Találatok a következő kifejezésre: A macskám fog (98 db)

Miután a macska fogai kihullottak (fogváltás), kb. mennyi idő múlva bújnak ki az új fogai? Kell valamit változtatni az étrendjén? Mit egyen?

Legjobb válasz: nm egyszerre hullanak ki a fogai, hogy úgy nézzen ki mint valami 80 éves nagyi akinek nincs foga. Nyugi, mindig lesz foga amivel tud rágni, esetleg fõt húst fõzz meg neki forró vízben, és az akkor könnyen lejön a csontról, én most azt adom a cicámnak, neki is fogváltásos napjai vannak.

nm egyszerre hullanak ki a fogai, hogy úgy nézzen ki mint valami 80 éves nagyi akinek nincs foga. Nyugi, mindig lesz foga amivel tud rágni, esetleg fõt húst fõzz meg neki forró vízben, és az akkor könnyen lejön a csontról, én most azt adom a cicámnak, neki is fogváltásos napjai vannak.
Nekem rögtön jött a köv fog, végülis az nyomja ki a régit, v nem? Amúgy ha úgy látod tudja enni az eddigi kaját, akkor nem kell semmi.
Az én cicám is most van fogváltós idõszakában. Ugyanúgy majszol, mint eddig. Nem is vettem volna észre, ha nem játék közben potyog az orrom elé a foga. Elõször megijedtem, hogy mitõl jött kis ennyitõl a foga, aztán rájöttem, hogy valószínûleg váltja a fogait :)

Kell-e mosni a macska fogát?

Legjobb válasz: sztem nem

sztem nem
Csak annyira, mint egy halnak kell-e innia!
Eddig is kibirtak a macskak, hogy nem volt mosva a foguk most miert is kene? Ekkora hulyeseget, mar bocs!
ennyi hülye kérdést:D:DD:
jogos a kérdés, de a következõ a helyzet! Régen a macskák igazi húst kaptak. Illetve faluhelyen most is. Így annak marcangolása közben automatikusan tisztult a foguk, és jön le a lepedék. Ezek miatt a modern kaják miatt van ez a sok fogprobléma. Ugyanis az elõre gyártott tápok, nedves étel miatt alig kell rágniuk. Némileg a száraz táp rágása közben lejönnek a lepedékek, de az sem az igazi. A rágás melett a fokozott nyáltermelés, ami tisztítja a fogakat. Tehát egy héten egyszer minimum érdemes egy nagy darabb húst adni neki. Mondjuk a vasárnapi húslevesben fõtt húsból. Egy jókora darabot. Vagy a csirkecombot félig lerágod és a többit úgy, ahogy van oda adod. Nem kell megrágni neki :-)). És, ha pofákat vág akkor is az legyen aznapra a vacsora. Ugyanis így használja a tépõfogait és fokozódik a nyáltermelés. Ez bõven elég a fog tisztántartásához.
Lehet kapni csirke, kacsa fejet, nyakat, hátat. Leforrázva , nyersen oda lehet adni. Remek fogkefe.

A macskám elleni fog, csináltam neki helyet ahova ellhet, de van még két macskám rajta kívül. Hogyan oldjam meg, hogy a másik két macska ne feküdjön oda?

Legjobb válasz: Úgy ,hogy beviszed!!! Vagy he már eleve bentiek akkor elkülöniteni egy másik szobába. És aztán IVARTALANITÁS!!!!

Úgy , hogy beviszed!!! Vagy he már eleve bentiek akkor elkülöniteni egy másik szobába. És aztán IVARTALANITÁS!!!!
A kérdező hozzászólása: Kinti cicák.
Szia. Nekem is van kint macskám, és ráadásul rajta kívül még van 2. Én is szoktam neki helyet csinálni ahova általában le is ellik. A többi macska meg, lehet hogy belefekszik de akkor amikor érzik hogy elleni fog akkor már nem fekszenek oda. Ez az Én cicámat nem befolyásolja a picikkel szemben amikor érzi a többi macska illatát ( ami a mi cicánk! Remélem hogy tudtam segíteni.
És akkor nem lehet bevinni õket??
Az nem jutott eszedbe, hogy több helyet is csinálj neki? Aztán majd kiválasztja azt a helyet, amit kényelmesnek ítél, aztán reménykedj, hogy nem a szomszéd padlása lesz az. (De ivartalanítani kéne és rögtön nem lenne ilyen problémád.)


Mit csináljak ha a macskám madarat fog? Komoly válaszokat kérek!

Tegyek csengőt a nyakába?

Legjobb válasz: Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetõnél, kapja el õket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni errõl úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor elõfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengõt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.

Ha állandóan egy helyen, mondjuk elhelyezett madáretetõnél, kapja el õket, akkor valahogy elkeríteni azt megoldás lehet, a macskát lenevelni errõl úgysem lehet. Ha ez nem megoldás és tényleg sokszor elõfordul, akkor esetleg meg lehet próbálni a csengõt, de nem tudom, ez mennyire zavarja a macskát.
Semmit ne tegyél. Ez az élet rendje.
A macska ragadozó. Ez van.
Semmiképp ne tegyél csengõt a nyakába mert egy idõ után megkattan tõle, nem bírja a hangját.
Ügyes :) )) Nem tudsz mit tenni, ragadozó állat, vadászik, ennyi. Biztos fog egereket, egyéb rágcsálókat is, csak a madarak látványosabbak.
A kérdező hozzászólása: Nem a madáretetõnél foglya el, hanem csak repül az udvaron, a macsek felugrik és a madárnak annyi
Locsold le, vagy tekerj valami szúrós izét mindenhova! A madáretetõt vékony ágra rakd, de ne essen le.Vagy tartsd bent amíg haza nem érsz.
Zöldikét? Legyél neki hálás, én falra másztam tõle. Lehet fog egeret is, de istenem, macska, ami színes, tollas és hangot ad ki persze, hogy jobban érdekli :D A madarak megtanulják, hogy macska van ott, nem szabad oda menni. Amit eddig elkapott egyébként sem élt volna örökké, ezt fel lehet fogni negatívumként a macskáknál; vadásznak, sportszerûen, agresszívan és sikeresen. Az okosabb/"figyelmesebb"/rátermettebb tollasok megmenekülnek és szaporodnak (attól függetlenül te látod-e). Relax.
A kérdező hozzászólása: Fakopáncsot, zöldikét, rigót, ez mindent megfog... egy rozsdafarkút ami a MI házunknál lakott. Nem értem miért madarat, miért nem egeret fog?
Hagyd, elmennek maguktól a tollas kis ébresztõk. Az én cicóm is elkapkodott párat. Miután eltûnt beletelt fél évbe, ha nem többe, mire visszajöttek. -.-' csak én ennek nem örülök speciel.
A macska ragadozó állat. A vérében van, - fõleg ha kicsi -akkor fedezi fel az élet minden számára fontosságát. Az egeret és mindent meg fog tapasztalni mire 2 éves lesz. Akkor már tudni fogja, hogy a béka nem kell, a giliszta esõ után a járdáról nem kell, amit le kell vadászni az a madár és az egér. Örülj neki, hogy egészséges a cicád.
Nem tudsz nagyon tenni semmit. idõvel majd a madarak elmennek a veszélyforrás miat. nekem kutyám van. madarat, sünit, vakondot, egeret, patkányt, macskát de még gyíkot is fogot már. nem tudsz mit csinálni a vérükbe vanamikor ide került napiszinten hozta az elkapott állatokat, de meg nem ette. mamár nagyon ritkán kap el valamit mert az állatok megtanulták, hogy job elkerülni az udvart
A szomszédom tett a macskájára csengõt, ami kb. 1 hétig volt rajta. A környékbeli kutyák a csengõ hangját hamarabb összekötötték a macsekkal mint a madarak. Csóri szerintem fogyott egy fél kilót a hét alatt, annyira át lett mozgatva:)
Akkor simán locsold le. Vagy köss valami nehezet a lábához amitõl nem tudna felugrani.

Ha okkal zavarom el a macskát akkor tudni fogja, hogy miért lett elzavarva?

Reggel csináltam sonkás szendvicset és közben megjött a macskám,elmosogattam a kést amivel a vajat kentem és mikor hátranéztem láttam,hogy a macska éppen a sonkát eszi le a kenyérr?l.

Legjobb válasz: Tudni fogja, (legalábbis képes megtanulni) viszont ha kajáról van szó, akkor nem biztos, hogy foglalkozik a tanultakkal. :) Másképp mûködnek, mint a kutyák. Szerintem nem is érdemes kergetni ilyenkor, csak a helyszínen kell jól ráijeszteni, hogy "szívrohamot" kapjon. Egy macskát nem igazán lehet fegyelmezni, meg büntetni, inkább csak ijesztéssel lehet rossz élményt kapcsolni a tevékenységéhez.

A kérdező hozzászólása: Én meg nem ugrok fel. Egyébként egy macska teli hassal is vevõ a sonkára és a felvágottakra, nem ezen múlott.
A kérdező hozzászólása: Reggel volt, nem fogok reggel hatkor haptákban állni, hogy mikor lesz éhes a macskám. Ha jön kap enni, ha nem akkor nem fogok a táljába kitenni kaját mert csak megszárad, rámennek a legyek stb...Gondolom más sem ugrik fel kaját adni az állatainak ha éppen a sajátját készíti és éppen befejezi azt.Ha várt volna 2 percet megkapta volna a kajáját. Attól pedig nem kell félni, hogy nem fog visszajönni, nem az a sértõdékeny típus. Egyébként meg felhúzott, hogy megette, lehet, hogy másoknál úgy megy, hogy "Jaj nézd a kis drága milyen aranyosan eszi meg a kajámat" ...és nem ütöttem rá, sõt még a földre sem csaptam a seprûre, nem fog belehalni.
Ha adtál volna neki enni ahogy felkeltél ez nem történik meg... ne a macskára haragudj õ csak éhes, ez egy természetes dolog, ha éhes a macska keres magának kaját . Amúgy ez a nevelés miatt is lehet. 2 macskám van és egyszer nem ugrottak fel az asztalra, a függönyre, szekrényre. Ha éhes sose nem jön oda ellopni egy falatot, tegnap is ettem a dinnyét , õ felugrott az ágyra, leült és nézte ahogy eszem, közbe pedig a száját nyalta, de ha elmegyek onnan akkor se megy oda. Ha pedig mégis valami apró rosszaságot csinálnak hangosan kiejtem a nevét és õ ebbõl érti, többet nem csinálja.
A macska csak éhes volt semmi rosszat nem csinált, mit is kéne tudnia?
Tudni fogja, (legalábbis képes megtanulni) viszont ha kajáról van szó, akkor nem biztos, hogy foglalkozik a tanultakkal. :) Másképp mûködnek, mint a kutyák. Szerintem nem is érdemes kergetni ilyenkor, csak a helyszínen kell jól ráijeszteni, hogy "szívrohamot" kapjon. Egy macskát nem igazán lehet fegyelmezni, meg büntetni, inkább csak ijesztéssel lehet rossz élményt kapcsolni a tevékenységéhez.
hát ilyen drámaian elzavarva lehet vissza se jön ... minek kell sperûvel , tudni vagy tudja vagy nem , ilyen módszerrel legközelebb is megcsinálja-.- inkább adtál volna neki enni
Kedves Kérdezõ! A te macskád sem csinált mást, mint te! Elkészült a reggelije (legalábbis õ azt hitte, hogy az övé) és elkezdett reggelizni. :) )))
Az én macskáim meg mindig este 7 kor kapnak enni és mindig csak elõtte pár perccel kezdenek el kaját kérni, reggel pedig 8 kor szoktam kelni, adok nekik aztán vagy vissza alszok vagy nem :D Nem minden macska egyforma... ahogy a kutyák sem, vannak okos, türelmes macskák és kutyák is de ugyan így vannak hülye kutyák és macskák is... ezen kár vitázni, ez az embereknél is így van
# 9/14 ma 11:35 Engem meg lehurrogott a macska imádok társasága, hgy mi az hogy õk õrültek XD A kutya tud várni a sorára a macska meg nem? Az Én kutyáim tudják, hogy este fél 8kor kaja. A kérdezõ még jó, hogy nem ugrik fel reggel fél 6 kor csak azért mert "valaki ééééhes???" Tanulja meg, hogy hol a helye. Ez a baj a macskákkal. Önzõek, mindenki csak utánuk következzen....
"Tudni fogja, (legalábbis képes megtanulni) viszont ha kajáról van szó, akkor nem biztos, hogy foglalkozik a tanultakkal. :) Másképp mûködnek, mint a kutyák. " Ezzel nem azt akarta mondani, hogy hülyék, csak nem úgy mûködnek, mint a kutyák. Arról van szó, hogy az állatvilágban egyedül a kutyákban van meg a szabálykövetõ magatartás. Tehát egy kutya jó nevelés mellett azt tanulja meg, hogy nem szabad az asztalról ételt levenni, míg egy bármilyen más állat azt, hogy nem szabad az asztalról levenni ételt, ha a gazdi látja. Egyik sem hülyébb a másiknál, csak így alakult ki a tenyésztés során.
"Tudni fogja, (legalábbis képes megtanulni) viszont ha kajáról van szó, akkor nem biztos, hogy foglalkozik a tanultakkal. :) Másképp mûködnek, mint a kutyák. " Tehát azt akarod mondani, hogy hülyék? Meg szívrohamot hozni rá? édes jó Istenem ...Ti tényleg nem vagytok normálisak! Jól tetted hogy elkergetted, ah szerencséd van tanul belõle, ha nem akkor is nézd el neki, hiszen csak egy macska. 24N
Szóval gyerek koromban nekünk is volt macskánk, de az asztalra biztosan nem mehetett fel, sõt az asztal melletti székekre sem, ahonnan bármikor elérhetett volna valamit. És ezt tudta, de az is igaz, hogy szinte mindig volt valami kaja a tányérjában, és az is igaz, ha leült a szék mellé a földre a száját nyalogatva, mindig kapott 1-2 finom falatot. És a macska ezt is tudta, hogy elegendõ neki odaülnie mellénk, és kapni fog!!!
Igy van ahogy a kérdezõ írja..., nagyanyám macskái is mindig kapnak enni, soha nem éheznek, és mégis felugranak az asztalra, mikor a nagymuter szeli a húst egy az ebédhez, pedig nem éheznek, szóval nem ezen múlik.
igen tudja. ha azonnal bünteted a tett után, akkor következetes vagy, ez a nevelés része. én ugyanígy szoktattam le a hûtõre való felugrálásról. lényeg, hogy azonnal menjen a bünti.
Képzeld más felugrik... valamelyik nap én is szendvicset csináltam, a macska már majdnem aludt, de megérezte a szalámi szagát én pedig fogtam magam és adtam neki kaját, aztán folytattam a szendvics készítést. a macska nem tudja mikor fog kaját kapni... te se tudnál magadnak ételt csinálni akkor amit találnál azt ennéd meg
A kérdező hozzászólása: És nem haragszom rá csak akkor idegesített fel.
A macska még erõsen õrzi az u.n. nagymacskák (oroszlánok, stb.) tulajdonságait. Ha éhes, onnét vesz kaját magának, ahol talál. Ha erõsebb "ragadozó" megjelenik a színen, felméri hogy szembeszálljon, vagy elszaladjon. De ez utóbbi esetben is, ha teheti, visszamegy a kajáért. Légyszi a macskádnak a tányérjába tenni az õ kajáját, légyszi gondoskodni arról, hogy ne legyen éhes, és akkor talán békén hagyja a te kajádat. De amíg éhes, ne csodálkozz, hogy onnét vesz el, ahol talál.
Érdekes, én is mindig felkelek a cicámnak kaját adni. Mondjuk nekem muszáj, mert addig nem hagy békén:) )) Mindig ugyanabban az idõben kap reggel és este is. Elég finnyás macsek, az én kajámat csak megszagolja, a tejbe is ritkán iszik bele. Pedig örülnék, ha néha megenné a házikosztot is... ezt én rontottam el, tudom:) Szerintem is elég drámai volt, én biztos csak kicsit lefröcsköltem volna vízzel, azt úgyis baromira utálják. Ebbõl is tanul, nem kell rögtön megnyúzni:-))

Honnan tudom, hogy a macskám hamarosan szülni fog?

Legjobb válasz: Az én macskám a fialás elõtt, egész nap feküdt. Mivel be voltak zárva nem keresgette a helyet oda fialt ahova én csináltam neki a helyet. Nyájasabb lesz, kedvesebb. nézd meg a hátsóját (tudod mit) hogy elég tág e . Ha fialni fog észreveszed mivel a kiscicának ( nállam a farka) kilógott. Sok sikert a cicákhoz.egyébként ha tudod mikor "bangurozott" a rá következ 62-65 nap

Az én macskám a fialás elõtt, egész nap feküdt. Mivel be voltak zárva nem keresgette a helyet oda fialt ahova én csináltam neki a helyet. Nyájasabb lesz, kedvesebb. nézd meg a hátsóját (tudod mit) hogy elég tág e . Ha fialni fog észreveszed mivel a kiscicának ( nállam a farka) kilógott. Sok sikert a cicákhoz.egyébként ha tudod mikor "bangurozott" a rá következ 62-65 nap
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Ha a macskát kis korától rendszeresen megfürdetem akkor megszokja a vizet és később szeretni fogja?

Épp most szül a macskank

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy magától a víztõl nem fél, mert hány olyan képet látni, hogy egy macska úszik a vízen, és ha belekényszerül, akkor is úszik/bele megy a vízbe. A vizet pedig kimondottan szeretõ cicákról (ritkák, de van ilyen) ne is beszéljünk. Megszeretni nem fogja a vizet, maximum megszokja, és megtanulja, hogy hogy kell fürdetés közben viselkedni. Többre semmiképpen ne számíts.

Én úgy tudom, hogy magától a víztõl nem fél, mert hány olyan képet látni, hogy egy macska úszik a vízen, és ha belekényszerül, akkor is úszik/bele megy a vízbe. A vizet pedig kimondottan szeretõ cicákról (ritkák, de van ilyen) ne is beszéljünk. Megszeretni nem fogja a vizet, maximum megszokja, és megtanulja, hogy hogy kell fürdetés közben viselkedni. Többre semmiképpen ne számíts.
Csak magad miatt, azért mert olyan cuki lenne megfürdetni, ne akard. A macskáknak alapból semmi szükségük fürdésre. Vannak egyébként olyan macskák, akik szeretnek pancsolni, fõleg a testmeleg vízben. Nem a forróban. Macerás, fõleg hosszabb szõrûeknél, mert könnyen megfázhat. De amelyik magától nem szereti, az nem fogja megkedvelni soha. Ha kényszeríted, csak szenvedést okozol neki.
szerintem ne fürdesd mert egyrészt ha rosszul csinálod szétázik a bõre másrészt meg megmosdik õ magától is és különben is egy macska vagy útálja a vizet, vagy nem (ez utóbbi ritka de az enyém ide tartozik) =)
igen ez így van fürdetni kell és megszereti a vizet
Ezt nem értem..szül a macskád te meg a fürdetésen gondolkodsz?Ülj le mellé és segíts ha kell ne ide írj!
Nem, a cica akárhogy erõlködsz nem fogja szeretni a vizet, mert attól ösztönösen fél. Ez nem olyan, mint amikor leszoktatod arról, hogy ne menjen el valahová, hol, mit szabad csinálnia...

A macskának túlnőhet a foga?

Ha igen mit lehet tenni ellene? Rendszeresen szokott kapni keményebb kajákat (csirkeszárnyat csontostól) amiket el tud rágni, meg legtöbbször száraz, ropogós tápot kap, de nagyon nagyok a fogai. Baja lesz t?le?

Legjobb válasz: A macskának nem nõ túl a foga, õ nem nyúl! A száraztáp azért jó, hogy ne fogkövesedjen le a cica!

A macskának nem nõ túl a foga, õ nem nyúl! A száraztáp azért jó, hogy ne fogkövesedjen le a cica!
A macskának vannak nagy fogai is. Túlnõhet? Min? A száján? Nem.
Elõfordul olyan hogy akkora a foga hogy bele"vág" az ajkába, ilyenkor technikailag azt mondják rá hogy túlnõtt. Ha ez nem áll fenn, akkor lehet hogy csak -úgy ahogy embereknél is elõfordul- nagyobbak a fogai az átlagosnál és nem okoz ez neki semmi gondot. Cicáknál az ajakba vágás azért probléma mert étvágycsökkenéshez vezethet ha nem lesz neki kényelmes enni. Ha bármi ilyesmit észleltek akkor mutassátok meg állatorvosnak (olyannak aki a "fogas" kérdésekhez is ért), õ elmondja mit lehet / kell tenni). Amíg a cica életminõségét nem befolyásolja addig felesleges aggódni emiatt, ha jó kedélyû, eszik, játszik, mindene rendben van akkor szerintem csak nagyobbacskák a fogai és nincs ok az aggodalomra :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Miért ne rakhatnád?
Miért nem fogja hordani, nem megy a színe a szeméhez?
Jobban teszed ha nem nyakörvet veszel. Bár nem szokták szorosra húzni , sõt lehet gumis nyakörvet is venni neki, de a manyek állatból van. Nincs annyi esze, hogy kibujjon belõle. ( szomszéd macskájának is nyakörv volt a nyakában, már nem él )
A kérdező hozzászólása: azt tudtam hogy beleakadhat, de kicsi helyet hagyni kell neki és úgy ki tud bújni, de hozzászolok meggyöztettek nem veszek majd nekik, én is gondoltam rá hogy beleakadhat, csak annyira nem csavargók, pláne az egyik mióta ivartalanitottuk, ezért gondoltam rá, de nem kockáztattom inkább
Átrakhatod, de tényleg jobb a csepp. Ha a nyakörv mellett döntesz keress olyat, aminek egy része gumis, az nem fojtja meg, mert ha beleakad valamibe ki tudja húzni a fejét.
Utolsóval én is egyet értek! A nyakörv veszélyes! Elég ha a kutya elõl felszalad egy fára. Beakadhat valamibe, és vagy visszarántja, vagy felakassza magát... Cseppet vegyél, az tökéletes.
Egyáltalán ne vegyél bolhaírtó nyakörvet mert életveszélyes, bármibe beleakadhat, és a cica megfojtja magát, ez nem vicc, itt is sokan leírták már, én is láttam már ilyet sajnos... Használj spot on készítményt, hatásosabb és biztonságos.
A kérdező hozzászólása: ok köszönöm :)
a bolhairtó nyakörvek általában 3honapig érvényesek
A kérdező hozzászólása: talán azért mert zavarná és leakarná mindig szedni
Rendelni nem tudom, honnan lehet, de a Fressnapf áruházban kapható, én is ott vettem.
Én pl.innen szoktam:www.petnet.hu Fel is lehet hívni õket, ha nincs raktáron, amit kinéztél, akkor megrendelik, és meghozzák neked, plusz ingyen kiszállítják, és olcsóbbak mint a boltok.Melody
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm =) rendeltem is :) Vannak még ötletek ? *.*


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!