Találatok a következő kifejezésre: A macska tud (55 db)

A macska milyen szervével csinálja a dorombolást? Bármikor tud vagy csak jön magától akkor ha jól érzi magát?

Legjobb válasz: "ontos elmélet nincsen, csak sejtéseik vannak a dorombolás keletkezését illetõen. A legvalószínûbb, és általánosságban elfogadott elmélet, hogy a hang az állat gégéjében jön létre, a hangszalagok ritmikus megfeszítésével és elernyesztésével. Az agy a hangszalagokhoz futó idegekkel üzenetet küld, amelynek hatására a szalagok másodpercenként hússzor-harmincszor is megfeszülnek, majd elernyednek. Mivel az agy ezeket az üzeneteket a be- és kilélegzés során is folyamatosan küldi, a doromboló hangot folyamatosnak érzékeljük." forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dorombol%C3%A1s "A macskák képesek doromboló hang képzésére, mely általában örömet fejez ki, néha azonban a fájdalom jelzésére is szolgálhat. A nõstények szülés közben vagy kölykeikhez visszatérve is dorombolhatnak, a kölykök pedig szoptatás közben. Egy ideig több elmélet is létezett arra vonatkozóan, hogyan történik a doromboló hang képzése, például be- és kilégzés közben a hibás hangszalagok rezgése folytán, a verõérnek csapódó vér hangja által vagy a nyelv mozgatása segítségével, esetleg közvetlenül a tüdõ megrezegtetésével. Idõvel azonban megállapították, hogy a hangot a gége ritmikus impulzusai hozzák létre. A macska képes a dorombolással egyidõben nyávogni, de elõfordul az is hogy lassan pislog közben, illetõleg a szemeit részben vagy egészben lehunyva pihen.[4] A dorombolás segítségével a macska meg is nyugtatja magát, így valószínûleg ezért dorombol abban az esetben is, ha fájdalmai vannak. Egyes kutatók feltételezése szerint a dorombolás során létrejövõ rezgés (melynek frekvenciája nagyjából megegyezik az alapjáraton mûködõ dízelmotornál tapasztalhatóval) kedvezõ hatást gyakorol a csontok és a szervek gyógyulására.[5]" forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_macska_kommunik%C3%A1ci%C3%B3ja

"ontos elmélet nincsen, csak sejtéseik vannak a dorombolás keletkezését illetõen. A legvalószínûbb, és általánosságban elfogadott elmélet, hogy a hang az állat gégéjében jön létre, a hangszalagok ritmikus megfeszítésével és elernyesztésével. Az agy a hangszalagokhoz futó idegekkel üzenetet küld, amelynek hatására a szalagok másodpercenként hússzor-harmincszor is megfeszülnek, majd elernyednek. Mivel az agy ezeket az üzeneteket a be- és kilélegzés során is folyamatosan küldi, a doromboló hangot folyamatosnak érzékeljük." forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dorombol%C3%A1s "A macskák képesek doromboló hang képzésére, mely általában örömet fejez ki, néha azonban a fájdalom jelzésére is szolgálhat. A nõstények szülés közben vagy kölykeikhez visszatérve is dorombolhatnak, a kölykök pedig szoptatás közben. Egy ideig több elmélet is létezett arra vonatkozóan, hogyan történik a doromboló hang képzése, például be- és kilégzés közben a hibás hangszalagok rezgése folytán, a verõérnek csapódó vér hangja által vagy a nyelv mozgatása segítségével, esetleg közvetlenül a tüdõ megrezegtetésével. Idõvel azonban megállapították, hogy a hangot a gége ritmikus impulzusai hozzák létre. A macska képes a dorombolással egyidõben nyávogni, de elõfordul az is hogy lassan pislog közben, illetõleg a szemeit részben vagy egészben lehunyva pihen.[4] A dorombolás segítségével a macska meg is nyugtatja magát, így valószínûleg ezért dorombol abban az esetben is, ha fájdalmai vannak. Egyes kutatók feltételezése szerint a dorombolás során létrejövõ rezgés (melynek frekvenciája nagyjából megegyezik az alapjáraton mûködõ dízelmotornál tapasztalhatóval) kedvezõ hatást gyakorol a csontok és a szervek gyógyulására.[5]" forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_macska_kommunik%C3%A1ci%C3%B3ja
A macska bajsza damilból van, és azok a damilszálak folytatódnak egészen a nyakáig belül. Amikor dorombol, ezeket a damilszálakat "ütögeti" a nyakában lévõ kis kalapács alakú szervével.
van hangsyórója és letöltött a yt rõl dorombolást azt játsza le :Dxd

Hogyha a kutya és a macska nemtud egymással párosodni, akkora tigris és az oroszlán miért tud?

Legjobb válasz: A kutya az egy kutya, a macska pedig egy macska. A tigris és az oroszlán pedig mind a kettõ egy-egy macska-féle vadállat. Na, így már érted?

A kutya az egy kutya, a macska pedig egy macska. A tigris és az oroszlán pedig mind a kettõ egy-egy macska-féle vadállat. Na, így már érted?
Jéézusom :D A kutya és macska két külön családba tartozik (kutyafélék, macskafélék). Míg a tigris és oroszlán ugyan abba, a macskafélék családjába tartozik. De ha párosodnának is, az utódjuk nemzõ képtelen lesz, mert nem ugyan abba a fajba tartoznak. ( A faj a tigris és az oroszlán)
Azért a kettõ nem ugyan az. :D A ló és a szamár is tud, abból lesz az öszvér. Viszont két öszvér már nem képes utódokat nemzeni.
A tigris és az oroszlán mindketten macska félék de nem párosodnak egymással. Ez butaság.
nagyon egyszeru:) ime: csak egy fajba tartozo allatoknak lehetnek utodai. mi az a ''faj''? A faj: azok az elolenyek tartoznak egy fajba, amelyek hasonlitanak egymasra, kozos osoktol szarmaznak, es termekeny utodokat hoznak letre. :) remelek vilagosabb
Rég nem kérdeztek ilyen marhaságot!XD XD
Igen, úgy néz ki, beteg. Hogy mi a baja, azt orvos tudná megmondani. Vidd el hozzá!
Addigis pedig kamillával kenegesd a szemét. Nekünk sok cicával volt ilyen, de egyik sem pusztult el tõle, csak vidd dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Én el akarnám vinni orvoshoz csak ez az orvos nem normális, múltkor is 30.000Ft-ot kért el 2 injekcióért.Valamit csak tudok itthon is csinálni vele.
A kérdező hozzászólása: Bekentem neki kamillával.Csak fekszik egész nap.
Akkor menj másikhoz.
Az a gond, hogy ez nem egy sima kötõhártya gyulladás, ha ilyen rossz állapotban van. Erre nem fog használni a kamillalötyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kamillát felejtsd el örökre, és vidd el orvoshoz késlekedés nélkül.
A kérdező hozzászólása: Már jól van a macska, a szemével már semmi baj, eszik/iszik rendesen és menni is tud.


Rendelni nem tudom, honnan lehet, de a Fressnapf áruházban kapható, én is ott vettem.
Én pl.innen szoktam:www.petnet.hu Fel is lehet hívni õket, ha nincs raktáron, amit kinéztél, akkor megrendelik, és meghozzák neked, plusz ingyen kiszállítják, és olcsóbbak mint a boltok.Melody
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm =) rendeltem is :) Vannak még ötletek ? *.*

A macska el tud bánni egy nyesttel?

Van egy cicám, 2 napja ellett, 4 kölyökmacska jött a világra szombat este. Kinn vannak a kisházban, egy fűtött takarón, kosárban. Viszont a környéken elég sok a nyest.. Az anyacica nagyon jól viseli a gondját a kicsiknek, és okos, ügyes macska. Vajon a kicsinyeit védve el tudna bánni a nyesttel?

Legjobb válasz: A kicsinyeit vedve akar egy rinocerosszal is . Vagy nem. A nyesttel valo harc kimenetelet nem lehet biztosra megjosolni egy macska szamara.

A kicsinyeit vedve akar egy rinocerosszal is . Vagy nem. A nyesttel valo harc kimenetelet nem lehet biztosra megjosolni egy macska szamara.
Nem valószínû! A kicsik nincsenek biztosnágban! Javaslom az anyacica ivartalnítását miután felnevelte a kicsiket!
Nem valószínû...
Vidd el állatorvoshoz. Mit kell ezen értetlenkedni?
Orvos!!!Röntgen stb., lehetnek olyan súlyos belsõ sérülései, hogy humánusabb elaltatni. Hogy történt ez meg?
Most komolyan, az ilyennek minek állat?
ez tényleg kérdés?hol az eszed és a lelkiismereted?
Állatorvosról hallottál már esetleg...???
Te idióta b..rom! Neked jól esne így szenvedni segítség nélkül?! Sajnálod azt a 3000ftot ? El tudod képzelni mennyire fájhat neki és hogy szenved? Rád van utalva. Cserben hagytad. Remélem egyszer téged is így cserben fognak hagyni. Azt kétlem hogy rohantal vele állatorvoshoz. Nem itt kellene kérdezõsködni.!
Orvos azonnal!!! Majd írd meg mi lett vele!!
ÁLLATORVOS!
lõdd tarkón magad, mindenkinek jobb lesz

Szerintetek miért van az h a macskám megeszi a karácsony fának a tű levelét és utána kihányja?

Komoly válaszokat várok.

Legjobb válasz: Azért, mert (az emberekkel ellentétben) a macska nem tudja ledugni az ujját a torkán. Néha igénylik az öklendezést, hányást (mint fentebbi írt, gyomortisztítást végeznek), és ezt csak így tudják elérni, hogy olyan növényi részeket rágnak és nyelnek, amelyektõl aztán hányniuk kell. Általában füveznek, de télen az örökzöldekre fanyalodnak, fû hiányában. Teljesen természetes folyamat, nem lesz mérgezése a fenyõlevéltõl, ez urbanlegend.

Mindenesetre sztem ne ilyen szúrós leveleket engedj neki fogyasztani öklendezés céljára, hanem szedj neki valami puhábbat, pl. amikor a panelból leviszed a szemetet, szedsz két marék fûcsomót, vagy takarmányboltból elõre is megvehetsz egy keveset.
Azért, mert (az emberekkel ellentétben) a macska nem tudja ledugni az ujját a torkán. Néha igénylik az öklendezést, hányást (mint fentebbi írt, gyomortisztítást végeznek), és ezt csak így tudják elérni, hogy olyan növényi részeket rágnak és nyelnek, amelyektõl aztán hányniuk kell. Általában füveznek, de télen az örökzöldekre fanyalodnak, fû hiányában. Teljesen természetes folyamat, nem lesz mérgezése a fenyõlevéltõl, ez urbanlegend.
Érdekli az illata, új dolog. Azért hányja ki, mert nem tudja megrágni és vsz. megakad a torkában, irritálja, ezért kiöklendezi. Nálunk is van egy növény, aminek a csücskét harapják le, de nem tudják lenyelni, a vége mindig az, hogy visszaöklendezik.
Azért, mert nem egészséges, az hogy megeszi a tûlevelet! Ha nem hányná ki, akkor megmérgezõdne tõle!
Nem mérgezõ: A fenyõfa tûleveleinek illatanyagai irritálhatják a száj és a torok nyálkahártyáját, illetve aromatikus olajtartalma a gyomor- és bélrendszert „izgathatja”.Csak a pontosítás végett!
A kérdező hozzászólása: Hát remélem nem lesz baja . Köszönöm a segítséget!
Az én egyik nem kijárós cicám is eszi a virág levelet. Csak azt az egy fajta növényt kedveli, nem nyúl másikhoz. Már azért szaporítom, hogy legyen mit füveznie..
A kérdező hozzászólása: Na az itt a baj h panel házban lakunk kis cicammal. Nem tudom el zárni sajnos a fatol. ..
Bár nem vagyok szakértõ, de a macskák -és a kutyák is- idõnként zöld növényi részeket keresnek, mert ösztönösen tudják, hogy tisztító hatásuk van: a macskák pláne igénylik, mert rendszeresen mosakszanak, és tele van macskaszõrrel a gyomruk, tehát a zöld segíti õket a ciklikusan visszatérõ öklendezésben. Én mindenesetre óvnám a szúrós ételtõl, pl. tûlevél! Figyelj rá, légyszíves, hogy ne fogyassza. Ha ki is szoktátok engedni, keres úgyis füvet magának e célja. (Nyugi, nem fog beállni tõle... xD És dílert se úszit rád ;) ) Egyébként komolyan így van.
A kérdező hozzászólása: De ugye nem lesz baja?
Ültess neki füvet egy cserépbe, akkor azt fogja majd enni, a többi növényt nem.

Ma elvittem a 13-éves macskámat állatorvoshoz mert észre vettem hogy szédelegve megy meg össze esik és azt mondta az orvos hogy májrákja van, sárga a szeménél. Hogyan tudok segíteni a macskámnak milyen túlélési esélye van? Kérem aki tud segítsen

Legjobb válasz: Hát ezt mindenképpen az orvossal kell megbeszélni, hogy õ mit javasol! Mûtétet, gyógyszereket, vagy altatást! De én mindenképp elvinném, egy másik orvoshoz, hogy melyik mit mond, hátha másképp látja a helyzetet!

Hát ezt mindenképpen az orvossal kell megbeszélni, hogy õ mit javasol! Mûtétet, gyógyszereket, vagy altatást! De én mindenképp elvinném, egy másik orvoshoz, hogy melyik mit mond, hátha másképp látja a helyzetet!
Sajnos a miénket minden próbálkozás, kezelés elenére el kellett altatni, már nem tudott meggyógyulni. Õ is 13 éves volt.

FIP-es a macskám, mivel tudnék javítani a helyzetén?

Befogadtam egy utcai macskát, nagyon nagyon beteg volt, ezért mindenféle tesztet csináltak rajta, és kiderült h FIP-es. Minden doki azt mondja h kb nem tud semmit, senki nem tud semmit erről a betegségről. A macska már meggyógyult látszólag semmi baja. Azt mondják h ez halálos, így már azt is kétlem. Egyébként soha nem fog végleg kigyógyulni belőle? Vagy van vmi immunerősítő ami segítene?

Legjobb válasz: Valóban halálosés sajnosfertõzi a többi macskát, tehát nagyon óvatos kegyél, ha valakihez mész akinek van macskája elõtte alapos kézmosás, átöltözés Ez a betegség hullámokban jelentkezik,néha jobban van,aztán megint rosszabbul,és egyre romlik az állapota.Sajnálom,de nem sokmindent tehetsz,jó táp a rosszabb idõszakoknál gyógyszeres kezelés

Valóban halálosés sajnosfertõzi a többi macskát, tehát nagyon óvatos kegyél, ha valakihez mész akinek van macskája elõtte alapos kézmosás, átöltözés Ez a betegség hullámokban jelentkezik, néha jobban van, aztán megint rosszabbul, és egyre romlik az állapota.Sajnálom, de nem sokmindent tehetsz, jó táp a rosszabb idõszakoknál gyógyszeres kezelés
Soha nem fog kigyógyulni és igen, halálos, ha megbetegszik benne. Ha szerencséd van, akkor õ csak hordozza a vírust és nem azért volt beteg. Itt van róla bõvebb infó, ha pesti vagy, javaslom vedd fel a kapcsolatot a dokival, vérprofi macskában: http://macska.mancsok.hu/betegsegek/fip.htm
A kérdező hozzászólása: Utolsó tõled lenne kérdésem még. Az a helyzet, hogy volt egy egy hetes idõszak amikor nem ivott, nem evett, és meg sem bírt mozdulni, nem ment alomra, fájt a hasa, de ez hirtelen elmúlt a fájdalomcsillapítótól, egyet kapott, és onnantól megint minden ok, ez olyan 1 hónapja-3 hete volt. Ekkor mutatott csak tüneteket. Ekkor vettük észre. És most nem tudom h mi van, mert látszólag semmi baja, gyönyörû meg minden, játszik.
Második vagyok. Ne egy tulajdonostól próbálj információt szerezni, aki pont olyan laikus mint te. Keress egy normális orvost (én a fenti linken elérhetõt javaslom, ha pesti vagy környéki vagy) és vele konzultálj. Egyáltalán nem biztos még semmi sem.
Fõleg, ha nincs most semmi tünete. Könnyen lehet, hogy csak hordozza a vírust, de soha sem fog megbetegedni benne.

A macska azért tud dorombolni, mert egy doromb van a nyakában, belül?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dorombol%C3%A1s http://www.kiskegyed.hu/kedvencek/miert-dorombol-a-macska-13..

Igen, és azért van damilból a bajsza, hogy a beépített dorombot megtartsa. Kösz, ráköptem a kávét a monitorra :DD
2.válaszolón konkrétan besz*rtam:DDDDDD
Mikor dorombol akkor tedd az ujjaidat a torkára, érezni fogsz egy kis rezgést
Már a kérdés is jó volt, de a 2. válasz ütött.
:) a macska a gégecsövével dorombol, amikor jól érzi magát, mert ha dorombol, fogd meg óvatosan a nyakánál, de vigyázva, és érzed, h rezeg :DDDDD
Igen, és azért van damilból a bajsza, hogy a beépített dorombot megtartsa.
:) ez aranyos Ezt még a dokik sem tudják 2elmélet van: 1- a dorombolás a gégébõl ered: a macska hangszalagjai a be- és kiáramló levegõ hatására rezegni kezdenek, miközben a gége izomzata másodpercenként hússzor-harmincszor húzódik össze. 2- A nagyvéna fokozott véráramlása, turbulenciája eredményezi
igen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!