Találatok a következő kifejezésre: A macskám fog Mit (26 db)

Miután a macska fogai kihullottak (fogváltás), kb. mennyi idő múlva bújnak ki az új fogai? Kell valamit változtatni az étrendjén? Mit egyen?

Legjobb válasz: nm egyszerre hullanak ki a fogai, hogy úgy nézzen ki mint valami 80 éves nagyi akinek nincs foga. Nyugi, mindig lesz foga amivel tud rágni, esetleg fõt húst fõzz meg neki forró vízben, és az akkor könnyen lejön a csontról, én most azt adom a cicámnak, neki is fogváltásos napjai vannak.

nm egyszerre hullanak ki a fogai, hogy úgy nézzen ki mint valami 80 éves nagyi akinek nincs foga. Nyugi, mindig lesz foga amivel tud rágni, esetleg fõt húst fõzz meg neki forró vízben, és az akkor könnyen lejön a csontról, én most azt adom a cicámnak, neki is fogváltásos napjai vannak.
Nekem rögtön jött a köv fog, végülis az nyomja ki a régit, v nem? Amúgy ha úgy látod tudja enni az eddigi kaját, akkor nem kell semmi.
Az én cicám is most van fogváltós idõszakában. Ugyanúgy majszol, mint eddig. Nem is vettem volna észre, ha nem játék közben potyog az orrom elé a foga. Elõször megijedtem, hogy mitõl jött kis ennyitõl a foga, aztán rájöttem, hogy valószínûleg váltja a fogait :)

Mit csináljak ha a macskám madarat fog? Komoly válaszokat kérek!

Tegyek csengőt a nyakába?

Legjobb válasz: Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetõnél, kapja el õket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni errõl úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor elõfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengõt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.

Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetõnél, kapja el õket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni errõl úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor elõfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengõt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.
Semmit ne tegyél. Ez az élet rendje.
A macska ragadozó. Ez van.
Semmiképp ne tegyél csengõt a nyakába mert egy idõ után megkattan tõle, nem bírja a hangját.
Ügyes :) )) Nem tudsz mit tenni, ragadozó állat, vadászik, ennyi. Biztos fog egereket, egyéb rágcsálókat is, csak a madarak látványosabbak.
A kérdező hozzászólása: Nem a madáretetõnél foglya el, hanem csak repül az udvaron, a macsek felugrik és a madárnak annyi
Locsold le, vagy tekerj valami szúrós izét mindenhova! A madáretetõt vékony ágra rakd, de ne essen le.Vagy tartsd bent amíg haza nem érsz.
Zöldikét? Legyél neki hálás, én falra másztam tõle. Lehet fog egeret is, de istenem, macska, ami színes, tollas és hangot ad ki persze, hogy jobban érdekli :D A madarak megtanulják, hogy macska van ott, nem szabad oda menni. Amit eddig elkapott egyébként sem élt volna örökké, ezt fel lehet fogni negatívumként a macskáknál; vadásznak, sportszerûen, agresszívan és sikeresen. Az okosabb/"figyelmesebb"/rátermettebb tollasok megmenekülnek és szaporodnak (attól függetlenül te látod-e). Relax.
A kérdező hozzászólása: Fakopáncsot, zöldikét, rigót, ez mindent megfog... egy rozsdafarkút ami a MI házunknál lakott. Nem értem miért madarat, miért nem egeret fog?
Hagyd, elmennek maguktól a tollas kis ébresztõk. Az én cicóm is elkapkodott párat. Miután eltûnt beletelt fél évbe, ha nem többe, mire visszajöttek. -.-' csak én ennek nem örülök speciel.
A macska ragadozó állat. A vérében van, - fõleg ha kicsi -akkor fedezi fel az élet minden számára fontosságát. Az egeret és mindent meg fog tapasztalni mire 2 éves lesz. Akkor már tudni fogja, hogy a béka nem kell, a giliszta esõ után a járdáról nem kell, amit le kell vadászni az a madár és az egér. Örülj neki, hogy egészséges a cicád.
Nem tudsz nagyon tenni semmit. idõvel majd a madarak elmennek a veszélyforrás miat. nekem kutyám van. madarat, sünit, vakondot, egeret, patkányt, macskát de még gyíkot is fogot már. nem tudsz mit csinálni a vérükbe vanamikor ide került napiszinten hozta az elkapott állatokat, de meg nem ette. mamár nagyon ritkán kap el valamit mert az állatok megtanulták, hogy job elkerülni az udvart
A szomszédom tett a macskájára csengõt, ami kb. 1 hétig volt rajta. A környékbeli kutyák a csengõ hangját hamarabb összekötötték a macsekkal mint a madarak. Csóri szerintem fogyott egy fél kilót a hét alatt, annyira át lett mozgatva:)
Akkor simán locsold le. Vagy köss valami nehezet a lábához amitõl nem tudna felugrani.

S. O. S . Mikor fog fialni a macskám?

A macskám már régóta vemhes ( pontosan nem tudom mióta) Egész nap fekszik a szalmába már vagy egy hete. A hasába mozognak a kismacskák , a cicijéből még nem jön tej . De a hasába a kis macskák állandóan mozognak. Szerintetek mikot fialhat meg ?

Legjobb válasz: Ha olyan nagyon jól tudod, akkor minek kérdezted? És mit fogsz csinálni azzal az alomnyi kiscicával? Agyonütöd, menhelyre adod, elajándékozod, netán megtartod mindet, és nézed, ahogyan évente kétszer lefial mindegyik? Ivartalanítsd a macskát, az lesz a legjobb mindenkinek, és nem kell többé figyelni, hogy ne legyen vemhes. Tartozol ennyivel szerencsétlen állatnak, hogy ne kelljen átélnie a szülés és egy alom felnevelésének megterhelõ feladatát.

"Ja, bocsánat nem szóltam, mert a te macskád olyan intelligens, hogy miközben a szervezete teljesen kimerül, tud majd örülni az olyan apróságoknak, mint hogy a kisfia megtanul járni..." LOL
Te nem Judit vagy véletlenül?:) Van egy ismerõsöm, az szokta posztolgatni a tonnányi kiscicát, amiken már alig tud "túladni". Bár, elég provokáló, kamukérdésnek tûnik, mert ha már egyszer szült a cica, akkor nem tennél fel ilyen kérdést. Ha meg nem, akkor...sajnálom azt a sok kiscicát, akiket az "unokáid" fognak szülni és valószínûleg szörnyû haláluk lesz....
Értem én, hogy szereted a macskádat, de nem árt nem elfelejteni, hogy nem emberrõl, hanem egy ösztönlényrõl beszélünk. A macska nem azért párzik, mert szeretne anya lenni, hanem mert az ösztönei ezt diktálják a fajfenntartás érdekében. A macska nem örül, ha a kiscicái kinyitják a szemüket, járni kezdenek, és nem az anyai örömök miatt gondoskodik a kicsinyeirõl, hanem az alapvetõ életbenmaradási ösztön miatt. Egy macska nem örül annak, ha vemhes lesz, nem élvezi az aktust sem. Mindkettõ fájdalmas neki, és rettentõen megerõltetõ. Ha macska minden tüzelésnél vemhesül, számíthatsz rá, hogy nem lesz hosszú élete. Ha olyan nagyon szeretnéd a macskádat, nem elletnéd agyba fõbe. Ja, bocsánat nem szóltam, mert a te macskád olyan intelligens, hogy miközben a szervezete teljesen kimerül, tud majd örülni az olyan apróságoknak, mint hogy a kisfia megtanul járni...
A nõk sem szülnek minden alkalommal, hanem védekeznek! A macskáknál a legjobb védekezõ eszköz az ivartalanítás! Vagy nálatok is 15-en vagytok testvérek és 13 évesen te is szülni fogsz? Légyszíves olvass utána a dolgoknak, ennyire nem lehetsz buta.
Ha olyan nagyon jól tudod, akkor minek kérdezted? És mit fogsz csinálni azzal az alomnyi kiscicával? Agyonütöd, menhelyre adod, elajándékozod, netán megtartod mindet, és nézed, ahogyan évente kétszer lefial mindegyik? Ivartalanítsd a macskát, az lesz a legjobb mindenkinek, és nem kell többé figyelni, hogy ne legyen vemhes. Tartozol ennyivel szerencsétlen állatnak, hogy ne kelljen átélnie a szülés és egy alom felnevelésének megterhelõ feladatát.
A kérdező hozzászólása: Az körzeti orvosunk képzeld azt mondta ( hogy õ perpillanat nem tud az én macskámmal foglalkozni , mert olyan sok dolga van hogy nem fér bele egy ultra hang, se az hogy lejöjjön házhoz. Persze a kellõ oltásokat beadjuk a kicsiknek (de ezeket csak anyukámék tudnák megmondani) .Szóval akkor csak a jeleit szeretném megkérdezni a fialásnak . Hogy mi jellemzõ ilyenkor a cicák pihenésére stb.
Nyugtalan lesz, fészkelõdik, bújkál.De nem messzire megy el, csak hogy szem elõtt legyen, mégis kicsit takarásban, legalábbis az én cicám így csinálta.Kereste a közelséget, bebújt a közelünkben az általa kiválasztott helyre
A kérdező hozzászólása: köszi a haszon válaszodat . erre nem is gondoltam. hát az enyém nem csinálja ezt. õ amúgy is "magányos farkas" volt :D Annyiba igaz hogy már vagy 5 napja ugyan azon a helyen pihen egész nap.és a hasába nagyon nagyon mozgolódnak a cicák .köszönöm még egyszer
A kérdező hozzászólása: házi macska, és általában akkor csinálják fel , mikor véletlenül kiszökik. Igen fialt már egyszer, de akkor észre sem vettük hogy vemhes és csak egyet fialt. A testvérének volt 4 macska, õ is így volt vele , hogy ha kiszökött csak akkor csinálták fel . De õt azóta megmérgezték -.- Az én macskám nem olyan mint a többi . Kiskora óta ki van nyalva a feneke . Nem fog agyba fõbe fialni . Most már tudom mikor van a tüzelési idõszaka, és akkor nem lesz sûrûn kiengedve, Probléma megoldva :) És arra lennék kiváncsi (mivel tavaly nem figyeltem a fialás jeleit) hogy normális e az , hogy állandóan fekszik, pihen. Az elõkészített helyen a szalmába . Nagyon feltûnõen mozognak a hasába a cicák tegnap óta, és nagyokat is sóhajt . Szerintetek mikor fialhat meg ?
Macska aids ellen védekeztek? A kislányodat hogy óvod a betegségektõl? Vagy ezekrõl nem is hallottál? Vidd el orvoshoz ultrahangra, szerinted innen látom mikor fog elleni?
A macska vemhessége 58-70 nap. Annyira régóta nem lehet vemhes, mert kb 1 hónapja kezdõdött a párzási idõszak, elõtte rossz idõ volt.tehát valószínû 1 hónapos vemhes lehet, vagy max másfél. Szerintem van még idõ az ellésig.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok csak olyan izgatott vagyok, annyiféle információt hallottam már , igen igazad van lehet hogy amit az elsõ válaszoló mondott igaz. Eszembe se jöhet az ivartalanítás, mivel nagyon szeretem az állatokat.Az állatok a mindeneim a most vemhes macska a "lányom" . És soha a büdös életben nem szeretném elvenni azt az örömöt a "lányomtól" hogy "anya" lehessen. Szinte minden nõ túl esik rajta, ezen a csodás élményen hogy gyermeke lehessen, bár fájdalmas de megéri . Egyébként nem kéne fáradoznia a cicámnak, mert minden percben ott lennék mellette . Tavaly mikor fialt ott voltam a fialásnál , a nevelésnél . Tisztább körülmények közt éltek mint az emberek , mert magyarul a feneküket kinyaltam . Ha a szemük csipás volt a huzatos hely miatt , kamilla teával minden fél órában takarítottam , ha mehetnékük volt már 2 hónaposan a cicáknak , egyszerre 5 macskával fogócskáztam az udvaron . És bár nekem is és a "lányomnak" is megerõltetõ volt , de örülök hogy így történ , mert bár 2 hónapra(az elajándékozásuk elõtt) "nagymama" lehettem, és ennél nem volt nagyobb örömöm a világon. Így az ivartalanítás KIZÁRVA :)
Igen kb 60-68 nap... melyik macska mikor fial. Az enyém még mindig terhes, nagyon pici még a hasa, úgyhogy még várnom kell. Viszont a barátnõmé már megfialt.
Na ezaz, akkor minek írigatsz ide ha tudod a választ? Egyébként ha interneten utána nézel, megtalálod szerintem 5féleképpen hogy hány nap.Én csak hozzávetõlegesen írtam hogy ne 5hónapra gondolj... De mivel okos vagy biztos megoldod majd a dolgaid...
A kérdező hozzászólása: Bocsi .rosszul vagy informálva. a vemhességi idõszak 60-68 napig tarthat. és a macskám kb 2 hónapja tüzelt . De azért köszi.
Úristen hogy milyen emberek vannak! Kedves kislány, inkább babáznál mint kisállatok sorsával szórakoznál!!!! Mondanád azt hogy "anyuciék nem adnak az ivartalanításra pénzt".... Ami meg az állatorvost illeti... oltani a kicsiket majd lesz ideje??? és mért nem a doktorbácsit kérdezed hogy mikor szülhet meg??? Jah és becsülendõ a 7-es illetve a 12-es hozzászólók!!! Mindkettõjüknek teljesen igaza van. Jah és ami azt illeti: GOOGLE a barátod:)


A macskám fialni fog, mit tegyek?

Sajnos, a szüleim nincsenek itthon, és csak este érkeznek meg, de a macskám már egy ideje vemhes és először csak nyirvogott, most meg már nyitott szájjal liheg. Mit tegyek? Miben tudnék neki segíteni? (Találtam a földön pár vér foltott, de még nem történt semmi)

Legjobb válasz: Szerezz egy dobozt, béleld ki és tegyél mellé vizet. Lehet, hogy el fog bújni, próbáld meg azért szemmel tartani, nehogy valami baj legyen ellés közben.

Szerezz egy dobozt, béleld ki és tegyél mellé vizet. Lehet, hogy el fog bújni, próbáld meg azért szemmel tartani, nehogy valami baj legyen ellés közben.
A kérdező hozzászólása: Az már megvolt, de egyszerûen nem tudom abban maradtatni. Mindig visszamegy az anyjához egy fotelba.
Akkor tegyél alá törölközõt. Többet nem nagyon tudsz tenni, szerintem :/
A kérdező hozzászólása: Oké, azt hiszem rendben lesz. :) Azért lehet még kiáltani fogok itt. :)
Na mi történt ? :) Remélem minden rendben ment
A kérdező hozzászólása: Megszülettek a picik. :) Kicsit aprócskák mint általában szoktak, pedig nem koraszülöttek, de rendben vannak. :)

Ha most elvinném a macskámat, hogy kapjon meg minden oltást, miket fog kapni és kb mennyibe fog kerülni?

Tudom, kb minden orvosnál másak az árak, de úgy nagyjából.

Legjobb válasz: Számíts úgy 6-8 ezer körül.

Számíts úgy 6-8 ezer körül.
igen, 6000 az átlag szerintem, de olcsóbbat is kifoghatsz.
A kérdező hozzászólása: Az nem is sok, én azt hittem, hogy kb 30.000Ft :D 5 macskám, úgyhogy már tettem félre a pénzt, hogy elég legyen, de úgy látszik olcsóbban megúszom. Köszi a válaszokat!
Állatorvostól függ. Én tegnap vittem el a 2hónapos cicámat és 4500ft-volt és egy oltást kapott, 5betegség ellen.

Mit tegyek, ha a macskám "ragadozó foga" kitört?

A Macskámnak ki tört a ragadozó foga, és a másik meg befelé áll. Mikor kitört a foga a másik még, akkor nem volt görbe. Talán lehet hogy az a baj, hogy idős? (7 Éves) És lesz valamilyen baja, attól hogy kiesett a foga? Milyen ételeket adjak neki? ( mert sajnos egeret igy nem tud fogni) Kérlek, Normális válaszokat adjatok. Köszönöm, előre is.

Legjobb válasz: Mostantól, csak pépes ételeket fog tudni megenni.

Mostantól, csak pépes ételeket fog tudni megenni.
Tehát a szemfogát elvesztette, se baj maradt még ott elég amivel tud rágni. Az egerészést ne bánd, mert az túl veszélyes (pl.mérgezett)! Konzerv, száraz, házi fõtt meglátod, hogy melyiket eszi szívesebben és azt add neki :-) Amúgy még nem idõs csak már kezd érett korba lépni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:) most megnyugodtam.:D
Drágám, azt úgy hívják, szemfog. Nem lesz baja, csak nem fog olyan jól rágni.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nekem amerikai rövidszõrû macskám van. Az is elél olyan sokáig?
A kérdező hozzászólása: A mi macskánknak van esze. Mikor meglátja, hogy jönne az állatorvos, egybõl elbújik, vagy elszökik, soha nem tudjuk beoltatni. Megfogni, sajnos nem lehet, akkor mikor fél, mert nagyon karmolászik.
sima házimacskák. oltottak, ivartalanítottak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. A macskám egyszer voltuk leszedettni a fogkövet. Akkor az nem lehetséges hogy nagyon öreg és ezért van? Utolsó! Neked milyen fajta macskád van?:) Nagyon örülnék, ha addig élne az én macskám.:D
Az egér a lehetõ legrosszabb táplálék a macskának, sõt veszélyes is, hiszen lehet mérgezett. 7 éves nem idõs, az én macskáim 19 és 21 évesek. és vidámak fiatalosak. Vidd oprvoshoz, hátha meg lehet menteni a másik fogát. Fogkövet mikor szedetted le utoljára? mert az is lehet gond
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:D

A macskámnak most vettem észre hogy a bal oldalt fel van püffedve a pofija. Valószínűleg begyulladt a foga, mit tegyek?

Nincs pénzem dokihoz vinni, vettem neki puha kaját,adtunk neki egy nagyon picike Maripent. Van ötletetek mit csináljak hogy javuljon neki?(majdnem 1 éves a cica)

Legjobb válasz: Szia! Ha rossz a foga és nem csak be van gyulladva a fogín, akkor nem nagyon tudtok vele mit csinálni. Akkor nagyon fog szenvedni és nem hiszem, hogy egyhamar elmúlna neki. Lehet akkor csak az egész szája elfertõzõdik és akkor még rosszabb lesz dokihoz vinni. Egyenlõre szerintem próbáljatok egy kis kamillateát bele erõltetni, hátha segít a gyulladáson.

Szia! Ha rossz a foga és nem csak be van gyulladva a fogín, akkor nem nagyon tudtok vele mit csinálni. Akkor nagyon fog szenvedni és nem hiszem, hogy egyhamar elmúlna neki. Lehet akkor csak az egész szája elfertõzõdik és akkor még rosszabb lesz dokihoz vinni. Egyenlõre szerintem próbáljatok egy kis kamillateát bele erõltetni, hátha segít a gyulladáson.
A kérdező hozzászólása: és nem tudod vidéken mennyi lenne ez az állatorvosnál? megpróbálom a teát holnap.Remélem rendbe jön:(
A kérdező hozzászólása: Nincs megkarmolva a macska, nem láttam hogy baja lenne. Csak most hogy bedagadt. Kinti cicák de eddig nem volt baja neki. Megnézem a tea hogy hat és a gyógyszer, ha nem akkor elviszem ill. felhívom mennyi lenne és kijön. Kullancsot szoktak összeszedni de ott nem volt neki, és tényleg eddig semmi:(
19:08 vagyok Nekünk se látszott rajta semmi, úgyhogy ez nem garancia. Mikor megoperálta a doki, akkor mutatta meg a karmolást, amibõl kiindult a fertõzés, annak a nyoma ott volt a tályog mélyén ellilulva. Számolj ezzel az eshetõséggel is, csak azért írtam. De reménykedjünk benne, hogy a foga, az kisebb baj. Jobbulást kívánok neki, vigyázz rá! Szép estét!
A kérdező hozzászólása: Holnap körbevizsgálom a cicát, és köszönöm!
Mennyi idõs a cicád? Nem lehet, hogy nõ a foga, és attól van feldagadva a pofija? Az összes kandúrmacskámmal végigszenvedtük a fogzást, hatalmas, gennyes kelés lett a pofijukon kívül, amit egy idõ után vagy kikapartak, vagy én lyukasztottam ki, de rettentõ büdös genny folyt belõlük, és egy idõ után elmúlt. Egyik macskám sem volt még kint, szval biztosan nem más macska karmolása volt...egyszerûen csak a fogváltás okozta. Kilyukad, és kész. Le kell fertõtleníteni, nem szaglászni, mert büdös, és többször is kitisztogatni a sebet. Kis szerencsével megúszod egy keléssel. :)
A kérdező hozzászólása: Nem ez nem "hólyag", inkább olyan mint amikor a fél arca az embernek feldagad. De nem a foga mert ez kívül van. Barátom segít, és csütörtökön elviszem a dokihoz. Amúgy 1 éves majdnem a cica. Kissé gebe bár nagyon sokat eszik:) Aki írta hogy vitte a cicát a dokihoz és mûteni kellett, megkérdezhetem mennyiért csinálta? Mert 5 ezer ft-om lesz rá, remélem ennyibõl megtudja gyógyítani a doki.

Megrázta a macskát az áram mert elrágott egy vezetéket! Mi baja lesz? Mi fog vele történni?

Gyorsan ki lett húzva a konnektorból, de minden szikrázott, ő meg csak ott feküdt a földön és nyervogott. Szörnyű volt. Nagyon megijedtem, még a kezem is remeg. De túlélte, fekszik, piheg.. Eszembe se jutott volna, hogy elrágja, sosem csinált ilyet pedig régóta itt van. Kérlek ne szóljatok le, hogy nem figyelek oda, meg rossz gazdi vagyok, baleset volt. :( 21/l

Legjobb válasz: Akkor legalább hívj fel egy állatorvost, és mondd el neki mi történt, valamennyit biztos tud segíteni/ tanácsolni telefonban is!

Akkor legalább hívj fel egy állatorvost, és mondd el neki mi történt, valamennyit biztos tud segíteni/ tanácsolni telefonban is!
Állatorvos!
Hass a szüleidre pl. azzal, h megkérdezed tõlük, hogy fognak majd a tükörbe nézni, ha hagyják meghalni a cicát? Hívj fel orvost, de leginkább el kéne vinni. Nem tudom elképzelni, hogy mondjuk 2-3ezer Ft-ot nem tudnak dokira szánni! Én szoc. segélyen vagyok sajnos, de nem a cicán spórolok! Beteg, speciális orvosi táp kell Neki, ami 10 kg-os kiszerelésben a legolcsóbb, 16ezer Ft... Plusz a gyógyszerei. A cicádban belsõ folyamatok mehettek végbe szegényben, ha ilyen áramütést kapott. Így van, szívrohamot kaphat, bármi baja lehet, mert nem látszik kívülrõl! Nem Te vagy a hibás! Az enyém is örökké játszik az elektromos berendezések kábeleivel. Õ macska, játékot lát benne. Írd meg légy szí priviben, mi lett a cicáddal! Szorítok!
Nem az a bajom, hogy baleset érte, mert megtörténik, nekem is van cicám tudom, hogy virgoncok. Azzal van bajom, hogy nem viszitek orvoshoz. A felelõs állattartásba ez is beletartozik, mert õ csak RÁD és a szüleidre számíthat. Szép dolog, hogy befogadtátok de el kell vinni orvoshoz, hogy megnézze, nem történt-e vele komolyabb baj.
A kérdező hozzászólása: Egésznap annyit tudtam elérni, hogy felhívták az orvost, és hoztak a patikából injekciót amit ajánlott.
Szereltessetek fel Fi-relét, és soha nem fordulhat elõ ilyesmi, nemhogy a macskával de veletek se.Nem véletlenül kötelezõ a használata már minden újbekötésnél, valamint minden munkahelyen.Csak egy apró csípést érezni egy szempillantásig és a következõ pillanatban már áramtalanítva is van minden.Az egyfázisú Fi-relé kb ötezer forintba kerül, sokkal olcsóbb mint az orvos meg a temetés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd mondom a szüleimnek, hogy van ilyen lehetõség. Most már egyébként jobban van a cica, sétálgatott is, ivott is már, játszott a mancsával az egerével, remélem így is marad és jobban lesz :)
Na ennek örülök :) Szeretgesd, érezze hogy melette vagy. És vigyázz rá. És figyelgesd
Hogy van a cica?
A kérdező hozzászólása: Házimacska. Az utcáról fogadtuk be, nagyon jó helye van itt nálunk, kap enni, bent is lehet, ki is mehet, ahhoz képest mióta megtaláltuk és gebe volt, már kövér és látszik rajta, hogy szeret itt lenni. Nos, ezért tartunk macskát kedves utolsó elõtti. És mint írtam, sosem rágcsált semmit eddig. Kedves utolsó elõtti válaszoló azt az édesanyát is felelõtlennek nevezed és megkérdõjelezed, hogy rossz szülõ, és minek vállalt gyereket, akinek véletlenül baleset éri sajnos a gyermekét?? Többieknek: Kapott egyébként fájdalomcsillapító injekciót, mert apa vett a patikában, állatorvost hívta fel és õ ajánlotta mit, és a sebére is figyelünk.
Az allatorvos sem igazan tudna vele mit kezdeni, leginkabb infuziot kapna, es benttartanak megfigyelesen. Amit te tudsz tenni, az az, hgy figyelsz ra, szivritmuszavar fellephet, szoval nem hatrany, ha legalabb az alap ujraelesztessel tisztaban vagy, es a szajaban levo sebekre figyelsz, ne fertozodjenek el.
Mi a francnak tart állatot az olyan, aki nem tudja ellátni :( Már ne haragudj, de a szüleid felelõtlenek és nem te vagy az elsõ itt, aki azt írja, hogy a szülei nem engedik állatorvoshoz vinni az állatot, mert nincs pénz. Mi sem voltunk gazdagok, de az állaton sosem spóroltunk :(
Hívj fel egy állatorvost és kérd ki a véleményét! Itt nem tud senki segíteni. Cselekedni kellene! Látom nem számíthatsz a szüleidre.
A kérdező hozzászólása: Igen a szájánál látom hogy barna, tehát sebes, biztosan fáj neki :( Nem tudok mit tenni, a szüleim nem akarják orvoshoz vinni, mert nincs rá pénzünk, és kitartanak az álláspontjuk mellett, hogy úgysem tud vele mit csinálni az orvos sem. És tisztában vagyok vele, hogy akár bele is halhat, nagyon remélem, hogy nem fog! annyira sajnálom... :(
Hiába éli túl, szívritmuszavarai lehetnek áramütés után, ami adott esetben a halálát is okozhatja.
Állatorvoshoz kell vinni. Itt egy leírás: Áramütés Ha macskánkat áramütés éri ne nyúljunk hozzá, amíg a sokkot okozó áramforrást ki nem kapcsoltuk. A mellkas alsó részén, közvetlenül a könyöke mögött tapintsuk ki a szívverését. Ha a macskánk eszméletlen, ne próbáljuk újraéleszteni, hanem siessünk vele az állatorvoshoz. Ha a sokktól nem veszítette el is az eszméletét, elõfordulhat, hogy nyelvén vagy száján komoly égési sérüléseket szenvedett. Az állatorvos megvizsgálja, hogy van-e ilyen sérülése.
A kérdező hozzászólása: Gubbaszt fent a kanapén oda raktuk és pislog, néz nagyokat
azóta is csak fekszik a cicus, vagy már járkál is?
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondtam azonnal, de a szüleimmel élek, és õk azt mondták " nem tud vele mit csinálni, ez áramütés " Én pedig tõlük függök, nincs jogsim hogy bevigyem a városba
A kérdező hozzászólása: köszi, mostmár minden oké vele :) iszik, nyalogatja a kaját, rágni még nem nagyon tud, játszik is, és mivel mosakodni se nagyon tud szegénykém, belenyúl a vízbe a mancsával és úgy mosakodik. okos :)

Mikor fog fialni még menyi idő van hátra a macskámnak?

Fogalmam sincs mikor tüzelt. De félek valami baj van . Sokat tisztogassa magát (3-4 napja)3 napja a szekrény mögül jött elő 1-2 hete velem alszik pedig nem szokott teje is van kb 1-2 hete már 4-5 napja szemmel látható a kölykök mozgása a hasában tegnap este 38.0 volt ma reggel mértem újból a hőmérsékletét 37.3 volt fogalmam nincs mikor fog fialni mellette szeretnék lenni!!

Legjobb válasz: Hamarosan, készíts ki neki egy kényelmes dobozt, ládát vagy amibe beletud feküdni béleld ki neki (ha belemegy valószínû hogy lassan jönnie kell egyébként nem biztos hogy mellette leszel mármint hogy látod mert lehet hogy éjszaka fog épp azért hogy senki ne zavarja) Egyébként látszik hogy fáj neki? Valószínû hogy nem lesz baj a cicák általában megoldják.

Hamarosan, készíts ki neki egy kényelmes dobozt, ládát vagy amibe beletud feküdni béleld ki neki (ha belemegy valószínû hogy lassan jönnie kell egyébként nem biztos hogy mellette leszel mármint hogy látod mert lehet hogy éjszaka fog épp azért hogy senki ne zavarja) Egyébként látszik hogy fáj neki? Valószínû hogy nem lesz baj a cicák általában megoldják.

Mikor fog elleni a macskám?

A macskám ma van a 69. napjában, és fél órája tapasztalom, hogy nagyon bújik, zihál és nagyon ideges. Furcsa hangokat ad ki, és velem akar lenni. Beraktam a helyére, és most ott fekszik, nem jön ki. Mikorra várhatóak a kiscicák?

Legjobb válasz: bocsi, hogy érdemben nem tudok hozzászólni, nem értek hozzá. csak megakadt a szemem azon, hogy írtad veled akar lenni. Ha így van, magára ne hagyd, azt szeretné ha vele lennél a szülésnél! Szerintem hamarosan szülni fog. De ígérd meg, hogy szülés után ivartalanítod...:S:(

bocsi, hogy érdemben nem tudok hozzászólni, nem értek hozzá. csak megakadt a szemem azon, hogy írtad veled akar lenni. Ha így van, magára ne hagyd, azt szeretné ha vele lennél a szülésnél! Szerintem hamarosan szülni fog. De ígérd meg, hogy szülés után ivartalanítod...:S:(
Szerintem még ma éjszaka, vagy holnap meglesznek a kicsik:)
A kérdező hozzászólása: egy ideig nagyon túrt, most teljesen kiterült és liheg
na mi a helyzet, hogy van a cica?
A kérdező hozzászólása: persze, megírom majd.. forgolódik és így "horkol" .. De megérkeztek anyuék úgy h nem félek, két éve 10 kiskutyánk született:) és egyik sem halt meg.
juj, ez nagyon izgi :) Grat. a kiscicákhoz :)
persze, biztosan fájásai vannak szegénykének. Majd írj feltéten, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: 21:42 küöszönöm, megnyugattál, igen szereti ha simogatom neki.. ha abbahagyom jobban zihál!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! az normális hogy lihegve dorombol?
Nyugi, semmi gond nem lesz. Az én macskám is bújt, amikor ellett. Mindig jött utánam és szinte "beszélt" hozzám. Akkor beletettem egy dobozba, rongyot alá, és ha ott voltam vele, õ is ott maradt. :) Tavaly végignézték a gyerekek, hogy hogyan születik a kiscica, nagy élmény volt. Simizd a pociját, ha jó neki is, az enyém szerette.
elsõ vagyok, ezt olvasd el, pár dolgot leír. http://www.amacska.hu/cikkek/tenyesztes/az_elles
A kérdező hozzászólása: itt van mellettem ne aggódj elsõ válaszoló! Igen, ivartalanítani fogjuk! Csak hát szép élmény, de elég egyszer!:) 2 válaszoló: Igen, gondoltam h a 70. nap környékén fognak megszületni. Egyre gyorsabban lélegzik és nagyon feszes a hasa! Kicsit félek hogy baja lesz, mert egyedül vagyok itthon, nincsenek itthon a szüleim.:S
Bármelyik percben, mert a 71. napig meg fognak születni. Sokszor már a 63-66. napon is megszületnek.
ha gond van hívj állatorvost. am minden tökéletesen megy, maradj vele, lehet ragaszkodó típus, és nélküled nem fog szülni ami gond is lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!