Találatok a következő kifejezésre: A macskámnak váladékozik (5 db)

Váladékozik a macska szeme, és piros. Kamillával mossuk, de van még valami amit tehetnénk érte?

Ma kaptuk a kismacskát, alig pár hónapos lehet, és vörös a szeme, váladékozik, és "csipásodik". Ez mit?l lehet, illetve azon túl h kamillás langyos vízzel kimossuk neki id?nként, mivel tudnánk még rajta segíteni?

Legjobb válasz: El kellene vinni állatorvoshoz. Írni fog rá szemcseppet. Én Ciloxan szemcseppet kaptam a kisfiam szemére (gyulladás következtében árpa volt rajta) az állatorvos azt mondta csepegtethetem a cica szemébe. 3 nap alatt helyre jött tõle a macska szeme, de a gyereknek semmit nem ért.

El kellene vinni állatorvoshoz. Írni fog rá szemcseppet. Én Ciloxan szemcseppet kaptam a kisfiam szemére (gyulladás következtében árpa volt rajta) az állatorvos azt mondta csepegtethetem a cica szemébe. 3 nap alatt helyre jött tõle a macska szeme, de a gyereknek semmit nem ért.
Ha a kamillától egy-két nap alatt nincs látványos javulás, akkor doki! Hosszú távon nem szabad kamillázni, mert szárítja a szemet. Ha nagyon sokáig csipásodik, attól meg is vakulhat.
mi körömvirággal mostuk a macskák szemeit, mikor csípásak voltak, mind a háromnak szebb lett a szeme, viszont a negyedik cicának nem lett semmivel sem szebb szeme, sõt, mintha be is dagadt volna.Elvinném az állatorvoshoz, csak sajnos nem helyi, s a kiszállásért felszámol, ami nem olyan olcsó mulatság.Annak idején azt mondta, ami jó az embernek, az jó az állatnak is, persze, óvatosan, pl fájdalom csillapító, köhögés csillapító.Ha valami baj van velük, komolyabb, akkor orvos.
A kérdező hozzászólása: Észrevettük közben, hogy tüsszög is hozzá, és rengeteget alszik.. hétfõn állatkórházba visszük szerintem. Köszönöm a válaszokat.
Akkor az viszont macskanátha lesz, ami a kicsiket akár el is viheti sajnos. Mihamarabb orvos kell neki, ha ma még tûrhetõ állapotban van, akkor is az legyen a legelsõ dolgotok hétfõn!

A macskámnak gyakran váladékozik az orra és a szeme. Nagyon sovány pedig kap rendesen enni. Lehet, hogy szopornyicás?

A macskámnak gyakran váladékozik az orra és a szeme. Nagyon sovány pedig kap rendesen enni. Kb most 5 hónapos!!!!!!

Legjobb válasz: Lehet hogy csak meg van fázva, vagy éppen allergiás. Az állatok is lehetnek allergiásak azokra a kiváltó tényezõkre, mint az emberek (pollenek, ételek, stb...) Azért mindenféleképpen ajánlanám, hogy keressétek fel együtt az állatorvost, õ majd biztosabbat tud mondani!

Lehet hogy csak meg van fázva, vagy éppen allergiás. Az állatok is lehetnek allergiásak azokra a kiváltó tényezõkre, mint az emberek (pollenek, ételek, stb...) Azért mindenféleképpen ajánlanám, hogy keressétek fel együtt az állatorvost, õ majd biztosabbat tud mondani!
Az egészen biztos hogy valami betegsége van!A szem és orr váladékozás mindig betegséget jelez.Vidd orvoshoz.
Meg kell nezni, hogy nincs e benne kullancs, es ha van el kell tavolitani. Azok a cicak akik kijarnak a parkban vagy a kertben is osszeszedhetik a kullancsot.
Nem tüsszög? Ezek a macskanátha tünetei lehetnek, ha nincs ellene beoltva a cica. Vigyázat, rájuk életveszélyes, de emberre nem fertõzõ.
Lehet, hogy allergiás. Az is lehet, hogy az emberre allergiás.
Gyorsan vidd el az állatorvoshoz!!!!!! Az is elõfordulhat hogy szopornyicás de lehet más baja is. Valami bélféreg vagy ilyesmi...a bélféregtõl le fogyhat a cicu......Vidd el a dokihoz sûrgõsen!!!! M.A

Mi baja van a macskámnak ha hullik a szőre és büdös? Váladékozik és rángatózik a szája.

Legjobb válasz: A kérdés az,hogy neked mi a bajod,hogy ilyen tünetekkel ide írogatsz ahelyett,hogy elvinnéd orvoshoz?

A kérdés az, hogy neked mi a bajod, hogy ilyen tünetekkel ide írogatsz ahelyett, hogy elvinnéd orvoshoz?
Nem tudim, de ha még sokáig magad mellett szeretnéd tudni VIDD EL ÁLLATORVOSHOZ. Alapvetés - a macska ritkán beteg, de ha igen, MINDIG komoly. Tehát ha a cicádon valami rendelleneset vagy betegségre utalót látsz, ne légy rest, hanem pakold be a macskahordóba, és dobd el a dokihoz, amíg nem késõ, ne az interneten próbáld kitalálni, mi baja van!;)
A "hullik a szõre és büdös", az nem egy 1 órája kialakult tünetre utal. Tehát ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor te egy felelõtlen gazda vagy, aki hagyja a cicáját kínlódni, a betegségben.
A macskák esetén teljesen normális, ha undorítóak, visszataszítóak és ránézésre döglõdnek! Ha meg akarod változtatni ezt, akkor fogd meg és dobd bele 1 hamburgerkészítõ darálóba, vagy add a legközelebbi kínai büfének!
Remélem, rólad is a neten fognak kérdezõsködni, mikor eszméletlen állapotban fekszel otthon!!!! ÁLLATORVOS, te észlény.
Bûzmirigytõl lehet, ha a feneke mellett váladékozik, akkor már fel is szakadt neki és antibiotikumra lenne szüksége, úgyhogy mint a többiek is írták állatorvoshoz kell vinni, ezt csak õk tudják kezelni.
Mi baja van a macskámnak ha hullik a szõre és büdös? Váladékozik és rángatózik a szája. Húz az orvoshoz ahogy csak tudsz és nem mond hogy nem ismered a veszetség tüneteit.
Nagyon beteg a cicád. Szerintem rossz gazdi vagy. A büdösség belsõ bajt jelez. Sürgõsen vidd el dokihoz.
Valószínû, hogy valami mérgezése van, a veséje nem mûkõdik, ezért büdös a lahalate. REMÉLEM, MÉG NEM KÉSÕ AZONNAL ORVOSHOZ VINNED!

A kis macskám orra váladékozik mitől?

Egy hete kaphattam, de már ott is váladékozott.Neki az anyja meghalt és emberek nevelték fel és még most is úgy eszik hogy előtte még szopja a szilárd ételt.Én és a szüleim arra gondolunk hogy a tej meg a víz bele megy az orrától és attól. Szerintetek?

Legjobb válasz: Betegségre is utalhat. Akár nátha, akár valamilyen felsõlégúti fertõzés is lehet. Javaslom az állatorvost.

Betegségre is utalhat. Akár nátha, akár valamilyen felsõlégúti fertõzés is lehet. Javaslom az állatorvost.
Ez elég nehéz lesz. Talán ha kihívod oda az orvost, õ el tudná kapni.
Váratlanul kell rá "lecsapni", mert ha látja az elõkészületeket, elmenekül. Én úgy szoktam, hogy a dobozt már jóval elõbb feltûnés nélkül bekészítem, és amikor a cica abban a helységben van, becsukom az ajtót, hogy ne tudjon kiszökni. A dobozt pedig függõlegesen, ajtóval felfelé felállítom, és gyakorlatilag belelógatom, belepottyantom szegény macsekot. Így tud a legkevésbé védekezni. Nekem eddig bevált ez a módszer.
Adj neki egykis sedalint, valami kajába keverve. Vagy ad a doki nyugtato bogyokat, ha kérsz töle.
Nekem is volt dolgom ilyen cicussal. A szállítóketrec ajtajára köss egy hosszú madzadot, a szállítóba tegyél kaját, úgy hogy jó lássa. Távolodj el, és ha bemegy, akkor gyorsan csukd Rá az ajtót, a madzaggal. De vigyázz, csak akkor csukd be, ha az egész cica bent van már(ezért célszerû a box legvégébe tenni a kaját), mert egyébként kihúzhatja magát, és nem mostanában fog bemenni újra. Remélem segítettem:)
Csapdával kell befogni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!