Találatok a következő kifejezésre: A macskam lassan egy hete (6 db)

SEGÍTSÉG! Miért nem eszik a macskám? Már lassan egy hete. De inni iszik, de enni egyáltalán nem eszik. Le van fogyva teljesen 5-6 kilóról, szinte csont soványra fogyott, és a hasa fel van puffadva.

Az idén lesz 4 éves a,karthauzi kijárós macskám.Van olyan amikor olyan mozdulatot csinál mintha hányni akarna.Vagy az is lehet hogy megmérgezték?Mert van itt a szomszédba 3 házzal odébb egy hülye gyerek aki,lövöldözi a macskákat sörétessel.Már az enyémet 3 vagy 4 szer lötte meg:(,egyszer a lábát ,egyszer a fejét. a többire már nem nagyin emlékszem... Lehetséges hogy ? mérgezhette meg :(:( :'( Mit tegyek? Hívjak állatorvost neki?(Mert mifelénk az állatorvos házhoz jön.) Vagy mit tegyek? :'(

Legjobb válasz: Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??

Az a lényeg, hogy nehogy ivartalanítsd!!!Akkor jövõre még egy ilyen hetes kiruccanás után jó eséllyel megdöglik. Mert azt elárulhatom, hogy jövõre is ugyanígy fogsz járni. De nem baj, akkor nem kell bajolni az állatorvossal végre. Ja, és ha az én macskámra egyszer is valaki kezet emelt volna, szerintem már feldugtam volna a puskacsövet az orrán, az biztos!!!Válajatok már felelõsséget az állatért. Akkor is, ha orvost kell hívni, meg akkor is ha örültektõl kell megvédeni.
Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??
Már régen ki kellett volna akkor hívnod az állatorvost. Tejet adtál neki? Nem tudom mi baja lehet, de az állatorvos meg tudja mondani.
Ne haragudj, de nagyon rossz gazda vagy ha 1 hete nézed szerencsétlen szenvedését és még nem hívtál orvost.. Ez itt nem az állatklinika tudakozója ahol szakápolók/orvosok mondják meg neked látatlanban h mi baja a cicádnak! Azonnal hívd ki az orvost!!!
AZONNAL ORVOS! A macska, ha néhány napig éhezik, elkezdi lebontani a saját máját, zsírmája lesz, ami májelégtelenséghez vezet. Nem tudja méregteleníteni a szervezetét és pár nap alatt meghal. Pláne, ha nem is kell vinni sehova, mire vártál??????
... embernek való fûszeres kolbászt akarsz adni a beteg macskádnak...? mikor viszed az orvoshoz? inkább ezt írd meg.
A kérdező hozzászólása: utolsó elõttinek: én nem mondtam ilyet hogy azért haragszik a szomszéd mert macskákat gyárt a miénk az övének! amugy meg az a baja hogy megfogja a galambjait a macskám. utolsónak: ma megyek el az állat orvoshoz, és kihívóm hogy jöjjön el.
De ha aggódsz az rosszabb mert a macska megérzi úgy mint a kutya.AZONNAL HÍVJ ÁLLATORVOST.Remélem jobban lesz!
Ja és helyesen teszed.Mégegyszer remélem hogy meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: ja és kandúr macska
A kérdező hozzászólása: Valamelyiknap volt kint az orvos a macskámnál, és beoltotta, adott neki vitaminokat és étvágyjavítót.Már 2 napja nem jött haza a macskám, lehet hogy elpusztult?:'((((((
Egyértelmûen beteg a macska és orvosnál a helye. Jó lenne, ha akkor megbeszélnétek az ivartalanítás idõpontját is, mert 1. elõbb-utóbb más macskák tényleg szétszedik, 2. jogos annak a szomszédnak a haragja, akinek a macskájának sorozatosan kölyköket gyárt. Ha kóbor cicáknak gyárt kölyköket az puszta szívtelenség a kandúr gazdájától, hisz a kóbor, oltatlan mamacicák nagy százalékban pusztulnak el az ellésektõl magukra hagyva a kicsinyeiket, akik késõbb maguk is elpusztulnak. Ez rettenetes, légyszíves ne hagyd ezt!
A kérdező hozzászólása: Most adtam neki kolbászt a macskának, és látom rajta hogy meg akarja enni, de nem birja, megfogja a szájával és rágni akarja, de aztán kiköpi.:(
Lehet, hogy csak a felöklendezett szõrcsomó akadt el neki valahol, azért nem eszik, és nincs hangja. Nézesd meg dokival sürgõsen!
már máshol is írtam, de megint leírtam: nem kell vitázni a mérgezõkkel, egyszerûen közölni kell velük, hogy az állatkínzást a törvény (ha jól emlékszem, 2007 óta) börtönbüntetéssel sújtja, és hogy ha nem akarják, hogy kihívjátok a rendõrséget és állatvédõkkel együtt (az állatvédõk különösen hatásosan tudnak nyomást gyakorolni az ilyenekre), akkor azonnal leállnak mindenfél ilyesmivel. Én a helyetekben amúgy kihívnám, ha még egyszer ilyesmi történik.
A kérdező hozzászólása: Adtam neki tejet.De nem issza meg:(
A kérdező hozzászólása: De már nem is egyszer , mondtuk ennek a hülye gyereknek hogy ne bántsa mert nem lesz jó vége... Anyám is már nagyon összeveszett vele. De mind hiába.Akkor is ezt mûveli.
Az én macskám is volt, hogy 1 hétig haza sem jött, aztán soványan egyszer csak elõbukkant. Nem, nincs ivartalanítva és nem döglött még meg. Húha...csoda macska. Persze, mindent az ivartalanításra kell fogni, ezt már nem hiszem el. Ha nincs rá pénze mi a szent ..... csináljon? Minden esetre hívd ki az állatorvost. Bár nekem volt már, hogy a cicámnak teljesen fel volt szakadva a torkánál a bõr, úgy, hogy látszódott a nyelõcsöve, volt, hogy a másik macskámnak eltörte a szomszéd a lábát, a másik macskámnak volt, hogy kihullott a szõre már majdnem teljesen. És nem hívtunk állatorvost. Itthon meg tudtuk õket gyógyítani. Jó, idén ivartalanítjuk õket, mert van rá most pénzünk és nem akarunk még egy ilyet. Az én kutyáim is és a szomszédoké is úgy csinál mintha hányni akarna, köhög. Lehet, hogy megmérgezték, akkor adj neki tejet, elvileg közömbösíti a mérget.
A kérdező hozzászólása: Mert nem jött haza egy hétig!És gondoltam hogy biztos ûzõdni van.És tegnap elõtt jött haza, szinte csont soványan, és ebböl következtetek arra hogy nem evett, mert ha evett volna akkor valószínûleg nem lenni ilyen sovány.És amikor haza jött , raktam ki neki a kedvenc ételeibõl (kolbász, hús, macskaeledel, tej, tejföl, stb..) És nem evett beléle, csak megszagolta, és olyan mozdulatot csinál, mintha hányni akarna.azért nem hívtam ki az állat orvost mert tegnap elõtt vártam egy napot (tegnapig hogy hátha eszik) de nem.És ma akartam kihívni az állat orvost, de ma nincs otthon, elvan utazva a családjához.és ha minden igaz akkor, holnap otthon lesz már.Holnap az lesz az elsõ hogy, felhívom az állatorvost, vagy elmegyek hozzá.:( De amikor hívom hogy jöjjön akkor jön szalad és nyávog(hangja is alig van.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100414/F_nyk_p_1098_www.kepfelto.. http://kepfeltoltes.hu/view/100414/DSC04128_www.kepfeltoltes.. Ilyen volt :((((((

Szerintetek mitõl lehet az hogy a macskám szédül, hasmenése van és hány? Mert már a többi is elkapta és ugyan az a tünetük. Már lassan egy hete. Arra gyanakodtunk hogy kiszáradás. Szerintetek?

Legjobb válasz: Anyám borogass! Még egy õrült. Tegnap egy hete béna kutyáról kérdeztek, ma egy hete hányóról. Orvos, édes öcsém, orvos! Nem kérdezõsködni kell, nem kínozni az állatot, hanem orvosnak megmutatni.

Anyám borogass! Még egy õrült. Tegnap egy hete béna kutyáról kérdeztek, ma egy hete hányóról. Orvos, édes öcsém, orvos! Nem kérdezõsködni kell, nem kínozni az állatot, hanem orvosnak megmutatni.
Pff.... hány macskád van? Macskánként két év letöltendõt adnék gondatlanságért. Remélem, hogy kamu kérdés, és ilyen idióták nincsenek.
Nyugi, ez csak egy szerencsétlen, aki nem tudja mit csináljon (bocsi kérdezõ), nem kell leharapni a fejét!! Jó ötlet lenne mondjuk orvoshoz vinni.....
Nem értek egyet a harmadikkal. Ha betegrõl van szó, akkor orvoshoz kell vinni, nem kínozni. Legyen szó emberrõl, állatról. Aki ezt önmagától nem tudja, az ne tartson állatot. Arra gyanakodtunk, hogy kiszáradás? - ez is szép. Már nem gyanakodtok? A hányás hasmenés következménye lehet a kiszáradás, ami életveszélyes. Önmagában a hányás is súlyos, azonnali gyógykezelést igénylõ tünet. Oka sok minden lehet. Pl. gyomorhurut, mérgezés, fertõzések, ezer más. Mondjuk azt nem tudom, hogyan számolt be a macska arról, hogy szédül. Mert ha arra írod, hogy dülöngél, bizonytalan a járása, na akkor tényleg nem értem, mi a fenére vártok.
Tényleg mindenképp orvos, mert így látatlanba nem igazán tudunk mit mondani. (lehet akár bélgyulladás is, ami nem játék).

Van olyan, hogy a macska. megellik, de lassan egy hete és még mindíg van benne kiscica?

Megmentettem eg vemhes cicát.. előzőző gazda ki akarta nyírni :/ mindegy hosszú... Egy hete szült 2 cicát.. de valószínű, hogy koraszülöttek voltak. Mert nem sok szőrük volt és kilógott a belük :/ meg is haltak :( De a mama ciccbe van még 2-3 kicsi. Volt dokinál.. azt mondta, hogy van ilyen, hogy azok továbbfejlődnek... de ez olyan lehetetlenűl hangzik.. tényleg van ilyen?? a cica majd ivartalanítva lesz!!!!

Legjobb válasz: Biológiailag végül is lehetaéges szerintem. De az állatoevos biztosan jól tudja :)

Biológiailag végül is lehetaéges szerintem. De az állatoevos biztosan jól tudja :)
azért vigyétek el majd mégegyszer egy ultrahangra stb, nehogy az legyen hogy a benne lévõ cicák végül nem tovább fejlõdtek, hanem elkezdtek lebomlani, mert azzal vérfertõzést okoznka az anya macskának amibe belepusztzl
A kérdező hozzászólása: értem köszi :) csak annyira furcsa :)
Sajnos van ilyen. Az én cicámnak 4 kölyke született, egészségesnek tûntek, de sajnos egyik sem élte meg az egy hetet, mert valami betegségük mégiscsak lehetett, vagy fejletlenek voltak, egy cica pedig az anyamacskában maradt, nem tudta megszülni. Az még embrió volt a doki elmondása szerint. Közel egy hét telt el, mire észrevettük, hogy valami nincs rendben a macskával, és elvittük orvoshoz, mire ez kiderült. Meg kellett mûteni, és egyben ivartalanítva is lett. Utána felépült persze, és jól lett. :-)
A kérdező hozzászólása: értem :) Köszi :) megszülettek :) 3 egészséges dagi civababa :) 1 teknõcmintás kislány 1 szürke pettyes fehér alapon kisfiú és eg fehér alapon vörös néhol szürke pettyes fiú :)


A macskam mar lassan egy hete eltunt es nem akar hazajonni. Mi lett vele?

Legjobb válasz: Ha kanmacska akkor most bagzóidõ van, ne aggódj elõ fog jönni. De ha idõs volt és betegeskedõ, akkor elképzelhetõ, hogy elment elpusztulni. Nálunk is ezt csinálta.

Ha kanmacska akkor most bagzóidõ van, ne aggódj elõ fog jönni. De ha idõs volt és betegeskedõ, akkor elképzelhetõ, hogy elment elpusztulni. Nálunk is ezt csinálta.
a fiu macska ahogy írták megy minden felé, akár hónapokra is. lány macskák akkor mennek el ha nem érzik jól magukat, pl új kutya, gyerek aki gonosz vele... vagy el ment elleni. akkor majd haza viszi a kiscicákat.
az enyém 1 éves fiú volt, párzási idõszakban végzett vele a sors, megsebesitették a verekedés során és nem tudott begyógyulni hetekig, és elpusztult, annyira hajtotta az ösztöne... de nem is ezt akartam irni, egy állatorvos rendelõ elõterében olvastam, ha szeretné hogy kandúr cicája megérje az 1 évet akkor /nem tudom milyen kifejezést használt/ a lényeg az volt, hogy hozza el idõben az állatorvoshoz megmüttetni!!! különben elveszti, na ez történt nálam, a lánycica meglett mütve, de a fiú nem :-((
Persze, mert az ivartalanított kandúrok nem csavarognak el. Az enyém is, mióta ivartalanítva van, nem jön haza összeverve, véresen, nem csavarog el napokra és nem is jelöl. Amúgy tényleg, ha kandúr, akkor valszeg azért tûnt el. De azért 1 hét után haza szoktak menni, annyi idõ alatt nagyon lwfogynak, kimerülnek... ha iylesmi áll a háttérben, akkor figyeld, hátha egyszercsak megjelenik!
Nekünk a terhes cicánk egy hónapra eltünt.Mikor 1 hónap múltán hazajött szó szerint csak csont volt rajta!!!A macska 20dkg volt!!!!Doki mérte!Valszeg úgy maradt életben, hogy megette a kiscicáit.Lehet hogy a tiedet is bezérták nem?Bea

A macskám már lassan egy hete hogy eltűnt. Ez a párzási időszak miatt van?

Van egy hím macskám és már egy hete hogy nem jött haza. A barátaim szerint azért mert most van a párzási id?szak..Tényleg emiatt mehetett el? Van esély arra, hogyha lemegy ez az id?szak akkor visszajöjjön?

Legjobb válasz: Ha elõkerül,SOS ivartalaníttasd,vagy egyszer eltûnik végleg!

Ha elõkerül, SOS ivartalaníttasd, vagy egyszer eltûnik végleg!
Szia! Nekem is vannak és elmennek néha csak napokra néha hetekre, volt hogy egy év mulva jött vissza. De volt hogy sohasem, pedig õ volt a kedvenc cicám! :'( Szóval ha nem akarod hogy lefogyva sebesen, esetleg férgesen találjon haza hetek múlva tényleg a legjobb ha ivartalanítod. De ha nem akarod megfosztani semmitõl vállalnod kell hogy lehet egyszer nem jön haza.
Az én cicám is eltûnt egy hétre és úgy jött haza hagy a feje fel volt dagadva és a lábában volt egy lõtt seb :S:S Elvittem állatorvoshoz azóta jól van :) már csak ivartalanítani kell.
A kérdező hozzászólása: Szeretném õt ivartalaníttatni és ha még valaha visszajön meg is teszem.. :)
Ha hazatalál, ha nem ütötték el, ha nem kapta el egy kutya, ha nem verték össze más macskák nagyon és ha nem talált olyan helyet, ahol jobb a kaja, akkor hazamehet. Barátnõméké két hét után ment haza félszemmel. Hát nekem mind ki van herélve, egyetlen napra sem szoktak eltûnni, egy tûnt csak el, de az szegény haza sem jött késõbb sem.
az en cicam is epp 1eve ilyenkor tunt el( verbeli kandur volt..par napig mi sem aggodtunk, gondlotuk parzas, stb. aztan csak teltek-multak a napok, es tobbe nem jott haza.. Remelem, h a te cicad hazajon!!!
Járják a területük, szerezni próbálnak vagy megvédeni. Közben autók, kutyák, macskák, jószándékú emberek. A miénk töketlen, de így is járja a környéket. Sajnos fogyóeszköz, ezzel tisztában kell lenni.

Van két macskám (azaz csak volt). Egyikük már lassan 2 hete eltűnt, mint kiderült, a szomszéd mérgezte meg, ugyanis ő csirkéket tart, és az egyik macskám nemrég elkapott egyet.Mit tegyek? Milyen jogaim vannak, és érnek-e ezek valamit?

Én akkor személyesen kértem bocsánatot, valamint természetesen kifizettem a kárt (szerintem többet is, mint amennyit ért). Elmagyaráztam neki, hogy nem áll sem módomban, sem szándékomban a lakásba zárni a macskákat, mikor itt az óriási kertünk, és kedvükre szaladgálhatnak. Miután kártalanítottam, úgy látszott, ki van engesztelve. Erre most kiderül, hogy megmérgezte a macskámat..nem érzem fairnek a dolgot.

Legjobb válasz: Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!

Menj át hozzá, mint amikor kártalanítottad. Mondd el neki, hogy te korrekt voltál, kára nem keletkezett. Neked károd keletkezik, de, hogy lássa, milyen a jó szomszédi viszony, te nem tartasz igényt kártalanításra. Azonban nyomatékosan felhívod a figyelmét arra, hogy amennyiben nem fejezi be álnok kis játékait, akkor a továbbiakban nem tekintesz el garázda cselekedetétõl és a szükséges jogi lépéseket megteszed. Említsd meg neki, hogy tapasztalhatta, hogy mire képesek az állatvédõk (Négy Mancs kontra libatömõk), és nem riadsz vissza a hatóságok mellett õket is értesíteni. De utolsó esélyként megadod neki azt a lehetõséget, hogy õ is bizonyítsa, jó szomszéd. Ha õ nem partner ebben, jelezd felé, te sem tartasz akkor igényt erre, ha olyan sok ideje van, akkor akár heti szinten is járhat a jegyzõhöz birtokháborítási ügyekben, mert amilyen az adjonisten, olyan lész' a fogadjisten! És bizony az a rigó neked fütyül!
Ha tényleg van bizonyítékod arra hogy õ tette, és tényleg nem fejezi be ezt a kis "játékát", akkor szerintem is menj az állatvédõkhöz.Az állatvédõk természetesen nem fognak ellened is "vádat" emelni, hogy a macskád megölte a tyúkját, mivel az a macska volt, és a cicáknak ez eleve benne van a természetükben.Ráadásul te még meg is fizetted a kárt. Remélem megjön az esze a szomszédodnak! :)
Teljes mertekben egyetertek a elottem szoloval.
Mibõl gondolod, hogy õ tette ki a mérget? Egyébként én is egyetértek az elsõvel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!