Találatok a következő kifejezésre: A macskám a fülét, már (9 db)

Már többször is megfürdettem a macskám Neostomosan oldatból készült vízzel, de még mindig vakarózik. Leginkább a füle körül. Előtte másfajta macska sapont is használtam, ami állítólag elpusztítja az élősködőket. Nem tudom mit tegyek?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos, hogy bõrbetegség. Az én cicám fehérje allergiás, emiatt vakarja ki a pofáján, füle körül a szõrt. 8 hetes diéta után megszûnik, de ehhez speckó tápot kell neki adni és kerülni a csirke húst, plusz tejjel készült cuccokat.

Egyáltalán nem biztos, hogy bõrbetegség. Az én cicám fehérje allergiás, emiatt vakarja ki a pofáján, füle körül a szõrt. 8 hetes diéta után megszûnik, de ehhez speckó tápot kell neki adni és kerülni a csirke húst, plusz tejjel készült cuccokat.
Lehet, hogy fülatka, azért vakarja a fülét. Nem koszos/váladékos belül a füle?
probáld meg hogy megfürdeted és utána raksz rá valami Frontline-t
Vidd el állatorvoshoz :) Bár régen nekem volt egy macskám, detto ugyan ez, úgy kivakarta, hogy azon a kis területen szõr nem is volt. Aztán egyszer csak elmúlt teljesen. Mindenesetre a frontlinet énis ajánlom! :) )

Miért dölöngél az 5 éves macskám ha megy? Ma viszem dokihoz! Szerinetek is a fülével vana valami baj? Elég koszos a füle meg állandóan vakarja is! Szerintetek mit fog vele csinálni az orvos? Valaki járt már így és mit csináltak a cicával?

Az a baj,hogy itthon nem tudok neki csöppenteni a fülébe mert karmol és elrohan..

Legjobb válasz: Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/

Na mi történt?? Amúgy a füle vagy az agya leírás alapján. :/
A kérdező hozzászólása: most jöttünk a dokitól.kapott antibiotikumot szuriban.Szerinted abban van fájdalomcsillapító?
nincs, de ha a doki szerint nem kell akkor úgy van. :) Jobbulást neki. ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon komoly fülgyulladása van .

A macskám kikaparja a fülét, már véres neki. Mivel lehet gyógyítani, és megakadályozni?

Legjobb válasz: szia.én is jártam így.én bekentem neki betadinnal,hogy ne fertõzõdjön.csinltam neki erõsebb kartonból egy gallért amilyen a kutyáknak szokott lenni mikor visszavágják a fülét.nekem bevállt.nem fért hozzá és szépen betudott gyógyúlni.mire begyógyult le is szokott róla.de azért megnézettem állatorvossal mert valamiért vakarja.nekem azt mondta hogy valami megsérthette a fülét és idegesítette,azért vakarta.aztán csak egyre nagyobb lett a seb rajta.próbáld meg te is ezeket.hátha segít.

szia.én is jártam így.én bekentem neki betadinnal, hogy ne fertõzõdjön.csinltam neki erõsebb kartonból egy gallért amilyen a kutyáknak szokott lenni mikor visszavágják a fülét.nekem bevállt.nem fért hozzá és szépen betudott gyógyúlni.mire begyógyult le is szokott róla.de azért megnézettem állatorvossal mert valamiért vakarja.nekem azt mondta hogy valami megsérthette a fülét és idegesítette, azért vakarta.aztán csak egyre nagyobb lett a seb rajta.próbáld meg te is ezeket.hátha segít.
A fülvakarásnak legtöbbször élõsködõ az oka; atka vagy bolha. Mindenképpen el kell vinni orvoshoz, mert ha látsz is valamit a füle külsõ részén, az sokszor csak a jéghegy csúcsa.. Az orvosi kezelés meg tudja szüntetni az élõsködõket és ezáltal a viszketést.
Ha barnás-feketés váladék is van a fülében, akkor egészen biztos hogy atkás.Feltétlenül vidd orvoshoz, nemcsak azért mert borzasztó lehet az örökös viszketés, hanem fertõzõ is.Nem megakadályozni kell a vakarózást hanem gyógyítani az okozóját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az én hibám hogy nem irtam oda hogy szoba cica, mégsoha nem volt kint és nincs rajta élõsködõ.Egy kis karcolás van a fülén belül(bele kapott)azt vakarta.Bekentem tetránnal és szépen gyogyul.


Az baj hogyha puszilgatom a macskám fülét? (Értelmes válaszokat kérek nem ilyet hogy: ne puszilgassad már szerencsétlen állatot te barom)

kb 2 éve puszilgatom, volt hogy lekopott a fülén a sz?r xD

Legjobb válasz: Én is puszilgatom a macskáimat, õk szeretik kapni, én szeretem adni. :)

Én is puszilgatom a macskáimat, õk szeretik kapni, én szeretem adni. :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is volt hörcsögöm :) azt is puszilgattam
Én is puszilgatom a cicámat és élvezi :D Csak vigyázz, hogy ne menjen szõr a szádba és ne fájjon a nyúl füle
Miér kell lepontozni azt, aki szerint férges lehet egy macska?Igenis lehet bennük féreg, jó kis galandféreg, horgasféreg egyebek.Kutyában és egyéb állatban is lehet ezért nem kell csókolgatni meg kezet kell mosni mindíg simi után is.Majd ha megfertõz leshettek...
"még akár te is beviheted a ruhádon, cipõdön" Itt van a lényeg, macska nélkül is érhet ilyen fertõzés. A helyzet amúgy is az, hogy egy lakásban tartott és rendesen féregtelenített cica csak egy módon kaphat fertõzést vagy parazitát: ha a gazdája hazaviszi azt.
Én is szoktam a cicámat puszilgatni de nem a fülénél. És nem ajánlom hogy a száján vagy bárhól máshol puszilgasd mint a fejét!Mert 1 macska nyálában 13 féle baci van és azok olyan bacik melyektõl az ember beteglehet! Szintén ez van a kutyával a kutyát meg ne is puszilgas(átok)d mert annak meg a szõre szed össze ezt azt + a nyálába 53 féle baci van ami szintén megbetegíthetje ez embert!
Én is puszilgattam kiskoromban az állatokat. El is kaptam valamelyiktõl olyan hólyagféreg-fertõzést, hogy majdnem belehaltam. Úgy történik, hogy egy galandféreg-szelvény bejut a vérbe, eljut valamelyik belsõ szervbe (leggyakrabban a tüdõbe és a májba), ott betokosodik, folyadékkal teli ciszta lesz belõle. Ez a lé tele van "csírákkal", amibõl újabb ciszták lennének, ha kifakadna (így is terjed, a ragadozó elejti a legyengült prédát, felfalja a belsõ szerveket a hólyaggal együtt és már tele is lesz féreggel, kiüríti, a növényevõ legelés közben összeszedi a szelvényt stb). Nekem kisbabafej nagyságúra nõtt egy ilyen a májamban az évek során, 24 kilóra lefogytam hetedikesként! Orvosi csodaként emlegettek. Pedig féregtelenítve voltak az állataink, de egy ilyen, szabad szemmel láthatatlan féregszelvényt bárhol összeszedhet a cica a bundájára, még akár te is beviheted a ruhádon, cipõdön. Ezzel a tudattal puszilgasd.
Baj igen, mert elõtte a lukát nyalta, utánna meg megmosta a fülét és lehet férges csak nem is tudsz róla.Javaslom szedj be te is féreghajtót, mert lehet tele vagy, csak nem érzed még a hatását.Ez nem vicc.
Csöppet sem baj, de a szõrt azért ne koptasd le róla.
én a hörcsögömet puszilgatom:)
en is szoktam puszit adni a cicaimnak, meg a kutyamnak is :)
Nekem nem baj, ha macskádnak se xDD
Nem baj. :) En is szoktam az enyemeket, ok olyankor elmenekulnek egy meterre, majd vissza simiert. :) Egyik pici mindent tur es szeret valamennyire, ot szoktam babusgatni. A masik inkabb elmenekul. :D
A kérdező hozzászólása: 2 macskám van, az egyik tûri tûri, karácsonyi ajándéknak 500 puszit adtam neki xD a másik cicám 4-5 hónapos, õ viszont szereti
szerintem nem baj, ha õ is szereti...csak a fülzsírt hagyd benne xd am meg viccet félretéve nem hiszem hogy lehet belõle neked van neki baja lehet még szereti is:)
A kérdező hozzászólása: de az egyik cicám az arcomat nyalogatja... ebbõl is lehet baj?

Van egy nöstény macskám és állandó jelleggel vakarja a füle mögött, míg véres nem lesz. Már többször begyógyult, de mindíg kikaparja. Mitől lehet ez?

Nincs v.mi amivel tudnám neki kenegetni,kezelni?Ha megtudom oldani,segítenék rajta házilag is.Van v.mi krém v.v.mi erre?

Legjobb válasz: Nem, nincs házi praktika rá. Valószínûleg brutálisan gyulladt és/vagy atkás. Nem tudod, mi van benne, nem tudod, sérült-e esetleg a dobhártya, tehát valószínûleg csak rontanál a helyzeten. Úgyhogy embereld már meg végre magad és húzz el vele az állatorvoshoz, jó?

Nem, nincs házi praktika rá. Valószínûleg brutálisan gyulladt és/vagy atkás. Nem tudod, mi van benne, nem tudod, sérült-e esetleg a dobhártya, tehát valószínûleg csak rontanál a helyzeten. Úgyhogy embereld már meg végre magad és húzz el vele az állatorvoshoz, jó?

A macskámnak gyulladt a füle, már véresre vakarta. Van kimondottan macskáknak való fülcsepp? , és hol lehet venni ha igen? Esetleg más megoldás?

Legjobb válasz: Ezt így látatlanba elég nehéz megmondani, lehet hogy valami élõsködõje van vagy ilyesmi, szerintem az állatorvos a legjobb megoldás.

Ezt így látatlanba elég nehéz megmondani, lehet hogy valami élõsködõje van vagy ilyesmi, szerintem az állatorvos a legjobb megoldás.
az állatorvos ad.Nem lehet tudni mitõl gyulladt, valószínüleg elõször tisztítani kell azt pedig csak az orvos tudja. És utána cseppet is ad és antibiotikumot
Sokféle fülcsepp van, mindegyik másra jó, ezért veszélyes találomra csepegtetni. Orvos menjetek.

Kullancs volt a macskámban már a füle is rángatózik és fáj neki. Mi lehet a baja?

A macskámat sajnos nagyon szeretik a kullancsok, kiveszem az egyiket belőle nem sokára (1-2 nap) már ott van benne a másik. A cica nyakában volt legutóbb a jobb oldalán egy kullancs, ami el lett távolítva és sajnos már azóta a fülét rázza(mintha rászállna egy légy másodpercenként) állandóan és néha odakap hogy fáj neki meg viszket. Megnéztem a fülét, de semmi elváltozást nem találtam benne. De alig engedi azt is hogy megnézzem mert fájlalja. A fülét úgy rázza sokszor mintha idegbajos lenne. Mit tehetnék? Tudom állatorvos a legmegfelelőbb, de szeretném tudni hogy mi lehet.

Legjobb válasz: Az utolsó mondatoddal mindent tudsz. Állatorvos és õ meg is mondja mi lehet a baj. Kiszedtétek jól a kullancsot? Nem szakadt bele a feje? Az is lehet,hogy rosszul lett kiszedve. Vagy hogy annyi fertõzõ volt, hogy a vérébe került és beteg lett. Szerintem elkerülhetetlen az állatorvos ilyen esetben.

Az utolsó mondatoddal mindent tudsz. Állatorvos és õ meg is mondja mi lehet a baj. Kiszedtétek jól a kullancsot? Nem szakadt bele a feje? Az is lehet, hogy rosszul lett kiszedve. Vagy hogy annyi fertõzõ volt, hogy a vérébe került és beteg lett. Szerintem elkerülhetetlen az állatorvos ilyen esetben.
fülgyulladás, toklász, kullancs, rühatkák stb.látatlanban lehetetlen megmondani
A kérdező hozzászólása: a fülén semmi elváltozás se kívül se belül viszont néha nem a fülét hanem a nyakát is vakarja. nyávog és odakap a füléhez vagy a nyakához. elviszem majd orvoshoz. a kullancs feje nem szakadt bele. de szerintem azt már a macska megkaparta mert lapos volt szóval állatorvos és meglátjuk mi lesz, remélem meggyógyul!
Azt hallottam, hogy a macskákra nem veszélyes a kullancs úgy mint a kutyákra. De lehet rosszul tudom. Állatorvoshoz vidd el, nehogy baja essen. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!