Találatok a következő kifejezésre: A magánnyugdijat a gyed és gyes (3 db)

szia, A Gyás-ból nem, de a többibõl igen.

A magánnyugdijat vonják a gyed és gyes alatt vagy nekem kell befizetnem, mint a táppénz alatt?

vagyis most tp-en vagyok és igy nem vonnak nyugdijt ha már szülés után a gyed és gyes az ugye rendes bérnek számit akkor vonni fogják mint mikor rendesen kapom a fizut vagy még akkor sem?

Legjobb válasz: Szülés után, a gyes gyed rendes munkaviszonynak számít,és automatikusan vonják a magánnyugdíjat belõle.Amikor igényled,kérni fogják a nyugdíjtagsági irataidat,ezt vidd magaddal.

Szülés után, a gyes gyed rendes munkaviszonynak számít, és automatikusan vonják a magánnyugdíjat belõle.Amikor igényled, kérni fogják a nyugdíjtagsági irataidat, ezt vidd magaddal.

Azzal fordulnék hozzátok, hogy nekem nincsen bejelentett munkám, de fizetem meagam után a TB-t és a magánnyugdíjat imár 15 hónapja akkor így mot nekem jár a GYES, GYED, TGYÁs?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy a 2%-os pénzbeli levonás után számolják ezeket, amit elvileg a munkáltató fizet utánad! De remélem más mond majd okosabbat, s többet is!

Szia! Én úgy tudom, hogy a 2%-os pénzbeli levonás után számolják ezeket, amit elvileg a munkáltató fizet utánad! De remélem más mond majd okosabbat, s többet is!
Alanyi jogon jár majd a gyes, de a többihez min.1 év munkaviszony kell
Az, hogy fizeted magad után a tb-t nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt, csak jogosulttá tesz az egészségügyi ellátás térítés nélküli igénybevételére. Így a tgyás és a gyed nem jár neked, hiszen azokhoz biztosítási jogviszony, és megfelelõ biztosításban töltött idõ (jelenleg 365 nap szülést megelõzõen két éven belül) szükséges. A gyes alanyi jogon jár, így te is azt fogod kapni, plusz ingyenes lesz a szülés, és az azt követõ kórházi kezelés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!