Találatok a következő kifejezésre: A macskámnak éves (134 db)

Miért morog, fúj és karmor a macskám evés közben?

Van egy kb 3 hónapos kiscicám, és ha az én kajámból adok neki bármit, rögtön a szájába kapja, elszalad vele és ha csak a közelébe megyek elkezd morogni, fújni, karmolni. Ha macskakaját kap, akkor nem csinálja, csak ha más ételt adok neki. Vettem neki ilyen jutalomfalatkákat, de azzal is ugyanez a helyzet, ahogy megkapja rámmorog és elszalag vele. Valaki bármilyen tanács hogy hogyan lehetne erről leszoktatni??! Köszönöm!:)

Legjobb válasz: Biztosan ezek az ételek ízlenek neki, és egyszerûen védi, ezzel akarja tudtodra adni, hogy nem adja oda a kaját, sõt, ha el akarod venni még meg is karmol! Ez természetes, néhány cica ezt csinálja.

Biztosan ezek az ételek ízlenek neki, és egyszerûen védi, ezzel akarja tudtodra adni, hogy nem adja oda a kaját, sõt, ha el akarod venni még meg is karmol! Ez természetes, néhány cica ezt csinálja.

Szerinetek az jó ha a macskám evés után egy órával megy elintézni a dolgát?

aros macska eledelt használok 4% baromfihússal

Legjobb válasz: az, hogy mikor megy az oké,az az aros dolog 4% hússal az nem. Szegény macskából szójazabálót csinálsz

az, hogy mikor megy az oké, az az aros dolog 4% hússal az nem. Szegény macskából szójazabálót csinálsz
A kérdező hozzászólása: akkor milyenn kaját adjak neki ?
A kérdező hozzászólása: ja és 2 hónapos kandúr cica
száraz táp:Acana macska kölyök, royal canin, cat chow, pro-plan, konzerv:Gourmet Gold, Gourmet perle, iams, de inkább színhúst adj neki mint ilyen mesterséges cuccot.
Én bármilyen konzervet veszek, 4% hus van benne.Nézegettem sok boltban, de nem volt más, kis városban élek. Száraztáp az mindig van elõtte. Szokott kapni húst is.
A kérdező hozzászólása: a Felix alutasakos macska eledel jó?

Szerintetek a négy éves macskám mellé rossz ötlet befogadni egy 8 éves kutyust?

A cicám négy éves és az egyik barátunk meghalt, így "árván" maradt a 8 éves palota pincsije. Mi befogadnánk, csak aggódunk, hogy a cicó, hogy fogadná. Ti mit gondoltok? Össze lehet még szoktatni õket?

Legjobb válasz: Az összeszokatást a macska kiskorában kell elkezdeni, vagy nagyon -ismétlem nagyon-nehezen szokik hozzá az új élõlényhez.De ez persze egyénfüggõ.A mi cicánkat kiskorában szokattuk hozzá a másik cicához, de nem barátkoztak meg.Ugyanez van a kutya-macska barátságnál.

Az összeszokatást a macska kiskorában kell elkezdeni, vagy nagyon -ismétlem nagyon-nehezen szokik hozzá az új élõlényhez.De ez persze egyénfüggõ.A mi cicánkat kiskorában szokattuk hozzá a másik cicához, de nem barátkoztak meg.Ugyanez van a kutya-macska barátságnál.
Szerintem összeszoknak. Eleinte mindig legyenek felügyelet alatt, kezdetben különítsd el õket, egyre többet lássa a kutya a macskát, elõször csak messzirõl, majd egyre közelebb, egyre több idõre. Fogd egyik kezedben a macskát, másikban a kutyát, simogasd õket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A macska legyen szállítóban, amikor a kutyát hazahozzátok (akár csak próbára). A kutyát engedjétek oda és ha szaglászásnál domnánsabban lép fel a macskával, akkor nagyon határozottan le kell tiltani, el kell zavarni, majd újra megpróbálni. Ha már nem érdeklõdik, akkor a macskát ölbe lehet venni és a kutyával ugyan így fellépni. Ha jól viselkedik, jutalomfalatot is kaphat. Mivel a kutyát határozottsággal le lehet (és kell is) tiltani, a macskán múlik, hogy elfogadja-e a helyzetet. Ha nem szalad el, meg tudja védeni magát és a kutya tiszteletben fogja tartani. Nekem két felnõtt, mentett, ivartalanított, benti kandúrom volt, a testvérem alapvetõen macskakergetõ kutyájával seperc alatt összeszoktak. Kapott a kutya az egyiktõl egy pofont, onnantól tudta, hogy a macska nem játék, a másik meg állandóan követte, az agyára ment. :) Szóval nem szükségszerû, hogy gond lesz, csak nagyon határozottan kell fellépni a kutyával szemben. Gondoljatok arra, hogy ti vagytok a fõnökök, ti döntitek el, mit csinálhat a kutya és mit nem, nem pedig õ.


Jobb a macskámnak, ha ivartalaníttatom? 1 éves lánycica. Nem jár ki.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ez nem is volt kérdés, már fél évesen ivartalanítottuk a lánycicánkat. Az állatorvos szerint így tovább is fog élni, elkerülhetõ egy csomó betegség. Az én cicám már 4 éves, azóta is játékos, élénk, nem elhízott macsek, csak annyiban észrevehetõ, hogy ivartalanított, hogy nem tüzel.

Szia! Nálunk ez nem is volt kérdés, már fél évesen ivartalanítottuk a lánycicánkat. Az állatorvos szerint így tovább is fog élni, elkerülhetõ egy csomó betegség. Az én cicám már 4 éves, azóta is játékos, élénk, nem elhízott macsek, csak annyiban észrevehetõ, hogy ivartalanított, hogy nem tüzel.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Nekünk is lány cicánk van, most volt fél éves, nemrég volt mûtéten. Semmi baja, sõt, még rosszabb mint volt!:D abszolút nem viselte meg a mûtét, és valóban elkerülhetõ vele sok betegség, pl ha nem ivartalaníttatod, és nem termékenyül meg, cisztája is lehet a petefészkében, stb. Meg nem mellesleg az ivartalanítás duplán megéri:D Nem kell mindig elviselned a tüzelését, neked is jobb lesz, neki is.:) Ez az én véleményem
Szia! Nekünk sem jár ki, most 2 éves, 7 hónaposan lett ivartalanítva, nekünk kicsit körülményes volt a gyógyulás, mert még gallér mellett is leszedte a kötést, nyalogatta a sebet..de végülis azóta jól van, kicsit meghízott, de már tartja a súlyát, és igazi kisördög:)
Az enyém közel 1 éves szobacica, az volt a fõ bajom, hogy elkezdett jelölni....ami roppant zavaró egy lakásban! Pár napig volt gyenge, hamar kiheverte, én csak ajánlani tudom az ivartalanítást. Személyisége semmit sem változott.
Sokkal jobb neki. A mi macskánk sem kijárós, és amikor tüzelt, azt õ sem élvezte. :D Fõleg, hogy nem mehetett ki.
Szerintem mindenhogy jobb neki, fõleg ha még nem volt kandúrral v nõsténnyel-neked milyen lenne ha életedben csak egyszer csinálhatnád és többször sose?!(csak hogy értsd!) lényeg:a mûtét napján ne egyen-igyon, nehogy mûtét közben hányjon és megfulladjon tõle!igaz lustább lesz és ha vigyázol akkor csak kicsit fog hízni-néha koplaljon, v egy nap 1x egyen ha amúgy sem él aktív életet mozgásilag!
Mindkét cicám ivartalanított, az idõsebb egyszer szült, a fiatalabb egyszer sem és ha még egy cicám lenne, most már azt is ivartalaníttatnám az 1. tüzelése elõtt. Szerintem a válasz a kérdésedre: igen.
de am meggyógyult csak ezt elfelejtettem írni(legutolsó válaszoló)
Az én cicámat mi nme ivartalanítottuk.Aztán pár évre rá rákos letta méha kikellet venii.ez elkerülhetõ let volna ha ivartalanítjuk..Szóval mindenképpen minél hamarabb..:)
sztem fölösleges beavatkozás , ha nem jár ki esélytelen, hogy kölykei legyenek. jelölgetni meg a kandúrok szoktak a nõstény cicák nem!az hogy elkap e betegségeket vagy nem az nem az ivartalanítástól függ, a betegségek ellen vannak védõ oltások... Nekem ez a véleményem.
A kérdező hozzászólása: Azért százalékosan a mûtéti hiba és a gennyes méhgyulladások+ivarszervi rákos megbetegedések aránya ég és föld. Magyarul racionálisan akkor teszem ki kockázatnak a családtagomat és társamat, ha ivarosan hagyom. Kicsit utánaolvastam - érdeklõdtem 3 dokinál és elolvastam az Állatorvosi Kamara véleményét is - és erre jutottam.
Le leszek hurrogva, pontozva, tudom, de azért is leírom! Miért teszel ki kockázatnak egy családtagot? Lehet nem fog tüzelni, és azt mondják tovább fog élni! Mi lesz akkor ha vmi közbejön? Azt mondják rutin mûtét, hány olyan emberrõl hallunk aki rutin mûtét közben hal meg??? Az altatás nem játék! De mindenkinek szíve-joga...
16:09 de a nõstények tüzelnek, és olyankor ki akar szokni, meg tiszta lucsok hátul a szõre...:S nem élvezi õsem, ha nem mehet ki... 13:57-es voltam.:)

Jól csinálom ha reggel adok a másfél éves macskamnák 1 alutasakosat és késődélután pedig olyan 100gr szárazat?

És persze víz mindig van el?tte.

Legjobb válasz: Egyrészt tényleg ki kell tapasztalni, hogy mikor mennyit szeret enni a macs, viszont számít az is, hogy hány kilós és hogy melyik táppal eteted. Én royal canint adok a macskámnak, abban több tápanyag van, mint egy tescos tápban vagy whsiskasban. ebbõl átlag 60g-ot eszik naponta, ha még nyávog este, akkor kap még valamit, pl húst, májat, konzervtápot,stb.

Egyrészt tényleg ki kell tapasztalni, hogy mikor mennyit szeret enni a macs, viszont számít az is, hogy hány kilós és hogy melyik táppal eteted. Én royal canint adok a macskámnak, abban több tápanyag van, mint egy tescos tápban vagy whsiskasban. ebbõl átlag 60g-ot eszik naponta, ha még nyávog este, akkor kap még valamit, pl húst, májat, konzervtápot, stb.
A kérdező hozzászólása: Ja és késõdélután még egy olyan 10db jutifalatot is kap.
az enyém kb. 1 éves. szárazkajája mindig van, és reggel+este/éjjel mikor hazaérek kap kb. 100-100 grammnyi pépest (alutasakos vagy konzerves). Néha ez sok neki, néha kevés. Nekem azt mondta a doki és több helyen is írják: ki kell tapasztalni, hogy mennyit eszik szívesen a macsek. Én szívesen adnék neki gyakrabban kevesebbet, de nem tudom megoldani, nem vagyok itthon. Amúgy õ is ráállt erre a ciklusra szerintem. Van mikor a reggeli addigra fogy el, mire hazaérek, vagy a "vacsiját" csak azért habzsolja be gyorsan reggel a szemem láttára, hogy nehogy a nem üres tányér láttán végül ne kapjon reggelit : ) szóval ki kell tapasztalni, de ne hagyd, hogy átverjen az el nem fogyasztott kajával! Jutalomfalatot én kb. hetente-két hetente adok neki, mikor olyan kedvem van. Tudom, fordítva kéne, amikor neki van olyan kedve, de akkor alvásidõn kívül mindig csak azt enné, nekem meg a gatyám is rámenne.
Az enyém kilenc hetes, reggel adok neki egy fél tasak alutasakost, este meg a másik felét. Délben meg 'uzsonnára' meg kap kb 60-70 gram száazat. Mi sima whiskasos/tescossal etetjük, nagyon szereti:P
Napközben a víz mellett legyen elõtte száraztáp is. Amennyiben tudsz rá áldozni, úgy prémium minõségût válassz.

A macska meddig bírja evés, ivás nélkül?

A kérdést azért tettem fel mert van egy kandúr macskám 5 éves átlagos házicica és már három hete nem jön haza. Ez már megtörtént egyszer,hogy decemberben elment és 40 nap múlva hazajött soványra fogyva. Rendbetettük,visszanyerte eredeti súlyát majd ismét itthagyott minket. Kertesházban lakunk és csak az utóbbi három hónapba csinálja ezt,hogy ilyen hosszú időre eltűnik. Azelőtt maximum 2-3 napot volt távol,de legtöbbet csak egy egy napokra,félnapokra ment el. Kezdek aggódni érte.

Legjobb válasz: Biztosan talál ennivalót, az egészséges macska megoldja az evést, ha éhes. Azt viszont nem árt tudni, hogy a macskák szervezete nem bírja a koplalást, általában 3 nap étel-és vízhiány már komoly károsodást okozhat a szervezetükben. Ez beteg cicáknál lényeges, akik nem akarnak vagy nem tudnak enni, mert esetükban ilyenkor mesterséges táplálásra és infúzióra van szükségük az életben maradáshoz.

Biztosan talál ennivalót, az egészséges macska megoldja az evést, ha éhes. Azt viszont nem árt tudni, hogy a macskák szervezete nem bírja a koplalást, általában 3 nap étel-és vízhiány már komoly károsodást okozhat a szervezetükben. Ez beteg cicáknál lényeges, akik nem akarnak vagy nem tudnak enni, mert esetükban ilyenkor mesterséges táplálásra és infúzióra van szükségük az életben maradáshoz.
Hát reménykedj, ha éhes, megeszi az egereket a környéken...
Feltalálja õ magát, ne aggódj, nincsen rád szorulva. Annyi felelõsséged lett volna, hogy ivartalanítsd, akkor nem lennének gondok.
Ha nem éri semmi baleset, akkor életben marad, enni-innivalót elvileg talál. De ha megjön, ivartalaníttasd, akkor nem fog elmászkálni. (Meg kiscicákat se csinál, amiket aztán a szomszéd vízbe fojt)

A macskamat meg kaptam egy bokorban ossze esve a ket hatso laba le volt benulva fogalmam sincs hogy mi lett vele de sajnos meghalt de tudni akarom hogy mi let vele tyalan elutotte a kocsi nagyon szerettem Figarot? Fiu macska volt harom eves

Legjobb válasz: Sajnálom ami a macskával történt. Off: lehet nincs ékezeted, de attól még helyesírást lehet alkalmazni. És boncolással meglehet tudni

Sajnálom ami a macskával történt. Off: lehet nincs ékezeted, de attól még helyesírást lehet alkalmazni. És boncolással meglehet tudni
Hát sztem elütötte egy autó, vagy elkapta egy kutya. Ez a 2 a legvalószínûbb.
Ohh, szegény macska, részvétem :( Valószínû egy autó kaphatta el. Halt már meg hasonlóan macskám (õ is 3 éves kandúrka volt) egy karcolás nem volt rajta, viszont gyanúsan az út mellett volt. Ha kutyával találkozott volna az látványosabb lett volna..
Nálunk is pont ez volt a macskám úgy vonszolta magát haza, hogy az elsõ két lábán jött, a hátsókra rá sem bírt állni, úgy húzta magát haza.Nálunk egy kutya megfogta.Mindennap kellett állítgatni, meg járatni.
Kutya is megszorongathatta úgy, hogy nincs látható jele. Sajnos, a kijáró macskáknál mindig fennáll a veszélye, hogy valami történik velük. Azt csak ajánlani tudom, a következõ cicádat ivartalanítsd, akkor nem fog annyira elmenni a háztól.Ivaros kandúrok lánycicák után járva nem annyira figyelmesek. Az ösztönük hajtja õket.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat

Hogyan szoktassam hozzá a 6 éves macskámat a 6 hetes kutyához?

Ma kaptam egy 6 hetes spániel kutyát és a macskám eléggé féltékeny és haragszik ránk pedig vele is foglalkozunk ugyanannyit mint a kutyuval. 1 méternél közelebb nem megy hozzá. a kutyus szeretne ismerkedni de nem hagyja.

Legjobb válasz: szia!nekem volt egy 8 éves cicám, akkor kaptam egy 3 hónapos kutyust. Megszokták egymást, csak türelem kell. Kutyus mindig is barátságosabb volt. Macska mindig távolságtartóbb lesz. Ha megunja a kutyust, akkor lekever neki egyet, ebbõl majd érti a kutya hogy hagyja békén õt egy darabig. Én semmit nem csináltam velük, hagytam hogy lerendezzék egymást között. Ja, max annyit hogy ha nagyon fújt egyik a másikra, akkor rájukszóltam. Szép lassan megtanulták, és elfogadták egymást.

szia!nekem volt egy 8 éves cicám, akkor kaptam egy 3 hónapos kutyust. Megszokták egymást, csak türelem kell. Kutyus mindig is barátságosabb volt. Macska mindig távolságtartóbb lesz. Ha megunja a kutyust, akkor lekever neki egyet, ebbõl majd érti a kutya hogy hagyja békén õt egy darabig. Én semmit nem csináltam velük, hagytam hogy lerendezzék egymást között. Ja, max annyit hogy ha nagyon fújt egyik a másikra, akkor rájukszóltam. Szép lassan megtanulták, és elfogadták egymást.
Próbáld meg öszeérintni a nóziukat.Régen ezt csinálták.Azt, hogy mennyire hatásos nem tudom:S De egy próbát megér.

Van egy 5-éves macskám és Merlinek hivják és hullik a szőre. Mit kénne ennie vagy mit kell vele csinálni ne hulljon a szőre a macskámnak?

Legjobb válasz: Minden állatnak- fõleg hosszúszõrû macskáknak- hullik a szõre, ez normális, fõleg tavasszal és õsszel. Ha nem "kopaszodik" szegény macska, akkor elég ha hetente párszor átkeféled vagy átfészülöd a bundáját.

Minden állatnak- fõleg hosszúszõrû macskáknak- hullik a szõre, ez normális, fõleg tavasszal és õsszel. Ha nem "kopaszodik" szegény macska, akkor elég ha hetente párszor átkeféled vagy átfészülöd a bundáját.

Hogyan lehetne a 2 éves macskát és az 1 éves kutyát összeszoktatni?

Nemrég költöztünk ki emeletes házból egy 2 éves whiskas macskával kertes házba, amit végül könnyen megszokott, szeret az udvaron, teraszon is lenni és bent is szokott pihenni. Nemrég örökbe fogadtunk egy 1 éves bobtail keverék kan kutyát és sehogy sem tudjuk őket összebarátkoztatni. A macska fúj, karmol, elszalad a kutya utána és ugat és agresszív.

Legjobb válasz: Igen, a mienknek is ez volt a probléma..., az elsõ pár napon cska 10-20 percre engedtük õket össze, kicsit szokták egymást, majd amikor olyanra fordult a helyzet, hogy láttam, hogy nem ölik meg egymást:), elmentünk otthonról, és lejátszották egymást közt, mire hazamentünk, békésen aludt mindkettõ. a macskám 6éves, a kutyám 4hónapos, nagyon játékos, szóval semmi képpen se ereszd õket az elején annyira össze, legyél azért ott mellettük, ne aggódj,megfogják szokni egymást, idõ idõ idõ... :))

Igen, a mienknek is ez volt a probléma..., az elsõ pár napon cska 10-20 percre engedtük õket össze, kicsit szokták egymást, majd amikor olyanra fordult a helyzet, hogy láttam, hogy nem ölik meg egymást:) , elmentünk otthonról, és lejátszották egymást közt, mire hazamentünk, békésen aludt mindkettõ. a macskám 6éves, a kutyám 4hónapos, nagyon játékos, szóval semmi képpen se ereszd õket az elején annyira össze, legyél azért ott mellettük, ne aggódj, megfogják szokni egymást, idõ idõ idõ... :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!