Találatok a következő kifejezésre: A macskámnak cicája (6 db)

A minőségi (Royal Canin) tápból kevesebbet eszik a macska, mint pl. a Kitekatból vagy Whiskasból? Ad valaki Royal Canint cicájának? Ha igen, mennyit eszik meg naponta? Legyen a méret egy tejfölös pohár.

Legjobb válasz: A Royal Canin hátulján rajta van az etetési útmutató, s adnak hozzá kis mérõpoharat is, szóval nem kell tejfölös pohár :)

A Royal Canin hátulján rajta van az etetési útmutató, s adnak hozzá kis mérõpoharat is, szóval nem kell tejfölös pohár :)
A napi adag az én cicám számára szárazból kb. 2x25 gramm, a mérõpohár alapján. Mellé 1x40 gramm szószos. És még így is kövér...
Nem adják hozzá, hanem leveszed a polcról, ingyen van!
Csatlakozom, jóval kevesebbet eszik, közel a felét Royal Caninból, mert táplálóbb, mint mások, és elég mellé, egy kis doboznyi Gourmet pástétom, és tökéletes súlyban van, pont ma voltunk doktorbácsinál.Húzós az ára, de megéri, jó a cicának, jó a mamának, ja és nekünk is rögtön adtak ingyen poharat, vagy kérj mellé!
hupsz, canint*
Kevesebbet eszik belõle mivel minõségi. Etetési útmutató meg rajta van a hátulján.
Hmm... én cicóim ritkán kapnak Royal Kanint, inkább whiskast, kitekatot, frieskiest. de ha royal kanint adunk nekik, akkor még többet esznek belõle, mint a másik márkákból, mert jobban tetszik nekik :) És én nem is kaptam mérõpoharat vele
Etetés közben ne zavarjátok. Féregtelenítve van? Elvileg az rc-bõl kevesebbet kéne ennie mert ez minõségi lktató táp. A hátulján levó utmutatóban bizhatsz annyit adhatsz neki bátran.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert az én macskám (az egyik) keveset eszik. Vettem neki Kitekatot is és alutasakosból több változatot. Egyedül a Royal Caninból eszik többet. kb. 8 hónapos cica. Igaz, hogy sokat döglik az ágyon és sokszor játszani is lusta. Még nem vékony, csak látszik az oldalán, hogy horpadt, üres a gyomra. Ha nekiáll enni, meghall valami zajt és abbahagyja, inkább fülel és elmegy a táltól.
Az enyémek azt esznek, és hát elég gyorsan fogy. Nagyon gyorsan. Igaz, hízó-kúrán vannak, mert az egyik nagyon leromlott állapotban volt, a másik meg közepesen rosszban. De nem számttevõ a mennyiségi különbség szerintem.
A kérdező hozzászólása: Senki nem zavarja akarattal, de ha a másik macskát is meglátja, máris otthagyja a kaját. Féregtelenítve van.
Nem egészen egy tejfölös pohár royal canin, mellette napi egy alutasakos (fél reggel, fél este, napközben száraz). A cica 3 kg-os.
Az én kislánykám 2 alutasakos (Junior) Royal Cannin-nal elvan 1 napig. (Még nem igen eszik tápot)
jobb ha elmész velük orvoshoz!gondold el mit szenvedhet az a kis cicus:(.
Jaj, szegénykék! Nem tudom, hány százalék a gyógyulási esély, de akár 1, akár 100, akkor is el kell vinni az orvoshoz õket, majd õ eldönti, mi a teendõ.
Vidd el orvoshoz, majd õ megmondja mit lehet velük tenni.Ha nem élnék túl, akkor lehet elaltatja, hogy ne szenvedjenek.De szerintem meggyógyulnak.

Hogyan vehetném rá a cicánkat, hogy használja a macska odut?

Vettünk neki 2 napja egy kaparót macska oduval, fölötte pihenővel, de nem akar bemenni. Eddig mindig ráfeküdt a lábtörlőre, még akkor is, ha odaraktuk a cipőket! Volt helye, egy doboz, de szétrágta, na meg amúgy is csak ideiglenes volt! Most tökre örültem, hogy jó áron hozzájutottam egy klassz házikóhoz, erre meg nem kell neki. Ma konkrétan belefeküdt az alomba! Már oda raktam ahol a régi helye volt, tettem már a lábtörlő helyére is, addig azt elvettem, hogy ne tudjon ráfeküdni. Már a labdáját is beledugtuk, de csak félig ment be, kihozta és ennyi. Valakinek valami 5let? Vagy ennyi, adhatom el? A rajta lógó játékkal játszik, de ennyi. Teljesen újonnan vettem. Akiktől beszereztük azért adta el, mert a macskájuk nem használta. Na erre most a mienk se. Pedig azt hittem örülni fog neki. Plüssös, puha, nem értem mi a baj!

Legjobb válasz: Nem minden cica szereti a szûk, zárt helyeket, lehet, hogy ezért nem használja az odút. Ezeknek a cicáknak elég egy kosár,amibe pont kényelmesen elférnek, mert ha abba beleteszel egy puha textil darabot, akkor az puha lesz, kényelmes és nyitott. Viszont ha majd hideg lesz, akkor könnyen lehet, hogy az odú lesz a cicád kedvenc helye, mert az odúban elég meleg van. De az is lehet, hogy még szoknia kell az új helyet. És nehogy eladd, mert a kaparófára még szüksége lesz!!!

Nem minden cica szereti a szûk, zárt helyeket, lehet, hogy ezért nem használja az odút. Ezeknek a cicáknak elég egy kosár, amibe pont kényelmesen elférnek, mert ha abba beleteszel egy puha textil darabot, akkor az puha lesz, kényelmes és nyitott. Viszont ha majd hideg lesz, akkor könnyen lehet, hogy az odú lesz a cicád kedvenc helye, mert az odúban elég meleg van. De az is lehet, hogy még szoknia kell az új helyet. És nehogy eladd, mert a kaparófára még szüksége lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap már kipróbálta :) elõször csak a tetejére ült föl, de ma már többször aludt az oduban :) :) Olyan cuki volt! Valószínûleg meg kellett, hogy szokja. A kaparó részét még nem láttam, hogy használta volna.


Barátom cicájának a szemét tavaly kikapta egy másik macska, azóta elkezdett neki rohadni a szeme, biztos nem fog többé látni. Ti jártatok már így a cicátokkal?

Ha igen akkor, hogy járt el az állatorvos és mennyi idő volt mire meggyógyult??Kapott további kezeléseket??

Legjobb válasz: 1 éve történt ez az eset és még nem látta állatorvos a macskát? Úristen, éljen a felelõs állattartás. Az állatorvos eltávolítja a károsodott részt, és összevarrja a szemet. Egyébként teljesen simán és hamar gyógyulna, ha nem lennének ilyen idióta emberek, akik nem viszik orvoshoz a macskát, ha ilyen komoly a baj. Gondolom, ha a barátod szöget szúrt volna a szemébe, azt is csak nézegetné az egész család, hogy milyen szépen rohad, bár kicsit büdös....

1 éve történt ez az eset és még nem látta állatorvos a macskát? Úristen, éljen a felelõs állattartás. Az állatorvos eltávolítja a károsodott részt, és összevarrja a szemet. Egyébként teljesen simán és hamar gyógyulna, ha nem lennének ilyen idióta emberek, akik nem viszik orvoshoz a macskát, ha ilyen komoly a baj. Gondolom, ha a barátod szöget szúrt volna a szemébe, azt is csak nézegetné az egész család, hogy milyen szépen rohad, bár kicsit büdös....
Atya ég. Hogy minek kell ilyennek állat?
A kérdező hozzászólása: Hát nem tehetek róla, hogy ilyen hülye!!... Én macskámat mindig beviszem a kisállatkórházba ha valami baja van.
Igen, jártam már így és azonnal elmentem orvoshoz aki ellátta... És kapott további kezeléseket is.
Remélem a barátod akkor se megy majd orvoshoz, ha kukacok járnak ki-be a fejébõl .. Pontosan, éljen a felelõs állattartás.

25 hetes terhes vagyok. Van egy 14 éves cicánk. Pár napja erősen folyik az orra, köhög és prüszköl. Lehet macska nátha. Ártalmas lehet rám és a babámra nézve? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum),megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.

Vidd a cicát orvoshoz, adnak neki antibiotikumot-Én úgy emlékszem, mikor a macskám beteg volt (Neki súlyos születéssel szerzett macskainfluenzája volt, el kellett altatni végül, mert nem segített rajta az antibiotikum), megkérdeztem akkor és azt mondta a doki, hogy nem kaphatjuk el.DE!Ez elég régen volt, meg a betegség sem ugyanaz.Szóval valószínû, hogy a cica csak megfázott-nem hiszem, hogy elkapnád, extra kézmosás, meg állatorvos.Õ tájékoztat.
Állatorvoshoz vidd el és kérdezd meg.

Macskám véresre nyalta a cicijét, már bekötöttük, és így jobb neki. akinek esetleg már volt ilyen problémája, ő mit csinált a cicájával? Valami krém, kenőcs, esetleg borogatás?

állatorvosnál már voltunk vele ilyen problémával, akkor kapott szurit meg mondta hogy ecetes vízzel borogassuk. ezek most is mennek, de esetleg valami más ötlet?

Legjobb válasz: senki? :(

A kérdező hozzászólása: senki? :(
Almaecettel borogassátok, rengeteget használ, még embereknél is!!;)
A kérdező hozzászólása: köszi :) de pár kérdés ezzel kapcsolatban: hány %-os ecet, és vízzel higítva?
5 %-ost használj és nem kell higitani, jobbulást a macsnak!!
A kérdező hozzászólása: köszönök mindent :)
Nincs mit, remélem rendbejön a macs!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!