Találatok a következő kifejezésre: A macskám amit (211 db)

Mire gondolhat a macska, amikor órákon keresztül, bámulja a gazdáját?

A macskám már majdnem 2 órája itt fekszik a monitor mellett és engem bámul. Csak 5 percre ment el enni, de aztán visszajött. Minden este ezt csinálja. Hogyhogy nem alszik elközben, és hogy lehet, hogy nem unja meg?

Legjobb válasz: Figyelj,én erre akkor jöttem rá,hogy miért néz,amikor már az anyám szolt,hogy ez a macska szerelmes beléd!!!!!!

Figyelj, én erre akkor jöttem rá, hogy miért néz, amikor már az anyám szolt, hogy ez a macska szerelmes beléd!!!!!!
Kérdeztem már tõle, de nem akar velem kommunikálni*.*
De az más amikor ölbe veszed és néz, még jó, hogy néz!!! Arra gondolok amikor nézed a tévét vagy beszélgetsz valakivel, és csak azt veszed észre, hogy nagy szemekkel néz téged rendületlenül....na az a szerelem!!!!!!Azt nem lehet félreérteni, egyszerûen te vagy a minden, ez látszik a nézésébõl!!!!
Nekem azt mondta, hogy ilyenkor a húrelméletet boncolgatja alfában.
Arra gondol, hogy "Mi a frászt tud a gazdi ezen a képernyõn órákon át bámulni??? 5 percre elment vadászni, azt elfogyasztotta, utána visszajött és tovább bámulja a semmit. Érthetetlen, miau.."
A macskák is épp úgy szeretik a gazdijukat, ahogy a kutyák, csak õk egy picivel másként fejezik ki. Sziámi macskám valósággal nem akart elengedni. Amikor mentem ki, õt meg benn hagytam, mivel hajlamos volt utánam jönni bárhova, ahova megyek, akkor folyton utánam szaladt és fel rám. Amikor leakartam venni, akkor úgy nyúlt, mint a rágógumi. Másik macskám ha jól érzi magát, akkor "odaszól", vagyis hát nyávog, de olyan jókedvûen. Õk is szeretik a figyelmet, és õk is épp úgy figyelnek rád. Figyelik, hogy mit csinálsz, és legtöbbször ha nem is látod, akkor is ott vannak körülötted. Szeret a cicád, és ennyi, és szerintem egyszerûen csak jól esik neki a közelséged, és ezért néz rád hosszú ideig elmerengve.
A kérdező hozzászólása: Azt írtam tegnap, hogy a macska 5 percre elment, hogy egyen, aztán visszajött. Nem én ettem.
Talán azért szugerál mert õ is éhes.
Beléd, akkor minden cica szerelmes!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem akkor néz amikor ölbe veszem. Az enyém azóta már hátat fordított.
A kérdező hozzászólása: A munkahelyemen is van egy macska, néha ölbe szoktam venni. Az is szokott nézni, és közben kinyitja a száját, mintha nyávogna, de nem jön ki hang a torkán. Szerintem, õk nem éreznek szerelmet.
Bocs lehet hogy õ is kocka lett?

Miért csinálja ezt a macska? (Amikor nasit adok neki)

Nem a szájával veszi el, mint as kutya, hanem elüti a mancsával, mintha tollasozna. Az a baj, hogy mostanában már a kajás zacskót meg a vizes edényt is ütögetni, ki is lötyög mindig a víz. Két macskánk van, az egyik elveszi a nasit, mint a mókus, a két a mancsával, a másik meg mindig elütögetni.

Legjobb válasz: Nos, az ilyen dolgokat ütögetni ugyebár a játékos/kölyök macskák szokták. Ha a macskád még kölyök, ez teljesen normális, az enyém is ezt csinálta, az állatorvos rokonom azt mondta, ebben nincs semmi fura, leszoktatható. Ha a cicád azonban már felnõtt, más az indok. Ha a házban tartjátok, elképzelhetõ, hogy több kalandra vágyik, így érthetõ, ha egerekkel nem játszhat, akkor a kajával fog, mert ez ösztön. Kiengedhetitek nyugodtan, semmi baja nem lesz, ha azonban benn akarjátok továbbra is tartani, akkor érdemes játékokat venni neki, legyen az egy labda, mûegér, de leget egy cérna mûanyag orsója, bármi, csak pofozható legyen, guruljon. Ezután arra kell megtanítani, hogy CSAK azokkal a tárgyakkal játszhat, amik játszásra valók. Ezt elérheted úgy, hogy kaja elõtt elõveszed a játékokat, játszotok, ha kifáradt, akkor adj kaját neki. A következõ indok mindkét állatra vonatkozik. Ha kinti macskák, lehet, hogy túl sokat játszanak kint egerekkel, és ezt az elkapási módot (pofozgatás, mókusként elkapás a lakásban is alkalmazzák. Itt teheted ugyanazt, mint amit elõször leírtam: kaja elõtt bent is játtszatok, fáradás után jöhet a kaja.

Nos, az ilyen dolgokat ütögetni ugyebár a játékos/kölyök macskák szokták. Ha a macskád még kölyök, ez teljesen normális, az enyém is ezt csinálta, az állatorvos rokonom azt mondta, ebben nincs semmi fura, leszoktatható. Ha a cicád azonban már felnõtt, más az indok. Ha a házban tartjátok, elképzelhetõ, hogy több kalandra vágyik, így érthetõ, ha egerekkel nem játszhat, akkor a kajával fog, mert ez ösztön. Kiengedhetitek nyugodtan, semmi baja nem lesz, ha azonban benn akarjátok továbbra is tartani, akkor érdemes játékokat venni neki, legyen az egy labda, mûegér, de leget egy cérna mûanyag orsója, bármi, csak pofozható legyen, guruljon. Ezután arra kell megtanítani, hogy CSAK azokkal a tárgyakkal játszhat, amik játszásra valók. Ezt elérheted úgy, hogy kaja elõtt elõveszed a játékokat, játszotok, ha kifáradt, akkor adj kaját neki. A következõ indok mindkét állatra vonatkozik. Ha kinti macskák, lehet, hogy túl sokat játszanak kint egerekkel, és ezt az elkapási módot (pofozgatás, mókusként elkapás a lakásban is alkalmazzák. Itt teheted ugyanazt, mint amit elõször leírtam: kaja elõtt bent is játtszatok, fáradás után jöhet a kaja.
játszik.

Baj, hogyha azzal a samponnal fürdetem meg a macskát amivel a kutyát?

Kutyasampon. BAj ha azzal fürdetem a macskát is?

Legjobb válasz: Én pont fordítva csináltam... belefeküdt valami sz*rba és nem volt otthon kutyasampon, nem panaszkodott a macskasamponra sem. :) Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tõle, ha egyébként egészséges a macska bõre.

Én pont fordítva csináltam... belefeküdt valami sz*rba és nem volt otthon kutyasampon, nem panaszkodott a macskasamponra sem. :) Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tõle, ha egyébként egészséges a macska bõre.
semmi baja nem lesz tõle
Azért van macska meg kutya sampon mert külön macskara és külön kutyára van fejlesztve. A macska sampon macskának jó a kutya sampon meg kutyanak

Mi a baja a macskámnak? Amikor behozom a lakásba, és elalszik, elkezd rángatózni.Ez valami betegség? Vagy csak a reflex?

Legjobb válasz: szerintem ne idegaskedj, mert ez csak valami reflex. a kutyak is es macskak is alvas kozben szoktak mozgolódni, de persze ha a macskad nem megszokottan viselkedik alvás kozben, nem art ha megkerdezed egy allatorvostol(ehhez meg penz sem kell:))

szerintem ne idegaskedj, mert ez csak valami reflex. a kutyak is es macskak is alvas kozben szoktak mozgolódni, de persze ha a macskad nem megszokottan viselkedik alvás kozben, nem art ha megkerdezed egy allatorvostol(ehhez meg penz sem kell:) )
Szia. Csatlakozni tudok elõttem íróhoz, sztem csak álmodik, de ha nem "szokványosan" viselkedik, vidd el állatorvoshoz, aki megnézi.AZ én cicám is szokott rángatózni, sõt néha nyiffant is, majd felriad és riadtan körbenéz, majd látja, hogy ott vagyunk, megnyugszik ás alszik tovább. Boldog Ünnepeket!!!
A cicák álmodnak (kutyák is) ha semmi más tünet nincsen, amit furcsának találnál, akkor nyugi, lehet, hogy amíg kint lakott nem figyelted meg alvás közben:) nekem is néha még ilyen kis nyüszítõ hangokat is adott ki álmában, ahogy az elõttem szóló írja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Így már megnyugodtam.
A macskáknál is, pont mint a kutyáknál van egy fázis, amikor átlépnek a "felületes" alvásból (amikor álmodhatnak, bár ez még vitatot hogy álmodnak-e az állatok, de az emberek ilyenkor álmodnak) a mélyebb fázisba. Általában ilyenkor remegtetik a bajszukat vagy akár rángatózhatnak is.

Miért ráz meg a macsekom amikor a füléhez vagy az orrához érek? Baj? (7 éves kandúr)

Legjobb válasz: vagy te vagy õ felvan töltödve... már ha arra gondolsz hogy ugy ráz mint amikor valami megráz

vagy te vagy õ felvan töltödve... már ha arra gondolsz hogy ugy ráz mint amikor valami megráz
Egy idõben nekem is folyton rázott a cicám, de annyira, hogy már alig mertem hozzányúlni. Aztán pont itt írta valaki egy kérdésre, hogy esetleg egy pokróctól, vagy valami ilyesmitõl feltöltõdhet a cica. És valóban. Volt egy IKEA pokróca, és attól volt. Amióta nem azon alszik, nem ráz. :)
Fel van töltve elektromossággal.Rakj rá egy földelõ vezetéket, ami levezeti róla az elektromosságot.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy fel van töltõdve és azért ráz.de mitõl?és ez baj?
Ha téged semmi más nem ráz meg (csap, bevásárlókocsi, tv, stb) akkor õ van feltöltõdve. Ha más is megráz, akkor te vagy, és õt is megrázod egyébként. A miénk akkor volt feltöltõdve, amikor volt egy szõnyegünk, és állandóan azon feküdt. Hozzáértem, megrázott, és még õ volt felháborodva :) Ezt derítsd ki elõször, hogy melyikõtök van feltöltõdve.
A kérdező hozzászólása: Semmi más nem ráz meg, csak a macsek nózija és fülei, szóval õ van feltöltõdve.
Akkor nézz körül a lakásban, hátha valami mûszálas dologhoz dörgölõdzik és az tölti fel.
A kérdező hozzászólása: Kinti cica!

Miért nézz folyton a macskám amikor maszturbálok?

Legjobb válasz: biztos megkívánt

biztos megkívánt
Állatot távolítsd el magadtól, ha ilyen mûveletet csinálsz. Egy ismerõsöm rosszul járt. Verte magának és véletlenül ráélvezett a macskára. Nyílt az ajtó, macska le a földszintre, hátán meg ott egy adag sperma. Ezt nem lehet kimagyarázni jól, senki nem fogja elhinni, hogy véletlen... Ja, és soha többé nem puszilgatta a család a macskát, pedig elõtte megtették :)
Ne masztizz, ha a macska rosszalja :D
Sicc macska most a gazdi játszik magával kicsit! :D
Ram is eleg erdekesen szokott nezni, szoval olyankor nemes egyszeruseggel kirakom a szobabol :D 21L
Talán még be is segít?
engem a kutyusom szokott közben pedig a farkát csóválja... de engem nem zavar :)
Azért mert nem csuktad ki.
mert azon elmélkedik közben, hogy neki erre nincs szüksége, mert akkor reszel, amikor akar. És csodálkozik, hogy aki enni ad neki, az miért rázza a saját farkát ugyanazzal a kezével amivel tápozza a cicát vagy ha csaj, miért vakargatja ugyanazzal a manduláját. :D
nyalasd meg vele
Nem tudom, de engem is szokott nézni, rohadtul idegesítõ, ki szoktam tenni a szobából olyankor.
Szeretné lenyalni egy kis fehérjét rólad, ha végeztél.
A macska eléggé játékos állat. Te pedig éppen játszol magaddal :D Ha fiú vagy, akkor van két számára szimpatikus golyód is :D
a kaját várja
szereti a puncid illatát :D
Biztos besegítene a karmával.
szeretne csatlakozni
Biztosan mert elég érdekes arcot lát :)
Taknyos lett a macska háta.

Addig furminátorozzam a macskám amíg jön belőle szőr?

Legjobb válasz: NE. Az összes szõrét kiszeded akkor. És mindennapi használatra sem ajánlott.

NE. Az összes szõrét kiszeded akkor. És mindennapi használatra sem ajánlott.
A kérdező hozzászólása: de nem csak a felesleges szõrt távolítja el?
A kérdező hozzászólása: Vagy akkor hogy kell helyesen használni? + mellette keféljem akkor naponta? mert még így is látom a felesleges szõrszálakat rajta.
Vedlési idõszakban lehet viszonylag gyakran is, de amúgy szerintem hetente elég vele.
Azért nem ajánlott minden nap (hosszabb szõrû cicáknak semmiképp minden nap), mert "megtöri" a szõrt, ezért túl gyakori használata a szõr minõségének a rovására mehet. Pontosan azért mert ennyire 'brutálisan' kiszedi a szõrt :) . Hetente egyszer alkalmazhatod, de a többi napokon sima kefét használj inkább. Vedlési idõszakban ha egész nap fésülgeted is látni fogod a halott szõrszálakat, ez már csak így van :) .
kutyakaját
Semmit, elmegyek macskakajáért. Mivel nálam csak cukor, tej, tea és kávé az ami van, nem szoktam itthonra kaját vásárolni...
A kérdező hozzászólása: Itt a száraz is elfogyott, de kaptak virslit
Pl. felverek egy tojást és bevágom a miróba egy bögrébe (le kell takarni, legalább papírtörlõvel mert "robban"), átsül, de nem szárazra, kiborítom, összedarabolom, mikor kihül megkapja. Ha úgy van, kap rá sajtot/sonkát is. Vagy májkrémet, esetleg májkrémet és kefírt kikeverve, ha magamnak fõztem, akkor kap fõzeléket, készítés közben, csirkehúst, de kaphat halkonzervet is lecsepegtetve, tejfölt stb. Bár nálunk mindig van kaja, mert 10kiló körül veszünk egyszerre, és mikor olyan két kiló van már csak, akkor megint. Inkább ezzel szoktam kiegészíteni, (az alutasakos mellett) hogy változatos legyen nekik a szárazevés.
Ilyen velem még sosem fordult elõ. De ha elõfordulna, akkor sem enne meg semmit a macskakaján kívül. (Hozzá kell tennem, hogy beteg és speciális tápot eszik.)
Pont tegnap jártam úgy, hogy megszûnt a bolt, ahol venni akartam. Volt otthon száraz táp, így azt kaptak, rizst, csirkemaradékot ebédrõl. Reggel meg párizsit. Amúgyis (anyagi és egészségügyi okokból) mindenevõvé szeretném visszaalakítani õket. Azt találtam ki, hogy a munkahelyi kajáldában gyûjtsenek nekem maradékot, így azt fognak kapni, az elején keverem macskakajával.
Virslit. :) Az általában van itthon, ha elfogy a macskakaja, addig megfelel míg nem veszek. Úgyis veszek még az nap legtöbbször.
Májast, sonkát, parizert ami van és persze szereti!
tejet (az tápláló) esetleg kivételt teszek és tépek eggyet a szalámimból párizsimból, mindazonálltal nem árt a macskának egy napi éhezés, kitisztul a szervezete , ilyenek...a természetben sem eszik minden nap!
maradékot, csontot...
Májkrém, virsli, párizsi.
Nálunk szerencsére mindent megeszik a cica ezért nem gond ha elfogy a macskakaja, elõ szokott fordulni. Megeszi a májkrémet, halkonzervet, virslit, tojást, tésztát, rizst, leveseket, fõzeléket, tényleg mindent. Az egyetlen amit nem szeret az a száraz macskatáp, csak a konzervet meg az alutasakosat szereti. Szárazból csak 1 vagy 2 féle van amit egyáltalán hajlandó volt megkóstolni.
Az enyém szerencsére él-hal a száraz tápért, kölyökkorában sikerült ránevelnem:) Mivel nagy tételben veszem, ritkán szokott elfogyni. Ha mégis, akkor átugrok a sarki boltba, és hozok neki alutasakos kaját.. azt sem veti meg:) De ha éppen nincs idõm rá, megrövidítem a kutyát egy konzervvel..:) Az enyém a házi kosztot is megeszi, pl rajong a tejfölért, a krumpliért(!), szaftos tésztákért, felvágottakért..
Én eleve nem szoktattam rá a macskaeledelre, és például az enyém a száraz macskakaját nem is eszi meg, csak a konzervet. Ki kell tapasztalni, hogy mit szeret, nyugi, ha nem tetszik neki a kaja, amit adsz, akkor biztos nem eszi meg, a macskák azért ennél válogatóssabbak.
macskakaját... mármint lemegyek és veszek. :) Kb 50 méterre van a kisbolt, bár ott elég drága, de szerencsére az elmúlt egy évben egyszer volt ilyen eset, mert mindig jó elõre veszünk sokat. Ha szakadna az hó/jeges esõ és pénzem se lenne... akkor marad szegényeknek a kétes lejárati idejû felvágott, virsli, kaja-maradék vagy olcsóbb halkonzerv.
Házi kosztot, de nem eszi meg.Képes lenne éhen halni, ha nem azt kapná, amire épp fáj a foga.
vajaskenyér:)

Miért van még mindíg "búgóban" a macskám, amikor tegnap éjszaka láttuk hogy "együtt volt" egy kandúrral? Miért nem múlik el már róla?

Az aktus után hemperg?zött a földön,ez jelent valamit?És ha az egyik fekete,a másik vörös,melyikre üthetnek a kicsik,melyik a dominánsabb?

Legjobb válasz: ha hempergözik akkor párzott.pár napig tüzel,akkor akár több kandurral is párzik akár napi többször is.nektek 2 hónap mulva cicáitok fognak születni.az,hogy milyen szinûek lesznek ezt egyelõre nem lehet tudni.

ha hempergözik akkor párzott.pár napig tüzel, akkor akár több kandurral is párzik akár napi többször is.nektek 2 hónap mulva cicáitok fognak születni.az, hogy milyen szinûek lesznek ezt egyelõre nem lehet tudni.
lehet, hogy azért búg, ha pl. nem a te fiú cicád, és nincs vele, akkor hívja, vagy jól érzi magát. de az is lehet, ha veled van a fiú cica, akkor elkergeti, mert félti a kicsiket.
Szia! Bármilyen színûek lehetnek :) Én már ilyen párosításból szürke kismaccsot is láttam, iszonyú szép volt, de fogalmam sincs hogy lett :) Én azért valamennyire hiszek abban, hogy a fiúk az anyjukra a lányok az apjukra fognak hasonlítani :) Persze ez nem mindig igaz, de többségében igen :)
Kb. 1% az esély arra, hogy a kicsik gazdára fognak találni. Sok sikert!
Congratz on it! Gyártsál még több szerencsétlent a világra.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Felvilágosítanál mit jelent ez a Congratz on it?
A kérdező hozzászólása: Már nem kell kifejtened, köszi, lefordítottam.
A kérdező hozzászólása: Tévedsz utolsó, vannak azért még állatszeretõ emberek.Eddig mindíg találtam szeretõ gazdit az elõtted másik kedves hozzászóló szerint "általam a világra gyártott szerencsétleneknek", akiknek sokkal külömb életük van mint nagyon sok embernek.Családtagként élnek állatszeretõ családoknál, és ezután sem lesz ez másképp biztos vagyok benne, és nyomon lesz követve a sorsuk, mint akorábbi cicáknak is.Egyébként te sem a kérdésre válaszoltál ha nem vetted volna észre, a véleményekbõl meg köszönöm nem kérek.
tavasszal az emberek igenis keresik a kiscicákat!télen sok cica elpusztul(baleset, stb...) és nincs pótlás.A pótlás tavasszal kezdõdik, így mindenki tavaszi kiscicát kér ajándékba.Hivja a kandúrokat, jól érzi magát és 2 hónap múlva boldog anya lesz a gazdi meg boldogan kiscicázhat.Elajándékozza, nem földhöz csapkodja mint sok ember!és ez a nagy különbség.Õ szeretne gazdit találni nekik, legalább keres nem irtja vagy dobja el õket!Az, hogy sok a kidobott cica errõl nem a nõsténymacska tulajdonos tehet hanem az a szemét ember aki "jajj de aranyos kiscica" hazaviszi 3 hónap mulva meg nagyobb cicaként az utcán végzi vagymert megunja vagy a gyerek megunja...stb.errõl nem az anyamacska gazdája tehet, hanem a meggondolatlan emberek.Ezért vannak a kóbor gazdátlan állatok nem azért mert valakinél a világra jönnek!!!!!!
Nincs pótlás?! Akkor miért vannak tele a menhelyek gazdátlan állatokkal? Nem azért kerülnek oda, mert már valaki kiválasztotta õket, aztán meggondolta magát. Nekem 3 cicám van. Az egyiket utcára akarták tenni, mert a régi gazdájának elege lett abból, hogy nem talál neki új otthont. A másikat az utcán találtam, szakadó esõben. Kb. 1 hónapos lehetett akkor.A harmadik is kóbormacska volt. Szóval árva cicákból, és gondatlan macskatartókból, van elég.

Miért nyáladzanak a macskáink, amikor dorombolnak és "dagasztanak"?

nem úgy, mint egy bernáthegyi, csak kis nyálcseppek bukkanak el?, és mindig abban reménykedem, h nem rajtam landolnak, hanem a macskán...:)

Legjobb válasz: A mi cicánk is nyáladzik ha elkezdem simogatni és fölveszem õt.Ez azért van,mert extázisba esik :) nagyon jó neki,hogy simogatod és kicsit a "baba korára" emlékezteti.Amikor pici és szopizik,akkor is folyik a cicák nyála(csak akkor nem venni úgy észre mert még kicsik,és elenyészõ a nyál mennyisége)És persze akkor is dagasztják a cicit,hogy jöjjön belõle normálisan a tej.Tulajdonképpen az érzés,ami bennük van az az,ami pici korukban.Kellemes,jó érzés,biztonság,szeretet.Az agyukban ez az érzés a babakori cumizással kapcsolódik össze,és megindul a nyáltermelés és elkezd dagasztani.

A mi cicánk is nyáladzik ha elkezdem simogatni és fölveszem õt.Ez azért van, mert extázisba esik :) nagyon jó neki, hogy simogatod és kicsit a "baba korára" emlékezteti.Amikor pici és szopizik, akkor is folyik a cicák nyála(csak akkor nem venni úgy észre mert még kicsik, és elenyészõ a nyál mennyisége)És persze akkor is dagasztják a cicit, hogy jöjjön belõle normálisan a tej.Tulajdonképpen az érzés, ami bennük van az az, ami pici korukban.Kellemes, jó érzés, biztonság, szeretet.Az agyukban ez az érzés a babakori cumizással kapcsolódik össze, és megindul a nyáltermelés és elkezd dagasztani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!