Találatok a következő kifejezésre: A macskám két hete (11 db)

IVARTALANÍTSD!!!!
Hát sajnos igen, lehetséges. Ha 2 hete ellett és megvannak a kicsik, akkor onnantól bagzik, ha már esznek szilárdat a kicsik valamennyire.Ha nem élnek a kicsik, akkor már másnap felkereshetik a kandúrok. Ha viszont élnek a kicsik és nem eteti õket, akkor életképtelennek tartja õket és ezért hagyná õket meghalni, õ meg keresi az újabb párt.hajtják az ösztönök.Mielõbb ivartalanítsd, ha nem aarod, hogy természetes úton haljon meg hamarosan...
A macskák januártól szeptemberig ivarzanak. Teljesen normális hogy szülés után is, ne félj, tapasztalatból mondom, nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

A macskám alíg hét hónapos. De most két napja elkezdett nyálangzani alvás közben. Lehet baja ebből? :S

Legjobb válasz: Valószínûleg csak annyi az egész, hogy a szájizmok elernyednek az alvás közben és kinyílik a szája, így természetesen a termelõdõ nyál kifolyhat. Ez embereknél, kutyáknál is elõfordul, de természetesen ha aggódsz érte, orvost is kérdezz meg.

Valószínûleg csak annyi az egész, hogy a szájizmok elernyednek az alvás közben és kinyílik a szája, így természetesen a termelõdõ nyál kifolyhat. Ez embereknél, kutyáknál is elõfordul, de természetesen ha aggódsz érte, orvost is kérdezz meg.
A kérdező hozzászólása: most anyukámmal észrevettük hogy orrától a szájáig lefelé van egy seb.néha kicsit vérzik majd beszérad.anyukám aztmondta macskanátha és ha reggel-este kenjük neogranormonnal akkor jobb lesz, mert az hámosít.a macskanátha ugye nem veszéjes?:(
Ha macskanátha, akkor sürgõsen orvoshoz kell fordulni, mert abba bele is halhat!
A kérdező hozzászólása: jolvan.:S köszönöm hogy válaszoltál!:)

Hogyan szoktassak össze egy két éve nálunk lakó kutyát egy két hete hozzánk költözött macskával anélkül, hogy a macskának bármi baja essen?

Az a baj, hogy a kutya játszani akar a macskával (csóválja a farkát) de kicsit túlságosan is pörgős kutya. A mai napon a macska felmászott a kert közepén lévő fára és a kutya meg ugatott és ugrált míg meg nem sértette a macska farkát. Most fogják műteni! Most szeretnénk elköltözni és nem tudjuk, hogy hogyan oldjuk meg, hogy akár a házban se bántsák egymást. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szoktassuk őket össze anélkül, hogy a macskának baja esik???!!! Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja

a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja
Tegyétek a macskát egy ketrecbe vagy akár a kutyát és szoktassátok össze!Elöbb utóbb összeszoknak és nem fogják bántani egymàst!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind két választ majd próbálkozok!! :)

A macska aki már két és fél hete veled van, az elmehet úgy a háztól, hogy vissza se jön?

Volt egy cicám,aki a kertben volt 2 és fél hetet (2 hét 4 nap)és amikor hazamentem már nem volt otthon vlaki ellopta vagy csak szabadult és direk nem jött vissza??

Legjobb válasz: meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.

meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.
2, 5 hét nem jelent semmit. Nekem volt olyan macskám, amelyik 13 évig két házzal odébb lakott, aztán egyszer csak megunta és beköltözött hozzánk. Viszont, ha a te cicád fehér és még kicsi is, elõfordulhat, hogy valaki tényleg hazavitte. Remélhetõleg azért, mert megtetszett neki és nem egyéb okokból... Ha nagyon szeretnéd visszakapni, esetleg plakátold ki a környéken.
Nálunk volt olyan hogy arra sétáló gyerekek elvitték pár utcányira, aztán a cica nem talált haza, de én nem adtam fel és végigkérdeztem a fél környéket látták-e a cicámat, így meg is lett.
A kérdező hozzászólása: Kint evett, de nekünk azt mondták hogy amelyik macska nem megy el annyi ideig azt ellopták!
Most van a párzási idõszak, a mi kandúrunk 4 napja "lelépett"'pár nap múlva majd hazajön összeverve, lefogyva.Ezt mindig eljátsza.:-(

Van egy 4 éves ivartalanított kandúr macskám.3 hete hozzánk került egy 2 éves nőstény cica, két hét után jó barátok lettek. De most voltam ivartalaníttatni és mióta hazajöttünk a kandúr fúj rá! Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.

Mert elszokott a szagától, illetve gondolom, idegen (állatorvos-) szaga van, amit furcsáll. Akkor is látta, amikor még kába volt? Egyébként majd megszokja, kell neki egy kis idõ, meg érezze, hogy egyformán szeretitek õket, õ is kap figyelmet. Eleinte azért figyeljétek, nehogy odavágjon neki.
Nálam ugyanez volt. A frissen ivartalanított macskára fújt a másik pár napig, biztos az idegen szagok, meg, hogy le van borotválva a szõre stb, pár nap és újra a régiek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Jajj, most megnyugodtam! Remélem akkor pár nap múlva minden rendben lesz!

Több mint két hete nem jött haza a 3 éves ivartalanított fiú macskám. Van esély arra hogy még hazajön?

Egy 3 éves fiú cicáról van szó. Ivartalanítva is van. Még csak egyszer volt hogy 4 napig nem jött haza de az még az előtt volt hogy ivartalanítva lett. Azóta mindig 6 óra táján jön haza este pedig elmegy. Azért féltem annyira mert a szomszédom már több mint 6 macskámat ölte/mérgezte meg. Az eltűnt macskám már volt hogy befőttes gumival jött haza a lábán ami mellesleg fel is dagadt. Egy régebbi macskámnak már volt hogy télen lefagyott a farka mert egy hurokba ragadt és vízbe ért. Az a kedvencem hogy amikor az egyik macskám "szédülve" jött haza a kerítésen alig tudott átugrani. Megmérgezte... És! a háza mellet röhögve nézte az állatot amíg szenvedett.. Volt hogy anyukám megkérdezte hogy nem látta-e a macskánkat. Másnap milyen érdekes.. előkerült. Meg nem messze van egy kereszteződés és ott anyukám/testvérem már látta hogy ott közlekedik. Már körbenéztünk a forgalmas utakat nem találtuk. A szomszédunkhoz megpróbáltunk benézni de ott se nagyon volt. És nem hiszem hogy valaki befogta volna mert 6 óra körül az ablakomba szokott ülni és 6 óra előtt ki megy ki és visz haza egy macskát ? Rejtett herés macska volt kb 2 évesen lett ivartalanítva. Nem tudom mennyire számít de azért leírtam. Eddig mindig azt mondtuk hogy egy túlélő macska mert a parvót is túlélte amikor nem volt arra pénz hogy orvoshoz vigyük. Nagyon szeretem a cicát és nagyon hiányzik. :( Itt egy kép róla:

Legjobb válasz: Igen, van rá esély! Egyébként gyönyörû a macs! :)

Igen, van rá esély! Egyébként gyönyörû a macs! :)
A kérdező hozzászólása: "De ivartalanítva voltak a macskák? mert ha nem akkor persze hogy sokáig elmenne mert párzási idõ van." De azért köszi... :(
Persze :) Barátnõmnek a cicája is 1 és fél hónap múlva jött haza, tiszta soványan és koszosan, de ma már semmi baja! Ne szomorkodj, még van rá esély hogy hazamegy :)
A kérdező hozzászólása: De ez csak az egyik..... van még egy csak hogy ne legyek boldog... Nemrég költözött ide egy másik állatkínzó idióta barom.... A szembe szomszédunk szomszédja tehát õ sincs távol tõlünk. Már több ember is feljelentett elég hülye okok miatt... Pl.: Családi buli volt és a ház felé ment a bogrács füstje... És valószínû hogy azért költözött ide mert már mindenki kiutálta a régi helyérõl mert tudták hogy milyen ember.. De nem tudom én már kezdek kételkedni benne. :( Ha tudott volna már réges régen haza jött volna. Soha nem volt az a kirándulós fajta. 1-szer volt hogy 5 napig nem jött haza de ezt írtam is. Azon kívül soha nem ment el vagy késett egy napot sem.
A kérdező hozzászólása: Jah és olyan 80 éves öreg férfi
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs :(
Azért ha hazajönne, írj ide mindenképpen, örülnénk a jó hírnek!! Egyébként nagyon szép cicus, remélem megkerül! Chip, tetoválás nincs neki?
Mekkora egy tetû r*hadék szomszédod van. Nõ vagy férfi? Neki vannak állatai? Lehetséges, hogy még hazamegy. Macskáknál ki tudja. Párzási idõszak van egyébként most nálunk is, nekem is ivartalanított kandúrom van és õ sem volt itthon az elmúlt napokban, annyit amennyit szokott. Csak estére jött haza enni aztán elment. De tegnap este bezártam, reggelre kiengedtem adtam neki enni. De akkor eljátszott a többi macskával. Most megint elvonult valamerre. Észrevettem egy sebet a feneke mellett. Szerintem azért vonulhatott el. Ilyenkor némelyik macska jobban szeret egyedül lenni. Nem tudom hogy szerezhette :S Nem olyan mély, de borsónagyságú seb. :/ Nem ivartalanított kandúromnál volt olyan is, hogy 3 hónapig nem jött haza. De azért egy ivartalanítottnál én már jobban aggódom, hogy ha ennyi ideje nem jön haza. :S
A kérdező hozzászólása: De ivartalanítva voltak a macskák mert ha nem akkor persze hogy sokáig elmenne mert párzási idõ van.
Nálunk is volt olyan, hogy a nagypapám macskája több, mint 1 hónap után tért haza!
Az egyik barátnõmnek a cicája 1 hónap után ment haza....igaz hogy tiszta soványan de hazatért, úgyhogy még simán hazamehet :D
A kérdező hozzászólása: Igen gyönyörû :) Én úgy érezem hogy õ egy különleges macska :( Szép, okos, és szeretõ egy állat. Annyi mindent tudnék még sorolni róla. :D
A kérdező hozzászólása: fail smile xd

Hogyan lehetne bizonyítékot szerezni? A szomszédom az eltelt évek alatt ezidáig megmérgezett két dogomat, utána egy bernáthegyit, egy hónapja egy keverék kutyámat, majd két hét különbséggel két macsekomat.

Most van egy pulikölyköm, és lehet, hogy erre is szemet vet? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Boncolás kell elõszöris, hogy legyen bizonyíték a mérgezésre.

Boncolás kell elõszöris, hogy legyen bizonyíték a mérgezésre.
Honnan tudod, hogy õ volt? Ha mondta, vedd fel valamire, ha látsz nála mérget, fotózd le... De megtaníthatod a kutyád, hogy ne egyen össze semmit. (Nem bántásból... szerintem az én kutyámat is méreg vitte el.)

Mi lehetett ez? A macskámnak kb. két hete kinőtt valami az oldalán, mintha egy teniszlabda lenne a bőre alatt.

Egy hete ezt kirágta, vagy felszakadt neki, nem tudjuk. A húsa azóta kilátszik szegénykémnek.. akartuk orvoshoz vinni, de a boxba nem tudtuk belerakni. Mi lehetett ez a dudor? El fog múlni? Vagy kihívjuk az állatorvost?

Legjobb válasz: állatorvoshoz vidd el!!! Mi honnét tudhatnánk, mi volt az..????

állatorvoshoz vidd el!!! Mi honnét tudhatnánk, mi volt az..????
Tályog lehet, a mi cicánknak is volt. Õ sem az a fajta, akit be lehet tuszkolni egy hordozóba, így mindig házhoz hívjuk az állatorvost. Kapott a cica egy antibiotikum injekciót, meg eljött a doki még egy héttel késõbb megnézni, hogy gyógyul-e rendesen. Varrni nem kellett, magától beforrt a lyuk.
Gratulálok a felelõsségteljes állattartáshoz. 2 hete ott van, 1 hete felszakad és le se [email protected]átok?? Én már 1 nap után rohantam volna vele orvoshoz, hogy mi ez, mért van, nehogy baja legyen. Szerencsétlen állat...
Én tályogra tippelnék.Hívjátok ki az orvost, ne hagyjátok szegényt szenvedni.
Hát lehet hogy valami daganat! Mindenképp állatorvos kell!
NEm nem fog elmúlni. Ki látszik az eleven hús ? Azonnal orvoshoz vele, olyan nincs hogy nem bírjátok betenni a boxba, ha kell pokróccal leborítani becsavarni és úgy a boxba.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a macska tök úgy viselkedik mint eddig.. szóval tök eleven :D de ha fel akarom venni, nem engedi..
A kérdező hozzászólása: Mi az hogy le se szarjuk? kicsit gondolkozz már el -.- amúgy meg ha nem tudsz NORMÁLISAN válaszolni mi a fszért írsz? nyomorék.
A kérdező hozzászólása: többieknek köszönöm :)
Hogy nem tudod berakni a boxba? A legvadabbat is be lehet, max törölközõt csavarsz a karodra...
Nyomorék a te jóanyád. "Mi az hogy, le se [email protected]?" Mondjuk, hogy kinõtt valami a macskádon te [email protected] és nem viszed orvoshoz. Inkább te kezdj el gondolkozni.
Ha nem akar a boxban maradni, egy nagyobb táskába tedd bele, azt le tudod zippzárazni. De feltétlenül vidd orvoshoz!
kérsz a dokitól egykis nyugtatót (sedalin pl.), szépen belerakod neki egykis májkrémbe, megváron amig megeszi követed amig bekómál belerakod dobozba, boxba ... és már mehetsz is a dokihoz

A macskám úgy két hete furcsán viselkedik. "Fennhordja" az orrát, nem jön oda, ha hívom, ha netezek (régen mindig az ölemben ült) , ha tévézek, nem alszik velem stb. Mi baja lehet?

3 éves, lakásban tartott ivartalanított lánymacska. Az étvágya jó, nem hiszem hogy beteg lenne.

Legjobb válasz: Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...

Túl jó a dolga, de lehet hogy csak a párzási idõszak miatt... Ha egy napig nem kap enni olyan simulékony lesz mint egy kezesbárány...
A kérdező hozzászólása: Ja, lehet hogy csak agyonkéztettem a kis lükét. KÖszi szépen a választ!

A macskám kicsit több, mint két hete szült. Létezik, hogy megint elkezdett tüzelni? Mit lehet ilyenkor tenni?

Nem szeretnék még több kiscicát, de úgy vettem észre megint úgy tüzel mint januárban. Ide bent van a wc-je, az ennivaló, a kisbabák, és még is kijár. Pedig egyébként ő mindig bent akar lenni. Van számukra fogamzás gátló esetleg állatpatikákban? Meg mikor lehet ki ivartalanítani? Úgy hallottam, hogy a fél évet meg kell várni, és majd utána. A hasznos válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló hosszú távon kiteszi az ivartalanítás árát. Nem egészséges, ez köztudott. Elõzõnek: most nincs baja, de majd ha daganatos lesz, akkor késõ lesz ezen filozofálni. Ivartalaníttatni kell, akkor javasolt, ha a kismacskák már tudnak önállóan is enni, kb másfél hónaposan, mert elapadhat az anyatej. Konzultálj mindenképp egy állatorvossal a részletekrõl.

A fogamzásgátló hosszú távon kiteszi az ivartalanítás árát. Nem egészséges, ez köztudott. Elõzõnek: most nincs baja, de majd ha daganatos lesz, akkor késõ lesz ezen filozofálni. Ivartalaníttatni kell, akkor javasolt, ha a kismacskák már tudnak önállóan is enni, kb másfél hónaposan, mert elapadhat az anyatej. Konzultálj mindenképp egy állatorvossal a részletekrõl.
Elvinni állatorvoshoz, és ivartalanítani! Van állatpatikában is fogamzásgátló, de nem elég biztonságos. Nem minden esetben válik be, és néha súlyos mellékhatásai is lehetnek. Ráadásul egyszeri alkalom. Vigyétek el ivartalanítani! Ivartalanítani szinte bármikor lehet, nem feltétlenül kell megvárni a fél évet fialás után. Elõbb konzultálj az állatorvossal, és õ elmondja a részleteket. Amúgy fialt, és kiscicái vannak, nem szült, és kisbabái, de ez mellékes :)
Én fogamzásgátlót adok az enyémnek. A provera nevût kapja, heti egyszer. Nincs tõle semmi baja, és tuti biztos.
az biztos hogy a kutyáknál van injekció hogy ne legyen hasas de az utolsó kutya amelyik azt kapott nálunk miatta rákos lett. nekem is van cicám. van neki kb 2-3 hetes kölke és megint eltünedezik. valószínû megint ûzõdik. a legjobb módszer az ivartalanítás de az pénzes dolog
A kérdező hozzászólása: Szeretném ivartalanítani, de azt lehet már most is? Úgy hogy szoptat?
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Várd meg, míg elválasztja a piciket, mikor már nem szopnak, addig ne engedd ki, mert újra befedezik. Nálunk egy hónaposak voltak a kicsik amikor újra hasas lett, utána még 1 hónapig szoptatott ezután vittük el dokihoz, és 4 cicát vettek ki belõle úgyhogy senkinek nem kívánnám ezt.
tehát ivartalanítás, az elválasztás után
Elválasztásig NEM SZABAD IVARTALANÍTANI! Addig ne engedd ki, amíg nem váltak le a picik, mert megint terhes lesz. Amíg szoptat, adhatsz neki fogamzásgátlót. Kérd az állatorvosnál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!