Találatok a következő kifejezésre: A macska a kutya (286 db)

Hogyan lehet össze szoktatni a macskát a kutyával?

A macskánk bent él veleünk a lakásban. Kiskutyát szeretnénk mivel hideg van és jön a tél a kutya is bent lenne (Palota pincsi) szóval nem nagy termet?. Hogyan szoktassam össze ?ket ha meglesz a kutya. Számít az hogy milyen nem? a kutya? A cica kislány! Vegyünk szuka kiskutyát, vagy lehet kan?

Legjobb válasz: Azt nem árt tudni, hogy ha felnõtt macskához kerül kiskutya, a macska lesz a "fõnök", mert õ volt ott elõbb és õ a rangidõs. Palota pincsivel nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy gond lenne. A cicát nem kell félteni, majd megtanítja a kutyusnak, meddig mehet...:-)) A nõstény macskák nagyon ragaszkodnak a területükhöz, de ha bántaná a kutyát, erõteljesen rá kell szólni, a kutyát pedig könnyebb szófogadásra tanítani. Szerintem a kutya neme ebbõl a szempontból mindegy. Sok sikert!

Azt nem árt tudni, hogy ha felnõtt macskához kerül kiskutya, a macska lesz a "fõnök", mert õ volt ott elõbb és õ a rangidõs. Palota pincsivel nincs tapasztalatom, de nem hiszem, hogy gond lenne. A cicát nem kell félteni, majd megtanítja a kutyusnak, meddig mehet...:-)) A nõstény macskák nagyon ragaszkodnak a területükhöz, de ha bántaná a kutyát, erõteljesen rá kell szólni, a kutyát pedig könnyebb szófogadásra tanítani. Szerintem a kutya neme ebbõl a szempontból mindegy. Sok sikert!
Szerintem tök mindegy a kutya neme!!! Nekünk volt két macskánk aztán lett két szuka kutyánk a cicák is lányok voltak semmi baj nemvolt aztán jött még két fiú kutya õk is megszokták a cicákat és remekül kijöttek szóval szerintem semmi baj nem lessz!!! Szurkolok
Mi a meglévõ kutyához szoktattuk a kölyök manyekot, eleinte igen fújt, de egyre közelebb ment a kutyhoz. Finoman, lépésenkét kell szoktatni, elõször csak kézben megszagoltatni, aztán letenni elé, de figyelni. De nem hiszem, hogy gond lenne, a manyek majd megneveli . Fordított esetben nehezebb. A kutya ha a macskával nõ fel, megszokja, szeretni fogja.

A macskám a kutyám csecseiből szeretne tejet inni. SOS! Ez miért van? Talán mégsincs két hónapos?

Nemrég kaptam egy kiscicát,ami korához képest elég kicsike. A hölgy,akitől kaptam,azt mondta,már bőven elmúlt 2 hónapos,most mégis azt tapasztalom,hogy a kicsi a sitzu kutyám csecseiből akar tejet inni. Ez miért van? Talán mégsincs két hónapos? És ha ez így van,mit tegyek? Nem szeretném,hogy a cica meghaljon. Hallottam már olyat is,hogy egy olyan állat,akinek nem született kölyke,elkezdett anyatejet termelni. Előfordulhat,hogy itt is megtörténik???

Legjobb válasz: Ne hagyd, hogy szopizza a kutyádat. Van olyan, hogy a cica megharapja a kutya csecsét és az elfertõzõdik. Egyébként lehet, hogy a macska van 2 hónapos, csak most magányos és ez a viselkedés megnyugtatja.

Ne hagyd, hogy szopizza a kutyádat. Van olyan, hogy a cica megharapja a kutya csecsét és az elfertõzõdik. Egyébként lehet, hogy a macska van 2 hónapos, csak most magányos és ez a viselkedés megnyugtatja.
Foglalkozz vele többet, játszatok, meg simizd ezerrel. Biztonságérzetet ad neki a szopizás.
sok cica még 2-4 hónaposan is szopizna ha lehetne, én már láttam ilyet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most megnyugodtam :)

Hogyan szerettessem meg a macskát a kutyával?

Német juhink 8 hetes kora óta van velünk. Kezdetben jól kijött a macskával, (a macska sincs még egy éves.)együtt aludtak meg minden idilli kép...most 6 hónaposan(kutya) már odáig jutottunk, hogy nem bírja elviselni. Ha meglátja, onnantól nem létezik semmi, se játék, se tanuláés, semmi amíg el nem kergette a macskát. (Az a szegényke is úgy van, mint a Bendegúz az Indul a Bakterházban, hogy semmi sürgős dolga nincs az életben, mégis annyit kell futnia..)próbálkoztam már mindenfélével, de csak pillanatnyilag hatott, meg amikor látja, hogy ott vagyok valamenniyre visszafogja magát...miután rászóltam, de ahogy megfordulok, már uzsgyi is a macska után....a kutyánka lehet, hogy ez játék, de a macska nem kedveli ezt a játékot és ő is hozzánk tartozik, ezért szeretnék megoldást találni erre a helyzetre.

Legjobb válasz: Be lettek egymásnak mutatva? :) Mi amúgy megszagoltattuk a cica popsiját a kutyinkkal és végül is annyira jutottunk, h ha kinn voltunk az udvaron, akkor hagyta a macskát. Mihelyst nem látott minket, azonnal üldözte. :P

Be lettek egymásnak mutatva? :) Mi amúgy megszagoltattuk a cica popsiját a kutyinkkal és végül is annyira jutottunk, h ha kinn voltunk az udvaron, akkor hagyta a macskát. Mihelyst nem látott minket, azonnal üldözte. :P
Hát passz. Nálunk pont fordítva történt. Ki nem állhatták egymást, már mindketten túl voltak a 2 éves koron is mikor egyik napról a másikra a macska már a kutyaólban a kutyába ágyazódva aludt. Aztán már játszottak is. Lehet összevesztek :D
A mi 2 éves havanese kutyánkkal is ez van. Ahogy meglátja a macskát rohan el kergetni. De a macskát nem érdekli leül és nyervog neki a kutyánk meg értetlenkedve figyeli miért nem szalad... xd
A kérdező hozzászólása: a másik gond, hogy a szomszédban egy idõs néni lakik, aki 4 macskát tart, látszik rajtuk, hogy valami nemes fajtából...már sokszor volt szerencséjük, amikor átfutottak a mi kertünkön...de a mi kutyánk is egyre gyorsabb :) hát nem tudom mi lesz...a miénket azért csak megfogja tûrni valahogy, de idegen macska....nem hiszem...pedig egyébként szófogadó, értelmes kutya, mindenkivel barátságos...csak ez a macskaügy...


Miért van az, hogy a macskám a kutya "ciciéből" szopik, amikor a kutyámnak nincs is teje?

Annyit láttam, hogy a macska bekapta a kutyám "ciciét", dorombolt, és masszírozta a hasát. A kutyámnak, nincs teje, hiszen nincs is, és nem is volt soha kölyke.

Legjobb válasz: Az én felnõtt cicám is szopogatja még pl. az ágynemût, ruhát. Visszaidézi a csecsemõkorát, ez nyugtatólag hat rá.

Az én felnõtt cicám is szopogatja még pl. az ágynemût, ruhát. Visszaidézi a csecsemõkorát, ez nyugtatólag hat rá.
De még tejre hozhatja a kutyát simán. Korán lett elválasztva a kiscica?
A kérdező hozzászólása: a kiscica még most is szopik az anyjától, de az nem engedi neki. amúgy a kiscica már több mint fél éves.

Hogyan szoktassam ossze a macskat a kutyaval?

Anyukam befogadott egy kutyat az utcarol addig amig nem talalunk neki gazdat. Van egy cicam mar nyolc honapja van nalunk es bent lakott a hazba. Amiota itt a kutya(3napja) nem alszik itthon. Nagyon feltem hogy valami baja esik mert nincs udvarunk a haz ajtaja rokton az utcara nyilik es a haz elott is ritkan van mert az emberek el ijesztik :S. Mar talalkozott a kutyaval nem csinalt semmit csak ki keretozott es el ment. Nem tudom mit csinaljak. Felek hogy elmegy es egyszer nem jon vissza. :'((((

Legjobb válasz: Ha csak aludni nem jár haza,de amúgy enni hazajön,és látjátok õt napközben,akkor szerintem nincs gond,nem hiszem,hogy egy ilyen eset miatt elvándorolna,fõleg,hogy jórészt benti élete volt eddig.A kutyust gondolom,csak egy ideig tartjátok ott,utána visszaáll a régi rend,de az az igazság,hogy ez valóban nem a legjobb helyzet a cicának,biztosan fél a kutyától,inkább elmegy,elvan magában,ez normális. A helyedben én is aggódnék amúgy,mert szereted és félted a cicát,de csak nem lesz baja! Próbáld meg figyelni,amikor hazajön,becsalogatni,és valahogy megoldani,hogy ne zavarják annyira egymást a házban,mondjuk valahogy elkülöníteni õket,hogy érezze,maradt azért még neki tere így is a házban,hogy ott van a kutya. Remélem,megoldódik!

Ha csak aludni nem jár haza, de amúgy enni hazajön, és látjátok õt napközben, akkor szerintem nincs gond, nem hiszem, hogy egy ilyen eset miatt elvándorolna, fõleg, hogy jórészt benti élete volt eddig.A kutyust gondolom, csak egy ideig tartjátok ott, utána visszaáll a régi rend, de az az igazság, hogy ez valóban nem a legjobb helyzet a cicának, biztosan fél a kutyától, inkább elmegy, elvan magában, ez normális. A helyedben én is aggódnék amúgy, mert szereted és félted a cicát, de csak nem lesz baja! Próbáld meg figyelni, amikor hazajön, becsalogatni, és valahogy megoldani, hogy ne zavarják annyira egymást a házban, mondjuk valahogy elkülöníteni õket, hogy érezze, maradt azért még neki tere így is a házban, hogy ott van a kutya. Remélem, megoldódik!
A kérdező hozzászólása: Be szoktam csalni a szobámban de amióta látta a kutyát kb. Fel órát van bent és utána kaparjaz ajót. De tegnap is alig mert be jönni enni folyamatosan szaglászott. Remélem nem megy ek végleg.

Jó a macskának a kutya kálcium tabletta? (többi lent)

Van a kutyámnak kálcium tablettája és kellene beadni a macskának is de ha nem muszáj nem szeretnék venni külön macskának. Szóval jó a macskának a kutya kálcium tabletta?

Legjobb válasz: Nem!

Nem!

Hogy békitsem ki a macskámat es kutyámat egymással vagy ez nem lehetséges?

Mit csinaljak??????

Legjobb válasz: Fél éves kutyus még könnyen megszokja.Én 3 felnõtt kutya közé hoztam az elsõ cicámat. Elõször bezártam a macsekot a kutyák boxába, a kutyák meg kívülrõl szaglászhatták. Persze elõször õrjöngés volt, ki akarták szedni. Rájuk szóltam,és aki nyugodtan viselkedett, az kapott jutalomfalatot. Ezt napi 3x eljátszottuk 2 hétig. Aztán szájkosarat tettem a kutyákra, a cicát az ölembe fogtam és úgy nézhették meg. Persze megint dicséret és jutalom annak,aki jól viselkedett. Ez is ment néhány hétig. Aztán azt vettem észre,hogy a macsek ül az ajtónál (egy kis rács volt betéve a szobaajtóba,hogy ne menjenek be), a kutyák meg feküdtek a rács másik oldalán. Egyik nap a cica szépen átsétált a rácsok között és elvonult a kutyák mellett. Attól kezdve nem érdekelte õket.

Fél éves kutyus még könnyen megszokja.Én 3 felnõtt kutya közé hoztam az elsõ cicámat. Elõször bezártam a macsekot a kutyák boxába, a kutyák meg kívülrõl szaglászhatták. Persze elõször õrjöngés volt, ki akarták szedni. Rájuk szóltam, és aki nyugodtan viselkedett, az kapott jutalomfalatot. Ezt napi 3x eljátszottuk 2 hétig. Aztán szájkosarat tettem a kutyákra, a cicát az ölembe fogtam és úgy nézhették meg. Persze megint dicséret és jutalom annak, aki jól viselkedett. Ez is ment néhány hétig. Aztán azt vettem észre, hogy a macsek ül az ajtónál (egy kis rács volt betéve a szobaajtóba, hogy ne menjenek be), a kutyák meg feküdtek a rács másik oldalán. Egyik nap a cica szépen átsétált a rácsok között és elvonult a kutyák mellett. Attól kezdve nem érdekelte õket.
Ha nem tûrik meg egymást, akkor nem fog menni, amit akarsz... Viszont, ha kölyökkoruktól kezdve össze lennének szoktatva, akkor nem lenne ilyen gond.
"Hogy békitsem ki a macskámat es kutyámat egymással vagy ez nem lehetséges?" És min vesztek össze? Tán a kutya nem engedelmeskedett a macska akaratának?? LOL!
ez lehetetlen hagyd a fenébe :"D
Keress egy tréner aki jártas a rehabilitációban, kutyaviselkedésben
A kérdező hozzászólása: Koszi nagyon szepen majd kiprobalom
A kérdező hozzászólása: mar tul idosek?
A kérdező hozzászólása: A kutya skotjuhaszkutyahoz hasolo csak kisebb meretbe a macska fene tudja milyen mar harom eve megvan a kutyat pedig 1 hete kaptam
Elozo vok , sehogy
Mondjuk irhatnal tobb adatot : a kutyad mennyi idos , milyen fajta a kutyad , a macskas mennyi idos , min vesztek ossze...
A kérdező hozzászólása: A kutya 1 es fel eves a macska pedig 3
hát az attól függ... ha még kicsik akkor össze tudnak szokni. de ha már nagyobbak akkor nem hiszem. legalább is nekem nem sikerült õket összeszoktatnom. De ez nem azt jelenti hogy nem lehet ;) sok sikert
8 éves kutyám mellé a fiam hozott egy kobor macskát, le ültettem a kutyát, a macskát a fiam fogta az ölébe, egymástól ugy 2méterre, virsli karikát adtam a kutyának, meg simogattam, aztán oda sétáltam a macsekhoz, annak is adtam, meg simogattam, és kezdtem elölröl, 2pár virsli után a kutyám olyan kedvesen nézte a macskát, mintha virsli lenne, A kutya ezek után el fogadta, inkább a macska volt még sokáig bizalmatlan a kutyával, de egy pár hónap mulva már engedte hogy a kutya dögönyözze, és soha nem karmolta meg. Hozzá tenném azelött a kutyám gyülölte a macskákat, igaz az idegen macskát még mindig, de az azóta született kis cicákra nagyon vigyázz, és van köztük egy fehér, na, az a kedvence.Nem falka vezér kell ide, hanem kellemes dologhoz kell kötni a találkozásukat.

Kutya VS macska. A kutya nem szereti a cicát, összeszoktathatóak?

Németjuhász felnõtt szuka kutya, már két éve a miénk, de az a gond nem szereti a macskákat.. .vagyis ez fura helyzet, mert egy macskát szeretett csak, õ elpusztult... Azóta semmi macskát nem enged a portára, mert támadja ( elkapni még sose kapta el õket, csak ugat, vicsorít, és elzavarja az idegen macskákat.)

Legjobb válasz: Ebbõl eléggé úgy tûnik, hogy a kutya nem igazán van nevelve... Szerintem úgy kellne m,egpróbálni, hogy kint összeszoktatni õket. Mikor a kutyát sétáltatjátok, akkor kellene megmutatni neki a macskát, mert bent azon túl hogy izgatott meg miegymás, még a területét is védi. Szoktátok sétáltatni a kutyust, ugye?

Ebbõl eléggé úgy tûnik, hogy a kutya nem igazán van nevelve... Szerintem úgy kellne m, egpróbálni, hogy kint összeszoktatni õket. Mikor a kutyát sétáltatjátok, akkor kellene megmutatni neki a macskát, mert bent azon túl hogy izgatott meg miegymás, még a területét is védi. Szoktátok sétáltatni a kutyust, ugye?
A kérdező hozzászólása: Fél évesen hoztuk el a kutyát, és ott annyira nem törõdtek vele, mi amikor elhoztuk az akkori macsekkal nagy nehezen összeszoktattuk, (lemeccselték egymás között, hogy a macska a fõnök) onnan szent volt a béke. S ez a más macskákkal való barátságtalanság egy kinevelhetetlen dolog, ugyanis régen csúnyán felpofozta egy.. azóta barátságtalan más cicákkal.. így félek , hogy mi lesz az új jövevénnyel.. Sétáltatni szoktuk, ez a tipikus érdeklõdõ rosszaság... az elsõ 10 méter lehetetlen küldetés, mert minden érdekli, majd utána már nyugodt, semmi nem érdekli, se autó, se kutya, akkor még a macskákra sem mutat érdeklõdést.. Csak tudod, azért féltem a cicát, mert ha esélytelen a helyzet, inkább keresek neki más otthon, csak ne kelljen elaltatni egy egészséges cicát.
Háát nekünk van 3 kutyink 4 macsekunk, szeretik egymást, összebújva alszanak, de õk kölyök koruk óta együtt vannak. Ha összeakarod szoktatni õket az nagy kihívás lesz. Mondjuk a németjuhászok könnyen taníthatók. Egy próbát megér. Ha nagy udvarotok van akkor szerintem ellesznek egymás mellett.
Azt olvastam, hogy csak idomítással lehet összeszoktatni õket, de nagyon nehéz...nekünk sajnos nem sikerült, a macskák 14évesekl a kutya pedig most 3éves, még kicsin került hozzánk, de már akkor sem tudott megbarátkozni a macskákkal :(
Lehet, hogy egy hosszabb séta után kellene összehaverkodtatni õket semleges területen, azaz nem a Ti udvarotokban. ekkor is 2 emberes mutatvány, macska a gazdi ölében, biztonságban, kutya pórázon, fokozatosan, lassan odaengedve a cicához, útközben jutalomfalatokkal megerõsíteni a nyugodt viselkedését, ha nyugtalan, kicsit oldalba lökni, csitítani. Tisztázni kell vele, hogy a cica is a gazdi tulajdona, nem bánthatja, rendes kutya nem támad a gazdi ölében tartózkodó nem agresszíven viselkedõ állatra, de ez már fõleg a macskától függ...
Menni fog. 2 emberes a dolog: kiviszed a kutyát, elsõ 10perc halál után, ha megnyugodott, te felveszed a leszarompólót, megkérsz valakit, hogy vigye oda a macskoszt, megmutatjátok a kutyának. Ha morcizik, lefekteted, rálépsz a pórázra és hanyatt görgeted a kutyát. Ha nyugodt, ebben a pózban mutatod meg neki a cicát. Próba cseresznye alapon megy a dolog. Megenni biztos nem fogja, mert a cica még nagyon kölyök, érzi rajta. Nálunk is megszokta, hogy ha bejön, még csak rá sem nézhet a cicára, mert az leveri. Az meg, hogy megegye meg sem fordul a fejében. Inkább hanyattvágja magát. Egyébként ha nem hagyod a cicunak, hogy elfusson, akkor nem lesz zsákmány, maximum játék. Ne vedd fel, csak ha nagyon muszáj, akkor is inkább ültesd a kutyát. Most jött hozzánk nemrég új kutya. A cica utálja, folyamatosan megcakkozza az orrát. Ezt a kutya játéknak veszi és ugrál. Ami még megkönnyíti a helyzetet az az, ha a cicát úgy hozod el, hogy bedörzsölöd egy olyan pólóval, ami már jól átvette a szagodat, így a kutya a cicán is téged fog érezni
Az én kutyáim is csak a saját macsekunkat szeretik. De õt nagyon. Az elsõ cicámmal úgy szoktattam össze, hogy betettem a kismacskát egy kutyboxba és hagytam, hogy körbeszaglásszák. Ezt játszottuk egy hétig napi 2x. Utána szájkosár a kutyára és az ölemben a macsek. Ez is napi program volt néhány hétig. Ha látod, hogy a kutya már nem akarja megenni és a cica sem karmolná ki az összes szemét, akkor alakul a dolog. Sok sikert!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én a boxos módszert ajánlanám, még véletlenül se vedd a kezedbe a kismacskát az utcán úgy, hogy odaengeded a kutyát mellé, mert pillanatok alatt úgy beléd karmolhat, hogy önkéltelenül is elengeded. Tedd a macskát egy boxba és a kutyát engedjétek hozzá megszimatolni. Amikor már mind a kettõ nyugodt, ki lehet venni a macskát - jobb lenne bent a házban, de a "kutyaudvar"-ból gondolom, hogy a kutya a kert egy részébe van elzárva, ami nem könnyíti meg a dolgot, mert nem tudjátok eléggé szem elõtt tartani õket és a kutya, amíg nem ismeri a macskát, illetve a macska, amíg nem ismeri a kutyát, valószínûleg el fog szaladni, a kutya meg utána. Tehát sok idõt kellene, hogy felügyelet alatt együtt töltsenek, a kutya eleinte pórázon, a segítõ meg a macskát abajgatja. Aztán ha a kutya szabadon lesz, keményen tiltani kell minden nem megfelelõ mozdulatot, így a cica talán szerez annyi önbizalmat, hogy adott esetben ne elfusson, hanem szembeszálljon a kutyával. Onnantól nyert ügyetek van. Mi bent szoktattunk össze két felnõtt macskát két kutyával, de õket egyrészt tudtuk tiltani, másrészt nem állt fenn a veszély, hogy a cica elszalad, így nagyon gyorsan elfogadták egymást.
A kérdező hozzászólása: Utolsó kommentelõ! Igen "kutyaudvar" családi ház, nagyobb területtel (régen két külön család volt, két külön portával ez összevonva) s a terület egyik része be van ültetve, a másik része pedig a kutyusé.. egyedül egy kb 15*4m-es rész van elkerítve megint ebbõl, amit Lizi nem birtokolhat (BLÖKI), így úgymond 3 részre van osztva a terep... a kert, oda õ sose mehet be, az udvara, ahol mindig tartózkodik, meg a 3.rész, ahova csak ritkán mehet és csak felügyelettel..

Lehet baja macskámnak a kutyának való bolhairtó nyakörvtől?

Van egy 10 hónapos kandúr cicánk és bolhás volt már mindennel probálkoztam hogy kiirtsam pl: bolhairtó spary bolha irtó por de azt mondta az állatorvos hogy ezt csak a helyére szabad tenni és ajánlott bolhairtó ampullát vettünk is és nagyon hatásos volt de 2hét mulva visszakapta:( Arra gyanakszom hogy a szomszéd kutyától szedi össze mert elég jóba vannak egymással és mondtam a szomszédunknak hogy bolhás a kutyája de nem foglalkozott vele azt mondta hogy ugyis az udvaron van majd kiugrik belöle .Én emiatt össze is vesztem vele mert a macska megint visszaszedte a bolhát aztán megfürdettem bolha irtó macskasamponnal de kicsit sem használt megint bolhás maradt:( most vettem neki frontline cseppeket macskának és bolhairtó nyakörvet de csak kutyásba volt ráraktam a macskára semmi baja nincs de nem baj hogy nem macskának való hanem kutyának?

Legjobb válasz: NEM SZABAD RÁRAKNI A MACSKÁRA A KUTYÁKNAK KÉSZÜLT BOLHAIRTÓ CUCCOKAT! VEDD LE RÓLA! Különben is, ha bekented Frontline- nal (ennél jobbat nem is tudnál tenni rá) akkor minek a nyakörv??? Vedd le! Megbetegíti a macskát, mérgezéses tünetei lesznek.

NEM SZABAD RÁRAKNI A MACSKÁRA A KUTYÁKNAK KÉSZÜLT BOLHAIRTÓ CUCCOKAT! VEDD LE RÓLA! Különben is, ha bekented Frontline- nal (ennél jobbat nem is tudnál tenni rá) akkor minek a nyakörv??? Vedd le! Megbetegíti a macskát, mérgezéses tünetei lesznek.
A kérdező hozzászólása: jó leveszem és azért tettem rá mert ne kapja vissza egy-két hét mulva
Inkább macskásat adjál rá. A szüleim egyszer kutyásat adtak a macskára, mondjuk semmi baja se lett egyáltalán, de nem ajánlott. Azzal meg ne törõdj, hogy a felettem lévõ nem ajánlja a nyakörvet. Rakd csak rá, nem árt neki, legalább látszik, hogy gazdis, meg jó is a bolhák ellen tényleg. Kiírtani nem nagyon lehet vele, ha már bebolhásodott, de megelõzésre jó. A frontline is jó (a combo még jobb, mert amerre jár, ahol alszik ott is hat állítólag) de nem mindenki szereti, hogy ott kering a macskája vérében a bolhairtó szer.
Elsõ válaszoló vagyok újra: nem írtam egy szóval sem, hogy nem ajánlom a nyakörvet, hanem felesleges rá az is, ha kezelve van Frontline- nal. De ha már kitértünk rá: a nyakörv szerintem azért nem olyan jó, mert felakaszthatja vele magát amikor fára mászik. Beakad egy ágba és ha nem tudja kibújtatni a fejét akkor megfulladhat... egyébként én is használtam a macskáimon nyakörvet (nem bolhairtót, arra én midnig Frontline- t használok, hanem csak azért, hogy lássák, hogy nem kóbor cicák) de mindig gumisat vettem, pont azért, hogy ki tudjon bújni ha fennakad egy ágon. Általában hetente, kéthetente újat kellett vennem, mert rendszeresen elhagyta mindegyik. Amúgy nagyon nagy hülyeséget írt a második válaszoló, a Frontline sem a vérében kering.
Jó akkor a bõrfelszín alatt a faggyúmirigyekben tárolódik és onnan kerül a felszínre folyamatosan. Gondolom nem csak azon egyszer egy cm-es területen különben nem sok értelme lenne. Akkor viszont, hogyan jut el a többi helyre. Nyilván nem csak rászárad, hanem be is szívódik.
így: "A FRONTLINE® hatóanyaga, a rovarirtószerek legújabb generációjához tartozó fipronil kontaktméreg, mely azonnal és kíméletlenül elpusztítja a bolhákat, kullancsokat és egyéb külsõ élõsködõket, amikor azok a hatóanyaggal érintkezésbe kerülnek. Nincs szükség vérszívásra ahhoz, hogy a hatóanyag a paraziták szervezetébe kerüljön. A fipronil a bõr felszíne alatt, a faggyúmirigyekben tárolódik, és folyamatosan a szõrszálakra és a bõr felületére kerül. A FRONTLINE® hatásmódja teljesen specifikus az ízeltlábúakra. A gerincesekre – beleértve kedvenc állatainkat és az embert is – teljesen veszélytelen." De ez már elég off. 1.hsz
Meg így: Alkalmazása: Gyors, egyszerû kényelmes és biztonságos. A pipetta tartalmát cseppentsük a szõrt széthúzva közvetlenül a bõrre a két lapocka közé. A kezelés után 24 órával a készítmény a teljes bõrfelületen és a szõrzeten szétterjed. ^^
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat én csak annyit mondok hogy végül rajta hagytam a nyakörvet is sajnos nem gumis pedig mindig gumisat veszek semmi baja nincs és tapasztalatbol mondom hogy a frontline hatott azota egyetlen egy bolhája sincs és semmi baja ugyanolyan kis buzgo eleven kiscica a kékszinû nyakörv meg nagyon is jol áll neki egyépként biztos nem forgalmaznának olyat ami ártana a macskának vagy legalábbis nem lenne ennyire bereklámozva

Hogyan lehet megakadályozni, hogy egy macska kitúrja a házából a kutyám?

Az egyik cicám beköltözött a kutyaházba, a kutya (foxi) pedig hagyja, képes inkább a kövön aludni. Persze ha kizavarom a macskát, rögtön bemegy, de saját magától nem zavarja ki onnan. Mit lehet tenni? A macskának lenne hová mennie, a garázsban van nekik kialakítva egy csomó alvóhely, és a házba is bejöhetnek. Neki mégis a kutyaház kell. Létezik, hogy egy kutya tartson egy macskától?

Legjobb válasz: A mi kutyánkat is letaszította a macska a helyéröl :D A kutya új helyet keresett, bár nálunk bent voltak a lakásban, de a macskának is a fotel kellett :D

A mi kutyánkat is letaszította a macska a helyéröl :D A kutya új helyet keresett, bár nálunk bent voltak a lakásban, de a macskának is a fotel kellett :D
Ha a kutya nem küzd meg a helyéért akkor te nem nagyon tudsz mit tenni, legfeljebb kiteszel még egy ólat és bemegy abba amelyikben nincs éppen a macska. :)
Hát a cica a domináns azt hiszem.. :D
A kérdező hozzászólása: Esküszöm, megfordult a fejemben, hogy veszek a macskának is egy ólat. Nézegettem a neten, ugyanannyiért, mint amennyi a kutyaház volt (25000 Ft), macskának tetõteraszos "villát" árulnak. :)
nézd.. ha a kutya akkora balfék, hogy beengedi a macskát..
A kérdező hozzászólása: Elismerem, hogy balfék, de mi lesz vele télen? Mégsem mehetünk ki óránként, hogy megnézzük, ki van a kutyaházban! Azt hiszem, kénytelen leszek venni még egyet. Sajnos a macska fél tõle, ha közeledik, fúj rá, attól meg a kutya fél, pedig ketten is simán elférnének a házban.
Ha a kutya hagyja, akkor nem lehet megakadályozni. Egyébként: A macskát beengeded, a kis foxit meg nem? Ha a macska kimegy a kutya házba, akkor nyílván nem teljesen szoba cica, és akkor a kapunk kívülre is kimegy. Behordhat egy csomó bacit meg fertõzést. Gyerekkoromban nekünk az így tartott macska hozott betegséget a kutyára. Engedd már be azt a szerencsétlen kiskutyát is télen. Nekünk is kertes ház van, tartok egy törölközõt az ajtóban és ha kint sár van akkor házba lépés elõtt mancs törlés van.
A kérdező hozzászólása: Alhatna a kutya a házban, nekünk is ez lenne a legegyszerûbb, helye is van bent, de nem akar. Kétévesen fogadtuk be, az elõzõ gazdájánál kinti kutya volt, valószínûleg megszokta a kinti alvást. Napközben elvan idebent, de amint este elálmosodik, odaáll a bejárati ajtóhoz, hogy engedjük ki. Szereti a házát. Ezért is csodálkozom, hogy nem zavarja ki a macskát. Most is mi zavartuk ki, õ csak bátortalanul nézegetett be a foglalt ólba. Miután kiszaladt a macska, már õ is vakkantott utána párat felháborodva, de egyedül nem merte kizavarni onnan.
Azt próbáltad már, hogy az esti pisi után behívod és simized amíg elalszik? Vagy egyszerüen nem engeded ki. Akkor keres magának helyet bent és ha elég álmos lesz majd oda telepedik. Egy idõ után (fõleg télen) rájön majd, hogy bent jobb neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!