Találatok a következő kifejezésre: A macskám fog Mit csináljak (2 db)

A macskám szülni fog? Mit csináljak? Gyorsan megy az ilyen, vagy hogy? Jobb ha egyedül hagyom vagy inkább ne?

Terhes a cicám, reggel óta jön utánam mindenfelé, enni adtam neki, aztán nem volt hajlandó kimenni a házból, bújt volna be a szekrény polcára, az ágy mögé, most a spájzba bújt el egy dobozba, nem tudom kiszedni se onnan. Mit csináljak vele ha szülni fog? Minden jól fog menni? Nem lesz baja? Több kiscicája is volt már de a szomszéd házban szülte ?ket mindig ami egy romhalmaz, most nem oda ment. De azóta volt hogy nagyon beteg volt, nem tudom rendben lesz-e ha egyedül hagyom, de azt sem tudom mit tehetnék, anyum csak délután jön haza, ? az egyetlen aki ért a macskákhoz nálunk.

Legjobb válasz: elvileg mindennek rendben kell lennie. Az enyém amikor szült mindig otthon voltam vele, csinálatam neki egy dobozt, beletettem rongyot, és azon szült meg. Néha meg is simogattam de kiscicákhoz nem szabad hozzáérni. Enni és innivalót is tettem a közelébe.

elvileg mindennek rendben kell lennie. Az enyém amikor szült mindig otthon voltam vele, csinálatam neki egy dobozt, beletettem rongyot, és azon szült meg. Néha meg is simogattam de kiscicákhoz nem szabad hozzáérni. Enni és innivalót is tettem a közelébe.
Ideális esetben minden megy magától, a cicák könnyen megoldják a szülést. Van, amelyik igényli, hogy a közelében legyél, van amelyik elbújik, hogy ne zavarják. Érdemes neki készíteni valami kuckót, puha rongyokkal kibélelve, ezt vagy örömmel veszi, vagy keres magának más helyet. A kicsiket általában egy darabig rejtegeti az anyjuk, nem szabad erõltetni, hogy lásd õket, megfogni pedig valóban nem szabad õket.Azért érdemes a közelében lenni, hogyha valami probléma adódik, tudj orvost hívni, de reméljük, erre nem lesz szükség.

Mit csináljak ha a macskám madarat fog? Komoly válaszokat kérek!

Tegyek csengőt a nyakába?

Legjobb válasz: Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetõnél, kapja el õket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni errõl úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor elõfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengõt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.

Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetõnél, kapja el õket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni errõl úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor elõfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengõt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.
Semmit ne tegyél. Ez az élet rendje.
A macska ragadozó. Ez van.
Semmiképp ne tegyél csengõt a nyakába mert egy idõ után megkattan tõle, nem bírja a hangját.
Ügyes :) )) Nem tudsz mit tenni, ragadozó állat, vadászik, ennyi. Biztos fog egereket, egyéb rágcsálókat is, csak a madarak látványosabbak.
A kérdező hozzászólása: Nem a madáretetõnél foglya el, hanem csak repül az udvaron, a macsek felugrik és a madárnak annyi
Locsold le, vagy tekerj valami szúrós izét mindenhova! A madáretetõt vékony ágra rakd, de ne essen le.Vagy tartsd bent amíg haza nem érsz.
Zöldikét? Legyél neki hálás, én falra másztam tõle. Lehet fog egeret is, de istenem, macska, ami színes, tollas és hangot ad ki persze, hogy jobban érdekli :D A madarak megtanulják, hogy macska van ott, nem szabad oda menni. Amit eddig elkapott egyébként sem élt volna örökké, ezt fel lehet fogni negatívumként a macskáknál; vadásznak, sportszerûen, agresszívan és sikeresen. Az okosabb/"figyelmesebb"/rátermettebb tollasok megmenekülnek és szaporodnak (attól függetlenül te látod-e). Relax.
A kérdező hozzászólása: Fakopáncsot, zöldikét, rigót, ez mindent megfog... egy rozsdafarkút ami a MI házunknál lakott. Nem értem miért madarat, miért nem egeret fog?
Hagyd, elmennek maguktól a tollas kis ébresztõk. Az én cicóm is elkapkodott párat. Miután eltûnt beletelt fél évbe, ha nem többe, mire visszajöttek. -.-' csak én ennek nem örülök speciel.
A macska ragadozó állat. A vérében van, - fõleg ha kicsi -akkor fedezi fel az élet minden számára fontosságát. Az egeret és mindent meg fog tapasztalni mire 2 éves lesz. Akkor már tudni fogja, hogy a béka nem kell, a giliszta esõ után a járdáról nem kell, amit le kell vadászni az a madár és az egér. Örülj neki, hogy egészséges a cicád.
Nem tudsz nagyon tenni semmit. idõvel majd a madarak elmennek a veszélyforrás miat. nekem kutyám van. madarat, sünit, vakondot, egeret, patkányt, macskát de még gyíkot is fogot már. nem tudsz mit csinálni a vérükbe vanamikor ide került napiszinten hozta az elkapott állatokat, de meg nem ette. mamár nagyon ritkán kap el valamit mert az állatok megtanulták, hogy job elkerülni az udvart
A szomszédom tett a macskájára csengõt, ami kb. 1 hétig volt rajta. A környékbeli kutyák a csengõ hangját hamarabb összekötötték a macsekkal mint a madarak. Csóri szerintem fogyott egy fél kilót a hét alatt, annyira át lett mozgatva:)
Akkor simán locsold le. Vagy köss valami nehezet a lábához amitõl nem tudna felugrani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!