Találatok a következő kifejezésre: A macskám nem (638 db)

Ha a macskám nem jön haza akkor még várjam hátha haza jön?

Már 5 napja nem jön amikor hívom és ez nagyon rossz. Már felajánlották hogy kapok egy másikat de én nem akarom elfogadni mert nem tudom hogy még van-e rá esély hogy haza jöjjön.(kandúr nagyon szeretem)

Legjobb válasz: Minek valaszolsz macskas kerdesekre, ha macska gyulolo vagy?? Valamit nagyon rosszul csinaltal, ha elment toled. Nekem az osszes macskam befogadott, egyik sem akar elmenni.

Minek valaszolsz macskas kerdesekre, ha macska gyulolo vagy?? Valamit nagyon rosszul csinaltal, ha elment toled. Nekem az osszes macskam befogadott, egyik sem akar elmenni.
5 nap? Még nagyon kevés ideje van oda. Nekem a kandúrom volt hogy 2 hétig se jött, majd egyszer támolygott haza széttépve, gondolom verekedett más macskákkal. Még sovány se volt, biztos evett valamit. Aztán kiderült hogy nem is ment messze, mert gyakran aludt a szomszédos istállóban, csak pont nem találkoztam vele. Hát a macskák bizony eltûnnek sokszor, de amelyik életrevaló az a jég hátán is megél.
Ivartalanitva van???
Na látod ezért nem kell macskát tartani mert ilyen haszontalan, hálátlan dögök.Mikor fogadjátok már el végre, hogy a macska nem háziállat és nagyon jól el van ember nélkül?
Volt egy hálátlan semmirekellõ vörös kandúrom akit serdülõ korában vettem magamhoz mert megsajnáltam.Nagyon szerettem, etettem, játszottam vele, simogattam de sohasem szeretett úgy ahogy én õt.Mindennek ellenére elpártolt tõlünk pedig se kutya se más állat nem volt a környékünkön.Elpártolt, mert az utca végén lakik most, vadon!Senki macskája lett.Ezért bár tiszteletben tartom õket, házikedvencnek teljesen ostobaság tartani ezeket a haszontalan semmirekellõ férgeket.Más egy gazdaság ahol a macska jelenléte elengedhetetlen.
Szerintem ne fogadd el a cicát, még hazamehet, az is lehet hogy valaki bezárta valahová véletlenûl olyan garázsba, poncébe amit ritkán használnak, kérdezzétek körbe a szomszédokat! Szerintem az új cicával még várj pár hetet! Nekem is volt hogy eltünt ac icám 2 hétre (ivartalanított nõstény) de hála istennek hazajött (nagyon le volt soványodva, tuti bezárták valahová, magától nem menne el ennyi idõre!)
3-as attól hogy neked ez a tapasztalatod, attólmég nincs igazad! de nem vitatkozok veled, mert úgysem lehet meggyõzni téged...

Ha még soha nem volt beoltva veszettség ellen a macskám, nem lesz baja ha most 4-5 évesen oltatom be először?

Eddig bent lakott, nem járt ki de elköltöztünk és kijárós lett ezért oltatnám be.

Legjobb válasz: Hát attól függetlenül, hogy benti macska volt, azért be kellett volna oltatnod veszettség ellen... fõleg ha az új helyen már egy éve kijár. De ne aggódj, nem lesz baja. De minél hamarabb oltasd be. Sose tudni, hogy épp milyen állattal kerül összetûzésbe...és ha az veszett......

Hát attól függetlenül, hogy benti macska volt, azért be kellett volna oltatnod veszettség ellen... fõleg ha az új helyen már egy éve kijár. De ne aggódj, nem lesz baja. De minél hamarabb oltasd be. Sose tudni, hogy épp milyen állattal kerül összetûzésbe...és ha az veszett......
Ezt inkább kérdezd meg az állatorvostól, akihez vinnéd oltani.
A többi oltását (kombinált) megkapta eddig?
Ha kijáró macska, akkor lehet baja.
Van rá esély. Figyeld a kislányt, hogy minden rendben van-e.


Mit csináljak vele? Nem merek hozzányúlni semmivel, mert undorodok tőle. Ha megeszi a macskám, nem kap mérgezést?

http://kepfeltoltes.hu/111031/F_nyk_p1605_www.kepfeltoltes.h..

Legjobb válasz: Valamivel azért próbáld meg. Igen, szerintem rossz lenne ha beleenne a macskád. Prbáld meg két bottal összefogni, vagy valami..

Valamivel azért próbáld meg. Igen, szerintem rossz lenne ha beleenne a macskád. Prbáld meg két bottal összefogni, vagy valami..
feje sem mérgezõ! Akkor lehet veszélyes ha olyan egeret eszik meg amelyik elõtte egérmérget evett .
A kérdező hozzászólása: mondom felezzük el, jó lesz desszertnek!:)
A kérdező hozzászólása: 45%-osnak
Köszönöm szépen, de már ettem. Neked jó étvágyat kicsinyem.
Ezt nem fogja megenni a cica, neked hozta ajándékba. Gondoskodik rólad, örülj neki :) És gondolj erre, amikor beleügyeskeded a kukába.
A kérdező hozzászólása: :D
Edd meg.
Mit csináltál vele?
nem hallottam iylet hogy mérgezö. de a macskák egeret fognak nem tudom miért lenne mérgezö. a vadonban is vadászzák a rágcsálokat ott nincs a gazdi aki megmenti öket. mellesleg biztos evett is már egeret akár éjjel is. nem lehetsz ott a nyomában. mellesleg ah érzi hogy rossza gyomra ezsik egy kis füvet és kihányja.... meggyogyitják ök magukat
Mondom edd meg az egeret.
a macskád fogta? miért kapna? ragadozo. általában a macskák megölik és odarakják neked megmutatni milyen ügyesek.lapát? azzal sem? senki nem mondta hogy kézzel fogd meg.ha a macskádat elöti egy auto akkor inkább otthagyod az uton mert undorodsz töle?
Edd meg te.
Jó étvágyat hozzá.
Nem kell kényeskedni, megfogod lapáttal seprûvel és kidobod. Ha a macskád meg akarta volna enni már megtette volna.De a macskának ez a természetes elesége pont nem fog belehalni.
A kérdező hozzászólása: A macskámtól nem undorodok, csak az egértõl meg a patkánytól.Persze hogy a macskám fogta.De azt hallottam, hogy ha a fejét megeszi, az mérgezõ.Amúgy két utólsó válaszoló elfelezhetjük!:)
A kérdező hozzászólása: 45%-osnak írtam utóljára:)
A macska nem fogja megenni, azért vitte haza. elökarácsonyi ajándék neked. hagyd ott majd a párod eltemeti, ha haz ér. vagy egyszerüen dobj rá egy lapát földet.
Én már kezdem elég jól venni az ilyen akadályokat, mert a macskám heti 3 alkalommal valamilyen tetemet hagy a bejárati ajtó elõtt. Én lapáttal szoktam felvenni, amit egy bottal rápiszkálgatok, aztán kuka!
Mit csináltál vele? Meg etted ahogy mondtam???

Hogyan állapíthatom meg a macskám nemét?

Van egy kismacskánk,és állítólag fiú.De egyáltalán nem látni rajta.Mert van 2 fiú macskánk,és nem akarjuk,hogy pározzanak,ha a kiscica nagyobb lesz,és lány.Mert mostanság senkinek se kell macska.Csak engedik ?ket az utcán kóricálni..

Legjobb válasz: "Amúgy az én macskám pl azért "kóricál" az utcán, mert ha 1 napnál tovább be van zárva a lakásba, totál megbolondul, van, hogy fejjel megy az ablaknak... " Jaj de ismerõs ez nálunk is :D :D

"Amúgy az én macskám pl azért "kóricál" az utcán, mert ha 1 napnál tovább be van zárva a lakásba, totál megbolondul, van, hogy fejjel megy az ablaknak... " Jaj de ismerõs ez nálunk is :D :D
ha van 2 kicsi "gömböcske" hátul a kkor fiú. Ha nincs és két egymáshoz közeli lyuk van akkor lány: http://cirmicica.gportal.hu/gindex.php?pg=7883488 Amúgy az én macskám pl azért "kóricál" az utcán, mert ha 1 napnál tovább be van zárva a lakásba, totál megbolondul, van, hogy fejjel megy az ablaknak... Azt viszont én is sajnálom hogy ennyi a gazdátlan cica :(
Ha tényleg nem akarod, hogy gazdátlan cicák kóricáljanak az utcán, akkor a fiúmacskkáidat is ivartalanitsd! Ez mindneki felelõssége, nem csak azoké, akik lánycicát tartanak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, és oké :)

A macskám nem akarja nevelni a kölykeit mit csináljak?

4-en vannak még csak 2 hetesek a foguk sem jött ki szegények nem tudnak enni meleg tejet adok nekik mit kéne tennem nem akarom hogy elpusztuljanak a szüleim meg nem akarnak segíteni meg jön a suli mit tegyek?

Legjobb válasz: Eddig nevelte de tegnap este én meg az apukám segített mert õ hozta elõ õket anyám azt mondta lehet azért mert nincs már teje 1 kommentelõ szeretjük õket de már 5-szõr furdul vele elõ nagy macska és csak azért akarok segíteni nekik mert õk nem kérték az életet úgy adták nekik

6 óránként..kiszámolni csak tudod :) 13:00 a következõ etetés és min 10 ml tápszert isznak meg.
Akkor gondolom meghaltak a kiscicák ha nem is írsz!!! Segíteni akartam de inkább hagytad õket a sorsukra...! Gratulálok.. :) Ivartalanítsd a macskád!!!!!!
* A lényeg, hogy tudomására kell hozni, hogy hol vannak a kölykei
A kérdező hozzászólása: Eddig nevelte de tegnap este én meg az apukám segített mert õ hozta elõ õket anyám azt mondta lehet azért mert nincs már teje 1 kommentelõ szeretjük õket de már 5-szõr furdul vele elõ nagy macska és csak azért akarok segíteni nekik mert õk nem kérték az életet úgy adták nekik
Így van nem kérték..ivartalanítás jó lett volna. Tápszer és 6 óránként etesd õket fecskendõvel vagy cumival.Az anyamacskának van teje csak megbojgattártok a családját és ezekszerint nem bízik bennetek..
NEM nem jó!20 ft egy fecskendõ és két hetesen messze nem tudnak enni maguktól. http://www.youtube.com/watch?v=g_9r9y2WEuA itt egy video..Rakjátok oda az anyukát, hogy szoptasson, mert ha rajtatok áll akkor szerencsétlenek belefulladnak egy tálba.
Vagy nem értem...most a padlás teteje van szalmából vagy szalmán fialt? mindegy. Ha van bármilyen anyag amin elõtte feküdt az is jó lenne szerintem.De minél késõbb mutatod meg neki a kölykeit annál kisebb az esély arra, hogy visszafogadja.
A kérdező hozzászólása: Folyton odarakom meg azt csináltuk hogy lefogtuk az anyjukat és oda rakom a kölyköket pár harapást már kaptam tõle de nem baj ha jól laknak és jól vannak de az egyik akkor is sír ha és ha nem éhes ha fáradt ha nem fáradt nem tudja valaki miért?
Remélem többször nem szeretnéd ezt a procedúrát, az anya egyértelmû, hogy valamilyen okból nem akarja vagy nem képes szoptatni, nevelni a kicsiket. Az anyának, a kicsiknek és nektek is szenvedés. Ivartalanításra nem gondoltál?
Melyik megyében laksz?? Én betudnék vállalni 1 kiscicát!!!
hát vagy menhely. vagy kis cuclival etetni kell a piciket. szüleid valami szívtelen állatgyûlölõk vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Fejér megyébe de az nem elég 4-et kelene:(
Írtam privátot!:)
tedd bele a szalmát amin ellett.Azon már rajta van a szaga úgy, hogy jó lesz neki. Egyébként most mi van a kölykökkel?
A kérdező hozzászólása: 12 a szalmapadláson ellet na akkor mit tegyek a dobozba mert van dobozom lyuk is van rajta
de miért teszed fel a kérdést, hogy ha nem fogadod el a választ???? Tálból tényleg nem fogod felnevelni pláne nem bolti tejjel.A pisiltetés és a kakiltatás úgy megy, hogy meleg vízbe mártasz egy puha kendõt vagy anyagot és óvatosan "megsimogatod" ott..... És akkor ha jól csinálod akkor lesz eredmény. De! csak végszükség esetén kell így felnevelni.Inkább vegyél elõ egy nagyobb dobozt (Ha nincs akkor bármelyik boltban találsz, vagy adnak neked, ha megkérdezed az eladót) és kivágsz rá egy nagy lyukat, beleteszed a takarót vagy akármit amin az anya megfialt, Majd a kölyköket is beleteszed majd az anyát.Lehet ellenkezni fog de nembaj..A lényeg, hogy tudomására kell tudni, hogy hol annak a kölykei. Talán beindíthatod az anyai ösztöneit azzal is, ha a kezedbe veszel egy kölyköt és az elkezd nyávogni.De ha nem hatásos akkor rögtön tedd vissza. a lényeg az, hogy állatorvostól kérd ki a véleményt, hogy szerinte mit kéne tenni.Lehet még tudna is adni neked speciális "cicatejet" amivel fel tudnád nevelni a kicsiket, hogy ha az anyjuk tényleg nem fogadja el õket. De nem értem miért nem reagálsz arra a válaszomra amit korábban írtam, hogy KERESS A KÖZELBEN SZOPTATÓ ANYA MACSKÁT!
A kérdező hozzászólása: de le estek onnan a libák meg majdnem megzabálták õket, na
Mért nem adják oda?Fecskendõ az fecskendõ, nincs rakta tû.Ha nincs tápszer akkor feltételezem(bízom benne)hogy kecsketejjel tápláljátok õket.Tálból nem tudod õket felnevelni.Illetve 37-38 fokos tejet kell inniuk, mert a hideg tejet nem tudják megemészteni.Ha nem foglalkozik az anya a picikkel akkor a kakiltatás is a te feladatod, de ami szerintem megér egy próbát az az, hogy rakjátok vissza a kölyköket a helyükre és hagyjátok békén õket.
A kérdező hozzászólása: Tápszerünk nincs fecskendõt meg nem adják oda a szüleim 7nem fulasztjuk bele õket
A kérdező hozzászólása: 7-kor ettetem akkor legközelebb ketõ kor kell ettetni? de mi a fejüket nyomjuk bele hogy tejes legyen a szájuk és lenyalják úgy is jó?
Az elmúlt két hétben sem nevelte a kölykeit?
Járd körül a környéket és érdeklõdj, hogy van-e valakinek szoptató macskája. Hogy ha van és megengedi, hogy átidd ideiglenesen a kicsiket amíg elég erõsek nem lesznek akkor azonnal szaladj át velük és óvatosan tedd a többi kiscica mellé.A legtöbb cicamama el szokta fogadni az idegen kölyköket.De talán jobb lenne ha az állat gazdája teszi oda a kölyköket és nem egy idegen gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem csak az egyik szegény a többi szerintem megmarad remekül vanak esznek isznak egyedül és a tápot is kiharcolják a nagyoktól

Hogy kell megnézni a macska nemét?

Legjobb válasz: Jaj elfelejtettem leírni, hogy macskámnak kölykei születtek és már nagyobbak (látnak, hallanak, járkálnak, szaladnak, szagolnak). De hogyan tudom meg a nemüket?

A kérdező hozzászólása: Jaj elfelejtettem leírni, hogy macskámnak kölykei születtek és már nagyobbak (látnak, hallanak, járkálnak, szaladnak, szagolnak). De hogyan tudom meg a nemüket?
Lábuk között nézd meg hogy ott mi található...-.-
A hátára fordítod a macsekot, ha ott van neki egy kis "pöcök", akkor fiú, ha nincs, csak egy kis szõröcske, akkor lány cica.
a lánycicánaknak a feneküktõl jön egy pici hosszanti nyílás, a fiúknak a feneküknél van két icicpici dudor, és a has fele egy pöttynyi kukinyílás.:) ) de, ha a kezedbe veszed a kiscicát hanyatt, azonnal látod, mert a kanciknak jobban dudorodik, a lányoknál, így tarva õket nem látsz semmit.
ja, úgy tartsd, hogy a hanyattcica kis feje feléd legyen, szóval, ne szembõl nézd:) )
Még gyerekkoromban olvastam egy könyvben: A lány cicáknak közelebb van egymáshoz a két lyuk mint a fiú cicáknak.:) Szerintem így a legegyszerûbb..

A macskám nem hajlandó rászokni az alomra, és nincs elég időm, hogy minden egyes étkezés után rátegyem! Ha pedig ráteszem, akkor elkezd benne játszani! Mindig oda piszkít ahol nem érem el, és nem tudom feltakarítani! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem hiszem el mikor valaki azt mondja "nincs idõm". Akkor ne tarts állatot és kész ha nincs idõd megtanítani ilyen alap dolgokra sem. Néhány macskának hetekig tart mire rászokik a budira nagy nehezen, addig viszont neked kell belepakolni ahányszor látod hogy megy pisihelyet keresni. Estére meg zárd a budiba a wc-jével meg egy tál vízzel. Mást nem tehetsz, magától nem fogja megtanulni.

Nem hiszem el mikor valaki azt mondja "nincs idõm". Akkor ne tarts állatot és kész ha nincs idõd megtanítani ilyen alap dolgokra sem. Néhány macskának hetekig tart mire rászokik a budira nagy nehezen, addig viszont neked kell belepakolni ahányszor látod hogy megy pisihelyet keresni. Estére meg zárd a budiba a wc-jével meg egy tál vízzel. Mást nem tehetsz, magától nem fogja megtanulni.
fura macskád van, a cicák ösztönösen földbe teszik a cuccost :/ pontosan hová szokott? szekrény, hûtõ, ágy mögé? ne hagyd bemenni, zárd el a helyét. de tuti tipp, ha egyszerûen bezárod a wc-be egy napra, vagy kettõre. csak a cica + az alom. na és persze kajáltasd meg adj neki vizet, hogy legyen mit termelnie. elõbb utóbb rájön a hülyéje, hogy hova kell.
Rakj egy kis darabkát a végtermékbõl az alomba. Vagy rakd más helyre az almot magát, olyanra ahova gyakrabban végzi a dolgát.
Nem egyszerû, amit kérdezel! A mostani cicámnak kicsit belekapartunk az alomba, azóta szobasztiszta, nagyon könnyen ment. Viszont volt egy renitens cicám, mindenhová odaf.sott szinte, szennyestartó, ágynemû, hûtõ-szekrény alá, mögé stb. Egyszerûen nem sikerült alomra szoktatni, úgyhogy végül kinti cica lett belõle. A te cicád esetében rengeteg türelemre és idõre lenne szükség. Ha látod, hogy a nagy eseményre készül, be vele az alomba, kapargatni neki, nem kiengedni. Aztán hátha. Sok sikert!

Van egy 1 éves szobatiszta macskánk ami apukámé volt. Apukám elköltözött tőlünk és azóta a macska nem az alomba hanem a környékére vizel és piszkít. Mit csináljak hogy a macska újra visszaszokjon az alomba?

Mellesleg amikor apukám látogatóba jön akkor a macska az almot használja.

Legjobb válasz: Apukád nem tudja magával vinni? Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam.

Apukád nem tudja magával vinni? Bocs, ha nem a kérdésre válaszoltam.
A legjobb megoldás szerintem is az lenne, ha apukáddal lakhatna. De ha ez nem megoldható, szerintem a probléma magától el múlik. Csak meg kell szoknia, hogy már nincs veletek apukád. Az én cicám akkor viselkedett így mikor a testvére eltûnt. Egy-két hónapig teljesen depressziós volt a cica. De aztán megszokta, hogy nincs már velünk a másik cica. Rendbe jött, újra vidám, játékos, és az almot is használja.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretném ha elvinné , viszont vmi megoldás csak van , nyilván pszichés a dolog tehát a megoldás is afféle lehet aki tud ilyet az segítsen kérem!
Akkor te kell legyél az új gazdája. Sokat kell vele foglalkoznod, más ötletem egyenlõre nincs.

A kutya és a macska nem bántaná egymást?

Van egy nőstény Maltipoo ( uszkár-máltai keverék ) kutyánk, és most lesz egy kis cica is. Szerintetek nem fogják bántani egymást? Esetleg valaki írna tippeket, hogy hogy lehetne őket összeszoktatni?

Legjobb válasz: Minden fajta állatot össze lehet szoktatni,csak akarat kérdése.Mindenképpen semleges terepen találkozzanak.Ha a kutya territórumán találkoznak akkor a kuyta 70% bántaná.Elõször kevés idõre tedd õket egyszerre.És a kutyát tedd pórázra ne pedig a macskát fogd!!!

Minden fajta állatot össze lehet szoktatni, csak akarat kérdése.Mindenképpen semleges terepen találkozzanak.Ha a kutya territórumán találkoznak akkor a kuyta 70% bántaná.Elõször kevés idõre tedd õket egyszerre.És a kutyát tedd pórázra ne pedig a macskát fogd!!!
Nem ismerjük a kutyádat, nem mondhatunk semmit biztosra. Én is most szoktatom össze a kutyát a macskával. A mi kutyánk szereti a cicákat, nem szokta bántani õket. Az okosok szerint 1-2 hét alatt megszokják egymást. Olvass utána: http://allatorvos.dvit.hu/kutya-macska-osszeszoktatas https://www.google.hu/search?q=kutya+f%C3%A9l%C3%A9t%C3%A9ke..
A kérdező hozzászólása: Igazad van. A kutya elég barátságos. Pl.: múltkor volt a kertünkben egy süni, a kutyi nyûszített, mert nem engedtük ki hozzá. Más kutyákkal is elég jól el van. Köszi!
Mi is úgy csináltuk, hogy párom elhozta a cicát boxban, én a kutyával kimentem eléjük a megállóba (nem túl forgalmas hely). Aztán tettünk egy kört, a kutya séta közben is izgatott volt, de nem nézte állandóan a cicát, haladás. Nos ez volt tegnap. Plusz mi nem tudjuk külön rakni a két állatot, szóval este cica a boxban, kutya pórázon mellettünk. Most épp alszanak mind a ketten külön-külön de egy helységben... már vagy 2 órája. :) A cica fúj mindig a kutyára, neki még kell idõ, hogy megbékéljen. De ha a cica a boxban van, már 2m-re engedhetem a kutyát, akkor csak nézik egymást. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!