Találatok a következő kifejezésre: A macskának adni (43 db)

Naponta hányszor kell a macskának adni kaját?

Legjobb válasz: Mi 3* etetjük ōket reggel 1 doboz konzerv, dèlben fōtt hús, este konzerv ès táp mindig van elōttük (ōk 3 -an vannak ès kinti macskák) A benti macska elōtt mindig van táp,mert semmi mást nem eszik meg mèg a húst se.

Mi 3* etetjük ōket reggel 1 doboz konzerv, dèlben fōtt hús, este konzerv ès táp mindig van elōttük (ōk 3 -an vannak ès kinti macskák) A benti macska elōtt mindig van táp, mert semmi mást nem eszik meg mèg a húst se.
A kérdező hozzászólása: köszi
ajánlom a figyelmedbe ezt: tápokról, egészségrõl: http://rockingcooncats.com/hu/wordpress/?p=11 10 legnagyobb tévedés a macskák táplálásában: http://rockingcooncats.com/hu/wordpress/?p=35
Nàlam kint van egy nagy tàlban a ropija, annyit eszik, amennyi jòl esik neki, tudja, hogy nem kell teletomnie magàt. Szèp, egèszsèges alkata van. Ezen kivul nèha szoktam egy-egy alutasakosat adni neki, de egyszerre csak a felèt, mert ùgyis ott hagyja. De ezt ki kell tapasztalni, a cicàk sem egyformàk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!:)
Az a macska testsúlyától függ. Nekem ivartalanított kandúrom van , emiatt túlsúlyos egy kicsit! :) az a baj vele hajlamos túlzásba vinni a kajálást. Én azt javaslom figyelj oda rá, és tapasztald ki naponta hányszor kér kaját és annak megfelelõen döntsd el hogy ez most túl sok vagy kevés. Hízott vagy fogyott tõle!
Mi reggel adunk neki egy alutasakos Whiskas Adult-ot, meg száraz kaját egy másik tálba. Azzal elvan egész nap. Fél napot kint van, többször is láttam egeret fogni, szerintem valamivel ki is egészíti néha a kaját. Este ha éppen bent van, kap a sajátunkból, ha olyan hogy megeszi, de ez nem rendszeres. Már eléggé kiismertem ahhoz a macskánkat hogy tudom hogy mikor éhes este annyira hogy adjak még neki pluszba enni, de ilyen kb. kéthetente egyszer fordul elõ.
Egy kölyök macskának napi 3x Nekem felnõtt macskám van naponta 2x kap enni de száraz táp mindig van elõtte.
Én reggel adok nekik húst, napközben mindig van kinn száraztáp. Este, ha nagyon tekeregnek, tudom, hogy éhesek, akkor egy kis konzervet megint, de ez nem rendszeres.
A kérdező hozzászólása: Benti nagy macskákról van szó
Kinti nagycicák kétszer szoktak reggel, este, plusz nem árt ha van száraz elõttük. Nonstop bentinek elég egy nagy étkezés+ száraz táp ha van elõtte az jó
Szerintem korfüggõ. A kölyköknek 3* kell enniük, bár fél-egy éves kor után elég 2*. A kinti cicák télen többet esznek mert több tápértékre van szükségük a fûtéshez.
A kölyköknek naponta:3-szor tejet.(Ha már nem az a anyjuk- tól szopnak) A felnõtnek naponta 1-szer tejet, 1-szer valamilyen húst.

Most akkor lehet tejet adni a macskának?

Azt hallottam,nem tudja hasznosítani a cica a tejet,úgy mint a kutya a krumplit.Most akkor feleslegesen adom a macskusznak a tejcsit?Inkább vizet adjak?Vagy most mitév? legyek?

Legjobb válasz: Tudja hasznosítani,csak sok macska allergiás rá (a tejcukrot nem tudja emészteni és így fosik tõle) nekem 4 macskám van, 2 szereti a tejet és kap is,a másik kettõ nem.

Tudja hasznosítani, csak sok macska allergiás rá (a tejcukrot nem tudja emészteni és így fosik tõle) nekem 4 macskám van, 2 szereti a tejet és kap is, a másik kettõ nem.
Vizet adj neki, de ha mindenáron akarsz neki tejet is adni akkor vegyél macska tejet.Szerintem nem kell neki az sem de ha szeretnéd azzal legalább nem ártasz neki úgy , mint a tehén tejjel.
szia:) )figyelj sima normális tejed nem szabad adni neki mert többet ártasz vele mint használ!!viszot nem rossz dolog és ötlet a cicusnak tejed adni szuperprémium kategoriákon belül vannak nagyon jó minöségü tejek és tejporok!!!ez ez örök nagy kérdés lesz mindig is a cicáknál a tej kérdése!két véglet van az egyik hogy nem adsz neki semilyen körülmények között tejet!a másik pedig hogy szuperprémium tejed adsz neki!!rolya cenin, acana, orien imas!ezek mint szuperprémium kategoriák!!és nagyon jó tejük van!!ha teheted anyagilag akkor ne is legyen kérdés mert nagy örömet okozol a cicának vele!!!
Vannak cicák akik nem bírják a tejet, és hasmenésük van tõle (de véleményem szerint ez a macskák egy elég kicsi rétsze) Mostanában egyre inkább azt hangoztatják, hogy nem szabad nekik tejet adni (szerintem ez hülyeség). Nekem eddig minden cicám szerette és nem volt tõle bajuk.... Ha látod hogy hasmenése van akkor ne adjál neki, ha nincs tõle baja akkor adhatsz :) Az enyémek elõtt mindig van víz, de azt csak akkor isszák, ha szomjasak, a tejet meg kajaként eszik. Szárazzsemlyét szoktam beleáztatni a tejbe és azt imádják :)
Tejcsit vazze... Mint egy Z kategóriás kismama fórumon. Ha bírja, nem lesz tõle baja (bár nem ez a jellemzõ). De minek? Semmi pluszt nem kap belõle, maximum tartósítószereket.
Minek adsz neki tejet egyáltalán? Szerintem teljesen felesleges, és akkor nem kellene ilyeneken filóznod. Bõven megfelel nekik a táp és és a víz. Vízre mindenkinek szüksége van, vagy mit gondoltál?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Minecraftban hogy lehet tejet adni a macskának?

Legjobb válasz: vödör tej jobb klikk macska

vödör tej jobb klikk macska
A kérdező hozzászólása: akkor csak leül :S
Halat eszik.
A kérdező hozzászólása: akkor szivecskék ugrálni ki belõle....
Ha megszelidítetted hallal, utána halat eszik
ha megszelidíted hallal, akkor nem eszik utána halat, hanem akkor pároztatni lehet vele õket. amúgy nem tudom, hogyan lehet az életüket feltölteni:/

Hányszor kell adni a macskának enni napjában?

Legjobb válasz: Általában 2x szokás nedves tápot adni (reggel-este), és emellett állandóan érdemes száraztápnak kinn lennie.

Általában 2x szokás nedves tápot adni (reggel-este), és emellett állandóan érdemes száraztápnak kinn lennie.
Száraz táp mindig legyen elõtte, annyi, amennyit kb fél nap alatt elfogyaszt, állott ételt nem szeretik. Nedvesbõl egyszer vagy kétszer adhatsz neki, de lehetõleg ugyanabban az idõpontban minden nap, és ne sokat, mert a nedves, ha kint marad kiszárad és nem fog neki kelleni.
Száraztáp mindig van elõtte, mivel a macska keveset eszik sokszor! Nedveset kap este, és reggel!
Én három-négy alkalommal szoktam. Friss vize mindig van. Mindig megvan az ideje. Nem vagyok annak a híve, hogyha nyávog, akkor már rohanok is csurig tölteni, mert hozzászokik (azért néha bepróbálkozik a Csizmás Kandúr nézéssel:D)
Elõzõ vagyok. Ezzel próbálok következetes lenni, és a macska is tisztában legyen hogy mi a rend. Bár ilyen macska még nem nagyon született:D, de a 4. cicám (akit most a pártfogásomba vettem, ) nem olyan önfejû mint az elõzõek....
Én reggel este szoktam, tehát napi kétszer.
Kétszer, este, reggel száraztáp. Emellé ha van otthon husi, konzerv vagy cicaszalámi.
Felnõtt cicának reggel-este, kicsinek többször. A tápon van adagolási útmutató, fontos tudni h a macska fokozatosan eszik, sosem egyszerre fogyasztja el a kaját, hanem rájár.
Naponta kétszer kap a miénk konzervet, nem túl nagy adagot, s arra mindig ügyelni kell, frisset kapjon, a mi cicánk legalábbis nagyon kényes az ilyesmire, ha marad a tányérkáján, azt már késõbb nem eszi meg. Száraz mindig van neki, arra rájárogat ropogtatni. Friss víz mindig legyen neki, reggel este csere. Nagyon hercegnõk a cicuskák!! :) )

Mit nem lehet adni a macskának?

Arra gondolok, hogy közismert, hogy a kutyának a csokoládé méreg, minél több benne a kakaó, annál rosszabb, illetve hogy a legtöbb macska hasmenést kap a tehéntejt?l. Ezen kívül van olyan étel, amit mi megehetünk, de a macska nem? Ha valaki esetleg még tudna linkelni egy oldalt, vagy felsorolni pár szobanövényt, mi lehet veszélyes a macskára, azt megköszönném.

Legjobb válasz: http://www.macska.hu/mergezes.php

(ehh) ^^' A mai tejek (bolti) nem is láttak tehenet v alig.. Én adok nekik tejet, semmi bajuk! Amúgy, amit nem szeretnek azt ne is próbáld késõbb se adni neki.. Jó cica tartást! Sok örömet!
Mi bolti tejet adunk neki, azt nagyon szereti (de ne feledd, hogy a tej mellett mindenképpen legyen víz is, amit gyakran cserélsz, hiszen A TEJ NEM ITALNAK, HANEM ÉTELNEK számít!). A macskáknak sem ajánlatos csokit adni! Ne egyen nyers marha- , disznó- , kecske-, és egyéb belsõszerveket, mert ezekbõl könnyen férgeket kaphat el. Ne adj neki csontot, vagy olyan ételt, amiben csont- vagy porcszilánk fellelhetõ, mert ezek felsérthetik a torkát, a beleit, egyéb szerveit, vagy akár meg is fulladhat. Hát, így kapásból ennyi jutott eszembe.
Ja tényleg a víz nálunk is mindig cserélve, bár nem tudom minek sosem isznak belõle, eleinte igen, de már nem..de lelkiismeretesen cseréljük! Egyszer láttam, h a pocsolyából az udvaron iszik..Párom szerint megoldják, ne aggódjak..
Igen, nekünk is így van, tálból alig isznak vizet, akkor se ha jó hûvös és egyébként kánikula van... De amikor esténként locsoljuk a kertünket, akkor bezzeg a pocsolyákból iszik.
Ugye, h feltalálják magutak?! Ezért is bírom õket! Kis vackok..
kutyát....
http://www.youtube.com/watch?v=WcBpwN7ci_w szal megoldják az ivást..ezt találtam..

Mikortól lehet fogamzásgátlót adni a macskának miután megfialt?

Legjobb válasz: Mivel 2 hónap múlva már tüzelne, akkor már igen. De mag másfél 2 évig lehet adni, mert nagyon megnöveli a méhgyulladás, daganatos betegségek kockázatát. (Igazából tenyészállatoknak szokták adni fél évig, hogy a következõ vemhesülés elõtt kellõképp megerõsödjön az állat.) Az ára 1 évre 10-15.000 Ft. Inkább ivartalaníts.

Mivel 2 hónap múlva már tüzelne, akkor már igen. De mag másfél 2 évig lehet adni, mert nagyon megnöveli a méhgyulladás, daganatos betegségek kockázatát. (Igazából tenyészállatoknak szokták adni fél évig, hogy a következõ vemhesülés elõtt kellõképp megerõsödjön az állat.) Az ára 1 évre 10-15.000 Ft. Inkább ivartalaníts.
Elõzõ válaszoló jót írt! Egy év alatt kifizeted az ivartalanítás árát a fogamzásgátló gyógyszerre+egész életére megmarad a veszélyfaktor a hormonkészítmény miatt és ezért nagy valószínûséggel elõbb-utóbb amúgy is mûteni kell majd betegség miatt. Szerintem nem éri meg.

Érdemes a macskának 3, 5 órás vonatútra pici nyugtatót adni? Ugye nem kell neki vonatjegyet venni?

Legjobb válasz: Emberi nyugtatót eszedbe ne jusson neki adni, hacsak nem óhajtod végignézni, amint kínkeservek közepette kimúlik. jegyet nem kell neki venned, csak kutyáknak kell.

Emberi nyugtatót eszedbe ne jusson neki adni, hacsak nem óhajtod végignézni, amint kínkeservek közepette kimúlik. jegyet nem kell neki venned, csak kutyáknak kell.
Macskát ketrecben lehet szállítani, és nem kell neki jegy. Te ismered a macskádat, hogy milyen a temperamentuma, és mennyire bírna ennyi idõt bezárva, de én nem vagyok híve az állatok nyugtatózásának. Egy ideig biztos nyafogni fog, hogy be van zárva de majd lenyugszik.
A kérdező hozzászólása: Pont arra gondoltam, hogy belenyomok a macskámba 2 darab xanaxot. Ennyire hülye talán nem vagyok, de az állatgyógyszertárban ajánlottak egy szert, csak kíváncsi voltam a véleményekre.... De azért köszönöm a válaszokat.
ha ugy döntesz h nem kell nyuktato vigyél magaddal a macska szálitora terithetö rongyot az meg nyuktatja és a rongy sötét legyen azt hiszi északa van és alszik
Szia! Az én cicusom nagyon nyugodtan tûri az utazást, nyugtató nélkül is. Nem kell neki jegyet venni, viszont IC-n tilos állatot szállítani, bár a jegypénztárnál emiatt nem szólnak, de a kalauz keményen megbüntet ezért és le is szállít a legközelebbi megállónál. Csak gyorsvonaton, személyvonaton stb lehet és akkor is csak a szállítódobozban.

Tüzelési időszakban, párosodás után a macskának fogamzásgátlót adni szabad?

Nem az én cicáim, hanem a szomszédba vannak, rettenetesen nyivákoltak egy hétig és párosodtak. Aztán elmúlt, és mondta a szomszéd hogy vettek nekik tablettát. Mivel a cicák már biztos vemhesek lettek egy hét alatt, nem ártalmas nekik a fogamzásgátló? Így nem lesz a kicsiknek bajuk? Egyébként ezt a tablettát nem tüzelési időszak előtt kell beadni?

Legjobb válasz: én nem hallottam olyat h egy macskának fogamzásgátló tablettát adtak volna.ha nem akarják h vemhes legyen a macskájuk akkor azt meg kell mûteni mert szerintem akkor is lesznek kölykei ha kap bogyót!mond meg neki h inkább mûtse meg mithogy adjon neki bogyót mert lehet h rosszul lesz tõle a cica!

én nem hallottam olyat h egy macskának fogamzásgátló tablettát adtak volna.ha nem akarják h vemhes legyen a macskájuk akkor azt meg kell mûteni mert szerintem akkor is lesznek kölykei ha kap bogyót!mond meg neki h inkább mûtse meg mithogy adjon neki bogyót mert lehet h rosszul lesz tõle a cica!
A kérdező hozzászólása: Lehet kapni ilyen bogyót az állatkereskedésben bárki tömheti ezzel a cicáját. Csak õk szerintem alaposan elkéstek vele, nem hiszem hogy párosodás után is ajánlatos beadni. Ivartalanítás, hát 3 lány macskájuk van, talán az egyiket elfogják vinni, mert már kérdezték tõle hogy mennyibe kerül.

Kell a macskának tejet adni? Ha igen milyen tejet?

Legjobb válasz: Van külön cicáknak való tej, de gondolom nem 2 forint... Úgy hallottam a macskáknak nem is kéne tejet adni, és 1 éves koráig nem is kaphat állatorvos mondta meg stb. Ez nekem újdonság mert mindig voltak cicáink, most is van sok és mindig kaptak tejet. Rendes dobozos tej, amit magunknak is veszünk. Langyosra melegítve, víz nélkül. (vízzel csak ha kevés tej van itthon) Úgy hallottam a vizes tejtõl is megfososodnak a cicák. Én már nem tudom, de nagyon sok helyen olvastam, hogy nem kell nekik tejet adni. De csak ismételni tudom magam, mi mindig adtunk a cicáinknak és sosem volt gond.

Van külön cicáknak való tej, de gondolom nem 2 forint... Úgy hallottam a macskáknak nem is kéne tejet adni, és 1 éves koráig nem is kaphat állatorvos mondta meg stb. Ez nekem újdonság mert mindig voltak cicáink, most is van sok és mindig kaptak tejet. Rendes dobozos tej, amit magunknak is veszünk. Langyosra melegítve, víz nélkül. (vízzel csak ha kevés tej van itthon) Úgy hallottam a vizes tejtõl is megfososodnak a cicák. Én már nem tudom, de nagyon sok helyen olvastam, hogy nem kell nekik tejet adni. De csak ismételni tudom magam, mi mindig adtunk a cicáinknak és sosem volt gond.
Nekem állatorvos mondta, hogy nem szabad tejet adni a cicáknak, csak kizárólag macskatejet, mert laktózérzékenyek. Whiskas tejet szoktam venni, vagy Rossmann-os tejet, erre nemrég találtam rá és kb. fele annyiba kerül, mint a Whiskas.
Én is Rossmanos macskatejet szoktam venni a cicáimnak! Tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, kalciummal, amit a tartós tejbõl ugyebár kifelejtenek(még lehetne sorolni, mi a különbség embereknek szánt tej és a spec., macskáknak való tej között). A whiskas macskatej 300 forint körül van, a rossmanos kb.150-200 forint(whiskas viszont jobb minõségû). Mindkettõ 200 ml-es kiszerelésû, étrendkiegészítõ. A helyedben ilyen speciális, macskák igényének megfelelõ tejet itatnék a cicákkal/cicával.
Állatpatika, macskatejpor, valaki már írta. Elõny: olcsóbb, és nincs tele tartósítószerrel, mint a boltok hûtetlen polcain álló drága változatok. A macskák az emberi tej laktóztartalmára érzékenyek, de a zsírtartalom és még sok más összetevõ sem megfelelõ RENDSZERESEN. Alkalmanként egy kevés nem minden cicának okoz gondot. Köszönöm a figyelmet. -állatorvos-
Valamelyik macska bírja a tejet, valamelyik nem. Volt olyan macskám, amelyik imádta és nem volt tõle semmi baja, a másik pedig még a feles tejet (fele tej, fele víz keverék) sem bírta, állandóan hasmenése volt, ha kapott. Úgyhogy szerintem elõször csak kínálgasd neki a tejet, feles tejet és majd meglátod, hogyan reagál rá.
Van macskáknak tej, ez mindenféle hiperszuperekben is kapható. De olcsóbb az állatpatikából macsekoknak beszerezhetõ tejpor. Akár felnõtt cicáknak is lehet adni, ha szeretik, kívánják a tejet, akkor ez a biztos megoldás, hatása jó, vitaminos, és pont ideális öszetételû.
Nekem is van olyan macskám aki bírja és van aki nem. Igy sajnos egyik sem kap, mert aki nem bírja, õ is szertetiés beleinna a többiekébe.
Tehén tejet nem szabad adni a macskáknak!Egyszer volt hogy a szomszéd tehéntejet adott a macskámnak és hányt tõle.Én régen a boltban mikor még volt Whiskas macskáknak való tej mindig azt vettem nekik.Egy kisüveggel 300Ft egy kicsit drága ráadásul egy napig volt elég csak azzal az egy üveggel.Ahol csak egy macska van ott biztos 2-3 napig kitart még a cicatej.Nekem nem egy macskám van.Amikor tudtam venni vettem nekik.De mostanában nem láttam a boltban cicatejet még az állateledel boltokban sem láttam.
, , Ma már szinte minden üzletben találkozhatunk kimondottan macskák számára elõállított tejtermékekkel, amelyek jócskán megterhelik a gazda pénztárcáját. Ezek a készítmények nem feltétlenszükségesek a helyes macskatartáshoz, a cica szakszerû táplálását nélkülük is könnyen megoldhatjuk. Ha a cicánk szereti a tejtermékeket (és nem megy tõle a hasa), a normál tehéntejet fogja leginkább értékelni, de ha ezt nem issza meg, macskatejre sincs semmi szüksége" -www.macska.lapunk.hu

Mennyit esznek a VADÁSZGÖRÉNYEK mennyit kell tisztítani öket szeretik e a macska konzervot és naponta mennyit kell adni nekik, lehet -e mellettük aludni?

Legjobb válasz: Ha lakásba van tartva elég gyakran kell tisztítani õket,hogy ne legyenek büdösek,és nyers húst esznek...(amikor eteted célszerû a ketrecbe zárni olyankor,mert a lakásba eldugják a maradékot) macska konzerv...hááát nem igazán ajánlott (szerintem) mellettük aludni lehet,de reggelre nem lesz ott,és nem fog egyhelybe maradni az fix...egy görény nem olyan mint a kutya hogy vele aludj.

Ha lakásba van tartva elég gyakran kell tisztítani õket, hogy ne legyenek büdösek, és nyers húst esznek...(amikor eteted célszerû a ketrecbe zárni olyankor, mert a lakásba eldugják a maradékot) macska konzerv...hááát nem igazán ajánlott (szerintem) mellettük aludni lehet, de reggelre nem lesz ott, és nem fog egyhelybe maradni az fix...egy görény nem olyan mint a kutya hogy vele aludj.
Nem tudom, amilyen kis õrültek, nem igazán lehet mellettük aludni. Két perc múlva elkezdene vakarózni, ugrálni, hisztizni, ha mégis elalszik, akkor meg te fekszel rá véletlenül.
Napi 2-3, ahogy szoktatod. Hetente minimum egyszer, és õket sem árt fürdetni néha - de nem szabad túlzásba vinni. Persze hogy szereti, csak nem tesz jót neki. Van nekik való konzerv, de a nyers vagy fõtt csirkehús ezerszer jobb. Mellette kaphat száraz tápot, de azzal vigyázz, mert könnyen rászokik ;) Inkább keverve érdemes. Nyalánkságnak, állatboltban kapható kis zacsis fehér hal -attól teljesen megõrül. Tubusos paszta, esetleg laktóz mentes tej. Amúgy elég nagy ínyencek. Az enyém imádta szinte az összes fajta tésztát, és az édes joghurtokat :) Éjszakai állat lévén, nem ajánlom ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!