Találatok a következő kifejezésre: A macska a vizet (28 db)

Miért nem issza meg a macska a vizet?

Egésznap nem adtam neki semmit.Most vittem ki neki vizet,beleszagolt de nem ivott.Hoztam ki neki ásványvizet azt se itta meg.Raktam bele száraz macskakaját és ugyse.Lábával probálta kiszedni a kaját. Tejet issza de azt olvastam,hogy hasmenése lesz tőle.

Legjobb válasz: A macskáknak nincs szükségük olyan sok folyadékra, mert a legtöbbet a táplálékukból nyerik. Ha szomjas lesz, inni fog. Nálunk is mindig kint van a víz neki, de nagyon ritkán iszik belõle. Am a tejre érzékenyek lehetnek, de ha nem sûrûn adod és nem látod, hogy menne a hasa tõle akkor kaphat, de ne adj neki csak azért, hogy igyon valamit. A túl sok folyadék tönkre is teheti a veséjüket idõsebb korukra.

A macskáknak nincs szükségük olyan sok folyadékra, mert a legtöbbet a táplálékukból nyerik. Ha szomjas lesz, inni fog. Nálunk is mindig kint van a víz neki, de nagyon ritkán iszik belõle. Am a tejre érzékenyek lehetnek, de ha nem sûrûn adod és nem látod, hogy menne a hasa tõle akkor kaphat, de ne adj neki csak azért, hogy igyon valamit. A túl sok folyadék tönkre is teheti a veséjüket idõsebb korukra.
Lehet hogy egyszerûen nem volt szomjas enyém is ritkán issza nyugi ha szomjas megissza
laktóz mentes tejet kell adni neki.
Minimális vízzel elvannak a macskák. Nem lihegnek vagy csak extra esetben ezért nem is nagyon párologtatják.
Egyes macskák elég hisztisek tudnak lenni a víz elhelyezésével és a tárolóedénnyel kapcsolatban. Az én macskám például elõbb halna szomjan, minthogy az itatóedényét használja. De minden más koszos kis vízbe képes belenyalni, még a virágalátétbe is. Végül a befõttesüveg vált be, a 3 literes szélesszájú fajtába pont kényelmesen belefér a feje. Szerintem próbálj meg te is más vízzel teli edényeket és ne a kaja mellé rakd le.
Enyém a csapból iszik csak, dilisek ezek :D

Mért nem szereti a macska a vizet?

Legjobb válasz: van, amelyik szereti. Pl a mienk csak a hajszárítót utálta:)

van, amelyik szereti. Pl a mienk csak a hajszárítót utálta:)
az én kismacskám eyenesen beleront a vízbe ha meglátja! Lekell fognunk hogy ne menjen bele mindbe:) És Úgy hallottam hogy van valami réteg a bundájukon, vagy netalántán a bunda a réteg, ami védi õket csomó mindentõl(példát nem tudok) s ha víz éri a bundát, akkor vagy az a réteg jön le, vagy ha a bunda a réteg akkor a bunda lessz rossz neki.
Mármint inni nem szeret, vagy a fürdetés okoz gondot? Az én cicám csak csapból hajlandó inni. Így megbékélt a vízzel. --> http://www.youtube.com/watch?v=Ok8Zc5nStCM A fürdetés egy harcmûvészet... Korábban úgy csináltam, hogy lavórba vizet engedtem, de olyan volt, mintha attól félne, hogy belefojtom, így áttértünk a zuhanyozásra. Így sem rajong a fürdésért, de elviseli.
Miért méreted a macskáddal a vizet? Az enyémek inni szokták. Talán kimérve árulod, és a macska méri ki?

A lakasban macskat tartok szoktak megfürdetni a macskat a fürdökadban? Ha igen, eleg Domestosos vizzel atmosni es ezzel fertötlenitve van?

Ugy ertem, a normal=embernek valo fürdökadban. Nemreg költöztünk, es az elözö tulajnak macskaja volt. A fürdökadban (is) vannak felkarmolt nyomok sajnos. Ha ebben macskat fürdettek, ezek utan beleültetni a kisgyerekemet - tölem olyan idegen, kicsit kiraz a hideg, mert nekünk sosem volt semmilyen allatunk, en meg abban nöttem fel, hogy az allat udvarba valo... Vagy hogy van ez macskat tartoknal? Macska utan mivel mossak ki?

Legjobb válasz: A macsek nem tudja összekarmolni a kádat. :O

A macsek nem tudja összekarmolni a kádat. :O
A macska szerintem sem tudja a kádat összekarmolni.De domestoszos fertõtlenítés tökéletesen elegendõ.
jézus azt hittem, a macskát akarod domestos-szal megfürdetni.:D ha ezzel fertõtleníted a kádat, bõven túlteljesítetted a feladatot.:) Amúgy állattól nem kaphat el annyi mindent a kisgyereked, mint az elõzõ lakótól... (pl. gombás fertõzés) Inkább amiatt fertõtlenítsd...
:D:D:D:D:D:D a 3. válaszoló válaszán sírok a röhögéstõl:D:D:D:D:D:D majd kipróbálom. itt ül a vállamon az egyik cicám, érdekes módon nyugtalanul fészkelõdik, mióta elolvastam a tuti fürdetési technikát...:D Biztos örömében...:D
Én együtt fürödtem a macskáimmal..imádták a vizet.Kitiltani meg nem akartam õket.Utána kifertõtlenítettem a kádat.Ja akkor még nem volt gyerek.Persze amikor lett akkor nem fürödhettek a gyerekkel.De minden fürdetés után fertõtlenítettem.
Dehogy fürdetik a macskát!Semmi szükség rá...A karmolás lehet attol hogy a cica ott játszott bár nem tudom menyire tudna összekarmolni egy kádat.Az én cicám imád ugrálni, csúszkálni, játszani a kádban de nincs összekarmolva :)
Semmi rosszat nem írtam.NE Irj ki kérdést ha nem szerered az igaz válaszokat.
Kedves kérdezõ! Mikor megnéztétek a házat észrevetted hogy állat is lakott ott a karcolások , szõnyeg , virág stb.Miért vetted meg ha nem vagy vele megelégedve.Nem csak a városban hanem a falukban is szokás beengedni macskát kutyát a lakásba, szeretet kérdése, õk nem betegednek meg tõlük.Ha nem szereted az állatokat sok mindentõl megfosztod magadat és a gyerekedet is.Nem az állatoktól kell félni, hanem az emberektõl.Ne a macska miatt fertõtleníts, hanem azért hogy tiszta legyen a lakás ahova beköltöztél. Abban igazad van hogy ne a kádban legyen fürdetve, hanem legyen valami külön lavór vagy valami.Az ételt sem egy tányérból esszük.
Akár köze is lehet, de az is elõfordulhat, hogy a szobanövényt az elõzõ tulaj nem szerette vagy arra volt allergiás. Egyébként érdekes meglátás, miszerint hagyja, hogy karmolássza a bútort a macska. Próbáld nem hagyni :) , nekem még ez a mutatvány sose sikerült. Így aztán egy idõ után feladtam. Na, azóta nem a bútoron élesít. :)
A kérdező hozzászólása: :) Milyen jo meglatas, hogy erre eddig nem is gondoltam!? Valoszinüleg az összes szönyegüket szetkarmolta, ugyanis elsöre feltünt, amikor lakasnezöben voltunk, hogy nincs szönyegük. Szobaviragjuk sem volt - ennek is köze lehet a macskahoz?
Ez már paranoia. Mindenhol karmolásnyomok... A macska behúzott karommal jár, nem fog minden kemény tárgyon karmolászni, nem hülye. A karmait élesíteni puhább tárgyakon szokta pl fakérgen, szõnyegen, amibe könnyen belemegy a karma.. Nem üveglapon, fürdõkádon stb. Szerintem menj el akár pszichológushoz, ha ennyire "rettegsz" az állatoktól és a betegségektõl.
Jó hát nincs azzal semmi baj, h te így gondolod, ezért is nincsen állatod! Ne is legyen :) A férgektõl nem kell félned az akkor terjedne, ha az ürülékrõl v a macska szõrérõl pete jutna a szervezetedbe, ez rád nem is igazán veszélyes, inkább a gyerekre, de mivel a macska elköltözött, plusz valószínû, h hajtva volt, te meg kidomestosoztál mindent, nem kell tovább aggódni
Gusztustalannak tartom ha valaki az állatait úgy kezeli, mint embertársait. Nekem bõven elég volt az a példa, hogy az általános iskolás osztálytársam gyerekkorában megvakult a macskától, mert olyan betegséget szedett össze. Jómódú, be volt oltva a cica és mindig ügyeltek a tisztaságra. Nekem ne mondja senki, hogy egy macskát a fürdetéssel meg lehet tisztítani minden kosztól/baktériumtól, ami megtelepszik benne. Igen, lehet háziállatot tartani, de ép ésszel. És akik puszilgatják az állatot, együtt fürdenek alszanak velük egészségükre. Remélem nem ismerem egyikõjüket sem.
Elõzõ vagyok, és természetesen televágnám a kádat domestosos vízzel egy éjszakára minimum vagy 3x.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm valaszaidat.
Aki a megvakult esetet irta, az osztálytárával kapcsolatban. Nagyon sajnálom szegényt, de szinte biztos vagyok abban, hogy nem a cicától vakult meg. Vagy ha igen, akkor csak úgy történhetett, ha fizikai sérülés érte. A toxoplazmózisról: Az ember fertõzõdése többféleképpen is történhet: 1./ Macskaürülék szemcséket tartalmazó porral szennyezett élelmiszer, víz fogyasztása 2./ Valamely köztigazda (sertés, juh) húsának nyers fogyasztása, fertõzött nyers tej ivása. 3./ Speciális eset az emberrõl-emberre terjedõ forma, mely történhet: 3A./ Terheseknél az embrió/magzat fertõzõdése a méhlepényen keresztül (transzplacentáris) 3B./ Szerv- illetve szövetátültetéssel (vértranszfúzióval, transzplantációval) 3C./Fertõzött tûvel
Megértelek. Gyerekkoromban, amikor építkezünk, a szüleim kivettek egy házat a közelben. Úgy neveztük "gombaház", na nem azért, mert gombás volt, hanem mert a labirintus szerû pincében gombát termesztettek. Imádtam oda lejárni, és mindig meleg volt a padló a házban, mivel a gombának meleg kell a termesztéshez. (Azóta sem ettem olyan finomat, amilyen az volt.) A ház 3 szobából állt. Konya (kamra, zuhanyfülke), ebbõl nyílt egy szoba, és abból a másik. Na ezt kaptuk meg mi a tesóimmal. A lényeg, hogy a tulaj itt - mielõtt kiadta- növényeket is tartott, termsztett. Ezért mindig rengeteg pók volt a szobában! Semmit se lehetett tenni ellene. Sokszor keltem arra, hogy átszalad rajtam egy-egy, vagy a falon futkároznak, lógnak le a pókhálóról stb. Azóta írtózom a pókoktól! Igy értem, hogy Te meg ettõl tartasz. Ha domestosos vízzel átmostad, azzal tökéletesen fertõtlenítetted. A macska lehet pl bolhás, de azt már érezted volna ha lenne a lakásban. Egyébként benti cicáknál nem jellemzõ a bolha! A cicát egyáltalán nem biztos, hogy a kádban fürdették- ha fürdették egyáltalán - magától is bele mászik néha az üres kádba. Ekkor lehetnek karmolás nyomok benne. Én ettõl nem félek, mert tudom, hogy az enyémek egészségesek (mindig megkapják a megfelelõ oltásokat, és bentiek), egyébként forró vízzel öblítjük a kádat, mielõtt fürdünk (bár nem is tudom minek a kád, mi csak zuhanyozni szoktunk) szóval mivel nem tudjuk az a cica megkapta-e az oltásait, de azt igen, hogy többet nem fog belemászni, ezért bõven elég volt, ha kimostad domestossal. Semmi más probléma nem lehet! Igazából az emberrõl emberre fertõzéstõl kell tartani a leginkább. És tartok is tõle. A cipõnkkel, ruhánkkal visszük be ezeket a lakásba. Elég csak leülni a villamoson, metrón.. Ismerek olyat, aki ha tudja, hogy nem autóval, hanem tömegközlekedéssel érkezett hozzá a vendége, nem engedi, hogy leüljön a kanapéjára. Az egyik kolléganõm fehér kesztyûben kapaszkodik a járatkon, soha nem ûl le, amikor leszáll, leveszi. Párom mamája mident (tasakok, zacskók, konzervek, üvegek) átmos, mielõtt elteszi a vásárolt termékeket.Ami papírzacskós, azt kibontja, áttölti valamibe, a papírt kidobja. Bevallom, én napjában kb 50-szer mosok kezet. A papírpénzeim pedig mindig össze vannak gyûrve, mert csak két ujjal fogom meg.:) Felszedettük a bajárati ajtónál a parkettát, és padlót raktunk le, annál tovább csak az jön, aki levette a cipõjét..és sok mást is ismerek még, akiknek különbözõ mániái vannak:) De számomra még mindig a legundorítóbb az atka! Pókszerû élõlények brrrrr, és velük alszol az ágyban, több ezerrel! Pfúj! Inkább bele sem gondolok. Az állatorvos felkeresését, nem tudom hogy érted. Én úgy gondolam, hogy írni neki emailt. Vagy többnek is. De például állatokkal foglalkozó weboldalakon, állatorvosok válaszolnak a velük kapcsolatos kérdésekre (pl: http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/).Ott is megkérdezheted, és akkor biztos lehetsz a válasz minõségében is, hiszen biztosan szakembertõl kapod.
Ja, igen! Persze, ahol macskaszõr allegriás beteg van, ott természtesen nem tartható. Nem értek hozzá, én azt gondolom, azoknál fejlõdik ez ki, akik nem voltak kapcsolatban velük, és ne alakult ki a megfelelõ immunitás hozzá. De örülök, hogy Te már másképp látod, és a kislányod szereti õket. Õ valószínûleg védett lesz már. De mégegyszer modom, nem értek hozzá! Esetleg ezt is megkérdezheted, ha lesz kedved írni a dokinak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az emailes dolog tenyleg jo ötlet lett volna!! Ha netan-tan ilyen helyzetbe kerülnek meg egyszer, mindenkeppen, köszönöm! :) Most, igy 1 evvel utana mar vegülis mindegy. Akkoriban többször domestosoztam, majd fürödtünk. Elöbb azert a ferjem :) , majd en es a gyerekünk. Bar a ferjemnek is idegen ez a macska-ember egy kadban fürdes - pedig neki nyula volt gyerekkent. Ö ugyanugy, mint en, ugy nött fel: külön vannak az allatok kint es külön mi bent. Persze nem megfagyni hagyni, vannak erre faluban nem fütött, de langyos mellekhelysegek, kazanhaz...stb, ha olyan hideg lenne kint egy allatnak. Amugy en nem vagyok ilyen tipusu, a pokokkal-rovarokkal pl. semmi bajom, söt regebben postan dolgoztam, ahol rengeteg penzzel bantam, nem mosok szazszor kezet...stb. A gyerekünk sem "bakteriummentesen" nött fel, erre is tudatosan figyeltem. Az allergiateszt nalam csak egyszerüen kimutatja, ez is veletlenül derült ki (elelmiszerek miatt csinaltak), amugy nem foglalkoztat a macskakerdes. De azt elkepzelhetönek tartom, hogy nalam is ez törtent: az anya felelme atragadhat a gyerekre tudatalatt, a meg erre fogekony idöszakban, amig a gyerek az anyaban/apaban latja a mintat, peldat es nem gondolkodik/dönt önalloan, mit fogad be, mit nem.
A kérdező hozzászólása: En inkabb ezt a kisgyerekkori tudattalanul atvett hatast gondolom. Én falusi környezetben nöttem fel, es ha nekünk nem is, pl. nagymamanak volt par macskaja, az utcan, baratoknal sok macska, tehat nem voltam "elzarva" semmifele erintkezestöl. (Az allergiateszt meg majdnem 20 evesen volt.)
Bár nyilván már nem aktuális a kèrdèsed, felötlött bennem nèhány dolog: akkor ti termèszetes vizekben sem fürdötök (lásd Balaton, Tisza, stb.)? Hisz tele van hallal, esetleg 1-2 haltetem ès ki tudja mik mèg..:) Ès nem mindenütt van megtiltva, hogy a kutya bemehessen a vízbe..meg ugye a turisták is csinálnak èrdekes dolgokat..:) Na meg a strand...jaj hány ember szexel a vízben :D Az okè, hogy kitakarítottad, macskától függetlenül is ajánlatos idônkènt kádat sikálni. De nem lehet burokban ès tisztítószerreklámban èlni :) Règen a tyúkszart is sokan megkóstolták ès nem haltak bele.:)
A kérdező hozzászólása: Nem kifejezetten a gyerekemet vagy minket feltem a baciktol (ezt gyüjtöfogalomkent ertettem egyebkent mindenfele nyavajara, tehat gomba, fereg es meg ki tudja mire). Megjegyzem, macskaszörre allergias vagyok (anyam is, aki ugyanabban a faluban el, hol született!), de nem emiatt a kerdes. Amig nem erintett a tema, nem szoktam ilyeneken gondolkodni, hirtelen döbbentem ra, es ez egyszerüen bizarr. Ugy erzem, mintha teljesen kifordult volna a vilag az ellentetebe. Ritkan fertötlenitek, csak a költözesre vettem Domestost is (elhangzott, miert), es amugy is inkabb termeszetes tisztitoszereket hasznalok, de azert költözeskor nagyjabol mindent atmostam Domestosos vizzel, szerintem ez normalis es nem tulzas. Ja es fogalmam sincs a macska kedvenc tartozkodasi helyeröl, nem is tudtam, hogy van ilyene. :) Tulstresszeltem? Erdekes nezöpont. Barmilyen furcsa is, szamomra az allat az embernel eggyel alacsonyabb kategoria. Es ez nem lenezes, es nem tudnek fajdalmat okozni a "legynek sem" (atvitt, de szo szerinti ertelemben is: lehetöleg elve dobom ki az ablakon...), de megis, egyszerüen nem tudnek ilyen szoros testi közelsegben elni egy allattal! Termeszetesen ezzel együtt elfogadom, akik ezt valasztottak, mindenki maga dönti el. Igy szamomra teljesen bizarr, hogy pl. vadi uj dolgokat kepesek tönkremenni hagyni egy allat miatt! Az emberek (a civilizacioban legalabbis) meg a gyerekükre is raszolnak, ha valamit majdnem tönkretesz, pl. sok helyen meg van tiltva, hogy a kanapen ugraljon...stb - a macskanak meg elnezik, hogy összekarmolja?! Amikor annyi "vacakot" kitalalnak ma, több kifejezetten allatok ellatasara szakosodott üzlet van, ahol epphogy csak külön vizorat es villanyorat nem lehet kapni külön csak a kutyahazba - es nincs külön macskafürdökad??? De ha esetleg tenyleg nincs, akkor sem jutna eszembe beengedni a sajat fürdökadamba (nemhogy abban rendszeresen fürdetnem!), akkor valami vödörbe vagy hasonloba fürdetnem, ha lenne barmilyen allatom. Meg a kimosott ruhaknak is kaphato külön müanyag tarto, amibe beleteszed, mielött kiterited, egy allatnak miert kene egy kadban fürödni az emberrel? Elölenyek= ember, allat, növeny. Van közöttük egy sorrend. Es ez nem lenezes, hanem egyszerüen igy lettünk teremtve. Nem hiaba mas az agyi felepitesünk, nekünk valamivel több van, ezt tovabb nem is ragozom. Ovom es tiszteletben tartok minden eletformat, de szamomra elkepzelhetetlen ez a testi közelseg, nekem az allat az udvarba (hidegben kamraba) valo. Es egyebkent szerintem csak szenved a lakasban/autoba zarva...stb, mert nagyobb a mozgasigenye, amennyi idöt a gazdaja a setaltatasara tud forditani. Rendben, elfogadom, hogy mas mashogy gondolja, es köszönöm a valaszokat. P. Noemi 88 valasza is eppolyan hasznos nekem, mint a többi. (Ha esetleg erdekel valakit az összes alapjan leszürt meglatasom, leirom, de nem akarok vele senkit untatni sem.)
17.44 Évente egyszer-kétszer érdemes megfürdetni mivel az õ bundájuk is zsírosodik, és porosodik. Nem létfontosságú ez tény. Ám nem tudom melyik idióta mossa a macska fülét samponnal és vízzel...én még a feje tetejét is éppenhogy nedves kézzel lemosogatom.
Fürdetem a macskám, heti pár alkalommal.Nem kaptam el tõle semmit, de én tudom hogy a macska nem beteg és megkapta az oltásait.Értsd akárki akármit is írogat azt sem te, sem én sem a többi válaszoló nem tudhatja , hogy az elõtted lakó macskája beteg volt -e vagy sem.Valószínû nem kapnátok el semmit, de én is kifertõtleníteném mindenképp, de ha nem lett vna macskájuk akkor is ugyan olyan gondosan fertõtlenítenék.
A kérdező hozzászólása: Az ajtokon, a szobaban a padlon is karmolasnyomok, a falon egy helyen sötet üveglapot ragasztottak, hogy eltakarja a nyomokat. (Gondolom, karmolasnyom?) Es a fürdökad is serült, több helyen karmolasnyomok. A feher felület itt le van "kopva" vagy hogy is mondjam... 8 eves lakas egyebkent, minden berendezes 8 eves. Meg nem tertem magamhoz a sokkbol, elnezest, ha összefüggestelen lennek... Tehat tömeny Domestos vagy eleg a Domestosos viz?
A kérdező hozzászólása: 20:55 szerint nem kell a "szobamacskat" fürdetni, a 2. valaszolo pedig azt allitotta, együtt fürdött vele. Most akkor honnan tudjam??? A kerdes teljesen komoly! A fökerdesen kivül meg erdekelne, tömeny Domestos vagy Domestoszos vizzel fertötlenitsem? Ez is teljesen komoly.
Második vagyok..teljesen komolyan írtam.azt hogy lehet e fürdetni vagy sem, nem tudom, az én macskáim jöttek be a vízbe.Volt, hogy csak megeresztettem a vizet és mire bementem már ott áztatták magukat. Én tömény domesztoszt öntöttem bele.kb.1 decit és azzal dörgöltem át a kádat és forróvízzel leöblítettem.
elnézést, kedves kérdezõ, de engem meg az sokkol le, hogy van egy kisgyereked, és nem tudod magadtól eldönteni, hogy a macskakarmolás nyomokat a fürdõkádban híg, vagy tömény domestos-szal fertõtlenítsd-e... ha biztosra akarsz menni, akkor töménnyel (semmi szükség rá), ha lehetõséget adsz rá, hogy pár baktérium életben maradjon (nincs ott olyan, ami túléli a hígított verziót), akkor hígított változatban is használhatod.:)
Uramisten, acélkarmú macska volt???? Nekem kettõ van, parkettás a lakás és az allergiám miatt nincs szõnyeg, de egy hangyányi karmolás nincs sehol. És annak van igaza, aki írta, inkább az emberrõl-emberre terjedõ fertõzéstõl félts a gyereked.
A kérdező hozzászólása: Az uj, eddig ismeretlen bacik okoznak betegseget, nem tudtad? Nos, a gyermekem az embert mar megszokta. :D Eddig fürödtek emberek a kadjaban, macskak meg nem. Köszönöm a 2.-nak.
Kedves kérdezõ, el foglak keseríteni a macska tartózkodási ideje a fürdõkádban teljesen független attól, h mikor s hányszor fürdetjük. A macskák szeretnek a kádban heverkélni, és ne aggódj, a világon semmit nem kaphattok el tõle, se te se a gyerek, fõleg ha domestossal kitörlöd. Ezt a kérdést nem kicsit túlstresszeled. Ha ez a dolog ilyen veszélyes lenne minden macskatartó haldokolna. Tudniillik nem mossuk ki domestossal naponta a kádat holott a macska benne heverészik napi többször is. Ezt még azok sem teszik akiknek gyerekük van- bár biztos van olyan is, aki napi szinten fertõtleníti a kádat, ám szerintem a sok vegyszer egészségtelenebb mint a cica által hagyott nagy semmi.
Nos, kedves kérdezõ, történetesen tisztában vagyok vele, nagyjából mi jelent veszélyt a gyerekre, és mi nem, tekintve, hogy biológia szakos hallgató vagyok... Hidd el, butaságot mondasz. Ha már itt tartunk, a gomba, amirõl beszéltem nem baktérium... És a gombát soha a büdös életben nem fogja megszokni a szervezetünk... Lábgombája pedig elég sok embernek van. EZÉRT például biztos kifertõtleníteném a kádat az elsõ használat elõtt. De hogy a cica karmolásnyomairól (ha csak nem macskanáthás volt szegény, de erre igencsak kevés esélyt látok) átterjedjen bármilyen káros baktérium a gyerekedre, annak az esélye 0. Egyébként Te magad válaszoltad meg, hogy miét nem jó a túlzott fertõtlenítés: A gyerek szervezetére nem jelent veszélyt az a baktérium, amivel már találkozott. (Lásd oltások.) Ha a Te gyermeked nem simogat cicát, kutyát, nem markolászhat össze mindenféle bogyót, ágat, levelet, és a lehetõ legnagyobb sterilitásban igyekszel tartani, valószínûleg késõbb pont ezért lesz beteg. (Jó eséllyel allergiás, és minden télen náthás.) Szóval fertõtleníts Domestos-szal az elõzõ lakók miatt (!!!), az a legjobb szer erre, és ahogy elõttem írták, forró vízzel rásegíthetsz a történetre - sõt erõsen ajánlott.:)
A macskanátha semmilyen módon nem terjed állatról emberre, így ha a cica macskanáthás volt is- ami tuti nem volt, v kevés eséllyel, akkor is túlélitek, mivel csak a macskákra veszélyes. Ugyanúgy mint majdnem az összes macskabetegség, kivéve: férgek és bõrgomba, mely macskáról emberre és emberrõl macskára is terjedhet. Férgektõl meg nem kell tartani mivel a macska már nincs ott, plusz az unokahúgom pl a homokozóban lett férges...
az nem igaz, hogy nem terjed át, csak nem csinál velünk semmi különöset.:) egy kisgyereket viszont "megcsaphatja a macskanátha szele", de komoly tüneteket ettõl sem fog produkálni a gyerek.
régen nekem is volt a panelben cicám és nálunk is a kádban lett fürdetve.Én csak kiöblítettem akkor utána a kádat, és semmi bajunk sem lett a párommal.De ha kisgyerek van nálatok, akkor célszerû akár domestossal meg valami súrolószerrel átsikálni a kádat, meg a lakás azon pontjait, ahol a cica tartózkodhadtott sokat, mert sajna elég sok gyerekekre/fõképp/ veszélyes vírust terjeszt!Ezt hallani, bár gyerekkoromban én macskázás után néha megfeledkeztem a kézmosásról, meg folyton puszilgattam õket, mégsem lett bajom.Így a terhes nõkre veszélyes macskák által hordozott vírus ellen én nagy százalékban védett lehetek.De a mai világban mindennel beparáztatják a szülõket :(...
Nem kell ennyire féltened a gyereked az állatoktól, fõleg ha fogalmad nincs róla, hogy egyáltalán milyen veszélyforrást jelenthetnek.
Kedves P.Noémi! Jobb lett volna visszaolvasnod, mielõtt a sületlenségeidet leírod. Már kitárgyalták, hogy a macskától nem fog a gyerek elkapni semmit. Fõleg egy lakáscicától... Kedves Kérdezõ! Szerintem is gáz, hogy gyereked van és nem tudod eldönteni, hogy sok v. kevés domesztosszal fertõtlenítsd, hogy ehhez a macskatartók segítségét kell kérjed....? Nekünk is van gyerek is, macska is, én még nem fürdettem, de beugrott már mellém is, a gyerek mellé is és még élünk, pedig nem kaptam elõ rögtön a domestost. És igen, nem napi szinten fertõtlenítjük a kádat, hanem alkalmanként, és nem a macska miatt.
Nem sületlenség amit írtam, hanem tények.Attól, hogy egy macska a lakásban van, még kiszökhet és összeszedhet bármit.Az meg, hogy elõttem ki mit írt le az az õ dolga, én csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.Érdekes ez a fórum, mert az ember akárhova ír, vannak az "okosok" akik azért mindenbe belekötnek! És itt le is zártam!/még mielõtt jönne a kritika :) /
Van egy macskás könyvem.Egy állatorvos ezt írja:Fürdetni nem ajánlatos a macskákat.A macskák fülkagylója, szem és szájrészei kevés faggyú - illetve verejtékmirigy váladékot és benne konyhasót tartalmaznak, amire a szervezetüknek szükségük is van.A fürdetés tehát létfontosságú anyagoktól fosztja meg õket. Én ezért nem fürdetem a cicámat.Úgy is élete 30 % - át mosdással tölti.:)
A kérdező hozzászólása: 3., a kerdes komoly! Egyebkent egy 4 eves gyerekük is volt, akkor gyerek, szülök, macska, mindenki ugyanabban a kadban fürdik?! Milyen gyakran fürdetik a macskat? Köszönöm a hasznos valaszokat. Eleg Domestoszos vizzel kifertötleniteni vagy beleönteni a tömeny Domestost?


Mi van ha a macska fülébe víz kerül?

Megfürdettem a cicám mert nagyon bolhás és még nem lehet neki adni bolhanyakörvet, de fürdetés közben víz került a fülébe. Ett?l lehet baja?

Legjobb válasz: begyulladhat. Orvos tud adni fülcsöppet rá.

begyulladhat. Orvos tud adni fülcsöppet rá.
Ez pont annyira veszélyes mint embernél :O Igen begyulladhat tõle, sõt bele is halhat ha pl. két méter mély a víz ami a fülébe került és az alján van a macsek... Nem kell túldramatizálni, a törzsfejlõdés pármillió éve alatt bõven jutott víz a macskák fülébe.
A kérdező hozzászólása: *kitéve
Az alutasakos, és konzerves kaját is igényli, de jóval kisebb mennyiségben! Érdemes adni neki alutasakost is, nem csak szárazat!
A kérdező hozzászólása: De mondjuk ha úgy van h elutazunk akkor egy hetig kibirja csak szarazzal? Amúgy majd nem minden nap kap tasakosat nagyon ritka amikor kimarad!
A cicák nem szerethetik annyira a szárazat, ismervén az eddig macskáimat. Nem szívesen ette meg, szemezgetett vele, egy-egy falatot ha eszegetett belõle..Nem hiszem hogy ugyanolyan magas a tápanyag értéke.:( De ha más nincs azt is meg fogja enni.:)
A cicák nem szerethetik annyira a szárazat, ismervén az eddig macskáimat. Nem szívesen ette meg, szemezgetett vele, egy-egy falatot ha eszegetett belõle..Nem hiszem hogy ugyanolyan magas a tápanyag értéke.:( De ha más nincs azt is meg fogja enni.:) Ja és volt olyan macsekom, aki egy hétig nem evett, s nem ivott. Semmi baja nem lett
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Lehetséges, hogy a macska szőre víz hatására ereszti a színét?

Van egy gyönyör?, extra hosszú sz?r? vörös-fehér kandúr cicánk. Ma megfürdettem bolhairtó samponnal és vörös szín? lett a fürd?víz és amikor letettem a fehér járólapra, vörös szín? tócsa lett körülötte. Biztos nem vér volt, mert ilyen narancssárgás volt inkább...A sampon oldja fel vagy nem tudom...:) A sampon az fehér szín?. :)

Legjobb válasz: Ha rossz minõdésû festéket használtatok, akkor bizony eresztheti a színét :))

Ha rossz minõdésû festéket használtatok, akkor bizony eresztheti a színét :) )
Hát ez nagyon aranyos kérdés :D:D ahogy elõttem írták, bolhaürülék!
A bõrét látnod _kell_ a macskának, akármekkora szõre van. Széthajtod, és ott kell legyen. Ha mégsincs, mert annyira elhanyagolt állapotban van, akkor nullásgép, mert berohad a bõre a sok szõr alatt. Azt meg ne hagyd, hogy lenyalja a cseppet, édes istenem, nem szabad, hogy az emésztõrendszerébe kerüljön! Olvasd el az útmutatót, nem dísznek adják az ilyen vegyszerekhez...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a bõrére kell a tarkójánál, de ennek a macskának még a bõrét se láttam, akkora szõre van. :) De majd megpróbálom még egyszer. Max. lenyalja, múltkor se lett végülis baja, csak sajnáltam, hogy egyfolytában nyáladzott. Sok gond van vele, most pl. csomósodik a szõre is, minden nap fésülni kéne. De megéri mert nagyon szép. :)
Ha ilyen színû lett a víz, akkor a bolhasampon tényleg nem elég, hanem kell még neki a fiolás nyakra csepegtetõs is.
Nagyon bolhás volt? Mert ha sok bolhaürülék volt a macskán akkor azért van. A bolha ürülék fekete, de ha feloldódik a vízben akkor piros lesz a vér miatt. Velem is volt már ilyen. Olyat hogy ereszt a színe, én is tapasztaltam de fekete állatnál!
A csepegtetõs bolhairtót nem a szõrére kell tenni, hanem szét kell húzni a szõrét, és a bõrére kell nyomni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, így már érhetõ. :) Kicsit furi is lett volna ha ereszti a színét. :D Jó hülye vagyok. :D Csak azért gondoltam, mert õ is vörös. :D Sajna sok bolha volt benne. :( Ha valamilyen csepegtetõs bolhairtót rakok rá, akkor az lefolyik a hosszú szõrén és lenyalja, aztán meg nyáladzik össze vissza. Szóval az nem olyan jó megoldás. Még kipróbálom a nyakörvet, hátha bejön...
Bezony, hogy bolha ürülék volt az.
A bolhák miatt volt! Nem tudom, pontosan mi okozza, valószínûleg igaza van az elõzõnek, az ürülékük színezi a vizet, ami ugyebár vért tartalmaz.. A cica tuti nem ereszti a színét:D Nekem egy szürke csíkos és egy fehér macska produkálta ugyanezt!
Um.. gondolom, bolhas volt szegeny. Namost, a bolhaurulek ilyen... valojaban emesztett, alvadt ver. Es az mosodott ki belole. Legalabbis szerintem.
A kérdező hozzászólása: Azt csak viccbõl írtam...Persze, hogy elolvastam és a bõrére csepegtettem, csak valahogy lefolyott a szõrén és el tudta érni. Ha már lenyalta, akkor nem tudtam mit csinálni. Utána figyeltem, de nem õrködhetek felette, lefogva a fejét. Azóta nem is raktam rá, pont ezért, mert megijedtem. Amúgy meg anyuméknál van ez a cica, én már elköltöztem messzire, nem tudom úgy gondozni sajnos.Megkap minden finomságot, de sajna a bolháival nem foglalkoznak.

Fürdethetem a két macskát ugyanabban a vízben?

A vízbe tenném Neostomosan ampullát (

Legjobb válasz: Ehhez nem kell sampon. Az oldatot öntsd 1L vízbe, tedd az egészet egy lavórba, vagy egy kis tálkába. Állítsd bele a macskát és szivaccsal dörgöld a szõrébe az oldatos vizet. Jó alaposan, de az arcába ne menjen. Lemosni nem kell, csak alaposan megtörölni. Ezután ismételd meg a másik macskával is. Szerintem elég lesz egy ampulla, mert vízbõl marad bõven a lavórban és nem használódik el.

Ehhez nem kell sampon. Az oldatot öntsd 1L vízbe, tedd az egészet egy lavórba, vagy egy kis tálkába. Állítsd bele a macskát és szivaccsal dörgöld a szõrébe az oldatos vizet. Jó alaposan, de az arcába ne menjen. Lemosni nem kell, csak alaposan megtörölni. Ezután ismételd meg a másik macskával is. Szerintem elég lesz egy ampulla, mert vízbõl marad bõven a lavórban és nem használódik el.
"Bolhásság és tetvesség esetén a teljes testfelületet és az állatok közvetlen környezetét is permetezni kell. A kezelést 7 nap múlva célszerû megismételni. A kullancsok a kezelés után néhány órán belül lehullanak. Újrafertõzõdés ellen az egyszeri kezelés 2-3 napos védelmet nyújt. A hatás szükség esetén újabb kezelésekkel meghosszabbítható. " Nem marja ki a bõrüket, na aggódj. Lemosni nem szabad, mert akkor nem fejti ki a hatását. Hogy mennyi ideig hat, attól függ mennyire bolhás a macska. Én úgy használtam, hogy bolhás macskát fürdettem, majd lakásban élt, elég volt az egyszeri fürdetés. Ha nagyon bolhás, célszerû a fekhelyét is bepermetezni, hogy ne fertõzõdjön vissza.
Az én cicáimat is ebben fürdettem, és semmi bajuk nem volt.Nem töröltem le.De a szobához vettünk még egy ampullát, és azzal mindent át fújtam.Ezt majd megismétlem 3 hét múlva.Sajnos nállunk a bolhák is elszaporodtak, szét csipkedték a lábam.Hiába porszívóztam 2 naponta.Ez nagyon jó, el tûnt az összes .És a cicákból is.
A kérdező hozzászólása: a hajszárítótól nagyon félnek szóval nem valós, hogy megszárítom õket. De köszi mindent!!!
Nem lesz baj, már meg se tudom számolni hány macskát fürdettem vele. Azt szokták mondani, hogy nyáladzhat tõle, de sose tapasztaltam. Alaposan töröld meg, fõleg, hogy hideg is van, ha engedi szárítsd meg hajszárítóval. Mosdatni fogja magát amíg meg nem szárad teljesen.
A kérdező hozzászólása: Jah az a baj, hogy fürdés után midig nyalogatják magukat - jut eszembe - és nem lesz nekik attól bajuk ha ezt a szert lenyalogatják magukról?????
A kérdező hozzászólása: Lakás macskákról van szó. Nem nagyon bolhás (4 hete lett frontline-nal bolhátlanítva aminek 5 hét a hatóideje, de már láttam benne párat, szóval tényleg nincs benne sok - a kicsiben) a nagy cicában amúgy sem szokott lenni, õt nem szeretik vagy nem tudom, õt nem forntline-oztam és nincs is benne... néha havonta ha 1-2-t találok nagyon max, viszont most mind2-t megfürdetem. Hát a fekhely téma érdekes, mert a lakás minden kárpitos felületét ágynak használják, a mi ágyunkat is, de akkor lefújok megint mindent (mert már korábban vettem lakásra való bolhairtó sprayt, és a szõnyegtõl kezdve mindent lefújtam, ezt akkor most megismétlem)
Én lakás macskára használtam, kijárósra nem tudom mennyi ideig hatásos.
A kérdező hozzászólása: Amúgy mennyi ideig tart a hatása?
A kérdező hozzászólása: Le se öblíteni? Nem fogja kikezdeni, vagy kimarni a bõrüket?
Hozzá teszem sajnos nállunk ezt többször meg kell majd ismételni, mert kinnti, benti cicák vannak, és a szomszádok nem ügyelnek a macskáikra, és nem szeretném ha vissza kapnák.

Ha a macskát kis korától rendszeresen megfürdetem akkor megszokja a vizet és később szeretni fogja?

Épp most szül a macskank

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy magától a víztõl nem fél, mert hány olyan képet látni, hogy egy macska úszik a vízen, és ha belekényszerül, akkor is úszik/bele megy a vízbe. A vizet pedig kimondottan szeretõ cicákról (ritkák, de van ilyen) ne is beszéljünk. Megszeretni nem fogja a vizet, maximum megszokja, és megtanulja, hogy hogy kell fürdetés közben viselkedni. Többre semmiképpen ne számíts.

Én úgy tudom, hogy magától a víztõl nem fél, mert hány olyan képet látni, hogy egy macska úszik a vízen, és ha belekényszerül, akkor is úszik/bele megy a vízbe. A vizet pedig kimondottan szeretõ cicákról (ritkák, de van ilyen) ne is beszéljünk. Megszeretni nem fogja a vizet, maximum megszokja, és megtanulja, hogy hogy kell fürdetés közben viselkedni. Többre semmiképpen ne számíts.
Csak magad miatt, azért mert olyan cuki lenne megfürdetni, ne akard. A macskáknak alapból semmi szükségük fürdésre. Vannak egyébként olyan macskák, akik szeretnek pancsolni, fõleg a testmeleg vízben. Nem a forróban. Macerás, fõleg hosszabb szõrûeknél, mert könnyen megfázhat. De amelyik magától nem szereti, az nem fogja megkedvelni soha. Ha kényszeríted, csak szenvedést okozol neki.
szerintem ne fürdesd mert egyrészt ha rosszul csinálod szétázik a bõre másrészt meg megmosdik õ magától is és különben is egy macska vagy útálja a vizet, vagy nem (ez utóbbi ritka de az enyém ide tartozik) =)
igen ez így van fürdetni kell és megszereti a vizet
Ezt nem értem..szül a macskád te meg a fürdetésen gondolkodsz?Ülj le mellé és segíts ha kell ne ide írj!
Nem, a cica akárhogy erõlködsz nem fogja szeretni a vizet, mert attól ösztönösen fél. Ez nem olyan, mint amikor leszoktatod arról, hogy ne menjen el valahová, hol, mit szabad csinálnia...

Normális a macskám? Az még hagyján, hogy a kertből bekéredzkedik WC-re, de hogy bent se tejet, se tiszta vizet nem iszik, hanem kijár a kertbe poshadt algás vizet inni. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Egyik macska se normális. :) A mienk is a mosogatóban összegyûlt vizet issza, a kitöltött nem kell neki. Imádja a goffrit és az édességet, a folyó vízzel meg játszik és a fejét alá tartja. A porolót a szájába veszi és azzal rohangászik a lakásban. Nem karmol, viszont harap ha játszani akar.

Egyik macska se normális. :) A mienk is a mosogatóban összegyûlt vizet issza, a kitöltött nem kell neki. Imádja a goffrit és az édességet, a folyó vízzel meg játszik és a fejét alá tartja. A porolót a szájába veszi és azzal rohangászik a lakásban. Nem karmol, viszont harap ha játszani akar.
Valahogy szoktasd le a koszos víz ivásról!!! Nagyon sok betegséget összeszedhet, az egyik ilyen a giardia. Nekünk volt hozzá "szerencsénk". Egy befogadott macskánk fertõzött volt és a többi is elkapta. 13-an pusztultak bele két hónap alatt!!

A macska szereti a vizet?

Az én macskám kimondottan utálja a vizet, de hallottam már olyat hogy valamelyik cicus meg szivesen fürdik.

Legjobb válasz: Fürdeni általában utálnak, de ha kapnak száraz tápot, akkor mindenképpen kell mellé folyadékot inniuk. És az azért általában víz. Különben szerintem alapvetõen mindegyik szereti a vizet, csak hát a csapbó eléggé agyontisztított, fertõtlenített víz folyik. Az esõvizet viszont kimondottan szeretik. Figyeld csak meg.

Nekem 2 perzsa cicám van.A fekete csak fésülködni szeret, a fehér viszont csak fürdeni.Inni pedig mindkettõ vizet iszik, mert ez nagyon fontos nekik is, fõleg a herélteknek.
Fürdeni általában utálnak, de ha kapnak száraz tápot, akkor mindenképpen kell mellé folyadékot inniuk. És az azért általában víz. Különben szerintem alapvetõen mindegyik szereti a vizet, csak hát a csapbó eléggé agyontisztított, fertõtlenített víz folyik. Az esõvizet viszont kimondottan szeretik. Figyeld csak meg.
Alapvetõleg se fürödni, se inni nem szeretik. :) Az enyém is kimondottan utálja...
A cicák inni szeretik de fürödni benne?NEM! Egyedül a Török Van cicák szeretik a vizet. Az én cicám ilyen és imádja a vizet. Viszont vannak kivételek. Egyik imerõsömnek sziámija volt és az is imádta a vizet Egyébként a cicák tudnak úszni:)
Az enyém egy csepp víztõl világgá megy, de inni szereti.
Szia! Az én cicám fürödni nem szeret, de ha folyó vizet talál, pl.fürdöszobában folyik a csap akkor rögtön ott van és érdeklödéssel figyeli, sõt játszik is vele. Inni szivesen issza a vizet.
Igen, egyetértek a fenti válaszolóval... Száraz táp mellé nagyon is kéri, keresi a vizet. Kiteszem neki, akár forrásvíz akár csapvíz, szinte rá se néz. Viszont ha talál valahol az udvaron egy állott- vagy esõvizet azt issza, nem is bírom errõl leszoktatni. Minden esetre fura szokás:)
Hát a házicicuk már válogatósak, de gondolj csak bele a vadmacskákba!Tejet max.az anyjuktól szereztek, a fõ folyadék számukra a víz volt. :)
Sszerintem kevés cica szeret fürödni. Az enyémek utálják a vizet inni is és fürdeni is. Szivesebben isznak tejet vagy levest.
Az én macskáim inni szeretik.
Az enyém úgy szereti, ha csak kicsit lefröcskölöm, és a vizes tálkájába is rendszeresen beleugrál a kis hülye. :) )) De ha beteszem a folyó víz alá (egyszer megpróbáltam:D) akkor nagyon meg van sértõdve. :) ))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!