Találatok a következő kifejezésre: A macskam lassan (15 db)

Macska és a vadászgörény szerintetek jól kijönne egymással? (a macska lassan 1éves)

És még valami: Meddig él egy vadászgörény?

Legjobb válasz: nem jönnének ki jól. a görény kinyirná a macskát!!!!és ha rosszul szelídíted meg a görényt még téged is.

nem jönnének ki jól. a görény kinyirná a macskát!!!!és ha rosszul szelídíted meg a görényt még téged is.
A kérdező hozzászólása: -.- persze és közvetlen azután, hogy engem megöl világuralomra tör
haha. na mind egy, azért nem kell komolyan venni. de azért a görény nem játék, fõleg nem macskával. tényleg kinyírja a macsekot, és téged is megharaphat. szerintem valami mást válassz.... pl amit ketrecbe tarthatsz hörcsög vagy tengerimalac!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat (a döntés megszületett)
Ha tengerimalacot szeretnél tartani, nézd meg ezt a vidit: http://www.youtube.com/watch?v=8pLmDebeZT4&feature=youtu.be
Nem csípnék egymást. A vadászgörényt egyébként nem véletlenül hívják vadászgörénynek.
Sokáig él, 7 év az átlag. De hallottam 15 évesrõl is. Persze ha rosszul tartják, 3 évig. A macskával még mindig jobban kijön, mint pl. a hüllõkkel, egerekkel, halakkal, de nem életbiztosítás, hogy kedvelnék egymást. (Nem fogja feltétlenül megölni. A macsek is vissza tud vágni, ha agresszív.) Ha nem olyan görényed lesz, amirõl tudod, hogy macskával szépen elvan, és a macskád társaságkedvelõ, nyugodt, más cicát is simán befogadna maga mellé, akkor lutrinak nem kockáztatnék egy ilyen együttélést, mert komoly sebekre számíthatsz. De még mindig a macsek a "legjobb választás", ha társállatól van szó.

A macskám lassan 1 éves. De megsimogatni alig lehet mert azonnal karmol, harap gyilkol. Hogyan lehetne leszoktatni erröl a durva viselkedésröl?

Legjobb válasz: Azért kell belõle ügyet csinálni mert ha nem tudsz a kérdésre válaszolni érdemben akkor tartsd meg magadnak a viccesnek szánt idióta megjegyzéseidet. Ha nem szereted a macskákat akkor minek olvasod ezt a topikot és minek válaszolsz egy ilyen kérdésre? Hobbiból? Ha mondjuk te kérdezel valamilyen témában valamit komolyan és egy ilyen válasz jön akkor te mit szólsz hozzá?

Azért kell belõle ügyet csinálni mert ha nem tudsz a kérdésre válaszolni érdemben akkor tartsd meg magadnak a viccesnek szánt idióta megjegyzéseidet. Ha nem szereted a macskákat akkor minek olvasod ezt a topikot és minek válaszolsz egy ilyen kérdésre? Hobbiból? Ha mondjuk te kérdezel valamilyen témában valamit komolyan és egy ilyen válasz jön akkor te mit szólsz hozzá?
hát ezen nem nagyon lehet segíteni, próbálj meg a szép szavakkal simogatással babuzsgatással hatni rá ha nem megy akkor passz. üdv
A kérdésre válaszolva, szerintem sokat nem tudsz tenni, ilyen harcos kis személyisége van.:) Ha éppen simogatáshoz lesz kedve akkor jelezni fogja neked. Az én cicám is hasonló természetû.
A kérdező hozzászólása: értem. mondjuk tényleg így van, hogy ha megunja a simogatást akkor harap karmol. köszönöm a segítséget :D
Barátom macskája is ilyen (kb. 8 hónapos, egész pici korában találtuk) Nem igazán tudunk vele mit csinálni, de úgy látom, azért ahogy telik az idõ, enyhe javulást mutat, kezd végre normális, bújós macskához hasonítani :D Állítólag kiskorában csesztük el - mert ugye amikor még kis vakarék volt, nem fájt, hogy a pici karmával karmolt, meg a pici fogaival harapott, aranyosnak tartottuk. Csak ugye szokásait nagyobb korában is megõrizte, amikor már fájdalmat okozott. Lényeg, hogy ne vadítsd.
A kérdező hozzászólása: akkor abba hagyom vele a birkózást xD
Az én kiscicám az elsõ naptól ilyen volt. Jutalommal szoktattam le. Ha fél percig tûrte a babusgatást akkor kapott egy darab csirkemájat. Az a lényeg, hogy olyasmit adj neki, amit szeret, de nem szokott kapni. Ha bevezeted jutalomfalatnak, akkor ne adj mondjuk csirkemájas tápot se. Tudatosul benne, hogy ha hagyja hogy dögönyözzék az neki jó. Már 5 éves a cicánk, de órákig terpeszkedik az ölemben, pedig már nincs jutalom. A lényeg hogy jó dologhoz kösse. A bunyót hanyagold, esetleg tollas játékkal játszhatsz vele, de ne legyen rajta a szagnyomod.

SEGÍTSÉG! Miért nem eszik a macskám? Már lassan egy hete. De inni iszik, de enni egyáltalán nem eszik. Le van fogyva teljesen 5-6 kilóról, szinte csont soványra fogyott, és a hasa fel van puffadva.

Az idén lesz 4 éves a,karthauzi kijárós macskám.Van olyan amikor olyan mozdulatot csinál mintha hányni akarna.Vagy az is lehet hogy megmérgezték?Mert van itt a szomszédba 3 házzal odébb egy hülye gyerek aki,lövöldözi a macskákat sörétessel.Már az enyémet 3 vagy 4 szer lötte meg:(,egyszer a lábát ,egyszer a fejét. a többire már nem nagyin emlékszem... Lehetséges hogy ? mérgezhette meg :(:( :'( Mit tegyek? Hívjak állatorvost neki?(Mert mifelénk az állatorvos házhoz jön.) Vagy mit tegyek? :'(

Legjobb válasz: Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??

Az a lényeg, hogy nehogy ivartalanítsd!!!Akkor jövõre még egy ilyen hetes kiruccanás után jó eséllyel megdöglik. Mert azt elárulhatom, hogy jövõre is ugyanígy fogsz járni. De nem baj, akkor nem kell bajolni az állatorvossal végre. Ja, és ha az én macskámra egyszer is valaki kezet emelt volna, szerintem már feldugtam volna a puskacsövet az orrán, az biztos!!!Válajatok már felelõsséget az állatért. Akkor is, ha orvost kell hívni, meg akkor is ha örültektõl kell megvédeni.
Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??
Már régen ki kellett volna akkor hívnod az állatorvost. Tejet adtál neki? Nem tudom mi baja lehet, de az állatorvos meg tudja mondani.
Ne haragudj, de nagyon rossz gazda vagy ha 1 hete nézed szerencsétlen szenvedését és még nem hívtál orvost.. Ez itt nem az állatklinika tudakozója ahol szakápolók/orvosok mondják meg neked látatlanban h mi baja a cicádnak! Azonnal hívd ki az orvost!!!
AZONNAL ORVOS! A macska, ha néhány napig éhezik, elkezdi lebontani a saját máját, zsírmája lesz, ami májelégtelenséghez vezet. Nem tudja méregteleníteni a szervezetét és pár nap alatt meghal. Pláne, ha nem is kell vinni sehova, mire vártál??????
... embernek való fûszeres kolbászt akarsz adni a beteg macskádnak...? mikor viszed az orvoshoz? inkább ezt írd meg.
A kérdező hozzászólása: utolsó elõttinek: én nem mondtam ilyet hogy azért haragszik a szomszéd mert macskákat gyárt a miénk az övének! amugy meg az a baja hogy megfogja a galambjait a macskám. utolsónak: ma megyek el az állat orvoshoz, és kihívóm hogy jöjjön el.
De ha aggódsz az rosszabb mert a macska megérzi úgy mint a kutya.AZONNAL HÍVJ ÁLLATORVOST.Remélem jobban lesz!
Ja és helyesen teszed.Mégegyszer remélem hogy meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: ja és kandúr macska
A kérdező hozzászólása: Valamelyiknap volt kint az orvos a macskámnál, és beoltotta, adott neki vitaminokat és étvágyjavítót.Már 2 napja nem jött haza a macskám, lehet hogy elpusztult?:'((((((
Egyértelmûen beteg a macska és orvosnál a helye. Jó lenne, ha akkor megbeszélnétek az ivartalanítás idõpontját is, mert 1. elõbb-utóbb más macskák tényleg szétszedik, 2. jogos annak a szomszédnak a haragja, akinek a macskájának sorozatosan kölyköket gyárt. Ha kóbor cicáknak gyárt kölyköket az puszta szívtelenség a kandúr gazdájától, hisz a kóbor, oltatlan mamacicák nagy százalékban pusztulnak el az ellésektõl magukra hagyva a kicsinyeiket, akik késõbb maguk is elpusztulnak. Ez rettenetes, légyszíves ne hagyd ezt!
A kérdező hozzászólása: Most adtam neki kolbászt a macskának, és látom rajta hogy meg akarja enni, de nem birja, megfogja a szájával és rágni akarja, de aztán kiköpi.:(
Lehet, hogy csak a felöklendezett szõrcsomó akadt el neki valahol, azért nem eszik, és nincs hangja. Nézesd meg dokival sürgõsen!
már máshol is írtam, de megint leírtam: nem kell vitázni a mérgezõkkel, egyszerûen közölni kell velük, hogy az állatkínzást a törvény (ha jól emlékszem, 2007 óta) börtönbüntetéssel sújtja, és hogy ha nem akarják, hogy kihívjátok a rendõrséget és állatvédõkkel együtt (az állatvédõk különösen hatásosan tudnak nyomást gyakorolni az ilyenekre), akkor azonnal leállnak mindenfél ilyesmivel. Én a helyetekben amúgy kihívnám, ha még egyszer ilyesmi történik.
A kérdező hozzászólása: Adtam neki tejet.De nem issza meg:(
A kérdező hozzászólása: De már nem is egyszer , mondtuk ennek a hülye gyereknek hogy ne bántsa mert nem lesz jó vége... Anyám is már nagyon összeveszett vele. De mind hiába.Akkor is ezt mûveli.
Az én macskám is volt, hogy 1 hétig haza sem jött, aztán soványan egyszer csak elõbukkant. Nem, nincs ivartalanítva és nem döglött még meg. Húha...csoda macska. Persze, mindent az ivartalanításra kell fogni, ezt már nem hiszem el. Ha nincs rá pénze mi a szent ..... csináljon? Minden esetre hívd ki az állatorvost. Bár nekem volt már, hogy a cicámnak teljesen fel volt szakadva a torkánál a bõr, úgy, hogy látszódott a nyelõcsöve, volt, hogy a másik macskámnak eltörte a szomszéd a lábát, a másik macskámnak volt, hogy kihullott a szõre már majdnem teljesen. És nem hívtunk állatorvost. Itthon meg tudtuk õket gyógyítani. Jó, idén ivartalanítjuk õket, mert van rá most pénzünk és nem akarunk még egy ilyet. Az én kutyáim is és a szomszédoké is úgy csinál mintha hányni akarna, köhög. Lehet, hogy megmérgezték, akkor adj neki tejet, elvileg közömbösíti a mérget.
A kérdező hozzászólása: Mert nem jött haza egy hétig!És gondoltam hogy biztos ûzõdni van.És tegnap elõtt jött haza, szinte csont soványan, és ebböl következtetek arra hogy nem evett, mert ha evett volna akkor valószínûleg nem lenni ilyen sovány.És amikor haza jött , raktam ki neki a kedvenc ételeibõl (kolbász, hús, macskaeledel, tej, tejföl, stb..) És nem evett beléle, csak megszagolta, és olyan mozdulatot csinál, mintha hányni akarna.azért nem hívtam ki az állat orvost mert tegnap elõtt vártam egy napot (tegnapig hogy hátha eszik) de nem.És ma akartam kihívni az állat orvost, de ma nincs otthon, elvan utazva a családjához.és ha minden igaz akkor, holnap otthon lesz már.Holnap az lesz az elsõ hogy, felhívom az állatorvost, vagy elmegyek hozzá.:( De amikor hívom hogy jöjjön akkor jön szalad és nyávog(hangja is alig van.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100414/F_nyk_p_1098_www.kepfelto.. http://kepfeltoltes.hu/view/100414/DSC04128_www.kepfeltoltes.. Ilyen volt :((((((

A 3 éves, nőstény macskám lassan 2 éve nem az alomba végzi a folyékony ügyeit, hanem az előszoba különböző részein (még jó, hogy ott járólap van), mi a teendő? Elegem lett.

Mindig szépen felmosom, én vagy a szüleim, de van amikor a komód alá hugyozik, onnan macerás kiszedni, sőt, mivel fából van, a sarkai már szó szerint rohadnak, felszívták a vizeletet. Elegem lett a pisiszagból, néha az alomba hugyozik, főleg nyáron, de valamikor gondol egyet és ajtó elé, a komódhoz, konyhaajtó elé hugyozik.

Legjobb válasz: Ki köcsög.Kikell rakni a kertbe ott pisilhet kedvére.:D Komolyan.Lehet az alom nem tetszik neki, próbálj meg váltani valami másra, nagyobb alomtálcára.A macskák elég kényes kis dögök sosem jó nekik semmi.Az én nagy perzsa macskám is mindíg az alom mellé!! pislantott mire rájöttem hogy nem tetszik neki a sima macskaalom és vettem neki szilikonosat azóta belepisil+váltottam alomtálcát.

Ki köcsög.Kikell rakni a kertbe ott pisilhet kedvére.:D Komolyan.Lehet az alom nem tetszik neki, próbálj meg váltani valami másra, nagyobb alomtálcára.A macskák elég kényes kis dögök sosem jó nekik semmi.Az én nagy perzsa macskám is mindíg az alom mellé!! pislantott mire rájöttem hogy nem tetszik neki a sima macskaalom és vettem neki szilikonosat azóta belepisil+váltottam alomtálcát.
Meg kell nézetni állatorvossal, mert lehet, hogy valami egészségügyi problémája van, és nem tudja szabályozni a pisit.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, akkor mért hugyozik néha az alomba, hogy ha ilyen problémái vannak :S. Mindegy, holnap megkérem a szüleimet, hogy hívják fel az állatorvost. Egyébként mindenkinek ment a plusz, köszi! Még mindig várok további ötleteket.
Igen, okozhatja a stressz, hogy folyton idegenek járkálnak hozzátok. De simán lehet valamilyen húgyúti probléma is, a helyedben elvinném állatorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Amúgy, az almot 2 hetente szoktuk cserélni, (próbáltuk hetente, de 1 nap után is mellé hugyozik) talán oka lehet az is, hogy anyukám mûkörmözik, itthon fogadja vendégeit, az idegen szag lehet a kiváltó ok?
A macskák, ha van választási lehetõségük, inkább a természetes anyagú almokat szeretik, pl. bentonit és fa. Lehet, hogy a fedett tálca nem jó neki. Lehet, hogy kényes arra, ha már használt az alom. Lehet, hogy nincs jó helyen az alomtálca. Keress neki olyan helyet, ahol te sem éreznéd magad stresszelve, ha ott kéne végezned a dolgodat. Lehet, hogy tényleg egészségügyi problémái vannak a macskádnak. Sõt. Ha ilyen probléma merül fel, a doki a legeslegelsõ, és ha kiderül, hogy a cica egészséges, akkor kell gondolkodni, hogy mi lehet a baja. Miért pont az elõszobába? Mert ott nyílik az ajtó kifelé? Vagy mert ritkán használjátok?
nah lehet, hogy pont a fedett alomtálcát nem szereti!!!Vegyetek neki másik almot pl spárosat.
Mondjuk ne haragudj, de ha 2 év alatt csak most jutott eszedbe kezdeni a dologgal valamit, akkor meg is érdemled! Ivartalanítva van egyébként?
A kérdező hozzászólása: Szerintem az alomtálca elég nagy, de lehet kicseréljük, alomnak ilyen kristályos cuccot használunk, megéri kipróbálni mást? Félünk, hogy akkor a kakiját is máshol fogja rendezni. Amúgy az alomtálca fedett, elég nagy és az elõszobában van.
Sajnos van olyan, amikor nem lehet mit tenni. A mi cicánk 18 éves ivartalanított nõstény perzsa/maincoon keverék és tizenéve ezt csinálja. Elõször csak a nõi holmikra pisilt rá, késõbb már mindenkiére, majd szõnyeg, lábtörlõ, sõt többször kanapé volt az áldozat. Mindent kipróbáltunk, semmi nem segített. Felszedtem a szõnyegeket és ha nem vagyunk otthon (mert fõleg akkor csinálja, vagy éjjel)akkor bezárjuk a fürdõszobába, ahol az alom is van. Most már olyan öreg, hogy javulás nem várható, de családtag, mit csinálhatnék vele? Sajnos nem tudod úgy feltakarítani a pisit, hogy a jó kis orrával ki ne szimatolná, ezért újra oda fog menni. A Domestos szagát meg imádja, hentereg rajta. Kitartás.

Van olyan, hogy a macska. megellik, de lassan egy hete és még mindíg van benne kiscica?

Megmentettem eg vemhes cicát.. előzőző gazda ki akarta nyírni :/ mindegy hosszú... Egy hete szült 2 cicát.. de valószínű, hogy koraszülöttek voltak. Mert nem sok szőrük volt és kilógott a belük :/ meg is haltak :( De a mama ciccbe van még 2-3 kicsi. Volt dokinál.. azt mondta, hogy van ilyen, hogy azok továbbfejlődnek... de ez olyan lehetetlenűl hangzik.. tényleg van ilyen?? a cica majd ivartalanítva lesz!!!!

Legjobb válasz: Biológiailag végül is lehetaéges szerintem. De az állatoevos biztosan jól tudja :)

Biológiailag végül is lehetaéges szerintem. De az állatoevos biztosan jól tudja :)
azért vigyétek el majd mégegyszer egy ultrahangra stb, nehogy az legyen hogy a benne lévõ cicák végül nem tovább fejlõdtek, hanem elkezdtek lebomlani, mert azzal vérfertõzést okoznka az anya macskának amibe belepusztzl
A kérdező hozzászólása: értem köszi :) csak annyira furcsa :)
Sajnos van ilyen. Az én cicámnak 4 kölyke született, egészségesnek tûntek, de sajnos egyik sem élte meg az egy hetet, mert valami betegségük mégiscsak lehetett, vagy fejletlenek voltak, egy cica pedig az anyamacskában maradt, nem tudta megszülni. Az még embrió volt a doki elmondása szerint. Közel egy hét telt el, mire észrevettük, hogy valami nincs rendben a macskával, és elvittük orvoshoz, mire ez kiderült. Meg kellett mûteni, és egyben ivartalanítva is lett. Utána felépült persze, és jól lett. :-)
A kérdező hozzászólása: értem :) Köszi :) megszülettek :) 3 egészséges dagi civababa :) 1 teknõcmintás kislány 1 szürke pettyes fehér alapon kisfiú és eg fehér alapon vörös néhol szürke pettyes fiú :)

A macskam mar lassan egy hete eltunt es nem akar hazajonni. Mi lett vele?

Legjobb válasz: Ha kanmacska akkor most bagzóidõ van, ne aggódj elõ fog jönni. De ha idõs volt és betegeskedõ, akkor elképzelhetõ, hogy elment elpusztulni. Nálunk is ezt csinálta.

Ha kanmacska akkor most bagzóidõ van, ne aggódj elõ fog jönni. De ha idõs volt és betegeskedõ, akkor elképzelhetõ, hogy elment elpusztulni. Nálunk is ezt csinálta.
a fiu macska ahogy írták megy minden felé, akár hónapokra is. lány macskák akkor mennek el ha nem érzik jól magukat, pl új kutya, gyerek aki gonosz vele... vagy el ment elleni. akkor majd haza viszi a kiscicákat.
az enyém 1 éves fiú volt, párzási idõszakban végzett vele a sors, megsebesitették a verekedés során és nem tudott begyógyulni hetekig, és elpusztult, annyira hajtotta az ösztöne... de nem is ezt akartam irni, egy állatorvos rendelõ elõterében olvastam, ha szeretné hogy kandúr cicája megérje az 1 évet akkor /nem tudom milyen kifejezést használt/ a lényeg az volt, hogy hozza el idõben az állatorvoshoz megmüttetni!!! különben elveszti, na ez történt nálam, a lánycica meglett mütve, de a fiú nem :-((
Persze, mert az ivartalanított kandúrok nem csavarognak el. Az enyém is, mióta ivartalanítva van, nem jön haza összeverve, véresen, nem csavarog el napokra és nem is jelöl. Amúgy tényleg, ha kandúr, akkor valszeg azért tûnt el. De azért 1 hét után haza szoktak menni, annyi idõ alatt nagyon lwfogynak, kimerülnek... ha iylesmi áll a háttérben, akkor figyeld, hátha egyszercsak megjelenik!
Nekünk a terhes cicánk egy hónapra eltünt.Mikor 1 hónap múltán hazajött szó szerint csak csont volt rajta!!!A macska 20dkg volt!!!!Doki mérte!Valszeg úgy maradt életben, hogy megette a kiscicáit.Lehet hogy a tiedet is bezérták nem?Bea

A macskám már lassan egy hete hogy eltűnt. Ez a párzási időszak miatt van?

Van egy hím macskám és már egy hete hogy nem jött haza. A barátaim szerint azért mert most van a párzási id?szak..Tényleg emiatt mehetett el? Van esély arra, hogyha lemegy ez az id?szak akkor visszajöjjön?

Legjobb válasz: Ha elõkerül,SOS ivartalaníttasd,vagy egyszer eltûnik végleg!

Ha elõkerül, SOS ivartalaníttasd, vagy egyszer eltûnik végleg!
Szia! Nekem is vannak és elmennek néha csak napokra néha hetekre, volt hogy egy év mulva jött vissza. De volt hogy sohasem, pedig õ volt a kedvenc cicám! :'( Szóval ha nem akarod hogy lefogyva sebesen, esetleg férgesen találjon haza hetek múlva tényleg a legjobb ha ivartalanítod. De ha nem akarod megfosztani semmitõl vállalnod kell hogy lehet egyszer nem jön haza.
Az én cicám is eltûnt egy hétre és úgy jött haza hagy a feje fel volt dagadva és a lábában volt egy lõtt seb :S:S Elvittem állatorvoshoz azóta jól van :) már csak ivartalanítani kell.
A kérdező hozzászólása: Szeretném õt ivartalaníttatni és ha még valaha visszajön meg is teszem.. :)
Ha hazatalál, ha nem ütötték el, ha nem kapta el egy kutya, ha nem verték össze más macskák nagyon és ha nem talált olyan helyet, ahol jobb a kaja, akkor hazamehet. Barátnõméké két hét után ment haza félszemmel. Hát nekem mind ki van herélve, egyetlen napra sem szoktak eltûnni, egy tûnt csak el, de az szegény haza sem jött késõbb sem.
az en cicam is epp 1eve ilyenkor tunt el( verbeli kandur volt..par napig mi sem aggodtunk, gondlotuk parzas, stb. aztan csak teltek-multak a napok, es tobbe nem jott haza.. Remelem, h a te cicad hazajon!!!
Járják a területük, szerezni próbálnak vagy megvédeni. Közben autók, kutyák, macskák, jószándékú emberek. A miénk töketlen, de így is járja a környéket. Sajnos fogyóeszköz, ezzel tisztában kell lenni.

Szerintetek mitõl lehet az hogy a macskám szédül, hasmenése van és hány? Mert már a többi is elkapta és ugyan az a tünetük. Már lassan egy hete. Arra gyanakodtunk hogy kiszáradás. Szerintetek?

Legjobb válasz: Anyám borogass! Még egy õrült. Tegnap egy hete béna kutyáról kérdeztek, ma egy hete hányóról. Orvos, édes öcsém, orvos! Nem kérdezõsködni kell, nem kínozni az állatot, hanem orvosnak megmutatni.

Anyám borogass! Még egy õrült. Tegnap egy hete béna kutyáról kérdeztek, ma egy hete hányóról. Orvos, édes öcsém, orvos! Nem kérdezõsködni kell, nem kínozni az állatot, hanem orvosnak megmutatni.
Pff.... hány macskád van? Macskánként két év letöltendõt adnék gondatlanságért. Remélem, hogy kamu kérdés, és ilyen idióták nincsenek.
Nyugi, ez csak egy szerencsétlen, aki nem tudja mit csináljon (bocsi kérdezõ), nem kell leharapni a fejét!! Jó ötlet lenne mondjuk orvoshoz vinni.....
Nem értek egyet a harmadikkal. Ha betegrõl van szó, akkor orvoshoz kell vinni, nem kínozni. Legyen szó emberrõl, állatról. Aki ezt önmagától nem tudja, az ne tartson állatot. Arra gyanakodtunk, hogy kiszáradás? - ez is szép. Már nem gyanakodtok? A hányás hasmenés következménye lehet a kiszáradás, ami életveszélyes. Önmagában a hányás is súlyos, azonnali gyógykezelést igénylõ tünet. Oka sok minden lehet. Pl. gyomorhurut, mérgezés, fertõzések, ezer más. Mondjuk azt nem tudom, hogyan számolt be a macska arról, hogy szédül. Mert ha arra írod, hogy dülöngél, bizonytalan a járása, na akkor tényleg nem értem, mi a fenére vártok.
Tényleg mindenképp orvos, mert így látatlanba nem igazán tudunk mit mondani. (lehet akár bélgyulladás is, ami nem játék).

Mi baja a macskámnak? Nem eszik, lassan mozog és a szeme pedig nagyon csipás.

Nem eszik, lassan mozog és a szeme pedig nagyon csipás(vagy nem is tudom, hogy minek nevezzem). Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Ha folyik az orra is, akkor macskanáthás. Ez az elsõ jele, a kötõhártya gyulladás. Go, go orvos!!!

Ha folyik az orra is, akkor macskanáthás. Ez az elsõ jele, a kötõhártya gyulladás. Go, go orvos!!!

Lassan szülni fog a macskám, ez lesz a 3. ellése? Kb hány kölyökre számíthatok?

Csak azért kérdezem, mert az első ellése nagyon nehéz volt, 2 kiscica halva is született sajnos, és a másik 3 közül is elpusztult egy kölyök. A második szülése már könnyebben ment, de akkor összesen csak 2 kölyköt szült, ami furcsa volt, mert elsőre ugye lett 5 kismacska... Most hány cicát várhatok szerintetek? És ha csinálok neki helyet, ahová szülhet, az jó? Vagy majd ő kiválasztja magának? Az első ellésnél csináltam, akkor nem ment bele. A másodiknál nem, de akkor meg össze-vissza mászkált, meg nyervogott, és két különböző helyre szülte a két kölykét. Azért kérdem, hogy melyik lenne jobb?

Legjobb válasz: ivartalanítás lenne a legjobb. Elsõre gondolom túl fiatal volt a vemhesüléshez és az elléshez,akkor gyakran elpusztulnak a kölykök. ha oltatlan akkor fertõzések is vezetnek elhaláshoz, akár minegyik embrió elhalhat fertõzéstõl

ivartalanítás lenne a legjobb. Elsõre gondolom túl fiatal volt a vemhesüléshez és az elléshez, akkor gyakran elpusztulnak a kölykök. ha oltatlan akkor fertõzések is vezetnek elhaláshoz, akár minegyik embrió elhalhat fertõzéstõl
nem kell egy se, sõt igy már az emlõrák ellen nem véd az ivartalanítás. ezek szerint oltatlan is, akkor azért a kevés kölyök
Háát gratulálok! Ki volt az az agyszülött barbár, aki azt mondta hogy a macskának jót tesz egy-két szülés! Megszüleszteném én õt! Az elõzõ alommal sem tudtatok mit csinálni. Akkor kérlek ivartalanítsátok szegény cicust! Jó gondolat, hogy ez után az alom után ivartalaníttatjátok!
A kérdező hozzászólása: Ja, és sima házi macska amúgy, ha esetleg a fajtája befolyásolja a kölykök számát. Nem tudom, házi macskánál mennyi szokott lenni átlagosan egy alom. Vagy ez mindig változó?
A kérdező hozzászólása: Igen, ez után az alom után majd el is visszük ivartalanítani, de eddig nem volt rá pénz, meg azt hallottuk, hogy jót tesz neki egészségügyileg, ha legalább egyszer-kétszer szül... de a kölyköket nem nagyon tudjuk hová rakni, meg hát az elsõ ellése nem is ment könnyen, szóval nem igazán vagyok biztos benne, hogy tényleg olyan jó ötlet ez... azt se tudom, ki találta ki. :S Mindegy, gondoltuk, baja nem lesz tõle, ha legalább egyszer vannak kicsik, de hát olyan nehezen szült meg elsõre, hogy szerintem tök hülyeség, aki ezt kitalálta, hogy legalább egy ellés kell. Szóval mondtam is, hogy ezután az alom után rögtön visszük is, nem kell neki több szenvedés.
A kérdező hozzászólása: Hát, oltani vittük még kicsi korában, kapott valamilyen kombinált oltást, meg kapott féreghajtót is akkor. De azóta nem nagyon voltunk vele orvosnál, mert sose volt beteg.
Minden évben kell oltatni, különben elvész a védettsége. Ez azért baj, mert rengeteg fertõzõ és halálos betegségük van a macskáknak, ezek mindegyikére nincs is oltás. Amire van, arra viszont muszáj áldozni. Pláne, ha kölykei voltak+lesznek, mert a kölykök oltatlan mamától eléggé halálra ítéltek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!