Találatok a következő kifejezésre: A macskámnak kicsinyei (11 db)

A macskám kicsinyei halva születtek, miért? Lesz valami baja az anyjuknak?

A cicám szerdán délután 3órakkor szülte meg az első kicsit aztán 5órakkor a másodikat velük nem volt semmi baj,egészségesek voltak. Elég nagy volt a hasa ezért gondoltuk hogy még lesznek, de nem szült. Reggel mikor mentem le hozzá láttam hogy egy halott kiscica mellett fekszik. Gyorsan elvittük onnan. Aztán ma reggel megint lementem hozzá és láttam hogy éppen szül már biztos voltam benne hogy nem él a kicsi. Miért nme szülte meg őket hamarabb ? Ez volt az első szülése. Lesz valami baja a macskának ? Elkell vinnünk őt állatorvoshoz ?

Legjobb válasz: Szerintem vigyétek el õt állatorvoshoz, nehogy benne maradjon még egy halott kiscica.

Szerintem vigyétek el õt állatorvoshoz, nehogy benne maradjon még egy halott kiscica.
Furcsa..elsõ szülésénél az én kutyám is halva szülte kölykét..vagyis már úgy találtunk rájuk.Igazából nem tudom mi ilyenkor a teendõ, de amondó vagyok, hogy eddig is szült a macska ember nélkül, most is el leszel, szóval szerintem ha nem látsz rajta olyat, ami picit is rendellenes, akkor hagyd:)
Nem nekik kell ráérni, beteszed a macsot és a kicsiket egy hordozóba és elmész velük dokihoz. Ennyi. Mielõtt az anyamacskának is baja lesz.
A kérdező hozzászólása: nem arról van szó hogy nem akarom elvinni.. mert nagyon aggódom érte.. csak a szüleim nem nagyon érnek rá. nme szeretném ha lenne valami bajuk.
A kérdező hozzászólása: a kiscicákat is elvigyük a dokihoz ? és szerintetek miért nem tudta õket megszülni ?
A szomszéd macskája elsõ alkalommal 6 kiscicát pakolt ki..., errõl ennyit. Tejláza biztos, hogy lesz, mivel nem fog ürülni a tej. Meg is sérülhetett a méhe, és igenis lehet még benne kismacska, ami nem fejlõdött ki, és abból nagy bajok lehetnek. Vidd orvoshoz.
*most is el leszel= most is el lesz :) második vtam.
már akkor orvoshoz kellett volna vinni, amikor az elsõk utánnem jött a többi 6 órán belül. Akkor megcsászározzák és él mind. És most mindenképpen vigyétek, butaság, hogy az elsõ csak 4 lehet, lehet akármennyi. Valamint ha elakadt egy macska azért pusztúlt el ellés alatt, akkor az felszakíthatta a hüvelyt, méhet belülrõl. Akkor az anya is elpusztulhat. Ivatralaníttassatok
A kérdező hozzászólása: szerintem már nincs több cica benne.teljesen lement a hasa. és az elsõ szülésnél maximum négy cicát szül.
Egy kiscicánk nekünk is meghalt. A másik 3nak semmi baja, nagyon is élnek :) Szerintem ne aggódj. Én is nagyon sajnálom azt az egyet, aki elpusztult, de elfogadom hogy így alakult. Ja, és az utolsót is én mentettem meg, mert nem akarta leenni a magzatburkot, én téptem fel. Azóta is õ a kedvencem :)

A macskám eltűnt, otthagyta a 2napos kicsinyét, miért lehet ez?

Délután még ott volt vele, estére pedig lelépett, azóta hívjuk de nem jön, nem tudom hol lehet és miért hagyta ott a picit?? Talán ? maga sem érzi hogy életképes a pici és ezért? Vagy mert korán szült (aligha 1 éves), és valami baja van és inkább elment? Vagy miért lehet?

Legjobb válasz: Én szerintem túl fiatal volt még az anya cica.Ilyenkor nem képesek felnevelni õket , testük nem termel elég anyatejet és a kicsi éhen is halhat.Valószinüleg nem tartotta magát képesnek felnevelni a kicsinyét.

Én szerintem túl fiatal volt még az anya cica.Ilyenkor nem képesek felnevelni õket , testük nem termel elég anyatejet és a kicsi éhen is halhat.Valószinüleg nem tartotta magát képesnek felnevelni a kicsinyét.
Az egyik anyaacskán 11 hónaposan szült és még õ is túl fiatal, így egy kölyköt hagytunk csak meg, amit úgy ahogy de nevel, bár néha úgy kell belökni a "fészkébe", hogy szoptasson. Ha a másik anyamacska elfogadja a kicsit nem lesz gond a korkülömbséggel, nálunk is ez van: Az idõ tapasztal, és igazán gondoskoó anyamacska, gondoskodik a saját egy hetes kölykérõl és sokszor a 3 hetes pcit is gondjaiba veszi ha meglátja. Ha nem fogadja el, pralapú bébiétellel lehet táplálni, mi így neveltünk fel egy picit másfél hetes korától, mert az anját elütötték:( A "kismamát" pedíg ételes zacskó zörgetéssl, vagy plakátragasztással lehetne tán keresni, de ilyen téren nem tudok tanácsot adni, általába ilyen helyetben egy-másfél hét után hazajönnek...
Bocsi a lemaradt betûk miatt a bilentyûzetem már eég régi nem mindíg reagál.
Az én anyacicám még nem volt 1 éves mikor 3 kiscicát szüt és mindahármat szépen felnevelte és most mind a 3 szép nagycicákká nõttek.És most megint vannak kiscicái :)
Második hozzászólo: "Az egyik anyaacskán 11 hónaposan szült és még õ is túl fiatal, így egy kölyköt hagytunk csak meg..."- és a többivel mit csináltatok?!?!?!?!?! A kérdezõhöz: az hülyeség, hogy azért nem neveli fel, mert túl fiatal. Ki van ám ez találva: amíg túl fiatal lenne a felneveléshez (biológiailag), addig nem ivarérett, tehát nem lehetnek kicsinyei sem. Nem zargattad õket túl gyakran? Akkor ott szokták hagyni, vagy magukkal viszik a kicsiket is.
Az én cicám is elsõ fialáskor otthagyta a piciket, azt hittem azért mert fiatal.Aztán megint lefialt, velük volt, 1nap után ezeket is otthagyta.Én kiivartalaníttattam.Neked szerencséd van, mert van pótmama.Ha a következõ fialáskor se gondozza õket érdemes kiivartalaníttatni.Ezek a macskák azért nem gondozzák a kicsiket, mert újra kandúrozni akarnak, újra teherbe akarnak esni.Én ezt a választ kaptam.
A kérdező hozzászólása: A anyacica még nem került elõ, hiába minden, nagyon aggódom, õ a család kedvenc cicája, annyira aranyos cica :( Egyébként 4 kicsinye született, de csak egy maradt meg, akit ugye pótanyuhoz raktam, de nagyon ügyetlen és feleakkora mint ilyen idõsen lennie kéne, már alig mozgolódott most este, és szerintem reggelre már õ sem lesz... nem tudok mit tenni, ez a legrosszabb érzés :((
lehet hogy azért mert megfogtátok amikor még nem kellett volna és megérezte rajta a szagot
megkérdezhetem, hogy mi van azóta a cicákkal?

Hogyan tudnám összeszoktatni, hogy ne bántsa a kandúr macskám a nősténymacskám kicsinyeit?

Amikor ölben közel viszem hozzájuk, a kandúrom morog és fúj.

Legjobb válasz: Igen, en is utolag dobbentem ra, az itt irt valaszokat olvasva, hogy nem is macskat tartok. @[email protected] Soha nem lattam meg jelet sem annak, hogy a kandur macskaim barmilyen kolykot bantani akarnanak, sot, inkabb azt, jobban vigyaznak rajuk, mint a (nem anyjuk) nostenyek. Pedig nagyon nem szeretik, ha odaviszem nekik a kolykoket (kiveve egyet, de az jambor mint a tehen) fujnak, morognak, sot meg csunyan is neznek. Ettol fuggetlenul, ugyanaz a adaz kandur nem engedi atmaszni a keritesen a kolykot, es ugyanez adja neki a legjobb falatokat. Egyszeruen nehezen viselik, ha egy idiota szorcsomo jatekmacskanak nezi oket - es meg jooool meg sem tephetik, mert kolyok. Inkabb fujnak, hogy hagyjaoket. :P (Ugyanezek a gonosz adaz kandurok ha ujanjuk van, boldogan eljatszanak egymassal - amig ra nem jonnek, hogy latom oket. :)

Igen, en is utolag dobbentem ra, az itt irt valaszokat olvasva, hogy nem is macskat tartok. @[email protected] Soha nem lattam meg jelet sem annak, hogy a kandur macskaim barmilyen kolykot bantani akarnanak, sot, inkabb azt, jobban vigyaznak rajuk, mint a (nem anyjuk) nostenyek. Pedig nagyon nem szeretik, ha odaviszem nekik a kolykoket (kiveve egyet, de az jambor mint a tehen) fujnak, morognak, sot meg csunyan is neznek. Ettol fuggetlenul, ugyanaz a adaz kandur nem engedi atmaszni a keritesen a kolykot, es ugyanez adja neki a legjobb falatokat. Egyszeruen nehezen viselik, ha egy idiota szorcsomo jatekmacskanak nezi oket - es meg jooool meg sem tephetik, mert kolyok. Inkabb fujnak, hogy hagyjaoket. :P (Ugyanezek a gonosz adaz kandurok ha ujanjuk van, boldogan eljatszanak egymassal - amig ra nem jonnek, hogy latom oket. :)
mi az hogy ösztöne hogy megölje? nektek volt már macskátok egyáltalán? az hogy fúj rájuk az normális, de általában miután megszaglászta õket megijed a kicsiktõl és tovább áll. legalább is én 10 év alatt ezt tapasztaltam több macskával is. de olyat hogy megölné még csak itt hallottam.
fajtatiszta macska amúgy? vagy csak sima házi? am nem lehet egymáshoz szoktatni õket, a kandúrnak ösztöne hogy elpusztítsa a kicsiket ha megtalálja, hogy újra párosodhasson.
Sehogy, ez nem egy kutyuska akit lehet szocializálni. A macskák egyedül élnek, és a kandúrnak ösztöne hogy megölje a kicsiket, amúgy meg nem kell elletni szegényeket...
A kérdező hozzászólása: Házi macskám van. 1. válasz adó: Csak egyszer hagytuk hogy szüljön, mostmár ivartalanítva lesz, csak akartunk saját kölyköket is :) Utolsó válaszoló: Köszönöm a válaszod, remélem sikerülni fog. Csak nagyon féltjük tõle mert belehalnánk, ha valami bajuk esne a Cicáknak.
Gondolom nekem sem macskám van mert halva találtam a kandúr szájában, és a szakkönyvek is biztos az ujjukból szopják ki... -.-"
Ha már nagyobbak lesznek a kicsik, akkor majd el fogja viselni õket. Most még csak zavaró tényezõk.
tegnap 13:26 Az az igazsag, hogy a macskak negyon sokfelek. Vannak, akik egyedul elnek, es vannak, akik tobbedmagukkal. Vannak kandurok, akik megolik a kolykoket, es vannak, akik vigyaznak rajuk. De, a kutyakkal ellentetben, a macskakat meg ebbol a kulonbozosegi szempontbol nem vizsgaltak meg sokat...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat


A kutya miért eszi meg az ellő macska kicsinyeit?

Van egy macskám és pont ma elett(pont suliban voltam nem tudtam neki segíteni)és a tacskó kutyánk(tacskó)egyszerűen megette a kicsiket.És ezt onnan tudom hogy megette mert a macskám hasa nagyon nagy volt és mire hazaértem konkrétan nem volt nagy hasa!Meg véres volta kutya szája!DE MIÉRT CSINÁLJA EZT A KUTYÁM????

Legjobb válasz: Mert hagyjátok, hogy megtehesse. Nektek kéne ilyenkor biztonságba helyezni a macskát elõre, ha már mindenképp muszáj ellenie.

Mert hagyjátok, hogy megtehesse. Nektek kéne ilyenkor biztonságba helyezni a macskát elõre, ha már mindenképp muszáj ellenie.
Íme egy felelõsség teljes gazda! SIRALMAS!!!!!
Ivartalanítani kell a macskát, és akkor nem lesz ilyen gond! Ha már tudom, hogy közeledik az idõ, akkor amíg nincs otthon senki, bezárom a a garázsba, vagy valami zárt helyre. Teszek be neki enni, inni, és egy kis homokot alomnak. És elõkészítem neki a helyet, ahol megszülheti a kis cicákat! Ez a minimum! És ne beszélj csúnyán!
A kérdező hozzászólása: Erre még nem volt példa amúgy!ÉS a kutya kapott reggelit is szóval nem lehetett éhes!

A macskámnak születtek kicsinyei. Mindig elviszi máshova, ha megtaláljuk őket, de miért?

Legjobb válasz: Azért viszi elõket, mert félti õket! Ha tényleg mindig elviszi tõletek akkor ne nyulj a kicsi cicákhoz! Várj 2-3hónapot és már biztos hogy megengedi az anya cica hogy megfogd õket!

Azért viszi elõket, mert félti õket! Ha tényleg mindig elviszi tõletek akkor ne nyulj a kicsi cicákhoz! Várj 2-3hónapot és már biztos hogy megengedi az anya cica hogy megfogd õket!
Pontosan ezért! Mert megtaláljátok! Félti õket, és biztonságba akarja helyezni! Ne taláéjátok meg a kcisiket! Így nem fogja hurcolni.

Miért harapdálja a macskám a kicsinyei nyakát?

Attól félek így megöli õket, még csak két naposak!

Legjobb válasz: Ha nem látsz sebeket rajtuk akkor nem harapdálja, az meglátszana. Bent vannak? Nem bolhásak esetleg? Nézd meg a kicsiket nincs-e valami baj velük.

Ha nem látsz sebeket rajtuk akkor nem harapdálja, az meglátszana. Bent vannak? Nem bolhásak esetleg? Nézd meg a kicsiket nincs-e valami baj velük.
Ez teljesen normális az anyamacskáknál, ne aggódj, akkor szokták csinálni ha el akarják vinni vagy áttenni egy másik helyre, de ekkor a nyakuk felsõ részén fogják meg a bõrt. Nagyon finoman szokták megharapni, hogy ne bántsák a kicsiket. Inkább akkor aggódj, ha az egész nyakát bekapja/átharapja indokolatlanul.
A kérdező hozzászólása: Nem bolhásak, bent vannak a lakásban még nagyon picik! Köszönöm a válaszokat.

Ugye nem haggya el a kicsinyeit a macskám ha elviszem őket egy biztoságos helyre?

Azért irtam mert rossz helyen fialt meg a macskám és muszály lenne ?ket onann elvinni de félek ,hogy elhagya a cicákat és csak 1,5 hetesek!!!

Legjobb válasz: Ha nem muszáj ne vidd sehová a piciket. De ha mégis úgy döntenél elviszed onnan õket. Csak akkor tedd ha az anyjuk bízik benned szelíd. Ha így is van és elviszed akkor max.. az fordulhat elõ, hogy az anyjuk visszaviszi õket az eredeti helyükre vagy eldugja õket. De otthagyni nem hiszem hogy ott fogja :)

Ha nem muszáj ne vidd sehová a piciket. De ha mégis úgy döntenél elviszed onnan õket. Csak akkor tedd ha az anyjuk bízik benned szelíd. Ha így is van és elviszed akkor max.. az fordulhat elõ, hogy az anyjuk visszaviszi õket az eredeti helyükre vagy eldugja õket. De otthagyni nem hiszem hogy ott fogja :)
Ez szerintem macska függõ. Egyszer mi is jártunk így, átpakoltuk a kicsiket, megmutattuk az anya macskának. Az rögtön bement hozzájuk, kicsit megmosdatta õket, majd ki. Nagyon figyeltük mi lesz, végül egyesével visszahordta a születésük helyére. Mi meg kénytelenek voltunk beletörõdni a dologba. Annyit, hogy amennyire lehetett biztonságossá alakítottuk ki a környékét. De hallottam már olyan esetrõl amikor otthagyta a kölyköket az anyamacska egy átpakolás miatt.
A kérdező hozzászólása: Hello köszönöm mindenkinek a nagyon kedves válaszát végül úgy döntötûnk , hogy a cicák a helyükön maradnak de csak addig ameddig nagyobak nem lesznek igyis elég picik, nem kockáztatnánk , hogy elhagya a kiscicáit !!!!
átviheted, de ne fogd meg a macskákat, hanem valamivel ovatosan éss vid oda az anyjukat is
A kérdező hozzászólása: Hello új fejlemények vannak az anyát oda vittem a kialakitott helyre az anya végig szagolgata fél óra múlva már ott szoptatta a kicsinyeit nevük szerint Mandulát, Pudingot, suzyt és manót szóval minden rendben köszönöm a hasznos válaszokat mindenkinek járt a zöld kéz!!!
A kérdező hozzászólása: hat kedves utolsó jobb az anyai szeretet , de nem kockáztatok
Valamikor régen egy macskánk hármat ellett, de csak egy maradt életben. Ezt két hétig szoptatta, aztán elhagyta. Én neveltem fel, a leghûségesebb állat lett belõle, amelyet valaha ismertem (ezüstcirmos volt). Sajnos csak 8 évet élt. Az sem nagy baj, ha te neveled fel két hetes korától kezdve.
Ha olyan a macskátok nem hiszem, hogy otthagyná õket elõfordulhat persze ... de kicsi rá az esély fõleg ha az anyjuk is az a tipikus gondos anyacica ... aki imádja a gazdiját is de a piciket is és nem hagyná ott õket:)
Tedd át õket egyszerre aztán maradj ott és simogasd az anyát . Egyszer kétszer biztos neki indul a kicsinyével a szájába, hogy vissza menjen, de ne enged, fogd meg és tedd vissza az anyával együtt :) legjobb lenne ha garázsba tennéd vagy kamrába és onnan nem tud kimenni. Mi csak a dobozt szoktuk kicserélni mert mindig a garázsban szült , de még onnan is vissza akarta tenni az elõzõbe, párszor neki indult de aztán ott maradt. Meg ha lehet akkor ahová át teszed tegyél oda egy olyan rongyot amibe benne van a szaga.
Ronggyal fogd meg õket, tedd egy nagyobb dobozba, de az anyjukkal együtt. Úgy vidd át máshová.
A kérdező hozzászólása: 1.válaszoló én eddig is fogdostam õket és nem volt gond és meg valami kedves 3-dik válaszoló én is attól félek , hogy elhagya õket és ki neveli fel õket 4 darab van belõle
Így a jó, az a fontos, hogy az anya is elfogadja az új helyet. Ha csak a kicsiket viszed, akkor visszaviszi a szájában.

Miután májusban ellett a macskám, most ismét vemhes. Azóta ha kicsinyei oda mennek hozzá, keményen elhajtja őket. Lehet, hogy már így készül fel a következő alomra és ezért nem engedi őket szopni?

Legjobb válasz: Valahogy el kell választania magától a nagyokat, külömben elszednék a tejet a kicsiktõl! Ilyenkor már elhajtják a nagyobbakat, éljék a maguk életét!

Valahogy el kell választania magától a nagyokat, külömben elszednék a tejet a kicsiktõl! Ilyenkor már elhajtják a nagyobbakat, éljék a maguk életét!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is erre tippeltem!

A bombay macska mennyire szereti kicsinyeiket (Első szüléskor)? Szerintem igen :D

Legjobb válasz: Nem értem ^^ Mi szerinted igen? xD Amúgy meg az az anyától függ.... lehet hogy el se mozdul majd mellöle mert olyan jó anya, de lehet az is, hogy csak annyira nézz majd rá, hogy megetesse :)

Nem értem ^^ Mi szerinted igen? xD Amúgy meg az az anyától függ.... lehet hogy el se mozdul majd mellöle mert olyan jó anya, de lehet az is, hogy csak annyira nézz majd rá, hogy megetesse :)
Hát ez elég hülye kérdés! Anyai ösztön. Majdnem csak ez létezik számára ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Jó most már ott van mellette, de amikor megszülte csak ült az ablakpárkányon és oda se nézett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!