Találatok a következő kifejezésre: A macska ugye a (116 db)

A macska és a házi macska nem ugyan az?

Pl a sziámi nem házi macska?

Legjobb válasz: ha, mint fajta megnevezést veszed, tudomásom szerint létezik olyan fajta, hogy közönséges házi macska. Akkor nem ugyanaz. Ha úgy nézed a házi macskát, mint háznál tartott, akkor pedig attól függ, hogy a sziámit is háznál tartod-e:)

ha, mint fajta megnevezést veszed, tudomásom szerint létezik olyan fajta, hogy közönséges házi macska. Akkor nem ugyanaz. Ha úgy nézed a házi macskát, mint háznál tartott, akkor pedig attól függ, hogy a sziámit is háznál tartod-e:)
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam hogy macska más néven házi macska de máshol azt említik hogy a házi macskák 1000-nél több prédát zsákmányolnak míg más macskák keveset + a tv-be is külön említik
A "macska" a faj megnevezése, a "házimacska" vagy a "sziámi" a fajon belül fajták megnevezése. A házimacska külön fajta, saját fajtajegyekkel.
A kérdező hozzászólása: Jaj most már értem
Ha biológiai értelemben beszélünk a macskákról, a házi macska a helyes kifejezés rá. Nem külön faj, nem is alfaj, a Felis silvestris fajon belül a háziasított példányok gyûjtõneve. (A vadmacska is Felis silvestris.) Mivel léteznek más, hasonló nevû macskák, mint például a homoki macska, feketelábú macska, a házi jelzõt használjuk a pontosság kedvéért. Ebben az értelemben az összes macskafajta házi macska. Viszont hétköznapi értelemben a házi macskát már sokféleképpen használják. Sokan abban az értelemben, hogy házi macska minden olyan macska, ami nem tartozik konkrét fajtába, tehát a házi=keverék macska. És a macska szót használják magában a fajra.

Ha ivartalanítom a macskám, ugye abbahagyja "jelölgetést"? (Részletek lent)

A kiscicám most érte el az ivarérettséget és a lakásban itt-ott lehet érezni, hogy jelölgetett. A kérdésem pontosan az lenne, hogy ha ivartalanítom a macskám, akkor abba fogja hagyni a jelölgetést, vagy folytatja? A tapasztalatokat is osszátok meg! El?re köszi:)

Legjobb válasz: Fiú macska szokott jelölgetni. De ne te ivartalanítsd, bízd orvosra. :D

Fiú macska szokott jelölgetni. De ne te ivartalanítsd, bízd orvosra. :D
Minél elõbb ivartalaníttatod, annál biztosabb, h abbahagyja. A felnõtt nagy kandúroknál szokássá válhat, de a te macsekod ha csak most kezdte, ivartalaníttasd és abbahagyja. Az enyém már nagyobb korában került hozzám, jelölgetett is, ivartalaníttattam, szerencsére abbahagyta.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.! Köszönöm a tippet, de nem szándékoztam konyhakést ragadni és felszabdalni szegénykémet. :D De a humort azért értékelem:) Kedves 2.! Köszönöm szépen! Megnyugodtam:)
Mi a cicánkat akkor vittük el, mikor lehetett. Sosem jelölgetett... A régi cicát sajnos késve, de abbahagyta hamar.

Ha a macskám összetörte a tükröt, akkor ugye rá vár 7év szerencsétlenség, nem rám? (nem találtam "babona" kategóriát, úgyhogy ezért ide írtam. )

Egyéként heteken belül születik els? babánk, eddig a cica volt a "gyerek", úgyhogy el tudom képzelni, milyen "szerencsétlenségnek" éli meg szegény cicus, hogy nem ? lesz az egyeduralkodó az házban...

Legjobb válasz: A babonák az emberek hiszékenységén alapulnak, ha nem hisznek bennük, akkor nem ér semmit. Valószínûleg a macska azt sem tudja, hogy mi az a babona, így hát nem lesz következménye. Hogyha valaki a te tükrödet töri össze, akkor megfelezõdik, mindkettõtöknek lesz 3,5 év balszerencséje.

A babonák az emberek hiszékenységén alapulnak, ha nem hisznek bennük, akkor nem ér semmit. Valószínûleg a macska azt sem tudja, hogy mi az a babona, így hát nem lesz következménye. Hogyha valaki a te tükrödet töri össze, akkor megfelezõdik, mindkettõtöknek lesz 3, 5 év balszerencséje.
Ez a babona valszeg onnan származik, hogy párszáz éve még nagyon értékes/drága dolognak számított egy tükör. Azt széttörni kb olyan volt, mint ma tropára törni a családi autót :)
hét évig nem megy férjhez a cicád.:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépe a válaszokat, akkor kíméletese közlöm a cicussal, hogy sajos hiába csajozik egy darabig...Én meg próbálok nem hinni a babonába, mert az a 3, 5 év is sok! Köszi mégegyszer, sziasztok!


Ha a macskának kitépem a szőrét akkor ugyan olyan színű szőr fog kinőni?

Legjobb válasz: És ha én neked kitépem a hajad,akkor ugyan olyan színû hajszál fog kinõni!?

És ha én neked kitépem a hajad, akkor ugyan olyan színû hajszál fog kinõni!?
Igen, de ne tépegesd.
A kérdező hozzászólása: nem is fogom csak kíváncsi vagyok.
Olyan, mint a hajad. Ha azt kitéped, oda is ugyanolyan nõ vissza (az õszülést kivéve, de ha a cicád nem õszül, akkor ugyanolyan).
Szted ha kitépné valaki a hajad ugyanolyan nõne vissza? (:

A macska lepisilte a fényképeket. Hogy távolítsam el úgy h ne menjenek tönkre?

Legjobb válasz: Lehet, hogy egyszerûbb lenne a képet felülrõl szépen lefényképezni egy digitális kamerával. A számítógépen úgy is jobb helyen van, de ha kell a papír alap, akkor digitális képet is ki tudnak nyomtatni fotó boltokban.

Lehet, hogy egyszerûbb lenne a képet felülrõl szépen lefényképezni egy digitális kamerával. A számítógépen úgy is jobb helyen van, de ha kell a papír alap, akkor digitális képet is ki tudnak nyomtatni fotó boltokban.
Régi képeken volt fixatív réteg, ami védte a képeket a vízcseppektõl egy ideig. Ha csak ez sérült meg, akkor mázlid van, csak matt foltok lesznek rajta. Ha elérte a kolloid réteget és elcsúszott a kép, akkor nem lehet visszafordítani a dolgot, ez egyértelmû. Ezért kéne megõrizni a negatívokat, különben egyedi lesz a dolog. Digitális képek kicsit gyengébbek, mert azok tintával készülnek, hamarabb oldódnak. De hát erre van a számítógép, mint elõttem is írták.
Nyakbörénél fogva.
Vagy egyszerüen azt mondod hogy sicc.
Áztatás után kromlapos száritóval kisütni, ugy abogy annak idején csináltuk!
nem lehet rá allergiás
Szerintem csinálj belõle konzervet vagy valami jó kis sálat azt akkor prüszköljön a kis pimasz
Ne rajta próbáld ki az új drogokat ......
Szóval te diagnosztizáltad a macskát :) )Nem hiszem, hogy a háziciccre lenne allergiás.A perzsák néha prüszkölnek lehet ez mindig a másik cica jelenlétében történik, de kizárt az allergia.Nem lehet, hogy fúj a másik cicára?Együtt él a 2 cica?
Elsõ hallásra a szétválasztáson kívül nem sokat tehetsz. Talán állatorvos adhat valami antihisztamint, de az csak tüneti kezelést jelent. Esetleg próbálkozhatsz más eledelt adni a macskának, a táplálék nagyon sokmindenre hat a szervezetben.
Operáltasd át kutyává. Mégis, mibõl gondolod, hogy a saját fajtája szõrére allergiás?
vágd le a szõrét :D:D:D:D:D:D (EL NE HIDD, INKÁBB TEDD A FEJED A HÛTÕBE :D)
6-os!! hát hogyne diagnosztizálná!! õ Dr. House nem látod hogy botra hasonlítanak a j betûi?
A kérdező hozzászólása: perzsamacska és ha a házi macska mellett van prüszköl...
Hetente borotválni...!!! ;)
majd kiszarja.
A kérdező hozzászólása: xD..hát nagyon remélem nem fog megpusztulni tõle:S
az enyém is evett ilyesmit kb 10 éve nem hiszem, hogy baja lesz ha kölyök, esetleg hasmenése lehet
A kérdező hozzászólása: okés..köszi:)
Összeragad a segge xDD

Miért hányt a macskám? Ugyan azt ette mint mindig! 5 hónapos! Szobacica!

Legjobb válasz: Ha ritkán (havonta egyszer vagy kéthetente egyszer) hány, akkor az nem biztos hogy baj. Nézd meg mit hányt, ha szõrcsomót, akkor az normális. Füvet kell neki ültetni hogy rágcsálja. Ha gyakran hány, annak több oka is lehet, az mindenképpen állatorvosi téma. Az enyém is hányt majdnem minden nap mikor befogadtam. De aztán 1 hét múlva elvittem állatorvoshoz (õ mondta az egy hét karantént), adott féreghajtót, az megoldotta a hányást. Rendszeresen féreghajtom, szerencsére azóta nem kakilt "sünöket". Néha (havonta) kihányja a szõrcsomót az alomtálcája mellé. Érdekes, hogy elõtte odajön hozzám és egy speciális, mással össze nem téveszthetõ nyávogással közli hogy most akkor õ hányni fog. Én meg csak elhívom az alomtálcája mellé, hogy kérlek, cicus, ide csináld :)

Ha ritkán (havonta egyszer vagy kéthetente egyszer) hány, akkor az nem biztos hogy baj. Nézd meg mit hányt, ha szõrcsomót, akkor az normális. Füvet kell neki ültetni hogy rágcsálja. Ha gyakran hány, annak több oka is lehet, az mindenképpen állatorvosi téma. Az enyém is hányt majdnem minden nap mikor befogadtam. De aztán 1 hét múlva elvittem állatorvoshoz (õ mondta az egy hét karantént), adott féreghajtót, az megoldotta a hányást. Rendszeresen féreghajtom, szerencsére azóta nem kakilt "sünöket". Néha (havonta) kihányja a szõrcsomót az alomtálcája mellé. Érdekes, hogy elõtte odajön hozzám és egy speciális, mással össze nem téveszthetõ nyávogással közli hogy most akkor õ hányni fog. Én meg csak elhívom az alomtálcája mellé, hogy kérlek, cicus, ide csináld :)
Szerintem is szõrcsomó.
a mi macskánk naponta hányt, akkor kiderítettem, hogy lehet kapni ANTI HAIRBALL nevû száraz kaját. Ebbõl adok neki naponta 4-5 szemet és így rendben van.
Lehet hogy teleette magát, a mi régi macskánkkal is elõfordult.
a macskáknál váltogatni kell az eledelüket.
túl gyorsan vagy túl sokat evett hirtelen.
szõrcsomó...
amúgy a macskámnak amikor vettünk macskafüvet akkor nem nagyon rágcsálta...:/ de ha kimegy akkor néha eszik füvet...:D
A féreghajtó egyes állatorvosok "jolly jokere", akkor is adják, ha nincs rá szükség, aztán a macska meg hány tõle :( Ne erõltesd, ha az ürülékén nem látszik, hogy férges. Tisztálkodás közben benyeli a szõrszálakat, ha van lehetõsége füvet rágni, akkor az segít neki visszaöklendezni. Ha nincs akkor adj neki anti-hairball étrendkiegészítõt, vagy macskafüvet. Az enyém is benti macska, néha kiviszem hámmal és pórázzal hadd válogasson magának füvet a ház körül.

A macskám úgy két hete furcsán viselkedik. "Fennhordja" az orrát, nem jön oda, ha hívom, ha netezek (régen mindig az ölemben ült) , ha tévézek, nem alszik velem stb. Mi baja lehet?

3 éves, lakásban tartott ivartalanított lánymacska. Az étvágya jó, nem hiszem hogy beteg lenne.

Legjobb válasz: Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...

Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...
A kérdező hozzászólása: Ja, lehet hogy csak agyonkéztettem a kis lükét. KÖszi szépen a választ!

Adtam pár kanál borsót a 10 kilós kutyámnak és a macskámnak, ugye azt ehetnek? Nagyon ízlett nekik.

Legjobb válasz: állítólag a hüvelyesek puffasztanak, bár az én kutyám is szereti a borsólevest. persze nem egy tányérral kap azért :D

állítólag a hüvelyesek puffasztanak, bár az én kutyám is szereti a borsólevest. persze nem egy tányérral kap azért :D
A kérdező hozzászólása: Igen pont erre gondoltam, hogy nem biztos, hogy a borsó olyan jó, de talán pont az nem annyira puffaszt, mint mondjuk a bab. De akkor azért bajuk nem lesz tõle, ugye?
Szerintem nem :D Riki nálunk mindent megeszik, ha a szilva vagy körte lehullik simán megeszi, babot is evett egyszer :D
A mieink is megeszik. Babot is kapnak nem sokat és nem rendszeresen. Egy kicsit puffaszt ugyan de bajuk nem lesz. Max pukizik egy kicsit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!