Találatok a következő kifejezésre: A magas és az (565 db)

Mint tudjuk, a kávé és az energiaital a koffein miatt emeli a vérnyomást. Okozhat-e a koffein TARTÓS magas vérnyomást akkor is ha abbahagyjuk ezek fogyasztását? Illetve a leszokást követően maradhat e örökre magas a vérnyomás?

Azaz képes e a tartós koffeinfogyasztás rászoktatni a szervezetet a magas vérnyomásra a koffeinmegvonást követően is?

Legjobb válasz: Minden esetre krónikus magas vérnyomáshoz biztos hogy nincs köze. Ráadásul ha emeli is a vérnyomást a koffein (most kitárgyaltátok hogy nem emeli, nekem mindegy) hosszú távon kísérletek szerint úgy tudom hogy a rendszeres kávézás még csökkenti is a vérnyomást. Tehát nem krónikus magas vérnyomást okoz, hanem segít csökkenteni azt. Energiaitalról nem tudom, egy cukros mû-cucctól sok jót nem várnék.

Minden esetre krónikus magas vérnyomáshoz biztos hogy nincs köze. Ráadásul ha emeli is a vérnyomást a koffein (most kitárgyaltátok hogy nem emeli, nekem mindegy) hosszú távon kísérletek szerint úgy tudom hogy a rendszeres kávézás még csökkenti is a vérnyomást. Tehát nem krónikus magas vérnyomást okoz, hanem segít csökkenteni azt. Energiaitalról nem tudom, egy cukros mû-cucctól sok jót nem várnék.
Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a kávénak SEMMI köze a vérnyomáshoz.
Végeztem, nem ment fel. Apám majdnem szívrohamot kapott, a doki azt mondta a kávénak ehez semmi köze és tényleg nincs. Utána olvastam, és kiderült, hogy több szakértõ is egyetért ebben.
Nem tudom. Logikailag: nem. De én már bármit el bírok képzelni. Azonban az nagyon fontos, hogyha valakinek magas vérnyomása van (és esetleg túlsúlyos is), akkor muszáj belefognia egy gyógykezelésbe! Én már hallottam olyan magas vérnyomásos betegrõl, aki nem szedte a gyógyszereit és 50 éves korára végkimerülésben meghalt. Tehát nagyon rossz a szívnek (a testnek) tartós magas vérnyomásban élnie. Kikészül tõle. Egyébként sima fokhagyma kapszulával is nagyon jó eredményeket lehet elérni, csak rendszeresen kell szedni és sokáig. és hát fogyókúrával = husi, zöldség. (No: cukor, tészta).
A kérdező hozzászólása: De igen! Hiszen koffein bevételét követõen igenis emelkedik a vérnyomás! Én így tudom. Ha nem hiszed, végezz kísérletet és mérd meg...
A zöld tea koffeintartalma (teinnek nevezik, de az koffein) ugyanannyi, mint ami a kávéban van, sõt a minõségi zöld tea még többet tartalmaz. A koffein nem a vérnyomás emelésével stimulál, hanem az agyat stimulálja. Az a baj vele, hogy stimulálja az agy alvásközpontját is, és egy idõ után elalszol tõle.
A koffein közvetlenül nem okoz magas vérnyomást. Értágító hatása van. (Néhány fájdalomcsillapítónak is ez a hatóanyaga, és úgy szünteti meg a fájdalmat, hogy tágítja az ereket) Tehát én is azt mondom, hogy semmi köze a tartós magas vérnyomáshoz. A pulzusszámot emeli, mivel izgató hatása van. A koffein közvetetten okoz magas vérnyomást, mivel vízhajtó hatása van. Ha elegendõ mennyiségû vizet veszünk magunkhoz rendszeres kávéfogyasztás mellett, akkor nem áll fenn a krónikus magas vérnyomás lehetõsége.
A kérdező hozzászólása: De akkor miért van az, hogy egy távoli ismerõsöm megivott egy éjszaka 12 energiaitalt és agyvérzése lett?
Mert túlzásba vitte! Nyílván nem 12 energiaital a napi megengedett dózis... szerencsétlenek....
magas, sportos:) 17L
a sportos aki kicsit izmosabb is szóval nem egy nádszál legényke és nálam magasabb legyen mindenképpen
magas, sportos. hogy miért? énis magas làny vagyok
Én magas vagyok és izmos, tehát széles.Nemcsak ez a 2 fajta van..
A kérdező hozzászólása: Szerintem a sportos is izmos ;)
magas sportos:)
Szerinted? Minden lánynak magas fiú kell sajnos.
magas de ne túl sportos :)
én az 175 körüli kicsit zömökebb, de izmos pasikra bukok.

Fiúk nektek milyen lányok jönnek be jobban az aranyosak és alacsonyabbak vagy a magas és céltudatos lányok?

Legjobb válasz: miért? egy magas csaj nem lehet aranyos? meg az aranyosság kizárja a céltudatosságot?

miért? egy magas csaj nem lehet aranyos? meg az aranyosság kizárja a céltudatosságot?
A 4 tulajdonság közül az aranyos a legfontosabb számomra:)
Nekem kimondottan az alacsony aranyosak! Magasnak meg céltudatosnak itt vagyok én, meg aztán a lányoknak ez amúgy se áll jól. Legyenek inkább aranyosak, akiket nekem kell megvédeni.;)
Alacsony, aranyos :)
A kérdező hozzászólása: Nem csak kíváncsi vagyok akkor úgy kérdezem a magasabb vagy az aranyosabb és a másik variáció h céltudatosabb vagy aranyosabb?
a középmagas aki aranyos és céltudatos is :)
1.vel egyetértek. nekem mindegyik bejön de ne legyen ribancos
Azért ne legyen colos és állva se tudjon le**opni de a középmagas a megfelelõ
Én alacsony is és aranyos is vagyok :)

Félek elkezdeni a fog.gátlót. Szokott magas lenni a vérnyomásom, és az van ráírva, hogy akinek magas az nem szedheti. Lehet bajom tőle? Mit tegyek?

A pulzusom meg volt a múltkor 90.:S A trombózistól is félek. Ez csak az én hülyeségem, vagy van benne vmi?

Legjobb válasz: Ezért kell elmenni elõtte nõgyógyászhoz, aki mindenre megvizsgál!

Ezért kell elmenni elõtte nõgyógyászhoz, aki mindenre megvizsgál!
Egyetértek az elõttem válaszolóval...Nemrég jött a suliba egy nõgyógyász felvilágosítást tartani és azt mondta h aki fogamzásgátlót akar szedni annak elötte nõgyógyászhoz kell menni és õ kivizsgál! Szal sz.tem menj el...ha ciki ha nem...ink jobb tudni h szedheted-e vagy sem minth majd 1 év múlva bajod legyen tõle!
Szerintem legegyszerûbb fog.gátl. helyett óvszer. Semmilyen formában nem veszélyezteti az egészségedet és a hormonháztartásodat, semmi gond nincs vele.
Nézd szerintem is menj el Dokihoz. Amúgy tudom ajánlani a hüvelygyûrût lehet azzal jobban jársz. :) Hasonló elven mûködik mint a tabi. Majd nézz utána. pixpix
Valószínüleg volt orvosnál, merthogy már ott van nála a tabi, tehát valaki felírta neki. Azt érzem, hogy bizony ez az orvos nem vizsgált meg (mintahogy a 99% nem is teszi) rádnéz, elõ van neki írva miket írhat fel és ebbõl felírt egyet. (Ne pontozzatok le tényleg így mûködik, a dokiknak meg van kötve a keze, hogy mely gyógyszerekbõl dolgozhat, mégha az nem is jó a betegnek...sajnos ez van..) Ezért van az, hogy ha jobban körülnézel a mostani foggátlók: Yasminelle, Mercilon, Hüvelygyûrû, meg max Lyndinette20 és ennyi... 1-2 kósza még esetleg. és sajna nagyon kevés embert vizsgálnak meg elõtte... Menj el egy orvoshoz, aki megvizsgál! Ebben az esetben tényleg kényes lehet elkezdeni, nehogy úgy járj, mint én. Amit paffra vághatott a foggátló a szervezetemben, azt mind megtette :oS NEM VAGYOK EGYEDÜL!!! Sok szerencsét!
Szerintem mindeképpen magán rendelésre menj, és ott foglalkoznak is veled. Amikor elõször felírják a gyógyszert elvileg teljes vérkép és vizelet vizsgálat kellene. Plusz meg kéne kérdezie, hogy a családodban fordult-e elõ trombózis, infarktus, stb., ezután írhatná fel a tablettát. Nekem szerencsém volt, mert magánrendelésre mentem, és ezeket meg is tette a doki. Barátnõm bement a kórházba a nõgyógyászatra, minden vizsgálat nélkül (!) felírták neki a fogamzásgátlót. 17 évesen tüdõ embóliát kapott tõle. Szerintem ez elkerülhetõ, ha rendesek kivizsgálnak.

Igaz, az, hogy manapság sokkal több pasinak tetszenek a magas és vékony lányok?

tehát magas alatt a +170 cm-es csajokat értem, olyan 176-177 cm-ig, mellé vékony, formás testalkat

Legjobb válasz: a 165-168cm az nem alacsony, az átlagos. Az alacsony a 160 cm alatti. A pasiknak tetszenek a magas (170+) és a közepes (161-169) magasságú lányok is. Talán az átlagos magasságúak a legkelendõbbek, de csak azért mert az átlagpasi 175cm körül van.

a 165-168cm az nem alacsony, az átlagos. Az alacsony a 160 cm alatti. A pasiknak tetszenek a magas (170+) és a közepes (161-169) magasságú lányok is. Talán az átlagos magasságúak a legkelendõbbek, de csak azért mert az átlagpasi 175cm körül van.
igen de sok olyan is van, akinek meg pont az alacsonyabb lányok jönnek be
160 az igazi.
Nekem például az alacsonyabb de vékony csajok tetszenek alacsony alatt olyan 165-168cm-t értem és ügye a formás testalkat is fontos :D
igaz, decsak mert énis 190cm fölött vagyok :) 19f
Igazából én is az alacsony csajokat nézem meg elõbb. Kérdezõ! 170 és 177 centi közt magasak a lányok szerinted! De aki ez felett van, õt milyen jelzõvel illeted?
A kérdező hozzászólása: jó, akkor úgy mondom, 177-ig átlag feletti, 177-tõl magas. de hétköznapi nyelven akkor is azt mondják egy 170 és 177 közötti csajra, hogy magas, nem "átlag feletti"....
nekem 160-165, husis az "ideálom"
Pont, hogy fordítva kérdezõ, a mai srácok nagy része inkább a pici, cuki, esetleg középmagas lányokhoz vonzódik. Szerintem sokkal csinosabbak a 175+ -os hölgyek, így legalább több marad nekem... :D

Lenne pár kérdésem a CSS-el kapcsolatosan. Kérem aki ért hozzá segitsen. Miért vet ki mindig a szerver és azt irja ki h magas a ping?

legf?kébb ez a gondom....

Legjobb válasz: Na most azért magas a ping-ed mert éppen töltesz valamit torrent vagy valami más vagy eleve "szar neted" van.

Na most azért magas a ping-ed mert éppen töltesz valamit torrent vagy valami más vagy eleve "szar neted" van.
ip cím kb így 80.249.173.104:27018 csatlakozni consolba connect 80.249.173.104:27018 Ha valami még mindig nem jó ird ki nevedhez hogy gyakori és vegyél fel:pasika1
A kérdező hozzászólása: pasika1 okes.. de min vegyelek fel, ?? msn ?? v mi?
ja steamra gondoltam... :Dmsn-t hagyagoljuk akkor inkább it írd le
biztos törtess vagy

Az igaz hogy a magas, nök aza azaz a 174cm körüli magas nök a szépek? Mert én annyi vok és a sokan mondják hogy nagyon szépp vok! De én nem tartom magamamat szépnek! Mért?

Legjobb válasz: Mert ilyen a nõ :) Nem is ismerek senkit aki elégedett lenne magával! Persze a szépség is szubjektív kérdés. Kinek mi a szép. Általában a mediterrán típusú csajok jönnek be majdnem mindenkinek. Tapasztalataim szerint. De a magassággal nem függ össze.

Mert ilyen a nõ :) Nem is ismerek senkit aki elégedett lenne magával! Persze a szépség is szubjektív kérdés. Kinek mi a szép. Általában a mediterrán típusú csajok jönnek be majdnem mindenkinek. Tapasztalataim szerint. De a magassággal nem függ össze.
Nem a magasságtól függ a szépség. Egy alacsony nõ is lehet kifejezetten szép. Fontos az alak, az arc, a haj meg a körmök ápoltsága, na meg a megfelelõ öltözködés.
Az én tapasztalataim szerint meg a skandináv tipusú csajok jönnek be sok mindenkinek. Szóval az hogy ki a szép mindenki másképp gondolja. Neked meg ha többen is mondták már hogy szép vagy akkor biztosan igazuk van, örülj neki:) Ez nem a magasságtól függ.
hat az alacsonyabb nok is szepek.en csak 158 cm vagyok es 48 kg de igy is utanam neznek az utszan es azt is mondjak hogy szep vagyok, megis nagyobb meleket szeretnek es sorolhatnam...hat nem tudom ha lenne sok sok penzem akkor elerhetnem azt h amokr a tukorbe nezek akkor tetszek magamnak, lehet h t is, de ha nincs akkor hallgas masra oltoz csinosan, sminkeld magad, stb es meglatod tetszeni fogsz magadnak.
A kérdező hozzászólása: Ne azért, mondtam hogy valakit megbáncsak isten mencs!!!Tom hogy akicsi csajok is szépek!! Nekem pedig sokan mondják hogy szép vok !! És mégse vagyok magamal elégedett!! Mért van ez??????
Én 170 cm vagyok. A magasság csak pozitívum, mert egy hosszú, formás comb szebben mutat, mint egy rövidke... De a túl magas nõk sem szépek. Azt hiszem, te pont a határon vagy. Elég sok az alacsony férfi, és zavarja õket, ha magasabb vagy náluk. :)

Mik a magas, és mik az alacsony vérnyomás tünetei?

Legjobb válasz: Alacsony:fáradékonyság,reggeli nehézkes ébredés,émelygés,stb

Alacsony:fáradékonyság, reggeli nehézkes ébredés, émelygés, stb

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!