Találatok a következő kifejezésre: A magas mit (1036 db)

Nagyon félek a magasban, mit tegyek?

Ha a másodikon kinézek az erkélyről lefagyok,mozdulni sem birok.A plázákban nem merek felmenni még az első emeletre sem a mozgólépcső miatt... A korlát mellett sem merek menni.Amikor például a Westend moziba megyünk a haverokkal izzadok,félek,és sokszor még a lábam is remeg.A vidámparkban sem merek felülni semmire.Régen is volt tériszonyom de ez egyre csak rosszabb.Nagyon kínosnak találom az egészet,ezért szeretnék minél gyorsabban valami megoldást. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Ó, ez nagyon rossz lehet! Nem tudod, hogy mi okozta nálad a tériszonyt? Egyébként is szorongós vagy, vagy csak a magasságtól tartasz?

Szia! Ó, ez nagyon rossz lehet! Nem tudod, hogy mi okozta nálad a tériszonyt? Egyébként is szorongós vagy, vagy csak a magasságtól tartasz?

A távfűtés csöveit üveggyapottal veszik körül. Miért? Napsütéses, szélmentes időben a gólyák nagyon hosszú ideig tudnak szárnycsapás nélkül körözni a magasban. Mivel magyarázható ez a jelenség?

Legjobb válasz: 1. Az üveggyapot jó hõszigetelõ. Azért veszik körül a csöveket vele, hogy ne hûljön ki a víz mire eljut a lakásokba. 2. Termikekben, azaz felszálló meleg légoszlopokban köröznek.

1. Az üveggyapot jó hõszigetelõ. Azért veszik körül a csöveket vele, hogy ne hûljön ki a víz mire eljut a lakásokba. 2. Termikekben, azaz felszálló meleg légoszlopokban köröznek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!

Mi történik, ha túl magasra megy sportolás közben a pulzus? Mi számít "túl" magasnak?

Legjobb válasz: A normális érték 70-80/min. 100/min feletti értéknél beszélünk magas pulzusszámról. Orvosi nyelven ez a tachycardia. Ha 200/min köré, vagy inkább felé emelkedik a pulzusszámunk, elõfordul, hogy nem tudunk magunkról, cselekedeteinkrõl. A magas pulzusszám elõidézhet szédülést, hányingert, hányást, ájulást.

A normális érték 70-80/min. 100/min feletti értéknél beszélünk magas pulzusszámról. Orvosi nyelven ez a tachycardia. Ha 200/min köré, vagy inkább felé emelkedik a pulzusszámunk, elõfordul, hogy nem tudunk magunkról, cselekedeteinkrõl. A magas pulzusszám elõidézhet szédülést, hányingert, hányást, ájulást.
következõképpen kell a számodra ideális pulzust kiszámítani: 220+életkor minimum pulzus edzés közben ennek a 60%-a maximális pedig a 80%-a.Én 38 éves vagyok, így tehát nekem 104-146-ig van a normál tartomány.Amennyiben ezen értékek fölé megy akkor sem kell megijedni mert az csak azt jelzi, hogy kicsi az állóképességed, ami a kitartó edzés folyamán egyre jobb lesz, így a pulzust is sikerül a normál tartományban tartani.Nekem amikor végre elkezdtem mozogni 160-ig elszállt a pulzusom, ami aztán normalizálódott.Ha a felsõ határ fölé mész akkor állóképességet javítasz, ha az adott határokon belül mozogsz akkor zsírt égetsz.
Sportolás közben természetes, ha kicsit magasabb, akár 100-as is, hisz a szívnek fokozottabb munkát kell olyankor ellátnia.De ha minden sportolásnál ez fölé vagy 120 fölé megy rendszeresen, érdemes kivizsgáltatni.
Attól is függ, milyen sportra gondolsz, van amelyiknél a 140 -es sem ritka, de egy egészséges szívnek ez nem jelent gondot.
A kérdező hozzászólása: azért sport közben a 100-as pulzus elég alacsony, nem?
hmm akkor én itt meg sem szólalok a 195-204 között terjenhõ terheléses pulzusommal edzésen:D finálétáncban így urgrál..bár egyszer összerogytam mert 207 volt...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: nekem is van, hogy felmegy 190 körüli értékre, de nem vagyok tõle rosszul meg semmi bajom vele, visszaáll aztán, ha csökkentem a terhelést. Csak mások meg csodálkoznak, hogy ilyen is van. De jó, hogy nem csak nekem :) amúgy én is aerob mozgást végzek, talán ezért.
Ha lépcsõzgetel 2-3 fokon akkor 200 fölé is felmehet a pulzusod.. Valakinek a chilitõl 170vmennyi lett.

Magas a vérnyomásom? A vérnyomásmérő azt írja ki, hogy a magas tartomány előtti, nem normál. Ez mire utal?

Mindig is alacsony volt, az els? szám most sem magas, általában 118 szokott lenni. 26 éves n? vagyok. Viszont a második szám 88, az lehet a magas. Olvastam, hogy ha ez a 2 szám közül bármelyik magas, akkor már magas a vérnyomás.

Legjobb válasz: 118/88 az nem magas. a második érték lehetene kicsit alacsonyabb,de nem vészes,attól is függ mit csináltál elõtte. Épp ezért egy mérésbõl nem lehet megállapítani,magas v. alacsony vérnyomást. Ha renbdszeresen naponta többször mérni kell.

118/88 az nem magas. a második érték lehetene kicsit alacsonyabb, de nem vészes, attól is függ mit csináltál elõtte. Épp ezért egy mérésbõl nem lehet megállapítani, magas v. alacsony vérnyomást. Ha renbdszeresen naponta többször mérni kell.
A kérdező hozzászólása: Most alvás után mértem meg, mert elkezdett fájni a fejem és gondoltam hátha azért, mert alacsony. Máskor is mértem, mindig ennyit mutat a per érték. De más okokból voltam vér, vizelet vizsgálaton, elvileg minden jó, lehet, hogy lelki alapon lenne? Eléggé stresszes vagyok mostanában.
Valószínûleg meg is adtad a választ, a stressznél sajnos nem csak az ember nem tud ellazulni, hanem az erei sem. Gyakorlatilag mint egy készenléti helyzetben vannak állandóan. Kicsit meg kéne tornáztatni a keringésedet és addig amíg sportolsz Te is ellazulsz. Utána fél órával megméred szerintem tökéletes lesz. Ez még kezelést nem igényel, 95-100-ast már figyelni kell és vizsgálatokat végezni.

Mi a magas vernyomas vagy mikor szamit egy vernyomas magasnak? A baratomnak ugyanis 139/74 volt a vernyomasa es pulzusa 64 volt. Amugy kb.120 korul szokott lenni a systole, ugyhogy az jo szerintem. Szoval ez magas vagy nem?

Ilyen 130 feletti csak ritkan szokott lenni, de meg van ijedve tole.Amugy 2011 novemberetol lefogyott 125 kgrol 95-re. Enni evett, de nem sokat, es nagyon sokat tornazott. Jaj, es azt mondja magarol, hogy o panikbeteg, de szerintem csak bebeszeli maganak. Szoval segitenetek, hogy most ez magas e? Amugy 23 eves, ferfi :), nem dohanyzik, es neha neha ritkan borocska vagy esetleg 1-2 sor bemegy.

Legjobb válasz: magas

magas
Ha csak egyszer mért ennyit, az még nem olyan nagy gond - pláne, hogy 140/90-tõl számít magasnak.
Ettõl nem kell megijedni! Most egy kicsit felugrott neki, de ettõl nem kap agyvérzést vagy hasonlót. Épp hogy egy hajszállal van a határérték felett. Az orvos és a vérnyomásnaplóm szerint: Ajánlott vérnyomásérték: Rendelõben mérve: 140/90 alatt Otthon mérve: 135/85 alatt Nekem magas, nem nagyon de azért bogyó nélkül nem megy le, ezért egy kis mennyiségû vérnyomáscsökkentõt szednem kell. Gyógyszer nélkül nekem 150 körül volt. Gyógyszerrel beállt 124/79-re. Egyébként kerültem én már 27 évesen (3 évvel ezelõtt) 210/110-es vérnyomással kórházba, de az égadta világon semmit nem éreztem belõle.
A vernyomasnak 120/80 nak kellene leni de fugg a kortol is

Mi jó a magas vérnyomás ellen? Magas vérnyomással lehet futni görkorizni kerékpározni? 13/L

lécci normális válaszokat!!!

Legjobb válasz: Menj el a gyerekorvoshoz! Õ megmondja, hogy tényleg magas-e, és ha igen, akkor mit kell vele csinálni.

Menj el a gyerekorvoshoz! Õ megmondja, hogy tényleg magas-e, és ha igen, akkor mit kell vele csinálni.
Teljesen igaza van az elsõ válaszolónak. Ha csak egy alkalommal volt magas a vérnyomásod, az még nem magas vérnyomás betegség. Ezt orvosnak kell eldönteni, és õ ajánlhat csak kezelést rá!

Mivel tudom befolyásolni a magas ill. az alacsony vérnyomást? Mit kell ennem-innom ahhoz, hogy normális legyen a vérnyomásom? Vagy, hogy legalább ne legyen annyira magas vagy alacsony?

Mivel az enyém tegnap 95/66 volt,a páromé pedig 156/68, (a fels? érték biztos, az alsó nem, de kb. az is annyi volt) Általában midkett?nknek igy szok lenni, nekem alacsony neki magas. Esetleg a páromét befolyásolhatta, hogy megivott el?tte egy üveg sört? Az enyém miatt annyira nem is aggódom, mert nekem vagy normális vagy alacsony, de a páromé általában mindig magas 130-140-150 körül mozog. én N/21, a párom F/26

Legjobb válasz: Az alacsony vérnyomás önmagában nem gond. Az lehet csak probléma, hogy rossz közérzet, szédülés vagy akár ájulás is társulhat hozzá. A rossz közérzet ellen lehet egy kicsit kávéval doppingolni. A 140/90 feletti vérnyomást tekintik magasnak, tehát nagyon nem mindegy, hogy a párodnál mennyi volt a második érték. A dolog annál veszélyesebb minél magasabb a második érték. Ezért a párodnál érdemes lenne orvoshoz fordulni, mert a magas vérnyomásnak már fiatalkorban is lehetnek olyan következményei ami visszafordíthatatlan.

Az alacsony vérnyomás önmagában nem gond. Az lehet csak probléma, hogy rossz közérzet, szédülés vagy akár ájulás is társulhat hozzá. A rossz közérzet ellen lehet egy kicsit kávéval doppingolni. A 140/90 feletti vérnyomást tekintik magasnak, tehát nagyon nem mindegy, hogy a párodnál mennyi volt a második érték. A dolog annál veszélyesebb minél magasabb a második érték. Ezért a párodnál érdemes lenne orvoshoz fordulni, mert a magas vérnyomásnak már fiatalkorban is lehetnek olyan következményei ami visszafordíthatatlan.

32 hetes terhes vagyok, magas lett a cukrom mit egyek? 120perc után 9.1?

Legjobb válasz: Terhesség alatt átlag 5%-ban elõfordulhat magasabb vércukor, de ez az esetek zömében szülés után magától rendezõdik. Menj el vele dokihoz, õ adjon tanácsokat. Legrosszabb, ami történhet, hogy a hátralévõ hetekben inzulinra állít. Táplálkozás szempontjából lehetõleg komplex szénhidrátokat egyél amúgy (rozsos kenyér, ne fehér; kekszek, csokik, magas cukortartalmú / magas glikémiás indexû tápanyagokat hanyagold)

Terhesség alatt átlag 5%-ban elõfordulhat magasabb vércukor, de ez az esetek zömében szülés után magától rendezõdik. Menj el vele dokihoz, õ adjon tanácsokat. Legrosszabb, ami történhet, hogy a hátralévõ hetekben inzulinra állít. Táplálkozás szempontjából lehetõleg komplex szénhidrátokat egyél amúgy (rozsos kenyér, ne fehér; kekszek, csokik, magas cukortartalmú / magas glikémiás indexû tápanyagokat hanyagold)
dietetikus, szénhidrátdiéta, nekem 160 grammos ch diétát kellett tartanom, errõl a doki és a dietetikus fog beszélni majd, kapsz recepteket, táblázatokat ezt kell tartani, akkor minden rendben lesz, elképzelhetõ, hogy kapsz gyógyszeres támogatást is
A kérdező hozzászólása: EU A 9.1 ENYIRE MAGAS HOGY INZULIN KELJEN? ÉS AZ NEM ÁRTHAT A BABÁNAK? MÁJAT EHETEK? VEGYES ZÖLDSÉG KEVERÉKKEL??
9.1-re még nem adnak inzulint, mondom, ez a legrosszabb, ami történhet. De 1 mérés nem mérés, elõször még legalább 1x megnézik, mennyire magas kontrollált körülmények között a vércukrod. Babára nem káros, májat nem tudom, dietetikust kérdezz errõl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! a kaját csak azért kérdeztem hogy mit fõzzek!!
a máj a vegyes zöldségkörettel mehet, bár jó lenne tudni, hogy milyen zöldségek, mert az sem teljesen mindegy lassan felszívódókat válassz: cukkini, tök, uborka, paradicsom, paprika, káposztafélék ami kerülendõ: hüvelyesek, sárgarépa, kukorica, mert ezeknek magas a ch tartalma
Nézd meg a neten az inzulinrezisztenseknak ajánlott 160 gr CH diétát. Napi ötszöri étkezés és nem mindegy mikor mit eszel! Segítek gyosan egy picit. Reggeli 7-8 között pl 2 szelet graham kenyér+felvégott+paprika+paradicsom, tízórai 9.30-10 között 4 korpovit keksz+1 natúr joghurt vagy kávé tejszínnel, ebéd 12-13 között natúr hús+ zöldségek (lehet barna rízs vagy basmati rizs, fõtt krumpli), levesek, amik nem lisztesek uzsonna olyan 15-16 között 1 alma, vagy bármilyen gyümölcs (kivéve, banán, szõlõ, dinnye) vacsora este 19-20 között mint reggeli vagy mint ebéd
A kérdező hozzászólása: na ere gondoltam, köszönöm!! :)

Én 20-éves srác wok es 195cm magas! Mit tehetek ellene, hogy jobban érezzem magamat a bőrömben? Valaki hasonló helyzetben?

Sokszor mongyák,hogy égimeszel? stb.!meg mindig mongyák,hogy húzzam ki magam de mindig elfelejtem!! A csajoknak mi jön be MAGAS_ALACSONY -pasi??

Legjobb válasz: Nem mondom hogy bajom van az alacsonyakkal, de ha látok egy magas pasit, attól eltudok olvadni. Szerintem a magasak "szexik", nekem nagyon bejön. :D

Nem mondom hogy bajom van az alacsonyakkal, de ha látok egy magas pasit, attól eltudok olvadni. Szerintem a magasak "szexik", nekem nagyon bejön. :D
Folytatva a gondolatmenetemet: egyáltalán nem szólom meg az alacsonyabb férfiakat sem, hiszen õk is ugyanolyan értékes emberek!!
A magas fiúk mindig vonzóbbak! :) Egyébként meg nem az a lényeg, hogy jó pasi vagy átlagos pasi-e valaki, hanem az, hogy fejlõdjön a személyiséged (olvass sokat, az tágítja a világlátásodat, és közben hátha magadat is jobban megismered, továbbá legyél tagja néptánccsoportnak, vagy sportcsapatnak, vagy színjátszókörnek stb., ami további lehetõségeket nyújt az önismeretre), és közben majd érzékenyebb leszel arra, hogy észrevedd az olyan lányokat, akikkel egy hullámhosszon vagy.
viccelsz??? nincs is vonzóbb egy jó magas fiúnál :) ha nekem le kell írnom a zsáneremet, a legelsõ kritérium, hogy 190+... szóval ne búslakodj, ez nagyon vonzóvá teszi a srácokat és a lányok biztonságban érzik magukat melletted ;) 19/L
szerintem ha izmos vagy és normáliis a testsúlyod akkor nagyon is jóó sõt !! :D
A kérdező hozzászólása: 12:38 csak azért lehet mert nem teljesen vagyok magyar!Serbia-i wagyok! :)
a 165 centimmel imádom a magas srácokat :D 175-180 alatt nekem nem férfi az a férfi...az meg külön képesség h imádom a magasabbakat :) én tuti a magas átlagos srácot választanám. fogadd csak el magad, sõt nemhogy örülnél neki:)
Szerintem sokkal elõnyösebb egy pasinak, ha magas 185+. Amúgy ahelyett, hogy ezen agyalsz, inkább fejleszd a helyesírásod, és a fogalmazási késséged, mert most elég gáz mindkettõ. 19L
Imádom a magas pasikat és rengetegen vagyunk még ezzel így, szóval ne legyenek gátlásaid emiatt.
engem nem zavar ha egy fiú magas mert énis magas vagyok.
szerintem az intelligenciáddal van problema.
Ja, és még valami, nálam egy 160 cm-res pasi nem lehet jó pasi, hiába néz ki jól, meg szép izmos, ápolt... akkor is csak 160 cm... az nekem nem férfias.
A 175 -ömhöz hüén néznék ki egy 160 cm-res pasival, ugyhogy a "kémia" szerint a 195-öst választanám! :) De nyugi, alapból is a magasakat szeretem, (mit szeretem, imádom!!), akikre a szó szoros értelmében is fel tudok nézni. Nekem se könnyû a 175 cm-remmel, lányként :( Kevés a tényleg jó pasi aki ilyen magas is. :) De ha a magas mondjuk nem szimpatikus valami miatt, akkor inkább keresnék egy harmadikat.
A kérdező hozzászólása: és ha egy 160-cm magas jó pasi vagy 190cm m. átlagos pasi közt kéne választanod?
hát én örülnék annak ha olyan magas lennék amúgy mások gúnyos megjegyzéseivel sztem ne foglalkozz, az NBA-ben sõt a magyar kosárlabda bajnokságban a centerek többsége 210 fölött van az meg emberfüggõ hogy kinek mi jön be, biztos vannak akik kifejezetten szeretik a magasabb palikat
Hát mindenképp a magasak jönnek be inkább (nekem is), de fontos azért a külsõ is, meg a szimpátia. Tehát ha választanom kéne egy 195 cm, de nem valami helyes, vagy nem szimpi fiú, és egy 177 cm helyes, szimpatikus közt, biztos az utóbbit választanám. (én 175 cm lány vagyok).
Szerintem egy pasi legyen magas...nem birom az iylen 170 centis fiukat. Ne erezd hulyen magad emiatt. 179cm/L

Fiuk/lányok. Nektek mi a véleményetek a magas csajokról?

17éves vagyok. kb 176cm . alakra csinosnak mondhatom magam. de a magasságom miatt mindig kellemetlenül érzem magam...

Legjobb válasz: Te magas?! XD Az én csajom 192 cm, én 175 cm. :) Nem vagy te magas! Egyébként ne törõdj vele, vannak 176 cm felett pasik bõven.

Te magas?! XD Az én csajom 192 cm, én 175 cm. :) Nem vagy te magas! Egyébként ne törõdj vele, vannak 176 cm felett pasik bõven.
nagynenjem 19 eves es 178cm magas de batran hord magassarkut mert szereti. Es szerintem Te is hordj batran.:)
24 éves lány vagyok, 176, 5 cm, simán felveszek 15 cm-es sarkú cipõt is...semmi baj Veled, húzd ki magad, hogy nem vagy kicsi..hidd el Nekik sem jobb..sõt.. :) Pusza
Szija! Én is 175 cm vagyok és lazán felveszem a 10cm es cipöt kisszoknyával vagy rövidnacival és csak ugy forognak a pasik:) Én úgy veszem észre hogy szeretik a hosszú lábú lányokat:) CSak nézz szét az utcán rengeteg olyan pár van ahol a csaj magasabb, szinte ez már divattá vált:) Szóval egész nyugodtan vegyél fel magassarkút, és érezd benne jól magad! L/19
hát én olyan 168 körül mozgok, és hordok nagyonmagassarkút... hát elõször furcsa volt, óóóriásnak éreztem magam:) aztán egy hét alatt rájöttem hogy úgy vagyok az abszolút átlag... ez azt jelenti hogy kb te alapállapotban vagy az átlag, szerintem felvehetsz még egy kisebb sarkú cipõt is, nem gáz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! nagyon aranyosak vagytok :)
Nem vagy túl magas. Én 187cm vagyok. Ha a barátommal vagyok simán fölveszem a 4-5cm magassarkút, mert még úgy is kisebb vagyok nála. (Õ 208cm) 18/L
Én 180 cm vagyok, de nem hordok magas sarkú cípõt. 15/l
Kb. 181 centi vagyok, és nagyon jól érzem magam a bõrömben! Soha de soha nem szeretnék kisebb lenni! Én is bátran felveszem a 8 centis sarkú csizmámat. Tedd ezt te is! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm. aranyosak vagytok :) hát akkor bátran hordok magasabb cipõt is! :) na meg látom nem én vagyok egyedül ilyen magas :DDD és mindeki büszke rá ahogy látom. köszönöm az eddigi válaszokat :)
174 cm vagyok és 10 cm-ig simán felveszem a magassarkút, néha még a 14 cm-est is, de abban már picit rosszul érzem magam. :) 19/l
A kérdező hozzászólása: barátom is magasabb nálam, még magassarkuban sem lennék nála magasabb...max egy magasak lennénk. csak nem tudom. más véleménye is érdekel :) h ki mit gondolok rólunk/uk.mennyire tartják gáznak vagy sem. :) meg ilyenek :) ja és köszönöm a válaszod :)
Engem nem zavarna a magasságod (fiú vagyok, 180cm). Egy ember nem csak az alapján mérhetõ.
én csak 15 èves vagyok & 179 cm...én nm hordok magassarkút.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!