Találatok a következő kifejezésre: A macskám két (73 db)

A macskám két nap alatt eszik meg egy sima macskakonzervet. Ez elég neki? Tietek mennyi idő alatt eszik meg egy konzervet?

Legjobb válasz: Allergia vizsgalat? Macskakaja? Menjetek mar!!! A macska onellato allat! Kertes hazba, vagy tanyara valo. Fa..nak kell a szerencsetlen allatot kinozni a lakasba zarva...

Allergia vizsgalat? Macskakaja? Menjetek mar!!! A macska onellato allat! Kertes hazba, vagy tanyara valo. Fa..nak kell a szerencsetlen allatot kinozni a lakasba zarva...
Hát azért a mennyiséget is írhatnád, hogy hány gramm... mert nem mindegy, h olyan pici mind a gourmet vagy mint a sparos nagy. Nálunk két cica van, száraz táppal két napig tart, a nagy fajta.
A legtöbb macskakaján fel van tüntetve, hogy mennyi a javasolt napi bevitel egy átlagos testtömegû (3-4kg) macskának. Ez alapján nagyon könnyen ki tudod kalkulálni, mennyit kell neki adni, mi az a mennyiség, ami megfelelõ neki. Fontos tényezõ az is, hogy mennyit mozog - mert ha keveset, (pl. panel lakásban tartva) könnyen elhízhat ami sok betegséghez vezethet. Ha esetleg az látod, hogy az étvágy rohamosan, vagy egyik pillanatról a másikra hirtelen nagyon lecsökken, inkább nézesd meg állatorvossal.
Gondolom, a normál 400grammosra gondolsz. Ha ezen kívül semmi mást nem eszik a cicád, akkor nem valami nagy étvágyú macsek. Ha amúgy jól érzi magát, szép a szõre, és nem sovány, akkor biztosan elég ez neki, legalább nem visz titeket csõdbe. Bezzeg az én macskáim nagyzabások! Egy karton konzervet megesznek hetente. :)
Ha maradék nélkül megeszi, szerintem elég lehet. Az enyém kb. ugyenennyit kapott (2 alutasakos per nap, négyszerre), de közel felét meghagyta. Nem lett kórosan sovány, csak határozottan sovány. Pár hónapja nyershúsozik, és egy picit felszedett, soványnak már nem mondható, de ki tudja mit hoz a holnap, mert pillanatnyilag megint sztrájkol: karácsony óta a napi 3 x 6-7 dkg-os húsadagja jórészt a kukában végzi. Szóval, az enyém se eszik túl sokat.
A kérdező hozzászólása: sajnos lehet h ételallergiája van de 100.000 Ft egy vizsgálat h mire allergiás:( most mondta a doki.ha találunk neki hippyalergén tápot akkor lehet h megússza de amugy lehet h el kell altatni:( fõleg h nem csak szobacica és nem lehet tudni h amikor kimegy a házból mit eszik össze. :(
Mit tennél meg azért a macskáét? Ha ezzel megmenthetnéd, "fõznél" rá? Ha igen, nézz fel a http://www.feline-nutrition.org-ra.
IVARTALANÍTSD!!!!
Hát sajnos igen, lehetséges. Ha 2 hete ellett és megvannak a kicsik, akkor onnantól bagzik, ha már esznek szilárdat a kicsik valamennyire.Ha nem élnek a kicsik, akkor már másnap felkereshetik a kandúrok. Ha viszont élnek a kicsik és nem eteti õket, akkor életképtelennek tartja õket és ezért hagyná õket meghalni, õ meg keresi az újabb párt.hajtják az ösztönök.Mielõbb ivartalanítsd, ha nem aarod, hogy természetes úton haljon meg hamarosan...
A macskák januártól szeptemberig ivarzanak. Teljesen normális hogy szülés után is, ne félj, tapasztalatból mondom, nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Hogyan szoktassak össze egy két éve nálunk lakó kutyát egy két hete hozzánk költözött macskával anélkül, hogy a macskának bármi baja essen?

Az a baj, hogy a kutya játszani akar a macskával (csóválja a farkát) de kicsit túlságosan is pörgős kutya. A mai napon a macska felmászott a kert közepén lévő fára és a kutya meg ugatott és ugrált míg meg nem sértette a macska farkát. Most fogják műteni! Most szeretnénk elköltözni és nem tudjuk, hogy hogyan oldjuk meg, hogy akár a házban se bántsák egymást. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szoktassuk őket össze anélkül, hogy a macskának baja esik???!!! Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja

a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja
Tegyétek a macskát egy ketrecbe vagy akár a kutyát és szoktassátok össze!Elöbb utóbb összeszoknak és nem fogják bántani egymàst!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind két választ majd próbálkozok!! :)


A macskám elleni fog, csináltam neki helyet ahova ellhet, de van még két macskám rajta kívül. Hogyan oldjam meg, hogy a másik két macska ne feküdjön oda?

Legjobb válasz: Úgy ,hogy beviszed!!! Vagy he már eleve bentiek akkor elkülöniteni egy másik szobába. És aztán IVARTALANITÁS!!!!

Úgy , hogy beviszed!!! Vagy he már eleve bentiek akkor elkülöniteni egy másik szobába. És aztán IVARTALANITÁS!!!!
A kérdező hozzászólása: Kinti cicák.
Szia. Nekem is van kint macskám, és ráadásul rajta kívül még van 2. Én is szoktam neki helyet csinálni ahova általában le is ellik. A többi macska meg, lehet hogy belefekszik de akkor amikor érzik hogy elleni fog akkor már nem fekszenek oda. Ez az Én cicámat nem befolyásolja a picikkel szemben amikor érzi a többi macska illatát ( ami a mi cicánk! Remélem hogy tudtam segíteni.
És akkor nem lehet bevinni õket??
Az nem jutott eszedbe, hogy több helyet is csinálj neki? Aztán majd kiválasztja azt a helyet, amit kényelmesnek ítél, aztán reménykedj, hogy nem a szomszéd padlása lesz az. (De ivartalanítani kéne és rögtön nem lenne ilyen problémád.)

A macska aki már két és fél hete veled van, az elmehet úgy a háztól, hogy vissza se jön?

Volt egy cicám,aki a kertben volt 2 és fél hetet (2 hét 4 nap)és amikor hazamentem már nem volt otthon vlaki ellopta vagy csak szabadult és direk nem jött vissza??

Legjobb válasz: meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.

meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.
2, 5 hét nem jelent semmit. Nekem volt olyan macskám, amelyik 13 évig két házzal odébb lakott, aztán egyszer csak megunta és beköltözött hozzánk. Viszont, ha a te cicád fehér és még kicsi is, elõfordulhat, hogy valaki tényleg hazavitte. Remélhetõleg azért, mert megtetszett neki és nem egyéb okokból... Ha nagyon szeretnéd visszakapni, esetleg plakátold ki a környéken.
Nálunk volt olyan hogy arra sétáló gyerekek elvitték pár utcányira, aztán a cica nem talált haza, de én nem adtam fel és végigkérdeztem a fél környéket látták-e a cicámat, így meg is lett.
A kérdező hozzászólása: Kint evett, de nekünk azt mondták hogy amelyik macska nem megy el annyi ideig azt ellopták!
Most van a párzási idõszak, a mi kandúrunk 4 napja "lelépett"'pár nap múlva majd hazajön összeverve, lefogyva.Ezt mindig eljátsza.:-(

A macskamat meg kaptam egy bokorban ossze esve a ket hatso laba le volt benulva fogalmam sincs hogy mi lett vele de sajnos meghalt de tudni akarom hogy mi let vele tyalan elutotte a kocsi nagyon szerettem Figarot? Fiu macska volt harom eves

Legjobb válasz: Sajnálom ami a macskával történt. Off: lehet nincs ékezeted, de attól még helyesírást lehet alkalmazni. És boncolással meglehet tudni

Sajnálom ami a macskával történt. Off: lehet nincs ékezeted, de attól még helyesírást lehet alkalmazni. És boncolással meglehet tudni
Hát sztem elütötte egy autó, vagy elkapta egy kutya. Ez a 2 a legvalószínûbb.
Ohh, szegény macska, részvétem :( Valószínû egy autó kaphatta el. Halt már meg hasonlóan macskám (õ is 3 éves kandúrka volt) egy karcolás nem volt rajta, viszont gyanúsan az út mellett volt. Ha kutyával találkozott volna az látványosabb lett volna..
Nálunk is pont ez volt a macskám úgy vonszolta magát haza, hogy az elsõ két lábán jött, a hátsókra rá sem bírt állni, úgy húzta magát haza.Nálunk egy kutya megfogta.Mindennap kellett állítgatni, meg járatni.
Kutya is megszorongathatta úgy, hogy nincs látható jele. Sajnos, a kijáró macskáknál mindig fennáll a veszélye, hogy valami történik velük. Azt csak ajánlani tudom, a következõ cicádat ivartalanítsd, akkor nem fog annyira elmenni a háztól.Ivaros kandúrok lánycicák után járva nem annyira figyelmesek. Az ösztönük hajtja õket.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat

A két legelterjedtebb társállatunk, a kutya és a macska okkal a legelterjedtebb!?

Az összes állatfaj közül csak ez a kett? rendelkezik olyan egyértelm? kommunikációs elemmel ami egyértelm?en jelzi az embernek hogy jól érzi magát. Ez a farokcsóválás és a dorombolás. Ezeket még azok is felismerik akik nem isemrik amúgy az állatok jelzéseit.

Legjobb válasz: A legtöbb házikedvencnek vannak ilyen jelzései, csak a kutya-macska-fanatikusok azokat lenézik, mert nem ismerik õket. Én nimfapapagáj tenyésztõ vagyok, az õ jelzéseik is nagyon egyértelmûek, pláne, ha kezes az egyed, akkor még inkább (mosolyogni meg haragudni is tudnak, tökéletesen meg lehet különböztetni).

A legtöbb házikedvencnek vannak ilyen jelzései, csak a kutya-macska-fanatikusok azokat lenézik, mert nem ismerik õket. Én nimfapapagáj tenyésztõ vagyok, az õ jelzéseik is nagyon egyértelmûek, pláne, ha kezes az egyed, akkor még inkább (mosolyogni meg haragudni is tudnak, tökéletesen meg lehet különböztetni).
saját magához képest lehet, hogy okos, de nincs annyi felhasználási módja mint a kutyáknak. A kutyatámadások 99%-ában a gazda a hibás és nem a kutya. Mint ahogy te is mondtad, a pestis az emberek hanyagsága miatt terjedt el, mint ahogy a kutyát is a nemtörõdöm gazdája teszi depresszióssá és agresszívvá. DE egy patkány akkor sem egyenértékû a kutyával, hisz csak egy rágcsáló. Jó, oké. Nem tudtam, hogy vannak patkánykiállítások és agilityversenyek , de az agility se olyan izgi egy patkánnyal mint egy kutyával. A kutyás agilityben, a gazda és a kutya összedolgozik, együtt tejesítik a pályát és fontos az összhang. A patkány meg egy 1, 5 négyzetméternyi pályán mászkál és ugrál össze-vissza, semmi csapatmunka. Én a kutyák mellett állok, joggal érdemelték ki az ember legjobb barátja címet, a patkány ezt sosem fogja tudni elbitorolni, akármennyire is okos állat.
20:49: Épp ezt mondom. A kutyákat már sokkal régebb óta ismerik, mint az egereket, patkányokat. Az emberben él egy kép, hogy a kutya jó, a patkány, egér kártevõ. Ezen csak lassan lehet változtatni. Kicsit olyan, mintha szerinted lenne értékes, és kevésbé értékes élet. Mi az, hogy valami „nem olyan felsõbbrendû”, hogy egy kutyához hasonlítható legyen? És a kutya meg nem olyan felsõbbrendû, mint egy ember? Mert egy kutya meg nem tud gépeket építeni, vagy használni azokat, nem tud operálni, stb… Nem azt kéne elvárni egy patkánytól, hogy legyen akkora, mint egy kutya, hogy bírja a több kilométeres sétákat (mellesleg vállra ülve elviheted magaddal, néha le is teheted földre, ha jól tartod, szereted, nem megy el), vagy hogy féljen tõle a nyáj, hanem észre kéne venni, hogy minden élõlény más, és megvannak a maguk korlátai. Egy kutyát nem lehet meglovagolni úgy, mint egy lovat, és nem is ad tejet, mint egy tehén, vagy tojik tojást, mint a tyúk. A patkány az patkány, a saját mércéjéhez kell mérni. Ahhoz képest viszont igenis intelligens, és ragaszkodó. És van agility verseny egereknek, patkányoknak, van kiállításuk, szépségversenyük is. Az egésznek az a lányege, hogy még erõsen él az emberekben a negatív sztereotípia a kisrágcsálókkal kapcsolatban, míg a kutyákkal szemben nem. Ja, és szerinted hány hír szólt már arról, hogy kutya támadott a saját gazdájára? És hány patkány? (Megjegyzem, a pestist nem a patkányok terjesztették. Az ember annyira kevéssé törõdött a higéniával, hogy az utcára dobta szemetét, ami a patkányoknak vonzó élettér volt. Õk betegek voltak, tizedelte õket a pestis, de az ember egész addig nem kapta el tõlük, míg annyira el nem fogytak, hogy a patkánybolha rá nem fanyalodott az emberre is.)
jó, de úgy általában egy kutya szimpatikusabb az embereknek mint egy patkány. Nincs velük bajom, az egyik barátomnak van két patkánya egy fehér, és egy foltos, és nagyon okosak, mindig épít nekik egy csomóféle labirintust és méri az idõket ahogy végigmennek rajta. De mondok olyat amit egy patkány pl nem tud. Nem lehet vakvezetõ, nem lehet drogkeresõ, nem lehet életmentõ, nem lehet terápiás, nem lehet õrzõ-védõ, nem lehet vele vadászni, terelni és nyájat õrizni nem tud, kiállításra nem tudod vinni, nem tudsz vele menni több kilométeres erdei túrákra és kirándulásokra, és még sok minden más, ami miatt én egy patkányt nem tartok eléggé felsõbbrendûnek, ahhoz hogy egy kutyához hasonlítsuk. A kutya és az ember szimbiózisban élnek, míg a patkány nem szükségbõl, csupán kedvtelésbõl van mellettünk (valaki persze a kutyáját is csak hobbi célra veszi) mert mi megvettük. De a történelem során is, a patkányok többnyire csak gondot okoztak (pestisjárvány), és mondj nekem 1 olyan történetet ahol a patkány bizonyítja az emberhez való hûségét és önfeláldozó képességét. Merthogy ha legalább 100 nincs akkor 1 olyan történet se, ahol ezek a hûséges szereplõk a kutyák (hachiko, Balto). Egyébként 13 éves vagyok, és ennek ellenére már kialakult bennem a véleményformálás és a kynológia fogalma.
22:16: Nem teljesen értek egyet veled. A patkány is olyan ragaszkodó, mint a kutya, és igenis tanítható agilityzni, ugyan úgy, mint az egér... http://www.youtube.com/watch?v=txq_BogA1NM Velük inkább az a baj, hogy elterjedt róluk az a nézet, hogy büdösek, koszosak és fertõzõek. Pedig nem igaz, mert egy házban tartott egér vagy patkány esetenként még tisztább is, mint egy kutya... És náluk is rengeteg színváltozat ismert, sõt, most már van két féle "test" típus is, a normál, és a show type, a szõrük minõsége is sokféle (rex, curly, kopasz, stb...)
hát nem is tudom. Tudsz mondani olyan sok méretben fajtában, színben is megtalálható állatot ami szõrös, jól idomítható, és szobatisztaságra is nevelhetõ? Oké a papagáj nagyon ari, tudhat beszélni, de nem viheted agilityzni, nem tudod sétáltatni, és eldobni neki a labdát, hogy visszahozza. A hüllõk-kétéltûek: nagyon szépek és én is imádom õket (van egy gabonasiklóm, és volt már nem egy ékszertekim is) de õk sem azok a simizni valók, persze lehet õket, de nem olyan ragaszkodók, és gazdafüggõk mint egy kutya. Hal: Abszolúte ki sem veheted, hisz megfullad! Simogatni nem lehet, játszani nem tudsz vele, dísznek szép, és kezdõ állattartók akiknek nincs ideje sétáltatni, és sok idõt szánni egy állatra (hisz egy kutya nevelése és szükségleteinek kielégítése sok idejét elveszi az embernek, de cserébe õ is sokat kap) az beteszi õket egy akváriumba, rak be neki vízszûrõt, ha szükséges kitakarítja, enni kapnak, és lehet õket NÉZNI! Macska. Sokan szeretik a kutyának nem a szöges ellentéte, de mégis más. A kutya szeretetbõl és hûségbõl engedelmeskedik, ha nem foglalkoznak vele, akkor szökik, mert semmi nem köti a nemtörõdöm gazdájához. A macska, úgymond "büszkébb, önteltebb" állat, jobban nézi a saját érdekit, bár nem teljesen függ az embertõl (a környékünkön van egy nagyon vagány macsesz, a kutyáinktól sem fél, és egeret fog, meg madárra vadászik, még úgy is, hogy a szomszédok etetik) viszont az ember meleg otthont, ételt, italt, simit biztosít, szóval megéri szimbiózisban lenniük, mert a macska a saját akaratából van ott (vagy mert a házba van zárva)A rágcsálók is nagyon édik, de egy hörcsögöt, degut, csincsillát nem tudsz úgy beidomítani mint egy kutyát. És õk se ragaszkodnak a gazdához. ha kiszökik megy a nagyvilágba, mert eddig csak a ketrec/terrárium tartotta vissza, de most, hogy szabad már nem érdekli a gazda (nem feltétlen tudja, hogy az étel, italt, szállást a gazdának köszönheti). Kivételek mindig vannak és lesznek. õk csak erõsítik a szabályt. De ez a zén véleményem.
Én a környezetemben rengeteg olyan embert ismerek, akik képtelenek a kutyák jelzéseit megfelelõen értelmezni. Csak hogy egy példával is éljek: kutya morog, de közben csóválja a farka végét (magasan tartva), hiszen izgatott ugye. Erre elkezdenek nyúlkálni, hogy megsimogassák. Rászólok nem kéne, mert nem viccbõl morog, válasz: de hát csóvál... Aztán ha odakap, nem értik, miért és fel vannak háborodva... Tehát a csóválás izgatottságot (is) jelez, nem csak haverkodást! Másik: azt ugyan képesek értelmezni, ha pl. a kutya fél, de hogy erre hogyan reagáljanak, azt már nem. Emberi ösztön, hogy a félõ élõlényt simogatással nyugtatni akarják. Kutyánál viszont ez egyet jelent azzal, hogy megdicsérik azért, mert félelemmel reagált adott dologra, tehát ezzel még félõsebbé teszik. A helyes viselkedés a közömbösség lenne, a kutya reakciójának figyelmen kívül hagyása, hogy lássa az emberen, õ nem fél és ez a követendõ viselkedés. Úgyhogy nem értek egyet azzal, hogy a kutya és a macska reakcióit ösztönösen értik az emberek. Ha a "modern, városi" kutyatartást nézem, akkor sokkal inkább abban látom a kutya és a macska népszerûségét, hogy õket inkább lehet gyerekpótlékként szeretni/kezelni (ami tegyük hozzá, nem helyes!), mint mondjuk egy siklót vagy egy madarat. Sok ember ezért tartja õket ugyanis. És elnézést, hogy inkább kutyával példálózom, de nekem kutyám van, így ebbõl a szemszögbõl tudom leginkább megközelíteni a kérdést. Régen volt sok másféle állatom is, rágcsálók, madarak, teknõsök, halak, most kutyák vannak.
Tudod, sajnos a kutya-macska fanatikusok miatt nem ismerik az emberek jól a többi állatot. Ha ezek a fanatikusok több teret hagynának a többi állatnak (és megfelelõen tájékoztatnák az új gazdikat a bánásmódról, ahogy én tenyésztõként megadok minden tájékoztatást, ha valakinek odaadok egy fiókát), akkor nem hinnének balgaságokat, és jobban ismernék a jelzéseiket. Ja, és lehet, hogy te se megfelelõen tartottad az állataidat, hiszen nem volt számodra egyértelmû, hogy idegennel nem pacsizunk... (ha a kutya mindenkivel lehaverkodik, a betörõt is beengedi egy kis hízelgés után, csak egy példa)
Mindegy, hogy a papagájok meg a többi állatka milyen jelzéseket tud adni, mert ettõl függetlenül még mindig kutyából és macskából van a legtöbb...
A kérdező hozzászólása: Tartottam már: dzsungáriai és roborovszki törpehörcsögöt, házi egeret, degut, tengerimalacot, csincsillát, nyulat, hullámost, nimfát, zebra és rizspintyet, kanárit, jákót, amazont és még vagy 6 féle egyéb papagájt, törpefürjet, kutyát, macskát, különféle halakat, rákot, csigákat stb. De ha olyan ismerõsöm jött hozzánk akinek soha nem volt állata, a macska és a kutya jelzéseit ösztönösen megismerte és arra adekvátan regaált, míg a szelíd nimfánk jelzéseit teljesen félreértette, amikor az védekezett h ne simogassa, próbálta jobban átölelni, meg akarta nyugtatni simogatással, szval nem értette h mit jelez. A macskánál, kutyánál a farokcsóvára és a dorombolásra ösztönösen pozitívan reagált.
Lássuk csak: ló, szarvasmarha, juh, láma, szamár, sertés, én tigrist is láttam már örömöt jelezni stb. Magyarul egy jó nagy baromságot írtál, egyáltalán nem azért lesz valami háziállat, mert tudja az örömöt jelezni, csak gondolom soha nem foglalkoztás kutyán és macskán kívül mással, így nem is ismerheted más állatok jezéseit.
A nimfáimnak több különféle hangjelzésük van, mind mást jelent. A legszelídebb víjjog, mint a vércse, ha valami nem tetszik neki, ha megzavarom tükörnézegetés közben pl., de ha azt akarja, hogy simogassam, akkor lehajtja a fejét, felborzolja a tollait, és finoman megbök, hogy vakarásszam kicsit. Egy másik ha pl. nagyon tetszik neki valami, akkor valami egészen speciális finom csipogást hallat. Egyébként mindegyiküknek kicsit mások az egyéni hangjelzései, de van, ami egyforma, pl. az udvarlás, azt mind ugyanúgy csinálják.
talán azért is a legelterjedtebb, mert õk tudnak leginkább szimbiózisban élni az emberrel. Na meg egy tyúkot vagy egy kecskét nem tudsz szobatisztaságra és olyan szintû engedelmességre nevelni, mint egy kutyát pl. Bár a kutya domesztikációjánál a legfontosabb dolgok talán azok voltak inkább, hogy az emberrel együtt vadászott és õrizte a portát.
A patkánynak is van ilyen jelzése. Mikor a vállamon van, ropogtatja a fogait. Ez nála olyan, mintha "dorombolna". De néha simizés közben is csinálja. Ha nem tetszik neki, mikor megfogom, akkor csippan. Egereknél is vannak jelek, pl ha nem tetszik neki valami, akkor hunyorog, táncolók ha idegesek, ropogtatják a fogaikat (igen, mint a pati, de egész mást jelent nála, mint pl a farokcsóválás kutya-macska esetén is mást jelnt). Én egyértelmûen látom a mozdulataikon, milyen a hangulatuk. :)
na, hecrat végre csöndbemaradt xDDD Igazad van utolsó, a kutya sokkal jobb mint egy patkány, nem is értem, hogy lehet hozzá hasonlítani :P

Melyik anime az ahol van két lány és az egyiknek van egy macska füle de nem ez a lények hanem az hogy a macska lány szétszedhetõ mint például egy Barbie baba?

Legjobb válasz: ÖÖöööö... Hát szerintem az Elfen Liedre gondolsz, de érdekes hogy így maradt meg benned :D

ÖÖöööö... Hát szerintem az Elfen Liedre gondolsz, de érdekes hogy így maradt meg benned :D
Hát tényleg érdekes, ha arról van szó és így maradt meg benne :D
A kérdező hozzászólása: igen az az köszönöm és igen elég fura vagyok :)

A macska egy két szem patkányirtótól megdöglik?

Szerintem nem, mert a szomszédba láttam valami ilyesmit kirakva és még mindig meg van a macskánk pedig át át jár.

Legjobb válasz: Akkor ezek szerint nem. Vagy persze lehet, hog a macskád jól álcázza, hogy él, miközben valójában halott. Vagy élõhalott. Vagy csak nem evett - még - belõle.

Akkor ezek szerint nem. Vagy persze lehet, hog a macskád jól álcázza, hogy él, miközben valójában halott. Vagy élõhalott. Vagy csak nem evett - még - belõle.
A macska is melegvérû állat ezért ha megeszi a patkányírtót elpusztul.De miért enné meg mikor a patkányírtók növényi alapra vannak felvíve?
Azt nem tudom, pontosan mennyitõl pusztul el, de amitõl egy egér, az valószínûleg végzetes a macskára is. Azaz akkor van baj, ha a macska megeszi a mérgezett egeret. Márpedig megeszi, mert könnyebben el tudja kapni, mint az egészségeset. Pusztult el így cicánk...
Igen, belepusztulna, de a macska nem hülye, hogy megegye a patkányírtót. Viszont sajnos a mérgezett patkányt megenné, és abba belepusztulhat. (Mindig örülök, ha a macskám egeret hoz, addig sem döglik bele, hogy megeszi a mérgezettet.)
Nem biztos, h növényre teszik ki. Az egér mindenevõ, sõt vki a nyest miatt is tesz ki patkányírtót. Sajnos nekem 2 cicám pusztult bele. Az elsõnél nem tudtuk mi baja. Annyira görcsölt, h habzott a szája is. 3 napon át. Ezt a látványt, érzést nem kívánom senkinek. Azóta a szomszéddal összevesztünk, még köszönésre sem méltatom. Aki kitalálta a mérget, azt kellett volna megmérgezni, megetetni vele az összeset. Nagyon sokat szenved egy állat , amelyik megeszi. Bármilyen is . A méreg bármilen is, minden élõlényre(ÁLLATRA, EMBERRRE) hat.
Igen, belepusztulna, de a macska nem hülye,

Melyik a legolcsóbb macska eledel? Két kinti, ivartalanított, felnőtt cicám van, Ti mivel etetitek a macskáitokat?

Legjobb válasz: Nekem ugyan ivaros kandúrom van, de nagyon szereti a pennys molli cicatápot. Olcsó, de õ ezen nõtt fel. Én nem kizárólag tápon tartom, hanem fõleg házi kosztot kap. Mellette rágcsálni tápot. Nagy szép, dús szõrû cica

Nekem ugyan ivaros kandúrom van, de nagyon szereti a pennys molli cicatápot. Olcsó, de õ ezen nõtt fel. Én nem kizárólag tápon tartom, hanem fõleg házi kosztot kap. Mellette rágcsálni tápot. Nagy szép, dús szõrû cica
Rosszul kezdõdik a kérdés. Bocsánat, de azért az állattartáshoz nem így kéne hozzáállni. Melyik lehet a legolcsóbb macska eledel? A legsilányabb... persze a drágábbak között is van rossz beltartalmú. Én itt szoktam olvasgatni, hogy az Aldi meg nem is tudom milyen bevásárló helyek saját márkás kajái az árukhoz képest elég jók. Szerintem elsõsorban ne az olcsóságra törekedj, persze azt sem mondom, hogy kötelezõ mindenbõl a prémium, mert két macseknál az azért már jelentõs összeg. Azok a jó eledelek, aminek viszonylag nagy a hústartalma és nem tartalmaz sem cukrot, sem gabonát sem semmi tartósító és színezõ szert. Az én cicáim prémium száraz tápot kapnak és mellé változatosan nyers csirke húst, halat, tasakos kajcsikat, néha nyers májat, bár ezt nehezen eszik, de én is próbálkozom többféle kajával, hogy ne legyen egyoldalú a táplálás.
Az Aldiban két száraztáp is van, úgy tudom, mindkettõ egész jó minõségû.A mieink(4 cicánk van) inkább a Lidl saját márkását szeretik.
Nem biztos h pont a legolcsóbb kell a mcskának mert általába ami olcsó az elég kaki is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!