Találatok a következő kifejezésre: A macskámnak egyik (670 db)

A macskám egy lakásban él és nem szokott lemenni és ezért van neki egy macska alma amibe egyszerüen nem akar bele wc-ni akkor amikor épp tüzel! Mit csináljak?

Legjobb válasz: Lakásban tartott macskát ivartalanítani kell, különben elég nehézkes lesz az együttélés pl. mint a te esetedben. Rászokhat a jelölésre is, lány macska is, elkezdi lepisilni a falakat, kanapét stb és amúgy is büdös az ivaros macska pisije. Tüzeléskor megzavarodnak, gyakori az össze-vissza pisilés. Ha szerencséd van, még leszokhat róla, ha gyorsan elviszed ivartalaníttatni. Még egy két ok, amiért érdemes: A nõstények ivartalanítása az elsõ tüzelés elõtt jelentõsen csökkenti az emlõrák veszélyét. Ha az ivartalanításra az elsõ tüzelés után kerül sor, az emlõrák kockázata ötszázszor nagyobb. A nem ivartalanított, idõsebb nõstényeknél gyakori a gennyes méhgyulladás, amely túl sokszor végzõdik az állat pusztulásával.

Lakásban tartott macskát ivartalanítani kell, különben elég nehézkes lesz az együttélés pl. mint a te esetedben. Rászokhat a jelölésre is, lány macska is, elkezdi lepisilni a falakat, kanapét stb és amúgy is büdös az ivaros macska pisije. Tüzeléskor megzavarodnak, gyakori az össze-vissza pisilés. Ha szerencséd van, még leszokhat róla, ha gyorsan elviszed ivartalaníttatni. Még egy két ok, amiért érdemes: A nõstények ivartalanítása az elsõ tüzelés elõtt jelentõsen csökkenti az emlõrák veszélyét. Ha az ivartalanításra az elsõ tüzelés után kerül sor, az emlõrák kockázata ötszázszor nagyobb. A nem ivartalanított, idõsebb nõstényeknél gyakori a gennyes méhgyulladás, amely túl sokszor végzõdik az állat pusztulásával.
Ivartalaníttasd!!!!!

Megharapta az ujjam a macska egy kicsit be is dagadt. Mi a teendő?

Ott azon a részen kicsit be is lilult, próbáltam kinyomkodni a vért amennyit tudtam. Nem lesz ebb?l valami baj?

Legjobb válasz: Elõször is: Macskát nyakon vágni, majd elmenni az orvoshoz tetanuszért. Mert nem lehet tudni, hogy a macska mikor nyalta ki magát mielõtt megharapott volna. Nehogy elfertõzõdjön.

Elõször is: Macskát nyakon vágni, majd elmenni az orvoshoz tetanuszért. Mert nem lehet tudni, hogy a macska mikor nyalta ki magát mielõtt megharapott volna. Nehogy elfertõzõdjön.
A kérdező hozzászólása: El is mentem dokihoz, kaptam tetanusz injekciót is.
Minden macska különleges :-)
Nem, sok ilyen macsek van.
A kérdező hozzászólása: Pont fehér is!
Különleges is! :) Azonban sok olyan cica, akinek felemás a szeme (kék és zöld) a kék szeme felé lévõ fülére süket, nagyothall vagy idõvel megsüketül. Ez pl a fehér cicáknál elég gyakori számba megy, de persze nem feltétlen szabály, csak gyakoriság :) Nagyon aranyos lehet
A kérdező hozzászólása: Az enyém nem az, mert akkor nem tudna vadászni, már pedig nagyon tud.
az ilyen macskák süketek az enyém is az
Az én cicámnak mind két melsõ lábán van +1 ujj....Ha a mutáció különleges akkor ige.:)
Ritka de elõfordul. Viszont ahhoz h egyik szeme piros legyen kimérának kell lennie, ahol az egyik embrió albínó. Bár azt nem tudom h a kék-zöld szemet csak a kiméraság vagy egyéb dolog okozza.
A kérdező hozzászólása: Ojat is láttál már hogy egyik szeme kék a másik piros?
Egy osztálytársnõmnek éppen ilyen szemei voltak. :-) A TV-ben sokszor nézem a macskákról szóló mûsort, és ott már sokszor láttam ilyen kétféle szemszínû cicákat.
Nem mert ez egy genetikai betegség
Igaza volt az egyik írónak. Az én cicám is fehér és egyik kék és másik zöld szemû. Süketnek nem süket meg vaknak se vak. Állítólag az ilyen cicák a jövõbe klátnak vagy ilyesmi. Igen szerintem nagyon is különlegesek. :)


A macskám egy gyökér. Mit tudok tenni?

Ha itthon vagyok, semmi rosszat nem csinál, csak alszik egész nap. Ha nem vagyok itthon üvöltve nyávog, és rongál. Ha itthon vagyok nem jön, hogy simogassan, üldögél az ablakba és nézelődik, tehát magányos sem lehet. Ha kiengedem a folyosóra, elkolbászol, és mivel az egész tömb körbejárható a folyosókon, hát ő körbe is járja, ha megyek érte elfut. Amúgy velem alszik, fürdet, dagaszt, minden ami arra utal, hogy szeret. Miért csinálatja ezt?

Legjobb válasz: Mert MACSKA!

Mert MACSKA!
Tudja, hogy, ha otthon vagy, akkor nem szabad randalíroznia, ezért kihasználja, hogy nem látod. Miért engeded ki a folyosóra, ha elmegy? Azért fut, mert èlvezi az új helyet. Ha a házban kergeted, akkor is elfut. Ilyenkor zörgesd meg a kajásdobozt és hívjad. Ilyenkor adj neki egy kicsit, vagy legközelebb nem jön vissza. Persze, hogy szeret téged, de õ is cicából van.
mert cica, azért csinálja. amúy meg, szerintem unatkozik, mikor otthon vagy. s azt akarja, hogy figyelj rá, szeretgesd többet.
Kössük össze az enyémmel!!az is egy kis szemét.lád.a!!szétrágta az összes telefontöltõt úgy hogy be volt dugva a konektorba, egy Panasonic füllhallgatót, a tv koax kábelét kibelezte.a zoknikat begyûjti az ágy alá úgy viszi mint a zsákmányt.ellop, tönkretesz mindent.utcáról van a miénk is.van még egy cica de az normális.ez a szörnyeteg simogatni se hagyja magát mert megharap.jah, és a barátunk beagle kutyájábak is nekimegy!!ezerszer megbántam hogy rábolìntottam, maradhat!!!
Mert egy gyökér kis k.ö.cs.ö.g. Az enyém is ilyen, csak akkor jön oda, meg akkor engedi magát simagatni, amikor hozom a kaját. Kis rhadék.. már megbántam, hogy anno befogadtam az utcáról.
A kérdező hozzászólása: Krisztike, mibõl gondolod, hogy nem szereti a cicusát? Ha felnevelte, úgy, hogy fecskendõbõl etette, valószínûleg gyûlöli. Maximum haragszik rá, ahogy én is a sajátomra, hogy mennyi mindent megtesz érte az ember, és annyit nem képes, hogy a sminkes polcomra ne ugorjon fel a távollétemben, ha amikoritthon vagyok ezt nem teszi meg. Ez olyan, mint a gyereknél. Egész életébe csak megszületnie volt nehéz, mégis a végén csak egy élõsködõ lesz a nyakadon. Nem azt mondom, hogy a macska élõsködõ a nyakamon, félre ne értsd, csak annyit szeretnék, hogy amit nem szabad, azt akkor sem szabad ha nemvagyok itthon. Szerintem a másik válaszoló is így gondolkozik. Amúgy meg, de mártírkodsz.
KRISZTIKE!felõlem lepontozgathatsz mert le...rom!!miért ne lehene az ember õszinte??még szopós volt amikor az utcáról magunkhoz vettük.fecskendõvel ettetük, dokihoz vittük.mindent megkapott.és egy semmirese való d.ö.g lett belõle!!albérletben lakunk ahol csak a kárt csinálja...véges a pénztárcánk is a renoválás terén.nem kell mártìrkodni.amit utálsz utálsz amit nem azt nem.miért ne mondhatnám hogy megbántam valamit??én legalább bevallom....
macska..ennyi! egyes válaszolók akik megbánták, hát ba**ki nem visszaváltható és miért nem néztél utána milyenek is a macskák, illetve milyenek tudnak lenni! Nekem is vérengzõ kis vakarékom van, utcáról szedtem össze, de akármennyi gond is van és volt és esetleg lesz vele, sosem fogom megbánni!!!!!!
Lehet, hogy megdöbbentõ lesz a válasz, de azért csinálja ezt, mert macska.. Õk annyira de annyira különbözõek, egymástól is de a kutyáktól meg végképp. El kell fogadni, hogy ilyen természete van. Nem járnak mindig a kedvünkben, nem mutatják ki mindig a szeretetüket és néha bizony direkt idegesítik az embert :D Hát ilyenek, na... Vannak közöttük elképesztõen jófejek, meg kis suttyók is. :) Azért azt ne várd, hogy hálás legyen azért mert megmentetted és jó kaját kap. Õ ezt veszi most már természetesnek. Egyébként a válogatásra a megoldás, hogy adsz neki egy adott márkájú, jó minõségû tápot és semmi mást. Ha õkelme úgy gondolja, hogy ez neki nem kell akkor majd meggondolja magát a harmadik nap éhezés után. Nyugi, nem lesz baja, de majd szépen belátja, hogy evvan. Max annyit tehetsz, hogy a kedvencébõl kicsit belekeversz az elején.
ha szeretnéd a macskát, nem így beszélnél róla..akkor mit vársz ?
A kérdező hozzászólása: Sajnos süket, úgyhogy hívhatnám ahogy akarom. De olyan kis hálátlan, altatás elõl lett megmentve, mert az eredeti gazdáik el akarták altatni, a süketsége miatt. Más macska összetenné a mancsát, ha olyanokat ehetne mint ez a dög, de nem a Spár budget csirkés macskakonzerven kívül semmit nem eszik meg. Most meg kinézi a számból a szõlõt... a pofám leszakad...
Hát ha amit nem szabad azt nem szabad akkor sem ha nem vagy otthon, akkor miért nem mondod meg ezt a macskának?? nem lett megnevelve és dühöngsz.enyém is neveletlen, de nem dühöngök! Ez mártírkodás? hát akkor tévedésben vagytok a mártír fogalmával.nézz utána!az mártírkodás hogy nem vagyok mérges rá és nem utálom és nem beszélek róla így akármit is csinál?? Ezt szeretetnek hívják!!!!És nem vagyok Krisztike, ne személyeskedjünk!

A macskám egy hálátlan dög. Mit csináljak vele?

Nem benti macska, kint van tartva. Amikor kimegyek hozzá sokszor azonnal szalad el. Csak akkor hajlandó odajönni, ha enni adunk neki, és éhes. Azt sem szereti, ha simogatják. Létezik ilyen macska? Van így értelme macskát tartani?

Legjobb válasz: Kinti macska. Nincs hozzad szokva, elvadasztottad. Mit varsz, puszikat?

Kinti macska. Nincs hozzad szokva, elvadasztottad. Mit varsz, puszikat?
a kinti macskák ilyenek.....inkább õk várják el hogy odamenj hozzá! "És különben is légy boldog hogy egy ilyen felsõbbrendû lényt, mint engem szolgálhatsz. Örülj neki hogy elfogadom az ételt amit elém teszel!" <--- kb ez járhat a fejében...
Ne várj tõle csodát, ha csak addig foglalkozol vele amíg eteted. nyilván semmi kötöttség nem alakult ki benne, amit meg is értek. Ha azt akarod, hogy körülötted ugráljanak válassz egy kutyát, a macska nem erre a célra van. Gondolom sosem játszol vele, nem beszélsz hozzá és nem kedveskedsz neki. (Max egy tál kajával, ami nem kedveskedés hanem alap gondoskodás.)
Az enyém is ilyen, ráadásul benti. Vannak ilyen dögök.
Dögök? pf akkor minek tartasz macskát...uramisten..Nem ismer eléggé talán a macska...na meg neki sincs mindig kedve ahhoz hogy fogdossák.
Hát, én nem tartanám, ha nem szokik hozzám.
Az én cicám olyan, mint egy kezes bárány:) <3 mindig a seggemben van, bár õ bennti cica é szinte egésznap együtt vagyunk. Ez igazából kicsi kori szocializáció. Egy kinnt született cica amivel az elsõ 12-16 hétben keveset foglalkoznak azokból a cicákból lesznek ezek az igazi vadócabb cicák. Nekem van kinnti keverék akiket befogadtam, mert az anyjuk ott hagyta õket, meg bennti perzsa is. Ég és föld a 3 macska. A két kinnti talán életemben 3x tudtam megfogni annyira vadak és félõsek. Bezzeg a bennti. :) )) Sokszor aludni sem hagy annyira szeret engem ...
Nekünk 4 macskánk volt, kanok. Ebbõl csak 1 volt bújós. Kettõ az csak hagyta, hogy símogassuk és volt 1 amelyiket egyikünk sem tudta magához szoktatni. Sehogy! Kinti cicák voltak teljesen és valamerre elcsavarogtak (nem egyszerre, hanem olyan 1 év alatt mind eltûnt) vagy talán meg is haltak, mert nem jöttek vissza. Ezért nem tartok már macskát, mert nincs türelmem (páromnak sem) hozzájuk. Kutyákat viszont imádom! 1 volt, az öleb volt. :)
Elképzelhetõnek tartom, hogy nem szoktattad eléggé magadhoz mikor hozzád került. Mikor én megkaptam a cicámat, végig vele voltam, annak ellenére, hogy õ folyton elbújt valami mögé/alá. Beszéltem hozzá, finom falatokkal próbáltam csalogatni, stb. Most, így 3 hét elteltével ott tartunk, hogy mikor meglát, már nyávogva szalad oda hozzám, bújik, dörgölõzik, és ha nem veszem az ölembe, képes végig mászni a lábamon, csak, hogy elérje célját. :) Persze aláírom, vannak olyan cicák, akiknek olyan a természete, hogy nem szeretik ha simogatják, de elõfordul az is, hogy te nem próbálkoztál eléggé. Ha te nem nyitsz felé, akkor õ miért tenné?
Kergeti az egeret addig míg a végszuszhoz nem ér...mármint az egér... hidd el én szeretem a macsekokat (ilyenkor szoktam mondani, hogy: roston zöldkörettel XD, de ez hülyeség útálom a zöldséget XD) volt olyan macseszkám (perzsa) akit bezony a nyakamtól az ágyamig mindenhová vittem, nyakon húzva, farkánál húzva (kicsi voltam) és mégis jöt magától, hozzám pedig nem én etettem...
Hidd el, ha nem marad az öledbe, és nem szereti ha simmogatják, akkor is szoktasd rá, ha kell, erõvel(nem verésre, vagy ilyesmire gondoltam....hanem hogy ha megfogod, ne hagyd hogy kiszökjön a kezedbõl)mert így nagyon elvadul, és karmolni, harapni fog. Az én macskám is ugyan ilyen volt... mostmeg már bújik minden áldott nap, és akarja, hogy simogassam.
A macsaka természete ilyen, egyik ragszkodik hozzád, a másik , meg csak a kezedhez. A kezedhez ami eteti, simogatja. és az "öregek azt monják", hogy a kedves cica is azért hagyja, hogy simogasd, mert az neki jó és nem azért mert szeret téged. Ahogy eddig is mondták õ az aki király és csak van és éldegél, te eteted, simized, légy megtiszteltetve ha megsimogatod, de ha elkapod akarata ellenére akkor, karmolás a vége... neki csak dorombolnia kell, nem küzdeni, nem hiába mondják, hogy a cica a legvérengzõbb macskaféle. A híúz, oroszlán, tigris, azért öl mert éhes, addig az otthoni cirmi, csak szórakozásból...
Ha esetleg behoznád a házba (csak egy ötlet), persze ha van rá lehetõség, és egész nap együtt lennétek, akkor lehet hogy jobban kötõdne hozzád. Mellesleg a lakásban tartott cicák általában tovább is élnek, mert nem kapnak el bizonyos betegségeket. Szerintem egy próbát megérne :) sok sikert
Vannak olyan macskák akik nem szeretik ha simogatják. 1. Próbálj vele valami kapcsolatot alkotni nem muszáj simogatással ha nem szereti az csak ront a helyzeten. 2. Adj neki te enni és maradj ott vele miközben eszik mer hogyha egy macska éhes akkor nem érdekli mi van körülötte. 3.Próbálj vele sokat játsszani.
Az elsõ kettõ macskánk kezesbárány volt, de ezt a mostanit inkább csak a kaja érdekli. Néha engedi hogy megsimogassam, akkor dorombol is, de utána rögtön lesi a kaját :D
Minden rovatra jellemzo. Sajnos aszt latom minden oldfalon hogy vannak emberek akik egyszeruen ledorgaljak a kerdezot, ha valaki kerdest tesz fol segitseget var nem huje dorgalasokat. Szerettem edig eszt a webb oldalt de aszt hiszem kitorlom magam a sok elcelodo ember miatt. Akinek nem inge ne vegye magara...
Minden rovatra jellemzo. Sajnos aszt latom minden oldfalon hogy vannak emberek akik egyszeruen ledorgaljak a kerdezot, ha valaki kerdest tesz fol segitseget var nem dorgalasokat. Szerettem edig eszt a webb oldalt de aszt hiszem kitorlom magam a sok elcelodo ember miatt. Akinek nem inge ne vegye magara...
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 03:00 Teljesen igazad van, egetértek! emiatt ne töröld magad, hisz a kérdezõknek szükségük van az olyan normális felhasználókra, mint te =) Aki nem lehordja a kérdezõt, hanem válaszol! Ami a krdést illeti, nem biztos, hogy meg tudod változtatni. Esetleg tarts 2 macsekot. A mostanit, és egyet, akit magadhoz nevelsz.
A kérdező hozzászólása: és ti mit csináltok a megunt példányokkal?
Mi az, hogy mit csinálunk a megunt macskákkal??? :O Ne mondd már, hogy olyan nagy megterhelés naponta egyszer megetetni. Ha már egyszer megmentetted, vállaltad érte a felelõsséget, akkor ne akard már csak úgy elpaterolni.
Ezek elég hülye tanácsok, hogy kényszeríteni kell, hogy engedje magát szeretni. Õk is önálló lények! Tiszteletben kell tartani az akaratukat. Õk tudják mi a jó nekik. Ha nem engedi, hogy simogasd, akkor ne simogasd erõszakkal. Az én macskám is ilyen, sokszor, ha olyanja van, akkor még morog is rám! Én ezt úgy küszöböltem ki, hogy ha nem keresi a társaságomat, akkor nem simogatom. Ha meg õ közelít barátságosan, akkor az külön öröm! Tegye meg õ az elsõ lépést! Olyan meg ne adjon tanácsot, akinek csak barátságos cicája van, mert az egészen más kategória! Annak, aki meg azzal büszkélkedett, hogy 26 éve tart macskákat, hát, akkor elég nagy szégyen rá nézve, hogy nem tud normális választ adni!
az én felnõtt cicum is ilyen. Amikor simogatom, még morog is. De az elmúlt egy évben változott így meg, fogalmam sincs miért..szült 3 picit õk most is megvannak.És azóta a piciket is veri a kutyáknak nekimegy.Belebolondult a gyerkõcnevelésbe.. :) De ellentétben a gyerekek.. 2 fekete és egy cirmos tarka... a tarka cicus annyira bújós hogy MINDIG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT odajön hozzám hízeleg ha ülök a az ölembe ugrik..xd és ha nagyon dorombol megnyalja a fülem vagy az orrom..xd akkor azt mondja hogy nagyon szeret..:D
Mit csinálj vele? Semmit. A macskák nem arról híresek, hogy milyen hálásak. Fogadd el, hogy õ ilyen. Ha hálás, simogatható állatot szeretnél, akkor fogadj be egy kiskutyát.
A kérdező hozzászólása: "elvadasztottad" Mivel? Amikor nagyon kicsi volt (néhány hónapos) az utcán találtunk rá, elég rossz állapotban, így magunkhoz vettük. És nem hinném, hogy én vadasztottam volna el, mert mindig is ilyen volt, már amikor meghoztuk, akkor is (meg valami baleset is érhette, mert véres, és gennyes volt a kicsike).
A kérdező hozzászólása: "Hát, én nem tartanám, ha nem szokik hozzám." Ezt nem teljesen értem. Mit csinálnál vele? Adjam el valakinek? Vigyük el falura nagyszülõkhöz (ahol 95%, hogy elüti az autó)? Nincs hozzá szívem, de nem is szívesen tartom így.
A kérdező hozzászólása: "Gondolom sosem játszol vele, nem beszélsz hozzá és nem kedveskedsz neki." Hát, mivel, mint ahogy írtam nem engedi, és nem szereti ezért nem... És akkor szerinted a macska milyen célra van???
12.43-as hozzászólóhoz hasonlóan, az én egyik cicmókom is ilyen, csak ráadásul még elvonulós fajta. A másik cicám fajtiszta, születése óta állandóan emberek és macskák között volt, direkt nagyon sokat foglalkoztak vele. Az idõsebb macskám falun született, ott nõtt fel, a kölyökhöz képest kissé "alulszocializált", egy embert fogad el csak (engem). Sok múlik azon, honnan jött a cica. Fanni
Nem arra amire szeretnéd "használni". Õ akkor megy oda hozzád amikor õ akar és nem amikor te. Ezzel nem vagy tisztában, ezért is tetted fel a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Miért szerinted mire való? Te nem vagy ezzel tisztában, ezért is adtál kitérõ választ.
A cica van és kész. Az ölebek valók arra, hogy folyamatosan a kedvedben járjanak, bújjanak meg cukik legyenek. A cicák makacs, önálló kis lények, nem ugrálnak körül, elvárják, hogy te ugráld körül õket.
Én a munkahelyemen sokáig etettem kóbórcicákat kell egy kis idõ mire elnyered a bizalmukat.Otthon is van cicám , szó szerint kivan nyalva a segge és mégis csak akkor lehet simogatni ha õ is akarja.Van hogy magától jön és kiköveteli a simit máskor meg ekszalad.Nem szabad ezért rájuk haragudni.Mikor eteted beszélj hozzá sokat és ne akard mindenáron megérinteni várd meg még õ közeledik hozzád.
Az én egyik macskám is ilyen, de nem nagyon érdekel, mert ott a másik 4, velük lehet szórakozni. o.O
Hmm. Most 2 kinti és 2 benti cicám van, de le sem tudom magamról vakarni õket. Ha kimegyek, a kintiek mindenhová követnek és hízelegnek. Mostanában sajnos nincs annyi idõm, de kiskorukban rengeteg idõt töltöttem velük, nyilván ezért kötõdnek hozzám. Eleinte az is elég, ha sokat vagy a közelében és beszélsz hozzá. Próbáld meg kézbõl etetni valami finomsággal. Sok türelem kell hozzá, de magadhoz tudok szoktatni, ha igazán akarod! :)
A macska eredendõen arra volt jó, hogy a házak környékén megfogta az egeret. Az emberek kezdték tenyészteni, alakítgatni a különbözõ fajtákat, amelyek már az emberhez jobban kötõdtek, sõt, nagyon sok már inkább a házban bent van tartva, hiszen értékes darabok. Sok ilyen macskában nagyon mélyen eltûnt az egérfogás tudománya.
Én nem vagyok vele tisztában drágaságom? 26 éve vannak macskáim. Te teszel fel abszolút primitív kérdéseket (mégis mire való?... stb) és nem értelmezed a szöveget mert még ahhoz is sötét vagy. Fogd már fel, hogy vannak macskák akik nem szeretik ha babusgatod. Egyértelmûen szarik rád mert pocsék gazda vagy. (Ha lehet annak nevezni.)
Adtak itt jó tanácsokat. A kézbõl etetés és a beszéd bejöhet, próbáld ki. A "foglyul ejtés" akármilyen (akár simogatási célból is), viszont csak elidegeníti, ezért kerüld. Ezzel szemben a tartós összezártság a lakásban hosszabb idõre (pl. egy hét) segíthetne összmelegedni. Próbáltad már? Ha befogadtad, felelõs vagy érte, akárhogy viselkedik. Eszembe nem jutna egy macskát azért elzavarni, mert nem haverkodik eléggé. Inkább hoznék mellé másikat.
Aki macskát tart annak tudnia kell, hogy a cicák nagyon különbözõek.. igazi egyéniségek! :) Volt már olyan cicám akit pici korában vettem magamhoz, addig teljesen vad volt. Ez a vadság meg is maradt, csak akkor jött a közelembe ha kaját vittem neki. A macskák csak akkor bíznak meg az emberben, ha pici koruk óta hozzá vannak szokva az ember jelenlétéhez és bíznak bennük stb.
És ne kérdezz olyat, hogy érdemes-e így macskát tartani. Mert mit csinálsz vele, nem adsz neki többet enni és elmegy tõled? Egy macska, akit kint tart az ember igazán nem okoz sok fáradtságot.
A kérdező hozzászólása: drága a kaja

Mit jelent az ha a macskámnak egy M betű van a homlokán?

Legjobb válasz: Nemtudom, talán azt hogy Macska? :) Na jó, viccet félretéve, esetleg egy képet tudsz mutatni róla? :)

Nemtudom, talán azt hogy Macska? :) Na jó, viccet félretéve, esetleg egy képet tudsz mutatni róla? :)
Az utolsó Mohikán!? :D
Minden iromba cicának van M betû a fején. Nekem egyszer négy is volt- Milupa, Mabi, Marcell, Marcella.
Ez egy egyszerú jegy, mint a blaze.Ettõl különleges a macska.Mint ha a fele orra fekete, vagy mellénye van(az szerintem különleges).
ezt most találtam " A muszlimok úgy tudják, hogy Mohamed próféta a kezét kedvenc macskája homlokán pihentette meg, innen az "M" betûre emlékeztetõ jel a csíkos, nõstény macskák homlokán. Egy alkalommal a próféta inkább levágta köntösének ujját, semmint a rajta pihenõ szeretett macskáját, megzavarja."
A cirmosoknak szinte mindnek van, azt jelenti Macska :)
ó egy csomó macskának van M betû a homlokán. Egyszerûen ez a minta rajzolódik ki a kis fejükön. például. http://images04.olx.hu/ui/2/73/49/34756449_1.jpg én direkt szoktam is figyelni.
Errõl van egy legenda, íme: Bár a Biblia nem ír a macskáról, a keresztény néphagyomány megemlékezik arról, hogy az újszülött Jézust a jászolban egy macska tartotta melegen. A történet egy másik változata szerint a macska pusztította el azt a mérges kígyót, amit a sátán küldött, hogy végezzen Jézussal. Köszönetképpen Szûz Mária megsimogatta az állatot, melynek fején M betû, hátán pedig sötét sáv vált láthatóvá, amely a cirmos leszármazottain is megmaradt. http://www.pets-magazin.hu/index.php/macska/65-macska/255-a-..
Azt hogy ugyanolyan paarasztcirmos mint a macskák 85 %-a.
az M betû azt jelenti hogy mutatványos cirkuszi majom XD najó a viccet fére téve semmit sem jelent a házi cicáknál de van olyan fajta amin ha nincs akor az hibás mintázatú macsek
Harry Potter macskában???:O Csak neki M van a homlokán Harrynek Emberként meg egy Villám jel! Volde...-Tudod Ki macskája Magyarországon! :D Viccet félretéve: Szerintem semmit nem jelent, de így szeresd ahogy van :)
Az M betû egy pár fajtánál vagy azon belül színnél meg kell, hogy legyen, különben hibás. Amúgy háziaknak is van Mje, ha olyan színûek, úgyhogy kb semmit.
a maine coon cicáknak szokott azthiszem a homlokukon M betû lenni, de nem biztos.
egy csomó macskának van ilyen M betû a homlokán... a barátnõmnak mind a 4 macskáján van ezért mind a 4-et M kezdõbetûvel nevezte el... am válaszolva a kérdésedre: semmit nem jelent..
hogy érted, hogy mit jelent? gondolom ott más színû a szõre, úgy rajzolódik ki az M, nem jelent semmit. ez olyan, mint az, hogy mit jelent, ha valakinek barna a haja...
Meleg van...olyankor én is látok furákat:D Linkelj egy képet, megmondjuk.
A Maine coon cica védjegye, a házi cirmosokon azért lehet kivenni sokszor a mintát mert leszármazottak, dominánsak az alléljai ezért tud fennmaradni ez a jel.

A macska egy két szem patkányirtótól megdöglik?

Szerintem nem, mert a szomszédba láttam valami ilyesmit kirakva és még mindig meg van a macskánk pedig át át jár.

Legjobb válasz: Akkor ezek szerint nem. Vagy persze lehet, hog a macskád jól álcázza, hogy él, miközben valójában halott. Vagy élõhalott. Vagy csak nem evett - még - belõle.

Akkor ezek szerint nem. Vagy persze lehet, hog a macskád jól álcázza, hogy él, miközben valójában halott. Vagy élõhalott. Vagy csak nem evett - még - belõle.
A macska is melegvérû állat ezért ha megeszi a patkányírtót elpusztul.De miért enné meg mikor a patkányírtók növényi alapra vannak felvíve?
Azt nem tudom, pontosan mennyitõl pusztul el, de amitõl egy egér, az valószínûleg végzetes a macskára is. Azaz akkor van baj, ha a macska megeszi a mérgezett egeret. Márpedig megeszi, mert könnyebben el tudja kapni, mint az egészségeset. Pusztult el így cicánk...
Igen, belepusztulna, de a macska nem hülye, hogy megegye a patkányírtót. Viszont sajnos a mérgezett patkányt megenné, és abba belepusztulhat. (Mindig örülök, ha a macskám egeret hoz, addig sem döglik bele, hogy megeszi a mérgezettet.)
Nem biztos, h növényre teszik ki. Az egér mindenevõ, sõt vki a nyest miatt is tesz ki patkányírtót. Sajnos nekem 2 cicám pusztult bele. Az elsõnél nem tudtuk mi baja. Annyira görcsölt, h habzott a szája is. 3 napon át. Ezt a látványt, érzést nem kívánom senkinek. Azóta a szomszéddal összevesztünk, még köszönésre sem méltatom. Aki kitalálta a mérget, azt kellett volna megmérgezni, megetetni vele az összeset. Nagyon sokat szenved egy állat , amelyik megeszi. Bármilyen is . A méreg bármilen is, minden élõlényre(ÁLLATRA, EMBERRRE) hat.
Igen, belepusztulna, de a macska nem hülye,

Szerintetek ki akara kiszéteni a macsekom? Egy igazi troll velem!

Minden reggel jól belekarmol az arcomba és mindig amikor belépek a szobába akkor egy jó nagy toj diszeleg a szobába és mellete áll és mintha vigyorogna a kis dög. A tesom meg mindig azt mondja a szeretett jele. Hullatja a büdös szörét is !! Mit tegyek?? :(

Legjobb válasz: Játszani kell vele minden nap legalább 10 percet naponta többször is. Mert késõbb agresszív lesz. Alom van bent neki? Vagy föld? Egy macska csak akkor büdös ha beteg. Gondolom a tied nem büdös. És a szõre sem. :) Vegyél neki Immunovet immunerõsítõt a dokinál vagy az állatpatikában. Ettõl a bundája is egészségesebb lesz. És nem ártana hetente áttkefélni a bundáját.

Játszani kell vele minden nap legalább 10 percet naponta többször is. Mert késõbb agresszív lesz. Alom van bent neki? Vagy föld? Egy macska csak akkor büdös ha beteg. Gondolom a tied nem büdös. És a szõre sem. :) Vegyél neki Immunovet immunerõsítõt a dokinál vagy az állatpatikában. Ettõl a bundája is egészségesebb lesz. És nem ártana hetente áttkefélni a bundáját.
Hogy hogy meghalt? Állatorvos látta? Beteg volt?
A kérdező hozzászólása: Már nem kell írni kommenteket szegény meghalt :(
Normális, nem szagosított almot vegyél neki.
Hát parfümmel befújni tényleg nem volt a legjobb ötlet, hiszen a macskák nem igazán szeretik az ilyen illatokat és ez lehet inkább taszító hatású neki.
Igazán nagy hülyeség volt befújni parfümmel! Szerinted úgy jobban bele szarik? Inkább tanuld meg hogy kell egy macskával bánni. Van mit tanulnod a macskatartásról..!
A kérdező hozzászólása: nagyon finom illatú az alomtálcája még be i fújtam a parfümömmel :(
Lehet nem szereti az almot, vegyél neki másmilyet. Vagy rossz, nem nyugodt, helyen van.
A kérdező hozzászólása: van alom tálcája kettõ is, de még mindig a földre rakja a barna maradványát!!!
Miért halt meg? Mi volt a baja?:(

Tegnap szült a macskám, egy éves, de valamiért nem gondozza a kölykét. A kölyköt megtudnám menteni, mert az anya testvére gondozná, de nem lesz így baja ha benne marad a tej?

Legjobb válasz: Nem. Van sok macska akinek halva születik a cicája, akkor sem lesz vele semmi. Lehet beteg a kicsi azért nem gondozza,én másra nemtudok gondolni, de adja az ég,hogy ne ez legyen.Biztos,hogy a másik tudja gondozni? és fogja is?

Nem. Van sok macska akinek halva születik a cicája, akkor sem lesz vele semmi. Lehet beteg a kicsi azért nem gondozza, én másra nemtudok gondolni, de adja az ég, hogy ne ez legyen.Biztos, hogy a másik tudja gondozni? és fogja is?
Tudod nem kéne elletni a macskáid, ki is lehet õket ivartalanítani... Mégis mit vársz egy 1 éves macskától? Az még kisgyerek, mit kezdjen kiscicákkal? Sem testileg sem lelkileg nem fejlett.. De hajrá... -.-'
A másik macskának van teje ?? Mert az elsõ napokban kellene elõtejet szopnia a kicsinek! És még valami , ha már engedted hogy ilyen fiatalon vemhesüljön , és elljen is , akkor annyit megérdemel hogy elvidd orvoshoz ! Aztán ivartalaníttathatod is, ha már ott vagytok , vagy kérhetsz idõpontot ! Majd írd meg mi lett !
Hát pedig esélyes, hogy maradt benne cica... Azért 24 óra után már dorombol csak úgy magának, fõleg ha a kölykök másik cicánál vannak... Szerintem nézesd meg orvossal, nehogy tényleg az legyen, hogy bennemaradt egy pici, aztán meg vérfertõzést kapjon....
Nem hiszem hogy lenne még cicája, csak boldog hisze megkönnyebbült nekik is nehéz a szülés és azért ha nem is akar foglalkozni a kicsinyével látja hogy jó helyen van.
A kérdező hozzászólása: tegnap este szült, de én nem értem, mert alszik és dorombol közben..tényleg olyan mint aki csak nagyon fáradt
Orvossal kellene megnézetni, mert van hogy akár 1 napig is vajudik, v. bennt marad egy cica és hát belsõszervi fertõzés is elõfordulhat.Egyenlõre hagyni kell piheni, mikor szült, hány napja?Mert azért 2 nap után már nem szabad elhagynia magát.De lehet hogy nincs semmi komoly baja, csak fáradt.
A kérdező hozzászólása: visszajöttem, gond nélkül elfogadta a tesója a kicsit...viszont a másik csak alszik és dorombol..ez aggaszt, lenne még kiscica amit nem szült meg?
nekünk így lett cicánk. az anyja otthagyta a picit a nagyanyám küszöbén. nagyanyám felnevelte és odaadna nekünk. ez 6 éve volt. 3 évvel ezelött el kellett altatni. genetikai betegség. belehalt volna amúgyis, de kínokban. így inkább el lett altatva. nehéz volt nekünk, de a cica számára volt az altatás a legjobb döntés. önmagára vestélyes volt. megcsonkította magát... szóval azokat a piciket hagyd békén. valószínüleg el kell pusztulniuk. ez ösztön az anyamacskáknál. a betegeket nem gondozza. õket a kandur tépi szét a természetben. szóval bármennyire is fájdalmas ott kell hagynod a cicákat meghalni...
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtató válaszokat, remélem igazatok van, átteszem a kicsit a másikhoz..remélem befogadja
Ilyen nálunk is volt a szomszédban. Megszülte a kiscicákat, nem gondozta, viszont a "nagymamája" gondozásba vette, és felnevelte a kicsiket. Lehet hogy túl fiatal még az anyasághoz? Nem tudom. Azóta volt már többször kiscicája, és mostmár gondozza õket rendesen.
A kérdező hozzászólása: 3 volt neki, abból kettõ nem élet amikor észrevettük
A kérdező hozzászólása: Szerintem igen, érdeklõdött a kiscica iránt..de nem akarta bántani. remélem igazad van és nem lesz baja, mert most is elég furán veszi a levegõt, dorombol és fekszik..azt gyanítom marad még benne cica...:S
egy gyereke lett csak? én azt olvastam, hogy azért nem gondozza, mert érzi hogy beteg(ahogy az elõttem szóló is írta). a teje meg majd elapad (hogyha csak egy kölyke van), amiatt nem kell aggódni. szerintem betegség áll a háttérben....
19:29 - Legalább tisztában lennél a macska biológiájával, mielõtt írnál. Egy 1 éves macska tökéletesen alkalmas már utódok nemzésére, sõt tovább megyek, már a 8 hónapos macska is! Nem véletlen mondják az állatorvosok, hogy lehetõleg ez elõtt az életkor elõtt érdemes már ivartalanítani. A cicussal meg spuri gyorsan dokihoz, mert lehet maradt benne egy kiscica!

Bírni fog a macskám egy 2, 5-3 órás utat buszon?

válaszokat el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Nincs más választása. Én 11 órás vonatútra vittem egyszer...

Nincs más választása. Én 11 órás vonatútra vittem egyszer...
A kérdező hozzászólása: hú, az igen. Hát sajnos nincs más választása, remélem nem lesz semmi baja útközben
Tegyél neki egy puha párnát vagy vastagabb takarót a hordozóba (bár ez biztosan eszedbe jutott).Kívülrõl takard le, hogy ne idegesítsék a külsõ mozgások. Vigyál jutalomfalatot, amit idõnként dugj be neki és az ujjaiddal néha nyúlj be, hogy érezze az illatodat.
Ha nyugtalan a cica a hordozóban, érdemes venni Feliway spray-t, attól megnyugszik.
Én egyszer háromnegyed órát utaztam vonaton a cicámmal, nem nagyon tetszett neki, le volt takarva, foglalkoztam vele, de hányt szegénykém, erre készülj fel :( Legyen nálad törlõkendõ, hogy ki tudd takarítani a hordozót ha odapiszkít.. Bár gondolom erre gondoltál. :)
ha nem bírja, nyugodtan dobd ki az ablakon, legalább a többi utast nem fogja tovább zavarni
jaj már nem cukorból van a macska.... bírni fogja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!