Találatok a következő kifejezésre: A macskám amit mondok (3 db)

A macska hogyan "érti meg" amit mondunk neki?

Arra gondolok, amikor azt mondjuk neki például hogy "jól van, cicuka", és elengedi magát, honnan tudja hogy ezt kell tennie. Vagy honnan tudja hogy a "cicicicc"-re jönnie kell, a "sicc"-re meg távoznia igen gyorsan. Normális válaszokat kérek! Nem Babi néni, nem bikicsunáj, nem medvedisznóember, és nem vagyok terhes! :P

Legjobb válasz: csak annyit érzékel a dologból, hogy kedvesen szólsz hozzá, vagy mérgesen. amúgy meg gondolj arra, te is megérted hogy õ mit akar, például ha a kajás tálja mellett elkezd nyávogni, akkor nyilván éhes :) pedig nem azt fordítjuk le hogy nyaúú

csak annyit érzékel a dologból, hogy kedvesen szólsz hozzá, vagy mérgesen. amúgy meg gondolj arra, te is megérted hogy õ mit akar, például ha a kajás tálja mellett elkezd nyávogni, akkor nyilván éhes :) pedig nem azt fordítjuk le hogy nyaúú
Az én cicám egyszerûen megtanulta, mert mindig ugyanúgy reagáltunk, még azt is tudja, hogy "mindjárt", akkor leül és türelmesen vár.
Szerintem ezt csak úgy megérzik. Ösztön. Nemrég láttam egy mûsort amiben azt mondták, hogy a macskák szájpadlásán van egy ún. Jefenson szerv ami a legkissebb kémiai változásokat is észleli. Lehet, hogy amikor mérges vagy elégedettek vagyunk valamilyen számunkra nem érezhetõ szaganyagot bocsájtunk ki. És az agyábba továbbítja ez a szerv és ezt õ jó vagy rossz jelként elraktározza a memóriája. :)
Nem tudja, a hangsúlyból érti, de csak annyit ért meg, hogy most ellenséges vagy barátságos vagy vele.
én pl. kicsi kora óta ha kaját adtam neki ciccegtem elötte. és most ha ciccegek azt hiszi kaja van és jön egybõl. a sicc meg sztem is a hanglejtés miatt van. ha mérges vagyok a macskámra akkor hangosan...sinte kiabálva mondom hogy sicc. plussz a kezemmel is jelzem neki hogy nem ott an a helye. megijed. vagy nem tom
Én úgy tudom, hogy a macska több tényezõbõl állapítja meg a mondanivalót: Az érzelemink változásával megváltozik : -a vérnyomásunk és ezáltal a testhõmérsékletünk -a szagunk -a macska már ismer minket és megtanulhat bizonyos szavakat -(egyes emberek szerint az elménk is összekapcsolódhat az állatainkkal)
Babi néni, bikicsunáj, medvedisznóember, terhes vagy! :P
Hm egyrészt ugye a hangsúlyodból, másrészt viszont a együtt töltött idõ által való megismerés :) Pl beengtem õket az egyik szobába ahova amugy nem, mert ott süt a legjobban a nap, s az ablak a forgalmas utcára nyilik, tehát imádnak egésznap ott feküdni s nézelõdni:s bejött odamentek, de aztán kitunyultak a szõnyegen..én meg mondtam páromnak, hogy na ezért nem állok itt, akkor inkább kitessékelem õket, erre a nagyobbik cicám rám néz, kb szemrehányon nyávogott egyet, majd visszamentek minda2en s ott voltak több órán át :D Szóval ezek szerint értik amit mondunk nekik.:) Vár ugye az nagyon fontos, hogy ne változtassuk a szidás dicséret közti menetet, tehát ha rossz ne kezdjük el egybõl barátságosan simogatni, mert abból nem tanul, s pimasz lesz :)
A hangsúlyból, hangszínbõl ill. a kézmozdulatból érti. Az enyém megtanulta, mint a kutyák, hogy tenyérrel lefelé mutatom neki: ott maradsz, leülsz. De õ nagyon eszes cica.
az én macskámnak mondhatod akárhogy hogy cicicc meg sicc.. Az csak azt érti hogy gyere ide meg menny innen :D DE akárhogy hangsúlyozok :9
Abból , hogy hangsúlyozod ha pl. mérgesen mondod , hogy sicc csak a mérges hangodból veszi észre , hogy ajjajj jobb ha most eltünök!
A mobilalkalmazást alapul véve, szerintem a te mondataidat ismétli meg.

A macskám érti amit mondok?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint (5 cicám van) a nevüket megtanulják, és a szokásos hívószavadat, akármi is az, a cicicc, vagy a gyere, (a férjem pl: FRÜHSTÜCK! kiáltással hívja õket enni) nagyon hamar megtanulják. A többit pedig inkább a hangszínekbõl szûri le. Tudja, ha mérges vagy, ha szomorú, ha beteg, de nem érti a gondolataidat.

Tapasztalatom szerint (5 cicám van) a nevüket megtanulják, és a szokásos hívószavadat, akármi is az, a cicicc, vagy a gyere, (a férjem pl: FRÜHSTÜCK! kiáltással hívja õket enni) nagyon hamar megtanulják. A többit pedig inkább a hangszínekbõl szûri le. Tudja, ha mérges vagy, ha szomorú, ha beteg, de nem érti a gondolataidat.
Aha akkor megérzik amikor valaki beteg?Mert amikor én nagyon beteg vagyok mindig körbeülnek a macskáim
Igen, ez a tapasztalatom, ha beteg vagy, de ha csak szomorú is, megérzik és odaülnek, fekszenek köréd. A múlt héten influenzásan azon röhögtem, hogy már szinte kitúrtak az ágyamból:) 4 cicó és egy kuty "gyógyítgatott" naphosszat. A köhögési rohamaim teljesen kétségbe ejtették õket. :)
igen a hangszínedbõl értik valamennyire pl.: ha halkan beszélsz és nyugodtan a cicádhoz dorombolni fog. Egyszer egy kutyához csúnya hangon beszéltem és majdnem megharapott XD Meg a papám rosszul érezte magát a cica odament leült elé és perceken keresztül nézte majd továbbment Különösek az állatok mi nem érthetjük õket de ki tudja õk értenek-e minket?!
Ez erdekes mert en egyszer viccbol mondtam a cicamnak, hogy gyere es harabd meg a batyam labat.Erre o ramnezett es kb egy perc mulva meg is harapta a labujkajat. Jo lehet veletlen is de ki tudja :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!