Találatok a következő kifejezésre: A macskám hete (79 db)

A macskám hét éve van meg és eddig soha nem pisilt be most nem tudjuk miért megy egyfolytában a hálószobába pisilni van valakinek ötlete?

Bezárjuk el?tte az ajtót de ez nem mehet így tovább félek el kell majd vinni ha továbbra is bepisil mert tönkreteszi a bútort. Ha a fajta számítana : Sziámi macska. Segítség kéne hogyan szoktassuk le róla.

Legjobb válasz: egyszer odapisilt valamiért,most pedig érzi a szagot. szõnyegtisztítóval ki kell pucolni,és kizárni a szobából,az enyémek is túlélik valahogy,hogy a hálóba nem jöhetnek be.

egyszer odapisilt valamiért, most pedig érzi a szagot. szõnyegtisztítóval ki kell pucolni, és kizárni a szobából, az enyémek is túlélik valahogy, hogy a hálóba nem jöhetnek be.
Szerintem a macskának lelki gondjai lehetnek, de nem tudom ez csak egy tipp. Az egyik macskám most 3 és fél hónapos és még nem volt szobatiszta... Szóval szerintem valami nem tetszik a cicának, ha kandúr, akkor meg arra tudok gondolni hogy megjelölte a területét. De ez csak találgatás.
ha 'visszaesõ' akkor talán azért mert érzi ott a szagát még :S az enyém most rászokott a mosdókagylóra.. de egyébként ez lehet betegség miatt is idõsebb kórban.

A macskának 3. vagy 5. héten nő meg a hasa vemhesség alatt? Mert egyik helyen 5 hetet írnak, a másikon meg 3-at. :/

Legjobb válasz: három és fél esetleg négy hét az átlag (de ez függ a macska fajtájától is)

három és fél esetleg négy hét az átlag (de ez függ a macska fajtájától is)

Hogyan szoktassak össze egy két éve nálunk lakó kutyát egy két hete hozzánk költözött macskával anélkül, hogy a macskának bármi baja essen?

Az a baj, hogy a kutya játszani akar a macskával (csóválja a farkát) de kicsit túlságosan is pörgős kutya. A mai napon a macska felmászott a kert közepén lévő fára és a kutya meg ugatott és ugrált míg meg nem sértette a macska farkát. Most fogják műteni! Most szeretnénk elköltözni és nem tudjuk, hogy hogyan oldjuk meg, hogy akár a házban se bántsák egymást. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szoktassuk őket össze anélkül, hogy a macskának baja esik???!!! Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja

a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja
Tegyétek a macskát egy ketrecbe vagy akár a kutyát és szoktassátok össze!Elöbb utóbb összeszoknak és nem fogják bántani egymàst!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind két választ majd próbálkozok!! :)

A macska aki már két és fél hete veled van, az elmehet úgy a háztól, hogy vissza se jön?

Volt egy cicám,aki a kertben volt 2 és fél hetet (2 hét 4 nap)és amikor hazamentem már nem volt otthon vlaki ellopta vagy csak szabadult és direk nem jött vissza??

Legjobb válasz: meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.

meglépett vagy elütötte az autó. Macskát két féle képpen lehet házhoz szoktatni. vagy becsukod pár hónapra. vagy egyszerüen teszel ki enni és odaszokik pár macska.
2, 5 hét nem jelent semmit. Nekem volt olyan macskám, amelyik 13 évig két házzal odébb lakott, aztán egyszer csak megunta és beköltözött hozzánk. Viszont, ha a te cicád fehér és még kicsi is, elõfordulhat, hogy valaki tényleg hazavitte. Remélhetõleg azért, mert megtetszett neki és nem egyéb okokból... Ha nagyon szeretnéd visszakapni, esetleg plakátold ki a környéken.
Nálunk volt olyan hogy arra sétáló gyerekek elvitték pár utcányira, aztán a cica nem talált haza, de én nem adtam fel és végigkérdeztem a fél környéket látták-e a cicámat, így meg is lett.
A kérdező hozzászólása: Kint evett, de nekünk azt mondták hogy amelyik macska nem megy el annyi ideig azt ellopták!
Most van a párzási idõszak, a mi kandúrunk 4 napja "lelépett"'pár nap múlva majd hazajön összeverve, lefogyva.Ezt mindig eljátsza.:-(

SEGÍTSÉG! Miért nem eszik a macskám? Már lassan egy hete. De inni iszik, de enni egyáltalán nem eszik. Le van fogyva teljesen 5-6 kilóról, szinte csont soványra fogyott, és a hasa fel van puffadva.

Az idén lesz 4 éves a,karthauzi kijárós macskám.Van olyan amikor olyan mozdulatot csinál mintha hányni akarna.Vagy az is lehet hogy megmérgezték?Mert van itt a szomszédba 3 házzal odébb egy hülye gyerek aki,lövöldözi a macskákat sörétessel.Már az enyémet 3 vagy 4 szer lötte meg:(,egyszer a lábát ,egyszer a fejét. a többire már nem nagyin emlékszem... Lehetséges hogy ? mérgezhette meg :(:( :'( Mit tegyek? Hívjak állatorvost neki?(Mert mifelénk az állatorvos házhoz jön.) Vagy mit tegyek? :'(

Legjobb válasz: Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??

Az a lényeg, hogy nehogy ivartalanítsd!!!Akkor jövõre még egy ilyen hetes kiruccanás után jó eséllyel megdöglik. Mert azt elárulhatom, hogy jövõre is ugyanígy fogsz járni. De nem baj, akkor nem kell bajolni az állatorvossal végre. Ja, és ha az én macskámra egyszer is valaki kezet emelt volna, szerintem már feldugtam volna a puskacsövet az orrán, az biztos!!!Válajatok már felelõsséget az állatért. Akkor is, ha orvost kell hívni, meg akkor is ha örültektõl kell megvédeni.
Egy hete nem eszik a macskád és most jut eszedbe, hogy jé mi baja lehet és hogy állatorvost kellene hívni hozzá??
Már régen ki kellett volna akkor hívnod az állatorvost. Tejet adtál neki? Nem tudom mi baja lehet, de az állatorvos meg tudja mondani.
Ne haragudj, de nagyon rossz gazda vagy ha 1 hete nézed szerencsétlen szenvedését és még nem hívtál orvost.. Ez itt nem az állatklinika tudakozója ahol szakápolók/orvosok mondják meg neked látatlanban h mi baja a cicádnak! Azonnal hívd ki az orvost!!!
AZONNAL ORVOS! A macska, ha néhány napig éhezik, elkezdi lebontani a saját máját, zsírmája lesz, ami májelégtelenséghez vezet. Nem tudja méregteleníteni a szervezetét és pár nap alatt meghal. Pláne, ha nem is kell vinni sehova, mire vártál??????
... embernek való fûszeres kolbászt akarsz adni a beteg macskádnak...? mikor viszed az orvoshoz? inkább ezt írd meg.
A kérdező hozzászólása: utolsó elõttinek: én nem mondtam ilyet hogy azért haragszik a szomszéd mert macskákat gyárt a miénk az övének! amugy meg az a baja hogy megfogja a galambjait a macskám. utolsónak: ma megyek el az állat orvoshoz, és kihívóm hogy jöjjön el.
De ha aggódsz az rosszabb mert a macska megérzi úgy mint a kutya.AZONNAL HÍVJ ÁLLATORVOST.Remélem jobban lesz!
Ja és helyesen teszed.Mégegyszer remélem hogy meggyógyul.
A kérdező hozzászólása: ja és kandúr macska
A kérdező hozzászólása: Valamelyiknap volt kint az orvos a macskámnál, és beoltotta, adott neki vitaminokat és étvágyjavítót.Már 2 napja nem jött haza a macskám, lehet hogy elpusztult?:'((((((
Egyértelmûen beteg a macska és orvosnál a helye. Jó lenne, ha akkor megbeszélnétek az ivartalanítás idõpontját is, mert 1. elõbb-utóbb más macskák tényleg szétszedik, 2. jogos annak a szomszédnak a haragja, akinek a macskájának sorozatosan kölyköket gyárt. Ha kóbor cicáknak gyárt kölyköket az puszta szívtelenség a kandúr gazdájától, hisz a kóbor, oltatlan mamacicák nagy százalékban pusztulnak el az ellésektõl magukra hagyva a kicsinyeiket, akik késõbb maguk is elpusztulnak. Ez rettenetes, légyszíves ne hagyd ezt!
A kérdező hozzászólása: Most adtam neki kolbászt a macskának, és látom rajta hogy meg akarja enni, de nem birja, megfogja a szájával és rágni akarja, de aztán kiköpi.:(
Lehet, hogy csak a felöklendezett szõrcsomó akadt el neki valahol, azért nem eszik, és nincs hangja. Nézesd meg dokival sürgõsen!
már máshol is írtam, de megint leírtam: nem kell vitázni a mérgezõkkel, egyszerûen közölni kell velük, hogy az állatkínzást a törvény (ha jól emlékszem, 2007 óta) börtönbüntetéssel sújtja, és hogy ha nem akarják, hogy kihívjátok a rendõrséget és állatvédõkkel együtt (az állatvédõk különösen hatásosan tudnak nyomást gyakorolni az ilyenekre), akkor azonnal leállnak mindenfél ilyesmivel. Én a helyetekben amúgy kihívnám, ha még egyszer ilyesmi történik.
A kérdező hozzászólása: Adtam neki tejet.De nem issza meg:(
A kérdező hozzászólása: De már nem is egyszer , mondtuk ennek a hülye gyereknek hogy ne bántsa mert nem lesz jó vége... Anyám is már nagyon összeveszett vele. De mind hiába.Akkor is ezt mûveli.
Az én macskám is volt, hogy 1 hétig haza sem jött, aztán soványan egyszer csak elõbukkant. Nem, nincs ivartalanítva és nem döglött még meg. Húha...csoda macska. Persze, mindent az ivartalanításra kell fogni, ezt már nem hiszem el. Ha nincs rá pénze mi a szent ..... csináljon? Minden esetre hívd ki az állatorvost. Bár nekem volt már, hogy a cicámnak teljesen fel volt szakadva a torkánál a bõr, úgy, hogy látszódott a nyelõcsöve, volt, hogy a másik macskámnak eltörte a szomszéd a lábát, a másik macskámnak volt, hogy kihullott a szõre már majdnem teljesen. És nem hívtunk állatorvost. Itthon meg tudtuk õket gyógyítani. Jó, idén ivartalanítjuk õket, mert van rá most pénzünk és nem akarunk még egy ilyet. Az én kutyáim is és a szomszédoké is úgy csinál mintha hányni akarna, köhög. Lehet, hogy megmérgezték, akkor adj neki tejet, elvileg közömbösíti a mérget.
A kérdező hozzászólása: Mert nem jött haza egy hétig!És gondoltam hogy biztos ûzõdni van.És tegnap elõtt jött haza, szinte csont soványan, és ebböl következtetek arra hogy nem evett, mert ha evett volna akkor valószínûleg nem lenni ilyen sovány.És amikor haza jött , raktam ki neki a kedvenc ételeibõl (kolbász, hús, macskaeledel, tej, tejföl, stb..) És nem evett beléle, csak megszagolta, és olyan mozdulatot csinál, mintha hányni akarna.azért nem hívtam ki az állat orvost mert tegnap elõtt vártam egy napot (tegnapig hogy hátha eszik) de nem.És ma akartam kihívni az állat orvost, de ma nincs otthon, elvan utazva a családjához.és ha minden igaz akkor, holnap otthon lesz már.Holnap az lesz az elsõ hogy, felhívom az állatorvost, vagy elmegyek hozzá.:( De amikor hívom hogy jöjjön akkor jön szalad és nyávog(hangja is alig van.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100414/F_nyk_p_1098_www.kepfelto.. http://kepfeltoltes.hu/view/100414/DSC04128_www.kepfeltoltes.. Ilyen volt :((((((

Sürgőős! 3 hónapos kani macska 2 hete nagyon kedvtelen pedig előtte nagyon ugribugri volt, nem eszik szinte semmit, egész nap alszik, szerintünk férges mert óriási hasa van de maga a macska nagyon vékony . Mi lehet a baj? Mit csinálljunk?

Alig kakál, pisil. Vettünk neki féregírtót tegnap megkapta és még gyengébb lett mint volt. Nagyon fel van puffadva. Mennyi idő még hat a féregírtó? Vagy, hogy esetleg ez mi más baj lehet?

Legjobb válasz: Kandúr nem kani!!.Vidd el dokihoz, ne itt kérdezgess.

Kandúr nem kani!!.Vidd el dokihoz, ne itt kérdezgess.
A kérdező hozzászólása: Szabadságon van az orvos.....és kétségbe vagyok esve..
Másik orvos akkor!
A kérdező hozzászólása: Nincs másik orvos a városba.. És addig is próbálnék neki segíteni, hogy ne haljon bele. Kérem az ilyen felesleges kommentektõl kíméljenek.Így is elég rossz hangulatba vagyok.Csak az írjon aki tud segíteni. Köszönöm
Szia! Remélem jobban van a cica! FÉreghajtót 3 napig kell neki adni, a súlyának megfelelõ adagot, majd megismételni egy hét múlva. Ez nem egyszeri alkalom, de szinte biztos hogy férges :( Jobban van azóta?
Kandúr? Volt ivartalaníttatva? Mert ha nem, akkor kb. most válik ivaréretté, és kandúrkáknak szokásuk pisivel jelölgetni.
Igen, ez az ivarérettség. Ivartalanítsátok minél elõbb, mert jelölgetni fog mindenhová...
A mi kandúrunk is mindenhova pisilt, azzal jelölte a területét.... ha benti cica akkor nincs más mint az ivartalanítás. Vagy éltek a hugyszagba.
elkezdett jelölni Minél gyorsabban ivartalanítás amíg nem késõ
A kérdező hozzászólása: Igen már ivartalanítva van!Kislány, és mégis csak egy helyre pisil minden este!Tipp?Segítsetek!Köszönöm a gyors válaszokat!
Tisztítsátok ki nagyon alaposan azt az ágyat (akár takarító géppel), hogy semmiképpen ne lehessen érezni a pisi szagot. Majd fújjátok be egy ideig minden nap (lehetõleg az elõtt az idõ elõtt, hogy elkezdené a szertartást) valami dezodorral. Az ilyen erõs szagokat nem szeretik, el fog onnan szokni egy idõ után. És baromira figyeljetek oda, hogy az alom tiszta legyen! Naponta kétszer legalább takarítsátok ki!
A lány cicák akkor pisilnek máshova mint az almuk, ha valami érdekes szagot éreznek. Próbáljátok meg a területet megtisztítani és citrusos szagot permetezni oda- azt utáljkák. A tésztagyúrás az jó!!!! Nekem is csinálja a macsekom. A boldogság és az elégedettség jele. Ezt a mozdulatsort csinálta amikor még szopott. Szóval biztonságban érzi magát :)
A kérdező hozzászólása: Ezt én is így gondolom, mert imádjuk ettõl függetlenül!
igen, igaz, macskáknak is van már :)
Kérdezz rá az orvosnál én 3-6 hónapos várakozási idõrõl hallottam, hiszen nem tudsz mindent úgy fertõtleníteni, mint egy csupa csempe, csupa rozsdamentes acél rendelõben. Kérdezz utána.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az orvosnak írtam e-mail-t és pont most olvastam, hogy 2002 óta van oltás AIDS ellen macskáknak. Igaz ez?
Emeljük már ki, hogy macska aidsrõl van szó, végén még valaki félreérti. Tudomásom szerint ez ellen van védõoltás!
2002 es cikk http://index.hu/tudomany/macsec/ A viszonyokat ismerve ennyi idõ alatt már ide is eljutott a dolog! Üdv felvilágosodás korában!

Szerintetek mitõl lehet az hogy a macskám szédül, hasmenése van és hány? Mert már a többi is elkapta és ugyan az a tünetük. Már lassan egy hete. Arra gyanakodtunk hogy kiszáradás. Szerintetek?

Legjobb válasz: Anyám borogass! Még egy õrült. Tegnap egy hete béna kutyáról kérdeztek, ma egy hete hányóról. Orvos, édes öcsém, orvos! Nem kérdezõsködni kell, nem kínozni az állatot, hanem orvosnak megmutatni.

Anyám borogass! Még egy õrült. Tegnap egy hete béna kutyáról kérdeztek, ma egy hete hányóról. Orvos, édes öcsém, orvos! Nem kérdezõsködni kell, nem kínozni az állatot, hanem orvosnak megmutatni.
Pff.... hány macskád van? Macskánként két év letöltendõt adnék gondatlanságért. Remélem, hogy kamu kérdés, és ilyen idióták nincsenek.
Nyugi, ez csak egy szerencsétlen, aki nem tudja mit csináljon (bocsi kérdezõ), nem kell leharapni a fejét!! Jó ötlet lenne mondjuk orvoshoz vinni.....
Nem értek egyet a harmadikkal. Ha betegrõl van szó, akkor orvoshoz kell vinni, nem kínozni. Legyen szó emberrõl, állatról. Aki ezt önmagától nem tudja, az ne tartson állatot. Arra gyanakodtunk, hogy kiszáradás? - ez is szép. Már nem gyanakodtok? A hányás hasmenés következménye lehet a kiszáradás, ami életveszélyes. Önmagában a hányás is súlyos, azonnali gyógykezelést igénylõ tünet. Oka sok minden lehet. Pl. gyomorhurut, mérgezés, fertõzések, ezer más. Mondjuk azt nem tudom, hogyan számolt be a macska arról, hogy szédül. Mert ha arra írod, hogy dülöngél, bizonytalan a járása, na akkor tényleg nem értem, mi a fenére vártok.
Tényleg mindenképp orvos, mert így látatlanba nem igazán tudunk mit mondani. (lehet akár bélgyulladás is, ami nem játék).

A húgom (8 éves) már egy hete folyamatosan csak köhög (és nincs megfázva), percenként 3-mat ez mért van? , doki hoz nem nagyon szeretnénk el vinni mert félünk hogy műteni kel, a macskának lehet valami köze hozzá?

Legjobb válasz: 1. Ha egy GYEREK folyamatosan köhög, akkor orvoshoz kell vinni. 2. Nem értem, hogy jön ide, hogy müteni kellene, köhögést NEM mütéttel gyógyitanak. 3. A macska megint nem egésze világos, hogy hogy jön a képbe, eddig nem volt? Mert akkor esetleg lehet allergia is.

1. Ha egy GYEREK folyamatosan köhög, akkor orvoshoz kell vinni. 2. Nem értem, hogy jön ide, hogy müteni kellene, köhögést NEM mütéttel gyógyitanak. 3. A macska megint nem egésze világos, hogy hogy jön a képbe, eddig nem volt? Mert akkor esetleg lehet allergia is.
Jézusom, féltek, hogy mûteni kell, ezért inkább fuldokoljon otthon? Nagyon felelõtlen szüleid vannak. És ha mûteni kell, akkor mi van? Jobb, mint ha megfullad nektek otthon, nem?
Ha allergiás lenne a macskára, akkor valószínû, nemcsak köhögne, hanem erõteljesen prüszkölne is a húgod. Ha "csak" köhög, az lehet mellhártya, vagy tüdõgyulladás, vagy esetleg a hangszálakkal, torokkal kapcsolatos problémák. Akármi is, mindenképp orvosi vizsgálatot igényel, hogy a megfelelõ gyógyszer, és kezelés megállapítható legyen. Ha éppen mûtét, akkor mûtét, de ez az általad írtak alapján szinte kizárt.
A szülõk hol vannak? Nem hallják, hogy köhög a húgod? Ti hol éltek valami embertõl elzárt településen, mi az hogy mûteni kell, ki mondta ezt a hülyeséget? Hogy jön ide a macska? Te hány éves vagy?
Márpedig doki... Ha nincs is megfázva, és semmi komolyabb baja, "csak" allergia, akkor is mindenképp doki, egy asztmás rohamban akár meg is lehet fulladni.
Mi az, hogy mûteni kell?? Miért kéne?? Bármi lehet, gyermekorvoshoz kell vinni, felír egy gyógyszert és jólvan... Nagy hülyeség amit csinálsz, vagy amit a szüleid csinálnak.
Pedig vigyétek el, mert lehet belõle nagyobb baj is. Nem kéne kivárni.
Nagyon felelõtlenek vagytok, ha nem viszitek orvoshoz a Húgod!!!
Ez kéremszépen allergia, méghozzá a macskára. Vagy a macskának kerestek új gazdit, vagy orvoshoz mentek és gyógyszerrel kezelitek a problémát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!