Találatok a következő kifejezésre: A magas mit lehet (181 db)

Nem akarom, hogy átlásson a szomszédom! Mit lehet felrakni a kerítésre? Vagy elé? De magas cucc kéne, ilyen 2 méter minimum.

Mert magasan van, van járda ugye, meg lépcső és onnan van a bejárat. Szóval mit lehet raknia kerítésre? A kerítés is alacsony, olyan 1,5 méter magas, szóval valami magasabb cuccot kéne ráerősíteni.

Legjobb válasz: A helyi rendelet szabályozza, milyen magas lehet egy kerítés... Elõször ennek nézz utána.

A helyi rendelet szabályozza, milyen magas lehet egy kerítés... Elõször ennek nézz utána.
Amikor szemben állsz a bejárati kaputokkal a jobb kéz felõli válaszkerítés a tiéd. A te dolgod létesíteni s karban tartani. Mi évekkel ezelõtt beton alapban rögzítettük a csöveket arra alul felül zártszelvény és végig állítva felcsavaroztuk a hullámpalát.Most csak annyit hallok hogy hazajöttek és csukódik a kocsiajtó. 4 lakásos ház a szomszédaim.4 család és mindnek kocsi, kisebb nagyobb gyerekek, nyáron iskolaszünet. Ragozzam? Panelbõl jöttek és nekik ez a Kánaán.
A kerítését.bocs ez lemaradt.
A pakolási, és az ültetési távolsággal tájékozódj.Bizonyos távolságokak be kell tartani.pl: a tuja olyan messze legyen a kerítéstõl, hogy a szomszédod le tudja festeni.
A kérdező hozzászólása: Õ, de most az én felemen azt teszek amit akarok nem? Az a telek én oldalam!
A kerítést Te építetted , vagy a szomszéd?
A kérdező hozzászólása: Hogy lehet az "övé" a kerítés? Az én felemen miért ne takarhatnám be? Zavarná hogy nem tud átnézni?
A kerítésre nem rakhat semmit, viszont a saját telkén a kerítés mellett építhet magasabb kerítést akár téglából, akár fából. Mindkettõ teljesen átláthatatlan.
Ha a kerítés a szomszédé, akkor nem rakhatsz rá semmit. Az ültetési távolságot tartsd be.
addig meg bírd ki a nádat. Ha rendesen odaerõsíted a kerítéshez, 2-3 évig kibírja lazán. Hidd el, tapasztalat, nekünk is szomszéd ellene kellett :-P Elsõ kör nád fel, második kör tuja le. (a tuja mögött még mindig ott a nád, szóval tartós az, csak mondom, rendesen kell rögzíteni...
A kérdező hozzászólása: Na de 2-3 év, az nagyon soooook idõ!
Vegyél 1 méteres tuját, és az 2-3 év alatt felnõ, jó sûrûn egymás mellé ültesd és gondozd rendesen, hogy még véletlenül se száradjon ki. Nálunk az van és már eltelt 2 év és nem lát át a szomszéd, olyan sûrû, hogy abszolút nem látunk át egymáshoz, és még jól is néz ki. Ha késõbb el akarod adni az ingatlant, feldobja a kinézetét. Hálót nem fogsz tudni magasabbat felrakni, mint a kerítés, és az nem is tartós.
hullámpala eternit, mûanyag, fém esetleg azbeszt bontottan is hozzá lehet jutni, kell neki egy vázszerkezet amihez erõsited, de azon túl is tolhatod felfelé, a vázszerkezet oszlopainál meg betontalapzat, nádat meg leginkább fémhálóhoz jó rögziteni, ide is kellenek oszlopok amihez a fémhálót meg vezérdrótokat kifeszited, itt lehet beton oszlop is, ha olyan a talaj nem is kell lebetonozni, nekünk jól tartanak a földben is, a nádat is tolhatod magasabbra, vehetsz magasabb tekercset mint maga a fémháló, a tégla, fa, beton illetve zsalu kerités az még idõtállóbb de többe kerül, mindenképp bontott anyagban gondolkozz elsõnek

Pajzsmirigy alulműködésem volt, 8.5ös TSHval, most meg 1es TSHra csökkent, és a vashiányom is rendbejött, cserébe viszont GOT, GPT, GGT szintem eléggé magas. Mi lehet ez?

Ami még 4 hónapja nemvolt! Balatonon vérvétel el?tt pár nappal elég sok alkohol lement, de hát ki az aki nem bulizik, ennyire befolyásolna, vagy a szájon át szedett tiroxin viselhette meg a májat ennyire, mert írják h lehet tünet?Nem igazán jellemz?ek rám májbetegségre utaló tünetek szóval más lehet itt a dologban?!

Legjobb válasz: Hát, az elég gáz, ha magas, mivel ezek azt jelzik, hogy a májaddal valami nem sanszos. Irány az orvosodhoz!

Hát, az elég gáz, ha magas, mivel ezek azt jelzik, hogy a májaddal valami nem sanszos. Irány az orvosodhoz!
amúgy nem hinném, hogy az alkoholtól volt. Még ha rögtön másnap mentél volna... De napokkal késõbb? Nem sanszos. A tiroxin sem hinném, hogy megviselhette volna, hiszen ugyanezt termeli a pajzsmirigyed is, és nyilván nem dobozszámra szeded. szóval biztos, ami biztos, menj vissza ellenõrzésre.
nekem évek óta májbetegségem van, soha egyetlen egy tünetem sem volt...úgyhogy ezt nem lehet így eldönteni...sajnos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm értem, de ezek az értékek még 4 hónapja tök normálisak voltak....sõt 3 hónappal ezelõtt is...akkor vminek hirtelen történnie kellett...most ez olyan, h nemlesz mindenki májbeteg, fiatalok nagyrésze végigbulizza a nyarat...váh most ez így jó, cseberbõl vederbe, 2 probléma megoldódott, jött 3 új:Dremek!
A kérdező hozzászólása: a GPT-m a felsõ érték 4szerese...azmá úgy elég gázos, nem?:S
1. a per os L-tiroxin és az enzimszint-emelkedés nincs összefüggésben. 2. annál inkább a vérvétel elõtt pár nappal elfogyasztott nagyobb alkoholmennyiség, ami akutan hepatocitapsztulást és így a hepatikus enzimek vérbeli emelkedését váltotta ki. ilyen esetekben kontroll vérvételt szoktak készíteni, ha vannak tünetek is. de neked nincsenek. 3. a TSH-szint beírása önmagában nem informatív, csak a szabad tireoidhormon-frakciókkal együtt (ált. fT4-nek és fT3-nak jelölik leleten). de mivel erre kapsz gyógyszert, így szintén megoldott a probléma. A TSH-szint 1 mlU/l-re való csökkenése a terápiának köszönhetõ (az érték magas tartományból visszaállt a normálisba). amit ezzel kapcsolatban még el kellene végezni, az az esetleges pajzsmirigy-biopszia a hipotireózis okának kiderítésére.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kimerítõ választ, nagyon hasznos volt:) :) és megis nyugtatott!
A doki majd megmondja ha hazajöttek a szüleid:)
Úristen, ez nem hangzik valami jól. Vagy az ijedségtõl maradt mozdulatlan, vagy valami komolyabb fejsérülés (idegrendszeri sérülés) érte (szerintem). Mindenképp írd meg nekünk, hogy mondott az orvos. (úgy tudom, ha egy szerve elmozdul a kutyának, például gyomor, akkor annak a tünete is lehet mozdulatlanság, de ha a gerincét ütötte meg, szintén lehet emiatt mozdulatlan). Mikor a szüleid elvitték orvoshoz, gondolom kézben vitték, akkor hogyan viselkedett? Ugyanolyan mozdulatlanul, elernyedten feküdt a kezükben?
Amúgy ez tényleg nem valami jó:| Lehet mind amit az elõzõ írt..Majd írd meg mindenképp hogy mi lett
Na?
A kérdező hozzászólása: Miközben vitték az orvoshoz mozdulatlanul feküdt. Az orvosnál már egy kicsit mozgott. Azt mondta az orvos hogy valószínûleg a fejére vagy a gerincére eshetett. Kapott infúziót és most már jól van:) ) Egy kicsit lassabb mint általában, de biztos megviselte ami történt:(
Szegényke, jobbulást neki!


Magas a Skype-on a háttérzaj! Mi lehet a baj?

Régebben nem volt semmi probléma, de 2 napja, amikor camozunk párommal, ő tökéletesen hall engem minden jó, de én nagyon nehezen hallom őt. Hallom, hogy beszél, de hogy mit mond azt nem értem :( Nagyon erős recsegés van a háttérben (nem szól tv, zárva van az ablak). Próbáltam a beállításokban de semmire nem jutottam :(

Legjobb válasz: Szerintem a párod mikrofonjával lehet a gond.

Szerintem a párod mikrofonjával lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: Mindent kipróbáltunk de nem az a baj...:(
Kiprobaltad az ECHO/TEST-et?

Magas a pingem (100 körül) főleg hétvégén. Nézegettem és nem tudom biztosan arra fogni, hogy túl sokan használják, hisz másoknak rendben vannak a pingek. Mi lehet az ok? Esetleg valami vírus, vagy már rég óta ugyan az az Op rendszer van?

Legjobb válasz: Szerintem túl sok "net-zabáló" program megy. Pl. msn, torrent kliens, akár vírusirtó, stb. De lehet a szolgáltatóddal van a baj, melyiknél vagy? És hol méred a pinged, hol írja, hogy 100?

Szerintem túl sok "net-zabáló" program megy. Pl. msn, torrent kliens, akár vírusirtó, stb. De lehet a szolgáltatóddal van a baj, melyiknél vagy? És hol méred a pinged, hol írja, hogy 100?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam programokat bezárogatni, nem használt... T-online-nál vagyok... Pl játékban elég könnyen észrevehetõ (fps), ha nagy a ping illetve speedtesten is írta...
A kérdező hozzászólása: Üdv. T-Onlinenél vagyok és már megesz lassan az ideg! Péntek estétõl kezdõdik.. 140-150es pingek, melyek lemennek 21-22 óra után normálra. Fog jönni a "szerelõ". Biztosíthatlak, hogy nem a gép, nem vírus, nem operációs rendszer okozza, mert kb 1 hete vettem új wincsesztert, rajta új oprendszerrel és ugyan ezt csinálja. Leginkább azért idegesít, mert 1-2 hónapja kötöttünk 1 éves szerzõdést t-onlineval. Lenne egy kérdésem, amit meg is fogalmazok itt is, hogy ha ilyesfajta problémám van szolgáltatóval szemben, mit tehetek, hogy mihamarabb javítsák, mert azthiszem nem ezért fizetem a rohadt netet.
A kérdező hozzászólása: jah, h ez én voltam, te jó ég :D

Mi az a citomegalovírus? Mi lehet a baj ha az IgG érték nagyon magas?

Legjobb válasz: A citomegalovírus egy vírus, amelyet ha elkapunk, akkor normál körülmények között észre sem vesszük, simán átesünk rajta. Ha immunproblémás beteg kapja el (HIV) komoly gondokat okozhat, és a bébikéknél is komoly gondot okoz, ha terhesen fertõzõdik meg valaki vele. Az IgG magassága azt jelenti, hogy régebben átestél te is a fertõzésen és most védett vagy ellene, nem kell izgulnod miatta. Én pl. még soha nem estem át rajta, nekem az IgG-ém negatív, ezért vigyáznom kell. Persze nem olyan könnyû ezt csak úgy elkapni, kerülöm a gyerekközösségeket és nem pusziszkodom, ha nem muszály. Szóval nyugi te védett vagy ellene ! Boldog babavárást!

A citomegalovírus egy vírus, amelyet ha elkapunk, akkor normál körülmények között észre sem vesszük, simán átesünk rajta. Ha immunproblémás beteg kapja el (HIV) komoly gondokat okozhat, és a bébikéknél is komoly gondot okoz, ha terhesen fertõzõdik meg valaki vele. Az IgG magassága azt jelenti, hogy régebben átestél te is a fertõzésen és most védett vagy ellene, nem kell izgulnod miatta. Én pl. még soha nem estem át rajta, nekem az IgG-ém negatív, ezért vigyáznom kell. Persze nem olyan könnyû ezt csak úgy elkapni, kerülöm a gyerekközösségeket és nem pusziszkodom, ha nem muszály. Szóval nyugi te védett vagy ellene ! Boldog babavárást!
Ti semmit. Mivel már voltak gondjai, hívjátok az ügyeletet!
Esetleg a mentõket is lehet hívni
A kérdező hozzászólása: Láza is van. :/
A láza a kisebb gond. Mennyire magas a vérnyomásà? Mennyi ideje vette be a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Kb. 3 órája, az esti gyógyszere az. És 160körül volt a vérnyomása, De most 149körül van.
Esélyesen a fertõzés miatt magasabb a vérnyomás, mindenképpen hívjátok az ügyeletet és kérdezzétek meg, mi a teendõ, mert lehet, hogy a vérnyomást mindenáron le kell nyomni nála, ha már volt ilyen probléma.

Mi jó a magas vérnyomás ellen? Magas vérnyomással lehet futni görkorizni kerékpározni? 13/L

lécci normális válaszokat!!!

Legjobb válasz: Menj el a gyerekorvoshoz! Õ megmondja, hogy tényleg magas-e, és ha igen, akkor mit kell vele csinálni.

Menj el a gyerekorvoshoz! Õ megmondja, hogy tényleg magas-e, és ha igen, akkor mit kell vele csinálni.
Teljesen igaza van az elsõ válaszolónak. Ha csak egy alkalommal volt magas a vérnyomásod, az még nem magas vérnyomás betegség. Ezt orvosnak kell eldönteni, és õ ajánlhat csak kezelést rá!

Lassú a gépem mikor a hőmérséklete alacsony 18-20fok körüli és mikor magas 35-40fok körüli. Lehetne tenni valamit érte? 16 éves (L) vagyok. Mi lehet a baj mit kéne tennem?

Le rövidítve lassú a gépem ha alacsony h?mérséklet? és ha magas.

Legjobb válasz: A 18-20 fok az tényleg alacsony, plána ha azt vesszük, hogy valszeg nem hûtõházban használod. Nem lehet, hogy az alacsony hõfok inkább azzal áll kapcsolatban, hogy amikor beindítod a gépet sok minden töltõdik és értelem szerûen az elején még hûvös a proci? 35-40 fok az normálisnak mondható, egyáltalán nem magas. Szerintem a hõfoknak nincs köze a géped sebességéhez. Szimplán lassú, ki kell takarítani az oprendszert, vagy újra telepíteni.

A 18-20 fok az tényleg alacsony, plána ha azt vesszük, hogy valszeg nem hûtõházban használod. Nem lehet, hogy az alacsony hõfok inkább azzal áll kapcsolatban, hogy amikor beindítod a gépet sok minden töltõdik és értelem szerûen az elején még hûvös a proci? 35-40 fok az normálisnak mondható, egyáltalán nem magas. Szerintem a hõfoknak nincs köze a géped sebességéhez. Szimplán lassú, ki kell takarítani az oprendszert, vagy újra telepíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Megpróbálom újratelepíteni hátha nem lesz lassú.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!