Találatok a következő kifejezésre: A macskám szült (40 db)

S. O. S szül a macskám?

Már elment a magzatvíz és egy kis vér, nagyon nehezen nyávog, és már a dobozában fekszik. 69. napja van ma hogy vemhes :) mit csináljak? Olyan válaszokat nem kérek hogy ne szaporitsd a macskát meg ilyenek ez az én dolgom köszönöm előre is :D

Legjobb válasz: Sokat nem tudsz érte tenni, maximum ott maradsz addig vele, aztán már "tudni fogja" a macsek, mi a teendõ a kölykökkel. Tapasztalat, az én macskám 3-szor szült, és az egyik kölyke is lekölykezett.

Sokat nem tudsz érte tenni, maximum ott maradsz addig vele, aztán már "tudni fogja" a macsek, mi a teendõ a kölykökkel. Tapasztalat, az én macskám 3-szor szült, és az egyik kölyke is lekölykezett.
Júj :) Figylej oda rájuk, mert a tiszta fehér cicák sokszor süketek! Nekem is van egy fekete-fehér kandúrom! :)
A kérdező hozzászólása: 3 :) 2 fehér:) ))(!!!) es egy fekete feher ha lesz alkalmam rakok nektek képet:) ))
Hány? Milyen? Mindenki jól van? Mutiiiii :D
A kérdező hozzászólása: Megvannaaak
A kérdező hozzászólása: Majd rakok:) )
Ja, kérdezõ, kérünk képet!
Kép a cicacsaládról...? :)
A kérdező hozzászólása: Megvaan mindjárt az elsõ :) )) nagyon izgulok:D
Valami takaró vagy valami legyen alatta, ne szimplán a dobozban feküdjön :)
Jó cicázást és várjuk a képeket!

A macskám lehet szült de nem tudom. Mostanában nagyon vékony volt! Máj-ban és jún-ban nem volt időnk gondozni. Nem fogyhatott le, mert a cicának a szoptatói megnagyobbottak. De csak 2! Lehet szült macskát? De nem a padlásra pedig általában ott van?

És nem találtuj meg ?ket.Tehát szülhetett?Csak lehet máshova?De sztem akkor hozzánk sz?lt volna.És amikor naponta 2-3szor kimegyek hozzá akkor mindig itthon van! Nem tudom mit tegyek.Vajon szült? vagy lehet elvetélt?:(

Legjobb válasz: Ha elvetélt volna nem fogyott volna le ilyen hamar.Lehet hogy szûlt de máshova lehet hogy megpiszkáltátok a padláson a helyén , ezért máshova szûlt. Az is lehet hogy beteg volt a cica fejlõdése és ezt érezte az anya teste és "megálltt" a kismama fejlõdésben és úgy vetélt volna el . Ezt így konkrétan nem lehet megmondani hogy szült e vagy sem csak találgatni lehet

Ha elvetélt volna nem fogyott volna le ilyen hamar.Lehet hogy szûlt de máshova lehet hogy megpiszkáltátok a padláson a helyén , ezért máshova szûlt. Az is lehet hogy beteg volt a cica fejlõdése és ezt érezte az anya teste és "megálltt" a kismama fejlõdésben és úgy vetélt volna el . Ezt így konkrétan nem lehet megmondani hogy szült e vagy sem csak találgatni lehet
A macskáim ugyan így elrejtik a kölykeiket, van egy szokott helyük, amit még az anyjuk használt ellésre. Mivel az anyjuk meghalt, mielõtt a két nõstény cicám terhes lett volna, nem tudta nekik megmutatni a helyet, ezért most nem oda viszik a kölyköket. Lehet, hogy más macskák vannak a közelben, és elõlük rejti el (fõleg a kandúrok elõl). De nem kell aggódnod, amíg látható jelei vannak hogy "anyuci" szoptat. Ha a kiscicák szeme már kinyílik, és a fogaik kinõttek, akkor képesek lesznek húst enni, és biztos, hogy az anyjuk ekkor haza viszi õket. Nálunk is nagy a meglepetés, mikor tavasszal 6-8 kiscicát találunk a kosárban. Légy türelemmel:)
Biztos h ellett a macskád az enyém is májusban ellett.. Az ellésre jellemzõ h a macska nagyon lefogy és megnagyobbodnak a mellei...Szerintem egy kis idõt szánj arra hmegnézd hova jár sûrûn a cicád. cucpcup
A kérdező hozzászólása: Ok!köszi!Amúgy a macskám tényleg szült.De csak õ jár haza. Már 1hónapja!Mit tegyek? És jött egy kisebb cica is a napokban.De amikor hazajött az én nagy cicám akkor morgott rá.Meg elmenekült.Akkor most mivan?:O

Most szül a macskám?

a macskám olyan 16:05 kor nyávogott és hívott aztán zihált nyitott szájjal vette a levegőt és a hasa is nagyon mozgott aztán bevittem és csináltam neki helyet de ő csak mászkál mindenfele látszik hogy nem találja a helyét.most jelenpillanatban szülésre utaló jelek nincsenek ,viszont valami sárgás gennyféleség kifolyt belőle kb úgy 3 csepp. ilyenkor mit csináljak? SEGÍTSETEK!! köszi!!

Legjobb válasz: Ha szül akkor nem biztos h tudsz valamit tenni. A macskák elhúzódóbbak mint a kutyák. Megoldódik, rendszerint gond nélkül minden esetben. Persze ha a macska nem vonul rejtett helyre, tûri a közelségedet, akkor maradj vele, de hagyjad. Letakarítja a kölyköket, stb. Csak figyeld, ha ráfeküdne, otthagyná stb akk tedd a kicsihez. Am ingerlékeny lehet, csikarhat. Vigyázz vele. Kb ennyi. Ha gondolod szólj az állatorvosnak.

Ha szül akkor nem biztos h tudsz valamit tenni. A macskák elhúzódóbbak mint a kutyák. Megoldódik, rendszerint gond nélkül minden esetben. Persze ha a macska nem vonul rejtett helyre, tûri a közelségedet, akkor maradj vele, de hagyjad. Letakarítja a kölyköket, stb. Csak figyeld, ha ráfeküdne, otthagyná stb akk tedd a kicsihez. Am ingerlékeny lehet, csikarhat. Vigyázz vele. Kb ennyi. Ha gondolod szólj az állatorvosnak.
Az elsõ cicánknál is így kezdõdött a szülés, hogy kifolyt belõle valami sárgás cucc. Nem csináltam vele semmit, lement magától a szülés pár óra alatt, született 3 kismacs, csak kb. két méterrõl néztem, hogy oké-e minden.
http://videokedvenc.hu/video/vemhesseg_macskaknal Azért igazán utánanézhettél volna, mielõtt kétségbe estél volna. Ezen a linken kívül még sok-sok már oldal van, ami összeszedi, hogy mik az ellés elõtti tünetek. http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/macska-elles-segitse.. stb.

Mikor szül már a macskám?

A cicám Cili már a 4. szül. De most nagyon el húzza a szülést, hatalmas a hasa, sokat is eszik.De nem akar szülni. lassan egy hónapja ilyen nagy a hasa, és már az én szobámba fészkelődik. Ezt azt jelenti hogy nem sokára szül? Ja és egy cica átlagosan mikor szül? 3-4 hét?

Legjobb válasz: 3-4 het?? komolyaan?? =)) ez nevetseges!! felelotlenul tartasz macskat!!Legalabb ivartalanitsd es ne ellesd azt a szerencsetlen Cilit!! A macska 9 hetig vemhes (altalaban) azaz 63-65 nap.

"Nem szaporítom" Akkor mégis mit csinálsz?? A Te felelõsséged a cicád, már negyedszerre fog szaporulatot adni a te kezed alatt! Lehet hogy nem zárod be egy szobába egy kandúrral, de nem is teszel a szaporodás ellen semmit! Ez is szaporítás! Vidd orvoshoz! Van elég elárvult kiscica mindenhol...
Gratulalok!! Ha igy folytatod, a cicad bele fog pusztulni!! Inkabb ivartalanitsd! Szegeny cica :( nagyon sajnalom hogy egy olyan emberhez kerult aki nem tudd semmit a macskakrol es felelotlenul tartja!!
3-4 het?? komolyaan?? =)) ez nevetseges!! felelotlenul tartasz macskat!!Legalabb ivartalanitsd es ne ellesd azt a szerencsetlen Cilit!! A macska 9 hetig vemhes (altalaban) azaz 63-65 nap.
A legviccesebb, hogy kirakod a macskát de nem ivartalanítod, aztán még annyit sem tudsz szerencsétlenrõl, hogy meddig tart a vemhesség. A macskád hamarosan el fog pusztulni, ha tovább elleted.
Hallottál már az ivartalanításról?
Ez most komoly??? Ne szaporíts! 63 nap a vemhességi idõ körülbelül, de lehet kicsivel több is... Jó hogy értesz is hozzá.
A cicád Cili, ha így folytatja nem lesz hosszú életû, rengeteg ellés, hozzá nem értés nélkül...
Akár 71 nap is lehet, de az ritka. Egyébként meg ivartalanítani kéne, vagy nem kiengedni, vagy adhatsz neki tablettát is...
"Szülni" soha nem fog. Elleni vagy fialni viszont az elõzõekben leírtak szerint.
A kérdező hozzászólása: Jó akkor vemhes. Biológiából 4-5 ös voltam.
Várom a belezést...levélben leírtam, hogy hol lakom, de szerintem felesleges, mert úgyis csak egy kis szájhõs vagy.
Nekem meg az a fura, hogy állítólag gimisek, de max 11 évesek lehetnek, legalábbis agyilag. Menthetetlen eset.
A kérdező hozzászólása: Gabi hülye tudom. Én is hülye vagyok azt is tudom :) Lehet hogy 11 évesek vagyunk agyilag. (bocs Gabi miatt elég bunkó szokott lenni, néha velem is) De nálunk ez megszokott. És már hozzá szoktam :)
A kérdező hozzászólása: Suliban is ez a kibelezés megy. Egy fiú csúfolja Gabit. Gabi erre: Na jó jobb lesz ha este elbújsz mert elmegyek hozzád és kibelezlek. Lógni fog a beled!! És mikor ezt elmondja persze nevetünk :)
Hmm, azért nálunk meg 11 évesen vicces volt azt kimondani hogy "kuki"... Meg ilyenek...
A kérdező hozzászólása: 1. Nem vagyunk cigányok. 2. Senki nem mondta ki azt hogy "kuki"
Nem rólatok beszéltem, hanem rólunk.
Elszomorító, ha tényleg gimnazisták vagytok. Olyan a fogalmazásotok, beszédstílusotok, szókincsetek, mint a nagycsoportos óvodásoké. Az állat nem "szül", nem "terhes", hanem ellik, fial és vemhes (vagy a ti stílusotokban:hasas). Abszolút semmit nem tudtok a veletek élõ macskákról, de nagy szájjal osztogatjátok ki azokat, akik kritikát "mernek" megfogalmazni. Vegyétek elõ az általános iskolai biológia könyvet és újra olvassátok el. Azt már javasolni sem merem, hogy a neten keressetek rá a témára, mert szerintem azt sem tudjátok, honnan álljatok neki.
Istenem, hogy ti milyen kretének vagytok...XD nem elég, hogy állattartásból, és felelõsségbõl egyes, de még értelmesen írni sem tudtok. Amúgy, van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kérdezõ, és az állítólagos barátnõ egy és ugyan az a személy, és mivel a kérdezõvel folytattam már igen magasröptû beszélgetést, amit közzé is tettem, és utána letagadta hogy õ írt, ezért megint közzé teszem, hogy lássák, milyen értelmi szinten jártok, és utána kapjam megint a levelet, hogy az öcsém/húgom meg tudom is én, hogy ki volt A levelet cenzúrázom, mert a szûrõn fenn akadna egy pár szó. Íme: Anna Gabi Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló Az elküldés idõpontja: ma 15:56 Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Mikor szül már a macskám? "3 macska van a házban állításod szerint... aztán meg leírod, hogy 3 macska a tied, de Cili az öcsédé?XD Te hanyadjára járod az elsõt? mert ha te.." Az üzenet témája: Ribanc Az üzenet szövege: A retkes k*rva anyádat hogy te mindig csak veszekedni tudsz!! Kis rib*nc !! Fa*zodat te féreg hagyd békén Cica456-ot mert nagy bajod lesz. kabbe a retkes apád f*szát, te rib*nc nagy írj Cicának xD (ha még egyszer oda írsz kibelezlek)
Ha még egyszer valaki durva trágár üzenetet ír ide akkor mindenkit kibelezek. (ez komoly kibelezek majd mindenkit)
A kérdező hozzászólása: Kösz Gabi de nem kell ez. Az én fejemhez vághatnak bármit, nem érdekel. Nem vagyok sértõdõs haragos természetû. És igen elfogadom: HÜLYE vagyok. Na és? :D
A kérdező hozzászólása: Hát bocs de a házban meg nem maradhat! (egész nap) Nem szaporítom. Ja és szedett valami gyógyszert hogy ne legyenek kis cicái. De nem hat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a szar válaszokat. cili meg szült éppen egészségesen a kiscicáit is elajándékozzuk és elmondom: MOST MÁR IVARTALANÍTVA VAN!!! Különben meg volt egy másik cicám aki életében 8 szor szült és öregedésben halt meg. 12 évesen. (Úgyhogy baromság h meghalhat a cica a szülésben)
A kérdező hozzászólása: "Gratulalok!! Ha igy folytatod, a cicad bele fog pusztulni!! Inkabb ivartalanitsd! Szegeny cica :( nagyon sajnalom hogy egy olyan emberhez kerult aki nem tudd semmit a macskakrol es felelotlenul tartja!!" (ivartalanítva van!!) Ja és: Nem az én macskám hanem a tesómé õ írta ki ezt a kérdést nem én, és én meg gimis vagyok, nem tudok még a macskára is figyelni (sok a tanulás) És még valami: Nem vok állat kínzó. a családban mindenki szereti a macskát. Ja és a kis tesóm 8 éves úgy hogy kérlek ne írjatok ide durvát mert õ nézi ezeket a válaszokat! :// (ja és egy 8 éves szép hogy nem tud mindent egy macskáról)
1 nappal szülés után ivartalanítva lett??? Kinek akarsz te ekkorát hazudni??? A macska egyébként pedig 15-20 évig él, 12 évesen nem öregségben halt meg! Úristen, te vagy a hét kérdezõje!
Mekkora sz*r válasz tényleg, hogy megmondtuk, hogy nem 4 hétig vemhesek, és hogy ne engedjétek szaporodni tájékozatlanul!
A kérdező hozzászólása: A házban 3 macska van. 1 kandúr és 2 lány. Mikor láttuk hogy a másik lány cica már tüzel akkor elvittük ivartalanítani. És az azért nem olcsó és igen meg szült. Holnap után megy a Cili is. És én meg tudom hogy mikor szül egy macska!! Mondom a kis tesóm írta le ezt a kérdést törölni fogom!!! Úgy hogy hagyattok nincs közötök h mikor szül a macskánk!!!!
A kérdező hozzászólása: 3 macska az enyém Cili nem az enyém hanem a kis tesómé Bencéé
3 macska van a házban állításod szerint... aztán meg leírod, hogy 3 macska a tied, de Cili az öcsédé?XD Te hanyadjára járod az elsõt? mert ha te tényleg gimis vagy, akkor eléggé durva az, hogy ennyit nem tudsz ö9sszeadni... 3+1 az 4
12 évesen is pusztulhat el végelgyengülésben, a kinti macskák átlag életkora 4-6 év, a bentieké 14-16, a kinti-bentiek valahol e között. A 20 év már ritka és kiemelkedõ. Csak így mellékesen megjegyezve... Arról nem is beszélve, hogy egyes fajták fokozottan érzékenyek bizonyos betegségekre (szív- és érrendszer, tüdõ, stb).
hát, jól titkolod.

Nagyon szükségem van a segítségre! Született a macskámnak 6 kiscicája.6 pici, de a szüleim a "gazdátlanokat" meg akarják ölni:' ( mert így több tej jut a többieknek-mondják. mit tegyek?

Legjobb válasz: a szüleid egy nmagy barmok már ne haragudj!nem lesz egyeltalán több tej még inkább az anya macsek depreszios lesz és egyiket se fogja etetni.jajh és ha meg ölitek a cicákat az állatkinzás és feljelentenek és jól meg bûntetnek titeket!!!!!!amugy meg adjatok enni a macskátoknak többet és marad tej de ha egészségesek a cicák akkor meg ne trobáljátok meg ölni!

a szüleid egy nmagy barmok már ne haragudj!nem lesz egyeltalán több tej még inkább az anya macsek depreszios lesz és egyiket se fogja etetni.jajh és ha meg ölitek a cicákat az állatkinzás és feljelentenek és jól meg bûntetnek titeket!!!!!!amugy meg adjatok enni a macskátoknak többet és marad tej de ha egészségesek a cicák akkor meg ne trobáljátok meg ölni!
bûntetendõ bûn cselekmény!amugy meg ha meg ölitek a cicákat akkor elhizot, beteg macsekok lesznek na ennyi!amugy meg 6 macska nem olyan sok hogy ne tudja etetni persze ha egyeltalán adtok neki kaját ha már a sok pici cicától is igy féltitek a tejet!szégyeljék a szüleid magukat inkább velük is ezt kéne csinálni hogy ha ikreket szûl. akkor az egyiket meg öli mert akkor több tej lesz a másiknak?hát gyönyörüek vagytok mondhatom!
A kérdezõt miért kell bántani? Õ pont, hogy segíteni akar a cicákon! Mondd meg nekik, hogy feljelenthetnek titeket, mert elmondtad egy szomszédnak pl. és õ meg azt mondta, hogy feljelent, ha megcsinálják. Vagy hasonló. A macska tudja gondozni a kicsinyeit, mégha sok is van. Ha meg nem gondozza õket, akkor sem kell megölni a piciket!!!!!! Hanem gondoznotok kell.
Az állatkínzás bûncselekmény. REgisztrált felhasználó vagy, az IP cím alapján simán be tudják azonosítani a számítógépedet. Remélem megtalálnak...
ja, magyarázd meg a szüleidnek, mert ha megölik a kicsiket, az anya a többit se fogja gondozni, és akkor mindegyik elpusztul. A válaszolóknak pedig h ne sértegesséteka szüleit, ha nem ismeritek õket.
nem a kérdezöt bántom!hanem a szüleit hogy ilyen felelötlenek meg ha nem kell nekik anyi cica minek szaporitsa?szerintem fére értetek na de mind 1 inkább ivartalanitság azt ajánlom
igen nem ismerem öket de ti sem engem szoval.. azért ha igy álnak hozzá hogy meg ölik mert nincs ennije a cicának azért ez ténleg bûn aszem na mindegy az ö dolguk mit csinálnak
HA ISMEREK VALAKIT, HA NEM, AKKOR IS TÉNYKÉNT KÖZÖLHETEM, HOGY EZ ÁLLATKÍNZÁS ÉS LETÖLTENDÕ BÖRTÖNBÜNTETÉS JÁR ÉRTE. NA LÁTJÁTOK, PONT EZÉRT FONTOS AZ IVARTALANÍTÁS.
A kérdező hozzászólása: maggyõztem õket! Azt mondták, hogy nem bántják:) köszi az értelmes válaszoket:)

Nőstény macskám idén szült először, a kicsik kb.1 hónaposak. Még szopnak. Ennek ellenére lehet jelenleg újra vemhes a macskám?

Nem tudom eldönteni, hogy most a beképzelem magamnak, vagy megint mozog valami a hasában :-)

Legjobb válasz: De még mennyire, hogy lehet. A macskák élete 2 dologból áll: a vadászat, és a szaporodás. Amint megszületnek a kismacskák, a nõtény újra ivarzik, és azonnal teherbe is eshet, így folyamatosan tud szülni, és "nevelni" felváltva. Ez természetesen erõsen megrövidíti az életét, szóval én annyira nem örülnék neki... Ivartalanítsd, ezzel megkíméled õt is a felesleges terheléstõl, illetve magadat is a folyamatosan születõ kismacskák gondjától (feltéve, hogy nem az a szándékod velük, hogy kihajítsd õket az utcára amint elválnak az anyjuktól).

De még mennyire, hogy lehet. A macskák élete 2 dologból áll: a vadászat, és a szaporodás. Amint megszületnek a kismacskák, a nõtény újra ivarzik, és azonnal teherbe is eshet, így folyamatosan tud szülni, és "nevelni" felváltva. Ez természetesen erõsen megrövidíti az életét, szóval én annyira nem örülnék neki... Ivartalanítsd, ezzel megkíméled õt is a felesleges terheléstõl, illetve magadat is a folyamatosan születõ kismacskák gondjától (feltéve, hogy nem az a szándékod velük, hogy kihajítsd õket az utcára amint elválnak az anyjuktól).
Sajnos a cica lányok márcsak ilyenek amint megszülnek azonnal képesek teherbe esni. Lehet, hogy jól sejted máris várható a következõ adag cicus amtõl sajnos elég nehéz megszabadulni. Tehát a cicád és saját érdekedben egy megoldás van az ivartalanitás, hidd el nem olyan nagy dolog a cica egyáltalán nem viselõdik meg ezt mi emberek inkább a szivünkre vesszük én is izgultam amikor a cicáimat ivartalanitották, de õk szinte fel sem vették a dolgot ugyan olyanok, mint annak elõtte sõtt nem jár folyton az eszük a szaporodáson sokkal játékosabbak ragaszkodóbbak. Én csak javasolni tudom mindenkinek aki még nem szánta rá magát.
lehet h az elöttem szoloknak van igaza, de én ugy tudom, h amig szoptat nem ivarzik.a kandur macskák pont ezért ölik meg a kiscicákat föleg ha nem ök az apamacskák, hogy az anyamacska ujra tüzelni kezdjen, s vemhesüljön az ö génjeikkel.én ezt igy hallottam.
Lehet. Ivartalaníttasd. Ha több cicát szeretnél, akkor vannak bõven a menhelyeken vagy az utcákon, fogadj örökbe.
Igen lehet! A macskák 3-4 héttel a "szülés" után már gyakran tüzelnek. Azért azt nem hiszem h már lehet érezni h mozog valami:) Nekünk azt mondta az orvos, h ha csak ideiglenesen nem akarunk cicát adjunk neki fogi gátlót! Ha szoptat, 1 hónap után már lehet. 500 Ft 10 szem, 1 héten 1 db és nincs kiscica, csak ha akarod! Az én cicáimnál nagyon bevált (3 lány és nics kiscica)

Tegnap szült a macskám 3 kiscicát, kint szült meg, egy számomra elég biztonságosnak tűnő helyen. És ma kb fél óránként bejön az ajtón, és nyávog, dörgölőzik. Mi lehet a baja?

Azért aggódok, mert amikor bejön, egyedül maradnak a cicák, és nem is szoptatja rendesen.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy enni kér? Ha szoptat, akkor több tápanyagra van szüksége, úgyhogy talán egyszerûen csak éhes.

Nem lehet, hogy enni kér? Ha szoptat, akkor több tápanyagra van szüksége, úgyhogy talán egyszerûen csak éhes.
Valószínûleg enni kér, és azt akarja, hogy egy kicsit foglalkozz vele, az én cicám is ilyen volt, miután lefialt.
Az én cicám a szomszéd padlásán szült meg és csak akkor ment a kiscicákhoz/kb 3-4 óránként/ amikor szoptatott, különben mindig hazajött! És semmi bajuk a kicsiknek :)
Az én macsom is ezt csinálta szülés után. Nagyon vágyott a simogatásra meg a szeretetre. Már ha csak meglátott hangosan dorombolt. (Azóta viszont egyszer dorombolt két hónap alatt. Biztos kimerült az elem a dorombolójában.) A kiscicáknak meg nem kell ám állandóan rajta lenni. :)
Apukának igaza van, és vigyél neki oda ki gyakran enni.
Elég ritka az ilyen, de én már találkoztam az esettel: Szóval az egyik cicám anyukája félénk, nagyon "egygazdás" cica, és õ mikor megszült, nagyon gyakran odahívta a gazdit (párom nagymamáját), hogy legyen mellette, amíg szoptat... nem mindig, szóval enélkül is szoptatott, de alapvetõen akkor érezte magát biztonságban, ha a gazdi is vigyázott köben rá és a picire... Mondom, azért ez ritka, valószínûbb, amiket a többiek írtak, de megpróbálhatsz kimenni vele, hátha azt szeretné.

Mit jelent a macska törzskönyvben, ha a szülõk neve pirossal van írva?

Van egy fajtatiszta maine coon cicám és elég sok név pirossal van írva a törzskönyvében, míg néhány csak simán feketével. Mit jelent ez a piros kiemelés?

Legjobb válasz: Lehet, hogy rosszul tudom, de úgy rémlik, hogy az ismeretlen szülõknek a fantázianevét írják pirossal. Javítsatok ki, ha tévedek

Lehet, hogy rosszul tudom, de úgy rémlik, hogy az ismeretlen szülõknek a fantázianevét írják pirossal. Javítsatok ki, ha tévedek

A szüleim nem engedték hogy tovabb maradjanak a macskaim hogy nehogy elkapjunk valamit tőlük pedig mondtam hogy beoltom?

Ezért elvittuk nagyjából 1 kmre van egy erdő és ott kiengedtuk őket de én szeretném ha hazajonnenek csak már két napja vannak ott Lehet hogy talált új gazdit vagy elütötte egy autó vagy kell egy kis idő mire hazajonnek ? Nektek mennyi idő alatt jött vissza ja és ha ez is fontos két és fél évet voltak nálunk kiskoratol kezdve

Legjobb válasz: Nagyon hülyék és kegyetlenek a szüleid!

Nagyon hülyék és kegyetlenek a szüleid!
Remélem, egyszer nem fognak téged is kirakni a szüleid...
Azt megkérdezem hogy miért pont most jött el ennek a "nemes" cselekedettnek az ideje?
A szüleid irdatlan ostobák... Remélem te is kiteszed a szûrüket valami elhagyatott gettóban, ha kiöregednek. 1. Nem valószínû, hogy valaha is visszajönnek, valószínûleg már elkapta õket valami róka, vagy éhes kóbor kutya. 2. Ilyen esetre ott a menhely, pofám leszakadna, ha a háziállatomat kidobnám az erdõbe, hisz ott semmi esélye 3. Az állatoktól nagyon kevés betegséget lehet elkapni, arra meg ott az oltás, valamint a féreghajtó tabletta, de az emberektõl elkapható betegségek ellen nem nagyon tudsz védekezni, pedig inkább tõlük kéne félni, kíváncsi vagyok, tömegközlekedni sem hagynak a szüleid, vagy mi? Szerintem amúgy ez csak kifogás, a buta otromba szüleid csak kidobták az állatokat, mint holmi szemetet. Csók a családnak...
Betegség?? Pfff... kidobták az erdõbe?? Milyen ember az ilyen?? Hát én elverném a szüleimet ha ilyet mertek volna csinálni (persze az enyémek okosak, és szeretik az állatokat és nem kegyetlenek) menj és keresd õket! 1km? Gyalog odamész szépen és hívogatod! Erdõbe kétlem hogy befogadta õket bárki is, inkább meghaltak már! Ha igen, de igen nagy szerencséd van, akkor hazatalálnak, vagy befogadták õket! Amúgy az állatkínzást és minden ilyesféle dolgot idéntõl 3 év börtönnel büntetik!!!!!
A szüleid törvényt szegtek barátom...eztán ugy gondolj rájuk mint bûnözõkre. Téged is kitennének ha megbetegednél??
Ilyen emberek komolyan léteznek? :/
én a helyedben megnézném õket ott ahol kiraktátok õket...hátha ott vannak még a környéken... és igen kedves harmadik, léteznek. fejem verem a falba.sajnos helyettük.
Szia! Nagyon együtt érzek veled, kérdezõ. Biztosan nagyon szereted a macskáidat. A szüleid viselkedése számomra érthetetlen. Szerintem próbáld meg megkeresni õket, még van esély arra, hogy megtalálod a macskákat. Remélem, hogy nem kerültek autó vagy ragadozó közelébe, mert akkor van esélyük a túlélésre. A macskák nagyon ügyesek, egy erdõben biztosan találnak táplálékot. Nagyon szurkolok neked, hogy megtaláld õket vagy hazamenjenek hozzád!

Tegnap szült a macskám, egy éves, de valamiért nem gondozza a kölykét. A kölyköt megtudnám menteni, mert az anya testvére gondozná, de nem lesz így baja ha benne marad a tej?

Legjobb válasz: Nem. Van sok macska akinek halva születik a cicája, akkor sem lesz vele semmi. Lehet beteg a kicsi azért nem gondozza,én másra nemtudok gondolni, de adja az ég,hogy ne ez legyen.Biztos,hogy a másik tudja gondozni? és fogja is?

Nem. Van sok macska akinek halva születik a cicája, akkor sem lesz vele semmi. Lehet beteg a kicsi azért nem gondozza, én másra nemtudok gondolni, de adja az ég, hogy ne ez legyen.Biztos, hogy a másik tudja gondozni? és fogja is?
Tudod nem kéne elletni a macskáid, ki is lehet õket ivartalanítani... Mégis mit vársz egy 1 éves macskától? Az még kisgyerek, mit kezdjen kiscicákkal? Sem testileg sem lelkileg nem fejlett.. De hajrá... -.-'
A másik macskának van teje ?? Mert az elsõ napokban kellene elõtejet szopnia a kicsinek! És még valami , ha már engedted hogy ilyen fiatalon vemhesüljön , és elljen is , akkor annyit megérdemel hogy elvidd orvoshoz ! Aztán ivartalaníttathatod is, ha már ott vagytok , vagy kérhetsz idõpontot ! Majd írd meg mi lett !
Hát pedig esélyes, hogy maradt benne cica... Azért 24 óra után már dorombol csak úgy magának, fõleg ha a kölykök másik cicánál vannak... Szerintem nézesd meg orvossal, nehogy tényleg az legyen, hogy bennemaradt egy pici, aztán meg vérfertõzést kapjon....
Nem hiszem hogy lenne még cicája, csak boldog hisze megkönnyebbült nekik is nehéz a szülés és azért ha nem is akar foglalkozni a kicsinyével látja hogy jó helyen van.
A kérdező hozzászólása: tegnap este szült, de én nem értem, mert alszik és dorombol közben..tényleg olyan mint aki csak nagyon fáradt
Orvossal kellene megnézetni, mert van hogy akár 1 napig is vajudik, v. bennt marad egy cica és hát belsõszervi fertõzés is elõfordulhat.Egyenlõre hagyni kell piheni, mikor szült, hány napja?Mert azért 2 nap után már nem szabad elhagynia magát.De lehet hogy nincs semmi komoly baja, csak fáradt.
A kérdező hozzászólása: visszajöttem, gond nélkül elfogadta a tesója a kicsit...viszont a másik csak alszik és dorombol..ez aggaszt, lenne még kiscica amit nem szült meg?
nekünk így lett cicánk. az anyja otthagyta a picit a nagyanyám küszöbén. nagyanyám felnevelte és odaadna nekünk. ez 6 éve volt. 3 évvel ezelött el kellett altatni. genetikai betegség. belehalt volna amúgyis, de kínokban. így inkább el lett altatva. nehéz volt nekünk, de a cica számára volt az altatás a legjobb döntés. önmagára vestélyes volt. megcsonkította magát... szóval azokat a piciket hagyd békén. valószínüleg el kell pusztulniuk. ez ösztön az anyamacskáknál. a betegeket nem gondozza. õket a kandur tépi szét a természetben. szóval bármennyire is fájdalmas ott kell hagynod a cicákat meghalni...
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtató válaszokat, remélem igazatok van, átteszem a kicsit a másikhoz..remélem befogadja
Ilyen nálunk is volt a szomszédban. Megszülte a kiscicákat, nem gondozta, viszont a "nagymamája" gondozásba vette, és felnevelte a kicsiket. Lehet hogy túl fiatal még az anyasághoz? Nem tudom. Azóta volt már többször kiscicája, és mostmár gondozza õket rendesen.
A kérdező hozzászólása: 3 volt neki, abból kettõ nem élet amikor észrevettük
A kérdező hozzászólása: Szerintem igen, érdeklõdött a kiscica iránt..de nem akarta bántani. remélem igazad van és nem lesz baja, mert most is elég furán veszi a levegõt, dorombol és fekszik..azt gyanítom marad még benne cica...:S
egy gyereke lett csak? én azt olvastam, hogy azért nem gondozza, mert érzi hogy beteg(ahogy az elõttem szóló is írta). a teje meg majd elapad (hogyha csak egy kölyke van), amiatt nem kell aggódni. szerintem betegség áll a háttérben....
19:29 - Legalább tisztában lennél a macska biológiájával, mielõtt írnál. Egy 1 éves macska tökéletesen alkalmas már utódok nemzésére, sõt tovább megyek, már a 8 hónapos macska is! Nem véletlen mondják az állatorvosok, hogy lehetõleg ez elõtt az életkor elõtt érdemes már ivartalanítani. A cicussal meg spuri gyorsan dokihoz, mert lehet maradt benne egy kiscica!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!