Találatok a következő kifejezésre: A macska ugye (116 db)

Ha ivartalanítom a macskám, ugye abbahagyja "jelölgetést"? (Részletek lent)

A kiscicám most érte el az ivarérettséget és a lakásban itt-ott lehet érezni, hogy jelölgetett. A kérdésem pontosan az lenne, hogy ha ivartalanítom a macskám, akkor abba fogja hagyni a jelölgetést, vagy folytatja? A tapasztalatokat is osszátok meg! El?re köszi:)

Legjobb válasz: Fiú macska szokott jelölgetni. De ne te ivartalanítsd, bízd orvosra. :D

Fiú macska szokott jelölgetni. De ne te ivartalanítsd, bízd orvosra. :D
Minél elõbb ivartalaníttatod, annál biztosabb, h abbahagyja. A felnõtt nagy kandúroknál szokássá válhat, de a te macsekod ha csak most kezdte, ivartalaníttasd és abbahagyja. Az enyém már nagyobb korában került hozzám, jelölgetett is, ivartalaníttattam, szerencsére abbahagyta.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.! Köszönöm a tippet, de nem szándékoztam konyhakést ragadni és felszabdalni szegénykémet. :D De a humort azért értékelem:) Kedves 2.! Köszönöm szépen! Megnyugodtam:)
Mi a cicánkat akkor vittük el, mikor lehetett. Sosem jelölgetett... A régi cicát sajnos késve, de abbahagyta hamar.

Miért hányt a macskám? Ugyan azt ette mint mindig! 5 hónapos! Szobacica!

Legjobb válasz: Ha ritkán (havonta egyszer vagy kéthetente egyszer) hány, akkor az nem biztos hogy baj. Nézd meg mit hányt, ha szõrcsomót, akkor az normális. Füvet kell neki ültetni hogy rágcsálja. Ha gyakran hány, annak több oka is lehet, az mindenképpen állatorvosi téma. Az enyém is hányt majdnem minden nap mikor befogadtam. De aztán 1 hét múlva elvittem állatorvoshoz (õ mondta az egy hét karantént), adott féreghajtót, az megoldotta a hányást. Rendszeresen féreghajtom, szerencsére azóta nem kakilt "sünöket". Néha (havonta) kihányja a szõrcsomót az alomtálcája mellé. Érdekes, hogy elõtte odajön hozzám és egy speciális, mással össze nem téveszthetõ nyávogással közli hogy most akkor õ hányni fog. Én meg csak elhívom az alomtálcája mellé, hogy kérlek, cicus, ide csináld :)

Ha ritkán (havonta egyszer vagy kéthetente egyszer) hány, akkor az nem biztos hogy baj. Nézd meg mit hányt, ha szõrcsomót, akkor az normális. Füvet kell neki ültetni hogy rágcsálja. Ha gyakran hány, annak több oka is lehet, az mindenképpen állatorvosi téma. Az enyém is hányt majdnem minden nap mikor befogadtam. De aztán 1 hét múlva elvittem állatorvoshoz (õ mondta az egy hét karantént), adott féreghajtót, az megoldotta a hányást. Rendszeresen féreghajtom, szerencsére azóta nem kakilt "sünöket". Néha (havonta) kihányja a szõrcsomót az alomtálcája mellé. Érdekes, hogy elõtte odajön hozzám és egy speciális, mással össze nem téveszthetõ nyávogással közli hogy most akkor õ hányni fog. Én meg csak elhívom az alomtálcája mellé, hogy kérlek, cicus, ide csináld :)
Szerintem is szõrcsomó.
a mi macskánk naponta hányt, akkor kiderítettem, hogy lehet kapni ANTI HAIRBALL nevû száraz kaját. Ebbõl adok neki naponta 4-5 szemet és így rendben van.
Lehet hogy teleette magát, a mi régi macskánkkal is elõfordult.
a macskáknál váltogatni kell az eledelüket.
túl gyorsan vagy túl sokat evett hirtelen.
szõrcsomó...
amúgy a macskámnak amikor vettünk macskafüvet akkor nem nagyon rágcsálta...:/ de ha kimegy akkor néha eszik füvet...:D
A féreghajtó egyes állatorvosok "jolly jokere", akkor is adják, ha nincs rá szükség, aztán a macska meg hány tõle :( Ne erõltesd, ha az ürülékén nem látszik, hogy férges. Tisztálkodás közben benyeli a szõrszálakat, ha van lehetõsége füvet rágni, akkor az segít neki visszaöklendezni. Ha nincs akkor adj neki anti-hairball étrendkiegészítõt, vagy macskafüvet. Az enyém is benti macska, néha kiviszem hámmal és pórázzal hadd válogasson magának füvet a ház körül.

A macskám úgy két hete furcsán viselkedik. "Fennhordja" az orrát, nem jön oda, ha hívom, ha netezek (régen mindig az ölemben ült) , ha tévézek, nem alszik velem stb. Mi baja lehet?

3 éves, lakásban tartott ivartalanított lánymacska. Az étvágya jó, nem hiszem hogy beteg lenne.

Legjobb válasz: Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...

Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...
A kérdező hozzászólása: Ja, lehet hogy csak agyonkéztettem a kis lükét. KÖszi szépen a választ!


Adtam pár kanál borsót a 10 kilós kutyámnak és a macskámnak, ugye azt ehetnek? Nagyon ízlett nekik.

Legjobb válasz: állítólag a hüvelyesek puffasztanak, bár az én kutyám is szereti a borsólevest. persze nem egy tányérral kap azért :D

állítólag a hüvelyesek puffasztanak, bár az én kutyám is szereti a borsólevest. persze nem egy tányérral kap azért :D
A kérdező hozzászólása: Igen pont erre gondoltam, hogy nem biztos, hogy a borsó olyan jó, de talán pont az nem annyira puffaszt, mint mondjuk a bab. De akkor azért bajuk nem lesz tõle, ugye?
Szerintem nem :D Riki nálunk mindent megeszik, ha a szilva vagy körte lehullik simán megeszi, babot is evett egyszer :D
A mieink is megeszik. Babot is kapnak nem sokat és nem rendszeresen. Egy kicsit puffaszt ugyan de bajuk nem lesz. Max pukizik egy kicsit.

Ha csak egy lakásban vagyok a macskával, úgy is el lehet kapni a toxoplazmát?

Nem estem még át rajta,és most terhesen nem is volna jó ha elkapnám.2hetente kb:20percet vagyok egy ismer?sömnél,akinek van 3 macskája.Nem simogatom ?ket és nem is megyek a közelükbe,de még is csak a lakásban vannak.

Legjobb válasz: Szia!Én 17hetes pocis vagyok és benti macskánk van én sem estem még át a toxoplazmán de nekem a dokim azt mondta hogy mivel benti cica nem érintkezik kinti macsekokkal így naon kevés esélye van annak hogy elkapjam.. Remélem tudtam segiteni..Üdv

Szia!Én 17hetes pocis vagyok és benti macskánk van én sem estem még át a toxoplazmán de nekem a dokim azt mondta hogy mivel benti cica nem érintkezik kinti macsekokkal így naon kevés esélye van annak hogy elkapjam.. Remélem tudtam segiteni..Üdv
Szia! Ha még nem estél át rajta, akkor csináltass vérvizsgálatot. Nekem a dokim automatikusan kiírta, de nem mindenhol van így. Kérdezz rá. Minden jót!
A macska látványától azért nem lehet toxoplazmát kapni. http://www.macskakert.net/toxoplazma.html
Én ugy tudom hogy a macska kakijából lehet elkapni ha hozzányulsz meg ha megkarmol! Állatorvos barátom mondta!
Nem hinném hogy elkaphatod, fõleg, hogy nem is érintkezel vele. Mikor én terhes voltam, volt macskánk és semmit nem kaptam el tõle. Lakásban van gondolom és tiszta!
Igen, van rá esélyed ha még nem estél át rajta.Szerintem akár az 1% kockázat is felesleges, ha meg lehet elõzni.A Te gyerekedrõl van szó, más könnyen könnyelmû veled.Szerintem egy ideig ne tedd ki magatokat a fertõzés lehetõségének, mert nagyon súlyos következményei lehetnek. A terhesség elején tud nagy károkat okozni a magzatban a toxo. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most 17hetes vagyok, tehát már az elején túl vok, és csináltattam vérvizsgálatot, akkor tudtam meg, hogy minden hülyeségen átestem már, csak ezen az egyen nem.
Nekem volt benti cicám, én gondoztam én cseréltem neki az almot és láss csodát, még így sem kaptam el! Szóval azért tényleg nem olyan egyszerû elkapni! Bár esély van rá, de ha nem nyalogatod õket és nem bújsz az alomba, nem hiszem, hogy okod lenne csak emiatt nem meglátogatni az ismerõsöd! :)
Hát szerintem elkaphatod ha fertõzött a macska.Én nem szeretem a macskákat nincs is a környezetemben és mégis pozitív a toxoplazmám.Most folynak a vizsgálatok, úgy néz ki 4 hónapnál régebbi a fertõzés, de egy eredményre még várnom kell.( 15 hetes kismama vagyok) Elvileg nemcsak macskáktól, kutyáktól lehet elkapni, hanem nyers hústól is.De egy hozzáértõ azt mondta nagy %-ban azért a macskáktól.Én nem nyúltam macskához szinte sosem és mégis pozitív.Állítólag elég ha vki fertõzött macskás kézzel a padra nyúl, utána én is oda majd odateszem a kezem a számhoz és megkaptam.Nem minden macska fertõzött.Szerintem ismételtesd a vizsgálatot ha félsz, hogy esetleg elkapod.Ha esetleg elkapnád van rá gyógyszer, de ahhoz kell tudnod, hogy megkaptad -e vagy sem.Minden jót!

A macska és a házi macska nem ugyan az?

Pl a sziámi nem házi macska?

Legjobb válasz: ha, mint fajta megnevezést veszed, tudomásom szerint létezik olyan fajta, hogy közönséges házi macska. Akkor nem ugyanaz. Ha úgy nézed a házi macskát, mint háznál tartott, akkor pedig attól függ, hogy a sziámit is háznál tartod-e:)

ha, mint fajta megnevezést veszed, tudomásom szerint létezik olyan fajta, hogy közönséges házi macska. Akkor nem ugyanaz. Ha úgy nézed a házi macskát, mint háznál tartott, akkor pedig attól függ, hogy a sziámit is háznál tartod-e:)
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam hogy macska más néven házi macska de máshol azt említik hogy a házi macskák 1000-nél több prédát zsákmányolnak míg más macskák keveset + a tv-be is külön említik
A "macska" a faj megnevezése, a "házimacska" vagy a "sziámi" a fajon belül fajták megnevezése. A házimacska külön fajta, saját fajtajegyekkel.
A kérdező hozzászólása: Jaj most már értem
Ha biológiai értelemben beszélünk a macskákról, a házi macska a helyes kifejezés rá. Nem külön faj, nem is alfaj, a Felis silvestris fajon belül a háziasított példányok gyûjtõneve. (A vadmacska is Felis silvestris.) Mivel léteznek más, hasonló nevû macskák, mint például a homoki macska, feketelábú macska, a házi jelzõt használjuk a pontosság kedvéért. Ebben az értelemben az összes macskafajta házi macska. Viszont hétköznapi értelemben a házi macskát már sokféleképpen használják. Sokan abban az értelemben, hogy házi macska minden olyan macska, ami nem tartozik konkrét fajtába, tehát a házi=keverék macska. És a macska szót használják magában a fajra.

Szerintetek ciki, ha úgy foglalkozom a macskámmal, mint más a kisbabájával?

Ne úgy képzeljétek el a dolgot, hogy idétlen ruhába bújtatom és telerakom a FB-ot a képeivel... Hanem a napirendemben benne van a macskám is (ahogy a tekn?seim és a virágaim is), hogy mikor eszik, mikor fésülöm, cserélem az almot, stb. Ez nincs leírva, de általában pontos vagyok, felkelek, el?ször a macskát látom el, utána a tekiket, majd átnézem a virágaimat, és csak aztán reggelizek én, stb. Kisgyerekes ismer?seim ezen nagyon jól szórakoznak (a gyerekeik napirendjéhez hasonlítják a dolgot), szerintem meg teljesen normális, hogy egy macska naponta kétszer kapjon enni, és hogy minden este átfésülöm, mert hosszú a sz?re, és napközben kint van az udvaron, minden kosz beleragad... Szerintetek?!

Legjobb válasz: A barátaidnak mond meg, hogy õk se egyenek egy nap max 1x-2x-er és akkor megtudják milyen a macskának ha nem kap enni vagy csak késõbb...... Nekem is a 3 macskám kb mindig ugyanakkor kapnak enni. Ahogy felkelek még alig látok, de nyitom ki az ajtót, hívom be õket és adok nekik enni :D Minden állatbarátnak így kéne foglalkozni az állataival mint te, nem pedig úgy hogy ha nincs a macskának kaja akkor azt mondjuk, hogy ' Majd fog egeret...' ....

Ne izgulj, minden rendben van nálad, én is így csinálom!
Szerintem ez nem ciki. Én még beszélni is szoktam hozzájuk ((lehet hogy a család itthon hülyének néz, de ez van)) :D
A barátaidnak mond meg, hogy õk se egyenek egy nap max 1x-2x-er és akkor megtudják milyen a macskának ha nem kap enni vagy csak késõbb...... Nekem is a 3 macskám kb mindig ugyanakkor kapnak enni. Ahogy felkelek még alig látok, de nyitom ki az ajtót, hívom be õket és adok nekik enni :D Minden állatbarátnak így kéne foglalkozni az állataival mint te, nem pedig úgy hogy ha nincs a macskának kaja akkor azt mondjuk, hogy ' Majd fog egeret...' ....
Hát akkor én jó gáz vagyok, kedves elsõ, ugyanis a kedvenc cicámnak gyakran adok puszit és akkor jön be mellém az ágyamba, amikor csak akar. Sõt, gügyögni is szoktam neki. Ha ez valaki szerint ciki, vállalom, hogy az vagyok:) ) Abban viszont biztos vagyok, hogy sokkal de sokkal szegényebb lennék lelkileg, ha nem tudnék ennyire kötõdni a kedvenc állatomhoz.
Szerintem tök normális, ha valakinek a macskáját vagy a kutyáját felengedi az ágyba, nem is tudtam, hogy ez ilyen ellenérzéseket vált ki, kezdem magam szégyellni :) ) De most átgondoltam és nem is ismerek olyan embert, aki ne engedné fel õket, még a filmekben is mindig ott alszanak a kutyák meg a macskák a fõszereplõvel az ágyban, szóval ez csak nem annyira abnormális.:) Egyébként is szerencsét hoz és normalizálja a vérnyomást az alvás közbeni macskadorombolás!
7-es, te örülnél neki, ha én az utcai cipõmmel, vagy a poros ruhámmal az ágynemûdön ugrálnék? Az állatok lába és szõre ugyanúgy felszedi a bacillusokat, és azt szépen beviszik. Másrészt meg húsevõk, de nem mosnak fogat, ezért a nyáluk is tele van bacival, azt is odanyalják mindenhova. Nem véletlen, hogy állatsimogatás után kezet szoktak mosni az emberek. Szóval mindenkinek meg van a helye, állat ágyba nem való. Én szeretem az állatokat nagyon is, de nem kezelem emberként, hanem ott ahol a helye. (A leszavazók meg csak butaságukról tesznek tanúbizonyságot, és biztos nyalják-falják az állataikat, de ettõl még én nem fogok így vélekedni, abszolút nem érdekel, ha leesik emiatt százalékom.)
Ez nem tûnik olyan gázosnak, de remélem nem puszilgatod, meg nem engeded be az ágyba!
Nem ciki, az ciki akinek van háziállata, de leszarja, mert csak dísznek van, nekem sajnos nem lehet gyerekem, így a macskámnak, kutyáimnak, rokon gyerekeknek adom a szeretetem.Nem ciki.
Van akit érdekel, hogy a macska milyen bacilusokat visznek be az ágyba van akit nem...... Én van amikor kezet mosni is elfelejtek és úgy eszek vagy rágom a körmöm ....
Az én cicám is fel jön az ágyba, puszilgatni is szoktam.Igaz, az enyém lakásban tartott, szóval nem jár ki.
Teljesen normális. Az állatok is szeretik a kiszámítható napirendet. Én is elõször foglalkozom az állatkámmal, megetetem, stb...akkor is ha majd' összpisilom magam. :D Aztán jövök én a sorban. Amíg õ reggelizik, addig én is. Utána van játszási idõ, aztán takarítok, addig a ketrecben gubbaszt...stb.
Szia! Én is mindig elõbb adok nekik enni mint magamnak(ez azért is praktikus, mert akkor nem mennek oda kuncsorogni, hogy neki egy-egy falatot). Másrészt meg ameddig én megreggelizek addig már õk is, már mosakodnak, játszanak, nem arra várnak, hogy a gazdi adjon enni nekik. Velem is velem alszanak, lekopogom, hogy kb. 5 évenként vagyok beteg, és még véletlenül se motoszkál a fejemben, hogy majd a macskám betegít meg. Tiszták hisz benti macskák. Több bacit lehet összeszedni mindenfelé a napi rutin alatt(busz, étterem, villamos, pénz...) És a macskák megérdemlik, mert viszonozzák azt a szeretetet és törödést amit adsz nekik. Csak így tovább :)
ezek szerint énis gáz vagyok, amint hazajövök rögtön felkapom és szétpuszilgatom mert hiányzott és én is inkább hazajövök hozzá hogy ne legyen egyedül szegénykém. imádom az illatát így sokat szagolgatom mert megnyugtat :D éjszaka meg magamhoz ölelem az ágyban mint egy kis plüssállatot hogy doromboljon nekem mert megelõzi a szívritmus-zavart és amúgyis jólesik. a kajával nincs sok gond, mert imádja a száraztápot, csak a vízre figyelek.
Ez nem ciki, hanem egyszerûen szereted az állatod, ami mindenkinek természetes kéne, hogy legyen :D

Lesz egy kölyök macskám ajándékba kapom, na de még sose volt macskám, ugyan úgy oltás kell neki mint a kutyáknak meg stb dolgok?

Legjobb válasz: Igen, nekik is vannak kötelezõ és javasolt oltásaik. És örök érvényû törvény, hogy elsõ körben vidd el állatorvoshoz egy egészségfelmérésre. Ott majd bõvebb tájékoztatást fogsz kapni és válaszolnak bármilyen kérdésedre.

Igen, nekik is vannak kötelezõ és javasolt oltásaik. És örök érvényû törvény, hogy elsõ körben vidd el állatorvoshoz egy egészségfelmérésre. Ott majd bõvebb tájékoztatást fogsz kapni és válaszolnak bármilyen kérdésedre.
igen, ahogy az elsõ is írja. érdemes komolyan venni, mert itt megalapozhatod h hosszú életû legyen a cica. kis korban párszor orvoshoz kell ezért vinni, de késõbb már csak évente
Kötelezõ oltásuk nincsen. De ajánlott õket beoltani. Ha benti cica akkor azért, mert cipõtalpal, ruhával sok féle betegség bevihetõ a lakásba. Ha kinti cica, akkor meg ugye még több betegségnek van kitéve. http://hungaropet.com/32-esallatorvosirendelo/hasznos-inform..
Egy hónapos korában kap egy kombinált oltást, egy hónap múlva ismétlés, megint egy hónap múlva veszettség elleni (macskáknál nem kötelezõ) ha ki akarod engedni javasolt! Közbe féreghajtó, aztán csak évente kell ismételni! Nekem a kombinált 6-6 ezer volt a veszettség elleni pedig 3ezer, de ezek mind havonta, nem egyszerre!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket :) 2- hónapos lesz mire megkapom és már nagyon várom :)

Miért van az, h a macska a gazdája mellkasára szeret telepedni (lefeküdni aludni)? Hallottam már, olyat is, h vigyázni kell ha újszülött van a házban, h neh a macska ráfeküdjön mert a kicsinek a szivét elnyomja úgy h megáll és belehalhat.

Legjobb válasz: Az én macskám minden testrészemre szeret telepedni és ott aludni, ha csak a mellkasomra feküdne az még istenes lenne.:) Éjszaka jön és ráfekszik elõször keresztben a lábamra, aztán jön a hátamhoz simulni, hónom alá, aztán a nyakamra, arcomra, fejemre.:) Nem egyszer ébredek úgy hogy nem kapok tõle levegõt... De nagyon szeretjük ezért mindent elnézünk neki:p

Az én macskám minden testrészemre szeret telepedni és ott aludni, ha csak a mellkasomra feküdne az még istenes lenne.:) Éjszaka jön és ráfekszik elõször keresztben a lábamra, aztán jön a hátamhoz simulni, hónom alá, aztán a nyakamra, arcomra, fejemre.:) Nem egyszer ébredek úgy hogy nem kapok tõle levegõt... De nagyon szeretjük ezért mindent elnézünk neki:p
A szívdobogást szereti érezni.
Igen, elsõnek igaza van. Nekem ha fáj valamim, nagyon édes a cica, mert ráfekszik, és dorombol.
Így érzi magát a legközelebb hozzád. A babáknak pedig a légzése áll le, nem a szívét nyomja össze.
Az enyém is oda fekszik, ahol éppen fáj. Ha a fejem fáj, hát az kényelmetlen tud lenni:) A mellkasomra ritkán fekszik, de ha olvasni szeretnék, akkor mindenképp.
érdekes, az én perzsám gyûlöli ha direkt simogatjuk, neki minden csak akkor kell, amikor õ karja:s:D

A macska aki már két és fél hete veled van, az elmehet úgy a háztól, hogy vissza se jön?

Volt egy cicám,aki a kertben volt 2 és fél hetet (2 hét 4 nap)és amikor hazamentem már nem volt otthon vlaki ellopta vagy csak szabadult és direk nem jött vissza??

Legjobb válasz: meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.

meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.
2, 5 hét nem jelent semmit. Nekem volt olyan macskám, amelyik 13 évig két házzal odébb lakott, aztán egyszer csak megunta és beköltözött hozzánk. Viszont, ha a te cicád fehér és még kicsi is, elõfordulhat, hogy valaki tényleg hazavitte. Remélhetõleg azért, mert megtetszett neki és nem egyéb okokból... Ha nagyon szeretnéd visszakapni, esetleg plakátold ki a környéken.
Nálunk volt olyan hogy arra sétáló gyerekek elvitték pár utcányira, aztán a cica nem talált haza, de én nem adtam fel és végigkérdeztem a fél környéket látták-e a cicámat, így meg is lett.
A kérdező hozzászólása: Kint evett, de nekünk azt mondták hogy amelyik macska nem megy el annyi ideig azt ellopták!
Most van a párzási idõszak, a mi kandúrunk 4 napja "lelépett"'pár nap múlva majd hazajön összeverve, lefogyva.Ezt mindig eljátsza.:-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!