Találatok a következő kifejezésre: A macskám a fülét, már véres (4 db)

A macskám kikaparja a fülét, már véres neki. Mivel lehet gyógyítani, és megakadályozni?

Legjobb válasz: szia.én is jártam így.én bekentem neki betadinnal,hogy ne fertõzõdjön.csinltam neki erõsebb kartonból egy gallért amilyen a kutyáknak szokott lenni mikor visszavágják a fülét.nekem bevállt.nem fért hozzá és szépen betudott gyógyúlni.mire begyógyult le is szokott róla.de azért megnézettem állatorvossal mert valamiért vakarja.nekem azt mondta hogy valami megsérthette a fülét és idegesítette,azért vakarta.aztán csak egyre nagyobb lett a seb rajta.próbáld meg te is ezeket.hátha segít.

szia.én is jártam így.én bekentem neki betadinnal, hogy ne fertõzõdjön.csinltam neki erõsebb kartonból egy gallért amilyen a kutyáknak szokott lenni mikor visszavágják a fülét.nekem bevállt.nem fért hozzá és szépen betudott gyógyúlni.mire begyógyult le is szokott róla.de azért megnézettem állatorvossal mert valamiért vakarja.nekem azt mondta hogy valami megsérthette a fülét és idegesítette, azért vakarta.aztán csak egyre nagyobb lett a seb rajta.próbáld meg te is ezeket.hátha segít.
A fülvakarásnak legtöbbször élõsködõ az oka; atka vagy bolha. Mindenképpen el kell vinni orvoshoz, mert ha látsz is valamit a füle külsõ részén, az sokszor csak a jéghegy csúcsa.. Az orvosi kezelés meg tudja szüntetni az élõsködõket és ezáltal a viszketést.
Ha barnás-feketés váladék is van a fülében, akkor egészen biztos hogy atkás.Feltétlenül vidd orvoshoz, nemcsak azért mert borzasztó lehet az örökös viszketés, hanem fertõzõ is.Nem megakadályozni kell a vakarózást hanem gyógyítani az okozóját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az én hibám hogy nem irtam oda hogy szoba cica, mégsoha nem volt kint és nincs rajta élõsködõ.Egy kis karcolás van a fülén belül(bele kapott)azt vakarta.Bekentem tetránnal és szépen gyogyul.

Van egy nöstény macskám és állandó jelleggel vakarja a füle mögött, míg véres nem lesz. Már többször begyógyult, de mindíg kikaparja. Mitől lehet ez?

Nincs v.mi amivel tudnám neki kenegetni,kezelni?Ha megtudom oldani,segítenék rajta házilag is.Van v.mi krém v.v.mi erre?

Legjobb válasz: Nem, nincs házi praktika rá. Valószínûleg brutálisan gyulladt és/vagy atkás. Nem tudod, mi van benne, nem tudod, sérült-e esetleg a dobhártya, tehát valószínûleg csak rontanál a helyzeten. Úgyhogy embereld már meg végre magad és húzz el vele az állatorvoshoz, jó?

Nem, nincs házi praktika rá. Valószínûleg brutálisan gyulladt és/vagy atkás. Nem tudod, mi van benne, nem tudod, sérült-e esetleg a dobhártya, tehát valószínûleg csak rontanál a helyzeten. Úgyhogy embereld már meg végre magad és húzz el vele az állatorvoshoz, jó?


A macskámnak gyulladt a füle, már véresre vakarta. Van kimondottan macskáknak való fülcsepp? , és hol lehet venni ha igen? Esetleg más megoldás?

Legjobb válasz: Ezt így látatlanba elég nehéz megmondani, lehet hogy valami élõsködõje van vagy ilyesmi, szerintem az állatorvos a legjobb megoldás.

Ezt így látatlanba elég nehéz megmondani, lehet hogy valami élõsködõje van vagy ilyesmi, szerintem az állatorvos a legjobb megoldás.
az állatorvos ad.Nem lehet tudni mitõl gyulladt, valószínüleg elõször tisztítani kell azt pedig csak az orvos tudja. És utána cseppet is ad és antibiotikumot
Sokféle fülcsepp van, mindegyik másra jó, ezért veszélyes találomra csepegtetni. Orvos menjetek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!