Találatok a következő kifejezésre: A macskámnak a nyála, mitől (3 db)

Mitől habozhat a macska nyála?

Tegnap este elkezdett habzani a macskánk nyála. Teljesen egészséges és több mint 10 éves macska, így nem gondolok arra, h megevett volna valami olyat amit nem kellett volna. De egy kb 3 hónapos kismacskának is habzott a nyála, és akkor arra gondoltam, h darazsat ehetett játékból, de ez érthet? is lehet, de nem egy 10 évest?l.

Legjobb válasz: Sokszor a száj habzása csak nyáladzás ami lihegéssel, nagyon szapora légzéssel "párosul", így a nyál felhabzik tõle. A nyálzásnak és a szájhabzásnak persze nem teljesen ugyanazok az okai, de van egy pár amit fontolóra lehet venni. Most ide kilistázhatnám õket, de egy 10 éves cicával szerintem repüljetek el az orvoshoz mert az idõsebb kori macskaepilepszia kezdeti minirohamaitól a rossz fogig gyakorlatilag kismillió dolog lehet, sokszor pedig egy háttérben meghúzódó betegségre utal (máj- vagy vese pl.) ami gyógyszerezés nélkül a véget jelentheti egy nem fiatal cicának.

Sokszor a száj habzása csak nyáladzás ami lihegéssel, nagyon szapora légzéssel "párosul", így a nyál felhabzik tõle. A nyálzásnak és a szájhabzásnak persze nem teljesen ugyanazok az okai, de van egy pár amit fontolóra lehet venni. Most ide kilistázhatnám õket, de egy 10 éves cicával szerintem repüljetek el az orvoshoz mert az idõsebb kori macskaepilepszia kezdeti minirohamaitól a rossz fogig gyakorlatilag kismillió dolog lehet, sokszor pedig egy háttérben meghúzódó betegségre utal (máj- vagy vese pl.) ami gyógyszerezés nélkül a véget jelentheti egy nem fiatal cicának.
Pezsgötablettát szopogat.
Lehet, hogy mérgezés.
epilepszia?
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, h mérgezés, mert aludt a széken és akkor jött rá. De 5-10 perc után nem volt semmi baja. Epilepszia, nem tudom :/ De eddig még nem csinálta.
Éhes volt
A mienké akkor habzott mikor lenyalta a bolhacseppjeit, meg mikor 5x próbáltam beadni neki a féreghajtót de csak egyre "olvadtabb" lett a szájában gondolom a borzalmas keserûségtõl annyi nyála lett, mint az állat és habzott is és minden hova csepegett, amikor elszaladt elõlem, hogy hagyjam békén. De hát alvás közben ez gondolom nem játszik. De most rendesen habzott a pofája, vagy csak kifolyt a nyála alvás közben?
A kérdező hozzászólása: A miénk is kirohant a szobából ki a kertbe. És folyt ki a habos nyál a szájából, mert amerre járt mindenhol habos nyálat hagy maga után.

A macskámnak folyik a nyála, mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Remélehetõen be van oltva veszettség ellen és nem attól... ez a veszettség egyik tipikus tünete is lehet.

Remélehetõen be van oltva veszettség ellen és nem attól... ez a veszettség egyik tipikus tünete is lehet.
hát veszett lett a cicód!! ha kerti cica akkor mindig be kell oltatni!!!!
Nem feltétlen veszett szegény cicus. A veszettségnek ezen túl más jele is van. (Habzó nyál, nem csak folyó nyál). Vidd el orvoshoz, az a legbiztosabb. De az igaz, hogy a kinti cicát be kell oltatni veszettség ellen is.
Az en cicamnak is folyik a nyala neha, mi sem tudjuk miert. Egyebkent teljesen normalis, semmi baja, sztem csak nyitva felejti a szajat vagy elbambul...:)
Nekünk az öregebb cica 5 éves (kerti), mindenhova felmászik, verekedik, elmegy, valamikor 2napig sem látjuk visszajön, de nem habzik a szája, és nem csorog a nyála....azért a bizti kedvéért vidd el az állatorvoshoz!
Nem írod, mennyi idõs a macskád, de a nyáladzás oka lehet fogkõ is.A nyagobb fogköveket orvos leszedi, akár altatásban, akár ultrahangos módszerrel.
szerintem ez teljesen normális. amúgy az én macsom ha nagyon dorombol, rögtön elkezd folyni a nyála, és konkrétan én se tudom miért :) , de hogy nem veszettség miatt az biztos.
Ha sokat dögönyözitek, akkor CSAK AZÉRT VAN, MERT BOLDOG. Barátnõmék elvitték állatorvoshoz, és azt mondta, hogy azért nyáladzanak, mert boldogok.

Tegnap szó szerint csöpögött a macska szájából a nyál, mitől lehet ez? Ugye nem veszett?

Azt hittük, hogy veszett, de semmilyen más tünetet nem produkált, kedves volt, tudott enni, és kb 2 perc mulva abba maradt, mit?l lehetett? ha veszett lenne, akkor az már az utolsó stádium hogy nyáladzik ugye?

Legjobb válasz: be lesz oltva, de most fogadtuk be nem rég egy nénitõl, és közben lett egy kiskutya is, és azzal rohangálunk a dokihoz, de a cica is ellesz víve jövõ7en tehát ha abbamaradt neki, akkor nem lehet veszett?

A kérdező hozzászólása: be lesz oltva, de most fogadtuk be nem rég egy nénitõl, és közben lett egy kiskutya is, és azzal rohangálunk a dokihoz, de a cica is ellesz víve jövõ7en tehát ha abbamaradt neki, akkor nem lehet veszett?
Az én cicám akkor nyáladzik mikor simogatjuk és teljes extázisba kerül :D Rendesen folyik a nyála :)
macskánál a veszettség ELSÕ stádiuma, hogy nyáladzik, a lappangási idõ után... De ha abbamaradt és azóta sem produkálja, pl ivás közben sem, akkor valszeg nem veszett... Egyébként: lakásban tartott macska nem lehet veszett, kijárósat meg azért illik beoltatni (évi 2500Ft) És akkor nincs idegeskedés...
Amíg a cica eszik, iszik és játékos, addig nagy baja nem lehet. Ha nem jelentkezik a nyáladzás repetatív módon, akkor szerintem nincs baja.
Méreganyagtól is lehet nyáladzás, pl. növény rágcsálásától. Ha más tünet is jelentkezik, vidd orvoshoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!