Találatok a következő kifejezésre: A macskam lassan egy hete eltunt (3 db)

A macskam mar lassan egy hete eltunt es nem akar hazajonni. Mi lett vele?

Legjobb válasz: Ha kanmacska akkor most bagzóidõ van, ne aggódj elõ fog jönni. De ha idõs volt és betegeskedõ, akkor elképzelhetõ, hogy elment elpusztulni. Nálunk is ezt csinálta.

Ha kanmacska akkor most bagzóidõ van, ne aggódj elõ fog jönni. De ha idõs volt és betegeskedõ, akkor elképzelhetõ, hogy elment elpusztulni. Nálunk is ezt csinálta.
a fiu macska ahogy írták megy minden felé, akár hónapokra is. lány macskák akkor mennek el ha nem érzik jól magukat, pl új kutya, gyerek aki gonosz vele... vagy el ment elleni. akkor majd haza viszi a kiscicákat.
az enyém 1 éves fiú volt, párzási idõszakban végzett vele a sors, megsebesitették a verekedés során és nem tudott begyógyulni hetekig, és elpusztult, annyira hajtotta az ösztöne... de nem is ezt akartam irni, egy állatorvos rendelõ elõterében olvastam, ha szeretné hogy kandúr cicája megérje az 1 évet akkor /nem tudom milyen kifejezést használt/ a lényeg az volt, hogy hozza el idõben az állatorvoshoz megmüttetni!!! különben elveszti, na ez történt nálam, a lánycica meglett mütve, de a fiú nem :-((
Persze, mert az ivartalanított kandúrok nem csavarognak el. Az enyém is, mióta ivartalanítva van, nem jön haza összeverve, véresen, nem csavarog el napokra és nem is jelöl. Amúgy tényleg, ha kandúr, akkor valszeg azért tûnt el. De azért 1 hét után haza szoktak menni, annyi idõ alatt nagyon lwfogynak, kimerülnek... ha iylesmi áll a háttérben, akkor figyeld, hátha egyszercsak megjelenik!
Nekünk a terhes cicánk egy hónapra eltünt.Mikor 1 hónap múltán hazajött szó szerint csak csont volt rajta!!!A macska 20dkg volt!!!!Doki mérte!Valszeg úgy maradt életben, hogy megette a kiscicáit.Lehet hogy a tiedet is bezérták nem?Bea

Van két macskám (azaz csak volt). Egyikük már lassan 2 hete eltűnt, mint kiderült, a szomszéd mérgezte meg, ugyanis ő csirkéket tart, és az egyik macskám nemrég elkapott egyet.Mit tegyek? Milyen jogaim vannak, és érnek-e ezek valamit?

Én akkor személyesen kértem bocsánatot, valamint természetesen kifizettem a kárt (szerintem többet is, mint amennyit ért). Elmagyaráztam neki, hogy nem áll sem módomban, sem szándékomban a lakásba zárni a macskákat, mikor itt az óriási kertünk, és kedvükre szaladgálhatnak. Miután kártalanítottam, úgy látszott, ki van engesztelve. Erre most kiderül, hogy megmérgezte a macskámat..nem érzem fairnek a dolgot.

Legjobb válasz: Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!

Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!
Ha tényleg van bizonyítékod arra hogy õ tette, és tényleg nem fejezi be ezt a kis "játékát", akkor szerintem is menj az állatvédõkhöz.Az állatvédõk természetesen nem fognak ellened is "vádat" emelni, hogy a macskád megölte a tyúkját, mivel az a macska volt, és a cicáknak ez eleve benne van a természetükben.Ráadásul te még meg is fizetted a kárt. Remélem megjön az esze a szomszédodnak! :)
Teljes mertekben egyetertek a elottem szoloval.
Mibõl gondolod, hogy õ tette ki a mérget? Egyébként én is egyetértek az elsõvel.

A macskám már lassan egy hete hogy eltűnt. Ez a párzási időszak miatt van?

Van egy hím macskám és már egy hete hogy nem jött haza. A barátaim szerint azért mert most van a párzási id?szak..Tényleg emiatt mehetett el? Van esély arra, hogyha lemegy ez az id?szak akkor visszajöjjön?

Legjobb válasz: Ha elõkerül,SOS ivartalaníttasd,vagy egyszer eltûnik végleg!

Ha elõkerül, SOS ivartalaníttasd, vagy egyszer eltûnik végleg!
Szia! Nekem is vannak és elmennek néha csak napokra néha hetekre, volt hogy egy év mulva jött vissza. De volt hogy sohasem, pedig õ volt a kedvenc cicám! :'( Szóval ha nem akarod hogy lefogyva sebesen, esetleg férgesen találjon haza hetek múlva tényleg a legjobb ha ivartalanítod. De ha nem akarod megfosztani semmitõl vállalnod kell hogy lehet egyszer nem jön haza.
Az én cicám is eltûnt egy hétre és úgy jött haza hagy a feje fel volt dagadva és a lábában volt egy lõtt seb :S:S Elvittem állatorvoshoz azóta jól van :) már csak ivartalanítani kell.
A kérdező hozzászólása: Szeretném õt ivartalaníttatni és ha még valaha visszajön meg is teszem.. :)
Ha hazatalál, ha nem ütötték el, ha nem kapta el egy kutya, ha nem verték össze más macskák nagyon és ha nem talált olyan helyet, ahol jobb a kaja, akkor hazamehet. Barátnõméké két hét után ment haza félszemmel. Hát nekem mind ki van herélve, egyetlen napra sem szoktak eltûnni, egy tûnt csak el, de az szegény haza sem jött késõbb sem.
az en cicam is epp 1eve ilyenkor tunt el( verbeli kandur volt..par napig mi sem aggodtunk, gondlotuk parzas, stb. aztan csak teltek-multak a napok, es tobbe nem jott haza.. Remelem, h a te cicad hazajon!!!
Járják a területük, szerezni próbálnak vagy megvédeni. Közben autók, kutyák, macskák, jószándékú emberek. A miénk töketlen, de így is járja a környéket. Sajnos fogyóeszköz, ezzel tisztában kell lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!