem lesz lassú.

A sárgatest ha magas a terhesség első hónapjában és kifakadhat az mit jelent? Mit lehet tenni ellene? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Mi fakadhat ki???? A sárgatest hormon segíti a méhnyálakahártya kellõ megvastagodását ezáltal a baba beágyazódását, valamint táplálja a babát a 12. hétig. Az nem baj ha magas, az a baj, ha nincs belõle elég. Ne izgulj, szerintem nincs mitõl félned!!!! Vigyázz magatokra. :))

Mi fakadhat ki???? A sárgatest hormon segíti a méhnyálakahártya kellõ megvastagodását ezáltal a baba beágyazódását, valamint táplálja a babát a 12. hétig. Az nem baj ha magas, az a baj, ha nincs belõle elég. Ne izgulj, szerintem nincs mitõl félned!!!! Vigyázz magatokra. :) )
Kifakadásról még nem hallottam, csak arról hogy kevés sárgatest hormon az vetélést okozhat.
Az sajnos azt jelenti hogy elfogsz vetélni.Ha csak az orvos nem ad magzat megtartó gyógyszert!!! Ugyanis ha a sárgatest kifakad, nincs ami a babát életben tartja. Magyarul elsorvad. Beszélj az orvosoddal. Egy szülésznõ barátnõmtõl kérdeztem rá. Szurkolok hogy megmaradjon a baba!

Mit lehet tenni magas láz ellen, ha a hűtő fürdő, paracetamol 1000 kúp, aspirin nem segít?

Külföldön tarto´zkodunk, így pillanatnyilag orvoshoz nem tudunk menni. Ez az állapot 3 napja tart.

Legjobb válasz: Nekem egyszer volt 42 fokos lázam, két napig tetõtõl talpig prizniceltek ( jeges vizes lepedõkbe burkoltak szó szerint tetõtõl talpig) az elsõ kettõ egy óra alatt megszáradt rajtam, és így is két napig tartott, amíg már 39 lett. Szörnyû volt, gyógyszerallergia miatt kellett az egész, azóta chinint kapok, ha kell.

Nekem egyszer volt 42 fokos lázam, két napig tetõtõl talpig prizniceltek ( jeges vizes lepedõkbe burkoltak szó szerint tetõtõl talpig) az elsõ kettõ egy óra alatt megszáradt rajtam, és így is két napig tartott, amíg már 39 lett. Szörnyû volt, gyógyszerallergia miatt kellett az egész, azóta chinint kapok, ha kell.
Ezt nem is kellett volna megkerdezni egy ilyen forumon, hanem azonnal orvoshoz fordulni. A szervezet a magas laztol annyira legyengul es dehidratalodik, hogy eletveszelyes!!!!!!Azonnal hivja ki az orvost, meg ha az utolso penzet is kellene odaadnia.(Ott nagy baj lehet)
óránként 1000mg-os C vitamintól tutira elmúlik! nekem bevált


kényszer szellõztetés
Nekünk is ugyanez volt a problémánk. Azzal megspékelve, hogy télen az ablakoknál penészedett egy kicsit a fal is. Nagyon bosszantó volt, nekünk a páramentesítõ gép használt csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Mit lehet tenni ha a gitáromon túl magasan vannak a húrok?

Nem rég vettem egy új akusztikus Epiphone gitárt, és túl nagy távolságra vannak a húrok a nyaktól. Nagyon zavaró. Mit lehetne tenni? Az alsó nyeregb?l gondoltam, hogy csiszolnék az aljából, de ?szintén nem nagyon szeretnék ilyesmit csinálni vele. Az érdekelne, hogy valahogy meg lehet-e oldani másképpen? El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Hát elõször is, ha még nem tetted meg, vegyél rá új húrokat, olyan vastagságban, ahogy szereted, én javaslom a 11-eseket. Ez a lépés persze kihagyható, de ki tudja, miféle húrokkal szállították. Aztán nézz be a nagy kerek lyukon, találd meg azt az imbuszcsavart, ami a nyakat állítja, és nézd meg, hogy mit csinál. Ha csak dönti a nyakat, akkor ott a megfejtés, döntsd be annyira, hogy kellemes legyen a távolság. Ha viszont a nyak egyenességét állítja, akkor bizony-bizony reszelni kell a húrlábból.

Hát elõször is, ha még nem tetted meg, vegyél rá új húrokat, olyan vastagságban, ahogy szereted, én javaslom a 11-eseket. Ez a lépés persze kihagyható, de ki tudja, miféle húrokkal szállították. Aztán nézz be a nagy kerek lyukon, találd meg azt az imbuszcsavart, ami a nyakat állítja, és nézd meg, hogy mit csinál. Ha csak dönti a nyakat, akkor ott a megfejtés, döntsd be annyira, hogy kellemes legyen a távolság. Ha viszont a nyak egyenességét állítja, akkor bizony-bizony reszelni kell a húrlábból.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ. A húrokkal nincs gondom, szinte ugyanolyanok, mint amin elõzõleg játszottam. Szépen is szólnak, és hozzájuk is vagyok szokva.
Én azért sem reszelgetni, sem tekergetni nem kezdeném el. Epiphone. Ami azt jelenti, hogy egy fasza gitárod van. Nézesd meg szakemberrel, tuti csak beállítás kérdése az egész. Persze elkezdheted te is beállítani, ha értesz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Próbálgattam, és valamennyit sikerült csökkenetenem a távolságon, de még mindig nem az igazi. Szerintem is meg fogom kérni ismerõsöm, aki ért hozzá. Köszi a választ.
Nem biztos, hogy gyakorlat nélkül érdemes nekiállni tekergetni a nyakpálcát, mert lehet, hogy elcseszed. Azért azt ne feledjük el, hogy a nyakfeszítõ rúd csak egy bizonyos görbületet állít, de a túl magas húr lehet a nyereg vagy a húrláb miatt is. A magasság beállításnak megvan a módja és nem csak abból áll, hogy érzésre tekerek egyet rajta. AMúgy valóban szoktunk lecsiszolni a húrláb aljából, ha szükséges.
Aktív Gitár: az akusztikus gitárok egy része csak a szöget állítja, pálca nélkül.
Tudom, csináltam már. De a nyak szög beállítás (mérés, nyak leválasztása, a mért értéknek megfelelõ vastagság eltávolítása, majd visszaragasztás) nem lehet szükséges egy nemrég vásárolt gitárnál, vagy ha igen, akkor az gyári hibás. Az hosszú évek után szokott többnyire szükségessé válni. Manapság azért az akusztikus gitárok túlnyomó részében van pálca a nyakban, régebben valóban sokban nem volt. De aligha hinném, hogy egy modern akusztikus Epiphone-ban nem lenne. A két mûvelet más célt szolgál.

A magas koleszterinnel mit lehet tenni, ha a diéta nem jön be?

Legjobb válasz: A táplálkozás az nagyon fontos, a másik tényezõ pedig a mozgás. Tehát ha végképp nem megy az állati eredetû élelmiszerek háttérbe szorítása, akkor rá kell állni arra, hogy minél többet mozogni, sportolni. Illetve vannak koleszterincsökkentõ gyógyszerek is, de ezekrõl orvossal kell konzultálnod, õ írhat csak fel ilyet.

A táplálkozás az nagyon fontos, a másik tényezõ pedig a mozgás. Tehát ha végképp nem megy az állati eredetû élelmiszerek háttérbe szorítása, akkor rá kell állni arra, hogy minél többet mozogni, sportolni. Illetve vannak koleszterincsökkentõ gyógyszerek is, de ezekrõl orvossal kell konzultálnod, õ írhat csak fel ilyet.
Sport és fokhagyma kapszula, gyógynövény tea.Inkább elõször ezzel próbálkozz mint az orvos által felírt gyógyszerrel ami mondjuk tönkre teszi a májad.Egyél napi 1 evõkanál lenmagot sok vízzel felszívja a zsírokat és még a bélrendszert is tisztítja.Kerüld a szívbarátnak mondott margarinokat, ugyanis annyi testidegen nyag van bennük amit a szervezet méregnek tekint, hogy a máj rögtön több koleszterint termel mivel a mérgeket el kell szállítani.Tehát magasabb lesz tõle a koleszterin szinted mintha rendes vajat ennél amiben van koleszterin, de nincs benne semmi csak vaj meg tejszín.Ez a tuti.A margarinokat hidrogénezik hogy kenhetõek legyenek ez pedig a szív legnagyobb ellensége.Nem más az egész csak élelmiszer lobbi.Egyébként a margarint eredetileg pulykák etetésére fejlesztették ki, csakhogy a pulykák megdöglöttek tõle, de ekkor már annyi pénz volt a dologban, hogy nem lehetett kidobni, ezért kicsit megszínezték és megetetik velünk.A margarinokat mindösszesen 1 molekula választja el a mûanyagtól amibe a védõgázas felvágottakat csomagolják.Próbáld ki rakj egy tálkába margarint egy másikba vajat, rakd az ablakba erkélyre vagy bárhová a szabadba, a margarinban nem lesz egy döglött bogár sem a vajban igen, a margarint nagy ívben elkerülik ugyanis.
gyógyszeres kezelés szükséges minnél elõb menj el dokihoz.atorvát szedek rá.
Nekem a 6, 5-ös koleszterinem heti 2-3szori mozgással 5, 1-ig lecsökkent ! Csak ajánlani tudom ! és nem csak a koleszein szintednek tesz jót, hanem az egész testednek !

Menzesz előtti pánikroham? Mit lehet ellen tenni? Az lehet egyébként, hogy csak néhány nappal (ált 1-2 nap) megjövetel előtt jelentkeznek a tünetek? Elájulok érzés, magas vérnyomás stb. )

Legjobb válasz: lehet hormonálisan .nekem is erõsödik ilyenkor a pánik bár nálam már 1-2 héttel elõtte.PMS tünetek lehetnek.

lehet hormonálisan .nekem is erõsödik ilyenkor a pánik bár nálam már 1-2 héttel elõtte.PMS tünetek lehetnek.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem tudom, hogy ehhez kapcsolható e ... de ilyenkor jóval gyengébb vagyok idegileg, meg etájt jött elõ többször rosszullét :P. Mit lehet ezzel kezdeni? Már-már jó voltam az elõzõ után és tessék, most megint egy ... totál kiborít, és depis is leszek tõle :(.
Kapható naturland PMS teakeverék. Érdemes a menszesz idõpontja elõtt 4-5 nappal elkezdeni inni.Valószínû, hogy jobb lesz.Ezek a tünetek a hormonváltozás miatt jönnek elõ.Ilyenkor célszerû, ha lehet, többet pihenni.
A kérdező hozzászólása: Hmm ezt majd kipróbálom :) . Sajna amúgy is vannak pszichés gondjaim, generalizált szorongás meg ilyenek, de ez a pánik dolog új, és rémisztõ :(.
Látom, hogy elég összetett helyzetben vagy így, hogy generalizált szorongás és még PMS szerû tünetek is. Szerintem kereshetnél egy szakmebert, aki segít neked: egyrészt a generalizált szorongással kapcsolatban, másrészt meg a pánikroham miatt. Nekem amikor ilyen szorongásos gondjaim voltak, Szokolai Árpád nevû pszichológushoz jártam, és nagyon sokat segített. Szerintem neked is jót tenne, ha megkeresnéd.

9 hetes vagyok. Megfaztam. Sokat pihenek, teazok. Megmertem a lazam es 37.6 volt. Vettem be egy paracetamolt. Attol lemegy majd? Ha feljebb menne mit tudnek meg tenni? Lehet baja a babanak? Vagy csak a magas laztol?

A gyogyszertaros azt mondta a paracetamol nem art a babanak.Csak 1 db-ot vettem be ami 500mg-os.

Legjobb válasz: hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)

hasonlo gondokkal kuzdok lassan hetek ota, csak en 22 hetes vagyok. egy algopirint be lehet venni a nodokim mondta, ha baj van, nyugi, nem lesz baja a babanak, amig nem vagy lazas (bar az enyem mar hall, lehet nem tul jo neki hallani az allando kohogesem :S) gaz, hogy sokmindent nem szedhetunk, pl orvosi pemetefu cukorkat sem, es negrobol is csak bizonyos tipust a narancsos mebucaint ehetjuk, az neha jo, de ami nekem igazan segitett, az a landzsas szirup (innen javasolta valaki, ezuton is koszi neki!)
Ha feljebb megy Rubophent vagy Panadolt bevehetsz. Inkább vegyél be egy gyógyszert, mint hogy magas lázad legyen!
Nagyon magas láztól lehet baja a kicsinek, ekkorától nem. Ha feljebb megy, a fentieken kívül még borogathatod magad, vagy hívd fel a házidokidat, hogy mit csinálj! És pihenj sokat!
Az az angyal nem sellõ véletlenül? http://www.port.hu/csobbanas_splash/pls/w/films.film_page?i_..
Angyal elsõ látásra :) Ezt keresed :)
A kérdező hozzászólása: Angyal elsõ látásra :) Ezt keresed :) BINGO, koszonom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!