Találatok a következő kifejezésre: A macska, 3 (81 db)

A macskának 3. vagy 5. héten nő meg a hasa vemhesség alatt? Mert egyik helyen 5 hetet írnak, a másikon meg 3-at. :/

Legjobb válasz: három és fél esetleg négy hét az átlag (de ez függ a macska fajtájától is)

három és fél esetleg négy hét az átlag (de ez függ a macska fajtájától is)

Megőrít a macskám.3 hónapos, és állandóan nyávog ha otthagyom, de csak este. Miért? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hany eves ? Bisztos valamitol fel vagy ehes simogasd es nyuktasd meg ot :)

Hany eves ? Bisztos valamitol fel vagy ehes simogasd es nyuktasd meg ot :)
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos
A kérdező hozzászólása: Kapott enni.Nem hiszem hogy fél, itt van a szobámba, de ha ott hagyom vagy lefekszek akkor nyávog.
Lehet, hogy fél, nem bírja az egyedüllétet. Vedd ölbe, simogasd és meglátod, mi történik. A mi cicánk már 2 éves "nagy fiú", mégis, ha csak egyikünk van itthon, akkor az után megy folyton, pl. ha fürdök, beül a fürdõszobaszõnyegre és ott várja, míg elkészülök, aztán kijön velem a szobába.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam, nem tudom mi baja lehet szegénykémnek.De biztos nem tüzel 3 hónaposn.Amikor lefekszek és lekapcsolom a villanyt akkor feljön az ágyra és nyávog.Van neki mindig enni-inni.Szobatiszta, játék.Nem tudom mi lehet.
A kérdező hozzászólása: Most is nyávog, pedig itt van velem
lehet unatkozik egyedül. hiába vagy ott vele. kéne neki egy játszópajtás =)
Még elég ifjoncka. Gondolom nem rég óta van veled. Meg kell szoknia az egész helyzetet. Lehet hiányzik neki az anyja meg a tesói. Én nem ugranék bele még egy cica tartásába, persze ha megteheted, szeretnéd, gondoznád õket és van helyed, pénzed, akkor lehet jó ötlet. Sokat foglalkoznék vele és esetleg nyugodtan beszélhetsz is hozzá, szerintem megfogja szokni az új otthonát.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon szetenék még egy cicát mellé, így is van kettõ kutyám.Köszi a tanácsokat:)


Miért hány a macskám 3 hetente? Kap szörcsomósódás ellen!

Legjobb válasz: Azt én is szeretném tudni, ugyanis az enyém is nagyon gyakran hány!

Azt én is szeretném tudni, ugyanis az enyém is nagyon gyakran hány!
Nálunk akkor hánytak a macskák, amikor szõrcsomósodás ellen kaptak falatkákat. Kutyáknak is adtunk és akkor azok is hánytak :S mióta nem adjunk azóta nem is hánytak (2-3 éve adtuk :D)
szia! én sem adok a cicáimnak direktbe semmi hánytatót. kimennek, füveznek egy kicsit, ha úgy érzik, hogy kell nekik anyag:) aztán szépen megkönnyebbülnek.... benti cicáknak macskafüvet szoktak használni. üdv.

Érdemes a macskának 3, 5 órás vonatútra pici nyugtatót adni? Ugye nem kell neki vonatjegyet venni?

Legjobb válasz: Emberi nyugtatót eszedbe ne jusson neki adni, hacsak nem óhajtod végignézni, amint kínkeservek közepette kimúlik. jegyet nem kell neki venned, csak kutyáknak kell.

Emberi nyugtatót eszedbe ne jusson neki adni, hacsak nem óhajtod végignézni, amint kínkeservek közepette kimúlik. jegyet nem kell neki venned, csak kutyáknak kell.
Macskát ketrecben lehet szállítani, és nem kell neki jegy. Te ismered a macskádat, hogy milyen a temperamentuma, és mennyire bírna ennyi idõt bezárva, de én nem vagyok híve az állatok nyugtatózásának. Egy ideig biztos nyafogni fog, hogy be van zárva de majd lenyugszik.
A kérdező hozzászólása: Pont arra gondoltam, hogy belenyomok a macskámba 2 darab xanaxot. Ennyire hülye talán nem vagyok, de az állatgyógyszertárban ajánlottak egy szert, csak kíváncsi voltam a véleményekre.... De azért köszönöm a válaszokat.
ha ugy döntesz h nem kell nyuktato vigyél magaddal a macska szálitora terithetö rongyot az meg nyuktatja és a rongy sötét legyen azt hiszi északa van és alszik
Szia! Az én cicusom nagyon nyugodtan tûri az utazást, nyugtató nélkül is. Nem kell neki jegyet venni, viszont IC-n tilos állatot szállítani, bár a jegypénztárnál emiatt nem szólnak, de a kalauz keményen megbüntet ezért és le is szállít a legközelebbi megállónál. Csak gyorsvonaton, személyvonaton stb lehet és akkor is csak a szállítódobozban.
Állatorvos??
Ha nem viszed orvoshoz, akkor valószínû, hogy elpusztul!
Mérgezés/gerincproblémák. Bármelyik áll fent, azonnali orvosi beavatkozást igényel. Elõbbinél ugye a szervezete omlik össze, utóbbinál meg az éhezésbe a fájdalom miatt.
*éhezésbe hal bele
reméljük csak férges! :( betegeske amúgy? vitaminokat immunerõsítõt neki. lehet hogy beteg valamelyik szervecskéje és a fájdalomtól remeg. nózija nedves? lehangolt? szõre csapzott?
Egy ismerõsöm kiscicája egyik reggelre nagyon borzasztóan nézett ki. A hasa fel volt puffadva, és a bal oldalra volt dõlve, mármint a hasa. Alig tudott menni, ráadásul az egyik lábára sántított. Azt hittem, nem marad meg, de 1 hét múlva semmi baja nem volt, még nõtt is. A macskák hamar gyógyulnak, de azért ha 1-2 napon belül nem javul, vidd orvoshoz.
Hát az én cicámnak nem volt semmii baja és el kezdet széedelegni és amedig fel öltöztem hogy vigyem orvoshoz el hult.
Lehet, hogy meggyógyul, de én nem bíznám a véletlenre... Orvos kellene!! Szegény szenved is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most már jól van. Kapott algoflexet és holnap veszek neki féreghajtót.

Help! A macskám 3-4 napja furcsán viselkedik. Belső sérülés? Bővebben lent.

Egyik reggel óta nagyon furcsán viselkedik. 2 napig alig evett és ki sem mert menni a lakásból, pedig egyébként mindig kint járkál. Amikor nagy nehezen kisurrant velem, amint közeledett valaki azonnal beiszkolt. Eddig csak édesanyámhoz ment folyton oda cirógatásért, vagy odabújni mostmár az élettársához is és hozzám is folyton odajön. Ez persze senkit sem zavar de attól tartunk bántotta valaki.

Legjobb válasz: Az kimaradt hogy már az ágyról asztalra ugrás sem megy tökéletesen. :S

A kérdező hozzászólása: Az kimaradt hogy már az ágyról asztalra ugrás sem megy tökéletesen. :S
mennyiidõs a macska?
A kérdező hozzászólása: 1 éves sincs
Próbáld mindenhol megvizsgálni! Finoman a lábait, óvatosan a hasát, ha valahol fáj neki, biztosan jelzi, és akkor vidd el az orvoshoz, negogy vmilyen belsõ sérülése legyen. Egyébként bánthatta valaki?
Szerintem vidd el orvoshoz. Az én macskám akkor viselkedett így amikor valaki megrúgta.. :( de lehet belsõ sérülés is mert az enyém csak máshogy viselkedett de nem hallatszott recsegés..
A kérdező hozzászólása: Már többször átnéztem. Sehol semmi. Biztos vagyok abban hogy valaki bántotta. Pesten lakunk, földszinti lakás éjjelre mindig kijár császkálni. Ma éjjel már kint volt, de most se hajlandó túl messze menni tõlem. Itt alszik a klaviatúra mellett már kb 4 órája. Egyszer felálltam rá 10percre jött õs is, visszajöttem megint itt alszik a párnán az asztalon.
én már elvittem volna orvoshoz tedd te is ezt de hamar.
A kérdező hozzászólása: Azért nem hajlandó anyám, merthogy "egyre jobban van, már rendesen eszik és estére már ki is ment"

Tegnap szült a macskám 3 kiscicát, kint szült meg, egy számomra elég biztonságosnak tűnő helyen. És ma kb fél óránként bejön az ajtón, és nyávog, dörgölőzik. Mi lehet a baja?

Azért aggódok, mert amikor bejön, egyedül maradnak a cicák, és nem is szoptatja rendesen.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy enni kér? Ha szoptat, akkor több tápanyagra van szüksége, úgyhogy talán egyszerûen csak éhes.

Nem lehet, hogy enni kér? Ha szoptat, akkor több tápanyagra van szüksége, úgyhogy talán egyszerûen csak éhes.
Valószínûleg enni kér, és azt akarja, hogy egy kicsit foglalkozz vele, az én cicám is ilyen volt, miután lefialt.
Az én cicám a szomszéd padlásán szült meg és csak akkor ment a kiscicákhoz/kb 3-4 óránként/ amikor szoptatott, különben mindig hazajött! És semmi bajuk a kicsiknek :)
Az én macsom is ezt csinálta szülés után. Nagyon vágyott a simogatásra meg a szeretetre. Már ha csak meglátott hangosan dorombolt. (Azóta viszont egyszer dorombolt két hónap alatt. Biztos kimerült az elem a dorombolójában.) A kiscicáknak meg nem kell ám állandóan rajta lenni. :)
Apukának igaza van, és vigyél neki oda ki gyakran enni.
Elég ritka az ilyen, de én már találkoztam az esettel: Szóval az egyik cicám anyukája félénk, nagyon "egygazdás" cica, és õ mikor megszült, nagyon gyakran odahívta a gazdit (párom nagymamáját), hogy legyen mellette, amíg szoptat... nem mindig, szóval enélkül is szoptatott, de alapvetõen akkor érezte magát biztonságban, ha a gazdi is vigyázott köben rá és a picire... Mondom, azért ez ritka, valószínûbb, amiket a többiek írtak, de megpróbálhatsz kimenni vele, hátha azt szeretné.

1. megsózzák a macskának a tejfölt 2. nem jó az alvó macskát felkelteni 3. kapaszkodik, mint a körmetlen macska 4. könnyű macskát egérrel szoktatni 5. ha nincs otthon a macska cincognak az egerek?

mit jelentenek ezek a szólások??

Legjobb válasz: 3./ Erõlködik,de nem megy semmire 5./ Ha nincs otthon,aki parancsol,akitõl félni szoktak,meglazul a fegyelem 4./ Nem nehéz olyan munkára rávenni valaki,amit maga is szeret,és szívesen végez 1./ Ha valakit távol akarnak tartani valakitõl vagy valamitõl, akkor elveszik a kedvét 2./ Veszélyes dolog a szunnyadó indulatokat felkorbácsolni

3./ Erõlködik, de nem megy semmire 5./ Ha nincs otthon, aki parancsol, akitõl félni szoktak, meglazul a fegyelem 4./ Nem nehéz olyan munkára rávenni valaki, amit maga is szeret, és szívesen végez 1./ Ha valakit távol akarnak tartani valakitõl vagy valamitõl, akkor elveszik a kedvét 2./ Veszélyes dolog a szunnyadó indulatokat felkorbácsolni

Miert veszelyes macskat tartani ha babat varunk? Nekem van egy nagyon ari kis macsekom, imadom, 3 honapja probalkozunk picibabon. Metarthanom a macsekomat? Milyen veszellyel jar?

Igazabol hazi cica, de kerteshazban lakunk, igy wc-ni kintre jar, de nem sokat van kint.

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan megtarthatod :):) A cica ürüléke veszélyes akkor, ha még nem estél át toxoplasmosison, viszont ezen szinte mindenki átesik gyerekkorban. Ha nagyon félsz menj nézesd meg egy orvossal, de még ha nem is estél át rajta, akkoris elég arra vigyáznod, hogy a cica ürülékével ne kerülj kapcsolatba :):)

Szia! Nyugodtan megtarthatod :) :) A cica ürüléke veszélyes akkor, ha még nem estél át toxoplasmosison, viszont ezen szinte mindenki átesik gyerekkorban. Ha nagyon félsz menj nézesd meg egy orvossal, de még ha nem is estél át rajta, akkoris elég arra vigyáznod, hogy a cica ürülékével ne kerülj kapcsolatba :) :)
Már bocsánat én még nem írtam ide de ezt a hangnemet még olvasóként is kikérem magamnak!!!Hogy jössz te ahhoz, hogy így kioktass egy jó szándékú hozzászólót, aki tényszerûen elmondta, mire kell figyelni egy macskánál, ha babát akar???Az jobb ha azt mondod neki, nyugi nem lesz semmi baj?
Úgy látszik, van aki csak kötözködni jár ide... Nekem is volt cicám, kedves kérdezõ, és van 2 egészséges gyermekem! :)
nekem anno amikor vizsgálaton voltam a doki azt mondta h a macskaszõrre alergiás vagyok és könnyen elvetélhetek de én ebbe nem hiszek nyugodtan tartsd meg
20:19 jó nagy bunkó vagy!
20:16!Te tényleg azt gondolod, hogy egy veszett férges dögöt tart a házban?Gondolom nem és azt is, hogy nincs baja! A toxoplazmozison már rég túlestél!Ne hallgass a burokban lévõ és gyermeküket ott nevelõ szupi anyucikra!!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt mindenkinek! De azzal egyetertek, hogy nem kell a masikat leszolni, mert leirta amit gondol, es tud! De akkor megnyugodtam, hogy megtarthatom! :) Minden renbe vele!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!